Gdańsk: czwartek, 23 lipca 2026

WĄTEK PATRIOTYCZNY.

strona 46/53

30 maja 2025, 15:27 / piątek
Nawrocki startuje jako kandytat pisu "jestem decyzją prezesa".
Solidarność i jakaś kanapowa partia to też przybudówki pisowskie.
Można na kogoś głosować z obrzydzeniem. Np na Trzaskowskiego. Wieksza szansa że ten duopol się rozpadnie.
30 maja 2025, 15:35 / piątek
Czy Ty masz coś z głową?
30 maja 2025, 15:46 / piątek
Dam Ci dobrą radę, bo jesteś chory. W niedzielę zostań w domu.
30 maja 2025, 15:49 / piątek
Albo jesteś niespełna rozumu, co u ludzi ogarniętych irracjonalną nienawiścią, jest częste albo perfidne i pokrętnie próbujesz się samo usprawiedliwić, albo innych zdemobilizować. Wygrana trzaska to umocnienie ryżego, budowa monopolu, utrata kontroli, zawłaszczenie przez nich Polski, co oznaczają pełzającą utratę suwerenności.Nie ma znaczenia, kto wymyślił Karola. Znaczenia ma, kto stoi za trzaskiem, czyim on jest szyldem, na wskroś partyjnym. Karierowicz bez kręgosłupa moralnego, za to ideowy lewak, hipokryta. Twe ściemnianie zostało wyjaśnione. Nikt racjonalny nie zamawia w restauracji potrawy, która wywołuje u niego reakcję wymiotną, gdy jedyną alternatywą jest danie, na które jest uczulony. Nie zamawia niczego, wychodzi i jeśli jest głodny, szuka innej jadłodajni z innym menu. To co ty piszesz, to brednie.
30 maja 2025, 15:58 / piątek
Lepszy szyld PiS niż tęczowa szmata.
30 maja 2025, 16:00 / piątek
Napisałem tylko swoje zdanie. Nie chcę powrotu pisu nawet za cenę wygranej dupiarza.
30 maja 2025, 16:07 / piątek
...ani szmata,o której mówił Sariusz-Wolski u Mazurka.
Nie chcesz powrotu PiS,to nie głosuj na nich,ale w wyborach do sejmu i senatu..Chyba ci się pomyliły wybory. Tu startuje tylko jeden partyjny kandydat.
Wygrana Karola nie oznacza powrotu do władzy PiS,ale kontrolę sprawowania władzy należącej do organizacji ryżego.
30 maja 2025, 16:13 / piątek
Złamanie duopolu POPiS nie będzie możliwe poprzez ustanowienie monopolu PO. Chyba każdy trzeźwo myślący człowiek musi się z tym zgodzić. Rozumieją to liderzy Konfy,Braun, stąd ich mniejsze lub większe (bardziej otwarte) popracie dla Karola. Chcesz zmian, nie popieraj budowy monopolu władzy, która otwarcie zapowiada ograniczenie wolności słowa..
30 maja 2025, 16:22 / piątek
Teraz Nawrocki w 2027 karty rozdaje Konfederacja, mamy normalność. Teraz Rafał… tfu nie chce o tym myśleć
30 maja 2025, 16:40 / piątek
ISD takimi pomysłami sprawisz, że twój nick odczytać będzie trzeba jako Idę Sobie Doje***.
Nie chcę nawet myśleć co będzie jak wygra Trzaskowski. Chyba już umrę ze smutku na emigracji, że sami sobie kraj zniszczylismy oddając go pod but Berlina i Brukseli.
30 maja 2025, 19:50 / piątek
Moje kochane rodzinne miasto już wybrało kogo popiera odnośnik
30 maja 2025, 20:21 / piątek
Matecznik Solidarności, polskiej wolności i niepodległości i peowski ciotecznik demoliberanej hipokryzji to dwa różne miasta w jednym miejscu. To drugie miasto nie jest ani moje ani ukochane. Wstyd przynosi temu mojemu ukochanemu miastu dumnemu i nieujarzmionemu, które też już wybrało. Cieniem się kładzie na jego wielkiej historii. Przywołując wieszcza rzec by można o nim, że jest jak lawa, z wierzchu zimna i twarda, sucha i plugawa, lecz wewnętrznego ognia sto lat nie wyziębi. Plwajmy na tę skorupę i zstąpmy do głębi. W niedzielę odnajdźmy tę głębię, te szczytne korzenie, wielkie dziedzictwo, dziś odrzucane, błotem ochlapywane, zakłamywane. Odrzućmy małość i pluwawość, hipokryzję , tę zewnętrzną obcą nam skorupę, która więzi prawdziwego ducha tego wielkiego miasta.
