Gdańsk: wtorek, 15 lipca 2025

WĄTEK PATRIOTYCZNY.

strona 43/49

25 maja 2025, 13:21 / niedziela
Rozmawiam tu z Tobą mimo różnic…i nie przypominam sobie abym komukolwiek tu ubliżył
25 maja 2025, 13:26 / niedziela
Moim kandydatem byłby zdecydowanie Bosak. Mentzen dał się głupio wmanewrować, ale jaki efekt tego będzie? Nie mam pojęcia, może równie dobrze Rafalala stracić część wyborców lewicy za to piwo z brunatnymi. Świadomego wyborcy Konfederacji takie ruchy tylko mobilizują by oddać głos na Karola. Co jasno widać na profilach konfederacji.
25 maja 2025, 14:09 / niedziela
Spokojnie bez nerwów, czaskowskiemu nie będzie prezydentem. Wygra z dużą przewagą Karol,a nie ktoś powiązany ze środowiskami pedofilskimi (cala Polska widziała to zdjęcie) i z pedalstwem, Ostatnim pokoleniem i innymi skrajnie lewackimi bandami. Ktoś kto usuwa krzyże i walczy z polskością, nie będzie prezydentem. Wszyscy pamiętają jak torpedować organizację Marszów Niepodległości W ostateczności o wyborach, ich ważności rozstrzyga SN, Izba złożona z niezależnych sędziów, która ocenie podda odpowiedniej nierówne szanse,wstrzymanie wypłaty dotacji dla partii popierającej jednego z kandydatów, co uniemożliwiło finansowane kampanii na równych zasadach i inne nadużycia.
25 maja 2025, 15:42 / niedziela
Karol Nawrocki nie będzie prezydentem bo sprzedał go celebryta, dla którego życiowym sukcesem jest 4 mln wyświetleń rozmowy z Rafałem Trzaskowskim. Jak to mawia partner polityczny tego celebryty "każdy ma swoją cenę".
25 maja 2025, 16:04 / niedziela
Popatrz na profile Konfederacji, powstała mega mobilizacja by głosować za Nawrockim, odwrotny efekt to wywołało, a Mentzen zaorał ale siebie
25 maja 2025, 16:18 / niedziela
Z Mentzenem coś ewidentnie jest nie tak. Czytałem że ma formę autyzmu więc moze dlatego nie potrafi analizować emocji. Coś podobnego jak Musk, który ma ogromną potrzebę atencji i bycia w centrum. Na jego profilu główna wiadomość to sukces w postaci liczby wyświetleń filmu, to jest tak nonsensowne i absurdalne, że nawet ciężko skomentować. Nie uwierzyłbym w to gdybym nie zobaczył. Co do Konfy to jest jej koniec, część pójdzie do Brauna a część do Zandberga.
25 maja 2025, 16:24 / niedziela
Bez przesady,Mentzen nie poparł Trzaskowskiego. Natomiast wszyscy liderzy Konfederacji, z Bosakiem na czele, otwarcie wzywają,aby nie głosować na czaskowskiego. Jest oczywiste, że 99% sympatyków Konfy poprzez Nawrockiego, bo lewus skrajny, elgiebeciarza to wielkie zagrożenie dla Polski. Elgiebeciarz i zwolennik importu kolorowych nie przejdzie. Polska się wybroni.
25 maja 2025, 16:59 / niedziela
Cóż Konfederacja już nie ma mojego glosu
25 maja 2025, 17:18 / niedziela
Mentzen w środę ma się odnieść do obu spotkań. Jak jednoznacznej nie wystąpi przeciwko tęczurowi, ma przejebane w Konfederacji.
25 maja 2025, 17:49 / niedziela
Dobrze że już w tę środę a nie za rok.
25 maja 2025, 19:40 / niedziela
Mentzen sam się pozamiatał, tego mu ludzie nie wybaczą, szkoda zmarnować potencjał Konfederacji, ale tuż już pora by dowodził Bosak, dla mnie najbardziej kompetentny polityk całej prawej strony, ja liczę 2027 że to nie będzie opozycja i co nie zabije to wzmocni
25 maja 2025, 22:28 / niedziela
Jak wyjebią Mentzena i Bosak będzie przewodził może mnie ponownie przekonają.
