Gdańsk: czwartek, 11 czerwca 2026

Sponsorzy? Dzialacze? Gdzie jestescie?

strona 20/22

6 lutego 2016, 10:33 / sobota
Mrmac i SS 1945% racji. Oby nie było tak, że tylko spadek wyczyści Lechię z wszelkich kanali!
6 lutego 2016, 16:31 / sobota
nie przegadasz, niektórym po prostu podoba się biznesowo - machlojowy system zarządzania klubem, najważniejsze, że w ataku będzie Kuświk z Paixao, a na skrzydle biega Peszko - klub zrobił postęp, przecież gołym okiem widać!
nie chcesz pieniędzy bo brudne? nie chcesz butów Sławka w gablocie na honorowym miejscu? nie chcesz Nowaka/Wdowczyka/Hajty na trenera? jeśli tego wszystkiego nie chcesz, to dziwię się jak może płynąć w Twoich żyłach biało zielona krew..
popolupo
6 lutego 2016, 17:08 / sobota
*Skotarczykiem. Poza tym jak napisal qny - mrmac i SS pelna racja.
6 lutego 2016, 17:56 / sobota
Ależ Skotarczak na pewno jest poprawnie. Jeśli już się czegoś przyczepić to niekożyść klubu niezbyt korzystnie wygląda :)
6 lutego 2016, 19:56 / sobota
A może i tak, jak juz pisałem - pamięć nie ta :)
27 maja 2016, 21:14 / piątek
Nowym prezesem Górnika Zabrze zostal Bartosz Sarnowski. W przeszłości pełnił tę samą funkcję w Lechii Gdańsk (2013-2014).
26 czerwca 2016, 08:38 / niedziela
Za kilka dni kończy się umowa z lotosem. Czyżbysmy coś mieli w zanadrzu biorac pod uwagę ruchy na runku transferowym?
2 lipca 2016, 14:59 / sobota
Jak widać po sparingu Nie było loga LOTOS-u więcj koniec współpracy na to wychodzi ciekawe czyje logo Będzię ?? SPORTMARU-u ha ha
2 lipca 2016, 22:01 / sobota
Tak ha ha

Lechia w sercu Lotos w dupie, ja paliwa tam nie kupię.
2 lipca 2016, 22:40 / sobota
Bedzie Nata bedzie ok.
3 lipca 2016, 00:15 / niedziela
Trojmiasto.pl twierdzi, ze przedstawienie nowego sponsora odbedzie sie podczas prezentacji druzyny. Ale oni duzo twierdza..
6 lipca 2016, 09:01 / środa
PODOBNO ENERGA PODSŁUCHANE NA TRAUGUTTA 29
20 stycznia 2025, 16:07 / poniedziałek
Energa sponsorem strategicznym śledzi...tak wiem, że to przez Jadczaka i w ogóle ale... słabo jak firma z siedzibą w Gdańsku sponsoruje rywali zza miedzy zamiast nas.
20 stycznia 2025, 16:52 / poniedziałek
Zemsta Tuska za Nawrockiego.
20 stycznia 2025, 17:38 / poniedziałek
Zemsta rudego za otwarcie stadionu. Ta ruda menda nie odpuści.
20 stycznia 2025, 19:26 / poniedziałek
Strasznie irytująca sytuacja ! Niedługo to się będziemy cieszyć jak zakłady miejsce Nowak zostaną naszym sponsorem. Kurwa co się dzieje
20 stycznia 2025, 21:21 / poniedziałek
Rudy,jak zobaczyl transparent:"Tusk,nigdy nie byles i nie bedziesz prawdziwym kibicem Lechii",zaczął się mscic.Tak ,jak w 2005,po podwojnej przegranej.Monster.
21 stycznia 2025, 03:59 / wtorek
Obecna Energa to już Orlen, więc to zupełnie inna strategia, niż za czasów tej firmy w Gdańsku niestety...
21 stycznia 2025, 06:58 / wtorek
Przegrana w 2005 boli od 20 lat w tylnej części ciała, aż nadto to widać
27 stycznia 2025, 12:04 / poniedziałek
Wróble ćwierkają coś o TCL !
27 stycznia 2025, 12:57 / poniedziałek
Brzmi nieprawdopodobnie ale podobno coś jest na rzeczy...ponoć ten Kokosza coś ogarnia.
On chyba kiedyś w Legii pracował?
27 stycznia 2025, 17:33 / poniedziałek
Lechiści, to od dziś obstawiamy na LV Bet i oglądamy Lechię w telewizorach TCL.
27 stycznia 2025, 18:12 / poniedziałek
Nareszcie!
31 stycznia 2025, 15:23 / piątek
LV BET oficjalnie ogłoszono sponsorem
31 stycznia 2025, 15:58 / piątek
Może w końcu mamy dyrektora który potrafi coś załatwić.

