Gdańsk: piątek, 13 marca 2026

WĄTEK PATRIOTYCZNY.

strona 48/52

2 czerwca 2025, 10:43 / poniedziałek
Kilka osób pytało czy mnie zawineli, ale nie spokojnie trzeba było odespać. Pięknie się obudzić w biało-czerwonej Polsce. Wierze że bedzie
dobrze, na składkę zdrowotną poczekamy max do 2027 bo wtedy wierzę że Konfederacja, ale i Karola bym tak w temacie nie przekreślał bo dało się zauważ że mysli samodzielnie a nie stricte linia Pisu. Tak czy siak jest dobrze, miłego dnia także drugiej stronie
2 czerwca 2025, 11:45 / poniedziałek
Na czym opierasz swój optymizm odnośnie składki zdrowotnej? Czy Karol pokazał, że umie myśleć samodzielnie czy może by zyskać głosy powie to co ktoś chce usłyszeć ? Zostawiam to każdemu do samodzielnej oceny. Powrót PiS-u do władzy nie spowoduje obniżenia kosztów dla przedsiębiorców, jak to socjaliści nie tyle by komuś dać ważne by komuś zabrać jak za dobrze prosperuje... A to, że przedsiębiorca robi często gęsto po 12-14h dziennie to nie ważne... Ma za dużo i ma finansować tych którym się nie chce... Jak to Karol inteligentnie u Mentzena podpisał, że nie zgodzi się na nowe podatki, nie będzie podatku dla technologicznych gigantów, niech mali przedsiębiorcy finalizują rozrzutność socjalną... Po następnych wyborach jedyna szansa, że w tej nadchodzącej koalicji Konfa będzie miała na tyle dużo do powiedzenia, że ukruci tą patologię...
2 czerwca 2025, 12:16 / poniedziałek
Wybacz już mi się nie chce, od miesiąca nic innego nie robiłem w wolnym czasie, teraz pora na radość. Gratulacje Karol Nawrocki i pamiętaj że reprezentujesz nie tylko Pis ale i wyborców G.B i Konfederacji.
2 czerwca 2025, 19:04 / poniedziałek
Długo się wahałem czy wstawić ten film, ale nie mogłem się powstrzymać. Zwolenników drugiej strony politycznej proszę o dystans.
odnośnik
2 czerwca 2025, 19:36 / poniedziałek
Mi się podoba. jakże to było prorocze, przeczytałem te swoje felietony z Lechią.net z tego czasu a były totalnie aktualne. Od jutra trzeba wspólnie budować ale dziś można poświętować. 15 lat młodszy się czuję oglądając twój filmik!
2 czerwca 2025, 19:59 / poniedziałek
A oni nadal nie rozumieją dlaczego ich kandydat przegrał. Wylew jadu, pogardy i nienawiści w wykonaniu różnej maści celebrytów w postaci Olbrychskich, Jandy, Powiatowego czy pajaca Skiby. Wyśmiewanie wyborców, ze ciemni i niewykształceni. Bo się nie poznali na geniuszu tęczowego Rafała.. A już szczytem chamstwa i pokazu nienawiści jest hejt na córeczkę Karola. Przodują w tym kurwy spod znaku błyskawic, 8 gwiazdek i tęczowych flag. Tacy postępowi i tolerancyjni...z drugiej strony robią dobra robotę bo ich wafle z pewnością nie dotrwają do końca kadencji mając takich popleczników.
2 czerwca 2025, 20:04 / poniedziałek
D.G bądzmy ponad to, niech toną w swoim jadzie
2 czerwca 2025, 20:27 / poniedziałek
Masz racje Edwin niech toną i się nie wynurzają...
2 czerwca 2025, 21:25 / poniedziałek
Waszmościowie Szanowni,

na okoliczność obu tur wyborów prezydenckich wyciągnąłem do piwa kufel Lechii, który dostałem od Dufa 20 lat temu, jak nasz Tadziu był już w szpitalu.
To jest prawdziwy amulet. Pomógł wtedy, pomógł i tym razem.

Namówcie, proszę, ks. Jarka na mszę dziękczynną na Ostrej Bramie.

Wzorem Piłsudskiego powinniśmy zostawić tam tabliczkę wotywną o treści: „Dzięki Ci, Matko, za Prezydenta”. Amen.

Tradycyjnie pozdrawiam wszystkich Znajomków i Przyjaciół!

Pawełek
OLD FASHION MAN CLUB
Legia Warszawa
2 czerwca 2025, 21:27 / poniedziałek
Piękna sprawa! Maść na ból dupy wykupiona z aptek.
2 czerwca 2025, 21:47 / poniedziałek
Te Pawełek. Jak kufel to chociaz z duźej litery i Kuffel😁
2 czerwca 2025, 21:58 / poniedziałek
Te, Edwin, nie prowokuj, to nic Ci się nie stanie… :)

Jeszcze Polska nie zginęła!

