Gdańsk: poniedziałek, 16 czerwca 2025

WĄTEK PATRIOTYCZNY.

strona 37/49

13 lutego 2024, 09:52 / wtorek
d.g. wszystko jest realizacją przez naszego Hansa Franka z Zoppot planu ich panów. Którzy to już w latach 2 wś mieli plan dla ziem wschodnich. "Dla nie-niemieckiej ludności Wschodu nie mogą istnieć szkoły wyższego typu niż czteroklasowa szkoła ludowa. Zadaniem takiej szkoły ludowej ma być tylko: proste liczenie najwyżej do 500, pisanie nazwiska, nauka, że przykazaniem boskim jest posłuszeństwo wobec Niemców, uczciwość, pilność i grzeczność." H.Himler
13 lutego 2024, 21:05 / wtorek
@filet9 zgadza sie. Właśnie czerwone kurwisko Nowacka ogłosiło listę lektur do usunięcia.
Sienkiewicz, Prus, Żeromski, Słowacki, Norwid...lista jest długa. Nawet Homerowi nie darowała bo Odyseja czy Eneida niedobre też. "W pustyni i w puszczy" rasistowskie jest i tylko fragmenty będą dopuszczone. Reduta Ordona też przeszkadza. Pamiętam z Syzyfowych Prac, które notabene też chcą wywalić, jak Zygier recytował Redutę to gardło ściskało. Jak bardzo nienawidzą wszystkiego co polskie, tradycyjne i wpisujące się w naszą historię i tożsamość narodową.Tak barbarzyńcy z lewicy niszczą polski kod kulturowy...teraz to antypolski Twardoch i grafomanka Tokarczuk wejdą na tapetę.
13 lutego 2024, 22:50 / wtorek
Odnośnie zdradzieckiego zrzeczenia się ryżego reparacji szwabow wobec Polski. Polecam artykuł:

odnośnik
14 lutego 2024, 04:49 / środa
To się wszystko w pale nie miesci.Nadzieja tylko w tym,ze Polacy sami zrozumieja(ci,co na ruda wrone glosowali tez),ze to droga do NIKĄD.Czy będą setki tysiecy na ulicach?Ta banda,ten bandyta,poszli na calosc.A nie mowilem?Ostatnio i w Gdansku znalazla sie grupa mlodych(FMW),ktorzy byli pod domem tego SMIECIA w Sopocie.A co do Nowackiej,to ona bez przyzwolenia,a wrecz rozkazu rudego,nic by nie zmieniala."rudy szkop",wolaly na tuska dzieci w podstawowce.
14 lutego 2024, 15:48 / środa
Rombis i kilku innych fanów koalicji 13 grudnia... Rozpoczął się Wielki Post i miałem nic nie pisać. To forum jest chyba jednym z najbardziej wolnościowych w całym kraju. Piszą tu ludzie o poglądach prawicowych i konserwatywnych, a i wymioty postępowców też nie są tu nagminnie blokowane. Każdy zauważy przy odrobinie dobrej woli, że obecnie nam panujący niszczą wszystko co tylko się da. Biorą się również za nasz największy skarb narodowy, czyli dzieci. Rządzą nami Towarzysze Szmaciaki, ale za kilka lat przy takich reformach pani Nowackiej nikt z młodych nie pozna utworu pana J. Szpotanskiego.
Teraz trochę prywaty PiS nie jest moją bajką ze względu na takie postaci jak Dworczyk, Niedzielski, Morawiecki, Sasin etc. Na PiS głos oddałem raz i to ze względu na kandydaturę pani Anny Kołakowskiej gdy startowała do Senatu z listy PiS. W ostatnich wyborach głosowałem z ciężkim sercem na Konfederację, ale liczę że może PJJ urośnie w siłę. Bastion kurwicy to nawet nie komentuje bo to jest ten sam poziom co wypierdalać ze słynnych marszów dzieciobójczyn. Szczęśliwego Wielkiego Postu! Nawracajmy się bo czas życia jest krótki i jest nam dany, aby czynić dobro. Dobro w rodzinie, w społeczności lokalnej, ale i dla Ojczyzny. Niech Pan Bóg nam błogosławi!
14 lutego 2024, 20:16 / środa
Troll-virtuoz,nic dodac,nic ujać.Z prochu powstalismy,w proch się obrócimy...
16 lutego 2024, 12:32 / piątek
Teraz zamiast Mickiewicza będzie baba z mopem na głowie (ukrainka tokarczuk 🤮) wpajała swoją lewacką propagandę.
