Gdańsk: czwartek, 19 września 2024

Byli piłkarze Lechii

strona 38/39

28 sierpnia 2022, 20:17 / niedziela
@Niezalogowany, kontrowersja jest taka że braliśmy go jako wyróżniającego się piłkarza na tle pierwszej ligi, a przez wewnętrzne spory kopał się po czole w rezerwach. Po powrocie do pierwszej ligi wciąż widać że się wyróżnia. Nie jesteśmy w stanie wykorzystywać potencjału niektórych piłkarzy. Tu jest problem. Ktoś powie dwa słowa za dużo, albo ma czelność się odzywać i od razu lądował w rezerwach
28 sierpnia 2022, 20:52 / niedziela
Dokładnie, Lechia nie umie promować zawodników.
Bierze młodego reprezentanta kraju, lub ma dobrego wychowanka. Delikwent idzie na wypożyczenie, kończy się umowa itp. Lechia nie zarabia, ale staje muszą grać szroty 30+ na których nie można zarobić.
30 sierpnia 2022, 14:16 / wtorek
Zaklepane, M. Żukowski w Lechu, wypożyczenie na rok z opcją zakupu.
6 września 2022, 12:14 / wtorek
odnośnik
Fajny wywiad
Widać że Maciek ma duży dystans do siebie Faktem jest Kiedyś razem z Buzim byli delikatnie mówiąc krytykowani
Ja pamiętam Rogala i jego wejście smoka na T29 Bodaj mecz z KSZO i jego hat trick przeciwko naszej Lechii To chyba po tym sezonie trafił do nas
Ale symptomatyczne są jego słowa odnośnie tamtych czasów Atmosferze w szatni , trochę o Darku Kubickim
Ech ...Pozostaje tylko wspominać
6 września 2022, 22:14 / wtorek
Ale w tamtym sezonie kiedy awansowaliśmy też początek mieliśmy słabiutki :-) dopiero coś koło 9-10 kolejki się obudziliśmy o ile mnie pamięć nie myli już. Buzi, Rogal, Rybski,Wiśnia, Lukjanovs, Pęczak,Cetnarowicz, trener Kubicki i inni ehhh i do tego T29, łezka w oku się zakręciła.
7 września 2022, 06:57 / środa
A czy Lukjanovs nie przyszedł do nas dopiero w kolejnym sezonie?...Już po awansie
Razem z bodaj Pawką Nowakiem?
Ale fakt Ten sezon z awansem rozkręcał się baaaaardzo powoli Ale jak już w Lublinie zatrybilo to poszło że hej
7 września 2022, 08:55 / środa
Moim zdaniem to Lukjanovs przyszedł jeszcze rok później i debiutował w derbach na T29 w 1. kolejce, gdzie skończyło się 2:1 po golach Piątka (piłka wturlana i wybijana z zza linii bramkowej + rzut karny na Surmie)
7 września 2022, 08:58 / środa
Dokładnie Niestety u mnie już starość
Oboje debiutowali w pamiętnych piątkowych dosłownie i w przenośni derbach
Tam Bączek w końcówce wyjął bodaj 2 piłki Naprawdę trudne do obrony
27 września 2022, 21:39 / wtorek
Może jeszcze nie były piłkarz Lechii , ale kto wie jak będzie za chwilę
Bramkę zajebał że.....gratulacje Janek
28 września 2022, 11:27 / środa
Początek u nas miał dobry,niestety jak w innych przypadkach,Stoki go stłamsił.
23 listopada 2022, 22:14 / środa
Za słaby na polską kopaną Vitoria właśnie zaliczył występ na MŚ.
24 listopada 2022, 19:59 / czwartek
Mladen w wyjściowym z Brazylią.
24 listopada 2022, 20:09 / czwartek
No i Vanja na bramce.
24 listopada 2022, 20:14 / czwartek
Faktycznie jest Vanja...nie dopatrzyłem. Zmienił się nie do poznania....
24 listopada 2022, 20:48 / czwartek
Jest jeszcze Frankowski...
24 listopada 2022, 21:54 / czwartek
Vanja był zajebisty, o ile dobrze pamiętam na cracovii obronił karnego i pokazywał, że dyma pejsa :-) chociaż przegraliśmy wtedy. Wariat z niego był dobry, szkoda, że teraz nie mamy tak zadziornych kopaczy.
25 listopada 2022, 00:49 / piątek
Wielka Lechia: na centralnym stadionie MŚ nasi piłkarze ( szkoda że byli), jeden, co grał na stadionie w Gdańsku (takich jest w innych drużynach więcej) , jeden w studio ( to ostatnio norma, bo poza Sebą bywa tu Trałka, Kuba a także b. trener) Ale coś za coś - teraz mamy za to znanego w Polsce menago. Tak rozmienia się na drobne MARKĘ. Czy Klub wysłał jakieś gratulacje do Stevena , Mladena i Wanii ?
26 listopada 2022, 10:28 / sobota
Kibicujący czy gratulujący Mladenowi i Vanji są w dobrym towarzystwie odnośnik
26 listopada 2022, 12:13 / sobota
Ajaajajaj! Trzeba szybko wymazać tę dwójkę z historii Lechii i złożyć samokrytykę...dobrze że Ruskie nie zadeklarowali przewrotnie, że kibicują Polsce bo wtedy...a ja nieszczęsny kibicowalem Serbii w meczu z Brazylią. Na szczęście ormowcy europejscy czuwają żebym kibicował z właściwego klucza. Inaczej ruska onuca jestem...
ps. Zapomniałem o Kovaceviczu, jego oczywiście też! A jak!
26 listopada 2022, 19:52 / sobota
d.g. 100% poparcia
26 listopada 2022, 22:04 / sobota
d.g. nie pajacuj. W drugą stronę jest tak samo odnośnik
27 listopada 2022, 11:57 / niedziela
Sam jesteś pajac...bez odbioru ormowcu.
28 listopada 2022, 14:18 / poniedziałek
No niestety kryptoputinowcy nie przegrali więc nadal mają szansę na wyjście z grupy. Nawet jednak jakby im się nie udało to Wołodia chętnie zorganizuje im turniej pocieszenia z Tadżykistanem i Białorusią (o ile ta jeszcze będzie istnieć).
5 grudnia 2022, 15:24 / poniedziałek
odnośnik

