Gdańsk: wtorek, 22 maja 2012
|
Podstrony:
|
![]() T29Barstrona 1/312 grudnia 2011, 21:42 / poniedziałek "Zobacz, jak wygląda pub sportowy na PGE Arenie Gdańska wizytówka na Euro zaczyna tętnić życiem przez cały tydzień. Otwarto długo oczekiwany pub sportowy. Następne ma być muzeum Lechii i zwiedzanie stadionu „T29Bar to nowy na mapie Gdańska bar sportowy, który powstał z myślą o wszystkich, dla których brzmienie słów »Lechia Gdańsk « nie jest obojętne, a także dla tych, którzy chcą przeżywać wielkie sportowe emocje i spędzić czas w wyjątkowym miejscu i atmosferze” - czytamy na stronie Lechii Gdańsk. Pub znajduje się obok trybuny zielonej, a wchodzi się do niego z promenady zewnętrznej. Na gości czeka ponad 100 miejsc na 800 m kw. oraz 24 telewizory. - Obecnie jest on na etapie rozruchu, stąd m.in. uboższe menu. Gdy gotowa będzie już cała kuchnia, pojawi się dużo więcej propozycji - tłumaczy Michał Lewandowski, rzecznik Lechii. W dwupoziomowym lokalu znajdują się także dwie loże, które można wynająć na specjalne okazje. Pub ma mieć przede wszystkim charakter sportowy. - Na razie nie ma możliwości dzielenia sygnału, dlatego w całym lokalu musi lecieć to samo, ale w najbliższym czasie będziemy mogli tworzyć nawet kilka stref, w których transmitować będziemy zupełnie inne wydarzenia - wyjaśnia nam jeden z pracowników klubu. Dla prowadzącej T29Bar firmy Sports Hospitality (obsługuje także kioski gastronomiczne oraz restaurację w strefie biznesowej stadionu) największym problemem - ze względu na odległość od centrum Gdańska - może być przyciągnięcie klientów. Choć w sobotę podczas meczu Real - Barcelona wszystkie miejsca były zajęte. Lokal ma kusić także różnymi imprezami, także związanymi z Lechią. - Możliwe, że na przełomie stycznia i lutego zorganizujemy tam prezentację pierwszego zespołu - dodaje Michał Lewandowski. Nazwa pochodzi od skrótu adresu stadionu Lechii przy Traugutta 29, na którym zespół grał od 1945 r. Wystrój nawiązuje więc ściśle do historii i tradycji biało-zielonych. Najbardziej okazałą jego częścią jest artystycznie ujęta panorama stadionu z Traugutta. Następnym sposobem na ożywienie w najbliższym czasie stadionu ma być m.in. Muzeum Lechii Gdańsk. - Chcemy je otworzyć jeszcze w zimie. Mamy jednak pewne wątpliwości, bo pomieszczenia, w których znajdzie się muzeum, musimy na czas Euro przekazać UEFA. Dlatego, jeżeli chcemy je otworzyć przed mistrzostwami, to wszystko musi być łatwe do wyniesienia, a nie zamontowane na stałe. Myślę, że na te parę miesięcy zdecydujemy się na takie rozwiązanie - wyjaśnia rzecznik Lechii Gdańsk. Od przyszłego roku ma być też możliwe zwiedzanie PGE Areny - będzie skierowane przede wszystkim do grup zorganizowanych." Michał Jamroż GW Trójmiasto ZDJĘCIA (uwaga Gazeta.pl): odnośnik 12 grudnia 2011, 21:57 / poniedziałek "Nasuwa się pytanie, co pan robił w damskiej toalecie" :) Rozumiem, że można czytać ten syf (z włączonym adblockiem-minimum przyzwoitości), ale na chuj to cytować? 