Gdańsk: poniedziałek, 16 czerwca 2025

WĄTEK PATRIOTYCZNY.

strona 34/49

14 grudnia 2023, 16:57 / czwartek
Na tym forum jest pięciu, sześciu może ośmiu tych najlepszych ,a jak masz inne zdanie to jesteś lewakiem,hujakiem lub innym pizdakiem , panowie każdy z nas musi szanować każdego Lechiste który jest bardziej za lewą stroną lub za prawą stroną inaczej pójdziemy w otchłań, panowie musimy się kurwa SZANOWAĆ
14 grudnia 2023, 18:02 / czwartek
Panowie, odrobinę czytania ze zrozumieniem. A już jazda po mojej rodzinie w której nikt nie miał żadnej czerwonej książeczki, gdzie dziadek odsiedział swoje czasach naprawdę mrocznych.. słabe to..
Dzisiejsza lewica to nie PZPR.. nawet jeśli są tam ich byli działacze.. w PiS też są i co? Tak okrągły stół był kompromisem.. ale to słowo które dla wielu z was jest zupełnie nie zrozumiale... łatwo się ocenia decyzję z perspektywy czasu dzisiejszego.. a wtedy cala opozycyjna Solidarność miała pelne gacie ze im wielki brat zza buga zapewni bilet w jedna stronę na zwiedzanie tundry syberyjskiej.. ugrali tyle ile mogli na tamten czas..
15 grudnia 2023, 10:25 / piątek
"dzisiejsza lewica to nie PZPR" - ty tak na serio??? Oj Człowiecze...

Druga sprawa: Szymuś Płaczliwy.
Przecież to on zapowiadał w wyborach zniesienie paragrafu mówiącego o karaniu za obrazę uczuć religijnych.
A teraz pierwszy krzyczy o karze dla Brauna i Konfederacji.
Nowe standardy Panowie. Najgorsze dopiero się zacznie.
15 grudnia 2023, 11:19 / piątek
Świąteczne cuda, z dnia na dzień wróciła praworządność i Niemka kliknęła enter na wyślij przelew z KPO. Jaja.
15 grudnia 2023, 14:23 / piątek
Euromaruda, wsadź sobie ten kompromis w... Dla komuchów nie ma wybaczenia. Dzisiejsza lewica,POstkomuna to nie to samo co PZPR. Fakt,to coś znaczenie gorszego dla Polski niż PZPR. Ohyda.
15 grudnia 2023, 16:29 / piątek
Panowie, macie swoje poglądy inni maja swoje nie musimy się we wszystkim zgadzac. Tak czy siak wszystkich nas łącza biało zielone barwy klubowe oraz co jeszcze ważniejsze biało czerwone.. miłego weekendu życzę.
20 grudnia 2023, 22:33 / środa
Dobry wieczór. Kilka słów bo odczuwam wielki niesmak.
Tak jak możecie szukać i szukać i nigdy na temat TVPis nie powiedziałem dobrego słowa, tak takie bandyckie robienie z tej stacji TVN2 ,wstawianie tam jakiegoś ich dziennikarzyny który wygłasza orędzie jakby był prezydentem i jakby nie patrzeć do połowy narodu (tej głosującej na Pis) czyli po prostu pluje im w twarz. Wyłączanie sygnału. Jaruzel wrócił z piekła?
Teraz już cały kraj ma słuchać i oglądać tylko jeden "poprawny" TVNPO przekaz?
Pytanie do starszych kolegów, czy to nie zakrawa na powrót komunizmu?
Co dalej? Będziecie gnoić wszystkich którzy myślą inaczej?!
Nawet mnie skalą swojego skurwielenia postkomunistyczni bandyci zaskoczyli. Oczywiście przed świętami...
20 grudnia 2023, 23:21 / środa
Wracaja czasy komuny i czerwonej zarazy.Brawo nawet lukaszenka by sie nie powstydzil
takiej akcji.Gdzie jest pan prezydent?
20 grudnia 2023, 23:26 / środa
Przewrotnie zapytam pana marudy? Wiesz juz dlaczego dla nas dla Polaków to jest.., sam sobie odpowiedz
20 grudnia 2023, 23:38 / środa
To taka stara tradycja: grudzień, idą święta. Na święta ludzie mają inne sprawy na głowie, chcą spokoju i odpocząć od tej wzajemnej politycznej nagonki. Grudzień to nie jedyny wspólny mianownik. Gomułka, potem Jaruzel teraz Tusk. To też wspomniane "plucie w twarz". Ono szczególnie boli. Gomułka podwyższył przed zakupami świątecznymi ceny za mięso, cukier i masło, ale obniżył na ... lokomotywy. Jaruzelski w swym orędziu dowodził, że dzięki komunie jesteśmy bezpieczni, ale parę zdań później stwierdził, że zagraża nam imperializm, to musi wprowadzić stan wojenny.
Tusk stwierdził, że należy przywrócić pluralizm w mediach, w związku z tym likwiduje media nieprzychylne jego opcji. Oczywiście w ramach przywracania pluralizmu deleguje do TVP ( na razie bodajże czterech) macherów z TVN . Pewnie nie do sprzątania, chyba że tego w przenośni. Głupi lud to kupi, ale wielu ludzi, zobaczy, że to po prostu kłamstwo. Czy wyciągnie z tego wnioski? Nie.
Stare to powiedzenie "rewolucja pożera swoje dzieci". Dlaczego, bo rewolucja, jakakolwiek by nie była, nie przestrzega prawa ani zwyczajów, wprowadza samowolę a potem przemoc. Niby usprawiedliwioną, ale stanowiącą zachętę, aby złapać sie za łby o pełną pulę. Rewolucja wprowadza burdel i niepowetowane straty.
Oczywiście telewizja TVP w swej sferze propagandowej była nie do zniesienia, ale co by nie powiedzieć, prezentowała ( nieumiejetnie to fakt) treści nieprzychylne opozycji a nade wszystko pokazywała motywacje rządu, do czego, co jest oczywiste rząd ma niezbywalne prawo.
21 grudnia 2023, 08:19 / czwartek
edwinsopot

