Gdańsk: wtorek, 13 maja 2025

WĄTEK PATRIOTYCZNY.

strona 35/41

22 grudnia 2023, 19:24 / piątek
Poczekaj nie mieszajmy dwóch spraw. Zapewniam że odniosę się do podstawy prawnej bardzo wątpliwej z resztą jeżeli chodzi o wymianę władz tvp, i już na wstępie Ci przyznam racje że uchwała taka podstawa prawna nie jest.

TK czy się to Tobie podoba czy nie ogłosił wyrok w imieniu RP, przesłał ten wyrok jako oficjalne pismo, decyzję do publikacji przez kancelarie rady ministrów która odpowiada za publikacje aktów prawnych. Nikt ale to nikt nie ma podstawy prawnej żeby cenzurować czy wyrok wydany przez TK wyrokiem jest czy nie jest. Jeżeli uważasz inaczej proszę Cie o podanie artykułu z jakiejś ustawy. Jeżeli uważasz że szydło miała takowe prawo na pewno je znajdziesz.. ale dziwne ze nawet ona takowego przepisu nigdy nigdzie nie podala. Więc tu jest elementarnie przekroczona granicą przez władze wykonawcza.
22 grudnia 2023, 19:38 / piątek
Czy mi się ci kolesie podobali czy nie,nie ma znaczenia. Domaganie się przez niech publikacji naruszało co najmniej normy etyki zawodowej, gdyż domagali się od organu państwa publikacji czegoś co wyrokiem Tk nie było jako wyrok TK. Nakłanianie do działania bezprawnego jest wysoce nieetycznego w przypadku sędziów. Swoje prywatne przemyślenia mogli sobie wysłać na Berdyczów i tam oczekiwać na publikację albo do Wyborczej. Rząd nie ma ani prawa ani obowiazku publikowania wypocin kilku prominentnych sędziów,a juz zwłaszcza w państwowym publikatorze. Sejm uchwalił ustawę w zakresie składu,kworum dot TK. I ona obowiązywała do czasu uchylenia przez TK zgodnie z jej literą.
22 grudnia 2023, 20:21 / piątek
O tym co jest wyrokiem decydują tylko i wyłącznie sądy i trybunały. Nikt więcej. Dlatego nazywa się to władza sądownicza nie zależna od władzy wykonawczej i ustawodawczej.

Wracając do tvp... o powoływaniu szefów tych spółek decyduje krajowa rada radiofoni , ustawa o radzie mediów narodowych odbierająca jej te kompetencje jest niezgodna co orzekł TK.. w związku z tym że rada mediów jest niekonstytucyja, przepisów ustawowych o krajowej radzie wykonawczych brak.. Sienkiewicz powołał się na KSH... moim zdaniem za to beknie bo to się w sądzie nie obroni..