30 maja 2025, 20:41 / piątek
Dobra, zaraz cisza wyborcza. Nie było czegoś takiego w naszej historii, ale ja widzę ogromne obudzenie się narodu i to jest piękne. Smutne jest, że część znaczna społeczeństwa nie dostrzega czym się stali "uśmiechnięci" Podsumujmy tylko sam top, to czego każdy punkt powoduje ,że Trzaskowski nigdy nie będzie moim prezydentem i powinno powodować wewnętrzny wstyd w każdym kto odda mu głos, tak to powód do wstydu, więc jak nie pasuje Karol to zostań w domu.... Powody do wstydu stąd tu nic o poglądach bo tych on i tak nie ma, tylko top5:
-Maksymilian Sznepf i jego synowa
-"debata w Końskich"
-Onety, TVNY ,GW, TVP propaganda komunistów, ataki na niewinnych ludzi całym instrumentem Państwa ,także przy użyciu służb
-rozdygotany premier, przy pomocy pomówień wyssanych z palca- powołujący się na żródło swoich informacji czyli pana Murańskiego, to powinna być dymisja pana premiera, to już pośmiewisko z Polski i myślałem, że tego nie da się przebić...
-dało się -wczoraj jednak Pani posłanka z workiem kartofli męcząca schorowanego wystraszonego człowieka to IDEALNA ILUSTRACJA WAS I WASZYCH KOMUNISTYCZNYCH METOD i tego jak traktujecie Polaków
@byle nie Trzaskowski
Karol Nawrocki idziemy po zwycięstwo!
30 maja 2025, 20:50 / piątek
@MT83 a wy nawet Batmana się boicie? 10 policjantów wpada do pokoju hotelowego za wywieszenie banera w oknie. Kurwa Białoruś w pełnej krasie a to początek tego co nas czeka jak ta tęczowa kurwa wygra. Obejrzyjcie tą akcję kurwa stanęły mi przed oczami czasy stanu wojennego...jak mnie kurwy zomowskie zawlekły na komisariat kolejowy i spałowali za brudne ręce...
30 maja 2025, 21:03 / piątek
Nie wdaję się już w te dyskusje, ale tak jak Edwin napisał, to ostatnia chwila na to żeby się jeszcze odezwać ;) Nie będą agitował, ani przekonywał, nie będę dawał argumentów za, ani przeciw, bo to tu i tak nikogo nie przekona. Chciałem napisać tylko jedno, jestem na tym świecie już trochę i długo już z Lechią. Mam wielu przyjaciół/kolegów/znajomych Lechistów, Lechistów, którzy mają podobne ideały i poglądy jak ja. Oni również się na tym forum udzielają bardzo często, jednak nie w tym wątku...Bo wiemy, że bezsensu. Tu pisze parę osób, w sposób jakby pisali w imieniu ogółu, jeśli ktoś ma inne poglądy to go zbanować, albo wyzwać... Uzurpowali sobie prawo do racji... Ok i niech tak będzie... macie tu swoje pole do wyzwisk.
Nie wiem jaki będzie wynik wyborów, ja na pewno zagłosuję na Trzaskowskiego, ale nie jestem pewny zwycięstwa.
Mam nadzieję, że ktokolwiek zostanie Prezydentem w końcowym efekcie przyniesie to pozytywny efekt dla Polski.
Pozdrawiam
30 maja 2025, 21:17 / piątek
@Rombis pewnie się zdziwisz, ale nie będę po Tobie jechał, odwrotnie, wiem, że są ludzie których się przekonać nie da i nie jestem ekstremistą by myślących inaczej szkalować jak Pan Tusk jego media i jego służby, ale w niedzielę wygra POLSKA, wygra LECHIA, bo LECHIA znaczy POLSKA
30 maja 2025, 21:17 / piątek
#d.g. - o tej akcji służb mówisz/piszesz odnośnik ?
Tak, tu kilka osób pisze o tęczy i tęczowym ale czy ktoś wie jaką ma symbolikę tęcza i jej pochodzenie?

