Gdańsk: wtorek, 22 maja 2012
|
Podstrony:
|
![]() Patriotyzm dziśstrona 2/220 stycznia 2012, 19:28 / piątek Szanowni Państwo! Jutro tj. 21 stycznia (sobota) o godzinie 13.00, w Gdańsku, na Długim Targu przy Fontannie Neptuna, odbędzie się pikieta solidarności z Narodem Węgierskim oraz polityką reprezentującego ten naród premiera Victora Orbana. Nie możemy być obojętni wobec prób likwidacji prawa narodów do samostanowienia, nie możemy akceptować sytuacji, w której wyzuci z przywiązania do własnych ojczyzn eurokraci będą narzucać innym narodom porządek sprzeczny z ich kulturą, tradycjami i religią. Żaden z europejskich premierów nie stanął tak zdecydowanie w obronie własnego narodu, żaden z europejskich premierów nie odważył się dotąd powiedzieć, że bez błogosławieństwa Bożego nie warto się zabierać do reform, żaden z europejskich premierów nie zdecydował się dotąd wypowiedzieć wojny międzynarodowej finansjerze. Victor Orban to człowiek odważny i prawy, ale nie zostawiajmy go samego, wobec potężnych wrogów. Tak jak niegdyś Węgry uniemożliwiły Hitlerowi uderzenie na Polskę od południa, tak my dzisiaj stańmy w obronie Węgier. WEŹ FLAGĘ WĘGIER I PRZYJDŹ POD NEPTUNA 3 lutego 2012, 22:43 / piątek Poniższy tekst, jeśli chodzi o Przyjaciół z Gdańska, dedykuję przede wszystkim Ks. Jarkowi, Milanowi, Lusiowi, Czarnemu, Krawcowi, Maćkowi z CHWM i Wojtusiowi – a ponadto wszystkim Lechistom o lwowskich korzeniach… odnośnik Pozdrawiam! Pawełek OLD FASHION MAN CLUB Legia Warszawa 2 kwietnia 2012, 14:24 / poniedziałek W piątek 30.03 zmarła Barbara Szendzielarz córka legendarnego Mjr Zygmunta Szendzielarza ps Łupaszko.Dom Pomocy Społecznej Kombatant w którym mieszkała nie jest w stanie sfinansować pochówku w symbolicznje mogile swojego ojca na Cm.Powązkowskim (wojskowym) gdzie Śp.Barbara Szendzielarz chciała byc pochowana. W ciągu kilku dni Fundacja Pamiętamy, która została już poinformowana o problemie i najprawdopodobniej podejmie się organizacji pogrzebu, powinna ogłosić dokładną datę pochówku. 3 kwietnia 2012, 21:49 / wtorek Pochówkiem zajęło się biuro poselskie Małgorzaty Gosiewskiej z Warszawy.Informajca ze strony podziemiezbrojneblox Szanowni Państwo, Ponownie dziękując za zainteresowanie przesyłamy poniżej numer Konta na które można wpłacać dowolne kwoty na koszty związane z uroczystościami pogrzebowymi ŚP Barbary Szendzielarz. Fundacja Nasza Solidarność ul. Nowy Świat 42/4, 00-363 Warszawa Nr konta: 41 1020 1156 0000 7002 0113 1465 Tytułem: Darowizna na pogrzeb B.Szendzielarz Jednocześnie informujemy, że Fundacja po dokładnym rozliczeniu przedłoży do publicznej wiadomości sprawozdanie finansowe, a ewentualne środki które pozostaną zostaną przeznaczone na upamiętnianie Żołnierzy Wyklętych. Szczegółowe informacje dotyczące uroczystości pogrzebowych zostaną Państwu przekazane drogą mailową w możliwie najszybszym terminie. Z wyrazami szcunku, Małgorzata Gosiewska Poseł na Sejm RP Biuro Poselskie ul. Żelazna 75 00-871 Warszawa tel. 22 620 28 58 4 kwietnia 2012, 00:11 / środa Właśnie miałem to wstawiać, dopiero co przeczytałem maila. Masz lepszy refleks ;) 5 kwietnia 2012, 11:19 / czwartek Pogrzeb córki Majora odbędzie ok 13 ,14 kwietnia.Ktoś się może wybiera? 5 kwietnia 2012, 22:15 / czwartek Ja mam troszkę inną informację. Uroczystości odbędą się 13 kwietnia, początek o godzinie 13 w Katedrze Polowej Wojska Polskiego, a o 15 pogrzeb na cmentarzu na Poązkach 18 maja 2012, 10:04 / piątek |