Gdańsk: środa, 18 czerwca 2025

Byli piłkarze Lechii

strona 34/40

29 marca 2020, 15:57 / niedziela
Jeśli dobrze pamietam to było wypożyczenie z jakimś zapisem o obowiązku wykupienia czy coś w tym stylu....
29 marca 2020, 16:06 / niedziela
Ale z tego co czytałem kiedyś to żeby ten obowiązkowy wykup wszedł w życie to musiał jakąś symboliczną liczbę minut zagrać. A z tego co kojarzę to on tam ma na razie około 10 minut w jednym meczu zagrane, więc nie zdziwię się jak Mendziarę teraz makarony też ograją, wszystko oczywiście kosztem Lechii
30 maja 2020, 10:06 / sobota
Wolski tuż przed ponownym startem ligi zerwał kolejny raz wiązadła, nie doczeka się za szybko debiutu w Płocku.
30 maja 2020, 10:21 / sobota
Bardzo dobrze że się obraził i odszedł. Człowiek szklanka który brał gigantyczna kasę i nie zagrał ani jednego dobrego meczu. Przebłyski miał to fakt ale tylko to. Zapamiętam go jako jeden z najgorszych transferów ostatnich lat, chociać Cacica, Rachuja i Sazankowa nie przebije.
30 maja 2020, 11:09 / sobota
Jak to jest w przypadku kontraktów sportowych, czy jak masz L4 to kasę płaci Ci klub czy ZUS? Czyżby znowu się mendzie udało?
30 maja 2020, 14:56 / sobota
Frane Cacic to był ananas. Do tej pory go wspominam. A Wolski? Niby super grajek ale od lat się mówiło że szklanka. Więc super że sobie poszedł bo byśmy znowu się z nim męczyli. Pytanie czy ktoś wie jaki on ma kontrakt w Płocku? Bo chujowo by było dopłacać duże pieniądze do kontraktu zawodnika innego klubu, który jest do tego połamany...
30 maja 2020, 15:13 / sobota
Wolski miał i tak w życiu więcej szczęścia niż większość z nas. Spotkał na swojej drodze Mandziarę, dzięki któremu jest ustawiony finansowo do końca życia.
15 czerwca 2020, 12:32 / poniedziałek
Peszko zaliczył spory awans sportowy.
15 czerwca 2020, 13:57 / poniedziałek
No właśnie
odnośnik
I niech mu będzie pokój Wieczysty
15 czerwca 2020, 21:58 / poniedziałek
W innym miejscu, jeszcze się odgraża
"44-krotny reprezentant Polski dołączył do Wieczystej na zasadzie wolnego transferu po tym, jak jego kontrakt z Lechią Gdańsk został rozwiązany z winy klubu. Powód jego odejścia z Lechii? Piotr Stokowiec. - Ze Stokowcem nigdy się nie dogadywałem. Tak śliskiego człowieka nigdy nie spotkałem. Bardzo odetchnąłem, że odszedłem z Lechii i mam nadzieję, że już nie spotkam Stokowca na swojej drodze. Przyjdzie na niego czas. To nie pogróżki, tylko mówię, że jeszcze o nim opowiem - kończy nowy piłkarz Wieczystej ".
15 czerwca 2020, 22:47 / poniedziałek
Przypomnę tylko, że jak tu pisałem że to jest zero to wszyscy mnie jebali.
15 czerwca 2020, 23:40 / poniedziałek
Pewne sprawy się nie zmieniają. Nieraz już pokazywał, że jego słowa nie nadążają za myślą, a aktualne wypowiedzi tylko potwierdzają to, że szybciej biega, niż myśli. Co także często mogliśmy podziwiać na murawie...
16 czerwca 2020, 01:27 / wtorek
Nie chwytam, o co chodzi w tych manewrach Mandziary. W każdym bądź razie, jak można nazwać gościa zerem z tego tytułu, że doznał jakiś nieprzyjemności ze strony trenera, nosi za sobą ten uraz i pragnie się tym podzielić z innymi. Pisałem już wtedy, że trener powinien tak układać stosunki z piłkarzami, tak kształtować dyscyplinę, aby nie nadszarpnęło to jego "EGO" ,ale jednocześnie nie uderzało w interesy klubu. Co to za sztuka wymuszania posłuchu bez oceny, jakie to może przynieść skutki a potem pozawieszać wszystkich, którzy mu podpadli i grać juniorami ? Jasne, że nie jest to proste, aby nie dać sobie wsiąść na głowę, ale to zawód bardzo wymagający. Nie wystarczy być skrupulatnym, dobrze zorganizowanym, pracowitym. Dobry trener to przede wszystkim taki, który ma wyniki ale też pod którym z 80% piłkarzy rozwija się, wchodzi na wyższy pułap. Wyniki będą, jak piłkarze w czasie treningów i meczy będą chcieli wypruwać z siebie żyły. Jeżeli jakiś piłkarz marnieje lub wręcz ginie, to może być jego wina, nie potrafił sobie ułożyć kariery, ale jeżeli większość popada w marazm, to coś może być nie tak. Nie mam tu na myśli Peszki,bo to niezły lawirant i kombinator i na pewno nie ułatwiał dobrych relacji. Sam też zapewniał, że Stokowiec to jest gość ok. i on nic do niego nie ma, ale nie możemy przyjmować za pewnik, że trener jest bez skazy i tylko jacyś tam degeneraci i dezerterzy próbują go po jakimś czasie z zemsty obsmarować.
16 czerwca 2020, 07:41 / wtorek
Ciekawe co myślał o trenerze jak klęczał przed nim i prosił żeby przywrócił go do pierwszej drużyny...
16 czerwca 2020, 08:45 / wtorek
Ostatnie ruchy i wypowiedzi Peszki świadczą chyba o tym, że zabiera się do napisania biografii i robi sobie odpowiedni marketing. Oj sorry, pewnie ktoś będzie mu tę biografię pisać.
16 czerwca 2020, 09:26 / wtorek
Nic co Peszkina nie miałem. Do teraz. Zachował się niestety jak baba. Normalnie to taki narzekający na poprzedniego szefa typ, w dodatku z problemami emocjonalnymi od czasu do czasu to miałby problemy ze znalezieniem nowego pracodawcy. Ale nic, po zakończeniu kariery będzie robił skauting dla Wieczystej.
16 czerwca 2020, 10:47 / wtorek
Jak Sławka lubiłem ... tak po tym, jak skamle dookoła jak mu w Lechii źle było; która to Lechia podała mu rękę i odbudowała ... wypierdalaj! Parafrazując ... i mam nadzieję, że już nie spotkamy Peszki na swojej drodze.
17 czerwca 2020, 08:08 / środa
Michał Buchalik o ostatnim meczu w Gdyni i nie tylko.
odnośnik
25 czerwca 2020, 16:39 / czwartek
25 czerwca 2020, 17:47 / czwartek
Jeśli naprawdę chcesz się podzielić informacją - wklej proszę tekst z linku... ja np staram się w gówno nie wdeptywać z własnej woli. Dzięki.
25 czerwca 2020, 18:16 / czwartek
"Ostatnie dni to zdecydowanie dobry czas dla Lukasa Haraslina. Po wznowieniu rozgrywek Serie A Słowak zaliczył dwa – co prawda z ławki, ale jednak – występy, w których pokazał się z dobrej strony. Zanotował też ważną asystę w meczu z Interem Mediolan, która tylko poprawi jego opinię w Sassuolo. Poprawi się też stan konta Lechii Gdańsk, bo jak informuje „Tutto Mercato Web”, włoski klub wykupi skrzydłowego za ok. 2 miliony euro. Teoretycznie była to oczywistość, ale po drodze, w wyniku pandemii, mogły pojawić się komplikacje. Takich jednak nie będzie i Haraslin może powoli przyzwyczajać się do słonecznej Italii."