12 grudnia 2011, 22:37 / poniedziałek Byłem i przyznam, że jak narazie jestem rozczarowany. Malutki wybor alkoholi a ceny dosłownie jak na długiej pod neptunem. Niestety na chwilę obecną obstawiam, ze pub po za wielkimi meczami pokroju gran derbi oraz spotkaniami Lechijki będzie świecił pustkami. Pozdrawiam 12 grudnia 2011, 22:44 / poniedziałek 8 PLN za Okocimia czy Carlsberga to duzo twoim zdaniem? Bo wg mnie to standardowa cena. Najlepiej jakby za darmo bylo. Zreszta jak interes sie nie kreci to nie spodziewaj sie, ze piwo po 5 bedzie. To nie Ygrek. 12 grudnia 2011, 22:47 / poniedziałek pozdro dla barmanki, co przelewała z kielicha wódeczke do butelki spowrotem po jakimś kliencie he he :) 12 grudnia 2011, 22:48 / poniedziałek moim zdaniem cena idealna, nawet powinno być po 12 - 13 zł. Najwyżej właściciel sam obali skoro kupił po 2,17 z Biedronki. 12 grudnia 2011, 22:55 / poniedziałek szklanka wody 5 pln, ja jebie, to ta odkryta woda z marsa ? 12 grudnia 2011, 23:06 / poniedziałek Z tymi cenami to kogoś chyba pojebało że tak powiem... Nasz bar dla kibiców a koszą w nim jak by to był bar dla turystów!!! 12 grudnia 2011, 23:10 / poniedziałek Pojebało ich, może dla kogoś 8 zeta za browara to mało, ale dla mnie to dużo za dużo Ot głupi przykład 5 browarków w naszym zajebistym klubie 40 zeta, 5 Kasztelanków z kumplami "gdzieś tam" 11 zeta, za tą różnicę wolę kupić coś dzieciakom. 12 grudnia 2011, 23:45 / poniedziałek taaa... 8 ziko to dużo ale super telebimy chcecie mieć, canal+ na żywo, tysiąc kelnerek, wygodne fotele i czyste toalety. A to wszystko na samej arenie i w wystroju stylizowanym klubowymi gadżetami. Ja tam wole zapłacić za piwo nawet dychę w takim pubie i obejrzeć sobie WKS przed meczem pod samym stadionem, niż odmrażać sobie dupę patrząc na przejeżdżające pociągi, pijąc kasztelana pod krzakiem albo specka za 3,50 w super pubie pod rurami, który może choć kultowy i czynny od 5:00 rano to jednak z takim zapleczem sanitarnym że boisz się że HIV się wespnie po strumieniu Twojego moczu. Dla mnie T29 jak na tydzień po otwarciu spoko, a braki się dopracuje z czasem... 12 grudnia 2011, 23:51 / poniedziałek Wiesz zawsze można odmrozić sobie dupę pijąc kasztelana w krzakach i po tym "zabiegu" podejść do PUBu zrobiony i te 8 ziko wyjebać na browca, tylko czy to ma sens. NIE 12 grudnia 2011, 23:55 / poniedziałek Nie gadajcie, że 8 zł to dużo.. jak na pub/bar to cena standardowa, w Gdańsku od 6 do 8-10 zł jest normą.. fakt, cena wody to skandal, no ale czego się spodziewać:) Osobiście nie byłem jeszcze, ale na pewno się wybiorę przy jakiejś okazji i ocenię wszystko subiektywnie.. ;) 13 grudnia 2011, 09:54 / wtorek E tam, licytujecie się co lepsze co gorsze - czy pod rurami, czy T29BAR. Każdy z lokali ma swój inny klimat i do każdego można iść w zależności od: 1) tego co kto lubi - bardziej lokalny folklor, czy bardziej komfortowe warunki 2) tego na ile kogo stać: na mniej, bez żalu, że to pod rurami, czy gdzieś na ławce, czy na więcej, ale w bardziej komfortowych warunkach. Podsumowując, użyję powiedzenia, które często używała moja mama: nie to dobre co dobre, lecz to co kto lubi. I nie ma się co licytować. Generalnie i tanie puby / pijalnie piwa gdzieś pod rurami, czy piwo na ławkach nadal będzie miało swoich amatorów, tak