Gdańsk: niedziela, 18 maja 2025

LECHIA W MEDIACH

strona 81/82

22 listopada 2024, 16:55 / piątek
Problemem Lechii właśnie było ściągnięcie słabych zawodników. Problemem nie był tylko Durmus i jego płaca. Byli zawodnicy i trenerzy, którzy nie powinni trafić do Lechii nawet za darmo.
22 listopada 2024, 20:42 / piątek
5 tysięcy dolarów ale Zimbabwe, jak tego nie zaskarżą skutecznie to za chwilę klub zostanie niewyplacalny
23 listopada 2024, 12:42 / sobota
Niewypłacalny to jest już teraz... wyrok się uprawomocni dojdzie kasa dla Fernandeza + spadek i będzie bankrutem totalnym.
24 listopada 2024, 21:26 / niedziela
Witam wszystkich
Coś się źle dzieje...
odnośnik

W którą to stronę pójdzie.. uj to jeden wie. Nie mam wielkich nadziei ale chciał bym się mylić.. To wszystko na wiosnę... pier.olnie...

TYLKO LECHIA!
25 listopada 2024, 14:32 / poniedziałek
Jak można było przedłużać kontrakt na takich warunkach płacowych z przeciętnym piłkarzem, mając na horyzoncie spadek z eklstraklasy, sprzedaż klubu, wieczne pustki w kasie. Jaki był w tym cel bo na pewno nie było to dla dobra klubu.
25 listopada 2024, 14:36 / poniedziałek
Chodziło mi o przedłużenie umowy z Durmusem.
25 listopada 2024, 17:54 / poniedziałek
Oczywiście, że było to działanie na niekorzyść klubu, ale podobnych i innych decyzji niekoniecznie korzystnych dla Lechii było więcej. Może nawet i dużo więcej.

Z perspektywy czasu widać, że poczegolne zarządy i różni właściciele nabijali kasę w swoje kieszenie kosztem klubu. mandziara po prostu dymała podwójnie (najmniej) nawet. Raz w umowach transferowych z managerami, a potem drugi na łaskawie udzielonych klubowi pożyczkach (jaki procent?) na te transakcje..!

Na dodatek jeszcze zarobił na sprzedaży i tu nadal nie wiemy kto ma udziały w funduszu notabene MADA/ADAM?/
mandziara wiedział co chce zrobić.
27 listopada 2024, 18:58 / środa
Oczywiście zwolnienie trenera a raczej szukanie kogoś, kto zmieni oblicze drużyny i zdoła wycisnąć z jej, przetrzebionych kontuzjami, zasobów siłę zdolną do uniknięcia spadku, jest zrozumiałe, ale ważne jest też dbanie o dobre obyczaje, w stosunku do całej ekipy , w tym trenera i zawodników, oczywiście, o ile nie sabotują starań drużyny o dobre wyniki i przekaz. Dziennikarze mają pożywkę do flekowania Lechii i chętnie po nią sięgają, jak tylko nadarzy sie ku temu okazja. Dobrze, że tym razem oszczędzono kibiców, ale g... przylepia się na około. Pfuj !
Zgodnie z tradycją nie podaję linku do wybiórczej, ale niestety siła ich rażenia jest niemała.
1 grudnia 2024, 11:22 / niedziela
Z weszlo ale akurat jak dla mnie trafna diagnoza...
odnośnik
1 grudnia 2024, 11:59 / niedziela
Pomimo, że to weszło, to wyjaśnia kto jest prawdziwym architektem spadku. Zresztą większość bez tego artykułu wiedziało jaka jest prawda.
1 grudnia 2024, 12:12 / niedziela
Także weszło... spore kompedium wiedzy, kim jest pan Janek i jak przebiegała jego kariera
odnośnik
1 grudnia 2024, 13:02 / niedziela
Mogę mieć i mam swój pogląd na temat " weszło " ale tu konkretny i obiektywny artykuł
Panie Angol Nie będę się uczył pana nazwiska , za stary jestem i jakoś mnie pan nie przekonuje
Moja żona która na piłce kompletnie się nie zna , również mogłaby to poprowadzić i pierdolić farmazony które jej bym podesłał
To akurat nie jest śmieszne i pokazuje w jakim punkcie jako Lechia się znajdujemy

