Gdańsk: środa, 21 maja 2025

WĄTEK PATRIOTYCZNY.

strona 33/41

8 grudnia 2023, 10:19 / piątek
odnośnik

Upośledzenie w stopniu lekkim. Czyli brak wyciągania wniosków, brak samodzielnego myślenia, podatność na wpływy. Chyba jednak określenie w punkt.
8 grudnia 2023, 10:35 / piątek
Z resztą ja jestem zawsze otwarty na dyskusję o konkretach. Problem w tym że ci ludzie poza ‚jebac Pis’ czy „przywrocmy praworzadnosc” oni kompletnie nie wiedzą o czym mówią. Zero argumentów, totalne nic. Dlaczego zagłosowales na PO? Bo „jebac Pis”
Jak to nazwac łagodniej niż upośledzenie w stopniu lekkim?
8 grudnia 2023, 13:41 / piątek
edwinsopot

każda władza jak kiedyś wspominałem ma tendencje do ugrywania i okradania oraz działania pod siebie... nie usprawiedliwiam tu wrzutki na temat wywłaszczania pod farmy wiatrowe... debilizm i koniec i dobrze ze szum się zrobił i się wycofali rakiem z chorego pomysłu. (i jak zwykle okazało się że porażka jest sierotą - winnych brak). Jednak pomysł mrożenia cen energii jest z gruntu idiotyczny bo nie rozwiązuje przyczyn tych wyższych cen i moim zdaniem nie powinno być żadnych działań osłonowych... chyba że w pakiecie jako okres przejsciowy z gory zapisany na iles tam lat na okres wybudowania i przejścia na tańsze źródla wytwórcze, atom, wiatraki itd... a tu cala dyskusja jest sprowadzona do odległosci w jakiej może stac wiatrak... jakby to byl najwiekszy problem polskiej energetyki... niech w koncu wezma sie za modernizacje sieci i jej stabilnosc i mozliwosc aby np w gospodarstwach rolnych kto chce mogl sobie na wlasnym podowórku wiatrak postawic czy farme fotowoltaiczna aby miec wlasna tania energie to gwarantuje ze wtedy odleglosc nie bedzie zadnym problemem. Prawda jest taka ze panstwo nie chce oddac ludziom swego monopolu to raz a po drugie wszyscy sie sraja przed lobby gornicznym bo tracisz poparcie na slasku tracisz wladze w calym kraju ... a to cos czego kazda opcja boi sie najbardziej...
8 grudnia 2023, 14:09 / piątek
bez kitu zastanawiałem się kto może odpisać w obliczu jakby nie mówić kompromitacji "koalicji". tym samym kompromitując siebie.
Stawiałem na Ciebie "maruda"
Wsród moich znajomych a nawet niestety rodziny dużo osób zrobiło ten haniebny błąd. Jednak przynajmniej nikt ich teraz nie tłumaczy...bo to już na pewno debilizm
8 grudnia 2023, 14:41 / piątek
hej ale ja ich nie tlumacze, otwarcie napisalem ze zrobili blad, debilizm i koniec , tu nie ma zadnego pola do polemiki. Zawsze powtarzalem ze trzeba rozliczac tych ktorzy rzadza... dzis jeszcze sejmem od poniedzialku juz majac rzad... i wierz mi nie bede usprawiedliwial zadnych glupot przez nich popelnionych.
8 grudnia 2023, 14:52 / piątek
moźe Cię nie zrozumiałem, ostatni post w pełni się zgadzam
8 grudnia 2023, 20:16 / piątek
Jaka kurwa energia? Teraz są ważniejsze sprawy jak ustawa o "mowie nienawiści", tęczowe piątki w szkołach,odchudzenie armii bo nas nie stać. Edukacja będzie pod skrzydłami lewackich kurewek. A o nasze interesy za granica zadba Pan z Chobielina czyli książę małżonek. Będzie robił laskę ruskim? Związki partnerskie to działka Śmiszka więc już niedługo dwóch facetów to będzie małżeństwo...tfu! No i będą likwidować, wyprowadzać i powołają komisje interdyscyplinarne pod batutą myszki agresorki. Emeryci dość tego rozpasania bo im renty i emerytury tak urosły że hej! A tu trzeba wyrównania i zadośćuczynienia dla byłych esbeków jakoś załatwić. To wszystko zgodnie z prawem ale oczywiście tak jak je rozumie niemiecki owczarek z Sopotu.
8 grudnia 2023, 21:56 / piątek
Energia jest mało ważnym tematem? Otóż jest to tak samo ważny temat jak wymienione przez d.g. pozostałe tematy. Nie można się godzić na ideologię klimatyczną. Kolejną ideologię na równi z komunizmem i faszyzmem. Maruda pisze o mrożeniu cen energii do czasu przejścia na tańszą wymieniając wiatraki. Wiatraki nie są tańszą ani ekologiczną alternatywą uzyskania prądu. Co jest doświadczone naukowo. Zajmował się tym tematem śp inż Marek Zadrożniak. Została wydana Jego książka w której miażdży wszystkie pierdolenia zielonego komunizmu. Komunizmu, który wyciagnie wszystkie pieniądze z obywateli UE. Nie trzeba by mrozić cen jakby nie było zgody bandy czworga na te eurokołchozowe transformacje energetyczne, w tym oplat za emisje CO2. Cały świat się śmieje i kibicuje owym transformacjom. Gdy europejskie gospodarki zaczną się zwijać to pozostale będą się rozwijać. I to, że przyłapano ich na próbie wprowadzenia tych przepisów nie znaczy, że nie wejdą w późniejszym terminie. Nie po to Hans Frank vel Tusk został zesłany do Generalnej Guberni żeby sabotować plany swoich zwierzchników.