Napisac ze zmieniaja TVPiS na bardzo watpliwych podstawach prawnych to malo... bo chyba nikt zdrowo myslacy nie uzna ze ta telewizja byla jakkolwiek obiektywna. I tak nie popieram zalatwienia tego tematu w taki sposob. To jaki jest TVN g... wszystkich obchodzi bo to stacja prywatna.. tak jak Trwam czy Republika.. traba mi to co tam pokazuja... bo nie finansuje tego z budzetu rok w rok...

I niestety jako narod idziemy w paskudnym kierunku... zmieniala poprzednia wladza konstytucje i ustroj ustawami lub nie uznawaniem wyrokow TK dopoki nie byl ich ... teraz kolejna zmienia ustawy uchwlami... co nastepne... ? Juz kiedys pisalem ze obawiam sie ze kazda kolejna wladza bedzie korzystala z tego co nawywijali poprzednicy... taki jest efekt braku poszanowania regól przez wszystkich politykow po kolei... A wszystko przez to ze nie potrafia usiasc na dupie wszyscy w tym sejmie... i wypracowac kompromis... prawdziwy ktorego regól wszyscy beda sie trzymac. to mamy jeden wielki cyrk... Prezydent ulaskawia niewinnego, sad najwyzszy mow ze to nie ma zadnej mocy prawnej, kolejny sad ich skazuje, prezydent zaprasza skazanych do sie na herbatke... jeden kurwa wielki burdel..

i juz tereaz nie wazne kto zaczal... bo skonczy sie tym ze ludzie za jakis czas sobie skocza do gardel na ulicach.. a pogodzi nas Putin czy inny watazka,, tylko moze byc wtedy za pozno....
21 grudnia 2023, 09:26 / czwartek
Ty wierzyłeś w Tuska,że nie będzie grał dla szkopów,na szkodę Polski.
Jeszcze nie został zaprzysiężony, a już chciał ratować niemiecką gospodarkę.
Teraz też ratuję,przyjmując pakt migracyjny,bez żadnych warunków.
Jeszcze raz powtarzam, tylko ludzie naiwni wierzą politykom.
No chyba,że mają jakąś korzyść z popierania tych prostytutek,to co innego.
21 grudnia 2023, 09:47 / czwartek
wybory politykow to nie wybory miss gdzie wybieram najpiekniejsza... nie wybieram idealnych kandydatow bo takich nie ma...