I tu dochodzimy do sedna.. żadna ze stron nie przestrzega prawa.. bierze sobie z aktów prawnych to co im wygodnie.. I to jest dramat.. bo idziemy w kierunku republiki bananowej.. tylko Ty szary człowieku masz się stosować do burdelu w przepisach wszelakich.. a jak nie to bekniesz..
22 grudnia 2023, 20:52 / piątek
Czy coś jest sądem czy TK decydują przepisu konstytucji i ustaw a nie widzimisię grypy sędziów. Jak ustawa stanowi, że TK składa się z x sędziów,to spotkanie kilku sędziów w mniejszym gronie na POgaduchy, nawet przebranych w togi, nie czyni z tej grupy TK. Temat wyczerpany,bo jest oczywisty jak 2+2. Niektórzy sędziowie, niestety, nie umieli policzyć lub nie zapoznali się z obowiązującą ich ustawą. Wielka szkoda.
22 grudnia 2023, 21:01 / piątek
Mylisz się,nie ma tu żadnej symetrii. Teraz jest naruszane prawo,przez tych, którzy mieli przywrócić praworządność, rzekomo łamaną przez poprzedników. Nie ma żadnej symetrii,bo PiS działał zgodnie z prawem, choć bywało, uchwał prawo,jakie mu pasowało do sprawowania władzy.
22 grudnia 2023, 21:09 / piątek
Czy tylko mi się wydaje, że Maruda to przygotowany funkcjonariusz, taki trochę od michnika, trochę od nigdy więcej taki miły, mądry lewacki misio. Maruda chrzanisz ale jeśli bierzesz za to kasę to jesteś zwykłą świnią przy korycie.
22 grudnia 2023, 21:57 / piątek
Miał być wątek patriotyczny, a wyszedł polityczny.
Ja wysiadam!
22 grudnia 2023, 21:59 / piątek
Tam na Czerskiej na patyku wiszą gacie po Michniku, kto chce w Polsce awansować musi gacie pocałować... to zadaniowiec który rżnie głupka. Ktoś tego chuja w końcu zbanuje?
22 grudnia 2023, 22:02 / piątek
Castrop, tu nie chodzi o żaden symetryzm, bo łamanie prawa przez jednych nie jest usprawiedliwieniem dla drugich. Przywołałem Ci artykuł 7 konstytucji.. jest napisane wprost że na wszystko musi być podstawa prawna. Nie potrafisz takowej podać. Tu nie ma argumentow logiki, czy tego jak być powinno czy jak uważam.. albo przepis jest albo go nie ma. Jak jest to go stosujemy jak nie życie.. robisz to co musisz zgodnie z prawem. Trochę jak w pracy gdy jest wypadek i coś się komuś stanie.. nie wiem spadnie na łeb z jakiegos dzwigu.. nikogo nie będzie interesować czy ktoś tam przelazil w złym momencie, że zawsze coś się robiło i działało i nic się nie stalo... nie będziesz miał certyfikatów na jakis hak, odpowiednich , procedur na papierze.. jak zarządzałeś tym to Cie skaza bez mrugnięcia okiem za niedopełnienie obowiązków itd... bo prawo tego wymaga. A tu prawo wprost z konstytucji stanowi że podstawa prawna musi być.

I zapewniam że nikt.mi za nic nie płaci, i po rozmowie tu z Castropem widać że można rozmawiać merytorycznie i bez złych emocji.
22 grudnia 2023, 22:15 / piątek
Jakiej podstawy prawnej, do czego? Chyba niczego nie zrozumiałeś. Jakie prawo złamał PiS?
22 grudnia 2023, 22:33 / piątek
Jeszcze raz.. artykuł 7 konstytucji.. "Organy władzy publicznej działają na podstawie i w granicach prawa"
Tzn ze aby ocenić czy coś jest wyrokiem czy nie premier, ktoś w kancelarii, ktokolwiek musi mieć zapisany jakiś artykuł , przepis w ustawie jakiej kolwiek który pozwala mu ocenić czy coś wyrokiem jest czy nie jest. A jeżeli takowego przepisu nie ma, ma obowiazek nie zwlocznej publikacji wyroku bez względu jakie jest zdanie tego czy innego premiera na temat tego wyroku. jeżeli trybunał przesłał go do publikacji koniec. Amen sprawa zamknieta czy sie to komus podoba czy nie.. każde działanie wbrew.. jest złamaniem prawa.

Nawet jak dostajesz jakie kolwiek durne pismo na temat podatku, wywozu śmieci, zawsze jest w nim podstawa prawna.. bo tylko to co zapisane może być przez urzędników realizowane. Dostajesz mandat za prędkość.. też Ci wygłaszają formulke zgodnie z kodeksem wykroczen bla bla nakładam mandat..

