Gdańsk: czwartek, 11 czerwca 2026

Nazwa nowego stadionu...

strona 1/1

13 maja 2005, 19:01 / piątek
Wiem że jeszcze nie wiadomo nawet czy ten nowy stadion powstanie ale jakie macie propozycje:
- jak powinien sie nazywać?
- czyje imię powinien nosić?
13 maja 2005, 19:10 / piątek
im. Panny Migotki i Siedmiu Krasnoludków --> moja propozycja
13 maja 2005, 19:15 / piątek
albo im. Dzieci z Bulerbyn, też fajna nazwa dla stadionu...
13 maja 2005, 20:49 / piątek
A moze stadion Samego Dobra?? A moze juz teraz zaczniemy wymyslac nazwe dla 10 planety naszego układu? Roznica jest taka ze moze taka planeta sie kiedys znajdzie :D
13 maja 2005, 21:30 / piątek
Stadion Kasi i Tomka :]
mowiac powaznie Green Arena :]
13 maja 2005, 21:33 / piątek
A może ulice przy której powstanie, tzn. jej nazwe zmienić na Traugutta? i mieli byśmy stadion przy tej samej ulicy....
13 maja 2005, 23:40 / piątek
"MARCHEWKOWE POLE"

Tak sie powinien nazywac!
A traugutta niech zostanie tam gdzie jest!
14 maja 2005, 13:04 / sobota
Może nadać mu imię Romana Korynta???
14 maja 2005, 13:08 / sobota
Rysia z Klanu
14 maja 2005, 14:03 / sobota
Nazwa stadionu Green - Arena byla by super jestem za.:)))***
14 maja 2005, 14:31 / sobota
A ja jestem za tym żeby nazwa była polska bo jakby nie patrzec mamy swój język i jest całkiem ładny...
14 maja 2005, 14:41 / sobota
Wyjście jest tylko jedno:

Stadion Imienia Chudego 88 !
14 maja 2005, 16:34 / sobota
Green Arena -- zajebisty pomysł!!
14 maja 2005, 17:57 / sobota
A ja mysle ze powinien sie nazywac Arena Wolnosci lub Solidarnosci!!!
Ale napewno nie Lecha tego zdrajce i glupka!!!
14 maja 2005, 18:41 / sobota
Nie to, żebym nie miał poczucia humoru. Ale czasem ogarnia mnie taka melancholia, że chce mi się plakać z radości, rozpaczy, zrobienia kupy, dzisiejszej daty w kalendarzu.
Green mówicie? Ok, ale gdzie white? Poza tym, skoro sam Bóg oddzielił Anglię od reszty świata, to chyba miał po temu ważne powody i nie powinniśmy podniecać się żadnymi tam łajtgrinami.
Stadion oczywiście powinien nazywać się Biało-Zielone Centrum Piłkarskie i nosić imię Donalda Tuska.
Zlokolizowany musi być oczywiście przy Marynark Polskiej.
Uzasadnienie.
1) nazwa ulicy przypominać to będzie, że trzeba się elegancko ubrać,
2) blisko Nowego Portu i daleko od Ejsmonda,
3) żeby dojechać trzeba się przesiadać i pokonać dodatkowe 2 przystanki bez dostępu do wszelkich akloholowni, co sprzyjać będzie tzw. trzeźwym przemyśleniom
4) po meczu będzie gdzie się wykrzyczeć przed powrotem do tzw. cywilizowanej częsci miasta.
Jedyne dopuszczalne barwy to biała i zielona. Biała trawa, zielone linie, zielone pisuary, białe pojęcie. Piwo? O kurde, ale się wkopałem. Carlsberg, Heineken? Tfuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! Nie, dla brązowych butelek od piwa wyjątek.
Jedziemy na mecz białym tramwajem po zielonych torach. Linia oczywiście BZ. Z Brzeźna przez Nowy Port, Letnicę, Śromieście, Stogi, Siedlce, Wrzeszcz, Zaspę, Przymorze, Jelitkowo, Oliwę i Kuźniczki. Potem torami SKM do Rumii-Janowa (pozdrowienia dla Bada, czy on jeszcze żyje?) i z powrotem do Tczewa, Malborka i Prabut.
Pomieścić powinien 465 267 osób. Miejsca zabraknąć może najwyżej dla mojej żony. Zresztą ona i tak na mecze nie chodzi.
Otworzy go prezydent Gdańska Tadeusz Duffek, a poświęci prymas Henryk Jankowski. Dojazdowa ulica otrzyma imię Sławomira Wojciechowskiego.
Pierwszy, próbny mecz rozegrany będzie na tydzień przed Mistrzostwami Europy. Zmierzą się w nim z okazji 20-lecia najbardziej dramatycznego meczu zespoły oldboy'ow Lechii i Stilonu. Wynik będzie 8-8 (0-8).
Pierwszą oficjalną bramkę strzeli w meczu otwarcia Mistrzostw Europy Sławomir Fechner w 13 minucie. Pięć później wyrówna Asmane Gnegne. Zaraz potem zaczną się demonstracje przeciwko przyjęciu Burkina Faso do Unii Europejskiej i mecz zostanie przerwany w 27 minucie. Będzie dokończony 13 czerwca 2013, w rocznicę finału. Po meczu zamknięcia mistrzostw dokona prezydent Ukrainy Andrij Szewczenko, zaś trener reprezentacji Polski Marcin Kaczmarek poda się do dymisji z powodu decyzji PZPN o rozegraniu meczu eliminacji MŚ 2014 Polska - Anglia w Chorzowie. Z Anglikami tylko w Letniewie!
Uffffff. Zaschło w gardle. Trzeba coś łyknąć. W końcu mamy łykend.

