Sponsorzy? Dzialacze? Gdzie jestescie?
strona 21/22
17 lutego 2025, 13:26 / poniedziałek
Jedyne światełko w tunelu to ze Urfer jako cwaniak na pewno umie bardzo dobrze liczyć swoje pieniądze.. a tych już musiał sporo dopłacić i jeżeli cokolwiek z nich marzy mu się odzyskać kiedykolwiek to Klub musi się utrzymać w ekstraklasie i na tyle sytuacje uporządkować aby licencje uzyskać na kolejny sezon...
17 lutego 2025, 13:51 / poniedziałek
Nawet jak nagle wyciągnie z jakichś zakamarków kasę, to problematyczny do licencji pozostaje punkt o wiarygodniej prognozie finansowej. Pożyczki właścicielskie już nie przeszły, musiałby znaleźć potężnego sponsora albo dwóch. A po tych wybrykach w tym tygodniu to myślę że nawet zagranicznego będzie ciężko zachęcić do przyjścia (bo o polskich się nie mówi od dawna)
17 lutego 2025, 14:32 / poniedziałek
W tej chwili Urfer prze...la środki które powinny tworzyć przyszłoroczny budżet. Ktoś nie pamiętam już kto dobrze napisał, że ta szwajcarska menda nie daje swoich środków (pewnie ich nie ma) a przeżera jak pasożyt środki z miasta i ligi. @EDWINSOPOT mam do Ciebie prośbę, nie wpeirdalaj mnie w jakąś ch..ową narrację, albo nie czytasz uważnie, albo nie czytasz wcale komentarzy i tworzysz niesprawiedliwe opinie. Napiszę jeszcze raz: NIE CHCĘ W LECHII BRAŃSKIEGO I JEGO KUMPLI ZE ŚRODOWISKA BIZNESOWEGO GDAŃSKA, NIE CHCĘ JADCZAKA. Nie wmawiaj czegoś czego nigdy nie napisałem, ja Ciebie szanuję, fajnie jakby to działało w drugą stronę, białozielone pozdrowienia. Co do Urfera zdania nie zmieniam, niech wypi....la. Chcę normalnej, czystej, transparentnej Lechii, szkoda, że coś co powinno być normą staje się marzeniem nas normalnych kibiców
17 lutego 2025, 15:12 / poniedziałek
Wszyscy chcemy i na naszym chciejstwie się kończy. Lechia nigdy nie była transparentnie i profesjonalnie zarządzana. Zawsze bieda, patologia, cwaniactwo i szemrane interesy ze szkodą dla klubu. Kiedyś nieudolni i nieuczciwi działacze "sponsorzy" a teraz podmioty i fundusze.
I tak się kręci zaraz 80 lat...
17 lutego 2025, 15:38 / poniedziałek
@d.g. To co piszesz to niestety prawda, zresztą jak patrzę kto kupił ,,paprykarzy", kto kupił Tychy, kto kupił wcześniej Koronę i kto chce ich kupić obecnie, to nie liczę nawet, że do nas ewentualnie przyjdzie, ktoś z kasą. Prawda jest taka że naprawdę majętni biznesmeni kupują kluby w Anglii czy Hiszpanii, a Ekstraklasa przyciąga jedynie jakichś hochsztaplerów czy innych szemranych biznesmenów jak nasz prezio. Owszem są wyjątki jak Motor, żydzew czy cwelka, ale tylko potwierdzają regułę. Pozostaje nam liczyć tylko na cud, że nasze piękne miasto, niesamowity stadion i potencjał kibicowski przyciągną kogoś z kasą i poukładanym łbem , tego nam wszystkim życzę
17 lutego 2025, 15:40 / poniedziałek
@czarny 74 podałem Cię za przykład osoby która chce normalności w Lechii, a nie Jadczaka w niej. Także nieprawidłowo odczytałeś moje słowa, oczywiście także serdecznie pozdrawiam
17 lutego 2025, 16:41 / poniedziałek
Piękne miasto, niesamowity stadion i potencjał kibicowski nic nie dadzą jeżeli za tym wszystkim chowają się dziesiątki milionów długu.
