Gdańsk: czwartek, 9 lutego 2012
Lechia Gdańsk - serwis lechia.gda.pl
FORUM
Podstrony:

Tato, a kiedy Lechia strzeli bramkę?

strona 1/1

"Graliśmy z chłopakami w piłkę i nagle widzę tłum ludzi, którzy idą w kierunku stadionu z biało-zielonymi flagami. Szybko schowaliśmy piłkę i pobiegliśmy na koronę stadionu. Wtedy nastąpiło takie pierwsze moje zauroczenie Lechią" - wspomina dla lechia.gda.pl Zbyszek Zalewski.

1

29 stycznia 2008, 08:08 / wtorek
Bardzo fajny wywiad - nie chce komentować wszystkiego bo wyszedłby dłuuuugi tekst. Chciałbym się odnieść tylko do wątku zzzbyszkowych felietonów. Czytając je wprost można zrozumieć zupełnie co innego niż analizując co autor ma na myśli i przekazuje to "między wierszami". To jest coś co najbardziej mi się w nich podoba. Taki Gebels-Mickiewicz. Może po latach w szkole będą uczyć, co autor miał na myśli :-)
29 stycznia 2008, 10:30 / wtorek
''Gebels'' ma racje !
Lechii nie mozna tylko lubic.Lechie,albo sie kocha,albo sie jest obojetnym w stosunku do niej.
I jeszcze ta ''Gorka'',podejrzewam,ze w nas,starszych,chyba najwieksze wydarzenie,pozostajace w pamieci.
Mam to samo...
29 stycznia 2008, 18:01 / wtorek
Zbych- "gorka"- nic dodac nic ujac, magia bialo-zielonych barw.
29 stycznia 2008, 18:44 / wtorek
"Na początku się stało nad młynem, potem siedziało obok. I w tej hierarchii się przesuwało aż do środka" - wspaniałe lata 70-te. Każdy znał swoje miejsce.
A co do historii:
1. "Górka" - awans Lechii, spadek śledzi.
2. Puchar Polski - w konsekwencji mecze z Juve.
3. Lechia - Legia 1:1 k. 5:6 w PP
3 lutego 2008, 23:51 / niedziela
Bardzo fajne i bardzo bliskie sercu wspomnienia oczywiscie gorka to jest to juz nikt nie bedzie mogl tego powtorzyc . Juventus tez zapadl w pamiec . Ale tez kazdy awans cieszyl od A klasy do dzis. Powodzenia zycze Gebelsowi i calej redakcji ,b fajnie sie czyta wasz biuletyn.
8 lutego 2008, 20:21 / piątek
Prawdę powiedziawszy o kupuję naszego klubowego zina własciwie tylko dla zbychowych felietonów i czytanie zaczynam od przedostatniej strony.
A najlepsze zawsze są 'pod skripta" :)

Zbychu dzieki Ci za to!

PS
To co kiedu ruszamy na "marsz oranżystów" dla uczczenia zdobycia górki?
8 lutego 2008, 21:26 / piątek
Jak to kiedy ?
23 czerwca jest 24 rocznica,tego zajebistego wyczynu !!!
10 lutego 2008, 02:02 / niedziela
gdybys 23 czerwca br roku udal sie na Świętojańską na ów marsz dla uczczenia wiekopomnej :) 24 rocznicy . . . . spóźniłbyś się o tydzień czasu

w tej obsuwie tyle dobrego co byś mógł czcić inną całkiem rocznicę
ALE ! ! !
mając na uwadze na jaki marsz się wybrałbyś, zwłaszcza uznając jego charakter (z wszelkimi analogiami do pierwowzoru) lepiej sie jednak, mimo wszystko ;-) . . . . nie zagapiać ;-) nie aż tak :)
10 lutego 2008, 02:17 / niedziela
przy takim podejściu marsz mógłby się okazać nie być takim jakim goś sobie "umyślił"
10 lutego 2008, 14:04 / niedziela
Dziekuje verde za sprostowanie.
Oczywiscie daty pomylilem,myslalem o gorce,napisalem date,zwiazana z wygrana z Zaglebiem Lubin i swietowaniem awansu.
Niestety pamiec co raz czesciej zawodzi,a z archiwum zadko korzystam :-)
Bardzo przepraszam wszystkich zainteresowanych.
10 lutego 2008, 18:29 / niedziela
najlepszego!
18 lutego 2008, 22:37 / poniedziałek
Mógłby mi ktoś podać taką jakby "definicje" kibica szowinisty? Pierwszy raz słysze to zdanie i mnie bardzo zaciekawiło. Z góry dziękuje.

1

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2010. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.206