LECHIA W MEDIACH
strona 80/82
23 sierpnia 2024, 14:47 / piątek
Jakbym kurwa Donalda słuchał!
23 sierpnia 2024, 16:10 / piątek
Prawie się popłakałem ze wzruszenia...
23 sierpnia 2024, 16:14 / piątek
23 sierpnia 2024, 17:34 / piątek
Co to za organizacja do której należy Grabowski? W dodatku jest tam ważna personą...jakiś kartel?
23 sierpnia 2024, 18:11 / piątek
d.g
Bo to jest tajna organizacja Tam trzeba znać haslo
odnośnik
3 września 2024, 16:32 / wtorek
3 września 2024, 23:56 / wtorek
@Natalia
@Dawid
Wyrazy uznania i szacunku, jesli ktoś po Was będzie za te słowa prawdy jechał to nie ma uczciwych intencji. Dziękuje Wam ze ten materiał, niby nic nowego się nie dowiedziałem, ale uważam ze to jest obiektywny stan faktyczny. Zakłamywanie rzeczywistości niczemu poza chwilowo lepszemu nastrojowi nie służy. Może obląkani farmazonowi Szwajcara sie obudzą…Morał taki 100% wsparcia dla tych małolatów co dają od siebie 100% dla Lechii i płacza gdy nie wyjdzie!!! Ch. z tym pokretnym Szwajcarem mamy swoja ekipe i az chce mi sie isc na mecz, tylko dla tych piłkarzy i Grabowskiego…
Swietny materiał, ktoś jeszcze widzi sytuację ,jak onq wyglada…
4 września 2024, 13:44 / środa
@edwinsopot. W jednym z pierwszych wpisów na tym forum napisałem, że Urferowi nie powierzyłbym nawet złotówki, po prostu tak mam, że jak komuś źle patrzy z oczu, to mu nie zaufam, myślę, że wielu Lechistów ma podobne odczucia. W innym wpisie proponowałem zrobienie jakiejś zbiórki na najpilniejsze potrzeby, ale to był w ch..j nietrafiony pomysł, nie przy tym właścicielu, można by wiele jeszcze napisać, ale nie ma po co. Konkluzja sprawy jest prosta, dla dobra Lechii Urfer powinien usunąć się w cień, a twarzą Lechii powinien być ktoś inny, tylko czy inni w ogóle istnieją?
13 września 2024, 13:35 / piątek
28 września 2024, 17:57 / sobota
Jadczak nawołuje do zajęcia się Lechią przez PZPN i Kuleszę. Sekunduje mu niejaki Dawid Dawson ( chyba brał udział w tym wywiadzie tej niuni z gazety koszernej Jaskulskiej). Powołują się na rzewny i łzawy list Fernandeza jak to palił się do gry ale Lechia mu nie pozwoliła. Tego że ma problemy w ogóle z bieganiem to już nie napisał ale w Częstochowie widzieli jego popisy na testach i płakali że śmiechu.
30 września 2024, 01:05 / poniedziałek
kocham najebnego kowala
1 października 2024, 16:11 / wtorek
Link do gol24
odnośnikPodobno komisja licencyjna zamierza bliżej przyjrzeć się sytuacji finansowej klubu. Z treści artykułu wynika, że wykrycie nieprawidłowości moze skutkować ujemnymi punktami.
4 października 2024, 10:21 / piątek
o Lechii tyle że tej ze Lwowa
odnośnikW tym roku żaden puchar do Gdańska pewnie nie trafi, ale to k'woli przypomnienia, że gramy o najwyższe cele.
7 października 2024, 10:51 / poniedziałek
Ktoś ładnie policzył, że gdyby mecze kończyły się po 60 minutach to Lechia byłaby liderem.
Czarno na białym widać, że piłkarzom brakuje siły i nie mamy 3/4 jakościowych zmienników.
7 października 2024, 23:21 / poniedziałek
Następny złotousty... to zaraźliwe...
Za kilka tygodni to będzie koniec roku i koniec sianka... okno się otworzy i opierdolą kogoś żeby dotrwać do Wielkanocy... a o wzmocnieniach to strach myśleć...
Kuźwa co my mamy pecha do złotoustych gołodupców malwersantów...
odnośnik
8 października 2024, 07:43 / wtorek
Chodorowskiemu mówiącemu o spłacie wszystkich zobowiązań, chodziło o zobowiązania istniejące na dzień dzisiejszy wymagane prze Komisję Ligi. Czepiasz się uczciwego, prawdomównego człowieka...
8 października 2024, 12:03 / wtorek
Prezes zapłacił pensje z wlasnej kieszeni... czyli ciekawe od kogo pożyczył i na jakich warunkach!