A wszystkie te przykłady typu Jakubas w Motorze, Świerczewski w Rakowie, Kwiecień w Wieczystej - wszyscy oni kupili swoje kluby w II lidze (Wieczystą nawet w V), gdy te kluby nie miały długów lub były one bardzo niskie, i tak można było je budować. Tutaj na wstępie musi wlecieć z 20 mln euro na same długi.
17 lutego 2025, 18:06 / poniedziałek
@edwinsopot, jest ok. Trzymaj się brachu. @plum1killer, to co napisałeś to jest prawda, pozwól, że zacytuję klasyka: ,,...jak się nie obrócisz dupa z tyłu..." niestety. Też Cię pozdrawiam kolego, i niech chociaż dzisiejszy wieczór da nam trochę pozytywnych odczuć, Lechijko jazda z k...ami
17 lutego 2025, 22:10 / poniedziałek
Przecież sponsor jest na wyciągniecie ręki .Może nie dla piłkarzy ,ale około czyli skm , pracownik administracyjny itp .1000 razy 100zł= 100000tys.
18 lutego 2025, 10:10 / wtorek
Podpisanych umów należy dotrzymywać i to jest oczywistość , jednak zastanawia mnie skąd takie wzmożenie wszystkich pismaków aby rozpisywać się akurat o nas... aż tak boli że pojawiła się szansa na utrzymanie?? Górnik właśnie dostaje kolejna już kroplówkę miejskiej kasy na spłatę zobowiązań i nikt nie mówi ze coś tu nie tak i ze źle skonstruowany budżet... i ze to nie uczciwe ze dzięki temu mogą zatrudniać lepszych piłkarzy niż uczciwie grająca na rynku Puszcza ( to tak apropo kolejnego artykułu na interii).
18 lutego 2025, 13:58 / wtorek
@celt1963... miałeś pewnie na myśli, że 1000 razy 100 zł tj. 100000 zł... albo inaczej 100 tys. złotych.
Jak powiedział klasyk : " nie mieszajmy myślowo dwóch systemów walutowych ", bo nagle zrobiło się 100 milionów.
25 lutego 2025, 09:43 / wtorek
Witam wszystkich
Dziś rano coś takiego znalazłem o rozmowach między Kingą Strogoff a Paolo Urfer. Rozmowy już były prowadzone w październiku 2024. Można to różnie oceniać nawet z przymrużeniem oka... To już każdego indywidualna ocena artykułu.
odnośnik
25 lutego 2025, 15:35 / wtorek
Anomalia w przyrodzie: góral nizinny, abstynent Rosjanin, kura nienioska, wilk wegetarianin, królik impotent, byk nierozpłodowy, żyd altriusta, drapieżny zając, napastnik bramkoniestrzelny...
27 lutego 2025, 15:34 / czwartek
To były próby rozmów, już w sierpniu ubiegłego roku, próby, bo Urfer nie chciał gadać, nie było zgody na due dilligence, wszystko w temacie
3 marca 2025, 19:06 / poniedziałek
Urfer sam poszedl do gówna wyborczego tfu tfu.. dać obszerny wywiad. Bardzo dużo ciekawych informacji. Szczerze powiedziawszy tak pięknie smaruje na mandziare i kutasa jadczaka, że zaczynam mu wierzyć!
Artykuł oczywiście płatny ale zdobylem od jakiegoś dobrego człowieka linka zewnetrznego zeby nie nabijać czerwonym wyświetleń.
odnośnik
3 marca 2025, 22:06 / poniedziałek
Nie mam zamiaru robić za adwokata Urfera, ale wyniosłem i z domu i ze stadionu Lechii, że nie sra się we własne gniazdo. Dlatego spuszczanie ze smyczy Jadczaka jest dla mnie nieakceptowalne. Szwajcar powinien miec takie same szanse jak miał Kuchar i Mandziara, a jest Urfer co? Ok ale dlaczego nie ma Jadczak co? Gdzie kura gdzie jajko? Jakos tak to mi ciężko powiedzieć ze to ok.