dla mnie z duopolu ktory mial szanse rzadzc... Kaczynski - Tusk , ten drugi jest mniejszym zlem.. ma ktos inne zdanie... jego swiete prawo.
21 grudnia 2023, 10:23 / czwartek
My tu gadu, gadu a "kompromis" paktu migracyjnego przyjęty. Czy w prywatnej telewizji o tym powiedzieli? Maruda pisał, że komuna dawno się skończyła.
21 grudnia 2023, 13:22 / czwartek
AZ76 właśnie jak rano zajrzałem to zauwazylem, że wszystkim umknęło, że ciapate disco nam już zgotowano. Albo bierzesz inżynierów i ginekologów albo miliony euro do kasy UE. Co wybierze rude mniejsze zło Marudy? Chyba nikt nie ma wątpliwości.
Maruda wybrał mniejsze zlo z "duopolu który może rządzić". Jak można coś zmienić w tym kraju z takim podejściem? No w sumie zmienił władzę z syfa na raka z przerzutami. Oddał nasze dzieci w ręce lewactwa, pedalstwa a całą Polskę w ręce szwaba. Sienkiewicza i jego akcje w TVP, zostawiłem na deser. TVP to zawsze będzie syf w rękach tych, którzy sprawują władzę . Tak było przez osiem ostatnich lat i tak będzie i teraz. Tusk już nie gada o jej likwidacji bo to teraz jego narzędzie propagandy i okazja do wsadzenia swoich na ciepłe posady. Dlatego TVP powinna być zlikwidowana a przynajmniej nie powinna być finansowana w formie abonamentów czy też z budżetu państwa. Ale wracajac do Sienkiewicza, którego Tusk wypuścił sam siedząc niezauważony z tyłu. Styl w jakim to się odbyło, ewidentnie z pogwałceniem nie tylko prawa, w tym Konstytucji ale cywilizowanych zasadyo powrót do PRL. Reżim się rozpędza I na tym się nie skończy na pewno. Jak można oddać głos na partie w której jest Sienkiewicz? Minister kultury, ktorego najebanego wyprowadzali w zeszłej kadencji z sali obrad. Gnida napuszczająca policję do katowania uczestników Marszu Niepodległości wczesniej organizując prowokację jak z budką przy ambasadzie. Jak wreszcie mogą głosować kibice Lechii, kiedy 10 lat temu razem z kibicami Śląska zasiedli na ławie oskarżonych w Gdyni. Co miało być pokazówką i zemstą Tuska za ataki na niego w ogolnokrajowej akcji obalania tej kurwy. Tusk zapowiedział w TV, że rozprawi się "z bandytami stadionowymi" a za chwilę ciągano nas za mecz arka - Śląsk po sienkiewiczowskich komisariatach a potem po sądach. Ja nie rozumiem czy głosujący na tą hołotę mają tak krótką pamięć czy wierzycie, że takie bydło się zmieni i nie zrobi dla władzy wszystkiego?
21 grudnia 2023, 14:00 / czwartek
Akurat to że dla władzy są gotowi zrobić wszystko.. to niestety każdy z nich zrobi każde świństwo aby przy korycie siedzieć.

