9 PAŹDZIERNIKA
strona 2/5
8 października 2011, 00:04 / sobota
Wyjebane mam w cisze wyborcza,komuchow i zydow !
Precz z Komuna !
LECHIA PONAD WSZYSTKO ! ! ! ! !
8 października 2011, 00:12 / sobota
krótko i na temat :) na pohybel im
9 października 2011, 10:07 / niedziela
Głos oddany jebac bolszewikow.
9 października 2011, 12:05 / niedziela
Głos oddany jebać pis-iaków
9 października 2011, 12:20 / niedziela
Głos nieoddany, jebać wszystkich
szalom
9 października 2011, 12:42 / niedziela
je... platfusów i ich sługusów
9 października 2011, 12:43 / niedziela
głos oddany - jebać matoła
9 października 2011, 14:06 / niedziela
@buziek
"Idźcie na wybory, głosujcie na tego którego popieracie, a jeśli oddajecie nieważny głos przekreślcie kartę do głosowania. Pozdrawiam i życzę rozsądnych wyborów."
Jeśli przekreślisz kartę nic to nie da, a jeśli przetną się dwie linie w punkcie kratki to wtedy głos jest ważny! Poza tym obecnie mamy "książeczki" a nie karty...
PS. Odpowiedz mi na pytanie które zadałem powyżej? Jaki kraj socjalistyczny stawiasz nam jako wzór??
9 października 2011, 14:12 / niedziela
Głos oddany.
odnośnikAle jest jeszcze jedna rzecz o której muszę napisać.
W lokalu w którym przyszło mi głosować spotkałem jednego z "mężów zaufania",ku mojemu zdziwieniu była to osoba,która w moich oczach nigdy nie zasłużyła na taką funkcję.Był to były milicjant,osoba ta fabrykował i podrzucała dowody w wielu sprawach w które w tamtym czasie byłem zamieszany ja jak i wielu moich kumpli.
A dziś,w dniu w którym ważą się dalsze losy naszego kraju widząc duży napis na mojej koszulce Lechia Gdańsk o mało co nie zajebał czołem o podłogę na powitanie kibica którego jeszcze parę lat temu za taki ubiór najlepiej by wjebał na dołek i okazywał do wszystkich prowadzonych spraw w nadziei,że ktoś wskaże palcem.
Jeżeli tak mają wyglądać owi "mężowie zaufania" to tylko pogratulować zarządom partii.
9 października 2011, 14:20 / niedziela
A Ty nie miałeś być w Bydgoszczy? Co do Twojego pytania socjalistyczna według waszych dziwnych kryteriów czy socjalistyczna w prawdziwym tego słowa znaczeniu? Świat nie jest czerwony i niebieski, są jeszcze róże, fiolety i błękity.
9 października 2011, 14:26 / niedziela
......czyli takiego państwa nie ma???:)))
9 października 2011, 14:29 / niedziela
Jakiego państwa nie ma? Socjalistycznego? Jest jak najbardziej tylko skoro mam odpowiadać na pytania to poproszę o doprecyzowanie kryteriów. Socjalistami nazwano tutaj i dzisiejsze UPR/PR więc jeśli takich państw mam szukać to nie ma najmniejszego problemu.
9 października 2011, 14:32 / niedziela
Byłem, zagłosowałem, wróciłem.... Socjalistów nigdy nie będę popierał, szkoda że mi nie odpisałeś bo myślałem, że jednak jest szansa na uzyskanie merytorycznej odpowiedzi, dyskusję z Tobą czas zakończyć bo nie napisałeś nic mądrego a w wielu wypowiedział opierałeś się na nieprawdziwych faktach, które były dementowane....
PS "Świat nie jest czerwony i niebieski, są jeszcze róże, fiolety i błękity." - kolory tęczy bardziej mi się kojarzą, z lewactwem....