16 lutego 2024, 13:51 / piątek
Kolejne czystki w historii, Kuras "Ogień" i Świętokrzyska Brygada NSZ zakazane przez ministrę Dziemianowicz-Bąk...czerwone robactwo toczy Polskę w zastraszającym tempie.Fajnopolacy z koalicji 13 grudnia zachwyceni...za chwilę Bierut z Jaruzelem będą rehabilitowani...
16 lutego 2024, 15:23 / piątek
Lewactwo na forum w szafie.Doklanie jak ryży.Jak trudne i niewygodne sprawy,cisza.Dzisiaj ruda wrona nadaje,ze "nasza" zapora,wymaga modyfikacji.A jakis czas temu:"zadna zapora,nie powstanie".Mam nadzieję,ze ta banda folksdojcza,szybko przestanie rzadzic,lektury wrócą,a te wszystkie nowackie,kotule,kamysze,kierwinskie,bodnary,pijany pulkownik....odpowiedzą karnie.Tylko kiedy?KARNIE,nie tam jakies polityczne upokorzenia.PIERDEL!!Rudy z giertychem,nowakiem,gawlowskim,grodzkim...na jednym spacerniaku!!!!!
16 lutego 2024, 17:13 / piątek
Niesmialo załączam Marka Jakubiaka.Warto posluchać.odnośnik
6 marca 2024, 15:15 / środa
No i wróciło stare tuskowe pałowanie i strzelanie do Polaków... "uśmiechnięta Polska"...w pełnej krasie...
6 marca 2024, 18:50 / środa
Wieprz,synalek komucha,minister spraw wewnetrznych.Prowokacje.Kostki brukowe przygotowane w nocy.Flaga polska na ziemi.Debil z tvnu cos pierdoli w sejmie.Folksdojcz chyba jednak zaluje tego syfu.Gnojowka powinna byc pod jego domem w Sopocie.Napierdalajcie POjeby tuskowe.Jutro Trybunal Konstytucyjny do zajebania.Uchwala przeglosowana.Idziecie po czerwonej linii.Jest wyjscie?Beda publiczne egzekucje?
7 kwietnia 2024, 21:49 / niedziela
Najważniejsze dziś starcie wygrane w cuglach i to jest piękne
PIS vs PO 1
Konfa vs SLD 1
8 kwietnia 2024, 14:28 / poniedziałek
o ile Konfa przyzwoicie odstawiła lewice to pis jak tak dalej będzie wygrywał to daj mu panie Boże zdrowie...duze miasta Po a malo tego i srednie ... Pis mial 8 sejmikow jak sie utrzyma w 4 to dobrze bedzie...
8 kwietnia 2024, 14:55 / poniedziałek
Jak się zaczęlo palić pod dupami PiSowcom,to dopiero teraz zaczeli mrugać do Konfederacji?!
Za późno.
8 kwietnia 2024, 19:38 / poniedziałek
@ sld to już samo się uniecestwilo, podobnie jak jego poprzednicy pzpr czy sdrp - sztandar wyprowadzony, nastepca lewica też powoli spada pod próg, niestety lewackie aktywiszcza przepoczwarzaja sie w tzw. komitety miejskie, wspolne drogi, dialogi itp. w radzie miasta Gdańska jest już organizatorka marszu "równości", która wchodzi z listy ko czy stara lewaczka z ramienia wspólnej drogi, tożsamościowcy niestety w odwrocie
31 maja 2024, 16:48 / piątek
Wystarczyło pół roku "rządów"lewacko-tęczowej koalicji pod batuta niemieckiego owczarka, żeby Państwo powróciło systemowo, inwestycyjnie i geopolitycznie na samo dno.
Sukcesami są powstałe komisje igrzyskowe i chłop przebrany za babę w telewizji publicznej, ukrywający się pod pretensjonalną ksywą Twoja Stara...
31 maja 2024, 17:06 / piątek
zapomniałeś o prawdziwych zmianach jak te że możesz wejść z psem do sejmu
6 czerwca 2024, 17:10 / czwartek
Właśnie poszedł w świat jasny komunikat, że polscy żołnierze broniący naszej granicy są bezbronni. Wystarczy nóż, konar drzewa czy kamienie i można spokojnie atakować, bo rząd uśmiechniętej Polski za oddanie nawet strzałów ostrzegawczych zamyka żołnierzy do więzienia.