Jeśli chodzi o pakt migracyjny.. wędrówki ludów nie zatrzymasz w żaden sposób, nie poradziło sobie z nią cesarstwo rzymskie wieki temu , nie poradzi i sobie UE a już na pewno nie żadne państwo w pojedynkę. Wystarczy zobaczyć jak wyglądają nasze okolice centr handlowych, ile wzrosła liczba osób o innym kolorze skóry mimo braku jakichkolwiek regol. Ok możemy zamknąć granice na szczelnie, strzelać do wszystkiego co się rusza i w krzakach.. tylko kim wtedy jesteśmy?? Który z Was wziąłby na celownik i pociągnął za spust?? Więc może lepiej chociaż próbować jakoś ten proces cywilizować na tyle na ile to możliwe.. a że będą problemy.. patologię.. tak będą.. z paktrm czy bez niego i tak już są..
21 grudnia 2023, 14:18 / czwartek
Chrzanisz.
21 grudnia 2023, 14:50 / czwartek
„REGUŁ” analfabeto!
Po przyszłych zmianach w szkolnictwie wprowadzanych przez tych lewackich oszołomów jak np.brak prac domowych takich imbecyli będzie więcej.
Mam wrażenie że to wszystko jest robione specjalnie by kolejne pokolenia było GŁUPIE i niezdolne do samodzielnego myślenia…takimi zdecydowanie łatwiej sterować.Niech już ta kometa pierdolnie.
21 grudnia 2023, 15:25 / czwartek
Ja już chyba tylko czekam jak maruda napisze...a ja wierzyłem w Gomułkę. Skoro tak wolisz mniejsze zło to wolisz przyjąć chuja do ryja czy do dupy?
21 grudnia 2023, 15:33 / czwartek
Maruda
Piszesz jak te łobuzy z sitwy Czersko Wiertniczej...
21 grudnia 2023, 15:42 / czwartek
Prócz paktu migracyjnego w ostatni czasie, przegłosowali również wycofanie ostateczne paliw typu eko groszek do 2040. Przepchnęła to Hiszpania, która zimą ma u siebie +20. Ciekawe czasy nas czekają. Jak najszybciej uciekać z unii europejskiej.
21 grudnia 2023, 17:16 / czwartek
To teraz dwa tefałeny będą? Ładny interes...jak żywo w pamięci stanął mi ranek 13 grudnia 1981 roku. Pojechali po całości ale dobrze... niech ludzie widzą jaka demokracja i Konstytucja w wykonaniu niemieckiego owczarka.
21 grudnia 2023, 17:16 / czwartek
LP
nie gustuje a za Cie się nie wypowiadam... wciskaj sobie co i jak lubisz.. nic mi do tego.

Ok, pakt migracyjny źle, unia zła.. to niech któryś z Was zaproponuje realnie wykonalny ciekawszy, lepszy i wykonalny plan. Chętnie poczytam.. a i jak już będą hasła typu wyp... że wszystkimi z Niemcami , Francja, itd.. popatrzcie kto jest głównym motorem napędowym naszej gospodarki.. I napiszcie plan aby ludzie mieli też co do gara włożyć poza dumnymi hasłami.
21 grudnia 2023, 18:18 / czwartek
Przez lata darły świnie ryje(i slusznie), że Pis daje 2 mld na TVP a można było dać na onkologię dziecięcą. Pomaska obiecywała to jeszcze na początku października. Autopoprawka do ustawy okołobudżetowej nowego rządu - 3 MILIARDY NA TWLEWIZJĘ PUBLICZNĄ. Jak to mówił książę małżonek Radzio Sikorski - Dwa razy obiecać to jak raz dotrzymać....
21 grudnia 2023, 18:38 / czwartek
@maruda a czemu Twój szef "mniejsze zło" gromadzi dziś tyle policji przed gmachem TVP?
Beda pałować? Kogo?
21 grudnia 2023, 19:05 / czwartek
Panowie po co odpowiadacie na wywody idioty?
Jemu za to placa aby wprowadzać zament
Zbojkotować debila i nie dawac się prowokować bo oto mu chodzi
21 grudnia 2023, 19:16 / czwartek
Ryży i jego wyznawcy, PO prostu raus
21 grudnia 2023, 21:31 / czwartek
d.g. Prócz policji w ramach uśmiechniętej Polski barierki zniknęły spod sejmu i przeniosły się pod TVP na Woronicza.

Dodatkowo dzisiaj her Tusk nie protestował w Brukseli przeciwko wprowadzeniu trzech nowych unijnych podatków. Klepnął je dla nas. 1. 25% udział w dochodach ze złodziejskiego, lewackiego ETS który do tej pory trafiał cały do budżetu państwa.
2. Podatek od śladu węglowego i trzeci od dochodu firm ponadnarodowych.

