Gdańsk: wtorek, 22 maja 2012
Lechia Gdańsk - serwis lechia.gda.pl
FORUM
Podstrony:

Patriotyzm dziś

strona 2/2

27 grudnia 2011, 20:30 / wtorek
odnośnik jeszcze jedno zdjęcie, z lotu ptaka
13 stycznia 2012, 15:10 / piątek
15 stycznia 2012, 21:58 / niedziela
20 stycznia 2012, 19:28 / piątek
Szanowni Państwo!
Jutro tj. 21 stycznia (sobota) o godzinie 13.00, w Gdańsku, na Długim Targu przy Fontannie Neptuna, odbędzie się pikieta solidarności z Narodem Węgierskim oraz polityką reprezentującego ten naród premiera Victora Orbana. Nie możemy być obojętni wobec prób likwidacji prawa narodów do samostanowienia, nie możemy akceptować sytuacji, w której wyzuci z przywiązania do własnych ojczyzn eurokraci będą narzucać innym narodom porządek sprzeczny z ich kulturą, tradycjami i religią. Żaden z europejskich premierów nie stanął tak zdecydowanie w obronie własnego narodu, żaden z europejskich premierów nie odważył się dotąd powiedzieć, że bez błogosławieństwa Bożego nie warto się zabierać do reform, żaden z europejskich premierów nie zdecydował się dotąd wypowiedzieć wojny międzynarodowej finansjerze. Victor Orban to człowiek odważny i prawy, ale nie zostawiajmy go samego, wobec potężnych wrogów. Tak jak niegdyś Węgry uniemożliwiły Hitlerowi uderzenie na Polskę od południa, tak my dzisiaj stańmy w obronie Węgier.
WEŹ FLAGĘ WĘGIER I PRZYJDŹ POD NEPTUNA
3 lutego 2012, 22:43 / piątek
Poniższy tekst, jeśli chodzi o Przyjaciół z Gdańska, dedykuję przede wszystkim Ks. Jarkowi, Milanowi, Lusiowi, Czarnemu, Krawcowi, Maćkowi z CHWM i Wojtusiowi – a ponadto wszystkim Lechistom o lwowskich korzeniach…

odnośnik

Pozdrawiam!

Pawełek
OLD FASHION MAN CLUB
Legia Warszawa
4 marca 2012, 16:58 / niedziela
odnośnik
Tadek Firma Solo- Rotmistrz Witold Pilecki
6 marca 2012, 21:48 / wtorek
2 kwietnia 2012, 14:24 / poniedziałek
W piątek 30.03 zmarła Barbara Szendzielarz córka legendarnego Mjr Zygmunta Szendzielarza ps Łupaszko.Dom Pomocy Społecznej Kombatant w którym mieszkała nie jest w stanie sfinansować pochówku w symbolicznje mogile swojego ojca na Cm.Powązkowskim (wojskowym) gdzie Śp.Barbara Szendzielarz chciała byc pochowana.

W ciągu kilku dni Fundacja Pamiętamy, która została już poinformowana o problemie i najprawdopodobniej podejmie się organizacji pogrzebu, powinna ogłosić dokładną datę pochówku.
3 kwietnia 2012, 21:49 / wtorek
Pochówkiem zajęło się biuro poselskie Małgorzaty Gosiewskiej z Warszawy.Informajca ze strony podziemiezbrojneblox

Szanowni Państwo,

Ponownie dziękując za zainteresowanie przesyłamy poniżej numer Konta na które można wpłacać dowolne kwoty na koszty związane z uroczystościami pogrzebowymi ŚP Barbary Szendzielarz.

Fundacja Nasza Solidarność
ul. Nowy Świat 42/4, 00-363 Warszawa
Nr konta: 41 1020 1156 0000 7002 0113 1465
Tytułem: Darowizna na pogrzeb B.Szendzielarz

Jednocześnie informujemy, że Fundacja po dokładnym rozliczeniu przedłoży do publicznej wiadomości sprawozdanie finansowe, a ewentualne środki które pozostaną zostaną przeznaczone na upamiętnianie Żołnierzy Wyklętych.

Szczegółowe informacje dotyczące uroczystości pogrzebowych zostaną Państwu przekazane drogą mailową w możliwie najszybszym terminie.

Z wyrazami szcunku,
Małgorzata Gosiewska

Poseł na Sejm RP
Biuro Poselskie
ul. Żelazna 75 00-871 Warszawa
tel. 22 620 28 58
4 kwietnia 2012, 00:11 / środa
Właśnie miałem to wstawiać, dopiero co przeczytałem maila. Masz lepszy refleks ;)
5 kwietnia 2012, 11:19 / czwartek
Pogrzeb córki Majora odbędzie ok 13 ,14 kwietnia.Ktoś się może wybiera?
5 kwietnia 2012, 22:15 / czwartek
Ja mam troszkę inną informację. Uroczystości odbędą się 13 kwietnia, początek o godzinie 13 w Katedrze Polowej Wojska Polskiego, a o 15 pogrzeb na cmentarzu na Poązkach
18 maja 2012, 10:04 / piątek
najnowszy numer Opcji Na Prawo Nr 5/125, maj 2012 r. w całości poświęcony tematowi

odnośnik

odnośnik

odnośnik

odnośnik
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2010. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.087