samo jak i T29BAR, który oferuje zapewne równie smaczne, ale droższe piwko, lecz pite w ciepłej sofie, podawane przez miłą kelnerkę i sączone przy okazji oglądania dobrego meczu w wyświetlanego na LCD. 13 grudnia 2011, 10:08 / wtorek Jeszcze jedno. T29BAR może jednak przez pewien czas mieć problemy z klientelą ze względu na fatalny dojazd do stadionu. Ja, mieszkając na Morenie, muszę podróżować ok. godzinę autobusami i tramwajami, żeby dojechać na stadion. A jak wrócić z powrotem w godzinach nocnych to kompletnie nie wiem. Więc, raczej na "spontaniczne piwo" się tam nie wybiorę, a raczej na wcześniej zaplanowane spotkanie, na które będę mógł poświęcić parę godzin czasu. A szkoda, bo nie ukrywam, że osobiście chętnie bym od czasu do czasu wpadł tam i wypił browarka do meczu meczu ekstraklasy, czy jakiejś ligi zagranicznej, zamiast oglądać to samo w domu. Myślę, że podobny problem może mieć też wielu mieszkańców innych dzielnic Gdańska, równie słabo skomunikowanych z Letnicą, jak Morena. 13 grudnia 2011, 10:31 / wtorek Byłem sprawdzić bo miejsce jest idealne żeby wypić przed meczem piwo:) 1. Piwo przeterminowane z kija (ohydne) Prawdopodobnie przez opóźnienia w otwarciu.(przeterminowany keg,beczka;) 2. Na TV leci mecz a oni słuchają muzyki 30 minut perswazji dopiero doprowadziło przełączenie na głos transmisji (obsługa kompletnie nie kuma że to ma być pub kibica) 3. Czysto i wystrój mi się podoba małe ale zawsze będzie ale ogólnie na plus. 4. Ceny w miarę nie spodziewałem się taniej jest oki. 13 grudnia 2011, 10:43 / wtorek Jak zwykle są 2 szkoły: jedna to, że jest tanio i dużo ludzi, a druga, że drogo, ale za to schludnie i czysto. Widać inwestor obrał drugi wariant, ale ja nie jestem pewien, czy to dobry marketing. 13 grudnia 2011, 13:00 / wtorek Chyba lepiej, zeby było taniej i wiecej ludzi, niż drożej i mało. Z tymi cenami mnie tam napewno nie zobacza. 13 grudnia 2011, 13:53 / wtorek Generalnie z tymi ceniami to tak jak ktoś napisał wyżej mogą liczyć jedynie na klientów w dniu meczu na stadionie, w dniu jakichś wybitnych transmisji, oraz na turystów, którzy przypadkiem pojadą obejrzeć stadion jak już będą te wycieczki. Na nic innego nie mają raczej tam co liczyć. Po pierwsze stadion i knajpa są na zupełnym wypizdowie, chyba tylko mieszkańcy Letniewa i może Nowego Portu mogą tam sobie pójśc ot tak. Każdy inny wybierze jakiś lokal w swojej okolicy, gdzie nie dość, że ma bliżej to i taniej. Po co normalny człowiek ma jechać kawał drogi, potem jeszcze kawałek przejść, bo przecież stadion leży średnio blisko od przystanków, żeby przepłacać na koniec 8 zł za piwo? 13 grudnia 2011, 16:40 / wtorek Trzeba dodać że piwo z plastikowego kubka bo "zabrakło pokali" no cóż, moja noga tam już nie postanie, na szczęście jest Hells Pub : ) 13 grudnia 2011, 16:53 / wtorek Arkadiusz trochę się rozpędziłeś. Do T29 z Wrzeszcza jest od 15 - 35 minut, ze Śródmieścia 10-15 minut tramwajem. Najdalej jest z Chełmu, Stogów, Orunii Górnej czy przytaczanej przez Corneya Moreny. Zupełnie nie związany z tematem jest fakt, że kto będzie chciał to pójdzie sobie do kanjpy w swojej okolicy, bo bliżej, jak będzie chciał to tak zrobi a jak nie to przyjedzie do T29. Co do asortymentu i cen się wypowiem dopiero jak tam zawitam. 