I tu jest to samo...niech szydło powie ze zgodnie z ustawą taka a taka , artykułem tym i tamtym uznaje ze wyrok to nie wyrok.. no nie ma takich przepisów.. więc brak publikacji jest złamaniem artykulu 7 konstytucji RP, bo nie działała na podstawie prawa... bo go nie miala
23 grudnia 2023, 15:42 / sobota
No wicie, rozumicie towarzysze artykuł 7 i po ptokach.
23 grudnia 2023, 18:14 / sobota
Bez oddania jednego strzalu powstaje nowa Generalna Gubernia a obowiązki Hansa Franka z duma przejmuje her donald
23 grudnia 2023, 18:28 / sobota
Naprawdę nie rozumiem czemu tak trudno przyznać że są zasady których powinni sie trzymac absolutnie wszyscy, bez wyjątku. A mamy państwo w którym każda kolejna władza ma w d.. wszystko i wszystkich poza sama sobą, a każde przekroczenie prawa argumentuje miłością do ojczyzny, wiara , pięknymi hasłami itd.. a jazda po bandzie zaczęła się od broszki.. co Sienkiewicza nie usprawiedliwia...
A dla Pana powyżej rozwinięcie jednej z głównych zasad.. I to nie jest z TVN, z PO czy z innego źródła.. wystarczy sobie poczytać i sprawdzić co oznacza art 7.
"Zasada legalizmu wyrażona w art. 7 Konstytucji nakłada przede wszystkim na organy państwowe obowiązek działania zgodnie z obowiązującymi przepisami kompetencyjnymi, interpretowanymi w sposób ścisły i z odrzuceniem, w odniesieniu do organów władzy publicznej, zasady, "co nie jest zakazane, jest dozwolone"
23 grudnia 2023, 19:23 / sobota
Szanowni kibice Lechii wesołych świąt!
28 grudnia 2023, 18:28 / czwartek
Nie pierdolą się w tańcu. 22 miliardy przeznaczone na czołgi K-2 z Korei obcięte.
Za to armia będzie grać z maskotką MO resortowym Jurasem...to teraz chyba linia obrony będzie na Odrze?
29 grudnia 2023, 01:06 / piątek
d.g,ruda wrona ma w planach wiele niespodzianek.Tony zlota poójda z Polski,bo Ojro przyjmą.Ale "ich" konstytucjonalista,powiedział, ze wszystko co sie dzieje jest niezgodne z prawem(pulkownik Sienkiewicz powinien byc aresztowany,tak uwazam).Tow.Miller nawija,ze glownym kamieniem milowym byla zmiana rzadu.Jak zareaguja wyborcy "trzeciej nogi"na podwyzke cen benzyny?13%,wszystko zdrozeje.Kwota wolna do 60 tys,Ruda wrona,ze nie teraz.100 obietnic.Czy do kurwy nedzy,ludzie mlodzi,ktorzy glosowali na Holownie,nie wiedzieli,ze rudy ich wszystkich zrobi w .....?Byle tylko PiS odsunąč.Leszczyna mistrą zdrowia,Kosiniak ministrem obrony,Kierwinski(wieprz)MSWIA.Bez skladu i ladu piszę,ale jest tego tyle,ze jak ruda wrona nie bedzie zadziobana przez Orla,to wszyscy beda plakać.A Sowieci,w ciagu 2-3 lat maja wejsc.
29 grudnia 2023, 12:30 / piątek
woolf jako oddany kibic Lechii tęsknisz za jedynie słusznym przywództwem PiS pod wodzą umiłowanego starego pedała kaczyńskiego. Teraz tylko armagedon, głód, drożyzna i ruskie wojska. Bo stary pedał kradł ale się dzielił, Tusk się nie podzieli.
29 grudnia 2023, 13:44 / piątek
Mylisz się, ryży folksdojcz podzieli się, już zaczął...
29 grudnia 2023, 13:45 / piątek
Pewnik - KAŻDA WŁADZA KRADNIE
Pewnik - KAŻDA WŁADZA Z KIMŚ SIĘ DZIELI
PRL z sowietami, IIIRP ze szwabami, Dobra Zmiana z Polakami.
Suweren wybiera jedną z tych opcji... tym razem padło na IIIRP.
Jaki suweren taka władza.
29 grudnia 2023, 18:14 / piątek
Marek1496.Wyzywanie starszego czlowieka od pedalow,bo jest samotny,co najmniej nie na miejscu.Biedron,Śmiszek,Rabiej,Lempart,sa po drugiego stronie.Nic mi do ich orientacji.Tylko propagowanie homoseksualizmu,nauka masturbacji przedszkolakow,to ZGROZA.
30 grudnia 2023, 05:50 / sobota
Wysluchalem dzisiaj pokoju na Twitter(X),z udzialem prof.Cenckie wicza,red R.Dudkiewicza(nie byly prez.Wroclawia z PO)zwolnionego radia 24,Wojciecha Muchy z Republiki,czy Gazety Polskiej.Geopolityka.Konkluzja?Idą czasy złe,bardzo złe.Wybory w Polsce sfalszowane.Brzezinski wspierał opozycję.Spotyka sie z Jurową.Amerykanie ucichli w spr.Ukrainy.Sowieci maja wygrać te wojne.Slaba,zniszczona Rosja,to zagrozenie dla swiata(USA tez)ze strony Chin.Wyglada na przyzwolenie swiata zach.na kilka miesiecy wojny,bez wsparcia wystarczajacego dla Ukrainy.Wojenna gosp.Rosji.Produkuja 15x wiecej czolgow niz cala Europa.Chiny,predzej czy poźniej zajmą Tajwan.54% produkcji swiatowej pochodzi z Azji,w tym z Chin.Chyba,ze Trump(jak wygra)cos wykombinuje.Tylko co?Red.Mucha wspomnial Irlandię.Tam jest jeden lewacki przekaz,prawica b.slaba i teroryzowana.Boją siě wychylac.Pozywaja dziennikarzy do sądu za byle co..
Polska i rudy to tylko malutka czěsc ukladanki.
Kolejny RESET z Rosja trwa.Jeszcze Gruzja. Prawie wykonczyli Sakaszwilego,Putin wstawil swojego czlowieka i cisza.Wszyscy rozmowcy stwierdzili,ze zmiany w Polsce będą nieodwracalne.Smutna konstatacja.
PS.Miliony na ulicach,moze by cos zmienily,ale na to nie wyglada.Jeszcze ten Kobosko i jego powiazania z USA.Podobno administracja Bidena stawiala na "Trzecią Drogę".Czyli przejebane.Dobrze,ze mam juz swje lata.
30 grudnia 2023, 10:06 / sobota