Lechia...dla tego dziadka to jakaś Lechia
Dla wielu z nas to nasze życie , nie że pierdole ale taka prawda..
Panie jakis tam Angliku
Krzyczałes animalsi przed meczem na Wembley 1973?
Nie chcę powielać innego tematu , ale po prostu , po mojemu wypierdalaj zanim tu zajrzysz , mam nadzieję że na krótką chwile
1 grudnia 2024, 14:26 / niedziela
Balshoy, jak się to czyta, to aż się chce na starcie powiedzieć, Bojkot, Bojkot i jeszcze raz Bojkot. Bo moim zdaniem tu trzeba zdecydowanych działań kibicowskich. A nie zebrania i gówno dające rozmowy z gołodupcem i idiotą.
1 grudnia 2024, 16:07 / niedziela
W życiu zazwyczaj jest tak że każde działania mają swoje przyczyny i cel. Jest może na forum ktoś, kto domyśla się po co Urfer i spółka robi w Lechii to co robi? Jaki jest cel ich działań?
1 grudnia 2024, 16:45 / niedziela
@fafafoni bardzo dobre pytanie...wiadomo, że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o forsę.
Tylko że w Lechii jej nie było kiedy przychodził za to masa długów. Spektakularnych transferów też nie ma. Te parę baniek od miasta z których część idzie na stadion to pryszcz. Przynajmniej teoretycznie nie ma czego prać a w zamiast tego w chuj zobowiązań...
1 grudnia 2024, 17:13 / niedziela
@ fafafoni
Ja osobiscie nie muszę się domyslac po co i co robią kolejni .... właśnie...
właściciele czy chuj wie jak ich nazwać
Czy nie jest tak że na czwartym fotelu tego samochodu , po cichu siedzi kurwa mendziara i dalej rozkazuje kiedy przyspieszyc a kiedy przychamowac ?
Nie wiem , nie znam się....lubię mieć to w domu
Klasyk Barei , jeśli oczywiscie mogę przytoczyć...
1 grudnia 2024, 17:41 / niedziela
Tyle że za czasów Adama M. m.in. chodziło o zarabianie na prowizjach za podpisywanie kolejnych umów z zawodnikami. Tam prawdopodobniej każdy zarabiał z wyjątkiem klubu.Tak przynajmniej to wyglądało (patrz ostatnia umowa Durmusa). Teraz to nic nawet nie wskazuje ze ktoś, gdzieś zarabia bo przecież w kółko brakuje kasy na wszystko. Stąd było moje pytanie "o co kurwa chodzi?"
1 grudnia 2024, 17:51 / niedziela
może teraz też zarabiają ale inaczej....
znowu do znudzenia , cytując klasyka
Nie wiem , nie znam się " zarobiony jestem "
1 grudnia 2024, 19:41 / niedziela
Mogę napisać co mi wychodzi łącząc wszystkie kropki.
Nie ma żadnej MADY, żadnego funduszu, nikt z kasą za Urferem nie stoi.
To znaczy formalnie taki fundusz istnieje, ale jest to jedynie pic na wodę bo nikt by jakiemuś Urferowi cwaniakowi nie sprzedał takiego klub jak Lechia, czyli fundusz itp to zwykły wybieg, opakowanie gówna w ładny papierek.
Kim więc jest Urfer? Managerem, cwaniaczkiem, taniej kupię drożej sprzedam, w skali klubu gołodupcem, nikim.
Po co mu Lechia i na co liczył. Za Mandziary budżet nie spinał się o 20% by Lechia była finansowym samograjem. Wystarczyło obciąć konta o 20% lub zwiększyć o tę kwotę przychodu, lub 10% tu i 10% tam itd. Generalnie przy kontraktach jakie dawał Mandziara to nie było zadanie z gatunku utopijnych.
Rozwiązanie nasuwa się same, plan był taki, że ściągnie tanich młodych zawodników ze wschodu, zrobi awans, przyjdzie siano z Canal Plus ,miasta, pojawią się sponsorzy, on nic nie wyda a jak ojebie takiego Menę ,Chlania czy kolejnych będzie miał napchane kieszenie.
Plan był mocno ryzykowny ale on nie ryzykował niemal niczym, sądzę że wykręcił nawet Mandziarę(stąd te jego wysrywy) i to Mandziara finansował w pewnym stopniu poprzedni sezon (nie wiem tego na pewno). Wyjebało się wszystko gdy Jadczak i jego zleceniodawca z wp.pl napisali paszkwila. To zamknęło drogę nie tylko do zwiększenia przychodów, co wręcz są one znacznie niższe niż za Mandziary, do tego wypadają trupy z szafy jak Durmus, Kuciak, stare długi itd. Szwajcar jest goły i wesoły, drużynę trzeba było wzmocnić, ale nie było za co, do tego omamiony wizją zarabiania na sprzedaży małolatów nie chciał nawet słyszeć o wystawianiu na witrynie jego prywatnego sklepiku doświadczonych ligowców na których wszak nie zarobi. Kłamstwo ma krótkie nogi, parę okoliczności się posypało i wychodzi szydło z worka, czyli zwykły cwaniaczek bez szerszego planu i pomysłu, tak go postrzega też biznes. Moim zdaniem problem jest taki, że on liczył tu na interes/przekręt życia mimo że nie zainwestował specjalnie kasy bo i jej nie ma, tylko że ponieważ nie zainwestował to i nie ma nic do stracenia, stąd mimo że klub z nim u steru nie ma żadnej przyszłości to będzie tak czy srak się trzymał wizji że na tym wale to on zarobi. Tak mnie więcej to postrzegam, jeśli się nawet gdzieś mylę to raczej w części a nie odbiorze całokształtu, no i proszę śmiało poprawić, nie ma już kogo ani czego chronić.
3 grudnia 2024, 16:40 / wtorek
Dokładnie tak samo to postrzegam, a brak poważnego sponsora tylko to potwierdza. Conrado już się zawinął, za nim pójdzie Mena, Chłań, Sarnawski zgasi światło i reszta rozejdzie się do domu. To by było na tyle piłkarskiej Lechii, zostanie tylko kibicowska.
3 grudnia 2024, 16:52 / wtorek
Lesiu odchodzi, ciężko się dziwić, że nie chce ani patrzeć ani reklamować tego syfu.