Czego to ten czlowiek nie zrobi dla dobra Polski i ku chwale zielonego, europejskiego komunizmu oraz żeby wyżebrać pieniądze z pożyczki KPO, którą spłacamy. A wszystko to żeby ratować niemiecką gospodarkę która powoli ryje o dno. Fur Deutschland
21 grudnia 2023, 21:31 / czwartek
No to chyba bez wielkiego ryzyka można stwierdzić, że komuna jeżeli jeszcze nie wróciła to wraca w szybkim tempie.
Jedna tv (wlasciwie już dwie), jeden przekaz, zamiast obrazu miały być fotografie, a na nich sami towarzysze….,chyba to już kiedyś było

odnośnik

Masz to swoje „mniejsze zło” czyli powrót komunistycznnych bandytów majaczących o demokracji, gdzie w tydzień narobili więcej syfu niż poprzednicy robili w rok, a demokrację spuścili w kiblu
21 grudnia 2023, 22:03 / czwartek
Może dodam jeszcze panie maruda że za poprzedniej kadencji „demokraty” Sienkiewicza w 2012 o czym wspominał filet zaliczyłem 7 kontroli w ciągu 6miesiecy ze wszelkich możliwych instytucji, wjazdy na chate policji kryminalnej, i kuriozalną sprawe karna za arka vs Śląsk.
Dodam że zawsze robiłem wszystko zgodnie z prawem, nie chodzilem na skróty i nigdy nie byłem karany. W taki sposób ci „demokraci” starają się zastraszyć ludzi. Także uważaj maruda na słowa, bo nie sądze by Pis stosował takie metody.
Nastały nowe rządy bandytów, większosc z czerwoną przeszłoscią
odnośnik

