Prawda a'la wybiórcza
strona 4/21
15 lipca 2008, 23:30 / wtorek
15 lipca 2008, 23:33 / wtorek
azbest 1975 wjezdzasz na pelnej kurwie teraz. glowa nisko i bijesz linkami
15 lipca 2008, 23:33 / wtorek
15 lipca 2008, 23:40 / wtorek
Sory że się wtrące do tej arcy kulturalnej rozmowy. Ale tak :
Panie pio (nie jesteśmy na Ty wiec to "Panie" obowiązkowo) co panu nie pasuje w poście Zeta ? Kolega opisał prawdę . GW napisało "Murzyna" . Czy kiedykolwiek działacze Lechii w oficjalnym oświadczeniu napisali że chcą kupić "Murzyna" ? Nie ! Napisali że chcą kupić gracza o "ciemnym kolorze skóry" . Widzi Pan różnice ? "Białas" a człowiek o "jasnym kolorze skóry" . Po 2. Koszulka Mysony odnosiła się do jakiego klubu ? Jeśli Widzew nie jest klubem Żydowskim to chyba ta koszulka nikogo nie obraziła . No chyba że redaktorzy sądzą że Widzew jest takowym klubem , a to już inna sprawa. I np. za to powinni ponieść konsekwencję za tego typu słowa. I nie chce sie napinać. Piszę szczerą prawdę .
Pozdrawiam Pana.
15 lipca 2008, 23:56 / wtorek
a ja uważam, że ten artykuł to prowokacja i nadinterpretowanie faktów głównie dlatego, że tytuł w idiotyczny sposób sugeruje absurd, że Lechia wolała zatrudnić Mysonę ze względu na jego antysemicki wyskok a nie zatrudniła żadnego Murzyna (w domyśle: dlatego, że ma ciemny kolor skóry) a miała zatrudnić,
natomiast "Murzyni" - "pot. określenie ludzi o czarnym kolorze skóry" (by PWN), nie widzę w tym nic obraźliwego, ani tym bardziej rasistowskiego
15 lipca 2008, 23:58 / wtorek
olo wyobrażasz sobie co by GW pisało o Lechii jak by Lechia w oficjalnym oświadczeniu użyła słowa "Murzyn" ?
Pozdrawiam
16 lipca 2008, 00:07 / środa
Hmmm, fakt, nie wiem jak GW by zareagowała, ale jeśli zrobiłaby z tego taki dym jak dziś, to również naraziłaby się na śmieszność
16 lipca 2008, 00:07 / środa
Olo, tak się składa, że w Polsce można krzyknąć rudy chuj. Czarny chuj, to już przejaw rasizmu. Można też krzyknąć, arka gdynia- kurwa świnia. Jednak jak jest to żydzewska kurwa, jest to już antysemityzm. Ciekawe, co wyborcza napisze, jak ich pismak wyczai koszulki ŁKS- wyrwiemy wszystkie żydkiewki? Czy to nie jest aby komuna?
16 lipca 2008, 00:29 / środa
kontratak - można też krzyknąć "spieprzaj dziadu" i też się wyborcza przyczepia :)
a bardziej serio: odnosząc się do antysemityzmu - ja doskonale wiem, że jak powiesz coś niekorzystnego o obywatelu Luksemburga to zapewnie nie jest to jeszcze wypowiedź antyluksemburska, a jak powiesz coś analogicznego o obywatelu Izraela to natychmiast wszyscy poprawni tego świata podchwytują to jako wypowiedź antysemicką i też mi się takie skrajne podejście nie podoba,
ale to przecież nie znaczy, że rasizm i antysemityzm nie istnieją, albo zawsze są do przesady wyolbrzymiane - przecież wszędzie tam gdzie nietolerancja wynika z samego tylko faktu, że ktoś jest czarny, albo, że ktoś jest żydem mamy do czynienia z rasizmem albo antysemizmem
16 lipca 2008, 00:30 / środa
nie wypada się pastwić nad zmarłymi, ale Geremek to wyjątkowo ohydna postać była. o tyle z nim był problem, że nie był tak bezczelny jak reszta magdalenkowych świń i sprawiał ok wrażenie m.in dzięki miłej aparycji. typ niezwykle inteligentny, zaciekły budowniczy socjalizmu i Unii Euro-pejsów , wybitny członek masonerii 'Wielkiego Wschodu Francji. żegnamy bez bólu.