4 marca 2025, 12:02 / wtorek
Edwin należy oddzielić klub, od właściciela/i. Jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie o prowadzeniu biznesu, to powinieneś zdawać sobie sprawę ze Paolo to błazen, otoczony "opłacanymi" przydupasami którzy powtarzają "czyjąś" narracje. Śmiem twierdzić, że nie będąc menadżerem "Baru pod Rurami" doprowadziłby go do upadku, pomimo prób i akcji ratowania go przez miejscowych. Dla niego przychód=dochód. Tu nie zapłacę, tam nie zapłacę jakoś to będzie.
4 marca 2025, 12:06 / wtorek
miałobyć...".Śmiem twierdzić, że będąc menadżerem "Baru pod Rurami" doprowadziłby go do upadku"
4 marca 2025, 12:26 / wtorek
Nie mam zamiaru go bronić, ale z jedną jego wypowiedzią się zgadzam, że bez sponsorów nikt tego nie dźwignie i gdyby oni byli chociaż w skali jaką miał Mandziara a klub wyglądał by jak wygląda pierwszy bym się taczki domagał
10 marca 2025, 08:05 / poniedziałek
Witam wszystkich
Dziś rano znalazłem taki artykuł. Nie wiem czy brać go na poważnie ale normalnie perełka... cyrk i kuriozum... Tylko dla chętnych.
odnośnik
10 marca 2025, 09:06 / poniedziałek
Witam.
Bardzo "lubię" takie artykuły. są bardzo rzeczowe i potwierdzone ale... Skoro sztab i piłkarze składają się co miesiąc to znaczy, że regularnie dostają pensje? Co z tematem, który ostatnio też był w mediach, że piłkarze sami muszą prać swoje stroje bo klubu nie stać na pralnie? A może dlatego tylu Ukraińców jest w klubie bo prezes wymyślił tajne finansowanie klubu poprzez środki z Ukrainy a mianowicie rodziny naszych Ukraińskich graczy sprzedają sprzęt wojskowy, który dostarczają Stany Zjednoczone a potem przelewają kasę do Polski poprzez naszych piłkarzy...
10 marca 2025, 09:23 / poniedziałek
Tak, dostają pensje, z regularnym dwumiesięcznym opóźnieniem
30 marca 2025, 13:01 / niedziela
Pozwoliłem sobie w tym temacie na pewne przemyślenie odnośnie wczorajszej sytuacji i wielu opinii na wiadomy temat
Krótko By nie rozmywać tematów i nie psuć sobie niedzieli po pięknej sobocie...Bracia też stanęli na wysokości zadania
Bez nazwisk , impertynencji itp...
Tak sobie tylko myślę i kojarzę
Kiedy to w całej historii naszej Polskiej ligi jaka by ona nie była , jakaś drużyna miała " bogatego " właściciela z poza naszego kraju Obojętnie jak się zwał...fundusz europejski , konsorcjum , chuje muje dzikie węże
I tak nie za bardzo mogę skojarzyć...
A pewne kluby , swoje grube lata świetności , zawdzięczają jednak ludziom , zapaleńcom , nie wiem do końca jak ich nazwać , ale od nas
Widzew - Sobolewski...nie bogaty ale cwany
Wisła -Cupiał
Cracovia - Filipiak
jakaś dyskobolia - wóz Drzymały
Polonia - Wojciechowski
Ogólnie Nigdy , powtarzam nigdy !! Mogę nie pamiętać By w Polskiej piłce pojawił się tajemniczy , mądry , i bogaty gość z za granicy chcący tak na prawdę zrobić tu duża piłkę na bardzo przejrzystych i normalnych zasadach
W Szczecinie też parę tygodni temu popularne stało się zdanie...Lechia to pikuś w porównaniu z tym co tu się odpierdala...i chuj wie czy się zaraz nie odpierdoli
Na koniec...