Specjaliści od geopolityki z ramienia poprzedniej władzy. Historycy IPN i dziennikarzyna od Sakiewicza. Słudzy Ukrainy, ubolewają nad rzeczą oczywistą, że Ukraina nie miała prawa wygrać tej wojny. Przy okazji rozbroili doszczętnie Polską armię w zamian za zakupy na kredyt realizowane w najbliższych 10 latach, które to jak słychać w mediach i tak zostaną jeszcze obcięte przez folksdojcz partai . To wszystko w kontekście amerykańskich rewelacji o możliwym ataku Rosji na Polskę w najbliższych kilku latach. Przestawienie się na gospodarkę wojenną Rosji przy biernej postawie zachodu w temacie zbrojeń nie wróży nic dobrego dla Polski ani Ukrainy. Tym bardziej, jeżeli w niedalekiej przyszłości powstanie ta europejska armia, której jednym z pierwszych orędowników był sam Kaczyński. Wspaniała sytuacja dla Polski, tym bardziej w czasie ewidentnego oddawania przez Stany spraw europejskich pod kuratelę Niemiec. Już widzę tych Francuzów i Niemców w rurkach umierających za Polskę i inne kraje bałtyckie. Złe doświadczenia z historii co do sojuszów militarnych nie mają się prawa powtórzyć przecież.
Co do siły gospodarczej to jest już faktem, że państwa Brics przeskoczyły G7 w łącznym PKB i mają coraz większy wpływ na światową gospodarkę. Na pewno europejski zielony, klimatyczny komunizm zachamuje ten trend. Dodam , że europejski komunizm wspierany przez koalicję jak i opozycję w Polsce.
Co do mediów. Obrońcami wolności słowa i walki z cenzurą są ludzie którzy dopingowali poprzedni rząd w cenzurze dotyczącej covida, wojny. Dziennikarze, obrońcy pisowskich mediów, które biernie przyglądały się blokowaniu przez ABW serwisów internetowych i tv takich jak m.in. wrealu24 czy nczas.com. Które mimo wyroków sądu nakazujących przywrócenie stron nadal są blokowane. I tutaj oczywiście nie ma mowy o obronie wolności słowa i potępieniu zachowania Kaminskiego i podleglych jemu sluzb. Moralność Kalego. Wzywanie Konfederacji do obrony pisowskiej propagandy z naszych podatków, która przez lata wycinała ją w przekazie medialnym i ograniczyła się tylko do ataku na nią na finiszu kampanii wyborczej. Paradne.
30 grudnia 2023, 15:43 / sobota
Wygląda na to, ze nasz los został po raz kolejny przesądzony przez innych...sytuacja bardzo podobna a nawet chyba gorsza niż w drugiej połowie XVIII wieku przed rozbiorami.
30 grudnia 2023, 18:30 / sobota
30 grudnia 2023, 21:14 / sobota
woolf, uprzedzaj proszę do jakiego gówna wrzucasz odnośnik...
31 grudnia 2023, 00:05 / niedziela
Historię trzeba znać.Wiem,ze to grochem o ścianę,ale probuję. Dla mnie Lechia,to byla i jest Šwiętosć.Mimo,ze jestem za Oceanem,i zyję sobie wygodnie,to Ojczyzny i jej historii się nie zapomina.Zaraz się tu rzucą,ze mam siě nie wpierdalač.Marudy i inne scierwa! FUCK u all! Jako dzieciak,w podstawowce,uciekalem z lekcji,zeby na T29,na treningach pilki podawač.
Jaka to byla redocha!.A zresztą,nostalgia jest ciagle obecna.Ale,czy to ma teraz jakies znaczenie?Obiecujě sobie,ze nie bědě juz forum Lechii sledzic.Nie udaje siě.Happy New Year!
31 grudnia 2023, 00:12 / niedziela
Za Frondę ,sorry.Nie sprawdzilem,co się porobilo.Chodziło o fakty.
31 grudnia 2023, 00:41 / niedziela
Ten odnosnik,to artykul z 2015 roku.Chodzilo mi o carycę.Pierwsze w Google to sie pojawilo.Ks.Isakowicz-Zalewski wyjasnil.To troche jak z tyg.Powszechnym.Cos mi tam switało.Sorry.
31 grudnia 2023, 14:44 / niedziela
Ten "cytat" Carycy Katarzyny to jest tekst z książki W. Łysiaka "Milczące Psy" książka fajna, ale to fantazja. Także słabo z Twojej strony, że wrzucasz bajki jako cytaty prawdziwych ludzi.
31 grudnia 2023, 14:58 / niedziela
To tez z Łysiaka??"W 1764 roku doprowadziła do osadzenia na polskim tronie swojego kochanka, Stanisława Poniatowskiego. Wzięła udział we wszystkich trzech rozbiorach Polski; stłumiła też powstanie kościuszkowskie".
31 grudnia 2023, 15:04 / niedziela
To sie dokladnie dzieje.U mnie w rodzinie tez.Jeden z kuzynow(na emeryturze),okazal sie TW Kwiatkowski.Tylko TVN,Szechter,zakochany w rudej wronie.odnośnik
31 grudnia 2023, 15:05 / niedziela
Nie ale poprzedni jest cytatem z bajki, a ty to rozpowszechniasz jako niby realna wypowiedź i nie wiadomo czemu? Żeby połechtać sobie ego narodowe? Jest sporo innych sposobów nie trzeba posługiwać się zmyślonymi cytatami.
31 grudnia 2023, 15:31 / niedziela
Caryca Katarzyna była przyjaciółką Polaków...tak samo jak teraz są nimi Merkel, Schultz czy Putin. No ale to też na pewno bajka...
31 grudnia 2023, 17:17 / niedziela
ISD.Z Bastionu Prawicy,Lechia niestety robi się sciekiem lewakow.Rozumiem to.
Chcecie by tacy"europejscy",jak folksdojcz.Nie zamierzam nikogo przekonywać.Na ustach mieliscie Konstytucjě,praworzadnosc.Bodnar(sic)powiedzial,ze dzialaja,a pracuja nad ustawami,ktore te dzialania uprawomocnią.Ruda wrona,jest popychlem Niemcow i Sowietow.Happy New Year!
1 stycznia 2024, 12:26 / poniedziałek
Woolf, szanuję Cię, ale proszę przestań już pierdolić jak mamy tu żyć. Wróć do Polski i tu żyj, a nie kurwa wszystkich umoralniasz. Zajmij się swoim życiem za oceanem i przestań pierdolić.
A tak abstrahując Szczęśliwego Nowego Roku i tu i tam ;)
1 stycznia 2024, 17:43 / poniedziałek
odnośnik