26 maja 2025, 07:24 / poniedziałek
Głosowałem na Mentzena i generalnie mam w dupie z kim poszedł na piwo...poglądów przez to nie zmienił... osobiście mi to wisi ... nie zmieni to także moich poglądów i tak nie zagłosuje na nikogo w 2 turze czy Mentzen by pił piwo czy nie ... pozdrawiam
26 maja 2025, 09:12 / poniedziałek
Konfederacja (jako partia) jak i Braun zresztą też głoszą najbliższe moim poglądy.Jako że lubię ludzi konkretnych i bezkompromisowych mój głos w pierwszej turze poszedł na Brauna z czego dziś po tym cyrku piwnym mogę być dumny.Nigdy nie rozumiałem fenomenu tego nieokrzesanego niereprezentującego poziomu rasowego polityka tiktokowego Mongoła.Tym browarem splunął w twarz normalnym wyborcom i pokazał że honor i zasady są na sprzedaż pod publiczkę i polityczne korzyści zawsze i wszędzie.A pffuuu…Co do Bosaka-fakt w porządku koleś tylko że Giertych z racji wspólnych czasów i reszta tej bandy ma na niego takie haki że jako ewentualny lider formacji też będzie grał tak jak mu każą.Niestety ale Konfy już nie ma.
26 maja 2025, 11:28 / poniedziałek
@Misiu67

Jak nie pójdziesz na wybory a wygra rafałek to nie masz moralnego prawa narzekać na stan rzeczy i nadchodzące rozbiory.
26 maja 2025, 11:40 / poniedziałek
Nie głosujesz, zwiększysz szansę elgiebeciarza i szkodzisz polskiej racji stanu. To nie wybory partyjne.
Swoją drogą skandaliczne słowa Mentzena dziś, popracie Nawrockiego nie czyni go przystawką PiS, bo to nie wybory do sejmu. Mentzen nie tylko stracił rozeznanie i rozsądek, ale moralną busolę. Nie pije się piwa z takimi ludźmi. Haniebne. Mentzena dał się wykorzystać jak miś na Krupówkach. Jeśli się nie zreflektuje, w Konferencji nie ma dla niego miejsca. Ani na szeroko rozumianej prawicy. Oczywiście sam Mentzen i jego żałosne wyjaśnienia nikogo z Konfy nie przekonają i nie zdemoblilizują, wręcz przeciwnie, jest wkurwienie większe na oszusta politycznego czaska, skrajnego lewusa. A Mentzena budzi absmak. Zawistny jest, że przegrał z Karolem. Mały człowiek z niego wychodził, któremu interes partyjny przesłania interes Rzeczypospolitej. Jestem Polakiem i mam polskie obowiązki, do nich należy uniemożliwienie objęcia przez tego szkodliwego lewusa urzędu prezydenckiego. To można dziś uczynić swoim głosem.
26 maja 2025, 12:27 / poniedziałek
Tak jak pisałem Mentzen gra wyłącznie na siebie. Nawrocki to już "niezbyt lotny osiłek". Korwin, Braun już są out z Konfederacji, czas na Bosaka i jego ludzi. Prędzej zagłosuję na Biejat czy Czarzastego niż Mentzena.
26 maja 2025, 12:29 / poniedziałek
Cieszy mnie, że głosowałem na Brauna bo na ten moment nie ma się do czego tam przyczepić. W tej chwili można się obrażać, ale trzeba pójść i zagłosować przeciwko ścierwusom, którzy chcą do reszty zniszczyć ten kraj. Przestępczość urośnie tak niebotycznie, że będzie problem wyjść normalnie do sklepu. Pamiętajmy jednocześnie kto tą Polskę sprzedał, kto napuszcza jednych na drugich by sobie skakali do gardeł. Nie zapominajmy o naszej tożsamości, historii! Nie dla tych co chcą nam pod tęczowymi kolorami forsować neo komuno zamordyzm! Polak w Polsce jest najważniejszy!