tyle chyba wystarczy
25 czerwca 2020, 18:30 / czwartek
Jak najbardziej. Podziękował.
25 czerwca 2020, 19:50 / czwartek
Vranjes aresztowany
Jak podaje serbski "Kurir", Stojan Vranjes wraz ze swoim bratem Ognjenem (także piłkarz) wdał się w bójkę z innym mężczyzną. Zdarzenie miało miejsce o godzinie 3:40 nad ranem w centrum Banja Luki. Bracia mieli dotkliwie pobić Dusana Komljenovicia, a także spowodować uszczerbek na zdrowiu jego dziewczyny. - Dusan ma złamany ząb, a inne obrażenia, których doznał, określono jako ciężkie. Jego dziewczyna doznała natomiast lekkich obrażeń - podaje "Kurir".
27 czerwca 2020, 09:14 / sobota
Ostatnie przesłanie Filipa...
odnośnik
27 czerwca 2020, 12:25 / sobota
szkoda ..ale taki mają zawód... widać ze to przezywa tak po ludzku i za to go cenie ..nie nadęte teksty całowanie koszulki itp. takie ludzkie odczucie ze się cos kończy co było fajne i miłe....powodzenia MLADEN !!!!!!!
27 czerwca 2020, 13:23 / sobota
Ostatnimi piłkarzami, z którymi się ciężko żegnało to byli Bączek i Wiśnia.
Widać, że swoją postawą Mladen zapracował na miano "swój". Nie robił cyrków jak Peszko żeby wejść w łaski (nie wspominając końcówki). Po prostu był sobą i za to największy szacunek.
27 czerwca 2020, 13:44 / sobota
Na naszą ligę wystarczał i może był wyróżniający się, wg mnie jego poziom to max Turcja, Bułgaria, Grecja. W Legii pewnie też łapałby się na I skład. Powodzenia Mladen.
28 czerwca 2020, 07:13 / niedziela
a właśnie a propos Peszko ... odnośnik ... bardziej i bardziej irytujący w tym swoim zachwycie nad Wieczystą
29 czerwca 2020, 20:55 / poniedziałek
strona Trójmiasto.pl...dział kulinaria, Sopoty i te klimaty

