Gdańsk: niedziela, 16 sierpnia 2026

WĄTEK PATRIOTYCZNY.

strona 49/53

9 czerwca 2025, 11:13 / poniedziałek
Panowie PKW dzisiaj podpadnie Giertychowi, czy nas uwali?
9 czerwca 2025, 11:36 / poniedziałek
Wariant rumuński?...wcale się nie zdziwię...
9 czerwca 2025, 12:22 / poniedziałek
Wariant rumuński na 1000% nie wchodzi w rachubę, bo Izba SN, które będzie orzekała ws ważności wyborów złożona jest z przyzwoitych sędziów, niekurwistycyjnych.Tu spoko, nikt Karolowi i nam nie zabierze zwycięstwa, choćby się koń POsrał, ryży zawodził jak wilk nocą, a szachraje bodnarowskie odprawiały czary. Zresztą ludzie nie pozwolili by na taki szwindel. Co do Lewandowskiego,to słabo. Natomiast niezależnie od tego nieudacznik Probierz powinien odejść po kompromitacji na Euro 2024 i spadku z gr A ligi Narodów. Gość jest świetnym trenerem ligowym,ale do reprezentacji nie nadaje się w ogóle. Może ruch Lewandowskiego przyśpieszy jego dymisję. Brzęczek od niego był o niebo lepszy,a nawet Michniewicz. On nie daje gwarancji ani poprawy gry,ani wyników.
9 czerwca 2025, 13:08 / poniedziałek
Kwestionowanie wyniku wyborów nie wchodzi w grę to już jest totalnie ostatnia nieprzekraczalna granica i myślę że obie strony to wiedzą. Co do Probierza to owszem radzi sobie mocno średnio, ale akurat w tym wypadku postąpił w jedyny możliwy sposób. Co to za kapitan który sobie mecze wybiera?, jak to na mental pozostałych wpływa przed co by nie było kluczowym meczem? Nie rozumie Pan Robert ewidentnie czym jest biało-czerwona koszulka i z tego co słychać to szatnia się raczej nie zmartwiła
9 czerwca 2025, 13:21 / poniedziałek
Probierz pracował u nas, pracował wiele lat w Ekstraklasie a wy się nadal nabieracie na jego tanie zagrywki.
9 czerwca 2025, 13:35 / poniedziałek
Z takim rywalem jak Finlandia niewygranie to obciach będzie i dowód, że piłkarze nie zasługują na awans, bez względu na to,czy grałby czy nie Lewandowski. To nie hokej, gdzie nie byliby faworytami. To będzie też koniec Probierza, jak nie przejdą Finów.. Liczę, mimo wszystko, wiedząc że słabi są, że wcisną to jeden do zera, choćby na złość Lewandowskiemu. Aż Lewemu sodówa już dawno odbiła i daje odczuć na kadrze, że ma inny status i oczekuje innego specjalnego trenowania, to nie dziwota, że nie cieszy się sympatią. Zresztą jego między innymi fochy zwolniły Brzęczka i Mickiewicza. Poza tym Lewandowski to nie ten piłkarz, co 4--5 lat temu. Nie mówię, że się kończy ale traci na wartości, jakości, wolny jest. Zresztą w Barcelonie były naciski, by z kadry odszedł i skupił się na lidze. Wykorzystał więc pretekst z opaską kapitana i zrobił co kto korzystne dla siebie, swojej kariery.
7 lipca 2025, 21:19 / poniedziałek
Dzisiaj upamiętniliśmy w Wilnie 81 rocznicę operacji „Ostra Brama”.

odnośnik

A przy okazji, zgodnie z czerwcowymi zamysłami, wypowiedziałem na Ostrej Bramie sakramentalne „Dzięki Ci Matko za Prezydenta” :)

Do tego nadmienię, że w porównaniu do ostatnich lat jest spory postęp językowy. W Wilnie niemal wszędzie można dogadać się po polsku. Tylko raz musiałem skorzystać z rosyjskiego. Angielski bojkotuję, ponieważ używanie go w polskich miastach i tych rejonach jest aberracją po maxie :)