16 lipca 2008, 01:52 / środa
Najśmieszniejsze jest to że Palestyńczycy uważaja sie za Semitów a gnębiących ich żydów nazywają antysemitami:))).Nawet moga mieć troche racji.Ogólnie jedni warci drugich
16 lipca 2008, 02:33 / środa
Ten Mysona nie zagrał jeszcze meczu a już mi się podoba...
No a ten redaktorzyna ? Każdy orze , jak mu każą. Pracuje, gdzie pracuje - musi robić to, czego od niego oczekują. A tak na marginesie nie powinniśmy używać takich inwektyw jak ŁKS-iacy pod adresem Widzewa. Widzew można lubić lub nie ale nie jest to klub Gazety W.
16 lipca 2008, 09:03 / środa
Niewidzialny88
Palestyńczycy mają rację ;) Arabowie,Palestyńczycy,żydzi itd to są semici, z tym że żydki stosują termin "antysemityzm" tylko jak ktoś o nich napisze(i w ten sposób kłamią).
16 lipca 2008, 10:39 / środa
kiedyś antysemitą był nazywany człowiek, który nie lubił żydów, obecnie antysemitą jest ten, którego nie lubią żydzi...
Co do semickości żydów to są ciekawe teorie że tylko tzw. sefardyjczycy są pochodzenia semickiego a aszkenazyjscy czyli wywodzący sie z Europy Wschodniej (większość w Izraelu) to potomkowie Hazarów ludu, który przeszedł na judaizm ok. VIII w. po Chrystusie.
16 lipca 2008, 13:53 / środa
odnośnikhyhyhy, trafnie ujęte
pozatym jacy znowu Żydzi? Żydzi sobie spokojnie na Grenlandii czy gdzie tam żyją, większym problemem są Eskimosi!
a tak swoją drogą, sam nie wiem gdzie to wrzucić, więc tu podam, tak dla równowagi, coby sobie nie psuć krwi tą Eskimorczą - coś z zupełnie innej beczki:
odnośnikno i tradycyjnie - śmierć eskimoskiej kurwie!
16 lipca 2008, 15:37 / środa
:)
na pohybel inuitom!!! a inuitki mają w poprzek:)
chyba jest koszer ten wpis?
16 lipca 2008, 17:42 / środa
Bardzo proszę się nie pastwić nad red. Kubickim! Toż on jeno murzyn w GW i robi co karzom. Może nawet ma jakies problemy z sobą jeśli wierzy w to co pisze?
Tak czy inaczej gazeta koszerna jest niestrawna od powstania, więc czego sie spodziewać?
Chcecie wiedzieć kiedy odpierdolą się od Lechii? Pewno myślicie, że jak sprowadzą Murzyna?
Otóż NIE!
Wtedy będzie cacy, jak zagra w ataku Ketman! Zwłaszcza, że jest bez roboty ostatnio.
16 lipca 2008, 18:34 / środa
Zostawic mu samochod na cegłach, pie.rdolnac w leb i wyryc na czole Kocham Lechie Gdańsk.
16 lipca 2008, 18:37 / środa
on wyładowuje swoją złość bo jego stara goli klate i miesza bigos łokciem
16 lipca 2008, 18:59 / środa
Nie wiem ,czy na pewno ale podobno redaktor Kubicki z Tomaszem Raczkiem tworzą pare
16 lipca 2008, 19:27 / środa
nie, prędzej z Jacykówem!
Generale - kosher very much! prawież tak koszer jak to:
odnośnikswoją drogą, ejlot wspomniał o Ketmanie z ataku, ciekawe jak by wyglądała taka "11 Koscher Zeitung"?
16 lipca 2008, 20:43 / środa
Czarny chuj,jest to stwierdzenie co najmniej nie prawdziwe :-)
Swoja droga,co maja do powiedzenia na ten temat antyrasisci ?