12 grudnia 2023, 17:22 / wtorek
Aaaj waaj! Poseł Grzegorz Braun zgasił gaśnicą święte ognie chanukowe. Na miejsce tej zbrodni udał się marszałek Płaczliwy i kajał się przed rabinami. Sejm przerwał obrady bo oczywiste jest, ze wszystkie inne sprawy takie jak bezpieczeństwo Polski schodzą na dalszy plan. Podobno w Warszawie i innych miastach ludzie zamarli i stanął ruch uliczny. Już są głosy że jesteśmy dzikim krajem. Ciekawe na czyje konto to pójdzie - starej ekipy czy już nowej?
12 grudnia 2023, 17:24 / wtorek
Kurwa mać waginy na procesjach Bożego Ciała czy profanacje krzyża nikogo tak nie oburzały.
12 grudnia 2023, 17:32 / wtorek
Debilizm jest debilizmem.. nie ważne czy profanuje się Biblię, Torę czy Koran.. nie powinno być zgody na żadne profanację żadnych symboli religijnych... a poseł braun jest wg mnie obraza i zwyklym podlym cynikiem wykorzystujacym religie
w sposob intrumentalny a dla każdego kto ma elementarna wiarę w wyższe dobro.. bez względu na to jak nazywa swego Boga i wiarę jaka wyznaje profanację wszelakie są niedopuszczalne.
12 grudnia 2023, 17:41 / wtorek
Braun to rasistowska kurwa
12 grudnia 2023, 17:45 / wtorek
Ale przecież wasza formacja krzyczy o rozdziale Kościoła i państwa i wyprowadzeniu symboli religijnych z instytucji państwowych. Cóż zatem robi tam żydowski symbol religijny? W Sejmie RP? No tak na chrześcijańskie symbole może srać, pluć i profanować...więc skończ pierdolić swoje farmazony o tolerancji. Wy tylko w jedna stronę jesteście tolerancyjni...
12 grudnia 2023, 17:47 / wtorek
A co to synagoga czy sejm !!!???
12 grudnia 2023, 18:21 / wtorek
d.g.
Oceniam konkretne zachowanie konkretnego durnia... a ono stoi w sprzeczności że wszystkim co niesie ze sobą religia chrzescijanska, ktoś kto zaczyna swoje przemówienia od Szczęść Boże. i robi takie coś.. to jest nie do obrony.. wstyd i wiocha...
12 grudnia 2023, 18:38 / wtorek
Ty oceniasz zachowanie a ja oceniam fakty. A są one takie, że dzięki Braunowi już wiemy a raczej zyskujemy potwierdzenie kto jest największym lobbystą i kto kręci naszymi mężykami stanu, co to uprawianie poważnej polityki maja zakazane. Ten knur od Hujowni stwierdził, że jewreje od lat czują się w Sejmie jak u siebie w domu a tu taki antisemitismus...niech w odwecie ściągna krzyż w Knesecie? Ach przecież to symbol chrześcijańskich gojów więc skąd tam by był?
I teraz beda pierdolić tygodniami o tej niesłychanej zbrodni, powołają może kilka komisji i za pieniądze podatników będą toczyć pianę. A tak na marginesie widać że w tych sprawach PIS i PO idą reka w ręką. Nawet ten czerwony łach Czarzasty co to mu krzyż przeszkadzał az sie trząsł z oburzenia na to świętokradztwo. Ładny interes!
12 grudnia 2023, 18:57 / wtorek
Wiesz patrz na efekt jaki ten cymbal osiagnal.. cały świat o tym będzie trąbić.. mało nam Polakom.walki o dobre imię i dawania odporu kłamstwom na temat naszego antysemityzmu, z tymi bredniami o "polskich" obozach itd?? Efekt jest taki że znów będzie o nas głośno tylko ten hałas nam chwały i poklasku nie przynosi.... I tak samo bym mówił o każdym kretynie który by niszczył krzyż..
12 grudnia 2023, 19:03 / wtorek
Ciemna noc 13 grudnia.... czarne dni dla Polski: traktat lizbonski, zaprzysiezenie nowego "rządu" - szczęść Boże i ratuj się kto moze
13 grudnia 2023, 04:26 / środa
Bastion Prawicy,dg,nie wchodzcie w dyskusje z marudą.On jak tusk.Jak trzeba bylo udawac wierzacego,to mu Goclowski (TW),dal slub koscielny.Przed wyborami prezydenckimi 2005.I te oltarzyki w domu.Ten tu tez,zgorszony.A jak ta pizda wielgusowa wchodzila do Kosciola i Msze Sw.przerywala to byla cisza.Trzeba spytac ambasadora Izraela,czy w ich Knesecie mozna postawic choinke Bozonarodzeniowa I spiewac"Przybierzeli do Betlejem".W ojczyznie tuska,co rok jest ponad 2 tys antysemickich ekscesow.Swiat i Zydzi milcza.Fuck them all.
13 grudnia 2023, 07:01 / środa
Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla takiego prostactwa.
To jest zachowanie dokładnie w stylu Jachiry i znacznej częsci PO czy całej Lewicy.
Nie można równać w dół.
Powinien pan poseł Braun zostać usunięty z Konfederacji natychmiast.
Niech sobie pajacuje z Korwinem, dwa stare durnie.