Pozdrawiam z mojej wileńskiej mety na Bazyliańskiej!
P.
8 lipca 2025, 13:10 / wtorek
19 lipca w wielu miejscowościach odbędą się Pikiety Konfederacji "Stop imigracji!". Początek o godzinie 12:00

"Przypomnijmy, że decyzją rządu Donalda Tuska wszystkie przejścia graniczne na granicy z Niemcami są teraz traktowane jako obiekty infrastruktury krytycznej. Politycy Konfederacji natychmiast zwrócili uwagę, że potwierdza to, że szefowi rządu zależy na ukryciu przed Polakami tego, co dzieje się na granicy."

"Decyzje ws. zakazu lotów dronami przy granicy, ustanowienia zakazu fotografowania przejeść granicznych i agresywna retoryka wobec Polaków monitorujących sytuację na granicy układają się niestety w spójną całość: rząd chce walczyć nie z nadużyciami Niemców, ale z zaniepokojonymi sytuacją Polakami. To niemądra decyzja — z oddolną mobilizacją Polaków nikt jeszcze nie wygrał. Egzekucja tych decyzji podniesie poziom konfliktu społecznego i wzmocni podejrzenia, że rząd po cichu kapituluje przed niemieckimi naciskami i nadużyciami. A tego co się dzieje na granicy ostatecznie i tak nie da się ukryć" – napisał Krzysztof Bosak
11 lipca 2025, 22:38 / piątek
82 rocznica Krwawej Niedzieli.

Na wprowadzenie w odpowiedni nastrój:

odnośnik
odnośnik

Oficjalna relacja z obchodów niebawem na fb OFMC:

