Sparingi, przygotowania
strona 114/115
18 stycznia 2022, 19:58 / wtorek
A kolega Sławek to chciałby, żebyśmy może do tego sklepu to do Bydgoszczy jeździli?..Ni chuja!
Panie, pan tu nie stał!
28 stycznia 2022, 18:35 / piątek
Widział ktos popisy naszych orłów w dzisiejszym sparingu? Błysnął ktoś?
Wiem, że sparing był zamknięty, ale z trybuny leśnej, zawsze można :)
TYLKO LECHIA!
28 stycznia 2022, 19:07 / piątek
Może i w sklepie chujowy towar ale Adam M. mówi, że jest zajebiście to trzeba kupować...
22 czerwca 2022, 09:52 / środa
Dzisiaj jest sparing z Rakowem. Na oficjalnej cisza. Tylko na trojmiasto.pl napisali że o 13.30 w Ostródzie. Czy ma ktoś informacje o transmisji czy relacji?
22 czerwca 2022, 11:41 / środa
Szukałabym na stronach Rakowa.
22 czerwca 2022, 11:44 / środa
odnośnik tutaj na kanale prawie na 100% będzie
22 czerwca 2022, 12:45 / środa
odnośnik dokładny link. Sorry za śmietnik.
22 czerwca 2022, 13:44 / środa
Juz w plecy 1:0, Gvilia z dystansu
22 czerwca 2022, 14:01 / środa
22 czerwca 2022, 15:05 / środa
Przywitał się Dominik Piła i mamy 1:1
22 czerwca 2022, 15:27 / środa
a jest / był oprócz niego ktoś kto umie zagrać jedną prostą piłkę? za 3 tygodnie zaczynamy ligę.
22 czerwca 2022, 16:16 / środa
Czyżby Zwolak był gdzieś na testach?
22 czerwca 2022, 17:10 / środa
Spokojnie, jego instagramek prawde ci powie a mówi że jest na miejscu w koszulce treningowej Lechii :)
22 września 2022, 13:31 / czwartek
Dziś o godz. 17 na Traugutta 29 derby Gdańska. Mecz towarzyski GKS Gedania 1922 - Lechia Gdańsk z okazji 100-lecia Gedanii. Wstęp wolny.
odnośnik
22 września 2022, 17:49 / czwartek
Do przerwy 2:0 po bramkach Flavio w 15 i Conrado w 39 min.
Lechia: Kuciak (Buchalik od 33.) - Brzęk, Castegren, Maloca, Pietrzak, de Kamps, Kubicki, Gajos, Durmus, Conrado, Flavio.
22 września 2022, 19:08 / czwartek
23 września 2022, 15:09 / piątek
Warto wspomnieć że w Gedanii w 2 połowie na bramce grał Zieliński z rocznika 2008!
23 września 2022, 23:37 / piątek
Warto wspomnieć bo?
11 stycznia 2023, 13:17 / środa
o 13:30 pierwszy sparing w Turcji, na próżno szukać transmisji? No tak, w Lechii pracuje tylko 7 osób, kogo obchodzi jakiś tam sparing? Może na stronie rywala, rumuńskiego Petrolulu?
11 stycznia 2023, 15:19 / środa
Kto wymyśla takich ciężkich przeciwników ? Nie można było zostać w Gdańsku i załatwić sparingi z Gedanią , Jaguarem , Moreną , Portowcem czy nawet rewanż z Cartusią ?
Nie macie litości dla naszych emerytów !
12 stycznia 2023, 19:11 / czwartek
Pierwszy sparing,fajne spiewy slychac z meczetu.
odnośnik
12 stycznia 2023, 19:46 / czwartek
Gość ryczał , żeby deszcz przestał padać. Mokro miał już na chacie. Zaraz tam meczet.
12 stycznia 2023, 22:45 / czwartek
Ja tam słyszałem głośne MENDZIARA RAUS ŻELEM WON!
15 stycznia 2023, 14:17 / niedziela
cetnarbuzirogal dobre !!!! będzie jakiś przekaz z dzisiejszego sparingu ?
15 stycznia 2023, 14:59 / niedziela
cos takiego znalazlem jak by ktoś chciał obejrzec
odnośnik
15 stycznia 2023, 15:19 / niedziela
kurwa ..profesjonalna transmisja nawet z komentarzem...dla naszych władz klubowych to za trudne... jeżeli chodzi o grę Lechii to bez zmian 1:0...