9 października 2011, 14:44 / niedziela
Biało_zielony a możesz odpisać czy zgadzasz sie ze swoim guru żeby koleje zlikwidować i postawić autostrady w miejsce torów ? Niech więcej takich bzdur Jkm mówi to macie gwarancje że tych 5% nigdy nie przekroczycie
9 października 2011, 14:48 / niedziela
@holy fan - widzisz, nie rozumiesz jednak do końca co on mówi lub źle słyszałeś. Mówi on, że powinny zostać sprywatyzowane a co dalej z nimi zrobi właściciel to już jego sprawa, jeśli właściciel będzie uważał, że lepiej mu się to opłaca przerobić na drogę lub pojazd magnetyczny tudzież pobudować bazar w tych miejscach to jego sprawa.... Nie rozumiem, co w normalnym kraju powinno mieć państwo do prywatnej firmy?
9 października 2011, 14:49 / niedziela
Primo nic nie zdementowałeś tylko wkleiłeś link do artykułu który miałby to robić za Ciebie. Klin podatkowy w Polsce wynosi 41-48%(według różnych ośrodków badawczych)
Za Centrum im. A. Smitha 48%(dzień wolności podatkowej 28-06)
Instytut Sobieskiego 41(DWP 17-06)
Co do twojego pytania to proszę bardzo lista(zrobiona pobieżnie bo nie mam czasu na głupoty) państw w twoim rozumieniu socjalistycznych które radzą sobie wyśmienicie
-Kanada(obowiązkowe ubezpieczenia społeczne, czysty socjalizm prawda?)
-Niemcy w latach 53-68
-Polska w latach 26-38
-Hiszpania w latach 60-73(ubezpieczenia społeczne, podatek progresywny typowy socjalista prawda? Wzrost PKB w latach 60-73 średnio 7.8%)
A kolory tęczy to lewactwo zgadza się, ale każde państwo jakiś kolor swojej polityki ma, dla Ciebie istnieją tylko dwa kolory niebieski(KNP) i czerwony(cała reszta) i to jest wasz problem. Nie mój, a wasz. Chcesz głosuj na Korwina, twój wybór. Zostaw innym ich wybory tyle panie "liberał"
9 października 2011, 14:51 / niedziela
I to z mojej strony koniec dyskusji bo nie mam siły na kruszenie kopii o sekciarzy Korwina, kiedyś do Ciebie dotrze że sekciarstwo nie jest odpowiedzią na nic. Tyle panie Biało-zielony
9 października 2011, 14:54 / niedziela
biało_zielony to chyba ty nie rozumiesz do końca co on mówi.Polecam ci posłuchac od 1,50 minuty
odnośnik
9 października 2011, 15:08 / niedziela
To podał dla przykładu nie wyjaśnił, że to zrobiłby prywatny właściciel jego zdaniem, musisz posłuchać więcej wykładów i zaczniesz łapać powoli o co w tym co mówi ten człowiek chodzi, na YT masz bardzo dużo wykładów odpal i posłuchaj. Odnośnie tych kolei:
odnośnik
9 października 2011, 15:38 / niedziela
Biało-zielony, w przytłaczającej większości Twoich komentarzy kładziesz nacisk tylko i wyłącznie na absolutny liberalizm gospodarczy, jako Twoje główne (i przytłaczające) żądanie wobec państwa. Ale rola państwa to przede wszystkim budowanie wspólnoty jego obywateli, obrona wspólnych wartości, pielęgnowanie tradycji i tworzenie jak najlepszych warunków na przyszłości. Warto o tym pamiętać, wrzucając kartkę do urny.
9 października 2011, 17:06 / niedziela
„Niepojące wieści z targu. Papryka po 37, pory po 30” brzmiał tweet innego internauty. Papryka wiąże się z pewnym płomiennym wystąpieniem hodowcy papryk na konwencji pewnej partii w czasie wyjątkowo nudnej kampanii wyborczej. „Pory” to gra słów w języku polskim, słowo to zawiera w sobie cząstkę słowotwórczą, która jest skrótem nazwy partyjnej.
„A czy ktoś widział po ile na targu są świńskie ryje?” napisał internauta, który w zabawny sposób nawiązał do incydentu z udziałem polskiego skandalisty i milionera, który założył własną partię i stał się czarnym koniem wyborów w Polsce.