odnośnik

Z pozdrowieniami
P.
14 lipca 2025, 18:36 / poniedziałek
W Ratuszu Głównego Miasta powstała wystawa "Nasi chłopcy w Wehrmachcie" z inspiracji Muzeum 2 Wojny i Muzeum Historii Gdańska.Kult Wolnego Miasta Gdańska rozwija się prawidłowo. Czekam na kolejne w"wystawy" nasi chłopcy w SS i nasi chłopcy w UB...
14 lipca 2025, 19:05 / poniedziałek
Co Ty piszesz?
Chyba cały kontekst historyczny jest Tobie znany?
Nie znasz żadnej osobistej historii?
Ale wiesz, że Polacy siłą wcieleni do Wehrmachtu, często dezerterowali...
I szacuje się, że przeszło 89 tysięcy służyło potem w Polskich Siłach Zbrojnych?
Nie, nie w Gestapo ani UB. W SS też ciężko naszych znaleźć...
I piszę to, jako potomek gdańszczanina, więźnia m.in. Stutthofu, który zginął w niemieckim obozie koncentracyjnym Dachau. Podobnie,jak dwaj starsi bracia mojej babci
14 lipca 2025, 19:35 / poniedziałek
Bezczelna prowokacja, zrównanie ofiar z agresorami niemieckimi. Relatywizacja i rozmywanie odpowiedzialności za wojnę. Wszyscy byli umoczeni...i już nie chodzi nawet o sama wystawę bo faktycznie trzeba pamiętać o tragedii wielu przymusowo wcielonych. Ale ten tytuł wystawy "nasi..." to porażka.
Nasi chłopcy to walczyli we wrześniu 1939 roku przeciwko Wehrmachtowi...ale tak właśnie się manipuluje i miesza w głowach ludziom...
14 lipca 2025, 19:59 / poniedziałek
Rolą i interesem Niemców i żydów jest dorabianie Polakom gęby sprawców. To właśnie na usługach Niemców robi antypolski rząd rudego chuja. Co do żydów to rudy do spółki z Kaczyńskim. Trudno mieć pretensje do obywateli III Rzeszy czy WMG o wcielanie ich do Wehrmachtu ale to nie powód do ich gloryfikowania. Nie jest to Polska racja stanu.
Nasi w wemachcie, usunięcie Pileckiego i Maksymiliana Kolbego z M2WŚ, Polacy mordujący żydów w Jedwabnem i Wiźnie, żołnierze AKi Wyklęci to bandyci, kurwy pokroju Grabowskiego i Engelkingowej(historycy za pieniądze żydowskie i niemieckie), plujący na Polskę to mężowie stanu. Ta druga, regularnie plująca na Polaków, to nawet od rudego chuja posadkę w Auschwitz dostała. Anna Maria Żydowska mówiąca o starych trupach z Wołynia czy Barbaria Lewacka mówiąca o polskich nazistach budujących KL Auschwitz. Chuj, że to same kłamstwa ale pasujące do niemieckiej i żydowskiej polityki. Tej historycznej i nie tylko.
14 lipca 2025, 20:16 / poniedziałek
No widzisz... Tu się nawet zgodzę, co do tytułu. Bo rozumiem, że wielu , widząc gości w niemieckim mundurze, to tak może pomyśleć... co za nasi?! Z gapą?
Może bardziej adekwatne byłoby " Polacy siłą wcieleni do Wehrmachtu " ?
" Polacy stąd ". Ale ktoś kto ma jakąś tam wiedzę, to chyba przecież wie, że Polaków siłą wcielonych było 400-450 tysięcy, może nawet więcej...
14 lipca 2025, 20:32 / poniedziałek
"tak właśnie się manipuluje i miesza w głowach ludziom..." to pewnie też, dodałbym tylko... ludziom, którzy nie interesowali się nigdy pewnymi sprawami, historią...
14 lipca 2025, 21:00 / poniedziałek
@balshoy Ty wiesz i ja wiem ale młodzi historyczną wiedzę mają na zatrważającym poziomie.
Nie bez powodu ta władza okroiła nauczanie historii i to jeszcze w zmienionym programie.
I potem taki chłopak czy dziewczyna powie: w końcu ci Niemcy to nie byli tacy źli. W końcu to "złe słowo Polaka" było jedną z przyczyn wybuchu wojny...cytując jednego z włodarzy naszego miasta. Dobrze to podsumował filet9
14 lipca 2025, 23:00 / poniedziałek
Wy wiecie, ja wiem a na zachachodzie aż po USA wiedzą, że to Polacy mordowali żydów, że były polskie obozy etc. Następne pokolenie szkolone w szkole Nowackiej mądrzejsze od tych z zachodu nie będzie. Co do działalności Niemiec taki świeży artykuł odnośnik . W tym kraju nie może być dobrze a najlepsze, że Polakom to w ogóle nie przeszkadza. Od 200 lat pod czyimś butem. Zabory, Hitler, Stalin i dalej pod butem Moskwy aż po magdalenkową koalicję na usługach Berlina, Brukseli, ruskich czy żydów. Polak ku uciesze wielu musi mieć swojego pana i być pod jego butem. Wydarzenia z Jedwabnego na przestrzeni lat i z piątku są tego dowodem. Szarża rabina szudricha i uległość większości opcji politycznych dołączając KK jest przerażająca. Już dziś na prywatnej działce obok stodoły, na której Wojciech Sumlinski zrobił wystawę z jedwabieńską prawdą, na zlecenie Szudricha krążyła prokuratura. Zadziwiająco niecodzienna szybkość działania polskich służb. Jeszcze w weekend bodnar zapowiedział śledztwo przeciw Sumlińskiemu. Uderz w stół to Aj waj się poniesie.