Lechia zatrudnila bialego pilkarza,toz to skandal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16 lipca 2008, 20:55 / środa
bela lugosi
"nie wypada się pastwić nad zmarłymi, ale Geremek to wyjątkowo ohydna postać była. o tyle z nim był problem, że nie był tak bezczelny jak reszta magdalenkowych świń i sprawiał ok wrażenie m.in dzięki miłej aparycji. typ niezwykle inteligentny, zaciekły budowniczy socjalizmu i Unii Euro-pejsów , wybitny członek masonerii 'Wielkiego Wschodu Francji. żegnamy bez bólu."
Z góry przepraszam za OT. Nie mam zamiaru się wdawać w żadne dyskusje. Chcę jedynie odnieść się do powyższego wpisu. Mianowicie człowieku, przeszczep sobie mózg, bo z tego już chyba nic nie będzie. Takie idiotyzmy pisać na forum publicznym? Troche godności. Swoje żałosne teorie zachowuj następnym razem dla siebie bo jedynie zaśmiecasz forum.
pzdr
16 lipca 2008, 21:04 / środa
A co tu się dziwić, typowy debil.
16 lipca 2008, 21:16 / środa
no właśnie jak można pisać nie po linii jedynie słusznej partii i gazety wiadomo ktorej.
przecież Geremek (zawsze profesor) to jedyny architekt naszej wolności razem z Mazowieckim, Wałęsą, Frasyniukiem, Kuroniem, Michnikiem i było jeszcze paru innych ludzi honoru jak Jaruzel, mgr Kwaśniewski czy Kiszczak.
tych świętości tykać nie wolno. a kto twierdzi inaczej to przepełniony nienawiścią oszołom, słuchacz Radia Maryja itd.
mam nadzieję że tego właśnie uczą dziś w szkołach.
16 lipca 2008, 21:24 / środa
Cała demokracja to przecież spisek żydowskiej loży masońskiej. A ja biedny, otumaniony gazetami o niczym nie wiem, strasznie mi z tego powodu smutno. :(
16 lipca 2008, 21:30 / środa
dokladnie, te chujki siedzieli w wiezieniach na plazach w soczi i zarli kwaior z ruskimi ale na szczescie wtedy cisi i niedocenieni bohaterowie podkopywali od tylca komunistyczny ustroj ;]
O zmarłych sie nigdy nie wypowiadam ale nie będę płakał za zdrajcami Narodu Polskiego!!!!!!!Michnik piekło czeka ,bądź następny!!
wariat
16 lipca 2008, 21:24 / środa
A ja biedny, otumaniony gazetami o niczym nie wiem, strasznie mi z tego powodu smutno. :(
Ciężko się z tym niezgodzić.
16 lipca 2008, 21:37 / środa
To czemu bohatery nie rozjebaliście tej całej komuny w chuj, jak to określacie? Ktoś wam zabraniał? Przecież czerwoni jeszcze chodzą po naszych ulicach, macie szanse, czekam na ich głowy hehe.
16 lipca 2008, 21:38 / środa
mały ale wariat.
16 lipca 2008, 21:41 / środa
Maciekgd zdziwiłbyś sie ile ludzi podziela te, jak to okresliles "idiotyzmy"
bela lugosi wyraził swoj poglad, z ktorym zreszta osobiscie sie w 100%
zgadzam.A Ty kreujesz sie na mentora i nauczyciela,ktory poucza co wolno pisać a co nie.Zaiste retoryka żywcem wyjeta z gw.Masz inne zdanie,ten akurat jest
Twoim autorytetem?Ok ale nie obrażaj innych tylko za to,ze śmieli napisać to co myśla.Przecież jest demokracja i wolnosc słowa,o ktore to rzekomo walczył też Twój idol.A teraz wychodzi na to, ze jest tylko jedna i jedyna słuszna prawda.
Dla mnie gównoprawda.
16 lipca 2008, 21:44 / środa
wariat nie było juz co rozpieprzać,bo komuna juz dawno obalona przeciez.