#Rombis - masz rację. Rafał Trzaskowski to też nie do końca moja bajka ale... jest jak jest więc będę na niego głosował. Zresztą ta piosenka nie straciła nic na aktualności i pokazuje prawdę o nas. Co prawda w krzywym zwierciadle ale jednak odnośnik
30 maja 2025, 21:52 / piątek
MT obroń jeden punkt z mojego posta?
30 maja 2025, 22:06 / piątek
@edwinsopot - bez problemu, "ale w niedzielę wygra POLSKA, wygra LECHIA, bo LECHIA znaczy POLSKA". Tu się zgadzamy. Nawet razem możemy iść na piwo bezalkoholowe;-)
30 maja 2025, 22:12 / piątek
Ok To szanuje!
30 maja 2025, 22:34 / piątek
To ja się piszę na taką imprezę... :) Umówmy się na wódkę po wyborach i pogadajmy...

Zgoda? Miejsce i termin ustalimy
30 maja 2025, 22:35 / piątek
Spoko
30 maja 2025, 22:39 / piątek
Dlatego Polska cała bez Rafała nie bądzmy jak oni
30 maja 2025, 22:45 / piątek
@edwinsopot - tak lepiej brzmi "Dlatego Polska cała bez Karola i Rafała nie bądźmy jak oni.

@Rombis - po wyborach nie ma problemu:-)
30 maja 2025, 22:51 / piątek
Czekam na swojego prezydenta i na głos w 2 turze w 100% za, teraz tego nie mam ale w 100% Karol, natomiast Lechia to Lechia i my wszyscy za nią!
30 maja 2025, 23:01 / piątek
odnośnik "Zastanawiałem się, czy to pisać, bo rzadko o tym mówię, a na pewno nie publicznie.

Na poniższym zdjęciu stoję na promenadzie w jednym z podłych kurortów na Wyspach Kanaryjskich. Wróciłem, by przekonać się, że nic tam nie ma.

Na foto jest wczesna wiosna 2024 r. Obok jest spalone dziś centrum handlowe, w którym „pracowałem” dwadzieścia lat wcześniej. Miałem wówczas nieco ponad 20 lat.

Wówczas, było to chwilę po tym jak Polska weszła do Unii, usłyszałem w od najbliższych mi ludzi, że „gdybym był w Twoim wieku, to bym się nie zastanawiał i natychmiast stąd wyjechał”. To była najlepsza z rad, jaką mogli mi wówczas dać.

No i niewiele myśląc wyjechałem. Jak setki tysięcy moich rówieśników, Pokolenia, które przecież miało odbudować Polskę.

Wyjechałem po bezskutecznych próbach znalezienia pracy, które sprowadzały się min. do starań o posadę zamiatacza klatek schodowych, czy castingach na ciecia, na które przychodziło po kilkudziesięciu mężczyzn – od zmenelonych inwalidów po zrezygnowanych ludzi z wyższym wykształceniem.

Moja praca w tym centrum handlowym polegała na naganianiu brytyjskich i niemieckich turystów do klubów ze striptizem, które otwierały się dla nich nocą. Jakby to może dziś napisano w Onecie „na sutenerstwie”.

Ja jednak nie kandyduję na Prezydenta RP, więc dowiadujecie się tego ode mnie.

Można oczywiście się zastanawiać, czy 22-letni emigrant z Europy Środkowej w ciuchach z lumpexu, rozdający bogatszym o kilka rzędów, naćpanym extasy robotnikom z Manchesteru ulotki do stripclubu jest sutenerem.

Albo czy jest sutenerem dorabiający na bramce w hotelu i studiujący jednocześnie ojciec rodziny, wskazujący luksusowej prostytutce drogę do windy. To jednak dyskusja bez sensu. Przedstawią to tak, jak chcą.