Pomimo całej pogardy dla kacapow dziś śmiało można powiedzieć brawo ruscy, oby więcej takich celów.
3 stycznia 2024, 16:43 / środa
@Rombis co do tego jak mamy żyć to może rozjaśnisz temat związków partnerskich i mowy nienawiści? Wasza "ministra" od równości powiedziała, że zanim wejdzie ustawa o związkach będzie wpisanie do KK mowy nienawiści ze względu na orientację seksualną i płeć.
Czyli jak nie uznam, że chłop z chłopem to małżeństwo takie samo jak moje z kobietą, albo jak powiem, że brzydzę się pedałami albo w końcu jak nazwę osobnika z kutasem mężczyzną, który mieni się kobietą to będę ukarany? I czy planujecie w przyszłości powstanie Ministerstwa Miłości, Prawdy i Pokoju? Bo takie fałszywe plotki chodzą po mieście...
3 stycznia 2024, 17:56 / środa
Dzieki d.g.Ja nikomu nie mowie,jak ma zyc.A jednak atakują.Wyrazam swoją opiniě.Czytam,ze w razie barazy,Podsiadlo ma pierwszenstwo.Pozdrawiam,i postaram się juz nie reagowac,na lewackie mądrošci.Takie czasy.Szkoda.
3 stycznia 2024, 18:36 / środa
Mimo wszystko.odnośnik
4 stycznia 2024, 18:00 / czwartek
Co by nie powiedzieć, to reżim stara się wywiązać z obietnic wyborczych. To trzeba docenić. Odpolitycznianiem mediów zajął się ... szef komitetu politycznego. To fachowiec w tym zakresie i osoba całkowicie bezstronna :). Na celowniku znalazła się już TV Republika, ale nie tylko:
odnośnik
Sierocki poleciał ponoć za to, że wstawił się kilka lat temu za kibicem Legii. Może to nie jedyna "podpadziocha" u tych, co kochają wolne media. Wolne od inaczej myślących.
4 stycznia 2024, 18:35 / czwartek
Volksdeutsche liczą chyba na intratną posadę na infolinii 8080 u ministra Gawkowskiego. Dlatego tak się tu plują.
6 stycznia 2024, 13:17 / sobota
Folksdojczom przeszkadza także Instytut Pileckiego. Niemiecki portal polskojęzyczny Onet pisze:
"Instytut zaciemnia prawdę o polskich zbrodniach w czasie wojny."
Powrót pedagogiki wstydu i kolejne zadanie dla pułkownika Sienkiewicza...jak widać polska polityka historyczna powstawać będzie teraz w Berlinie. No ale szwaby mogą nam mówić jak mamy żyć...
7 stycznia 2024, 21:24 / niedziela
Może w końcu zostanie wyjaśnione, po co myśmy na tych Niemców w 1939 roku napadali.
Po jaką cholerę było nam zajmować tę stację w Gliwicach. Za to teraz oni zajęli nasze radio a przy okazji telewizję. I to nie tylko w Gliwicach. Posypmy się popiołem. Sprawiedliwość, chociaż po latach... zwycięża ;) Ludzie prawi powinni się cieszyć. Ja chyba jednak takim nie jestem. Składam samokrytykę.
Powiedzcie mi, czy ten Komitet Obrony Demokracji działa jeszcze, bo chciałbym dołączyć do niego. To taka pozytywna inicjatywa - oddolny ruch obywatelski ludzi zatroskanych o przestrzeganie prawa przez organy państwowe.
11 stycznia 2024, 17:20 / czwartek
odnośnik
[link do YT]