Tak przynajmniej twierdzi pewien gość z Polanek.Sam rozjebał towarzycho
gołymy rękamy.Wiec o co chodzi?;-)
16 lipca 2008, 21:44 / środa
Przepraszam, ale ten wpis przez moja nieuwagę znalazł sie w wątku o sparingach i przygotowaniach zamiast tutaj.
Jestem ciekawy jak na tą jawną prowokację i prywate zareaguja gdanskie media ?!!! Jak zachowają się dziennikarze, którzy podobno maja Lechie w sercu !!! Zobaczymy, który z nich ma "jaja" i otwarcie na łamach prasy ,a może nawet radia i TV sprzeciwi się szkalowaniu klubu w tak ohydny sposób !!!
Panie Grzegorzu Kubicki jesteś pan zwykłą małomiasteczkową redaktorzyną, która jak ulał wpisuje sie w klub złodzieii, malwersantów i zboczeńców !!!
Na pohybel "chłopakom - prokomiakom" LECHIA GDANSK !!!
16 lipca 2008, 21:57 / środa
ale że jaka komuna, o so chosi?
przecież komuna walczyła tylko z jednom jedynom osobom, i ON jom sam jeden w pojedynkie pokonał, i to była jego tylko własna walka, i dlatego myślenie o NIM w inny sposób jest rzecz jasna zbrodniom!
bij kto w Najwyższy Autorytet wierzy, a kto nie z nami ten tuman i pisior!
16 lipca 2008, 22:23 / środa
d.g.
Wiem, że wielu ludzi podziela te "idiotyzmy". Macie do tego prawo.
Kreuję się na mentora, bo krytykuję czyjeś zdanie? Chyba mylisz pojęcia...
Śp. Geremek nie jest moim idolem ani autorytetem. Nie wiem skąd to wywnioskowałeś. Poprostu jak czytam o żydach i masonach, którzy rządzą światem, o pro-żydowskiej UE to sam nie wiem czy się śmiać czy płakać. Dla mnie te teorie są na równi z zaprezentowanymi przez Dan'a Brown'a w "Kod Leonarda da Vinci".
16 lipca 2008, 22:50 / środa
Maciekgd
16 lipca 2008, 22:23 / środa
Śp. Geremek nie jest moim idolem ani autorytetem. Nie wiem skąd to wywnioskowałeś. Poprostu jak czytam o żydach i masonach, którzy rządzą światem, o pro-żydowskiej UE to sam nie wiem czy się śmiać czy płakać.
-------------------------------------------------- ----------------------------------------
Ja też nie wiem, czy się mam śmiać, czy płakać, jak czytam jakimi to rasistami są kibice Lechii. Teraz do miana rasistów awansował Zarząd Lechii.
Dlaczego? Bo nie kupił murzyna!!!!!!!!!!!!!!!
16 lipca 2008, 23:29 / środa
K*** to już przechodzi ludzkie pojęcie!!! gówno wybiórcze i ta ciota kubicki(grzegorz marszczyfred) wysmarowali, że Lechia ma kupić murzyna i tak ma być i już! Im się już chyba całkiem w dupach poprzewracało. "czwarta władza" zza komputera, psia mać. Kubicki cioto, kiedyś się natniesz na nie tych co powinieneś szmaciarzu, zobaczysz!
A tu kolejny rodzynek, chyba kumpel marszczyfreda ze spotkań sexu grupowego:
odnośnikPytanie: Kto to k**** jest "toku"?
"Lechia Gdańsk postanowiła zatrudnić czarnoskórego piłkarza. Podpisała jednak kontrakt z Arkadiuszem Mysoną. To ten sam piłkarz, który podczas derbów Łodzi biegał po stadionie w koszulce z napisem "śmierć żydzewskiej kur...". Jedno jest pewne: kibole będą zachwyceni."
Czyli, że niby co, nie możemy kupować dobrych polskich piłkarzy tylko dlatego, że Mysona ubrał kiedyś koszulkę z bluzgami na widzew, (swoją drogą jaki to kurwa antysemityzm, ot zwykły wrzut. kogo to obraża? chyba tylko żydków z wybiórczej....) ale wprost MUSIMY kupić czarnego, tylko dlatego, że jest czarny!!!! Jedno jest pewne: geje z wybiórczej byliby zachwyceni.