odnośnik
29 czerwca 2020, 22:18 / poniedziałek
Lipski.... taaaa... nie dziwie sie ze chętnie tu kontrakty sie podpisuje ...są EXTRASY .... -:)
1 lipca 2020, 11:50 / środa
z interii - niestety:

Potwierdzają się informacje portalu Legia.net. Pierwszym nabytkiem Legii przed sezonem 2020/2021 będzie lewy obrońca, Filip Mladenović.

Dzisiaj warszawski klub ma o tym poinformować oficjalnie.

Zawodnik jest już po testach medycznych, które wypadły pomyślnie. Piłkarz podpisze z Legią prawdopodobnie trzyletni kontrakt.

28-letni zawodnik trafi do Legii z kartą na ręku, bo 30 czerwca wygasł mu kontrakt z Lechią Gdańsk.
1 lipca 2020, 12:00 / środa
Trudno się mówi, nie byliśmy go w stanie utrzymać z powodów finansowych (pewnie zaszłości z opóźnieniami w wypłatach też miały wpływ na decyzję).

Proponowałbym nikomu się nie obrażać, ponieważ w Lechii nawet teraz grają/grali zawodnicy z Ległej.
Kuciak, Michalak, Łukasik, Wolski, Borysiuk.
1 lipca 2020, 12:50 / środa
@LG PODL

Kolego powyżej - wszyscy których wymieniłeś oprócz Koseckiego czy Michalaka (który de facto poszedł na wymiane) nie przychodzili do nas z warszawki.
Prawda jest taka ze zawsze boli gdy jeden z najlepszych zawodnikow przechodzi do bezposredniego rywala jak amica czy legła. Pieniadze tutaj robia swoje bo niestety u nas nie dosc ze sie nie placi nawet w 50% tyle co u krawaciarzy to jeszcze sie placi z opoznieniem. Jak juz mial isc to liczylem ze bedzie to zageaniczny kierunek i jeszcze te kilka lat pogra w fajnej lidze na dobrym poziomie a tu najgorszy z mozliwych scenariuszy, no coz powodzenia Filip obys kilka samobojczych im wpierdolil
1 lipca 2020, 12:56 / środa
Dwóch najlepszych zawodników odpadło w decydującym momencie. Ale z drugiej strony w razie niepowodzenia Mladen zostałby obrzucony gównem gdyby został do końca, a tak to został godnie pożegnany.
1 lipca 2020, 12:58 / środa
Ja fanem Mladenovicia nie byłem nigdy - teraz nie będę tym bardziej na jego nowe miejsce pracy. Nie będę go traktował inaczej niż innych grajków leglej czyli... gwoździ.
1 lipca 2020, 13:00 / środa
Gwizdami*
1 lipca 2020, 22:57 / środa
Ze strony Legii :