To co, IV liga? Czy niżej?
3 grudnia 2024, 17:10 / wtorek
Zaczynam się zastanawiać czy przystąpimy do rundy wiosennej... Jeszcze paru rozwiąże kontrakty i nie będzie kim grać
3 grudnia 2024, 17:31 / wtorek
O jakiej rundzie wiosennej my tu mówimy??? Do 15.12 należy opłacić calosc wymogów licencyjnych, czyli piłkarze, pracownicy, ZUS, skarbowy, strażacy, ochrona etc etc.
Sam Durmus to 2,5 mln pln...
W kasie klubu jest okrągłe zero. A wypada pamiętać, że już mamy nadzór finansowy.
Rachunek jest niestety prosty.
3 grudnia 2024, 18:17 / wtorek
Dobranoc, można gasić światło.
3 grudnia 2024, 18:40 / wtorek
Conrado rozwiązał kontrakt z winy klubu.
Urfer nie nadaje się sprzedawać dywanów na rynku.
odnośnik
3 grudnia 2024, 20:40 / wtorek
Niestety ale można pomalutku gasić światło.
Każdy kto ma choć trochę oleju w głowie ucieka z tego tonącego okrętu.
Urfer jest SKOŃCZONY i jedynym wyjściem jest szybka sprzedaż Klubu komuś kto nie będzie miał wokół siebie takiego czarnego PR i zdoła przyciągnąć sponsorów.
Mandziara to była kurwa ale ten ananas to jest Mandziara x2.
3 grudnia 2024, 20:52 / wtorek
@"redaktorze Pepe"... " celebrytą ".
Nie, Egy nie był celebrytą. Nie u nas.
A innym celebrytom... też wcale nie przyglądamy się. Tu trzeba graczy a nie farmazoniarzy.
3 grudnia 2024, 21:06 / wtorek
Ale kto ten klub kupi z takimi długami. Zobowiązania bieżące, wobec firmy ochroniarskiej, wobec piłkarzy, Durmus, niedługo Luis Fernandez, zapewne Conrado i pewnie jeszcze wiele innych.