ps. oglądałem te obrady przez ostatnie dwa dni, intelekt(jego brak) większości tych ludzi poraża.
Jeżeli to jest elita naszego narodu to strach się bać. Mówię tu o wszystkich opcjach w tym całej lewicy, zdecydowanej większości PO. Trochę poważniej i lepiej wypada część Pisu, 3drogi i Konfederacji, ale głownie dlatego że porównuje ich z niskim poziomem większości PO czy zerowym odklejonej lewicy.
Sytuacja jakoś mocno przypominająca 1939r, a w sejmie błazny, niestety jednym z nich poseł Braun.
Natomiast groteską jest oburzenie wyborców i polityków PO czy lewicy, kto dał społeczne przyzwolenie i przykład obrażania wartości religijnych?!
Gdyby Jachira krzyż gaśnicą potraktowała to byłoby przecież ok??? Jak wasze lewackie, tęczowe parady szydzą z Kościoła i jego symboli to jest ok przecież!? Więc zamknąć mordy, bo wy akurat prawa głosu tu nie macie
13 grudnia 2023, 09:25 / środa
edwinsopot - wielkie podziękowania za Twój wpis . Gdy go przeczytałem stanęła mi przed oczami sytuacja sprzed Katedry Oliwskiej . Tłum hołoty ( dla Lewicy biedne bite przez policję kobiety ) szykujący się do wdarcia do w/w Katedry . Na kogo spadło wówczas oburzenie lewej strony .
Oczywiście najbardziej winni byli obrońcy świątyni ......kibole i chuligani Jakoś z powodu tej sytuacji nie było rozgłosu .
Podobnie było z chamskim wejściem do kościoła w trakcie Mszy Sw. pani Scheuring Wielgus wraz z małżonkiem . Nie słyszałem aby po tym zajściu spotkały ja jakieś konsekwencje .
Ps. Nie popieram postępku Pana Brauna ....ale w/w też nie jest tam przypadkowo . Niestety ale byli wyborcy którzy na niego głosowali !
Ps.2 Postępek Pana Brauna nie może skutkować karaniem całej Konfederacji . Nie powinno się stosować odpowiedzialności zbiorowej
Ps.3 Tak mimochodem wypomina się prezesowi NBP pANU Glapińskiemu że działał w interesie PIS , a zapomina się o rzeczniku Praw Obywatelskich Panu Bodnarze ( obecnie Ministrze Sprawiedliwości ) który w ogóle nie ukrywał swoich sympatii politycznych !