14 lipca 2025, 23:11 / poniedziałek
Macie sporo racji, bo sytuacja nie jest taka zero - jedynkowa, jak widzi to warszawka. Przyznam jednak, że tytuł nie został dobrze sformułowany, bo sugeruje, że Polacy podbijali razem z Niemcami świat. I to mogło być zamierzone przez twórców wystawy - i z tego powodu budzi moje oburzenie. Z drugiej strony, w końcu czyi są ci chłopcy jak nie nasi? Służyli w obcej armii, ba we wrogiej armii, ale nie przeciw polskiemu wojsku, i dlatego że musieli. Tak, jak i wcześniej przez wiele lat zaborów. Z oczywistych względów wysyłano ich przede wszystkim na front wschodni, gdzie tak naprawdę walczyli przeciw drugiemu zaborcy.. W mojej bliższej rodzinie nie było takiego przypadku ( Niemcy pozabijali chłopaków jako o znanym im wrogim nastawieniu) ale w dalszej ponoć taki. Nie znam tej wystawy, ale od siebie dodam, że Polacy z Wehrmachtu nie mieli alternatywy. Bywało, że przechodzili na stronę Rosjan i .... nic, przed paktem Sikorskiego często ginęli w ich niewoli. W oblężonym Leningradzie, to obrońcy ponoć zjadali ich podobnie jak jeńców. Sytuacja nie do pozazdroszczenia.
14 lipca 2025, 23:27 / poniedziałek
Lille-1 pełna zgoda. Tylko czy to jest temat, który przynosi chwalę i jest polską racją stanu? Zasługuje na wystawę? Nie. O nazwie wystawy nawet chyba nie ma co dyskutować i chyba prlna zgoda, że to przegięcie. Jaki jest jej odbiór, szczególnie za granicami Polski? Dodam na koniec, że zorganizowali ją ludzie władzy, która to doszczętnie przemilczala święto Żołnierzy Wyklętych 1 marca. Nie było żadnych państwowych obchodów a cześć uśmiechniętych publicznie ich potępia i nazywa bandytami.
15 lipca 2025, 11:45 / wtorek
Naszym miastem rządzą idioci. Tylko debil mógł zrobić taką wystawę, teraz się tłumaczą przymusowymi wcieleniami itd. Trzeba było nazwać to, "Polacy przymusowo wcielani do Wermachtu" a nie kurwa "Nasi chłopcy". Nasi chłopcy to np Kusociński, nie chciał być przymusowym pomagierem szwabów więc spoczywa w Palmirach. Ile to jeszcze będzie trwać, ten debilizm w naszym mieście?
15 lipca 2025, 12:21 / wtorek
No cóż-Nasi Chłopcy to Ci,którzy bronili Westerplatte oraz Ci,którzy bronili Poczty Polskiej w Gdańsku za co zapłacili cenę najwyższą.
Ja wiem,że historia nie jest czarno-biała.Doskonale rozumiem,że za wcieleniami do niemieckiej armii kryły się często ludzkie dramaty.Tak naprawdę nie w tytule rzecz.Lekkość z jaką podchodzi się obecnie do relatywizacji i tworzenia alternatywnej wersji historii jest co najmniej nie na miejscu.
15 lipca 2025, 12:33 / wtorek
Dla tego tu się ciśnie tylko jedno skojarzenie. JEBAĆ CZERWONYCH SKURWYSYNÓW.
15 lipca 2025, 21:54 / wtorek
Nie ma co relatywizować, to jest wstyd co wyprawiają władze miasta. Zamiast gloryfikować obrońców Poczty takie "coś" ,dramat
15 lipca 2025, 23:06 / wtorek
Je... folksdojczów dawniejszych i dzisiejszych. Cześć i chwała bohaterom z WP, z NSZ, AK, BCh, KN, NOW i z innych formacji walczących o niepodległą Polskę w czasie okupacji niemieckiej i sowieckiej.
16 lipca 2025, 03:12 / środa
Jak kolega z Wrocławia przyjechał do Gdańska, to go zabrałem pod pomnik Pileckiego, a następnie pokazałem budynki Poczty Polskiej, gdzie dzielnie się bronili nasi bohaterowie. To tym, którzy walczyli o Wolną Polskę należy się pamięć, szacunek i wieczna chwała. Wszyscy ci, którzy gloryfikują zbrodniarzy, oby otrzymali stosowną za to zapłatę. Bóg Honor i Ojczyzna!
20 lipca 2025, 20:19 / niedziela
W mijający weekend mieliśmy okazję pomóc polskim dzieciom z Kresów, wracającym z wakacji zorganizowanych w Salezjańskim Ośrodku Młodzieżowym pod Ostródą przez Księdza Jarka:

odnośnik
odnośnik

Piękna sprawa, Panowie. Radość i wzruszenie mega max!

Z pozdrowieniami
P.
24 lipca 2025, 20:59 / czwartek
Trzeba walczyć o przyspieszone wybory, to PO ma żółte papiery.
Mamy u władzy wariatów. Według pana Bodnara. Zarabiasz 15tys brutto , masz dwoje dorosłych zdrowych Dzieci to masz płacić 8500 alimentów plus podatek. Czyli młodzi dorośli którzy mają też drugiego rodzica który powinien w teorii też coś dołożyć mają dostać z 8000 tys na głowę (na pewno potem będzie im się chciało pracować), a rodzicowi który tyra na całe etat ma zostać 3000tyś. Chyba będzie trzeba pogadać z Dziećmi o kieszonkowym.... albo pozbyć się tych DEBILI u władzy. POjeby
ps. skala tego kretynizmu jest taka, że ok przebiliście waszych Chłopców z Wermachtu i to wszystko w dobie kryzysu demograficznego, niszczycie nasz kraj każdego dnia, banda kretynów i nieudaczników, WON
24 lipca 2025, 22:29 / czwartek
Zasadniczo masz rację.
Pomieszałeś tylko formy zapisu liczb... 8000 tys. to 8 000 000 czyli 8 milionów. No wtedy na pewno nie będzie się chciało im robić ;)
8 tys. to po prostu 8 000 i już.
24 lipca 2025, 23:02 / czwartek
Zasadniczo to ten rząd to wariaci, albo inaczej szkodnicy
2 sierpnia 2025, 15:33 / sobota
Wszystkim doskonale znany ksiądz Jarosław Wąsowicz zostanie kapelanem prezydenta RP Karola Nawrockiego. Gratulacje! Z Panem Bogiem!
7 sierpnia 2025, 08:35 / czwartek
Udało się. Mamy prezydenta Karola Nawrockiego. Rudy i jego banda stawała na głowie żeby nie doszło do zaprzysiężenia.
Niech żyje Polska!
7 sierpnia 2025, 10:07 / czwartek
I nasi też tam byli...a my swoje!
7 sierpnia 2025, 10:55 / czwartek
Boże błogoslaw uchochanej Ojczyźnie i nowemu prezydentowi Rzeczypospolitej. Strzeż ich od wrogów zewnętrznych, ale jeszcze bardziej od tych wewnętrznych.
Wielka radość i przyjemność wczoraj z oglądania ryżego na zaprzysiężeniu, gdy siedział skwaszony, ze złą miną, z nosem zwieszonym na kwintę.
7 sierpnia 2025, 11:59 / czwartek
Boże błogosław Panu Prezydentowi Najjaśniejszej Rzeczypospolitej Polskiej, Karolowi Nawrockiemu!
Oby 6 sierpnia to była symboliczną data pogrzebu III RP i początek odzyskiwania suwerenności. Ogrom wyzwań przed naszym narodem...
10 sierpnia 2025, 20:50 / niedziela
odnośnik
Banderowcy zabawili się w Warszawie na Narodowym...w mediach cisza ale jak jest nieprawilna oprawa na meczu to w TVN jest zaraz jazgot i faszyzm. A tu heroje biegają z banderowskimi symbolami, napierdalają się z ochroną i co? Nic! Zebrał bym to ścierwo zapakował do ciężarówek i wywiózł na front. Niech tam podokazują...ale to biedni ludzie szukający swojego miejsca w życiu...
10 sierpnia 2025, 22:57 / niedziela
Tu poczyta wiecej osób niz na moim f, pogadajmy, śmiało