13 grudnia 2011, 16:54 / wtorek Heh niezle musialo smakowac pifko za 8 z plastiku troche nieladnie moim zdanie powinno byc po 6zl wiecej klientow i wiecej by zarobili no ale zobaczymy........ Aha zapomnialem dodac Ulatowski wypierdalaj!!!! 13 grudnia 2011, 21:09 / wtorek Corney jeśli mieszkasz na Morenie to powrót masz bezpośredni autobusem N6 z przystanku PGE Arena Gdańsk. odnośnik 14 grudnia 2011, 09:53 / środa Mi się podobało. Podoba mi się wystrój nawiązujący do T29 i do historii naszej Lechii. Ceny wysokie ale niestety gdzie jest teraz tanio, czasami warto pojechać tam nawet na dwa piwka i spędzić w bialo zielonym wystroju czas z całą rodzinką. .Raz w miesiącu postaram się tam być. 14 grudnia 2011, 10:10 / środa w menu jest kiełbasa ultrasa, może menedżer powinien rozszerzyć ofertę o jakieś kolejne wymyślne nazwy? macie jakieś pomysły Ja proponuję: -bursztynowy budyń -popkorn piknika -drink ,,nic się nie stało,, -śledzie marynowane -tatar kibola -golonka Błażeja 14 grudnia 2011, 10:33 / środa mazi76 - właśnie takie osoby som potrzebne w dzisiejszych czasach 14 grudnia 2011, 11:33 / środa A do kogo śpiewamy "kaj twój wungiel, wungiel i koparka, kaj twój kilof, kilof i latarka" :D 14 grudnia 2011, 11:39 / środa Byłem wczoraj, bar po za wystrojem niczym się nie wyróżnia. Zaś słuchając tego co leciało z głośników szczerze wątpię by przyciągnął kibiców. Jeśli rzecz jasna bar jest adresowany do kibiców, bo na to oprócz lokalizacji i nazwy niewiele wskazuje... 14 grudnia 2011, 15:26 / środa Powiem tak- byłem tam na meczu real- barcelona. Piwo kosztuje 8 ziko- to prawda, ale dzieki temu masz ciepło w tyłek , czysto, kelnerki przynosza ci piwo do stolika i ekran z każdej strony. Teraz pytanie, za ile waszym zdaniem miałoby sie to utrzymać- dekodery obsługa, telewizory itd. sadze że nawet bedą stratni- może chodzicie do miejsc w którym browar jes za 4kę ,ale wystrój trochę inny, jesli komus za drogo moze chodzić dalej do maksa, lub rokko na 17 calówkę, nie ma problemu, ale krytykowanie tego miejsca jest po prostu chamstwem w stronę tych którzy przygotowali to miejsce perfekcyjnie. Piwo jest ok, może komus sie zdarzyło nieswieze piwo, nie wiem ale z moim było wszystko ok. macie wygodne fotele, nie trzeba stac i czekac na browar jak w scruffym i ogladać mecz na 2 telewizorach zza kibla. jeden musi wypic 2 piwa inny 8. wtedy jest problem, ale napewno nie jest to miejsce by sie najebać i zrzygać bo zwyczjnie go szkoda na cos takiego. Na posiedzenie przy 2 - 3ech jest idealne. Dodatkowo zdjęcia i grafiti kibiców Lechii. nie wiem gdzie normalnie chodzicie ale 8 ziko jest normalną cena piwa na starówce, czyba że masówkę robi parlament dla najebanych studentów, po piwach masz rano mroczki przed oczyma i myslisz że piłes bełta na pusty żoładek. w normalnym pubie by usiąśc i pogadac 8 ziko jest normą. czynsz trza płacić, prad i wszystko inne. Miejsce super. a krytykujących prosze o wskazanie lepszego miejsca w trojmiescie do ogladania wydażen sportowych. Nie wszystkich da sie zadowolić, ale pewnie to ta grupa co jest mocno zdenerwowana że na mecze na najładniejszym stadionie w europie płaci za bilet 16 ziko. skandal panie skandal 14 grudnia 2011, 15:30 / środa Proszę bardzo, miejsce fajne z zakazem palenia, oglądałem tam derby Arka - Lechia, nazywa się Cztery Strony Świata. Oczywiście nie znam T29, ale wymieniony lokal osobiście polecam. 