15 stycznia 2023, 15:21 / niedziela
ale parada Kuciaka..brawo. Serbskie murzyni szaleją...
15 stycznia 2023, 17:05 / niedziela
Sparring jak sparring ale...trenerzy się zmieniają a my gramy cały czas tak samo. Jak zakodowani. Nawet Biegański, który na początku fajnie grał do przodu, teraz już też złapał tę manierę grania do tyłu i wszerz. Zapowiada się ciężka walka o utrzymanie i emocje. Szkoda tylko że nie o inne cele...Crvena sportowo na innym poziomie że o organizacyjnym już nie wspomnę, co pokazała choćby profesjonalna transmisja ze sparringu. Nas jak widać takie rzeczy przerastają.
W naszym klubie skupiają się raczej na tym, kto jeździ za Żelemem i Edytą...
15 stycznia 2023, 17:18 / niedziela
święta prawda
19 stycznia 2023, 14:42 / czwartek
Kolejny sparing za nami, tym razem w pizde z Hradec. To też inny poziom od nas. Piąta drużyna ligi Czeskiej. A nasza gra tak jak zawsze. Bok i tył. Lekki pressing na nasze orły i się gubią jak dzieci we mgle. Trudno mieć wiarę gdy się widzi taką grę. Obstawiam, że spadniemy. Z taką grą nie ma co się Łudzić. TYLKO LECHIA.
19 stycznia 2023, 14:57 / czwartek
Kaczmarek wypierdalaj z Lechii . I niech nikt mi nie pisze że z takim składem nic nie można było zrobić . Zgodził się ten burdel prowadzić to niech przyjemności z tym związane spadną na jego głowę !
Ps. Nigdy tak nie było 3 sparingi wszystkie w dupę !
Jak się pisze żeby wywalić Tobersa , Steca , Pietrzaka to nikt na to nie reaguje !
Te 8 bramek które dotychczas w Turcji straciliśmy zrozumiałbym gdyby padły po błędach młodzieży z CLJ ....oni się dopiero uczą , im można by było wybaczyć , ale nie starym koniom ! .
19 stycznia 2023, 15:08 / czwartek
I jeszcze jedna ważna sprawa ,W składzie Hradec Kralove sami Czesi a w naszej Lechii oprócz Polaków ..... Słowak , Chorwat , Austriak , Turek , Malijczyk , Łotysz , Niemiec , Brazylijczyk i Portugalczyk .Pytam się kto ten piłkarski chłam ściągnął ........i po co !
Ps. Jak dla mnie mogą wypierdalać razem z Kaczmarkiem !
19 stycznia 2023, 15:42 / czwartek
Zapomniałem o jeszcze jednym " orle " Szwedzie Castegrenie !
19 stycznia 2023, 16:39 / czwartek
Jeszcze jeden " orzeł " dzisiaj nie zagrał - holender de Kamps !
Zamiast tych 11-czy 12 orłów wystarczyłoby 3-4 ale lepszych , od razy byłby efekt za te same lub podobne pieniądze !
19 stycznia 2023, 18:19 / czwartek
Bilans bramkowy sparingow porównywalny do rundy jesiennej w ekstraklapie, defensywa najsłabsza w lidze, przy żenującej skuteczności i dalej nic się nie zmieniło, szykuje się ciekawa runda zimowa
8 lutego 2024, 16:55 / czwartek
3 lipca 2024, 18:14 / środa
Świetne wieści dochodzą z Cetniewa!! Podobno Bohdan Viunnyk, Luis Fernandez i Conrado będa gotowi do gry już na start sezonu 2063-64! Zatrudnienie tych dwóch Anglików szybko zaczyna się spłacać.
7 lipca 2024, 08:26 / niedziela
12 grudnia 2024, 17:04 / czwartek
18 stycznia 2025, 14:55 / sobota
Druga wygrana po nawet niezłym meczu i ładnej bramce Bobcka w ostatniej akcji meczu.
Oby to był dobry prognostyk, podobnie jak rok temu.
18 stycznia 2025, 15:03 / sobota
Trzy pozytywne informacje po dzisiejszym sparingu:
1. Taktyczny trening biegowy połączony z "Obroną Częstochowy" zrealizowany na "zero" z tyłu.
2. Powrót Luiza Fernandeza.
3. Jedna "setka" w meczu wykorzystana w ostatniej sekundzie spotkania.
Curver vis Reszta Świata 2-0.
