Gdańsk: czwartek, 11 czerwca 2026

(L)-L Squad-co o tym sądzicie?

strona 2/2

12 maja 2005, 18:57 / czwartek
Witam Was!!!
Śmigło, ale zakręciłeś, ostro, tak trzymaj bracie...
A co do układu tego formalnie nie pisanego, był jest i będzie.
Chociaż w ostatnim 10-leciu młodzi nie raz i nie dwa próbowali zepsuć i zniszyć dorobek starszych, ale im się to nie udało i nie uda...
A tacy kibice jak: Teheran, Makaron, Gebels, Grabarz, Hugo, Petardziarz, Śledziu st., Twarzowiec, Dufo, Parasol st., Wierzba st., Małolat, Słoń... i wielu wielu innych WIELCE SZANOWNYCH KIBICÓW LECHII GDAŃSK, nie raz i nie dwa musiało na przełomie lat 70-tych i 80-tych zrobić nie jedną poważną zadymę, abyśmy dzisiaj byli serio traktowani, właśnie wśród tych nie formalnych związków z klubami, których oficjalnie w tym układzie nie ma!
Konkluzja: Dzieki nim wszystkim w/w ludziom, dzisiaj zawdzięczamy, że w wielu miejscach nas szanują a wielu mają respect!!!
I przez to nie jednokrotnie w barwach Twej/mej ukochanej Lechijki możesz się pojawić w miejscach gdzie inne kluby i ich kibole mogą tylko pomażyć...
Pzdr Żółw z LechiiStanu
12 maja 2005, 22:20 / czwartek
Lechista: " ...NIE POSZUKUJE PRZYJACIÓŁ TU I TAM. . . "
mam rozumieć ze wszystkich w Gda którzy Legię szanują i lubią, a jest ich trochę nie tylko ! ! ! staruchów i nie tylko kilku ! ! ! jak zdaje się chcesz zakląć (od zaklinania) rzeczywistość, wszystkich tych zaliczasz do "słabego grona" jeżdżacych tu i tam i szukajacych przyjaciół na siłę ? ? ?
TAK ZOSTAŁEM WYCHOWANY!!! ? ? ? właśnie,nie do wiary, gdzieś Ty się uchował ? ? skoro udało Ci się wysnuć tak ekstrawagancki wniosek

bez ksyw: ". . . wiec troche taktu koles bo wyboraz sobie ze czyta to jakis chlopak z Krakowa i jak sie moze czuc? wyboraz sobie ze wchodzisz na forum Wisly a tam jada na Lechie bo raz czy dwa przychylniejszym okiem spojrzala na Legie. . . . "
odpowiadam:
przecież internet się nie liczy ! ! ! ! ! nie bede się oceniał poprzez pryzmat tego co kto napisze na forum wisły, to idiotyzm byłby, i Tobie tez tego nie polecam, patrzenia na świat przez pryzmat netu
zdaje się nikt tu na Wisłę nie jedzie ---> wiadomo, zgoda,
oficjalna
ale . . . to zdecydowanie nie jest ich sprawa, co oni mają do jechania na nas ? ? ? ? pytam co ? ? ?
i odpowiadam: nic
zresztą: Odnośnik
doskonale wiem jak czuje się "naszych kilku staruchów" którzy uczestniczyli w wydarzeniach jednego z postów z linka wyżej
zadajcie sobie jedno pytanie, dlaczego e(L)ce przeciwstawiacie Wisłę a nie Śląsk który równie a może bardziej nie lubi e(L)ki niż nie lubi jej TS ? ? ? ?
dlaczego ? ? ? ? zachęcam do refleksji

Żółw21 pzdr
heh, czasy sie zmieniają, niestety, niektórzy na szczęscie nie

L&Ś - takich trzech jak nas dwóch to nie ma ani jednego
12 maja 2005, 22:31 / czwartek
:D ten odnośnik to mi wyżej nie wyszedł odnośnik wpis z Wto Lut 08, 2005 12:48 pm
12 maja 2005, 23:28 / czwartek
Verde-co moje pokolenie i starszych obchodzi co mysli jakis chlopak z Wisly?
Pamietaj ze TE wlasnie pokolenie zaklepalo zgody z Slaskiem i Wisla zostawiajac sobie mala furtke istniejaca od dawien dawna!!!!!!!!!
Gdyby te pokolenie chcialo inaczej to dzisiaj moze lubil bys Widzew i Ruch Chorzow i darl ryja w nieboglosy, skandujac nazwy tych klubow!
Moze masz pretensje ze zrobili zgode z Slaskiem i Wisla?
Proponuje chwile zadumy!
12 maja 2005, 23:43 / czwartek
Aby wytlumaczyc nader skomplikowany post jaki napisalem (tlumacze nastolatkom).
TYM SAMYM OSOBOM CO ROBILY/ODNAWIALY ZGODE Z WISLA,NIE PRZESZKADZALO MIEC DOBRE KONTAKTY Z LEGIA!
Rasumujac:
Wielu lechistom nie przeszkadza lubic tych i tych.

W calym kontekscie sprawy mam w pizdzie co mysli jakis 17-latek z Karakowa,Gdanska lub Wroclawia bo bedac w jego wieku tez nienawidzilem Legii Warszawa.