Oczywiście bezzębny tygrysek i były niedorzecznik praw obywatelskich przebrany za ministra sprawiedliwości są tylko kukłami w rekach rudego niemieckiego owczarka. Ale wszyscy maja tak samo krew zabitego pogranicznika na rekach...ich wyborcy zapewne mają to w dupie i tak.
A może się mylę?
6 czerwca 2024, 18:07 / czwartek
Zasmuciła mnie śmierć tego żołnierza, tym bardziej, że był w wieku mojego syna... Cześć Jego Pamięci!
Kurwa, co oni odpierdalają... Sam w zasadniczej przeszło 30 lat temu odbyłem z 80 wart; strasznie byli zafiksowani na prawie użycia broni ,
( także komendy, jakie należy podać, jak działać ), gdy pilnowaliśmy np. jakichś magazynów z amunicją... a tu chłopak na granicy, de facto na warcie, czy patrolu nie może użyć broni?! Przecież na to wszystko są regulacje. Jestem wkurwiony.
20 czerwca 2024, 09:21 / czwartek
26 czerwca 2024, 09:56 / środa
Nowi zarządcy Muzeum II Wojny Światowej, chcą wycofania z wystawy takich postaci jak rotm. Pileckiego, Kolbe czy rodziny Ulmów. Nie można dopuścić do tego, nie dajmy tworzyć chorym osobom historii na nowo. Trzeba wyrazić swój sprzeciw. Każdy może choćby zadzwonić, napisać do muzeum co o tym myśli. Nie można przejść wobec tego obojętnie.
26 czerwca 2024, 11:58 / środa
Mihal, te szmaty nie chcą, one już to zrobiły.
26 czerwca 2024, 12:15 / środa
Tym bardziej trzeba zmobilizować ludzi do działania. Nie można im odpuścić.
26 czerwca 2024, 20:27 / środa
Jeszcze klika lat temu zapewno jako Lechia byśmy się dobrą ekipą pokazali, ale od dłuższego już czasu Bation Prawicy to tylko...hasło niestey. W piątek pod Muzeum o 17 ma być protest
27 czerwca 2024, 12:22 / czwartek
Oczywiście autorzy tej operacji mogą różnie interpretować swe posunięcie, tłumacząc ble, ble, ble...Natomiast to muzeum jest finansowane przez Państwo Polskie i powinno spełniać jakieś funkcje, które naszemu państwu będą służyć. Uwypuklenie takich postaci w jakimś stopniu buduje nas jako naród. No ale wrogowie wolą wbijać Polakom Jedwabne, domniemaną kolaborację z Niemcami, etc. Oczywiście, jeżeli muzeum ma być bardziej globalne, to nie powinno zachwiać proporcjami naszego wkładu, ale powinno przy okazji zadbać o jego uwypuklenie. Myśmy tej wojny nie wygrali, ale o jednym, moim zdaniem najważniejszym wkładzie się nie wspomina: gdyby rzeczywiście Polacy weszli w marcu 1939 r w alians z Niemcami , to Moskwa zostałaby okrążona a ropa na Kaukazie opanowana przez hitlerowców.
Niemcy pewnie by tej wojny nie wygrały, ale skala zniszczeń i koszty byłyby o wiele, wiele wyższe dla świata a mniejsze dla nas.
Byłem kiedyś na Monte Cassino. W muzeum bitwy, w klasztorze, znajduje się zdjęcie wykonane po bitwie ( kiedy ???) z masztem i flagą ... włoską. Tak dba się o swoje interesy .
27 czerwca 2024, 13:01 / czwartek
Ta decyzja to kolejny test na ile Polacy są już wytresowani do nowego porządku pod kierownictwem niemieckim. I okazuje się że są coraz bardziej posłuszni. Efekty duraczenia i urabiania w mediach i szkołach przynosi efekty. To co nie udało się przez ponad 120 lat zaborcom żeby zniszczyć żywą tkankę Narodu Polskiego i jego tożsamości, jak najbardziej udaje się w okresie po 1989 roku.A ostatnie kilka lat ideologiczny ekspres pędzi coraz szybciej poprzez różne ministerstwa prawdy, równości i tęczowej miłości...wymrą ostatnie pokolenia i po Polsce.
29 czerwca 2024, 10:31 / sobota
Mialem juz sie nie odzywac,ale juz w XVIII Caryca Katarzyna II,dala instrukcje folksdojczowi.
odnośnik
30 czerwca 2024, 11:41 / niedziela
Przykro to mowić ale Gdańsk to chyba najbardziej lewackie miasto na mapie Polski, widać po tym kto wygrał wybory już w pierwszej turze, co się dzieje muzeum II WŚ. itp. Polski bastion prawicy chyba żart smutny jakiś. My już jesteśmy mniejszością.