Tu by trzeba było dać tyle milionów, że nikt tego nie kupi. IV to chyba najbardziej prawdopodobny scenariusz
3 grudnia 2024, 21:21 / wtorek
Niestety trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Jesteśmy bankrutami. Piłkarze nie dostają pieniędzy. Opóźnienia są znaczne. Urfer czeka na przelew z canal plusa jak dziecko na prezent od Świętego Mikołaja. On nie ma ani jednej złotówki żeby zainwestować. Piłkarze nie dostają kasy, pracownicy na pewno również. Robi się niestety wielki syf i nasz Pr jest zniszczony. Tutaj żaden piłkarz renomowany nie przyjdzie grać za darmo. Żaden trener nie uwierzy już złotoustemu chyba że zagraniczny. Żaden sponsor nie będzie chciał wejść w ten szemrany biznes. Początki miał dobre. Wywiady, transfery itd. Niestety szybko wyszło szydło z wora...
To co udało się zbudować w zeszłym roku pierdyknęło dość szybko. Wielka szkoda bo takie miasto jak Gdańsk zasługuje na piłkę nożną na wysokim poziomie. Najpierw Kuchar, potem Mandziara, teraz Urfer który teraz k... następny??
Mam lekki żal do piłkarzy, że nie wyjdą i nie powiedzą co się dzieje w klubie. Nie dostajemy kasy i ciągle słyszymy obiecanki. To by mi wystarczyło. Nie potrzebuje słów że mamy mikro cykl dobrze przetrenowany, że bierzemy się w garść , wiemy co mamy poprawić. Wystarczy wyjść na mecz w koszulkach Urfer gdzie są moje pieniądze i będzie wszystko jasne.
3 grudnia 2024, 21:47 / wtorek
Jeżeli Szwajcar sprzeda/odda klub za symboliczną kwotę bo taka jest obecnie realna jego wartość, to jest nadzieja, do stabilnego bytu nie jest potrzebny miliarder(taki byłby najlepszy ale to utopia) tylko ktoś wiarygodny, kto stworzy struktury, plan działania, plan wyjścia z zadłużenia i pozyska sponsorów, przy obecnej sytuacji to i tak nie byłoby gwarancją niczego, ale dawałoby nadzieje, którą Szwajcar daje już chyba tylko jednemu koledze. Jeśli Szwajcar będzie się trzymał kurczowo swojego szwindla to tak to koniec od a-klasy do 2024
4 grudnia 2024, 10:45 / środa
Już co najmniej latem było wiadomo, że to przekręt kolejny... Ciekawe ile jeszcze damy się tak "dymać".
4 grudnia 2024, 10:54 / środa
Dajemy się dymać bardzo długo.W zasadzie od zawsze. W Gdańsku po prostu nie ma w tej chwili warunków do normalnego rozwoju Lechii. Łącznie z kibicami, którzy są podzieleni jak nigdy.
Tak oczywiście możemy zacząć znowu od nowa, tylko że to potrwa ze 20 lat albo dłużej. Wielu z nas już nie doczeka nigdy sukcesu na miarę oczekiwań...człowiek się starzeje i chyba nigdy nie byłem tak podłamany jak obecnie.
4 grudnia 2024, 11:03 / środa
Niestety ale Lechia ma w sobie jakiś gen tragiczny. Nigdy nie mieliśmy szczęścia do właścicieli. Kiedy w latach 90' dorastałem i zaczynałem chodzić z rodziną na mecze, to co chwilę słyszało się temat upadku czy problemów finansowych. Fatum nad nami ciąży, czasem zapominając o nas i pozwalając cieszyć się przez moment sukcesem, żeby potem przywalić jeszcze mocniej.
A my dalej swoje..
6 grudnia 2024, 16:33 / piątek
Wirtualna Polska zwróciła się do PZPN w sprawie Lechii. Jadczak pyta o sytuacje finansową klubu. Widać martwi się o nas bardzo i może chce pomóc?
15 stycznia 2025, 04:06 / środa
Ciekawy wywiad Paczula z Chodorowskim: odnośnik
5 lutego 2025, 16:55 / środa
Na ,,zeszło" pojawił się nieprzypadkowy artykuł. W momencie gdy podpisaliśmy wreszcie jakiś kontrakt sponsorski, a następny być może czeka na podpisy ( raczej mało prawdopodobne pozytywne zakończenie negocjacji, ale jednak) to nagle ze snu zimowego budzi się ,,jadczakowa dzi..ka" i ,,jadczakopodobne" z zeszło. Przypadek? Nie sądzę, dlatego proszę kolegów by nie zapominali kto spuścił ze smyczy swojego kundla. Brański, co? TY k..wo. A jeżeli prawdą jest, że z Brańskim ręka w rękę idą przedstawiciele gdańskiego biznesu.... to brak słów.
5 lutego 2025, 18:23 / środa
Wirtualna Polska jest zainteresowana przejęciem weszło więc nie dziwi nic....
5 lutego 2025, 18:29 / środa