Nie, nie jestem z tego dumny. Dało mi jednak wgląd w dość mroczne zakamarki ludzkiej duszy. I pokazało prawdę o świecie.

Także tę, że najbliżsi, którzy wypędzali mnie z Polski, robili to w dobrej wierze. Dopiero po latach zrozumiałem jednak, że nie brakowało takich, którzy tylko czekali, by moje bezużyteczne i niebezpieczne w związku z tym „pokolenie transformacji” zniknęło za horyzontem i nigdy tu nie wróciło. By przepadło.

Ci którzy zostali, mieli pełnić rolę służebną. Mieliśmy sobie reprodukować tę egzystującą na skraju „patologię” i nigdy nawet nie zbliżyć się do klasy średniej, bo to przecież już niebezpiecznie blisko do „ich” poziomu. A jeśli już, to jedynie przez hołd lenny, jaki kazali sobie składać. Przez tzw. „kooptację”.

Tymczasem jesteśmy. Niektórzy także po to, by być ich wyrzutem sumienia i dowodem na to, że się im nie udało. I by mówić takim jak my, że pod biało-czerwoną jest miejsce dla wszystkich, którzy ją kochają. Że wszystko jest w naszych rękach. I że nie wolno się poddawać.

Dziś wielu z tych ludzi, którzy odetchnęli z ulgą po naszym eksodusie drży. Drży, bo jeden z nas pomyślał dawno temu podobnie, a nawet poszedł krok dalej. I postanowił rzucić im rękawicę w najważniejszej bitwie. Uznał, że – niczym w „Terminatorze 2” – nie ma przeznaczenia. „No fate”.

I dlatego niech furia z jaką atakują Karol Nawrocki nie wydaje się Wam dziwna.

Są przerażeni. Przerażeni, bo przecież miało nas nie być, a w najlepszym dla nas razie mieliśmy wskazywać luksusowym prostytutkom drogę do pokoi hotelowych w których oni biesiadują. Dowozić im wódkę, narkotyki, pizzę, paczki, tyrać na ich rozwój. Łykać paszę, którą warzyli w swoich mediach, dawać się przerabiać na pulpę lub w najlepszym razie pudła rezonansowe dla ich propagandy, na wykonawców ich poleceń.

A przede wszystkim mieliśmy zamknąć mordę i trzymać ją zamkniętą.

Tymczasem jesteśmy i są nas miliony. Jesteśmy dowodem na to, że Polska to także nasz kraj. Że wiemy, czym on jest, że nie postrzegamy go jako obszar, w którym tylko przypadkiem pisany jest nam żywot robaka.

Że ta mająca 1000 lat ziemia jest też nasza. Bo to także nasza ziemia, nasz Dom, nasz kraj. I co by się nie stało – "ten kraj" nie będzie już taki sam.

Stoimy prawdopodobnie na ostatnim poziomie gry o nazwie „III RP”. Symbolem tego jest Karol Nawrocki patrzący w oczy „final bossa” tej gry – Donalda Tuska.

Niezależnie od wyniku tego niedzielnego starcia, ta gra już nigdy nie będzie taka sama.

I bardzo, kurwa, dobrze."
30 maja 2025, 23:09 / piątek
Wygramy to! POLSKA!!!
30 maja 2025, 23:41 / piątek
Wszyscy na wybory!
Nawet jeśli Nawrocki to nie do końca wasz kandydat to trzeba spróbować odeprzeć atak tęczowych federastów na niemieckiej smyczy.
Róbcie zdjęcia składu komisji w lokalach wyborczych (te dane są również dostępne na stronie PKW, ale oni muszą wiedzieć, że ludzie patrzą im na ręce), bierzcie swoje długopisy, sprawdzajcie autentyczność karty do głosowania.
To mogą być ostatnie wolne wybory!