26 maja 2025, 13:39 / poniedziałek
Syfne piwo, go nie kupie, Polska w sercu, Mentzen w dupie. Swoje dyrdymały niech no gada, nikt nie słucha tego dziada. Żaden to na szczęście moralny autorytet i drogowskaz nie jest. Jest dla Polaka jedno wyjście przyzwoite, jedno haniebne i jedno głupie i szkodliwe. Poza tym nasz kolega z trybun startuje na prezydenta, tym bardziej warto gościa poprzeć.
26 maja 2025, 13:51 / poniedziałek
"W pierwszej turze Mentzen, w drugiej Mentzen lub Karol." Kto to powiedział (napisał)? :)
26 maja 2025, 14:14 / poniedziałek
Na szczęście nie głosowałem w ogóle będąc poza Gdańskiem. W II na 100% głosuję, bo tak naprawdę ta tura ma prawdziwy ciężar gatunkowy. A Mentzen stracił w moich oczach wiele, choć od początku byłem zadania, że Krzysiek byłby lepszym kandydatem Konfy. Mentzen jest taki trochę śliski, zawistny, cała ta "katarynka" w trakcie debaty leciała Kaszpirowskim, lekko zdradzała problemy z osobowością ze spectrum autyzmu. Mentzena okazał się być płazowatym typem, skłonnym w przyszłości do kolaboracji z PO, co go fundamentalnie dyskwalifikuje. Zobaczymy, czy w środę zachowa resztki honoru i przyzwoitości. Czy chodzi mu o Polskę czy chodziło mu tylko o ilość subskrypcji na koncie. Mężem stanu i mężem opatrznościowym to on nie będzie. Nie ten kaliber co Jaro. Ot, taki palikot prawicy.
26 maja 2025, 15:50 / poniedziałek
W Rumunii po wyborach szybko wzięli na tapetę projekt ustawy o "usuwaniu nielegalnych treści z platform społecznościowych". Tak to ładnie się nazywa. Projekt zawiera sporo niejasnych, szerokich i uznaniowych definicji. Przykładami "szkodliwych treści" mogą być stwierdzenia że np. mężczyzna nie może urodzić dziecka, są tylko dwie płcie, imigranci popełniają przestępstwa...
U nas w przypadku wygranej tęczowego Rafała nastąpi to samo....
26 maja 2025, 16:13 / poniedziałek
Czy jeżeli Nawrocki wygra to będzie inicjatywa ustawodawcza i projekt pt dziwka plus? Tak dla kolegi pytam… A poważniej jak to się łączy z konserwatywnym światopoglądem i chrześcijańskimi .. to jest dopiero szpagat…
26 maja 2025, 16:24 / poniedziałek
dawajcie. Popcorn już kupiłem wiec z zapartym tchem będę oglądał popisową wojenkę ....
26 maja 2025, 16:35 / poniedziałek
Dobrze wiemy kto na tym forum jakie ma poglądy...teraz można się drapować w płaszcz Konrada a i tak spod płaszcza wystają znajome ubeckie cholewy.
@maruda to że się posiłkujesz paszkwilami szwabskiego portalu dla Polaków utwierdza mnie w przekonaniu, że polemika z Tobą nie ma sensu...ja podałem autentyczny fakt a Ty tylko pomówienia niemieckiego szmatławca reprezentującego niemieckie interesy...
26 maja 2025, 16:44 / poniedziałek
Maruda, miałem Cię za gościa o innych poglądach i tyle ale ty musiałeś być po prostu bity w przeszłości, nie ma innego wytłumaczenia.
26 maja 2025, 16:50 / poniedziałek
Marudopodoba lemingoza bierze wszystko co poda TVN, GW czy Onet za prawdę. Ciekawe, że nie wspomina o powiązaniach swojego ulubieńca, ze znajomością z pedofiem i elbebeciarstwem. Tak, jak twój wygrać, będzie program pedofil+ i murzyn+, bangladesz+, muslim+.
26 maja 2025, 17:10 / poniedziałek
Panowie, skąd taka agresja, przecież gdyby mnie obsmarował jakiś pismak i mógłbym załatwić w sądzie w ciągu 24 godzin w trybie wyborczym aby to odszczekał od razu bym poszedł do sądu… pretensje na nowogrodzka że nie znalazł kogoś kto nie byłby tak kontrowersyjny i komu ciągle jakieś trupy z szafy wypadają. Tu rację ma Mentzen.. nie było kogoś bardziej uczciwego?