I tylko to się liczy.
2 czerwca 2025, 22:00 / poniedziałek
Dokładnie, pozdro
2 czerwca 2025, 22:03 / poniedziałek
Chyba że mi grozisz to dawaj
2 czerwca 2025, 22:10 / poniedziałek
Te Legia sam uważaj na słowa
2 czerwca 2025, 22:12 / poniedziałek
Nagle zwariowałeś? Edwin, dobrze jest, świętujemy. Mam nadzieję na wielką fetę przy Ostrej Bramie.

:)
2 czerwca 2025, 22:13 / poniedziałek
To już lepiej:)
2 czerwca 2025, 22:25 / poniedziałek
KZiNT, czyli z warszawska rzecz biorąc „krótko zwięźle i na temat”.

A po Wilnie mogę Was oprowadzić po starych polskich adresach…
Akcja na zapamiętanie do końca życia.

Bazyliańska, Ostrobramska, Wielka, Zamkowa i Plac Kadedralny…

I tak dalej...
2 czerwca 2025, 22:29 / poniedziałek
Ale szacunek najpierw do kibiców Lechiii.. tego brak, plus grozby do mnie
2 czerwca 2025, 22:38 / poniedziałek
Edwin, Ty albo nie zrozumiałeś żartu z wykorzystaniem naszego starego tekstu do milicji „Nie prowokujcie to się wam nic nie stanie”, albo nie wiem co jeszcze tam sobie wymyśliłeś.

Rzeczywistość, Kolego, na tu i teraz jest taka:

GDAŃSK WARSZAWA – WSPÓLNA SPRAWA

Precz z komuną!

I tego się trzymajmy.
2 czerwca 2025, 22:43 / poniedziałek
To może nie skumałem, chyba po tej stronie barykady stoimy, ale to Ty się poprawnie wysławiaj
2 czerwca 2025, 22:46 / poniedziałek
Dziękuję kibicom Śląska, Legii, Lecha, Cracovii i wielu innych polskich klubów za to, że wbrew nagonkom ( tego doprawdy nie lubimy ) wyrażali swój stosunek do obślizgłego Rafała podczas meczów.

odnośnik

2 runda wygrana. Celebryci w szoku. A tak chcieli wypaść trendy. Nie mogą się cieszyć, bo wszystkiemu znowu jest winien ... elektorat. Niemal ten sam, co ich koalicję wsparł w dojściu do władzy. Ale jakie to ma znaczenie?
2 czerwca 2025, 22:57 / poniedziałek
Edwin, zapewne w październiku będę na 20 rocznicy śmierci Dufa. Wtedy osobiście wystartuj z tymi pouczeniami.

Z najwyższą przyjemnością się odniosę.

Dobrej nocy.
2 czerwca 2025, 23:00 / poniedziałek
Kolego nie odniose sie bo mam prawa, zawsze badz po stronie prawdy, pozdrawiam
2 czerwca 2025, 23:34 / poniedziałek
Pawełek :-) Pozdro
2 czerwca 2025, 23:37 / poniedziałek
Wychodzi że ja też
2 czerwca 2025, 23:43 / poniedziałek
Że nigdy nie stanę po stronie lewactwa
2 czerwca 2025, 23:52 / poniedziałek
@pawełek oczywiscie pogadam z przyjemnoscią
2 czerwca 2025, 23:58 / poniedziałek
Tak trochę nas jak warszawka pojechałes…
3 czerwca 2025, 00:07 / wtorek
Tylko sedno my zawsze LECHIA GDANSK
3 czerwca 2025, 00:17 / wtorek
Bardziej dzielisz kolego niż łączysz, ale to moje zdanie tylko
3 czerwca 2025, 07:39 / wtorek
Weź Edwin nie pij tyle jak tu piszesz bo ciężko sie to czasem czyta a to nie pierwszy raz jak nie zrozumiałeś przekazu albo prowadzisz dyskusję sam ze sobą ( po 5 wiadomości pod rząd pod sobą). Troche słabo to wygląda, nie wspomnę jak w innych wątkach pisałeś ze już kończysz pisanie i odpisywanie a po 5min dorzucałes kolejny wpis w ktorym zaprzeczałeś swoj poprzedni. Trochę konsekwencji. To żadna napinka, jestem tu od 20 lat, bardzo rzadko sie wypowiadam ale już czasem ciężko to czytać. Czytaj ze zrozumieniem i zanim cos odpiszesz Weź gleboki oddech i przeczytaj coś drugi raz. To usprawni komunikacje na forum. Pozdro
3 czerwca 2025, 08:04 / wtorek
Lewakopopierdoleńcy skwierczą na xach i wykopach aż miło, pięknie się ogląda ten skowyyyt ścierwusów. Trzeba swoje robić dalej, czyli nawet na krok nie odstępować bo rudy pajac już zapowiedział, że będą dalej rozpierdalać Polskę.