Jedno wiem, nie można się ich bać
22 grudnia 2023, 01:24 / piątek
Wojenka Tutsi z Hutu...Tylko Polski żal;-(
Sorki że długo ale drinkus i chęć wygadania się przeważyła...
Tutsi mieli 8 lat na to by zrobić raz a dobrze porządek z sądownictwem, szkolnictwem, polskojęzycznym TVNem, wszelkiej maści lewactwem, oczernianiem Polski na każdym kroku, rozliczeniem malwersantów poprzedniej władzy, postawieniem się UE i walczeniem o swoje stosując skuteczne WETO w interesie narodowym tak jak robi to np.Orban...Tylko że to były miękkie faje! Nigdy nie zrobili drugiego konkretnego kroku. Zawsze się bali. Pizdy i tyle.
Trafili na zawodników bez żadnych skrupułów, zorganizowanych i opłacanych przez chuj wie(Soros)kogo. W obawie o zły PR pozwalali na barierki/namioty/notoryczne zakłócanie spokoju i tylko szczekali jak taki pseudo chomiko-wiewiórkowy pies rasy York...nic nie robiąc by to zmienić. Nie mieli i nie mają zaplecza "bojowego" co dobitnie pokazuje sytuacja z TVP...wyobraźcie sobie co by się działo gdyby to pisiory chciały przejąć siłą i podstępem TVN...kurwa! wojna domowa, okupacja warszawy i pół europy postawione na nogi że łamana jest praworządność i Konstytucja !!! A do tego kary, groźby i konfidenckie skargi sprzedajnych kurew na czele z komuchami millerem belką czy innym lewandowskim w PE.
Doigrali się. Przejebali wybory z własnej winy to mają.
Teraz na własnej skórze widzą i czują co mogli osiągnąć a co spierdolili.
Hutu nie znają litości. Wykorzystają każdą sytuację, będą rżnąc maczetami bez skrupułów mając za plecami ślepą i gotową na każde skinienie Temidę(nie zreformowaną na własne życzenie przez Tutsi !!!) i ewentualnie europejskich lewackich sprzedajnych eurokratów.
Marszałkiem została płaczliwa dobrze wytresowana in przygotowana PiaRowo PIZDA która wykorzystuje swoje doświadczenie i punktuje totalnych gamoni typu Suski a gawiedź w internecie wali konia jaki to on jest cool i z samych obrad sejmu robi się zwykły cyrk. Ogólnie cała nowa rada ministrów to splunięcie w twarz prawdziwym Polkom i Polakom(jak mnie wkurwia to wyświechtanie sformułowanie)
News dnia:
Jachira przyszła do sejmu z piesełem;-D
Znaczy się ze razem maja IQ cos około 60.
Ma być pokój dla matek karmiących i opiekujących się dziećmi...Nie stać ich na opiekunkę. Kurwa co to ma być?!
Można tak długo...
Kocham Polskę i boli mnie to co się obecnie wyczynia a najbardziej to że jest tylu OTUMANIONYCH DEBILI którzy za czapkę gruszek są gotowi sprzedać swoją suwerenność i niepodległość.
22 grudnia 2023, 09:33 / piątek
Jednak rudy to rudy. Nie był w stanie znieść, że ktoś o nim źle mówi i postanowił zaorać TVP. TVP które dało mu wygraną. Według mnie straci na tym, ponieważ ludzie środka nie lubią takich radykalnych działań, a jeśli chodzi o beton którejś ze stron, to tu się nic nie zmieni.
Maruda i reszta Tobie podobnych, pamiętacie swój skowyt jak to państwo finansuje TVP? Tyle miliardów na to idzie! Ładnie obiecali Wam, że pójdzie to na onkologię dziecięca. Jak wyszło? TVP właśnie przyznano 3miliardy.
Jak to jest być ruchanym bez mydła? Przejrzeliscie już na oczy, czy jeszcze kilka razy przyjmiecie?
22 grudnia 2023, 12:21 / piątek
Spokojnie... ja ocenie i zrecenzuje ten rzad, i przekazanie pieniedzy na TVP tez... napisalem tez ze nie podoba mi sie przejmowanie TVP w taki sposob bo moim zdaniem cel nie uswieca srodkow.
Prawda jest taka ze po 8 latach rzadow wariatow... mamy 2 systemy prawne i jeden wielki burdel.. kazdy sobie stosuje takie prawo jakie mu sie podoba.. i mozemy sie klocic a politycy i tak maja to w d... a to jest droga do upadku. Jedni zmieniali ustroj ustawami wbrew konstytucji a ci zmieniaja prawo uchwalami wbrew ustawom... jeden wielki cyrk... do tego prezydent ktory nie ma zadnego wlasnego zdania i jest na pasku dziadka ktory w ogole swiata nie ogarnia.. ktory uniewinnia niewinnych... wiec Panowie.. bez mydla nas dymali 8 lat i teraz zaczeli w podobnym stylu... smutne to. Ale zeby nie bylo tak pesymistycznie, wszystkim Wam zycze wesolych swiat i spokoju przy wigilijnym stole.
22 grudnia 2023, 12:27 / piątek
Chrzanisz.