8 października 2024, 13:06 / wtorek
Zastanawia mnie jedno. Pojawia się widmo sankcji dla klubu i w czarodziejski sposób znajduje się kasa na najpilniejsze zobowiązania. Tak sobie myślę czy aby ten brak kasy to nie jest mydlenie oczu wszystkim dookoła, puszcza się farmazon, że nie ma sponsorów i brakuje kasy, a koniec końców kasa się znajduje. Może chodzi o to aby nikt się nie interesował skąd i od kogo ta kasa pochodzi?
8 października 2024, 14:23 / wtorek
Owszem, dla ludzi, co znają życie, to ważne skąd ta kasa pochodzi.
Przypomniał mi się kawał, jak to gość opowiada na spotkaniu towarzyskim, że w Paryżu to żyje sie super: rano w hotelu podają ci jajeczko na bekonie, sok pomarańczowy, na obiad w restauracji
owoce morza z dobrym winem białym, etc...i wszystko za darmo!
Słuchacze kiwają głową z politowaniem pytając , czy byłeś tam i jadłeś te krewetki ? No nie, ale moja żona mi o tym mówiła.
Ważne są motywacje - one wiele mogą wyjaśnić. Jak masz do czynienia z wariatem - filantropem, człowiekiem szukającym rozgłosu, uznania i podziwu - oczywiście dysponującym dużą kasą, to przypadek miły, zrozumiały dla takich fanatyków jak my, ale niestety rzadko występujący w przyrodzie.
8 października 2024, 19:38 / wtorek
Czy tylko ja czegoś nie rozumie? Na oficjalnej pojawiło się oświadczenie klubu. Przeczytałem... i przeczytałem jeszcze raz i jeszcze raz. K..wa , to ma być wsparcie dla Grabowskiego? Czy raczej dla zaj....tego Blackwella? Jak to czytałem to mało wylewu nie dostałem. Ku..wa, z Graby robią debila, który nie wiedział co robi w pierwszych dziesięciu meczach. Dalej cytuję ,,...nasz zarząd podją decyzję, aby nadal wierzyć w zdolność Szymona Grabowskiego i jego sztabu ( ku..wa, sztab trenera został wyje..ny po awansie do e-klapy przez wspaniałomyślnego ,,Kevinka" i włączono jego przydupasów). W tym oświadczeniu jest tyle bredni, że aż boli. Tytuł tego oświadczenia powinien brzmieć: ,,Wspieramy i kochamy wspaniałego Kevina Blackwella i poniżamy Szymona Grabowskiego" Trenerze Grabowski bardzo Panu współczuję i wspieram jak tylko mogę. Na pochybel Angolowi i Szwajcarowi, który jeszcze bardziej upokorzył Grabowskiego swoimi słowami. Tak sobie myślę, że jak da Bóg i kiedyś spotkam Urfera na ulicy to zobaczy co znaczy 120 kg wkur...onego mięsa...
8 października 2024, 19:45 / wtorek
Na początku obsrali Grabowskiego, wybielili Kevina a potem udzielili "poparcia" mimo wszystko.
Styl tego "oświadczenia"i zawarte w nim "treści" tylko kompromitują nasz Klub. I ten "rasistowski" przekaz kibiców do Anglika...kurwa co my złego zrobiliśmy, że los nas tak doświadcza?
Los Graby raczej przesądzony...
8 października 2024, 21:16 / wtorek
Przecież to jakaś marna prowokacja.
8 października 2024, 21:22 / wtorek
Stowarzyszenie Kibiców Lechii Gdańsk "Lwy Północy" zaprasza na spotkanie otwarte w dniu 14.10.2024 o godzinie 19:00. Spotkanie odbędzie się w sali pucharowej przy ulicy Pokoleń Lechii Gdańsk 1 - wejście od sekretariatu. Gośćmi będą Paolo Urfer oraz Kevin Blackwell.
Każdy z obecnych będzie mógł zadać pytania dotyczące bieżącej działalności klubu oraz sytuacji w drużynie.
8 października 2024, 22:47 / wtorek
To jest nieprawdopodobne...
Jak Grabowski poleci to nie widzę innego wyjścia niż bojkot.
9 października 2024, 00:01 / środa
A dlaczego na spotkaniu nie będzie Grabowskiego? Czy klamka już zapadła?
9 października 2024, 10:02 / środa
Na temat oświadczenia, pozwolę sobie zacytować komentarz jednego gościa, z weszło, podpisującego się @warka... "Zarząd Lechii Gdańsk jest oczywiście bardzo zaniepokojony dramatyczną serią zaległości w przelewach, w wyniku których nasza drużyna znajduje się obecnie na poziomie wiarygodności cyganki zaczepiającej ludzi na rynku, a także faktem, że o naszych zaległościach pisze się więcej przez dobrą pracę trenera, który wystawił nas na świecznik awansując do Ekstraklasy.