Nóż w kieszeni się otwiera. Nie chce od państwa NIC, ale kurw..., jak sypiecie Pani Krysi PÓŁ MILIONA bo miała stratę w Covidzie 20% mając zapleśniałą przyczepę campingową którą miała w poważaniu, a ja zapierdal...wtedy samemu na trzech etatach by tej straty nie mieć i jeszcze płaciłem ... podatki od tej swoje pracy, a teraz sypiecie Pani Krysi siano na które będę musiał tyrać parę lat by móc zainwestować w swój biznes podobne pieniądze... To o co tu chodzi? Jak mam mieć równe szanse?????? Rzygać się chce, wypiera... DEBILE.
Ale dobra uj ze mną, jak ma się czuć Pani pracująca w przysłowiowym Dino , której sąsiadka miała w Covidzie kebab który marnie funkcjonował ale miał tę wymaganą utratę 20% 3LATA TEMU, zarabiały podobnie, pracowały podobnie, dziś ta SĄSIADKA dostała PÓŁ MILIONA i może śmiać się w twarz Pani z etatu. "Brawo" POjeby, niszczycie nasz kraj każdego dnia. Wy nie wspomagacie gospodarki tylko ją dewastujecie, gówno mnie obchodzą jakieś polityczne utraty stanowisk to mają być wyroki 15lat plus za defraudacje, oszustwa, nieuczciwą konkurencję itd itp I oddajcie te pieniądze z własnych majątków, a nie że wszyscy mamy płacić za to że jesteście jebanym..KRETYNAMI

ps. i przysięgam jak spotkam na żywo dębiła z PO który mówi że w sumie to luz bo to tylko 1% to ... Bez kitu miałem jakąś tam satysfakcje, że zarabiam, płacenie chorych podatków nawet zaakceptowałem i traktowałem jako wrzucanie kasy do wspólnego kotła, mam to trzeba się dzielić, plujecie ludziom w twarz, odechciewa się, WON
11 sierpnia 2025, 06:34 / poniedziałek
Banderowcy to jest żmija, którą hodujemy na własnej krwi...
Co do KPO to Tusk ma swój kolejny Amber Golf. Nie wierzę, że ktoś za to beknie. Wystawia pewnie jakiegoś słupa na odstrzał (czytaj dymisja) i tyle. Inna sprawa, że KPO i inne tego typu "wsparcia" właśnie po to są, by społeczeństwo finansowało cwaniaków.
Ps. Podatki zawsze zabijają przedsiębiorczość.
11 sierpnia 2025, 22:01 / poniedziałek
Karol dla mnie petarda. idzie na Lechię i tyle. Wyrazy uznania
11 sierpnia 2025, 22:09 / poniedziałek
Przepraszam mam na myśli Pana Prezydenta oczywiscie
12 sierpnia 2025, 10:19 / wtorek
Nawiązując jeszcze do wizyty na meczu Prezydenta, to trzeba mieć jaja żeby po objęciu największego urzędu w Polsce wejść na sektor dopingowy. Po prostu trzeba być Człowiekiem.
Normalnym nie wynoszącym się i takim, który nie wstydzi się środowiska z którego się wywodzi i nadal dzieli wspólną pasję.Wielki szacunek...
12 sierpnia 2025, 21:30 / wtorek
Waszmościowie,

jeżeli uznacie to za stosowne, podejmiecie, proszę, nasz apel w sprawie ustanowienia w dniu 11 sierpnia Narodowego Dnia Pamięci o Polakach Ofiarach Ludobójstwa oraz Męczennikach „Operacji Polskiej” NKWD, zrealizowanej w Sowieckiej Rosji w 1937 roku.

odnośnik
odnośnik

Z pozdrowieniami
P.