Marzy mi się By w tym naszym na prawdę najcudowniejszym mieście do życia , grania i kochania tej jednej najcudowniejszej drużyny , stał się cud , i te mniejsze , większe firmy , zakłady zwał jak zwał , potrafiły się jakoś tak zjednoczyć by dać tym już wiekowym kibicom spokojnie i spełnionym odejść...wielu nie dożyło ale jeszcze wielu czeka
Ktoś zaraz powie Jak jesteś taki " mądry " z za klawiatury to zrób to...Nie Ani ja taki mądry ani nie wiem jak Ale kto zna mnie osobiście , wie że oddałbym wiele...a jest nas wielu...
30 marca 2025, 13:49 / niedziela
@czarny 66 pełna zgoda. Dlatego nie dla następnych szemranych Amerykańców z ładną lala na fasadzie...wyciągajmy w końcu wnioski z przeszłości. Dobry inwestor-właściciel związany z miastem to skarb.
pozdrawiam!
30 marca 2025, 14:36 / niedziela
A realnie rzecz biorąc... mamy jakiekolwiek inne opcje? A Gdańsku po prostu nie ma klimatu na sport! Piłka nożna, żużel, siatkowka, hokej, ręczna. Wszyscy tu się dokładają do interesu! Niestety żyjemy w najpiękniejszym mieście w kraju, pełnym możliwości! Opanowanym przez lewactwo i wszelkiej maści tęczowych eurokratów.... hasło "Bastion Prawicy" nie wybrzmiewa jak dawniej! Trochę odjechałem od tematu sponsorów ale uważam, że wszystko tutaj się wiąże w jedną całość... dlatego to musi byc ktos z zewnątrz kogo skusi stadion i duża aglomeracja bo więcej nie mamy na dzień dzisiejszy do zaoferowania realnie rzecz biorąc.
30 marca 2025, 17:39 / niedziela
Nie ma klimatu na sport...
Kurcze Wiem że inne czasy Pewnie już pierdole jak stary zgred , bo takim jestem
Ale jak sobie przypomnę swoje młodzieńcze lata Piątek Hokej na A -7 , w sobotę piłka ręczna w hali na Kościuszki i mecze z Alinianą Lódź , potem do domu by mama zobaczyła syna , a w niedzielę na tą naszą jedyną godzinę 11 na Traugutta Czasem jeszcze starczyło kasy na żużel po południu
By zobaczyć np.Bogdana Skrobisza Mirka Berlinskiego czy Grzegorza Dzikowskiego , byłem dumny bo wtedy Grzegorz spotykał się z siostrą mojego serdecznego kolegi.... Ale nie w tym rzecz
Teraz oczywiscie inne czasy , nie można wiecznie żyć wspomnieniami , pewnie nie to miejsce Ale serce ściska..,
30 marca 2025, 22:58 / niedziela
Smutne to i przykre... w pół milionowym mieście ale takie niestety są nasze realia.
31 marca 2025, 00:35 / poniedziałek
Czarny66 nic dodać nic ująć. Niestety postarzeliśmy się. A mistrza jak nie było tak nie ma. Mam już 64 lata. Na Lechię zacząłem chodzić w wieku 13 lat. Pierwszy wyjazd na Jagielonię. Roku nie pamiętam. Ale byłem w ósmej klasie więc gdzieś 75 lub 76. Było1:1 i zatrzymanie na izbie zatrzymań dziecka. Było tego pełno. Kochałem, kocham i zawsze będę kochał naszą Lechię. I dla tego tak serce boli gdy się widzi taką patologię I to co z naszym klubem odpieprzają kolejni właściciele. Pamiętam taką przyśpiewkę z lat 70. Dopingują Lechię dopingują, bez spoczynku idą i bez tchu. Darmo (wtedy 1 ligi) mistrza Polski wypatrują Lechia nas zawodzi dzień po dniu. Może nam się w końcu spełni, choć coraz mniej nas. Pozdrawiam wszystkich Lechistów. TLG.