O godzinie 15.30 Twitter wyświetlił informację, że „wieprzowina kosztuje 8zł”...
odnośnik
9 października 2011, 17:58 / niedziela
@h. cumberdale - wspólnota narodu polega na tym, że coś nas łączy, mieszkamy na tych terenach, mówimy w tym samym języku, utożsamiamy się z krajem mamy taką samą historię, religię i tradycję. Państwo nie jest mi potrzebne do tego, aby moje dzieci były w takich wartościach wychowywane, państwo może nakazać np. edukować moje dzieci pod przymusem w szkole, że homoseksualizm jest czymś normalnym lub ku czci UE wprowadzać dodatkowy przedmiot o nazwie edukacja europejska (tak już jest). Jeśli społeczeństwo żyje lepiej, to ma więcej czasu i pieniędzy na sprawy inne niż zawodowe, a więc jednocześnie będzie więcej czasu i pieniędzy do wydania na pielęgnacje tych wartości - jeśli jest słabo to Twój byt polega na przeżyciu. Zobacz ile jest osób, które czczą różnego rodzaju bohaterów, różne rocznice ważnych bitew, zobacz ile jest grup rekonstrukcyjnych, którym nikt nie każe tego robić a Ci ludzie robią to dla uczczenia pamięci i historii. Państwo powinno pilnować porządku (sprawne sądy i policja), prowadzić dobrą politykę zagraniczną i być w stanie zapewnić bezpieczeństwo swoim obywatelom (silne wojsko). Z całą resztą obywatele sobie sami dadzą radę, państwo powinno wybrać taką drogę gospodarczą, żeby to obywatelom zapewnić najlepszy byt a u nas właśnie idziemy złą drogą, bo wszyscy politycy z bandy czworga, którzy kolejno rządzili dbali o obecne społeczeństwo a nie o naród, bo jak można się zadłużać na koszt naszych dzieci? Ja jestem temu przeciwny! A nasz naród powoli ginie, bo rodzi się zbyt mało dzieci, powód? To właśnie te obowiązkowe ubezpieczenia emerytalne, kiedyś człowiek musiał mieć dzieci, żeby go na starość utrzymały a dziś? Jest emerytura, po co się męczyć z dziećmi, których nie można nawet wychowywać, bo za klapsa można stracić dziecko? Cały czas wprowadzamy system taki, jak panuje na zachodzie, tylko czekać aż kontrolę nad nami będą przejmować "obcy", którzy przyjadą tylko i wyłącznie na "socjal"... Zobacz jak wyglądają Niemcy, Francja, Włochy, podpowiem Ci, że u nas będzie podobnie.... Albo się obudzimy, albo przepadniemy z tego co widzę ja, to właśnie powoli dążymy do upadku... Ale jeśli sobie uważasz inaczej, to pozostaje nam tylko czekać.... Zobaczymy jak to się zakończy, zobaczymy także jakie będzie najbliższa kadencja sejmu....
9 października 2011, 18:04 / niedziela
głos oddany
jebać platfusów pierdolonych!
9 października 2011, 18:07 / niedziela
Jebac rombisiow won na żużel.
9 października 2011, 19:07 / niedziela
jak wyżej:))
9 października 2011, 19:10 / niedziela
Ale rola państwa to przede wszystkim budowanie wspólnoty jego obywateli, obrona wspólnych wartości, pielęgnowanie tradycji i tworzenie jak najlepszych warunków na przyszłości.
=========
słusznie, dlatego (miedzy innymi) zawsze popierałem JKM:))
9 października 2011, 21:29 / niedziela
@Biało-zielony: mamy w wielu kwestiach podobną ocenę sytuacji obecnej. Kopiowanie zachodniego modelu życia pod tytułem "siedzę na dupie, bo mam socjal i nie opłaca mi się pracować", a także żałosne zżynanie popkulturowe sprawiają że coraz mniej czujemy się wspólnotą, przez co naród obumiera.