Edwin pozdrawiam !
13 grudnia 2023, 10:22 / środa
Tak zbrodnia to niesłychana...jaki wyrok dostanie? Ciekawe dlaczego w mediach społecznościowych, komentarzach na youtubie jest wielkie poparcie dla Brauna. Zakladane są zbiórki na jego obronę. Widać to prawda, ze większość polaków to antysemici?
A może w końcu Polacy zrozumieją, ze w ich domu gnieżdżą się szkodniki? To co już zobaczyli we Francji, Niemczech czy Holandii i gonią to plemię żmijowe?
Ciekawe dlaczego synagogi na zachodzie są obstawione wojskiem i policją a w polskim ciemnogrodzie antysemickim nie? No tak...niektóre zwierzęta są równiejsze.
I ten strach w oczach płaczka jak kajał się przed rabinami a pozostali trzęśli się - nie wiem ze strachu czy oburzenia. Kurwa czy tu jeszcze jest choć odrobina Polski?
13 grudnia 2023, 10:26 / środa
Sorry...Polaków oczywiście wielką literą.
13 grudnia 2023, 10:36 / środa
Żeby klika tych pisowsko-peowskich tumanów przez wszystkie lata nierządów chociaż raz tak walczyła o interes naszej Polski jak o ten żydowski świecznik to może by coś z tego kraju było.
Żeby któryś z nich tak się sprzeciwiał z tej mównicy rozkradaniu naszego majątku przez bruksele, rozdawaniu naszych dóbr oraz kapitałow "braciom" z upadliny? Niedoczekanie.

Przecież każdy kto przyczynił się do postawienia tego świeciącego gówna w ogóle nie związanego z naszą ojczyzną w sejmie bardziej odjebał lipe niż Braun swoim dosadnym performancem. W listopadzie flagi upadlińskie na masztach, w grudniu świece chanukowe, w styczniu proponuje na sejmie postawić minarety. Banda antypolskich złodzieji, marionetek i skurwysynów, hatfu.
13 grudnia 2023, 10:46 / środa
Wyznawców judaizmu w Polsce jest niecałe 2 tysiące w 38milionowym kraju! O czym my w ogóle mówimy?! Czy w knesecie jest już choinka i śpiewane są kolędy?
Tak tylko przypominam, dzisiaj 13 grudnia.
Raz sierpem, raz młotem, w czerwoną hołotę!
13 grudnia 2023, 11:32 / środa
edwinsopot - generalnie w wielu poglądach zapewne sie róznimy ale tu z radoscia przyznaje Ci racje. Tak i podkresle to po raz kolejny... żadnego szydzenia z żadnych symboli religijnych. I tak też uważam ze bazgranie po kościołach, przerywanie mszy i te wszystkie debilizmy ktore wyczyniala ta czy inna poslanka za naganne i godne potepienia. I powiem to jasno i wprost... kretynizm Brauna nie jest usprawiedliweniem dla Jachiry czy innego oszoloma tak Jachira i inny oszolom nie moze byc usprawiedliwieniem dla Brauna...

a jezeli chodzi o skale reakcji swiata, mediow itd... można sie wkurzac ze na takie zachowanie jest inna miara.. ale to wynika wprost z tragicznej historii... na naszym terenie niemcy wymordowali przy milczacej zgodzie swiata takze tego zachodniego miliony... wiec kazdy powod aby zrzucic z siebie chociaz czesc odpwiedzialnosci w mysl zasady to nie my winni tylko oni tez.. wykorzystywany jest bez mrugniecia okiem. Tym bardziej jako naród w ktorym jest najwiecej "sprawiedliwych wsrod narodow swiata" powinnismy wymagac od siebie wiecej... a takie kreatury jak braun czy inne odszczepience.. takze te skrajnie lewicowe.. wywalac przy kazdej mozliwej okazji z zycia publicznego. I PIETNOWAC WSZYSTKIE KRETYNIZMY a nie usprawiedliwiac jedna glupote i podlosc inna podloscia.
13 grudnia 2023, 12:32 / środa
W chwili gdy piszę te słowa Prezydent Duda szykuje się do wręczenia odznaczeń państwowych działaczom opozycji antykomunistycznej . W tej samej sali godzinę z okładem wręczył teki ministerialne czterem członkom lewicy . Czy to nie jest złośliwy chichot historii .I to wszystko dzieje się 13 grudnia w haniebną rocznicę wprowadzenia stanu wojennego
Ciekawych a zarazem smutnych czasów dożyliśmy !
13 grudnia 2023, 14:03 / środa
Fakt ciekawych... z kronikarskiego tylko obowiazku dopowiedzmy ze troje z tych ministrow z lewicy w smutnych czasach stanu wojennego dopiero co przestalo ładowac w tetrę (Kotula rocznik 1977), albo wlasnie zaczynalo ten proces (Gawkowski rocznik 1980) lub w ogole nawet w planach ich nie bylo (Dziemianowicz-Bak - rocznik 1984) - ostatni z nich Wieczorek rocznik 1965 - wchodzil wtedy w okres pryszczozy i dojrzewania... wiec pomijajac ich poglady ktore komus moga sie nie podobac i takie jego prawo... nie ma co ich laczyc z dawnym aparatem ucisku.