22 grudnia 2023, 14:43 / piątek
Jest tylko jeden system, ukształtowany ustawami PIS. O tym co jest niekonstytucyjne decyduje TK,a nie opinie Bodnarow,Rzeplinskich i całej tej kurwistycji. Kacyki ryżego rażąco naruszyły prawo dopuszczając się zawłaszczenia TVP na podstawie uchwały, która nie wywołuje skutków prawnych. Lepszy dziad polski, który nie rozumie świata niz obcy gaulaiter będący na pasku niemieckim, który chce zniszczyć nasz świat.
22 grudnia 2023, 14:54 / piątek
W tym cały jest ambaras, że PiS przeprowadził wszystkie zmiany legalistycznie,zgodnie z procedurami i literą Konstytucji. Wiadomo, że konstytucja to ogólniki, który w dużej mierze można dowolnie interpretować.Stąd frustracja kamaryli ryżego,bo muszą łamać prawo,by realizować swoją politykę. Łamiąc prawo,ustawy, automatycznie naruszają konstytucję. Geniusz Jara. Pociągi murzynów i autobusu arabów z przydziału unijnych kacyków, uruchomią proces odzyskiwania niepodległości. A ktoś uważa, że on Jaro nie rozumie swiata, na pewno nie świata polityki.
22 grudnia 2023, 15:02 / piątek
Niestety w TK jest dwóch sędziów którzy zostali powołani na obsadzone stanowiska.. I na to był wyrok TK... a że szydło go olała to inna bajka.. I dlatego każdy wyrok przez źle obsadzony sąd można podważyć... cały burdel się zaczął od wybrania sędziów na zapas.. a potem sukcesywnie obie strony przesowaly granice tego co można w imię swych własnych interesów... Europejskie trybunały też to potwierdzają.. I możesz się ciskać ze trybunały UE to nie masze.. ale one są też nasze.. bo o wejściu do UE i o zasadzie że zrzekamy się części swych praw na rzecz władzy Europejskiej zadecydowaliśmy my jako naród w referendum... nikt nas nie zmuszał...
A wracając do burdelu prawnego i ciągłego naginania i łamania ogólnych zasad.. mam obawy że w końcu przyjdzie ktoś, taka władza która będzie miała wszystkie zasady w d... I tak nas wszystkich zlapie za pysk że zatęsknimy za czasami gdzie mogliśmy się spierac swobodnie na forum..
22 grudnia 2023, 15:42 / piątek
Ale ryży z pulkownikiem Sienkiewiczem odjebal numer.Juz nawet lewacka Fundacja praw czlowieka w Helsinkach,pisze o bezprawnym dzialaniu tuska.Praworzadnosc,krzyczaly 8 lat tuskowe qrwy.Swieta beda super.Ryzy kiedys wzial slub koscielny.2005 rok,myslal,ze przez to wygra wybory.Slubu udzielil Goclowski(tajny wspopracownik UB).KOD powstal zaraz po wyborach w 2015.Moze tak PRAWI powinni pod domem folksdojcza w Sopocie,kolędy spiewac...Na Polanki do bolka,tez by przydalo sie skoczyć.Wesolych(?)Swiat!.Nie bede odpowiadal na posty "marudy"(sic).
22 grudnia 2023, 16:12 / piątek
Kolesie Rzeplinskiego to nie był TK, brakowało 1 sędziego zgodnie z ustawą uchwaloną przez PiS.Beata nie miala prawa publikować pseudowyrokow
22 grudnia 2023, 16:17 / piątek
Ws Polski europejskiej trybunały wydają polityczne pseudowyroki,nie stanowią niezależnego sądownictwa, tak więc mogą naskoczyć Polsce.Polski TK nie podlega tym trybunałom. Tak samo jak ocena aktów prawnych podejmowanych przez Prezydentami np jak mianowanie sędziów
22 grudnia 2023, 16:28 / piątek
Castrop,
I tu wchodzimy na udeptany grunt przez polityków.. ja uznaje ze mamy władze ustawodawcza, wykonawczą I sądownicza.. I one 3 są od siebie całkowicie nie zależne.. patrzą sobie na rece... a to politykom przeszkadzają niezależnie sądy.. po kiego uja chcieli mieć wpływ na wybór sędziów? Tylko po to aby robić wszystko bez jakiejkolwiek odpowiedzialności w imię swych wyższych celów.. i tak przejęcie w ten sam podły sposób tvp to bezprawie.. nic tego nie usprawiedliwią.. I Sienkiewicz za to beknie jak Morawiecki za wybory kopertowe.. I będę kibicował aby obaj skończyli w pierdlu.. bo urzędnik państwowy działa na podstawie i granicach prawa.. koniec.. szydło też nie ma żadnego artykułu który pozwalałby jej oceniać co jest wyrokiem a co nie.. to poprpstu nie jej brocha. Dlatego spieprzyła do europalamentu i podejrzewam że Sienkiewicz obierze ten sam kierunek.. a burdelu którego narobili wszyscy już dziś nikt nie wie jak posprzatac..
22 grudnia 2023, 16:45 / piątek