21 stycznia 2025, 15:13 / wtorek
Jeśli się potwierdzi informacja o 8 tygodniowej przerwie Zhelizki to to jest potężne osłabienie w kontekście walki o utrzymanie.Za dużo tych kontuzji...
21 stycznia 2025, 21:46 / wtorek
Zajebisty tekst : po powrocie z Turcji gracz Zelizhko pojawił się w szpitalu wojewódzkim na oddziale SOR celem konsultacji lekarskiej. W Sumie nic nowego przecież idzie nowa jakość, a mogła być jeszcze tańsza teleporada.
21 stycznia 2025, 23:55 / wtorek
Wytłumaczcie mi, dlaczego piszecie Zhelizhko a nie stosujecie się do transliteracji polskiej i nie używacie do zastąpienia ukraińskiej wersji cyrylicy liter naszego alfabetu, czyli Żelizko, Chłań, Carenko ? O co tu chodzi ? Czyżby zmienione zostały przez "dziennikarzy internetowych" zasady pisania w naszym języku?
22 stycznia 2025, 07:12 / środa
@Lille-1
Moim zdaniem to wpływ internetu i języka angielskiego.
Korzystamy ze źródeł międzynarodowych (flashscore, transfermarkt, transmisje tv) - a właściwie ze źródeł "kultury zachodniej" - i przejmujemy stosowane tam zasady pisowni.
Ne ma w tym nic złego i prawdopodobnie za kilka lat zostanie to oficjalnie rekomendowane - język zmienia się.
Dodatkowo:
- w polskich paszportach już stosuje się międzynarodową transliterację
22 stycznia 2025, 16:50 / środa
Warto wspomnieć że sam Klub w mediach używa angielskiej transliteracji i też taka znajduje się na koszulkach piłkarzy
23 stycznia 2025, 21:29 / czwartek
Ja to panowie rozumiem, że nazwiska tych Ukraińców przetransferowane do angielskiego muszą przejść transliterację i dodatkowo transkrypcję a na końcu i tak wyjdzie jakiś bełkot. Ok. Klub pewnie musi sie stosować do wytycznych FIFA. Nie rozumiem tylko po jakiego ch..a my Słowianie to mamy robić? Czy nie wystarczyłaby ta transliteracja tylko, aby pozostać najbliższym brzmienia ich nazwisk? A tak w ogóle to jestem pełen podziwu, jak ci tenisowi komentatorzy dają sobie radę ze Świątek. Widać, że ćwiczą. A co do paszportów, to być może nie będą używane polskie znaki ale o jakiejkolwiek transliteracji nie ma mowy. Jak zapiszesz Brzęczyszczykiewicz ? Co najwyżej Brzeczyszczykiewicz. I tak nikt nie będzie tego w stanie przeczytać.
23 stycznia 2025, 22:53 / czwartek
Ja tam na przykład zawsze używam polskich odpowiedników, a czy jest jakiś nakaz od Fify - ciężko powiedzieć, ale na przykład na oficjalnej stronie Ekstraklasy wszystkie nazwiska są w polskich wersjach, a takiej 1. Ligi już w angielskich.
Najważniejsze jest być konsekwentnym i nie pisać raz tak, a innym razem inaczej (np. na stronie takiego Bruk-Betu raz piszą Putiwcew, a raz Dombrovskyi, chociaż ten pierwszy ma też polskie obywatelstwo, więc może dlatego).
A propos też komentatorów, przypomniało mi się jak w pierwszym meczu Maksyma (z Gieksą, wrzesień 2023) komentator wymawiał jego nazwisko... "Klan". Także no
16 marca 2025, 19:26 / niedziela
Przerwę na reprezentację nasze Orły spędza w Dubaju
16 marca 2025, 21:20 / niedziela
Kabaretu ciąg dalszy, myślę, że sportowo już jest pozamiatane. Po prostu te nie zrozumiałe ruchy nie mogą skutkować tym, że drużyna się zepnie i zagra skutecznie. Wyjazd ogłoszony za 5 minut dwunasta, wzbudzający wk... wsród zawodników, którym gołodupiec zalega pieniądze, nie może skutkować wzrostem morale i nagłą odmianą.
Nie wiem gdzie szukać jeszcze nadziei na sportowy comeback?
Chyba jakiś cud.
TYLKO LECHIA!