a prawdziwie zasluzonych w dawnym sytemie i dla dawnego systemu.. niestety znajdziemy w kazdej partii...
13 grudnia 2023, 14:06 / środa
Przestań pisać w tym wątku!
13 grudnia 2023, 14:19 / środa
O ile mi wiadomo jest to forum kibicow Lechi Gdansk, tak wbrew temu czy Ci sie to podoba czy nie, jestem rowniez kibicem Lechii. Kibice tez maja rożne poglady i je wyrazam i staram sie to robic w spoob wywazony i kulturalny. Jezeli administrator tego forum uzna ze zlamalem gdzies regulamin i mnie wyrzuci... ok.. a jezeli nie.. wybacz.. ale nie bedziesz mi mowic czy moge sie wypowiedziec czy nie.
13 grudnia 2023, 14:28 / środa
Ziomuś on musi bo jest zadaniowcem.Pozdrawiam serdecznie!
" Sąd w Płocku uniewinnił dziś trzy osoby oskarżone o zniewagę uczuć religijnych poprzez rozklejanie wizerunku „Tęczowej Matki Bożej”. W Polsce 2050 opowiadamy się za tym, aby obraza uczuć religijnych nie była ścigana z oskarżenia publicznego i aby nie groziła za nią kara więzienia".
Tak mówił płaczek koncesjonowany katolik jeszcze dwa lata temu. Cóż się stało wczoraj, że był tak rozdygotany i piszczał o obrazie uczuć chazarskich?
@edwin a dlaczego tylko wyrzucić z Konfy?
Zdelegalizować całą partię! A co tam! Widzę że niektórzy ulegli histerii mainstreamu i politycznej bandy. Poczytajcie co się dzieje w internecie...
Powtarzam wszyscy normalni Polacy popierają Brauna a nagonka na niego spowoduje wzrost jego notowań. A tak nawiasem to chłop ma jaja żeby coś takiego zrobić i świadczy o jego desperacji.
Jeden z nielicznych polityków, który nie jest zakłamany i zdawał sobie sprawę z konsekwencji jakie go czekają. Dlatego robią z niego wariata...stara bolszewicka metoda odsyłania niewygodnych oponentów do psychuszki. Pamiętacie co z robili przed laty w sejmie z Janowskim?
13 grudnia 2023, 14:56 / środa
@d.g mam w poważaniu co się dzieje w interniecie i też bym sugerował dystans do tego. Wydaje mi się że wyjaśniłem dlaczego go należy usunąć, ale dodam jeszcze dwa powody:

- Konfedarcja jako jedyna trafnie punktowała zarówno nowego jak i poprzedniego premiera, jednak nikogo to nie obchodzi bo Braun postanowił zostać prawicową Jachirą. Może mnie nie zrozumiesz ale mnie brzydzi takie postępowanie, pryskanie kobiecie gasnicą w twarz również. Jego miejsce jak połowy tego sejmu jest w cyrku razem z lewakami. Twardo się do nich porównujesz i masz racje Braun nie jest od nich gorszy, nawet zgadzam się że znacznie gorsi są oni, ale to jest za mało. To że do chlewu pełnego świń wrzucisz jedną która będzie kwiczeć równie głośno albo głosniej nie spowoduje ze te swinie zmienisz czy pokonasz, jeżeli chcesz to zrobić musisz ich punktować dlaczego uważasz ich za świnie a nie samemu robić podobny burdel

-hydro ,oczywiście też serdecznie pozdrawiam
13 grudnia 2023, 14:58 / środa
Brawo poseł Grzegorz Braun!