Na pohybel ponurakom. tg
14 maja 2005, 22:30 / sobota
Oj Tangens, do lez mnie rozbawiles.
Fakt faktem, jest weekend i lykam. Tradycyjnie. Ale to nie alk mnie rozbawil, a Twoj swietny post.
Tylko pytanko mam jedno. O Bada. Ja jestem przedstawicielem Lechii z Rumi Janowo (choc teraz w Gdyni mieszkam). Co prawda jestem mlodszy od Ciebie i na Lechie duzo pozniej zaczalem jezdzic (od 1989 roku, wiek - 12 lat), ale wydaje mi sie, ze znam wszystkich Lechistow z tych terenow, starszych i mlodszych (niektorzy niestety teraz wypieraja sie, ze Lechii kibicowali), ale Bad'a nie kojarze. Moze pod inna ksywka go znam?
14 maja 2005, 23:49 / sobota
Dobre, dobre... . Mecz ze Stilonem..... pamiętam część osób już wyamigrowało ze stadionu a tu z 0-4 wyciągneliśmy na 4-4. W Warszawie z Legią też było podobnie, ale tego już nie pamiętam. Jaka nazwa stadionu? Wolności, Solidarności- nie wiem jaka, czy to ważne. (Wychowałem się w Letniewie-zajebista dzielnica była ..............och była.
15 maja 2005, 00:05 / niedziela
letniewo to jest bardzo dobry pomysł,ale może lepszym byłoby wybudowanie stadionu gdzieś na zaroślaku? może znajdzie się tam jakieś ciekawe miejsce?
15 maja 2005, 09:20 / niedziela
A może stadion imienia
RUDOLFA HESSA
flaga jest to może teraz stadion !!!
15 maja 2005, 11:04 / niedziela
Moze stadion im...Muminkow? a powazniej to sie zastanawiam nad jednym. Gdansk powinien miec przyzwoity stadion na min. 30 tys. ludzi. Zalozmy ze taki w ramach akcji "Euro" powstanie. Proponowana lokalizacja jest wg mnie dobra. Problem co dalej? Stadion bedzie wlasnoscia miasta i Lechia oczywiscie bedzie mogla na nim grac. OK - ale czy Lechii bedzie stac na wynajem jego? Jak wygladac bedzie nawet i 7-8 tys. ludzie na 35 tysieczniku? Czy walka o utrzymanie sie w II lidze z np. Mlawa, na stadionie za kilkadziesiat mln Euro nie bedzie groteskowa? Tu przechodze do meritum: Lechii potrzebny jest sponsor - strategiczny i bogaty. Np. taka grupa Lotos moglaby w koncu zainwestowac grosz w Gdansku, a nie lozyc na Gdynie! (kosz + gdanski zuzel). Chyba sa w Gd firmy na tyle bogate, aby Gdansk mial druzyne 1-ligowa. Mamy przyklad Amiki czy Groclinu, ze jest to mozliwe. Do tego "ojcowie miasta" musza sie przylozyc i wspomoc klub w zdobyciu takiego sponsora. Bez tego - bedzie kiszka...
4 lipca 2011, 20:42 / poniedziałek
Wpis został usunięty ze względu na złamanie regulaminu forum.

1

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.745