26 maja 2025, 17:17 / poniedziałek
Jakie trupy wypadają i komu, raczej amfetaminiarzowi, któremu się koło dupy pali, że posuwa się jego otoczenie do wypuszczania bredni wyssanych z palca, sfabrykowanych w myśl zasady, że wystarczy obrzucać kogoś gównem,to i tak się coś przylepi. No ale się przeliczą, bo takie praktyki powodują mega mobilizację i wkurwienie. Gdy wygra Karol,a wygra, ryży się może pomału pakować do Berlina. Karol nie Duda.
26 maja 2025, 17:28 / poniedziałek
Nie wiem czy wygra ten czy tamten… jednak strach przed sądem w trybie wyborczym jest znamienny… nie powiesz mi że po wspaniałej reformie sądów przez Ziobrę muszą się czegoś obawiać…
26 maja 2025, 17:28 / poniedziałek
Skoro to są brednie, można je wyprostować w sądzie w 48 godzin. Z jakiegoś powodu jednak tego nie robią.
26 maja 2025, 18:03 / poniedziałek
Złożony został pozew. Natomiast w Polsce niezależne sądy? UPOlitycznione totalne, bo niestety Duda zablokował oczyszczenie i reformę. Natomiast mądry wie, że to są takie same chwyty jakie stosowano wobec Tymińskiego, Kaczyńskiego i Dudy. Pożywka dla lemingów,co łykają każde kłamstwo szerzona przez ryżego herszta i jego kamarylę niczym pelikany. Takimi akcjami, jeśli wygra Karol, Eu-gaulaiter praktycznie zablokował (czyt zawetował) sobie możliwość rządzenia państwem i wprowadzania zmian. Zostanie mu wegetacja i gnicie. Co mnie cieszy i dlatego trzeba głosować na Karola. By złu, obcemu, tamę postawić.
26 maja 2025, 18:05 / poniedziałek
A jaki to problem dla PO i Onetu przy takiej stawce znalezc desperata który potwierdzi dowolny „fakt”
z życia rywala. Smutne że zniżają się do takich zagrywek.
26 maja 2025, 18:15 / poniedziałek
Pozew został złożony w trybie powództwa cywilnego, a nie w trybie wyborczym. Tryb wyborczy wymusza rozpatrzenie sprawy w 48 godzin, natomiast powództwo cywilne będzie ciągnąć się latami.

To chyba oczywiste, że nie chcą mieć wyroku w 48 godzin, bo jeszcze by potwierdziły doniesienia prasowe.

A nawet gdyby to zostało potwierdzone, można powtarzać głupoty o upolitycznionych sądach, i to też by można było ograć na korzyść. Ale podkreślam, nie robią tego.
26 maja 2025, 18:23 / poniedziałek
Przeczytaj wpis wyżej. Podstawią kogoś kto powie tak było, Nawrocki powie tak nie było. Sąd odrzuci skargę Nawrockiego. Działanie obliczone na takich którzy myślą sobie, z jakiegoś powodu tego nie robią, jasne że z jakiegoś, wystarczy się zastanowić
26 maja 2025, 18:30 / poniedziałek
Jakby mi konkurent i przeciwnik wystawił piłkę na strzał waląc pomówieniami bez pokrycia, to bym to wykorzystał… widać się boją poprostu i tyle… tak ja to widze
26 maja 2025, 18:33 / poniedziałek
Dokładnie tak, wiadomo co to za sędziowie, chcą zrobić spektakl przed sądem,kamery,prasa, by grzać temat, w ogóle nie chodzi o prawdę. Onet, jak sąd będzie niezawisły, beknie parę milionów,to będą mieć nauczkę. Ludzie rozsądni i polityczni w takie brednie i tak nie uwierzą, nawet większość lemingów. POżywka dla najmniej inteligentnych lemingów, gdzie i tak poprzeczka jest nisko zawieszona.