Odgrzebane Ktoś mi pomógł
To że był najlepszym piłkarzem wśród aktorów wiedziałem Ale że grał w naszej ukochanej...szczerze Nie wiedziałem I jeszcze ta średnia bramek na mecz
Role w Janosiku , Alternatywy 4 gdy kazał dzwonić po konowała bo Balcerek odmówił kielicha
10 meczów w Lechii 25 bramek...nawet na poziomie A klasy...No Marian
20 lutego 2023, 10:27 / poniedziałek
Okoniewski już strzela dla Radomiaka. Jak narazie to tylko w sparingu rezerw, ale nie zdziwię się gdy w sobotę przyjedzie do Gdańska i też coś ustrzeli. Co wtedy powiedzą decydenci którzy go skreślili?
20 lutego 2023, 12:28 / poniedziałek
Powiedzą to samo co w przypadku Kałużyńskiego. Dostał propozycję, która odrzucił. A że propozycja była gówniana to już inna kwestia
21 lutego 2023, 20:31 / wtorek
Kałużyński to chyba u nas nie grał.
21 lutego 2023, 23:25 / wtorek
Oczywiście. Pisałem z telefonu i słownik poprawił nazwisko na inne
22 lutego 2023, 17:52 / środa
W nawiązaniu do wpisu o Marianie Łączu to o byłych piłkarzach Lechii, tej lwowskiej i tej gdańskiej, można poczytać tu:
odnośnik
22 lutego 2023, 18:30 / środa
Marian Łącz nie wiedzieć że grał dla Lechii to troche faux pas, po tym jak przeszedł na aktorstwo, można powiedzieć że dobry był z niego herbatnik
24 lutego 2023, 22:37 / piątek
W tzw " klasyku "...
Mate Milos Fajna asysta
Bartek Pawłowski - bramka
Komentarz tych Laskowskich i Zewłakowów...bez ocen
cwelka się znowu zesrała I cały misterny plan poszedł w pizdu
Bez kurwy stefanskiej ty pizdziejczyku nie dasz rady
25 lutego 2023, 08:03 / sobota
Mate Milos to ten co sprzedawał mecze mafiom bukmacherskim?
25 lutego 2023, 09:34 / sobota
Szczerze Nie wiem czy sprzedawał mecze
Ale osobiście nigdy nie zapomnę jego asysty drugiego stopnia u bezdomnych w 96 minucie Jego szybki róg do Krasica Centra Milosa... Flavio...i bezcenna zjebana mina tego idioty Sobieraja
Ja akurat to pamiętam
25 lutego 2023, 18:56 / sobota
A tym czasem Miłosz Szczepański ładuje drugą bramkę Koronie.W Lechii oczywiście uznali,że się nie nadaje.
25 lutego 2023, 19:40 / sobota
Co do Szczepańskiego ....jego przypadek świadczy o tym ze niestety te dwie kur..... Mendziara i Żelem kompletnie nie znają się na piłce !
26 lutego 2023, 19:13 / niedziela
Żeby umieć prać kasę,nie trzeba się znać na piłce.
12 kwietnia 2023, 13:14 / środa
Powoli trzeba poznawać obecną 1 ligę.
Pamiętacie Kryeziu? Wczoraj strzelił bramkę (Górnik Ł 1-1 ŁKS)
Makuszewski też jedną strzelił (Katowice 0-2 Opole).
14 kwietnia 2023, 22:47 / piątek
Taki Rafał Janicki
Dziś u żaboli , prawdziwy generał W przeciwieństwie do innego " generała " i jego świty hanek i castercośtam.... Można?
Ja nie twierdzę że Rafał byłby wybawieniem Lechii
Ale te lata , po jego odejściu doskonale pokazują jak tu się czas zatrzymał Nie On się nie zatrzymał
A zresztą...już szkoda gadać
19 czerwca 2023, 11:34 / poniedziałek
Taka ciekawostka.
Bracia Letniowscy mogą teraz bez przeszkód bujać się razem po Łodzi.
Jeden w ŁKSie,drugi w Widzewie.
Szkoda,że dzisiaj nie są w Lechii.
19 czerwca 2023, 11:56 / poniedziałek
Ariel Borysiuk został nowym zawodnikiem Chojniczanki Chojnice, z którą związał się roczną umową z opcją przedłużenia o 12 miesięcy. ( Ponoć rodzina ciągle w Gdańsku ).