Jak nie było to dla przypomnienia
odnośnik
3 czerwca 2025, 09:05 / wtorek
Po tym ostatnim czasie gdzie na kazdym kroku był hejt i to wlasnie taki jak przekrecanie nazwiska itp chyba faktycznie sie czlowiek robi przewrazliwiony, jak nie skumałem to sorry
3 czerwca 2025, 09:19 / wtorek
@pawełek przepraszam ,faktycznie wczoraj było świętowane a na człowieka się wylewa w niecie tyle hejtu jak się cieszy ze zwycięstwa Karola, że mózg skrótowo odczytał Twe słowa, no cóz pijesz nie pisz
3 czerwca 2025, 10:07 / wtorek
Edwin, spoko, nie było tematu :)

O, i Matad się pojawił. Kopę lat…

Pozdrawiam i życzę dobrego dnia!
3 czerwca 2025, 17:36 / wtorek
Pozdro Pawełek...
Miło że o nas pamiętasz poza ligową młócką
GWWS
5 czerwca 2025, 15:23 / czwartek
Lewy czerwcowy ... panowie policzmy głosy .... 11 czerwca ... panie Władku pan się nie boi ... czas na wbicie (politycznego) ciosu we wiadome plecy
5 czerwca 2025, 20:11 / czwartek
@drogi Pawełku dziękuje za zrozumienie i słuszne słowa. Trochę mi się wrotki odpaliły ale jak zobaczyłem ten hejt na Dziecko i sam dostawałem jakieś wulgarne wiadomosci od tych pseudo inteligentnych to już człowiek głupieje, ale jak mówisz w tym wypadku Gdańska- Warszawa wspólna sprawa, pozdrawiam serdecznie
7 czerwca 2025, 19:56 / sobota
Gdańsk dziś obwieszony pedalskimi szmatami. Skandal, jak można coś takiego tolerować.Kto za to płaci?
7 czerwca 2025, 22:31 / sobota
Castorp, tak jak mało kiedy się z tobą zgadzam, to tu jesteśmy w 100 procentach zgodni.
7 czerwca 2025, 22:41 / sobota
Waszmościowie,

mamy jeszcze jeden wspólny, patriotyczny temat - POGOŃ LWÓW.

W tej sprawie jestem w stałym kontakcie z naszym Księdzem Jarkiem.

Senat RP obecnej kadencji uznał, całkowicie ignorując kryterium narodowościowe, że Polska kończy się na Bugu – i zupełnie olał Polaków z Wilna i Lwowa, jednocześnie równoważne pieniądze przyznając np. na antypolską, lewacką fundację „Otwarty Dialog” Kozłowskiej i Kramka.

Rezultatem tego jest prawdopodobny upadek Pogoni Lwów jeszcze w tym roku.

odnośnik
odnośnik

Jeżeli uznacie to za zasadne, wesprzyjcie, proszę, lub chociaż nagłośnijcie zbiórkę na przedmiotowy klub.

Na polskiej mapie Lwowa może zaistnieć wyrwa nie do zasypania.

Z pozdrowieniami

Pawełek
OFMC
(L)
8 czerwca 2025, 13:56 / niedziela
Wpłaciłem 100zł. Ale czuję, że to jakiś wałek.
8 czerwca 2025, 16:14 / niedziela
Też wpłaciłem. Żaden wałek. Pomóżmy polskim piłkarzom w naszym Lwowie. Ile kto może, nawet i 20 zł.
8 czerwca 2025, 19:08 / niedziela
rynio61, castorp – serdeczne Bóg zapłać!

Prezes lwowskiej Pogoni Marek Horbań będzie jutro (w poniedziałek, 9 bm.) o godz. 9.10 gościem na antenie Radia Wnet u Artura Żaka i Wojtka Jankowskiego w Studiu Lwów.
Będzie można na żywo posłuchać co i jak, do czego zresztą zachęcam.

odnośnik
odnośnik

Dziękuję i pozdrawiam.
P.
8 czerwca 2025, 20:48 / niedziela
Wilno to piękne POLSKIE miasto odnośnik
Trzeba wspierać, też się dorzucam
8 czerwca 2025, 21:06 / niedziela
Lwów i Wilno, to są POLSKIE miasta. Zawsze warto wspierać, każdą pro Polską inicjatywę.
8 czerwca 2025, 21:20 / niedziela
Dzięki, Edwin.

Stare Wilno jest z wyglądu tak arcypolskie, że to wręcz apogeum absurdu, że to dziś zagranica.
Właśnie zastanawiam się nad wyprawą na 81 rocznicę Powstania Wileńskiego 1944, znanego jako Operacja „Ostra Brama”.

Zaraz potem mamy 82 rocznicę Krwawej Niedzieli.
odnośnik

A we Lwowie to każdy kamień nadal mówi po polsku...

Pozdrawiam!
8 czerwca 2025, 21:45 / niedziela
@Pawełek Pozdro i dziękuje, to jest nasza POLSKA
9 czerwca 2025, 09:49 / poniedziałek
Z innej beczki. Lewandowski kompromitacja dla mnie totalna
1 ..... 46 47 48 49 50 ..... 52
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.470