Oczywiste jest, że powinniśmy dążyć do bogacenia się jako ludzie. Ale dziś, dzięki zaszłościom, wygląda to tak że zamiast budowania jak najszerszej klasy średniej, poprzez wciąganie do niej ludzi o niższych dochodach, coraz wyraźniej zarysowuje się podział na biednych i bogatych. I nie chodzi o to że bogaci się bogacą, ale o to, że z biedy nie można się wydostać. A to nie jest dobre, nie służy ogółowi jako takiemu. Muszę powrócić do tego, co już kiedyś Ci zarzucałem - Twoje recepty wyglądają naprawdę bardzo atrakcyjnie na papierze, natomiast nie są dopasowane do naszych realiów. My musimy brać pod uwagę chociażby położenie geopolityczne, chociażby pozostałości po komunizmie, czy wreszcie obecny rozkład społeczny. Dlatego też, w kwestii chociażby autostrad, o których pisałeś wcześniej: lepsze prywatne. No tak, tylko że na dzisiaj wygląda to w taki sposób, że autostrady są dla tych, którzy mają na jeżdżenie po nich kasę, a ci którzy nie mają, dalej jeżdżą starymi drogami. Wytłumacz teraz ludziom, którym tysiące TIRów dziennie przejeżdża obok domu, a których mamiono że np. obwodnice miast będą bezpłatne, że jak chcą spokoju to niech się przeprowadzą. No i masz taki Wrocek, gdzie obwodnica jest, bardzo fajna zresztą, ale ci którzy mają płacić (ciężarówki), rezygnują. Miałem okazję jechać wczoraj naszą autostradą A1. Pusta.
Kolejna sprawa - sam kiedyś byłem liberałem ekonomicznym, chłonąłem te wszystkie rzeczy które słyszałem od wykładowców na zarządzaniu, ekonomii itd. Ale znów, realia. Dzisiaj już tylko ignoranci mogą twierdzić, że kapitał nie ma narodowości. Ma, a do tego jest przepotężnym narzędziem w rękach polityków, zwłaszcza tam, gdzie panuje oligarchia, czyli np. w Rosji. Dlatego też w naszym interesie jest nie dopuścić np. do prywatyzacji Lotosu (zwłaszcza że ma być sprzedany za czterokrotność rocznych zysków), który ma trafić do Rosjan. Tu nawet słowo "prywatyzacja" nie jest właściwe, bo prawdopodobnie Lotos zostanie zakupiony przez firmę, w której największy udział ma państwo - tylko że rosyjskie.
"państwo powinno wybrać taką drogę gospodarczą, żeby to obywatelom zapewnić najlepszy byt" - no właśnie, ale to musi się przekładać na konkretne działania - np. likwidacje patologii chociażby w kwestii braku dostępu do zawodów licencjonowanych (jest ich obecnie chyba 4 razy więcej niż średnia w UE), rozsądne gospodarowanie środkami unijnymi (a to, co się dzieje to czysta patologia, ostatnio nasłuchałem się jak się marnuje kasę, smutne), wspieranie biznesu a nie walka z nim za pomocą urzędników (słynny casus Kluski), czy w końcu walka z korupcją. Jak się obracasz w biznesie, to zapewne wiesz że procentową ilość przetargów, które nie są pisane pod kogoś, możesz policzyć na palcach obu rąk. A nic tak bardzo nie wstrzymuje rozwoju małych firm, jak ich wykluczanie z rynku poprzez korupcję.
ZUS to trudna kwestia. Ja też wolałbym nie oddawać co miesiąc mojej kasy, nie wiedząc czy cokolwiek za to kiedykolwiek dostanę, ale jeśli nikt go dzisiaj nie będzie płacić, to nikt nie będzie dziś dostawać emerytury. Tu się kłania pewna solidarność społeczna.
Ale jak widać po dzisiejszym wyborze, społeczeństwo jest zadowolone z tego, co jest. Cóż, trudno...
9 października 2011, 21:47 / niedziela
@h. cumberdale - po wyborach, pogadamy przy następnej okazji, zobaczymy jak się zakończy dla nas eksperyment socjalny... No tylko, że nie mówię o nagłym pozbawieniu ludzi emerytur skoro całe życie odkładali na owe emerytury -pieniądze brać z prywatyzacji (ale to tak na marginesie). Bardzo mnie ciekawi w jakim punkcie się znajdziemy za lat 10,20,50...