Naszym wzorem jest... RAFAŁ STEC!!!
17 lipca 2008, 00:18 / czwartek
a tak swoją drogą to ciekawe - od kiedy koszer cajtung taki kurwa honorowy jest? a wogóle to Lechia z nimi jaką umowę spisała o sprowadzenie murzyna w ciągu 3 miesięcy na x lat czy ki chuj?!
a pozatym to gejwu jest tymbardziej rasistowska, bo RZĄDA (!!!) murzyna - nie białego, nie ŻÓŁTEGO, nie ESKIMOSA (ozgrozoajwaj) tylko MURZYNA! toćto kurwa faszokatolorasizm w 100% postaci!
a jeszcze jak się okaże że Mysona jest wierzącym, a co gorsza katolem, a co gorsza praktykującym jeszcze, to dopiero bedzie raban...już o tym ustaszu-faszyście Ciaciciu nie wspomnę!
a my swoje!
ŚMIERĆ INUICEWSKIEJ KURWIE
KUBICKI MUSI ODEJŚĆ
NIECH KURWY WIOM!
17 lipca 2008, 09:58 / czwartek
17 lipca 2008, 10:24 / czwartek
Jeżeli Mysona chodzi w niedzele do koscioła to po nas, zostaniemy fundamentalistami... o żesz przecież ja też chodzę do kościoła w każdą niedzielę. Sam się zdemaskowałem, jestem katofaszystą!!!
17 lipca 2008, 10:43 / czwartek
Ja tyż...
17 lipca 2008, 12:39 / czwartek
Wariat - dawaj linki do poważniejszych "periodyków" niż dziennik.pl
12 godzin temu dałem komentarz do tych wypocin i do tej pory nie opublikowali. Wracają "stare, dobre czasy", czyli CENZURA.
17 lipca 2008, 12:55 / czwartek
no to masz "poważny" dziennik :(
odnośnikJak Lechia Gdańsk przegrała z rasistami ...
17 lipca 2008, 14:58 / czwartek
gedania, przytomny jesteś?
17 lipca 2008, 16:27 / czwartek
Jak przystało na oficjalnego patrona klubu, wybiÓrcza szkaluje Lechię. Jak długo jeszcze działacze pozwolą pluć sobie w twarz?
Rasizmem byłaby taka sytuacja, że Lechia kupuje piłkarza tylko ze względu na to, że jest czarny - ale ludzie w tamtej redakcji tego nie pojmują.
17 lipca 2008, 17:05 / czwartek
Konri,oczekujesz odpowiedzi,jak dlugo zarzad bedzie sie kajal przed oficjalnym patronem ?!
Ja zadalem to pytanie juz bardzo dawno,a odpowiedzi ni widu,ni slychu !
Dla tych paru zlociszy pozwalaja sobie na to,zeby zydowskie kurwy jechaly po calej lini po Lechii.
Gdzie oficjalne pisma-sprzeciwy?!
Gdzie sie podziala duma i chwala Lechii?!
Pytam sie.........
Smutne to
17 lipca 2008, 17:16 / czwartek
Jakiś czas mnie nie było, ale z tego co wiem wybiÓrcza przeoczyła fenomenalny materiał na pierwszą stronę. Przecież peirwszy obóz odbywał się w BIAŁEJ Podlaskiej. Dlaczego nie np. w Czarnej Wodzie?
17 lipca 2008, 18:04 / czwartek
Niedlugo przyjda czasy ze ja druzyna bedzie bez kakaowych to bedzie placic kary albo nie dostanie licencji,jak beda cie obrzydzac pederasci to beda cie leczyc w psychiatryku,no i jak nie bedziesz mial zyda w rodzinie .....to tez bedzie zle.
Koniec swiata nadciaga duzymi krokami
17 lipca 2008, 18:08 / czwartek
Nie dostaniemy licencji dopóki nie kupimy czarnego...