Podobno ma być jeszcze TCL i ktoś jeszcze. Wiecie coś więcej?
14 lutego 2025, 16:51 / piątek
Paolo to jest słony gościu, mówił że będzie nowy sponsor i jest, Ekstraklasa S.A.
15 lutego 2025, 13:50 / sobota
Witam wszystkich
Może to prima aprilis.... ale coś takiego znalazłem odnośnik
15 lutego 2025, 14:07 / sobota
To bardzo clickbaitowy tytuł rzekłbym. Do tego warto wspomnieć, że pisano jeszcze, że przedstawiciele tych przedsiębiorstw oferowali niedawno Urferowi kupno klubu za 15 milionów euro, a on tę ofertę odrzucił
15 lutego 2025, 14:20 / sobota
Ta pani Kinga , ze zdjęć bardzo fajna babka
Przy takiej pani prezes stadion zapełniałby się regularnie
15 lutego 2025, 14:27 / sobota
@czarny_66 To prawda, też widziałem jej zdjęcia na internecie. I promuje zdrowy tryb życia:-) Ale ważne pytanie się nasuwa... ile trupów jest i wypadnie jeszcze z szafy po Paolo Urfer?
Jak zrobią audyt to może się okazać że nie ma co już zbierać...
15 lutego 2025, 14:50 / sobota
Jak czytam słyszę "pewna grupa podmiotów", "funduszy" to już mam kurwa dość!
Dlaczego Lechią interesują się tylko jakieś szemrane twory?
15 lutego 2025, 15:17 / sobota
Coś takiego znalazłem. Coś o pani Kindze... Może nasza Lechia znajdzie się w portfelu inwestycyjnym samego Donalda Trumpa:-)
odnośnik
15 lutego 2025, 16:09 / sobota
W pierwszej chwili pomyślałem, jest światełko w tunelu. Ale jak się zapoznałem z całym artykułem, to moje odczucia są zbliżone do tych wyrażonych przez d.g. Po pierwsze, dochód firmy tej laleczki cienki jak dupa węża, po drugie znajomość z Trampem ? K..a już się boję, że Tramp chce z Gdańska zrobić po Kanadzie i Grenlandii 53 stan USA. Po trzecie tak myślę w którym klubie rządzi baba i jest dobrze? Nic mi nie przychodzi do głowy poza Wartą i króliczkiem playboya niejaką Panią Pyrzalską, tylko, że po jej rządach w ostatniej chwili uratowali Wartę. Zaraz ktoś mi napisze, że wiecznie marudzę, ok może i tak jest, jak Urfer rządzi widzi każdy, każdy dzień przynosi tylko kolejne rozczarowania i chętnie bym widział Lechię w innych rękach, ale nie byle jakich rękach. Lechia, Gdańsk i my kibice zasługujemy na coś lepszego, nie na bylejakość
15 lutego 2025, 16:37 / sobota
Napisałbym, że gorzej być nie może, ale nauczony doświadczeniem...