9 października 2011, 21:49 / niedziela
mocodawcy podstawiańców śmieją się w twarz a Ty o socjaliźmie,
daj spokój,
9 października 2011, 22:38 / niedziela
Teraz nic, tylko czekamy na jakies zarzuty o fałszerstwie, o pijanych komisjach itp itd.
9 października 2011, 22:50 / niedziela
:-)
odnośnikRobimy zakłady za ile lat ludzie wyjdą masowo na ulicę ?
9 października 2011, 22:57 / niedziela
Ooo proszę, pierwsze głosy o zmianie lidera w PIS! czyżby wkońcu przejrzeli na oczy?
Powiem szczerze, że jakby nie było Kaczora i Hofmana w tej partii to mógłbym na nich zagłosować.
9 października 2011, 23:12 / niedziela
Jakby nie było Kaczora i Hofmana...
...to byś się dowiedział w następnym wywiadze Lisa kto jeszcze jest brzydal :))) (A co do zarzutów o fałszerstwie - spokojnie, jeśli jednak sondaże okażą się o tyle nietrafione że jednak nad ranem okazałoby się że o dziwo to PiS minimalnie wygrał te wybory (vide sytuacja która wprawiła w stan przezawałowy tuskoidów około północy przy ostatnich wyb. prezydenckich), to wniosek na drugi dzień wraz z gorącą aprobatą gazwybu masz jak u Szlangbauma w banku :D)
szalom
9 października 2011, 23:19 / niedziela
@spid co do twojego pytania to: po euro2012;) Bo w tedy przyjdzie nagłe olśnienie dla części społeczeństwa w postaci głodu, braku pracy, sprzedanym Lotosie, kolei, poczty i tego co jeszcze zostało..
9 października 2011, 23:20 / niedziela
prowokacja dyzurnego prowokatora,
i tyle,
są tu tacy,
sądzisz że dyżurnemu wyznaczonemu na odcinek coś się da wytłumaczyć ? przekonac ?
hehehe
10 października 2011, 04:42 / poniedziałek
Boldi wypieralaj na lotnisko samoloty do hangarow wpychac, a po robocie wsiadz w swoja "audice" i objedz wszystkie centra handlowe w poszukiwaniu swojej spedalonej tozsamosci.
10 października 2011, 11:37 / poniedziałek
ja pierdole homosy transseksualiści w sejmie do czego to doszło :/
10 października 2011, 11:50 / poniedziałek
Aż mi się chce rzygać jak takie coś widzę
odnośnikTen przypadek jest szczególny, bo To będzie taki jedyny obojnak w parlamencie na świecie. tfu,tfu,
Wcześniej znamy był jako Rysiu Grodzki.
10 października 2011, 12:02 / poniedziałek
biedroń 15 tys. głosów w okręgu gdyńsko-słupskim kurwa do czego to doszło czy ludzie są aż tak pojebani?
10 października 2011, 14:15 / poniedziałek
przeszkadzal wam matol tusk to teraz bedziecie na meczach widziec lizace sie geje..a tylko powiedz o nich pedal to na 3-5 lat za kratki polecisz...
palikot wygral trawa bo wszystkie narkusy i geje za nim wskocza teraz w ogien... oddajac glos na kaczora oddaliscie glos na wojne polska ruska/niemiecka gdzie kaczor dalej by udawal swoje zmiany osobowosci i na lewo i prawo opowiadac o jego bracie i tym co zrobil dla kraju.
Wy sie dziwicie ze Platforma wygrala ? Kibice niemaja takiej sily przebicia... liga mistzow w telewizji, puchary czy inne wydarzenia sportowe sa na drugim planie bo wygryzaja je w publicznej seriale...
o ile platforma dalej bedzie rzadzila z psl to jest szansa ze jakas tam stabilizacja bedzie a tusk choc klamliwy to i tak lepszy wybor od reszty stawki ktora powinna sie isc leczyc. licze ze teraz tusk dogada sie z kibicami i ta cala afera na lini tusk/kibice uspokoi sie
nieboje sie powiedziec ze glosowalem na PO ja widze zmiany za ich rzadow...