Mladen : - Przed przyjściem do Legii rozmawiałem z trenerem Vukoviciem, spotkałem się również z dyrektorem sportowym i szefem skautingu, którzy przedstawili plan na mnie i pokazali swój punkt widzenia tego, jak ma wyglądać moja gra w Legii. Reprezentowałem zespoły, które walczą o najwyższe cele i lubię grę pod presją. Potrzebowałem takiej energii, takiego dopingu na trybunach i takiego klubu jak Legia - mówi Filip Mladenović.

Puentując, CHUJ MU W DUPĘ.
2 lipca 2020, 00:07 / czwartek
Powinno być tutaj, nie w transferach, chuj mu w ryj po tych słowach, jeśli nie zostały przeinaczone przez cweLowski portalik, od 1 minuty gry przeciwko Lechii będzie miał odemnie jechane od kurew i cweli i nie obchodzi mnie fakt czy jego dziecko to Gdańszczanin, Warszawiak czy Belgradczyk...
2 lipca 2020, 08:09 / czwartek
Nie no serio, naiwni jesteście. Dostał kasę i poszedł. A co miał im w pierwszym wywiadzie mówić "Moje serce jest w Gdańsku a tu przeszedłem bo dostałem lepsze warunki"???
2 lipca 2020, 08:17 / czwartek
@cooer, nikt mu nie wypomina zmiany pracodawcy na płacącego 3x więcej i z bonusem 0,5 bańki na start. Ale, tak z czystej ludzkiej przyzwoitości, mógł zamknąć ryj nt. tego, że "Potrzebowałem takiej energii, takiego dopingu na trybunach i takiego klubu jak Legia".
2 lipca 2020, 21:57 / czwartek
nie czepiał bym się takie frazesy ...posłuchajcie tych co do nas przychodza..takie same farmazony
9 lipca 2020, 07:39 / czwartek
Haraslin z pierwsza bramką w Serie A.
19 lipca 2020, 20:31 / niedziela
22 lipca 2020, 09:56 / środa
O Sebastianie Małkowskim z PS

odnośnik
22 lipca 2020, 10:36 / środa
Wywiad z Romkiem Józefowiczem. Interia.

odnośnik
26 lipca 2020, 22:47 / niedziela
Były zawodnik Lechii Gdańsk, Antonio-Mirko Čolak strzelił 4 bramki dla Rijeki w wygranym 4:2 meczu z Istrą 1961 i z dorobkiem 20 bramek został królem strzelców ligi chorwackiej
27 lipca 2020, 17:37 / poniedziałek
a Aleksić został mistrzem Turcji z Basaksheriem Stambuł, klub z najniższą średnią widzów, ogólnie największym kbicem jest Erdogan.

Z kolei następny rodzynek Filip Malbasić za 1 mln euro zagrał Cadiz w beniaminku La Liga.
27 lipca 2020, 19:39 / poniedziałek
Ribeiro, Nazario, Miranda, Hoffmann, Rudynilson...
Oraz wschodni zaciąg Kazlauskas i ten który miał być kocurem Kacajew...
27 lipca 2020, 19:46 / poniedziałek
No cóż...

Juliusz Letniowski został wypożyczony na rok z Lecha Poznań do Arki Gdynia.
W poprzednim sezonie PKO Ekstraklasy 22-letni pomocnik zagrał w pięciu spotkaniach.

90minut.pl odnośnik
28 lipca 2020, 00:20 / wtorek
"Antonio-Mirko Čolak strzelił 4 bramki dla Rijeki w wygranym 4:2 meczu..."
Kozak. Jak dla mnie mógłby wrócić...
1 ..... 32 33 34 35 36 ..... 40
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.023