A My swoje!!!
30 maja 2025, 23:53 / piątek
Nawet zlOnet przed chwilą opublikował: Wiadomości
Wojna w Ukrainie

Kraj

Świat

...
Wiadomości Onet Trójmiasto Rada Izby Notarialnej wydała komunikat dotyczący aktów notarialnych sprzedaży kawalerki Jerzego Ż.
Rada Izby Notarialnej wydała komunikat dotyczący aktów notarialnych sprzedaży kawalerki Jerzego Ż.
Polska Agencja PrasowaDzisiaj, 23:17
Rada Izby Notarialnej w Gdańsku nie stwierdziła uchybień formalnych w aktach notarialnych sporządzonych przez notariuszy w ramach transakcji nabycia kawalerki Jerzego Ż. – podał w piątek rzecznik RIN. Według komunikatu, odpowiedzialność za zgodność z prawdą złożonych przez strony oświadczeń spoczywa na osobach, które je składają.PAP/Artur Reszko
Karol i Marta Nawroccy
Rada Izby Notarialnej w Gdańsku nie stwierdziła uchybień formalnych w aktach notarialnych sporządzonych przez notariuszy w ramach transakcji nabycia kawalerki Jerzego Ż. – podał w piątek rzecznik RIN.
30 maja 2025, 23:58 / piątek
Wiem, że tu jesteśmy... i jest nas wielu, prawdziwych Lechistów. Tych którym na sercu leży prawdziwe dobro Polski, nowoczesnej, europejskiej, takiej normalnej w której odnajdziemy się my i nasze dzieci. Często rozmawiamy, dyskutujemy, mamy różne zdania, ale szukamy wspólnych rozwiązań.
Polska to jesteśmy MY, nie możemy być zamknięci, podporządkowani, uzależnieni od pisu.
Polska to My i Wy, to co teraz wywalczymy i wyrwiemy z tego zaścianka.
Zagłosujmy na Trzaskowskiego, bo pomimo wszystko mniejszy wstyd...
Powodzenia i trzymam kciuki...
30 maja 2025, 23:58 / piątek
Ja sie obawiam że oni to przekrecął. Wałek pójdzie. Kiedyś byłem w komisji na referendum wejścia do unii europejkiej i wiem jak wygląda liczenie głosów. Jak bede lewaki w komisji to będą odrzucać głosy i będzie lipa. Oby nie dla dobra Polski dla dobra narodu.
31 maja 2025, 00:10 / sobota
A my swoje!
31 maja 2025, 00:10 / sobota
@AVE - oczywiście, że będą próbować.
Ci ludzie, mimo, że mają się za lepszych są zdolni do wszystkiego.
Nawet jeśli jakimś cudem wygra Nawrocki to będą próbować unieważnić wybory, a wtedy płaczek konstytucyjny będzie potencjalnym kandydatem do objęcia tymczasowej prezydentury. Tyle tylko, że on jest rotacyjny i jak to wczoraj u Stanowskiego zauważył Grzegorz Braun - szybko Tusk go zrotuje że stołka jeśli uzna, że nie jest w 100% mu poddany (co akurat jest pewne jak dotowanie gejów przez ratusz w Wa-wie).
Obserwujmy i bądźmy gotowi na wszystko.
31 maja 2025, 00:40 / sobota
Ja prdl.Kiedys Bastion Prawicy.Lechia i Gdańsk.Za banner"tylko nie Trzaskowski",10 byczków włamuje się do prywatnego hotelu na Długim Targu,w Gdańsku.Wlasciciel składa skargę do prokuratury.Cisza wyborcza.
31 maja 2025, 14:51 / sobota
O tym będą też te wybory. Warto się zastanowić i iść głosować.
" Generalny prokurator Adam Bodnar przygotował wytyczne dla prokuratorów, które mają usprawnić ściganie sprawców mowy nienawiści, w tym tej szerzącej się w internecie.

Kluczowe aspekty nowych wytycznych:

Wyspecjalizowani prokuratorzy: Sprawami dotyczącymi mowy nienawiści zajmą się prokuratorzy posiadający odpowiednie przygotowanie w tej dziedzinie.

Ściganie z urzędu: Niektóre przestępstwa będą ścigane z urzędu lub na wniosek prokuratora, gdy będzie tego wymagał interes społeczny.