Oby te czasy nie wróciły.
11 stycznia 2024, 23:32 / czwartek
Skoro media to już same TVNy to pozwolę się zapytać forumowego rzecznika tęczowej koalicji @maruda

- gdzie jest to 60 tysięcy wolne od podatku?!!
11 stycznia 2024, 23:41 / czwartek
12 stycznia 2024, 01:07 / piątek
Według mnie PAD okazał się po raz kolejny miękiszonem. Przez kilka lat nie raz osłaniał totalsów a teraz jak mu bezczelnie przy zdradzie SOPu wyłuskali gości, to zamiast pić szampana za zdrowie nowych męczenników, to on ulega prośbom ich żon i przygotowuje wniosek o ułaskawienie.
PiS dostał od Tuska wspaniały prezent. Jeżeli patriotom potrzebny jest dym, to aby go generować, potrzebne są motywy do zwierania szeregów. Wsadzają (p)osłów, to robi się groźnie ( wiem, wiem - dla niektórych podniesienie składek ZUS, to dopiero konkret), są ofiary za niewinność, za służbę państwu, to pożywka dla mediów, również dla zagranicznych no i powód do gniewu, ropiejąca rana, którą w dowolnym momencie można rozdrapać, np. informacją o ich więziennych losach, głodówce zapaści na zdrowiu etc. Reżim sam wpuścił się w maliny i pewnie szybko wypuściłby ministrów na wolność np. ze względu na ich zły stan zdrowia, a tu PAD wbija po raz kolejny klina PiSowi i pozbawia ich amunicji. Katastrofa, nie tylko wizerunkowa.
Przy okazji: trzeba obiektywnie przyznać, że TVP wygląda teraz lepiej. Oczywiście trzyma sie pewnej narracji, prowadzona jest selekcja informacji etc. ale nie uprawia prymitywnego łopatologicznego wbijania do głowy tępej propagandy, narzucania podsuniętych poglądów. Uczcie się pisiorki, jak dba się o właściwy odbiór informacji, jak prowadzi się długofalową propagandę.
12 stycznia 2024, 09:02 / piątek
Lille - teraz w tv będzie już tylko pięknie i kolorowo. Same dobre wiadomości, żeby przeciętny Kowalski zobaczył tę różnicę. Żeby miał poczucie, że żyje się lepiej.
A że obraz z ekranu nie będzie pokrywać się z realiami to już inna bajka.
Bajka, którą starsi Polacy znają już na pamięć...