Tu jest Polska a nie usrael !
13 grudnia 2023, 15:00 / środa
Szalom

Wszystkim krytykującym czyn Brauna chciałem życzyć wesołego święta upamiętniającego mord Greków przez żydów , obcięcia głowy Holofemesa przez Judytę. Wszystkim żydom, szabes i zwykłym sympatyzującym gojom życzę WESOŁEJ CHANUKI. Niech niesie się dziękczynienie, że garstka Waszych rządzi resztą jak to w modlitwie chanukowej.

Edwin pełna zgoda co do tego, że powinni usunąć Brauna tym samym rozwiązując sprawę. Sejm dzieli się na lachociągów Berlina i amerykanskich ale jedno ich łączy co pokazało wczorajsze zajście. Wszystkie partie knesejmu są lachociągami żydowskimi.
13 grudnia 2023, 15:18 / środa
maruda ja tak Cię obserwuje od dłuższego czasu i nie rozumie ale toleruje. Niestety od tej chwili ZERO TOLERANCJI. Raz jeszcze na tym forum będziesz umniejszał winy "młodszym towarzyszom" to Cię nie usunę z forum a wypierdole dyscyplinarnie. Co się z Tobą człowieku dzieje? Ty kurwa jego mać naprawdę myślisz, że jak trzech ministrów srało w pieluchy w stanie wojennym to znaczy, że nie są komunistami/lewakami? Jeżeli są w partii z taką konkretną historią to znaczy, że się z nimi utożsamiają i mają takie właśnie poglądy. Ty zdajesz sobie sprawę, że członkowie tej partii twierdzą, że kacapy wyzwoliły nasz kraj w 1945 roku? Wiesz o tym czy jesteś niedojebany mózgowo? W Twojej pokurwionej czerwonej zarazą komunistyczną głowie rodzi się myśl, że kim oni są? To tak jakby w sejmie była partia, która popiera faszyzm, nazizm, NSDAP a taki debil jak Ty mówl, przeciez w latach 1939-1945 nie było ivh na świecie i chuj. Jesteś w partii, która popiera komunizm = jesteś komunistą, jesteś w partii która popiera faszyzm = jesteś faszystą. Jesteś w partii ktora popiera pederastów = jesteś pederastą. Nie żresz mięsa = jesteś wegetarianiniem. Proste. Przepraszam, że tak delikatnie. Starałem się trzymać ciśnienie. Od teraz każdy wpis popierający zbrodnicze ideologie i poglądy polityczne o tym samym charakterze będzie usuwany wraz z autorem. Koniec kurwa mać tolerancji dla debili intelektualnych
13 grudnia 2023, 16:34 / środa
@Edwin kompletnie się z Tobą nie zgadzam ale nieważne. Argument ze pobrudził panią śmieszny.... Grzegorz Braun jest wyrazisty, wiarygodny i ja go nie potępiam a podziwiam za odwagę.
Takie symptomatyczne że jego oponenci wyzywają go wariatów i ruskich onuc ale nikt nie zarzuca mu że...kłamie!
@filet9 Twój ostatni akapit dobitnie okreslił to o co mi cały czas chodzi...szkoda ze niektórzy tego nie rozumieją albo nie chcą rozumieć. Łtwiej płynąć ze ściekiem i potępiać Brauna, oburzac się i marszczyć brew. Aaaj waaj ! Wesołej Chanuki co niektórym wypada życzyć?
ps.@Piotr Amen!
13 grudnia 2023, 16:35 / środa
Dodam do wpisu LP dla Marudy. Tu masz vice premiera Polski który za komuny stał w pieluchy. odnośnik
13 grudnia 2023, 16:59 / środa
filet9

Napisałem że on nie może ponosić odpowiedzialności za stan wojenny a nie ze nie zachowuje się jak cymbal..

LP

Jeżeli znajdziesz jakiś mój wpis który gloryfikuje jakikolwiek totalitarny ustrój.. smialo wywalaj..