10 października 2011, 14:37 / poniedziałek
Dawno nie udzielałem się na tym forum no ale nie przepuszczę takiej okazji jak przegrana PiSu w wyborach ;)
Pewne rzeczy się zmieniają. Jeszcze niedawno nie wyobrażono sobie murzyna w składzie Lechii ;) Dzisiaj jest już ich kilku , ba są nawet czołowymi zawodnikami. Wszystko powoli ewoluuje, na stadion przychodzi co raz więcej pikników. Sam przyznam się , że przyszedłem na mecz inauguracyjny żeby zobaczyć stadion. Niestety po za stadionem nie ma czego oglądać, poziom naszej ligi to jakaś żenada, Niedzielan nie potrafiący trafić do pustej bramki , pseudo zawodowcy, którym sił starcza na 60 minut gry. Dziękuje postoję wolę iść na żużel.
Jedynie co, niektórym pozostało to wywieszanie flag, krzyki i pisanie na forum. W Trójmieście wygrała Platforma. Przy kolejnych wyborach takie partie jak pis i ich dawni koalicjanci będą uzyskiwać co raz mniejsze poparcie. Polaków nie interesuję wałkowanie na okrągło Smoleńska tylko przyszłość.
10 października 2011, 14:44 / poniedziałek
Kolejny nabrany leming na stare sprawdzone hasło Kwaśniewskiego "wybierzmy przyszłość". Wybralliście przyszłość, ale ona się odmaluje w czarnych barwach.
10 października 2011, 14:49 / poniedziałek
michałku, nikt po Tobie płakał nie będzie. zobaczyłeś stadion, fajnie. Ale już nie wracaj
10 października 2011, 14:56 / poniedziałek
Czy ja się sile żeby wyglądać na kibica Lechii ? Przyszedłem zobaczyć nowy obiekt , zapłaciłem za bilet nie wszedłem dziurą w płocie więc chyba jest ok ;) Bez obaw nie mam zamiaru wracać , miałem możliwość otrzymania darmowego karnetu ale go nie przyjąłem. Michałku ? To już chyba wiemy kto głosował na Biedronia ;)
10 października 2011, 15:00 / poniedziałek
Idź na forum biedronia snuć swoje refleksje. Tęsknia tam za tobą. Tu się nie sprawdzisz.
10 października 2011, 15:11 / poniedziałek
"Dzisiaj jest już ich kilku , ba są nawet czołowymi zawodnikami."
Wyróżniać to się i wyróżniają, ale kolorem skóry. Oświeć nas kto z nich jest czołowym zawodnikiem??
10 października 2011, 15:11 / poniedziałek
Michałku Biedronia wybierano u Ciebie na chyloni, a nie w Gdańsku:
liczby, to ilość wielbicieli Biedronia Roberta
pow. bytowski 769
pow. chojnicki 960
pow. człuchowski 723
pow. kartuski 937
pow. kościerski 704
pow. lęborski 973
pow. pucki 1 017
pow. słupski 1 344
pow. wejherowski 2 549
m. npp Gdynia 4 945
m. npp Słupsk 1 998
10 października 2011, 15:49 / poniedziałek
Wniosek po wyborach nasuwa mi się jeden.
Pomorze dalej bastionem czerwonej platformy, pedały weszły do cyrku.
Brak prawicowej formacji, ogarniętej na tyle żeby zebrać kilka tysięcy podpisów i zarejestrować listę o czasie. Potrzebna jest totalna ogólnokrajowa mobilizacja i powołanie partii z prostym programem i wyrazistym przekazem.
10 października 2011, 15:52 / poniedziałek
to chyba teraz śledzie doczekają się upragnionej tęczowej trybuny na ich nowym kurniku. Michałku rozumiem że często odwiedzasz tamte zbiegowisko pedałków na Olimpijskiej.
10 października 2011, 16:19 / poniedziałek