14 grudnia 2011, 15:50 / środa Bardzo prosze to najpierw pójdz i porównaj, cztery strony świata- na przymorzu- miłe miejsce, ale nie porównywalne do tego. Serio- by sie wypowiadać wpadnijcie spedzcie nie 15 min przed meczem, ale 3 godz w spokoju przy piwku i dobrym meczu. wiesz mi np na traugutta oglądało sie mecze super, ale jak wszedłem na baltic to mi odjebało:) pozdro 14 grudnia 2011, 16:19 / środa Każde miejsce związane z Lechią ma swój charakter, dla każdego coś miłego, czasami sam lubie trochę " chamówy ", która mam nadzięję, u nas nigdy nie zniknie. 14 grudnia 2011, 20:44 / środa Sa Puby i Puby, wystroj ok, obsluga slabowata, muza nie majaca nic wspolnego z klubem kibicowskim, plastikowe pokale, kiepska obsluga i majaca malo wspolnego ze swiatem kibicowski... jest na szczescie w poblizu HELLS PUB, browary tansze o ponad 55%, zarcie tez dwa razy tansze a i wiecej na talerzu... klimat jak naj bardziej NASZ swojski... no i sa jeszcze rury, tez kibicowsko nastawione, tak ze ten bar29 to kolejny nie wypal...za drogo, bez pomyslunku i z pseudo nastawieniem do NAS kibicow. wole prosto, klimatycznie ale tez z rozsadnymi cenami, HELLS RULES!!!!!!!!!!! 15 grudnia 2011, 11:20 / czwartek Zółw Lechistanu- no comment, pub bez pomysłu, a co mieli by tam jeszcze pierdolnąć- muzeum figur woskowych piłkarzy Lechii? masz kurwa grafy na ścianie przedstawiające radosć z awansu do ekstraklasy, zdjęcia zwiazane z historią Lechii od 1945 roku, ja z plastyiku nie piłem. Można robic zakupy w bomi i na targu, można kupić kiełbasę krakowska za 10 zeta kliogram i za 40 dziesci. nie wiem co rozumiesz przez specyfikę kibicowska jak nie co tam jest, jak chcesz wywalic bro za 4ke to idz do osiedlowego . oczywiscie wszyscy uważaja ze powinno być za darmo i jeszcze z ucałowaniem reki i z hołdem. Juz kiedyś coś pisałem o ludziach co nażekaja na bilet za 16 ziko, ale kurwa najnowoczesniejszy stadion w europie mają. doczekalismy sie swojego pubu na swoim stadionie, wiem że hells pub prezentuje sie lepiej metrażowo, telewizorowo i ilościa miejsc, naprawde nie trudno to stwierdzic. zamiast sie cieszyć narzekanie. polski obyczaj 15 grudnia 2011, 13:29 / czwartek Jestem zawiedziony jezeli chodzi o funkcjonowanie Baru w wczorajszy wieczor poszedlem ze znajomym na mecz Wisla - Twente jestesmy o 21:00 pod Barem patrzymy swiatla sie pala 3 osoby za barem bar zamkniety telewizory wylaczone pukamy w okno nie zwaracja na nas uwagi powie mi ktos jak to ma funkcjonowac jak na mecz UEFA bar jest zamkniety w ktorym gra polski klub ktory jest naszym bratem ja kibicuje Wisle od 5 roku zycia a niemoglem ogladnac nawet meczu chcialem isc jeszcze do Marketu ale juz sobie odpuscilem bo na koniec drugiej polowy bym wszedl. Jeszcze