Co więcej, nasz zarząd nie rozumiał niuansów puszczania przelewów, a nawet czasami braku rzecznika prasowego, który by korygował wysrywy z chata GPT takie jak to oświadczenie. Niemniej jednak, po wysłuchaniu argumentów naszego dyrektora technicznego Kevina Blackwella, który na szczęście jest równie ograniczony, jak my, podjęliśmy decyzję, aby odpowiedzialność za ten burdel zrzucić na jedynego profesjonalistę w tym gronie, Szymona Grabowskiego.
Jednocześnie nasz zarząd pragnie wyrazić wdzięczność wobec pana Kevina Blackwella i przeprosić za haniebne rasistowskie wiadomości, które do niego wysyłaliśmy będąc naj...bani. Lechia Gdańsk doskonale zdaje sobie sprawę z decydującej roli w destabilizowaniu klubu od środka, jaką odgrywa regularnie w naszej pseudoorganizacji ".
9 października 2024, 10:22 / środa
Wyjasnienia dla niekumatych, o co chodzi z tym rzekomym rasizmem. Black is well, always well, so... Nie wolno krytykować Blackwella,bo to rasizm, ageizm oraz partaczofobia, co jest na nieakceptowalne we współczesnych liberalnych kręgach homofilnych i murzynolubnych. Ponadto partacze i nieudacznicy też zasługują na tolerancję, a już zwłaszcza jak są Blackwellami.
9 października 2024, 10:28 / środa
Poza tym Blackwell pełni istotną rolę w klubie jako potakiwacz-krytyk. Wydawałoby się, że jest ona ambiwalentna,ale to pierwsze mylne wrażenie. Potakuje Urferowi, jednocześnie diagnozuje błędy innych i je oraz ich słusznie krytykuje, co łącznie buduje pozytywną wartość.
9 października 2024, 12:00 / środa
Przecież oni znowu tym oświadczeniem wyrządzili więcej szkód niż pożytku.
Do tego całe oświadczenie jest napisane w stylu wypracowania w podstawówce albo przez sztuczną inteligencję. Kurwa kto tym zarządza?
9 października 2024, 12:53 / środa
Publicznie wytykają Grabowskiemu błędy a nawet nieróbstwo i lekceważenie obowiązków, czyli brak opieki trenerskiej i wspaniałomyślnie, z pobudek moralnych nie zwalniają go z posady. Urfer, z powodów moralnych jako prezes i właściciel, powinieneś zwolnić takiego trenera, nie podtzymywać niekompetentnego i olewającego pracę podwładnego. Co za krętactwo,co za hipokryzja i schizofrenia. Kolejny as, Chodorkowski go home. Jak przyjście młodzieżowca z II ligi z Hutnika to ma być wzmocnienie, to ty jesteś żartownisiem. Chłopak w innych klubach grałby ogony , nabierając doświadczenia, a ty go postrzegasz w kategorii wzmocnienia, panaceum na bolączki Lechii,na słabość. Już żeście jedną Plamą wzmocnili skład. Dzięki za takie szumne i mocarstwowe planu wzmocnień.
9 października 2024, 13:18 / środa
Myślałem, że już gorzej niż za kurdupla być nie może. Może. Organizacyjnie, nie sportowo. Piłkarze jak potrafią tak grają, nie jak Gajosy, Nalepy czy inne Maloce
9 października 2024, 14:28 / środa
Na te spotkania chciałbym by przychodziło więcej osób, a nie te same twarze od lat.
Kilkadziesiąt osób. Raz, może dwa, sala pękała w szwach i atmosfera była gorąca. Może czas na małą demonstrację siły?
9 października 2024, 15:22 / środa
Ja na miejscu trenera złożył bym rezygnację. Bardziej już nie można człowiekowi plunąć w twarz. Kibice nauczeni doświadczeniem wielu poprzednich właścicieli powinni ze skutkiem natychmiastowym podjąć bojkot. Tu nic nie idzie w dobrym kierunku. Najlepsi piłkarze niby kontuzje. Reszta nie gra bo nie ma sianka. Już to przerabialiśmy. Czas na podjęcie bardzo konkretnych działań, bo nam po raz kolejny rozpierdalają naszą Lechię. Graba nie daj się zostać kozłem ofiarnym angoli i gołodupca. TLG
9 października 2024, 18:55 / środa
Pisałem dawno temu, że model z Blackwellem ma rację bytu tylko jeżeli są wyniki. W przeciwnym razie kwasy i nieporozumienia a następnie roszady personalne, będą nieuniknione.
10 października 2024, 15:21 / czwartek
Wielka szkoda i strata z powodu odejścia rzecznika i dyrektora medialnego Michała Szprendałowicza.Odchodzi do Lublina...najbardziej żal gdy odchodzą z klubu profesjonaliści i wartościowi ludzie tacy jak Michał.