31-letni pomocnik w ostatnim sezonie rozegrał 14 meczów i strzelił jedną bramkę w barwach ekstraklasowego albańskiego KF Laçi...
19 czerwca 2023, 20:20 / poniedziałek
Haydary wraca ;) Oo
19 czerwca 2023, 20:45 / poniedziałek
Niemożebne. Pamiętam jego wywiad na trójmiasto.pl, gdzie opowiadał, jak czuł się
w Gdańsku samotny. Zresztą on ma kontrakt w Lechii tylko do końca czerwca...
19 czerwca 2023, 22:09 / poniedziałek
Pamiętam że Haydary miał opcje przedłużenia kontraktu o 2 lata, ale nie kojarzę na jakich warunkach
2 lipca 2023, 16:58 / niedziela
Kacper Potulski zamierza zmienić Legię na Mainz.
4 lipca 2023, 14:30 / wtorek
Kubicki i Nalepa rozwiązali kontrakty.
Kubicki - Jaga
Nalepa - krety
14 lipca 2023, 22:34 / piątek
Kałuziński... jezeli okaze sie ze Conrado zostaje, tzn ze Kałuzinski tez mogl sie dogadac z nowym właścicielem, wybiera Turków, dzisiaj na FB jakies laurki z jednej i drugiej strony, żenada...dla mnie, to chyba wieksze rozczarowanie niz spadek.
18 lipca 2023, 20:28 / wtorek
Zwolak odpalił…
18 lipca 2023, 22:33 / wtorek
Słaby przeciwnik, dobra pomoc to i ślepej kurze ziarno wpadnie :) oczywiście wcześniej schrzanił seteczki …. Ale niech tam strzela - byle nie nam :)
19 lipca 2023, 11:23 / środa
Prawda jest taka, że Zwolak jest całkiem przyzwoitym napastnikiem na nasze realia. Gdyby nie marnował żadnych setek, grałby w czołowych ligach europejskich,a nie Lechii czy Rakowie. A kto u nas miał mu dostarczać te piłki, z których przecież atak żyje...
19 lipca 2023, 11:26 / środa
Kiedyś już o tym pisałem.
W Rakowie będzie miał więcej pomocy,niż w Lechii.
Szkoda tylko,że Ivi ma kontuzję.
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.462