smieszne zachowanie obslugi nie zwracanie uwagi na nas Skoro caly dzien nikt nie byl to mogli jakos reklamowac ten bar ze na mecz Wisla - Twente bedzie otwarty dodatkowy zarobek. A co do wystroju jak widze ten namalowany zegar to mnie krew zalewa powie mi ktos jak moze byc gosc z lewej strony a lechia z prawej? To nie lepiej bylo wsadzic stary zegar z Traugutta i podswietlic go lampkami i jakis wynik tam zrobic chociaz zrobilby klimat starego stadionu taka moja propozycja. 15 grudnia 2011, 13:38 / czwartek Co do funkcjonowania samego baru nie odnoszę się - nie wiem, nie byłem Odpowiem Ci na to zdanie: "A co do wystroju jak widze ten namalowany zegar to mnie krew zalewa powie mi ktos jak moze byc gosc z lewej strony a lechia z prawej?" Twój staż na Lechii jest na tyle krótki, że nie widziałeś tego zegara w wersji oryginalnej. Układ był dokładnie taki jak namalowano w Pubie. Zapis, gdzie Lechia była przed wyrazem Goście to okres od 2004 roku. Mam nadzieję, że to uspokoiło twoje skołatane serce :D 15 grudnia 2011, 13:52 / czwartek Nie niepomoglo skoro caly wystroj jest w nowoczesnym wystroju i wstawianie starych malowidel to dla mnie jest nie porozumienie a jezeli chodzi ci o moj pobyt na Lechii to musze ci napisac ze jakbym chodzil juz w 2003 to mialbym 9-10 lat zaczelem chodzic od V ligi bylem 1 raz na meczu zabral mnie moj kolega i jego brat a to masz racje chodzilo mi o ten zegar z goscmi z przodu zapomnialem calkiem. Ale tu chodzi mi o funkcjonowanie baru. 15 grudnia 2011, 13:57 / czwartek Chodzi mi o sam wystroj poprawilo by to sam smaczek tego baru stary zegar podswietlony lampkami. Ale musze ci przyznac racje moj blad z tym malowidlem :D 15 grudnia 2011, 14:23 / czwartek "a jezeli chodzi ci o moj pobyt na Lechii to musze ci napisac ze jakbym chodzil juz w 2003 to mialbym 9-10 lat zaczelem chodzic od V ligi" He he he, przecież V liga to był sezon 2002/2003. Coś się plączesz w zeznaniach :) 15 grudnia 2011, 16:06 / czwartek WolskiLechia - błagam Cię, nie ośmieszaj się dłużej. Im więcej piszesz, tym bardziej się pogrążasz... Wyciągnij wnioski i nie pogrążaj się jeszcze bardziej. 15 grudnia 2011, 20:10 / czwartek Jak dla mnie miejscówka zajebista. Byłem na meczu Real - Barca i jestem pod wrazeniem wystroju (z gustem i iddający troche atmosfere T29 poprzez malunki i fotki). Browar za 8 ziko przy tym standardzie to nie jest wygórowana cena. Porównałbym standard do Pick&Rolla - idealne warunki do ogladania meczu. Minusem jest dojazd, na tym będa tracili bo raczej poza dniem meczu u siebie lub wyjazdowego to będa tam puchy. Idealne komfortowe miejsce żeby wpasc np na piątkowy meczo o 20.30. Pojawiasz sie o 19 i browarkujesz na swoim stadionie. Mało stolików ale podejrzewam, ze to ze wzgledu na bezpieczeństwo, bo w czasie meczów moze byc zajebany cały pub i po prostu bezpieczniej sie tak przemieszczac. Na prawde duży + (a byłem pesymistycznie nastawiony) 15 grudnia 2011, 22:00 / czwartek no więc odwiedziłem to miejsce i jakoś nie moje klimaty nie jest to na pewno lokal dla każdego raczej dla ,,modnych IROKEZÓW" którzy zaprosili dziewczynę na randkę. no ale co kto lubi |