17 października 2024, 16:09 / czwartek
Nie wiem co myśleć po takich informacjach. A po spotkaniu była cisza jak makiem zasiał...
odnośnik
18 października 2024, 00:34 / piątek
Wbrew fali pójdę i napiszę, że nie widzę aby Mena, Chłań i kilku jeszcze zawodników mieli problem z motoryką, czy bieganiem przez cały mecz. Jest po prostu za mało klasowych graczy, aby najbardziej dojechanych zmienić. Czy to wina Blackwella, że nie ma komu grać?? Tego nie wiem, bo nie mam wtyków w klubie kto o czym konkretnie decyduje, natomiast problemem jest po prostu BRAK KASKI. Brak sponsora głównego i goła dupa Urfera!
Według mojej wiedzy Blackwell jest docenianym trenerem w Championship i ma tam swoją markę wyrobioną. Tam grają kurwa głównie czarni drwale i to 46 kolejek! + puchary krajowe.
Nie wiem jakie są międzyludzkie relacje w klubie i tu może być coś zakopane..? Nie mi to ocenić, bo po prostu nie wiem i pytanie czy to wina angola właśnie?
18 października 2024, 09:34 / piątek
Ja tez zgadzam sie z krytyką Blackwella. Ofiara polowania na czarownice. Facet nie jest winny braku kasy i sponsorów. Sportowo jest to człowiek poziom wyżej niż ekstraklasa. On tu wcale nie musi być! A chce pomoc...Powinnismy czerpać z jego doświadczenia a po przez manipulację stał się jakimś symbolem złych wyników! Za amatorów w obronie należy winić amatorów w obronie i Prezesa co ci sprowadził! Za brak kasy i sponsorów należy wynic prezesa i środowisko trojmiejskie które już dawno odwróciło się od piłki! ! Ani na tym biznesu a jeszcze kojarzone z bandytyzmem bo jeden taki przejew przez lata wystarczył! Mówię o meczu z lubinem i pubie..
18 października 2024, 09:53 / piątek
Oczywiście miało być.. "nie zgadzam się z krytyką Blackwella"
18 października 2024, 10:46 / piątek
Główną winą Blackwella jest bycie kolegą gołodupca i co za tym idzie nieczytelne układy w klubie. I tyle w temacie.
20 października 2024, 12:49 / niedziela
Wieczny odpoczynek daj im Panie.... a rodziny niech ukoi w bólu...
odnośnik
20 października 2024, 14:44 / niedziela
Niestety, gdy tylko dowiedziałem się o tym wypadku miałem takie podejrzenie.
Ledwie zaczęli życie, zdążyli zobaczyć Lechię a teraz już nie wrócili z meczu do domu... Jeszcze taka straszna śmierć.
Wyrazy współczucia dla rodzin.
Świec Panie nad ich duszami.
20 października 2024, 17:38 / niedziela
[ ' ]
żal d.. ściska.
4 listopada 2024, 15:33 / poniedziałek
6 listopada 2024, 14:23 / środa
Wywiad z Jackiem Gembockim w interii:
odnośnik
9 listopada 2024, 10:17 / sobota
14 listopada 2024, 16:09 / czwartek
W DB ukazał się krótki wywiad z Chodorowskim o obecnej sytuacji finansowej i planowanych transferach. Według tego co przekazał to tak w skrócie: planowane są dwa, trzy transfery, ale nie wiadomo czy w tej liczbie jest ujęty młody z Hutnika. Słabo. Planowany jest też obóz w Turcji. Oczywiście nie mogło zabraknąć bajek o wyczekiwanym sponsorze. Chodorowski zapatrzył się w swojego pryncypała tak bardzo, że chyba nie widzi swojego nosa, a ten jest coraz dłuższy... . Zaległości mają być spłacone w przyszłym tygodniu z transzy od Ekstraklasy, mowa o pensji za jeden m-ąc plus premie za awans, a więc klubowa kasa ciągle świeci pustkami i jakiekolwiek ruchy pieniężne są uzależnione od wpływów od canal+ i organizatora rozgrywek. Jak długo można tak działać? Mnie już nie dziwi wcale frekwencja na stadionie i coraz słabsza aktywność kibiców na tym forum. Chyba wszyscy widzimy w jakim kierunku to zmierza...
14 listopada 2024, 20:36 / czwartek
Mam deja vu z analogicznego okresu sprzed 2 lat. Wtedy nastroje były podobne… Wiemy jak to się skończyło.
Ciekawe jak teraz to się skończy.
22 listopada 2024, 09:02 / piątek
Podobno Durmus wygrał sprawę i ma dostać około 600.000 EUR rekompensaty.
odnośnik
22 listopada 2024, 16:01 / piątek
Pomijając wszystko to jak można płacić 23 tys miesięcznie za coś co jest warte 5 tysięcy???