Jestem przeciwnikiem mówienia schematami, hasłami.. rozmawiajmy zawsze o konkretach, o indywidualnej odpowiedzialności tego czy innego... komunizm jako ustrój totalitarny w Polsce się skończył wraz z wolnością wyborów, już tych pierwszych częściowo wolnych.. czy udało się wszystko odkomuszyc.. nie.. ale widać taka cena za brak rozlewu krwi.. a że mendy są w każdym ugrupowaniu to te mendy trzeba piętnować..
13 grudnia 2023, 17:00 / środa
Rozjebują mnie niektórzy. Wy naprawdę nie wiecie, że to POLSKI sejm? To się w pale nie mieści. Najpierw jakieś żydowskie święta w sejmie, żółte liście w klapach prawie wszystkich niby parlamentażystów i wielkich dziennikarzy telewizyjnych na rocznicę powstania w getcie z czułością obchodzone w polskich niby telewizjach. Potem dwa lata w Sejmie wisi na miejscu gospodarza flaga ukraińców. Dodam W POLSKIM SEJMIE. I kurwa jedyni którzy się temu sprzeciwiają to Konfederacja. Reszta idzie lub płynie z nurtem. I na tym forum widzę takie pojebane głosy przeciwko komuś, kto ma odwagę im to wszystko wyrzygać? Edwin i ty idziesz z falą gówna? No nie spodziewał bym się po tobie. Pozdrawiam. TLG Polski Bastion Prawicy
13 grudnia 2023, 17:30 / środa
@rynio
@dg

Panowie najwyrazniej nie zrozumieliście. Zanim jeszcze Konfederacja powstała, sporo wcześniej moim wyborem była Prawica RP, potem Konfederacja, to się nie zmieni.
Natomiast wraz z upływem lat, z wiekiem oczekuje więcej niż bycie marginesem.
Oczekuje realnych zmian dla Polski, a tych nie osiągnie się przez takie happeningi. Z resztą jak widzę władze Konfederacji myślą całkiem podobnie, bo prostu w ten sposón nic nie zdziałasz. Zyskasz poklask przekonanych, poza połechtaniem ego nic on nie da wymiernego.

ps. co do paranoi, ukrainskich flag w polskim sejmie czy jakiś obrzędów żydowskich, tak zgadzam się w 100% - NIE MA DLA NICH MIEJSCA i w ogóle jakiś chory żart dla takich obrzędów w POLSKIM SEJMIE. Inny sposób wyrazu uważam za skuteczniejszy, Jak nie rozumiecie lub macie inne zdanie to trudno, ale proszę mnie nie obrażać ani nie pomawiać o płynięcie ze ściekiem...
Pozdrowienia
13 grudnia 2023, 17:40 / środa
Śpiewanie miedzynarodówki, hymnu Związku Radzieckiego,nie wiąże ich z komunistycznym aparatem ucisku? Hymn Związku Radzieckiego z którym na ustach w czasach Lenina szli "wyzwalać ucisnione narody" w tym Polskę (1920). Hymn z okresu kiedy to organizowali operację polską w okresie międzywojennym. Także w czasie II wś hymn z którym na ustach strzelali mojemu wujkowi w tył głowy w Starobielsku. Hymn z okresu stalinizmu po 45 roku gdy radziecka żydo komuna prześladowała i mordowała patriotów, Żołnierzy Wyklętych i innych niewinnych ludzi np podczas Obławy Augustowskiej. Przestań pierdolić bo krew zalewa, tym bardziej 13 grudnia.
13 grudnia 2023, 17:47 / środa
Chociaż jak patrzę na osoby o których myslałem że im bliżej do Pisu niż do Konfederacji się obudziły to może to nie okaże się bolesnym strzałem w kolano a pobudką że Pis i Po to jeden pies niemal, oby tak było
13 grudnia 2023, 20:30 / środa
Taak Edwin kto zadrze z Żydami ten jest skończony. To właśnie robią w przyśpieszonym tempie.
Portal zrzutka.pl zablokował zbiórkę pieniędzy dla Grzegorza Brauna, która nawiasem mówiąc szla rewelacyjnie i w ciągu kilku godzin przekroczyła zaplanowaną kwotą. No ale narusza jakieś tam zasady związane z rasizmem i antysemityzmem i nawet sama myśl, ze ktoś chce mu pomóc jest myślozbrodnią. Ciekawe czy będzie mógł mieć obrońcę co nie jest takie pewne biorąc pod uwagę skalę zbrodni...
13 grudnia 2023, 21:09 / środa
@maruda,ja nie twierdzę,że nie jesteś kibicem Lechii.
Napisałem,żebyś nie pisał w tym wątku.
Zrobiłem to tylko z ludzkiej życzliwości.
Nie posłuchałeś-trudno,sam tego chciałeś.