Najlepsze że z tego artykułu nic nie wynika.. ktoś kiedyś coś kupił , coś sprzedał i co?? To zabronione?? Kurde albo masz gryzipiórku kwity na jakieś niecne działanie albo morda w kubeł a twoje domysły to sobie możesz na kiblu bazgrać…. W ogóle mnie to już wkur… nie to żebym uważał naszego właściciela za anioła.. delikatnie mówiąc.. ale nie jesteśmy jedynym klubem który ma problemy finansowe.. Pogoń z długami ogromnymi, Śląsk czy Piast czy górnik żyją dzięki pieniądzom miejskim o Koronie nie wspominając.. a tylko po nas jadą jak po najgorszym z możliwych…
5 lutego 2025, 19:55 / środa
@d.g. to wiele tłumaczy. @ maruda, dokładnie te same odczucia mam, byle bić pianę. Ale na pewno takie artykuły nie pomagają w rozmowach o potencjalnej współpracy ze sponsorami. Ciekawe na jakim etapie są rozmowy z TCL i czy w ogóle jest jakaś szansa na podpisanie umowy z tak potężną marką. Swoją drogą ciekawe ile rozmów legło w gruzach przez j....ego jadczaka.
6 lutego 2025, 17:24 / czwartek
Na Trójmiasto.pl napisali że nie będzie TCL
13 kwietnia 2025, 17:02 / niedziela
odnośnik
Jeżeli to prawda to Kuciak i Maloca to kurwy bez honoru. Przez Mandziarę były problemy finansowo-organizacyjne, a przez te dwie mendy problemy sportowe. Do dzisiaj się zastanawiałem jak z taką kadrą jaką mieliśmy spadliśmy z ligi, to teraz mam odpowiedź.
14 kwietnia 2025, 10:37 / poniedziałek
Rzeczywiście Flavio w swoim ostatnim sezonie to był wzór sportowej postawy, jak wypruwał sobie flaki na boisku.
14 kwietnia 2025, 13:41 / poniedziałek
@cooer, w punkt. Zasług Flavio dla Lechii nie zamierzam pomniejszać ( choćby bramki strzelane seryjnie w derbach czy asysta przy bramce Sobiecha na Narodowym w finale PP). Ale stare porzekadło piłkarskie mówi : ,,...co jest w szatni, zostaje w szatni...". Także trochę słabo
15 kwietnia 2025, 21:53 / wtorek
Zaległości w płatnościach dla pilkarzy sięgnęły dzisiaj dwóch miesięcy a dla pracowników klubu leci trzeci miesiąc...tym bardziej szacunek dla chłopaków za walkę w tych okolicznościach! Dłużej tak być nie może... nie mamy prawa oczekiwać cudów w warszawie jak nie będzie zapłacone za wykonaną pracę!
15 kwietnia 2025, 22:18 / wtorek
Tech, no właśnie mamy prawo oczekiwać cudu... Dziwki będą po gwałcie przez Chelsea. Będą czekały na Puchar. Zgadzam się, że płatności powinny być na czas, że za wykonaną pracę należy nam się wypłata, ale kurwa, oni nie zarabiają po 6.000 netto... Oni nie przymierają głodem i mają pewność odzyskania tej kasy... Wszystko jest w ich nogach i głowach, kasę tak czy, tak dostaną. Teraz pracują tylko na swoje nazwisko i swoją przyszłość...
15 kwietnia 2025, 22:49 / wtorek
Z całym szacunkiem, ale argument "nie zarabiają mało" to jeden z najgorszych argumentów. Jest umowa, że dostają co miesiąc pensję, to mają ją terminowo dostawać, nieważne czy to by było 100 czy 40000 złotych.
I jakby ogłosili bankructwo, to ja nie jestem taki pewien czy by tak łatwo odzyskali te pieniądze.
15 kwietnia 2025, 22:59 / wtorek
Nie wiem jak to się liczy, więc może ktoś kto wie niech to napisze gdzieś poniżej, ale chyba póki ewaluacja piłkarzy jest wyższa niż długi klubu - to dług (teoretycznie) jest jeszcze do odzyskania po sprzedaży piłkarzy..?

Bo to zawodnicy są jedyną wartością Lechii, prawda? Klub nie posiada swojego ośrodka szkolenia, miejsc treningowych i stadionu. Wszystko jest dzierżawione od miasta, za pieniądze, które miasto przelewa (sic!)...
16 kwietnia 2025, 10:53 / środa
Tak również przypuszczam. Jedyne co posiada klub i może zmonetyzować to są karty pilkarzy.
16 kwietnia 2025, 10:54 / środa
Rysio tak ślepo to nie masz co wierzyć Flavio, niedawno mówił że skandalem jest zatrudnianie Bobcka, który grać nie potrafi. IMO coś tam grac potrafi. Biedny Flavio.
16 kwietnia 2025, 17:57 / środa
Słabe jest to że piłkarze wywalili nas do 1 ligi , a to co powiedział Flavio jednak potwierdziło moje przypuszczenia ...
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.028