26 maja 2025, 18:35 / poniedziałek
Chyba nie jestes tak ogroniczony by wiedziec ze to nie jest zadna robota dziennikarska i kto za tym stoi i nie to nie jest wystawianie. Mam nadzieje tylko ze przejada sie na tym swoim zbydleceniu
26 maja 2025, 18:35 / poniedziałek
Może i sztab Karola odpali temu podobną bombę przed ciszą wyborczą. Ale trzeba do tego rodzaju rewelacji podchodzić z dystansem.
26 maja 2025, 18:39 / poniedziałek
Przejadą się,ale Karol to nie miękki prawnik jak Duda,ale chłop z krwi i kości, z kręgosłupem. Nie będzie żadnej kurtuazji, strojenia dobrych min, silenia się na uprzejmości, mam nadzieję, że od pierwszego dnia urzędowania z każdym kolejnym rzędnąć będą miny ryżego i jego wyznawców.
26 maja 2025, 18:41 / poniedziałek
Dokładnie ten numer z oskarżeniami z dupy zrobili u mnie w Gminie ,może testowali, wtedy TVN teraz Onet czyli jeden ściek, tacy to są ludzie odnośnik
26 maja 2025, 18:47 / poniedziałek
Ja za żadnego polityka ani z tej ani tamtej strony nie dałbym sobie paznokcia uciąć . Oczywiście że wszystko jest obliczone na konkretny efekt… przecieki do gazet , jaki to niestety normalka i nie tylko u nas. Ciekawi mnie tylko jedno.. czy jest jakaś instancja, jakiś sąd, (poza tym ostatecznym) który by sprawił że zasiałoby się jakieś ziarno że może być w tym odrobina prawdy. Pytam bez szydery z czystej ciekawości starając się Panów zrozimiec
26 maja 2025, 19:34 / poniedziałek
Nie ma. Nie szukaj prawdy na zewnątrz,ale w sobie. Jest taka instancja... sumienie połączone z rozsądkiem.
26 maja 2025, 20:04 / poniedziałek
26 maja 2025, 20:23 / poniedziałek
z prawdą we własnym ja i racja jest jak z 4 literami.. każdy ma swoje. W zależności od wychowania, doświadczeń i sposobu postrzegania świata. Nie oceniam czy Twoja jest lepsza czy gorsza. Zapytałem z czystej ciekawości.
26 maja 2025, 20:38 / poniedziałek
prawdą jest prawdą, nie mylić z samooszukiwanie się czy zagluszaniem sumienia. Zdrowy rozsądek i sumienie to w większości wystarczające narzędzia, by odfiltrować prawdę od fałszu. Nie widzę potrzeby krygowania się, że mnie czy kogoś innego nie oceniasz.
W zależności od wielu czynników jest lepsze i gorsze wychowanie (w domu z wartościami chrześcijańskimi czy takim jak w rodzinie Trzaskowskiego, gdzie dzieci nie chodzą na religię), są lepszego i gorsze doświadczenia (matki samotnie wychowującej 5 dzieci i prostytutki, która nie raz poddawała się aborcji), sposobu postrzegania świata (czy się uznaje wspólnotę czy dba tylko o własny interes realizowany kosztem innych). Można i trzeba to oceniać. Kazdy wewnątrz siebie wie, co jest lepsze.
26 maja 2025, 22:42 / poniedziałek
Ta publikacja w Onecie nie podlega pod tryb wyborczy. Z przyczyn formalnych Sąd by to odrzucił i wówczas by można już było pisać i mówić co się chce. Inna rzecz , że Bodnar tak wymienił sędziów w tym Sądzie który rozpatruje takie wnioski, że wyrok byłby tylko jeden.
Całe szczęście , że swoje trzy grosze w tej sprawie dorzucił sam Tusk w wywiadzie u Rymanowskiego na Polsacie. Tak zdenerwowanego typa dano nie widziałem. Kto nie widział to niech sobie sam obejrzy i pomyśli dlaczego tak Ryży się zachowuje ?
26 maja 2025, 22:49 / poniedziałek
Prawda do końca odnośnik
26 maja 2025, 22:59 / poniedziałek
Wynajęta za eurosrebrniki Panna Nic.
26 maja 2025, 23:01 / poniedziałek
Głosujmy na forum: ja 1 głos przeciwko tęczurowi,
Karol - Elgiebeciarz 1:0
1 ..... 41 42 43 44 45 ..... 49
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.481