PS.
Temat wizyty Prezydenta Karola na Legii w toku…
;)
12 sierpnia 2025, 23:29 / wtorek
Cenna inicjatywy. Tym bardziej, że mało kto wie i cokolwiek o tej akcji NKWD ( wspominałem kiedyś o niej w kontekście działań ruskiej swołoczy).
Panowie...Czy ktoś czytał tutaj ten " feletion "...Czas wygrywać. Wnioski po meczu z Motorem Lublin? Pisarzyno...Cieszyn... przechodzisz siebie, Polskę nazywasz gównem!? Co tu się odwala?
12 sierpnia 2025, 23:35 / wtorek
Skończyłem czytać gdy autor nazwał Polskę gównem. Mam nadzieję że koniec "kariery" , jeśli nie to proszę o usunięcie konta
13 sierpnia 2025, 07:28 / środa
Można krytykować drużynę za brak skuteczności i za wszystko inne. Można nie lubić Nawrockiego, można nie lubić popisu, ale co autor miał na myśli nazywając Polskę gównem? Fajnie jakby redakcja portalu się do tego oficjalnie odniosła.
13 sierpnia 2025, 08:30 / środa
To nie pierwszy raz, gdy ktoś z redakcji uzewnętrznia swoje chore lewackie wizje. Kiedy mają jakieś zebranie albo imprezkę rocznicową?
13 sierpnia 2025, 09:33 / środa
Chyba czas pożegnać ten portal. To już zakrawa na kpinę. Anty Polski, anty Lechii. Jakaś tęczowa niedorobiona marnota. Wkurza mnie od dawna, ale teraz to już pocisną ostro. TLG
13 sierpnia 2025, 09:38 / środa
Jaką kurewską amebą lewacką trzeba być, żeby napisać tak o Polsce. Skandaliczny artykuł, haniebne słowa. Poza tym,jaka to kontrowersja, że kibice Lechii skandują AGKŚ, hasła antykomunistyczne i antyimigranckie. Zwyczajna przyzwoitość to nakazuje, niezależne od pełnionej funkcji, urzędu, zawodu. Ma udawać poprawność polityczną, aby się przypodobać GW czy TVN. To są hasła świadczące o normalności i wierności tradycji, miłości do klubu i ojczyzny. Ale jak dla kogoś ojczyzna to g...., a hasło AGKŚ, jest nie stosowne, ten niczego nie rozumie ani ze spraw związanych z Lechią,ani z tego, co się dzieje w kraju i z kimś takim nie warto polemizować. Mam nadzieję, że redakcja potrafi się oczyścić i taki tekst to wypadek przy pracy,a nie nowa linia. A arka to oczywiście ku... świnia najwieksza w Polsce, najwieksza na w świecie i nawet w kosmosie.
13 sierpnia 2025, 10:14 / środa
Kolejny wysryw gówniarza co się chwali, że "przeżył już ćwierćwiecze". Panie Gostomczyk czekamy na natychmiastowa reakcję i wyciągnięcie konsekwencji za ten skandaliczny wpis młodocianego "redaktora"...chyba ze Pan nie wie co się dzieje na portalu którego jest Pan naczelnym? W przeciwnym razie sami podejmiemy właściwe kroki i ustalimy autora tego gówna.
Panowie nikt nie będzie tu usuwał konta bo my tu byliśmy pierwsi i dzięki temu forum ten portal jeszcze istnieje. Trzeba wyrwać chwasta i tyle...
13 sierpnia 2025, 10:22 / środa
Jestem zbulwersowany-akapit w którym pada określenie porównujące Polskę do gówna to ojkofobia i antypolonizm w najczystszej postaci.Sam felieton i silenie się na kontrowersje to nieudolna kalka z weszło-ale to moje subiektywne zdanie.
Jako Obywatel,długoletni kibic Lechii i użytkownik tego forum oczekuję:

1.autor artykułu podpisze się pod nim swoim imieniem i nazwiskiem.
2.redakcja odniesie się oficjalnie do powyższego sformułowania w omawianym artykule.W przypadku braku reakcji wnioskuję o usunięcie mojego konta na tym forum.
Bez pozdrowień.
13 sierpnia 2025, 12:07 / środa
Kto pisze te artykuły na tym portalu? Wyglada jakby przekazali stery jakimś gimnazjalistą! Wstyd i jeszcze raz wstyd! Pomijam już te durne bardzo subiektywne opinię anonimowego autora na temat wystepu poszczególnych zawodników... ale artykuł po meczu z motorem to juz za dużo. Won do onetu czy innej wirtualnej
1 ..... 47 48 49 50 51 ..... 53
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.514