30 czerwca 2024, 16:01 / niedziela
@luk 777
Niestety masz rację, Bastionu już praktycznie nie ma. Jesteśmy mniejszością, bo jest bardzo małe zaangażowanie trybun...Nie ma mobilizacji wśród nas żeby zaznaczyć swój patriotyzm. Pierwszy z brzegu przykład to marcowe obchody Żołnierzy Wyklętych, na których była garstka kibiców Lechii. Prawda jest taka, że bez "znanych" i mających posłuch w naszym środowisku, którzy by zmobilizowali ludzi będzie tylko gorzej. Chyba ostatni raz, kiedy jakoś się zmobilizowaliśmy to był 7 lat temu...
30 czerwca 2024, 16:03 / niedziela
Nie 7,a...9 .22-11-2015
odnośnik
4 lipca 2024, 11:30 / czwartek
odnośnik
Michalkiewicz o Gdańsku i Muzeum 2 wojny...jak zawsze celnie i z humorem.
8 lipca 2024, 19:11 / poniedziałek
Czy w Gdańsku są organizowane jakieś uroczystości ku oddania czci pamięci pomordowanych rodaków w Rzezi Wołyńskiej 11 Lipca? Bastion Prawicy ??
9 lipca 2024, 10:26 / wtorek
Klo, prześledź sobie wyniki różnych wyborów w Gdańsku przez ostanie 30 lat i sam sobie odpowiedz.
9 lipca 2024, 11:03 / wtorek
Jeżeli podjąłeś pewne zobowiązania a teraz nie płacisz ludziom, którzy wywiązali się ze swoich obowiązków, to jesteś albo sk..., oszustem, albo gołodupcem. Zasugerowałem to mniej rażące określenie, ale jak jest naprawdę - tego nie wiem. I nie jest to żadne pier... Po prostu bez pudru.
9 lipca 2024, 13:36 / wtorek
@Klo a czy orientujesz się, gdzie w Polsce są jakiekolwiek uroczystości pamięci naszych rodaków?
A co z Polakami zamordowanymi przez ruską swołocz? Czy w ogóle większemu gronu jest znana tzw. operacja polska NKWD? Uznana za ludobójstwo...
W skrócie: "Według dokumentów NKWD skazano 139 835 osób, z tego zamordowano strzałem w tył głowy nie mniej niż 111 091 Polaków"... Tu są dokumenty, bo o świadkach, czy cudownie ocalonych trudno znaleźć informacje. I ruska propaganda na pewno tego tematu nie podejmie.
Polecam też każdemu odwiedzenie Muzeum Pamięci Sybiru w Białymstoku i przypomnienie sobie ,a może uświadomienie sobie, jaka nacja gnębiła i mordowała nas metodycznie przez wieki...Oni nas też nie przepraszali nigdy a wręcz twierdzą, że sami jesteśmy sobie winni ( naprawdę nie spotkaliście się z takimi opiniami Rosjan? )
odnośnik
9 lipca 2024, 16:24 / wtorek
Klo są takie obchody w Gdańsku. odnośnik
9 lipca 2024, 16:42 / wtorek
@filet Dzięki za informację. Na pewno będę.
@AZ76 Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego. Wiesz mi bardziej chodzi o to, że wśród nas ( kibiców) zawsze był mocny nurt patriotyczny, a teraz zwyczajnie wszystko upada. Specjalnie pisałem o Bastionie Prawicy, bo oprócz flagi nic już z tego nie zostało. Pojawiają się flagi np. IV rozbiór Polski i tyle…Na uroczystościach, marszach jeszcze nie tak dawno można było zobaczyć sporo osób „biało-zielonych”, a teraz np. 1 marca była nas garstka. Stara gwardia tylko…A są wśród nas ludzie, których głos coś znaczy są znani w środowisku i szkoda, że choć trochę nie tkną ducha wśród młodych na Lechii
10 lipca 2024, 11:12 / środa
Klo, pełna zgoda i szacunek.
13 lipca 2024, 16:05 / sobota
Na początek, sorry za ten wpis z 9 lipca. Dotyczy on wątku TRANSFERY III i poświęcony był Uferowi.