Zajęcie urządzeń elektronicznych: Prokuratorzy będą mieli prawo do zabezpieczania telefonów, laptopów i innych urządzeń elektronicznych. Biegli będą analizować ich zawartość, uwzględniając również usunięte wpisy czy komentarze.

Mowa nienawiści to także memy: Wytyczne jasno precyzują, że mowa nienawiści obejmuje również komunikaty wizualne, takie jak memy.

Poszanowanie tożsamości ofiar: Prokuratorzy są zobowiązani do zwracania się do osób pokrzywdzonych z użyciem preferowanych przez nie zaimków i form osobowych czasowników, co ma na celu zapewnienie ich komfortu psychicznego.

Dostęp do danych: Prokuratura będzie mogła występować do operatorów telekomunikacyjnych o niezbędne dane, w tym dostęp do poczty elektronicznej, w celu identyfikacji sprawców mowy nienawiści w sieci.

Ściganie treści z zamkniętych grup: Przestępstwa mowy nienawiści popełniane na zamkniętych grupach, prywatnych czatach itp. będą ścigane, o ile wykraczają poza krąg najbliższej rodziny i przyjaciół.
Dodatkowo Prokurator Generalny będzie co roku publikował na swojej stronie internetowej statystyki dotyczące rozliczania przestępstw z zakresu mowy nienawiści.
Ustawa o tzw. mowie nienawiści nie została podpisana przez Prezydenta Andrzeja Dudę."
31 maja 2025, 15:01 / sobota
odnośnik
A to już poglądowa akcja i jak wyglądało zatrzymanie Batmana w Gdańsku. Ok 10 Policjantów w tym 3 to cywile.
31 maja 2025, 15:33 / sobota
Oj tam Chris...to jest właśnie nowoczesna, europejska Polska...
31 maja 2025, 15:49 / sobota
d.g. Ale za to uśmiechamy się jak nigdy :)
Bo to jest najważniejsze ,żeby się uśmiechać. Bronek mi się przypomniał :)
31 maja 2025, 16:03 / sobota
Dobra. Śmiechy i chichy były ale to jest poważna sprawa. Daję link do źródła . Tam jest tego jeszcze kurwa więcej . Miłej lektury życzę !
odnośnik
31 maja 2025, 18:12 / sobota
Chris,Bronek u Rymanowskiego,zapytany o najlepsze polowanie,stwierdził,że jak upolował dwa kaczory,jednocześnie,chyba dwa strzały z dubeltowki,to było to naj naj.Czy da się skomentowac tego pana?
31 maja 2025, 21:45 / sobota
odnośnik
Jak zwykle wydymani...Niemcy dostaną kontrakty a my Ukraińców na utrzymanie.
I jeszcze więcej banderowskich flag na urzędach...na pewno maja ubaw z durnych Lachów...
1 czerwca 2025, 10:40 / niedziela
Nie ma to jak sobie poboksować z rana
1 czerwca 2025, 12:12 / niedziela
Dziś dzień chwały, niech nie POpsują go nam pedały. Czołem Wielkiej Polsce.
1 czerwca 2025, 14:15 / niedziela
W Warszawie na lewych zaświadczeniach o miejscu pobytu głosują po dwa razy...będą "pilnowali" tych wyborów a możliwości mają naprawdę duże.
1 czerwca 2025, 14:21 / niedziela
1 czerwca 2025, 14:26 / niedziela
Celowy bałagan z zaświadczeniami.
W Warszawie,zaświadczenia pobierane były,przez mieszkancow innych dzielnic,aby glosowac,nie w swoich komisjach.
1 czerwca 2025, 16:06 / niedziela
No to Panowie jest pozamiatane...
1 czerwca 2025, 16:21 / niedziela
Nie jest
1 czerwca 2025, 16:25 / niedziela
Jest, na podstawie podawanej i przewidywanej frekwencji, przecieków z exit poll itp. około 51,6-48,4 dla Trzaska. Prediction markets dają na jego wygraną 82 procent aktualnie.
1 czerwca 2025, 16:29 / niedziela
To są stawki jakie zostały postawione na poszczególnych kandydatów, nic do rzeczy
1 ..... 44 45 46 47 48 ..... 53
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.558