Chyba tyle.
Pozdrawiam!
12 maja 2005, 23:52 / czwartek
Verde-niechcacy pierwszy post zadresowalewm do Ciebie...oczywista pomylka.
Przepraszam.
13 maja 2005, 08:36 / piątek
A ja najbardziej szanuje Slupsk bo jest to nasza najlepsza zgoda! Lubie Wiselke i Slask a oprucz tego nie mam problemu z Legia! I mam to w d....e co inni mysla!
Aha jeszcze jedno, pamietacie Motor jak z nami pojechal? No, a oni z Slaskiem jak brat z bratem i my to szanujemy. Jaggi tez nie dazymy szacunkiem tylko z wzgledu na Wisle jest cisza. To i Wisla by musiala uszanaowac Legie. A do Slupska nikt nic nie ma, wiec tez mozemy kogos miec ktory innym nie pasi! Jest to tylko przyklad bo w pelna zgode Lechia - Legia tez nie wierze, przynajmniej nie teraz! Ale jedno jest pewne na meczach narodowych Legia jest super partnerem!
I to sie liczy!!!
13 maja 2005, 08:57 / piątek
Werder - może by musiała a może by i nie musiała
ale co ? ? ? ? ? po co ta gadka ? ?
nikt poważny nie mówi tu o żadnej zgodzie
przez długie lata z (L) było nam po drodze, raz wiecej raz mniej
nawet gdy mniej, kontakty, znajomości pozostały,
więcej ---> zawiązują się nowe i nie jest tak że bierze się to znikąd
skąd? co nieco o tym popisali styx,Brye i Żółw21
jeszcze raz, dużymi: KURWA NIKT TU NIE PISZE O ZGODZIE, opamiętajcie się
bo to już doprawdy irytujące się robi
ale też, nikomu i nigdzie te kontakty przeszkadzać nie powinny
a nawet jeśli, to one są i . . . z tego błachego (?) powodu nie znikną

L&Ś
i . . . pzdr dla Słupska
13 maja 2005, 11:27 / piątek
Zolw, wiedzialem bracie, ze jak napisze o motorach to sie odezwiesz:):):)
Niedlugo wracam z Wyspy i mam nadzieje, ze zrobimy jakas powtorke z rozrywki:)

Verde, Pilsner-jak zawsze trafnie:)

Pozdroowki
13 maja 2005, 12:40 / piątek
Zasadniczo interesuje mnie tylko aspekt "sportowy" tego forum (analizy gry, skladu,opinie przed i pomeczowe, itd.) ale tym razem male ad vocem....urodzilem sie w Warszawie, a dorastalem i mieszkam w Gdansku. Od ponad 20 lat moim pierwszym i jedynym klubem jest Lechia Gdansk! Fakt, ze sie urodzilem w stolicy nie wplywa absolutnie na poczucie dumy z tego, ze jestem Lechista i czuje sie Gdanszczaninem. Mam wielu przyjaciol w Wawie i b. czesto tam bywam. Czuje sie tam z nimi swietnie i nigdy nie mialem zadnych problemow czy nawet jakis dylematow z tym zwiazanych. Podobnie wygladaja moje bliskie wiezi z Wroclawiem i mam b. gleboko w d.... czy "Lechia" ma kose z jednym, a lubi sie z drugim. Kibicowalem Lechii i bede to robil, nie zwazajac na to, czy gra ze Slaskiem czy Legia. Z drugiej strony bede tez kibicowal KAZDEJ! polskiej druzynie, jak bedzie reprezentowac nas za granica. Co do Legii - nie lubilem jej w latach 80, gdyz jako CWKS drenowal krajowe kluby z zawodnikow pod pozorem odbywania sluzby wojskowej. Teraz sa inne czasy. Legia mi jest po prostu obojetna ze wskazaniem na +, gdyz legionisci nie trawia czerwonych, podobnie jak ja, wiec za to maja u mnie "maly respect"! Pointa: kazdemu wolno pic piwo z kim chce i dorabianie ideologii to tego jest - deliktanie mowiac - naduzyciem. A MY SWOJE!!!
13 maja 2005, 13:39 / piątek
ale sie porobilo : )

Trzej Krolowie Wielkich Miast - Slask Wiselka Lechia Gdansk
Legia to co najwyzej ksiaze i niech tak pozostanie

pozdro
13 maja 2005, 16:44 / piątek
Witam serdecznie!

To mój pierwszy wpis na tym Forum po "remoncie" - więc na wstępie prośba do Luzaka: gdy próbowałem się tu wczoraj logować - moja ksywka "Pawełek" była już zajęta. Jeśli to w wyniku mojego błędu - uprzejmie proszę o w miarę możliwości skorygowanie tej pomyłki. Na razie zalogowałem się jako "Pawełek OFMC" - o czym pragne poinformować wszystkich moich Znajomków, ale wolałbym występować, jak wszędzie dotąd, pod swoim tradycyjnym nickiem. Zauważyłem też, że już jakiś "pawelek" założył na tym Forum temat o gwiazdach Liverpoolu na Traugutta. Otóż z całą pewnością - to nie ja :)

W sprawie obecnych stosunków L-(L) zarówno ja i Foxx napisaliśmy na necie już wszystko, co mogliśmy napisać i nie będę już nic tutaj dodawał. A jeśli już - to tylko to - że w ostatnią sobotę znów zabawa była przednia i że na tym nie koniec... :)

L-(L) Squad - to nie fikcja - to fakt!

Wszystkich serdecznie pozdrawiam.

Z niezmiennym szacunkiem

Pawełek

OLD FASHION MAN CLUB
Legia Warszawa
16 maja 2005, 00:29 / poniedziałek
A ja tylko napisze... gdyby nie ta Pogon eh...
16 maja 2005, 14:30 / poniedziałek
Pawełek wietamy po przerwie :D
I masz racje to jeszcze nie koniec :D
1 2

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.040