23 maja 2025, 12:47 / piątek
23 maja 2025, 14:47 / piątek
LvBet liczy że częstym gościem na meczach Lechii będzie prezydent więc się odpowiednio pozycjonuje z reklamami. Premier się chyba nie pojawi.
23 maja 2025, 15:05 / piątek
Urferowi dziękujemy za zatrzymanie Carvera! Pan Trener ja 3 lata! Gdyby to jie oznaczało, że tu jest jakis plan i długofalowy projekt to nigdy by tego nie podpisał! In Paolo we trust!
23 maja 2025, 15:41 / piątek
Takie Piątki to ja lubię.
24 maja 2025, 03:32 / sobota
Zauważyliście, że banda pismaków z Weszło nawet słowem nie pisknęło, że Lechia ma głównego sponsora i trenera na dłużej. Oni tam się teraz pewnie tną z żalu.Pozdrawiam
24 maja 2025, 08:07 / sobota
@Robex, te złamasy pisza źle o Lechii albo wcale. Piszą też najczęściej wyssane z palca bzdury. Chuj go wie dlaczego akurat Lechia tak ich boli, że w kółko piszą te swoje pierdoły.
11 lipca 2025, 00:17 / piątek
czytam wyjaśnienia energii w sprawie sponsoringu dla Lechi i wyjść z podziwu nie mogę.... kurwa to znaczy że ja jako klient sponsoruje w tej chwili klub z wioski za sopotem a dla mojego klubu nie ma hajsu... może jakaś delikatna presja w końcu pewnie większość z nas płaci energii... jakaś reklama na stadionie z dobrym hasłem itp. i itd... presja ma sens..
19 sierpnia 2025, 20:12 / wtorek
Właśnie przeczytałem, że Drutex został sponsorem Bayernu Monachium. Podobno kasa wystarczyłaby na zakup klubu ze środka e-klapy. Rozumiem, że Lechia to nie Bayern ( Bayernowi dużo brakuje), ale dlaczego nikt z klubu nie potrafi takiej firmy, można powiedzieć, że z regionu zachęcić do sponsorowania? Urfera pewnie 10% tej kwoty co pójdzie na Bayern bardzo by ucieszyło. Panowie menadżerowie i różni dyrektorzy do roboty kurwa mać, to jest LECHIA, tu nie ma opierdalania!!!
19 sierpnia 2025, 21:18 / wtorek
Albo Drutex chce mocno wejść w rynek niemiecki, albo strzela sobie w stopę. W pierwszej opcji też widzę lipę, ja Drutexu nie kupię
20 sierpnia 2025, 00:07 / środa
@edwin, witaj kolego. Drutex na rynku niemieckim jest od kilkunastu lat, ale nie o to chodzi, kolejna wielka i bogata firma wydaje kasę na jakiś zagraniczny klub, a mogłaby spokojnie wesprzeć Lechię, ale Lechia niestety wciąż pozostaje trędowata dla potencjalnych sponsorów. Umowy z BAT-em czy LVBet to jest tylko promil tego co powinno wpływać od sponsorów do klubu. I nic się nie zmieni dopóki Urfer nie odejdzie z Lechii lub nie oczyści się przed sądem, ale o tym cicho i chyba Urferowi to odpowiada, dni, miesiące lecą a potencjał klubu, stadionu, miasta jest marnotrawiony niestety
20 sierpnia 2025, 08:25 / środa
chciałbym przypomnieć ze drutex był dawno temu zainteresowany Lechia...ale sprawa upadła ..podobno chodziło o dodanie nazwy drutex do nazwy klubu czy cos podobnego...