Kucharz>Mandziara>Urfer

strach myśleć, co będzie następne
15 lutego 2025, 17:28 / sobota
Przy Mandziarze mimo pewnych sukcesów mówiliśmy,że gorzej być nie może i niestety każdy się pomylił.Pytanie czy teraz może być jeszcze gorzej przy nowym chętnym "inwestorze"? Wydaje się,że już chyba nie !
Wiekowi kibice nie mamy już za wiele czasu i zapału by od nowa wszystko budować nauczeni ,że z czasem znów się odbijemy od ściany nieudaczników.
15 lutego 2025, 21:02 / sobota
Wiecie co, tak sobie patrzę jak inni kibice reagują na działania włodarzy …..w sensie wyjścia z trybun , bojkot itd. A my udajemy jakby nic się nie działo. Czyli jak to rozumować co się dzieje w Lechii teraz ? Że co jest ok ? Mam swoje zdanie na ten temat ale napisanie tego publicznie ten tego. Kurwa dramat
15 lutego 2025, 21:06 / sobota
Jest jak jest, jest ujowo, od plakania i skomlenia nic nie zmienisz rusz dupe by pomóc
15 lutego 2025, 21:31 / sobota
Sam wiesz Edwin że nadeszła zmiana warty. Przecież jak w piosence każde pokolenie …. Ale dzieje się źle i nie jest to kwestia ruszenia dupy. Nie mogę zrozumieć dlaczego każdy udaje że jest ok , trzeba wspierać tą młodą drużynę i dlatego każdy mówi że jest ok itd. Oczywiście że młodych piłkarzy należy wspierać ale czy to wspieranie nie powoduje że wspieramy patologię właścicielska ? Większości z nas zależy na Lechii a nie na biznesach wiec może czasami lepiej odpuścić aby pokazać że czas na zmiany
15 lutego 2025, 21:40 / sobota
Utrzymajmy razem eklase najpierw, bez tego jestesmy w dupie i tylko debil tego nie kuma. Potem słuszne rozliczenia
15 lutego 2025, 21:50 / sobota
@Jozin, 100% poparcia. Mi osobiście jest wstyd, że takie krzywe akcje mają miejsce w ,,moim" ukochanym klubie i też mnie dziwi ogólny brak reakcji na wydarzenia z ostatnich godzin. @Edwin piszesz, że musimy ratować ekstraklasę, a później rozliczenia? Jestem na tak, Urfer taczka czeka
15 lutego 2025, 21:54 / sobota
Wiecie co udawanie że coś jest złotem bo się błyszczy to legalizowanie debilizmu. Kiedyś ( lata temu ) ludzie chcąc utrzymać ekstraklasę dla Gdańska, wspierali fuzję itd. Mało wówczas było takich co mówili jebac fuzje to nie bialo zielona Lechia. Ja nie rozumiem ( jestem może debilem ) jak można udawać że jest ok. Sorki
15 lutego 2025, 21:56 / sobota
No jest ok. Ale jest Lechia
15 lutego 2025, 23:03 / sobota
Edwin. Masz rację, popieram twoje słowa, jak pomóc. Samo się nie zadzieję.
15 lutego 2025, 23:06 / sobota
Nie beczeć, tylko robić,pokazać że Lechia jest nasza
16 lutego 2025, 00:25 / niedziela
Juz lepiej podziękujcie cwaniakowi urefrowi za to, ze nas uratowal od mandziary i wprowadzil do ekstraklasy. Angażując tych piłkarzy, trenerów i dyrektorów na których nas podobno nie stać. Powodzenie, że łaska Pańska na pstrym koniu jezdzi w polskich realiach wieczne żywa. Mierzmy siły ns zamiary Panowie... to nie jest netlfix tylko Polska piłka kopana, najwspanialsza liga świata.
16 lutego 2025, 01:34 / niedziela
Dziękować za to, że przez jego machloje Lechia jest aktualnie najbardziej znienawidzonym klubem w Polsce, a do tego obrał dobrą drogę do IV ligi, i tej Ekstraklasy zaraz nie będzie, tylko się okaże że to było odsunięcie w czasie upadku i zmarnowane dwa lata?
Jedyne za co można dziękować to dość fajne wspomnienia z 1. Ligi, bo takie czytanie średnio co miesiąc o jakiejś aferze nie należy do przyjemności
16 lutego 2025, 10:03 / niedziela
MT83 nie wklejaj linków do g.......a wybiórczego. Ile razy można klepać to samo, jesteśmy z nimi w stanie wojny, a cyklicznie ktoś wkleja linki do tego syfu...
16 lutego 2025, 22:55 / niedziela
Dla mnie ta prawda o Urferze jest złożona.