Cofnij się do października, gdzie spytałem Ciebie,czy jesteś pewny,że Twój Guru nie zagra po stronie Niemców, kosztem Polski.
Z całą stanowczością odpisałeś,że tak się nie stanie.
Ten skurwysyn jeszcze nie był zaprzysiężony na Premiera,a już się zabrał za reperację niemieckiej gospodarki.
Zapytasz,co ma piernik do wiatraka?
Siemens!
No,a obrona resortowych śmieci,to już jest mistrzostwo świata!
13 grudnia 2023, 22:28 / środa
Po pierwsze.. czy weszły w życie jakieś przepisy mówiące o wywłaszczeniach itd?? Nie, wiec jeżeli chcieli zrobić głupotę to się z niej wycofali... to że pod presją.. to inna sprawa.. ale tak właśnie to powinno wyglądać że patrzą sobie wzajemnie na ręce i jedni pilnują też drugich... nie ma takiego przepisu i to jest fakt. I tak jak gdzieś już wspomniałem.. nie jestem żadnym lewakiem.. recenzowałem.ostro poprzedni rząd.. I nie będę się krępować robić to z obecnym.. mimo że moim zdaniem to mniejsze zło niż ten co odszedł. Ale jeżeli się mylę.. naprawdę przyznam Wam racje i nie będę się wypierał tego ze bylem w błędzie.

Owszem międzynarodówka była przez pewien czas hymnem ZSRR, później była wykorzystywana jako ważna pieśń komunizmu.. I trudno żeby nie było z nią negatywnych skojarzen i śpiewanie jej przez Gawkowskiego to debilizm.. I nigdzie w żadnym wpisie go za to nie broniłem. I nie jest tu istotne że piosenka ta powstała we Francji coś koło 1870 roku czyli zanim jeszcze ZSRR komukolwiek się śnił... a socjalizm i ruchy lewicowe bardziej skrajne jak komunizm dla wielu mas robotników czasów rewolucji przemysłowej wydawały się być atrakcyjnym systemem i to był ich hymn. Nie żadnych bolszewików i rusków... ale.ze później był ten utwór tak wykorzystany trudno zeby nie mial tylko i wyłącznie negatywnych skojarzeń. Dlatego jeszcze raz to napisze.. ten śpiew to skrajny przykład idiotyzmu...
Nie broniłem tez nigdzie stanu wojennego a jedynie zwróciłem uwagę że niemowlak nie może być za niego odpowiedzialny Ci co go wprowadzili są już osadzeni przez ten jedyny sprawiedliwy sąd przed którym.kazdy stanie.
13 grudnia 2023, 22:38 / środa
Albo czyta nasze forum albo po prostu myśli logicznie odnośnik
14 grudnia 2023, 11:52 / czwartek
Nie ma to znaczenia, że wtedy srał w pieluchy..... Obecny 20 latek popierający faszyzm jest takim samym faszystą co ci z przed 80 lat, tak samo jak Gawkowski jest komunistą i tyle. Jedni i drudzy identyfikują się z tymi zbrodniczymi systemami. Komunista będzie komunistą, faszysta będzie faszystą. Czym obecny pedał pedofil różni się od pedała pedofila z początków XX wieku? Jedynie tym, że może mieć ogolone jaja. Ot taka ewolucja.
14 grudnia 2023, 12:16 / czwartek
Maruda, piszesz "komunizm jako ustrój totalitarny w Polsce się skończył wraz z wolnością wyborów, już tych pierwszych częściowo wolnych.. czy udało się wszystko odkomuszyc.. nie.. ale widać taka cena za brak rozlewu krwi." Naprawdę bez rozlewu krwii? Jednak jesteś cymbałem. Jeszcze w czasie okrągłego stołu te kurwy mordowały. Poczytaj mendo o ks. Sylwesterze Zychu,
ks. Stanisławie Suchowolcu, ks. Stanisławie Niedzielaku.....
14 grudnia 2023, 14:15 / czwartek
On jest głąbem, a głąb nie rozumie co się do niego pisze ani mówi. Ewidentnie jego rodzina nie była gnębiona przez reżim komuchów, a prawdopodobnie pracowała w tym aparacie (nie)państwowym. Dodatkowo nie dociera do głąbowej głowy to, że taki Gatkowski i spółka na start dotali wszystko to czego "dorobili" się rodzice i dziadkowie komuchy. Jak taki ma jebać komunę, jak komuna dała mu wszystko co ma? Jeżeli można przeklinać to maruda jest słaby, jest kurwa słaby, albo tendencyjny
14 grudnia 2023, 16:40 / czwartek
odnośnik

wesołej chanuki państwo polin
1 ..... 31 32 33 34 35 ..... 41
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.462