20 sierpnia 2025, 12:57 / środa
@misiu67, faktycznie coś było, chyba jeszcze przed mendziarą albo w początkowym okresie jego rządów. Ale dodawanie nazwy sponsora do nazwy klubu? Gierszewskiemu chyba się z żużlem pop....ło. Za to dziwce zza miedzy można dodać do nazwy Durex. arka Durex Gdynia... pasuje, to są wyjątkowe kondomy :). W niedzielę pewnie znowu stoczą najkrwawszą ustawkę w historii polskiej sceny hools, znowu zdemolują stadionowe kible :)
20 sierpnia 2025, 16:29 / środa
Lechia Drutex Gdańsk - odpada, jak dla mnie, ale Bayern Drutex Muenchen może być. Mam sporo okien od nich. Nie wymontuję ich ale nowych nie kupię już od nich.
20 sierpnia 2025, 22:04 / środa
Potencjalni sponsorzy chcieliby nawiązać współpracę z klubem transparentnym a my niestety takim nie jesteśmy. To jest takie trochę błędne koło , w klubie nie ma kasy bo nie ma sponsorów więc jest nieciekawa sytuacja przez którą ciężko pozyskać inwestorów. Ufer to słup i do końca nie wiadomo skąd pochodzą pieniądze za które kupiono Klub i w niego na początku zainwestowano. Może chęci były dobre ale jak do tej pory projekt nie jest zbyt udany , no chyba poza awansem do ekstraklasy to nie tak miało wszystko wyglądać. Zaczęliśmy ten sezon z ujemnymi punktami z drużyną która nie potrafi wygrać na boisku. Z tego co wiem to piłkarze mają miesiąc zaległości i jest to informacja wiarygodna. Tak sobie myślę, że derby są w dobrym momencie bo do kasy klubowej wpłynęło trochę kasy i można będzie można spłacić dług. We wrześniu zbiera się komisja i będzie rozpatrywać nasze odwołanie w temacie ujemnych pkt. Pasuje abyśmy byli na czysto w tym momencie. Co będzie dalej to nie wiadomo, nie ma co się oszukiwać, że te nasze dwie biedne umowy sponsorskie i pieniądze z canal+ starczą na prowadzenie klubu. Nadzieja w kibicach, wysoka frekwencja może pomóc przetrwać naszej Lechii.
W niedzielę Jazda z Kurwami !!!
23 sierpnia 2025, 19:06 / sobota
Brawo klub. Brawo zespół marketingu. Czekamy na następne takie wieści.
23 sierpnia 2025, 19:50 / sobota
Ciekawy reportaż na kanale Zbrodnia i kara powiazany
odnośnik
23 sierpnia 2025, 21:37 / sobota
@Def, faktycznie ciekawy materiał, daje do myślenia...
24 sierpnia 2025, 00:44 / niedziela
Każdego będziemy podejrzewać o złe intencję? To też znaczy o złych intencjach Urfera? cieszmy się z nowego sponsora!! Jeżeli jest to coś podejrzanego to nie tylko My mamy problem!!
24 sierpnia 2025, 00:54 / niedziela
Panie i Panowie!! Kurwa wszyscy RAZEM!! Lechia to MY!! Jazda z Kurwami!!
24 sierpnia 2025, 10:53 / niedziela
Zonda pasuje bardzo do naszej Lechii. Niewykluczone, że osoba Prezydenta miała wpływ na ich decyzję. W koncu wiadomo, że wspieraja zarówno republike jak i raków. Brakuje informacji jakie sa warunki tej umowy! Tak czy inaczej zbieramy sponsorow po trochu i jest w tym metoda.
25 lutego 2026, 20:20 / środa
odnośnik Może się od Lechii wtedy odczepią, choć to raczej farmazon.
17 kwietnia 2026, 16:10 / piątek
Coraz ciemniejsze chmury nad Zondacrypto...Raków zrezygnował właśnie ze współpracy a następna w kolejce jest Pogoń. Oni sobie jakoś poradzą mają bogatych właścicieli a my...taki nasz parszywy los z tymi sponsorami, działaczami...