Beata nie tylko miała prawo,ale wręcz psi obowiązek,aby odróżnić wyrok TK od opinii prywatnej grypy kolesiów prawników poprzebieranych w kostiumy służbowe na prywatnym spotkaniu. A rozwiązanie jest proste,niech się ryży stosuje do przepisów prawa. Bo jego uchylenia może dokonać tylko i wyłącznie TK,skoro nie jest uchylone, obowiązuje. Prawa nie uchylają opinie publicystycznej konia, Bodnarow czy rzeplinskich
22 grudnia 2023, 16:53 / piątek
Pokaz artykuł i podstawę prawną na jakiej premier decyduje co jest wyrokiem a co nie..
22 grudnia 2023, 16:56 / piątek
Czy teraz Tusk też ma sobie wybierać który wyrok TK nim jest a który nie jest??
22 grudnia 2023, 17:35 / piątek
Nie ma nic do wybierania. Jak ma wątpliwości niech wyśle zapytanie do TK.Beata nie miała, bo znała ustawę,skoro ustawa wymagała,aby skład TK stanowiło min liczbę x sędziów,a nie x-1,to gremium w składzie niespełniającym warunków ustawy,wydające coś co, można nazwać co najwyżej ich prywatnymi poglądami,nie było organem TK i nie było uprawnione do wydania wyroku TK. Jaro zrobił im prawnego mata,ale legalnie,bo ustawą uchwaloną przez parlament, podpisaną i ogłoszoną w dzienniku ustaw. Musieli dobrać sędziwego, aby stać się TK, w ich propagandzie,dublera. Ale żaden dubler nie przyszedł by i nie brał udziału w takimi orzekaniu. Nie mieli kworum koledzy.Zostali wykiwani,ale nie potrafili z honorem przyznać się do tego, wzamian wymyślając karkołomne bzdury o sędziach dublerach itp
22 grudnia 2023, 18:07 / piątek
Pokaz artykuł na podstawie którego premier ma prawo oceniać co jest wyrokiem a co nie jest...
22 grudnia 2023, 18:14 / piątek
Tu jest różnica między urzędnikiem a Toba.. Ty możesz zrobić wszystko co nie jest zabronione.. w myśl.zasady co nie zakazane jest Tobie dozwolone.. urzędnik może zrobić tylko to co ma zapisane w przepisach. Nie ma tu żadnej dowolności, interpretacji itd.. nie ma artykułu nie ma podstawy prawnej.. nie ma decydowania.
22 grudnia 2023, 18:35 / piątek
Coś bredzisz,ocenia się dany stan prawny nie przepisem, ale własną inteligencją przy wykorzystaniu wiedzy,a jeśli się nie wie,jaki ten stan prawny jest, pyta się prawników lub kompetentne organy,w ostateczności TK. Czyżby ryży nie rozumiał, że siłowe przejęcie TVP to działania nielegalnie, bez podstawy prawnej w formie ustawowej, naruszające szereg ustaw, w tym Konstytucję,a do tego godzące w wolność słowa, pluralizm? Każdy inteligentny rozumie, że jest to motywowanie nie troską o praworządność i demokrację,ale politycznie, to próba wyeliminowania, zawłaszczenia krytycznych mediów i pozbawienia Polaków informacji krytycznych o jego rządzie. Wszyscy pamiętamy jaka była TVP za czasów Lisa,taka jak TVN. Skoro organ publiczny działa na podstawie prawa,w ramach prawa,to jaka jest ustawowa podstawa zmien wladz w TVP? Podaj przepis, który by uchylał przepisu szczególne dot.mediow publicznych,przepisy lex specjalis, które byłyby uchwalone przez Sejm, podpisane przez Prezydenta? Jaka jest legalna podstawa działań dublerów we władzach TVP?
22 grudnia 2023, 18:49 / piątek
Zejdźmy ze sporu politycznego bo on tu nie ma znaczenia...

Zgodzisz się chyba że konstytucja jest najważniejszym aktem prawnym, potem są ustawy, rozporządzenia, uchwały itd.. a artykuł 7 mówi tak.
Art. 7.
Organy władzy publicznej działają na podstawie i w granicach prawa.

A tzn tylko tyle że na każdą decyzję każdy urzędnik musi mieć podstawę prawną.. więc proszę Cie podaj mi artykuł prawa który umożliwia niepublikowanie wyroków TK przez premiera.
22 grudnia 2023, 19:06 / piątek
Uchwała Sejmu nie stanowi źródła prawa powszechnie obowiązującego. Podaj podstawę prawną,na podstawienie której Sienkiewicz dokonał zmiany władz mediów publicznych. Druga kwestia, którą nie rozumiesz,albo celowo fałszywie stawiasz.Podaj przepis, na podstawienie którego organ państwa ma obowiązek publikowania jako wyrok TK czegoś co wyrokiem TK nie jest,bo nie zostało wydane w reżimie obowiązującego prawa, nie zostało wydane przez organ uprawniony do wydania takiego aktu , czyli przez uprawniony do dzialania,wymagany skład TK.
1 ..... 32 33 34 35 36 ..... 49
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.504