- Zrobił coś nierealnego czyli awans trupa, bo Lechia w lipcu 2023 była trupem sportowo-finansowo-organizacyjnym.

-obecnie robi z LG trochę karykaturę, bo Lechią nie płaci i ci z weszło i im podobni mają używanie, czasem podpłacone, czasem zasłużone, sterują na pewno opinią

-zarazem nietrudno mi sobie wyobrazic, że bez udziału Jadczaka i jego mocodawców dziś byśmy mieli 3-4ty budżet ligi i walczyli o conajmniej podium, ba ma chłop zmysł do wyszukiwania nieoczywistych rozwiązan

-wiem niektórzy poczytali o koleżance Trumpa, z całkiem przyjemną aparycją do tego milionach które wpompuje w Lechię to Urfer won x 100, tylko dla mnie to farmazon x 1000, widać na kilometr że tego poinformowanego dziennikarza sponsorują, zapewne za miskę ryżu, wygląda na większy farmazon niż wanna z Wisły

-tak Lechia jak ktoś chyba Czarny74 albo Jozin napisał, ja też chce normalnej Lechii, ale ona normalna nie będzie jak przejmą ją ludzie którzy dziś działają na jej szkodę i blokują sponsorów, nakręcają szydery by ubić własny interes. To sorry ale wolę od takich jak wy zj Szwajcara
17 lutego 2025, 12:41 / poniedziałek
A już Paczul to w ogóle odjechał w lidze minus... ze awansowaliśmy kosztem arki... awansowaliśmy bo byliśmy najlepszą drużyną w 1 lidze w poprzednim sezonie... a kolejne upokorzenie śledzi tylko jeszcze sprawia większą radość.

Co do Urfera.. każdy z nas chciałby właściciela który nie daje takich powodów do kpin.. na dziś nasz prezes takiego mandatu nie daje.. ale jeżeli odzieli się to cale pierd.. gryzipiórków szukających we wszystkim sensacji a spojrzy tylko na fakty to faktem jest że na dziś gdyby nie on nie byłoby nas w ekstraklasie.. czy to tylko odsunięta egzekucja czy tez może wbrew wszystkim uda się ten cały bajzel uporządkować... czas pokaże..
17 lutego 2025, 12:55 / poniedziałek
Uporządkować to będzie bardzo ciężko. Jak teraz nie miał tych kilkuset tysięcy na ratę za Wójtowicza, to nie wiem skąd weźmie kasę na następne zobowiązania wobec transferów już za miesiąc czy dwa (w kolejce stoją opłaty za Weiraucha, Głogowskiego, druga rata Wójtowicza, Wendta, o tych się mówi).
Już nie wspominając, że po tych zagrywkach w tym tygodniu komisja licencyjna zrobi wiele, aby Lechia nie dostała licencji na następny sezon, przynajmniej nie z Urferem za sterami .
Ale z drugiej strony jakby się teraz zwinął to nie ma żadnego alternatywnego właściciela, więc też źle.
Z tej sytuacji jest tylko jedno dobre wyjście, ale jest nierealne (pojawia się ktoś wiarygodny, kto zacznie wszystko spłacać, ale koszt tego może sięgnąć już 100 mln złotych, a zysk niewielki, więc kto normalny tu przyjdzie)
Bardziej realne byłoby, żeby przyszedł inwestor, ale już po upadku do IV ligi (żeby pozbyć się długów)
Każde inne rozwiązanie jest na ten moment złe na dobrą sprawę
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.047