Myślisz, że Tusk wypuściłby W i K z więzienia? Nie po to kazał ich zamknąć. Długo czekał na ten moment.
PAD wybrał długoterminowe rozwiązanie, ale gwarantuje (chociaż przy obecnej władzy nie ma już żadnej gwarancji praworządności) ono, że skazani wyjdą na wolność.
12 stycznia 2024, 12:54 / piątek
Tu chodzi o to że w TVP czy TVN bis nastał okres ( być może tylko przejściowy), polegający na tym, że serwis informacyjny nie jest męczący w swej retoryce. Oczywiście, jak sie temu bliżej przyjrzeć, będzie on w swej wymowie jednostronny, ale to dostrzegą tylko bystrzy i czujni obserwatorzy. Dzięki temu łatwiej będzie im sączyć swój przekaz do telewidzów. Co do Wąsika i Kamińskiego, to uważam, że najlepsze, co w tej chwili mogą zrobić dla Polski, to siedzieć. Włos im tam raczej z głowy nie spadnie, choć nie wykluczam, że będą zakusy na to, aby dokwaterować im jakiś podłożonych kapusiów albo kryminalnych. Oczywiście Tusk jest mściwy, co widać m.in. po tempie wdrażania odwetu, ale to właśnie może go zgubić a na pewno zaszkodzić. Niech mu bokiem wyjdzie ta zachłanność. W ich obronę powinni się włączyć zwykli obywatele a nie PAD. Przynajmniej teraz. Więźniowie polityczni - to działa na wyobraźnię i budzi obawy. Dobre były te wystąpienia studentów ze Starogardu. Bez zacietrzewienia a z troską o Polskę. Bez tego zlotu nie mogliby zabrać głosu w takiej scenerii i przed taka publiką.
1 ..... 33 34 35 36 37 ..... 41
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.467