Co do poruszanych tu spraw, to jest i dobra wiadomość. Wybudowano pomnik poświęcony ofiarom Rzezi Wołyńskiej i to nie jakiś tam głaz w polu, czy tablica pamiątkowa w wiejskim kościółku a całkiem solidna konstrukcja o wysokości 7-mio piętrowej kamienicy.
odnośnik
Cała ta sprawa ma wiele ciemnych stron, ale przyznam, że mnie najbardziej bulwesuje to, że ci, może nie używajmy nazwy "ludzie" tylko homoidalni z Ukrainy, zabijali swoje własne dzieci, dlatego , że miały domieszkę krwi polskiej. Tego nie robili nawet Niemcy. Może dlatego, że AH nie oczekiwał tego od nich. Pewnie, gdyby tak było, to i posłuszni germanie, włączyliby się posłusznie do takiej akcji.
5 sierpnia 2024, 22:29 / poniedziałek
Piękna oprawa Legii. My mamy zaraz 85 lat odnośnik
5 sierpnia 2024, 22:54 / poniedziałek
Dla młodszych kibiców. W Gdańsku Polaków było mało, ale walczyli nie mniej dzielnie niż w Warszawie. Śmiem twierdzić, że ich postawa może być nazwana synonimem heroizmu, i nigdy nie będę umniejszał bohaterom Warszawy, ale w Wolnym Mieście Gdańsku, to co oni zrobili... odnośnik
6 sierpnia 2024, 00:16 / wtorek
Kto ma trzy kwadranse czasu, nie głosował na PO, to polecam wywiad z bratem Tadeusza -Andrzejem Duffekiem

odnośnik
6 sierpnia 2024, 18:06 / wtorek
Oprawa wiadomo, ale co w tym lewackim mieście zwanym stolica jest, że Pomnik Rzezi Woli zdewastowany został już dzień po uroczystosciach, ktoś pisał wyżej o zlewaczalej postawie wladz Gdańska, prym nadal w tym rankingu warszawka, gdzie lewactwo mimo obecności Legii robi co che.
6 sierpnia 2024, 18:22 / wtorek
Edit: Pomnik Ofiar Rzeźi Woli, oczywiscie
10 sierpnia 2024, 22:06 / sobota
@Rombis jak Ci się oglądało gdy chłop bił Polkę w finale igrzysk?
11 sierpnia 2024, 10:25 / niedziela
@edwin, nie wiem skąd to pytanie do mnie, ale skoro... Nie podobało mi się, nie podoba mi się jak mężczyzna bije kobietę, nie podoba mi się jak faceci ubrani w sutanny molestują dzieci, nie podoba mi się jak debile przebrani za polityków kradną pieniądze, nie podoba mi się jak jeden zakompleksiony, stary dziad na tyle lat zawładną Polską, nie podoba mi się wiele rzeczy...
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, nie wahaj się.
11 sierpnia 2024, 10:53 / niedziela
To wszystko idzie już za daleko. Faceci oficjalnie i z radością napierdalają kobiety na różnych zawodach sportowych. Reprezentacje krajów zachodnich zdominowane przez czarnych. No i jak tak dalej pójdzie to nasza Lechia stanie się niedługo, o ile już się nie stała drużyną ukraińską. Myślę już o bojkocie tego tworu, który nam narzucają. Nie chcę kibicować drużynie ukraińskiej. Zaczyna mnie to już wkurwiać. Jestem starym Lechistą i nie chce mi się tego gówna, które nam robią sponsorować w jakikolwiek sposób. Pozdrawiam was wszystkich i TLG.
11 sierpnia 2024, 11:04 / niedziela
@rynio61 pełna zgoda w kwestii liczby Ukraińców w Lechii. To idzie za daleko a takie kolonie jednej nacji nie są dobre dla szatni jak i samej identyfikacji kibiców z klubem.
Igrzysk nie oglądałem prawie wcale z wyjątkiem siatkówki i trochę lekkoatletyki.
Pytanie Edwina trzeba by skierować do "ministry równości" i całej koalicji 13 grudnia, która tak histerycznie wrzeszczy o prawach kobiet...
11 sierpnia 2024, 11:12 / niedziela
Igrzysk nie obejrzałem ani jednej minuty. Prywatnie sobie bojkotuję zboczenia i kurewstwo. Chuje zamykają nam usta. Gdybyśmy wszyscy w Polsce wyrzucili telewizory, to by bydlaki za darmo nam dawali żeby ich kłótnie oglądać. Ja już trzy lata bez telewizji. Na pandemii zlikwidowałem. Oglądam tylko internet i to co ja chcę, a nie to co oni mi do głowy chcą wsadzać.
1 ..... 35 36 37 38 39 ..... 49
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.473