Piekarski, Mandziara, Jóżwiak - Wypierdalac!
strona 17/20
10 września 2022, 18:14 / sobota
@wrexam
Bardzo trafny argument. Jeżeli cały plan zostanie zaakceptowany i będzie zielone światło, a nagle RN da czerwone to cała Lechia, całe miasto, cały Gdańsk daje im czerwone i jazda z nimi to jest ta moja jedność. I tak wiem, że sednem jest jakość i realność planu i jego transparentne przedstawienie i by stali za nim ludzie z kompetencjami do jego realizacji. Naprawdę mam ograniczone możliwości na forum , bo inaczej temat straci sens
@doubledose czyli podwójna dawka...(gówna w głowie?)
nie mam zamiaru się wdawać w polemikę z ludzmi jak ty, czyli z małym śmierdzącym, zakompleksionym glutem który się boi własnego cienia, może ktoś rozkmini twoją tożsamość...i poleci po skarpecie. W realu jesteś wart tyle co zdrapane gówno w które się przypadkiem wlezie, ale masz swoje pięc minut teraz. Ciesz się nim i nie przeszkadzaj w rozmowie , a jak jest admin to wie co robić (daleko mi normalnie od tego, ale swoją szanśe straciłeś)
10 września 2022, 18:28 / sobota
Przepraszam bo nie chcę być jakimś forumowym terrorystą, ale jeżeli mamy poważnie rozmawiać, a bym chciał by każdy krok i działanie był zrozumiały dla wszystkich, to proszę o wyrzucanie anonimowego śmietnika, inaczej możecie mnie zbanować, odnośnika do Lema nie będe wrzucał bo każdy kto jest bardziej kumaty od małpy wie o co chodzi, jakiś żelemowy śmieć może zniszczyć każdy sensowny dialog, albo w jedną albo w drugą Pany z lechia.gda, chcecie dialog czy śmietnik?
10 września 2022, 18:51 / sobota
@ Edwin,
Chyba wiem o czym mówisz. Możemy w czwartek w większym gronie to omówić.
Pzdr
10 września 2022, 19:14 / sobota
Zobaczymy co będzie w pn. Wracam w czwartek nad ranem do PL, ale jeżeli sytuacja potoczy się tak, że moja obecnośc będzie miała sens to będę.Pzdr
10 września 2022, 21:23 / sobota
Zapomnijcie fantaści, że ktoś pozwoli Wam rządzić klubem. Marzy się model Wisły? No kurwa chyba nie. Mandziara z Wernze nie sprzedadzą taniej, niż kupili plus to, co włożyli. Bilans musi wyjść na zero. Klub staje się memem przez takie gadki jak ta. Jestem za gruntownym oczyszczeniem wszystkiego, łącznie z trybunami. Nawet jeżeli miałoby to oznaczać chwilowy pobyt w niższej lidze. Mi race i zawodzenia jakiegoś typa do mikrofonu nie są potrzebne, żeby iść na mecz Lechii..Tu kurwa wszyscy są mądrzy, dopóki coś konkretnie nie jebnie. Edwin pisze plan zbawienia Lechii, ale go nie pokaże bo nie, a w kluczowym momencie jedzie a urlop. Na Majorkę pewnie. Na hasło "Lechia" dają zniżkę po wizycie Mandziary tamże. Kurwa mać Edwin. Usuń konto.
10 września 2022, 22:25 / sobota
Agnieszka czy Edyta? Pogadamy live prędzej lub później
10 września 2022, 22:33 / sobota
Na Krete skarbie
10 września 2022, 22:35 / sobota
Ale z żoną wiec na nic nie licz 🤷
10 września 2022, 22:53 / sobota
I droga pani nawet dałbym pani gotowca ku chwale Lechii ale pani zrobi z niego karykaturę i wszystko zjebie, do zobaczenia albo bardziej do widzenia i mam nadziej już nie w Lechii
10 września 2022, 23:05 / sobota
Już chyba wiem która to z Pań
10 września 2022, 23:34 / sobota
Dobra Pani Edyto, jedziemy
1)kim `pani w ogóle jest co Pani robi w L.G i ile Pani zarabia i za co?
A)Ha,ha mam całą listę pytań, ale jakoś nie potrafię(potrafie ale nie chce) masakrować kobiet(nawet intelektualnie) pozdrawiam
2)jedziemy dalej czy pani uprzejmie rezygnuje?
11 września 2022, 08:34 / niedziela
Doulbledose czy jak tam tobie
Tak krótko
Pytasz o plan Edwina Jakbyś się tak naprawdę zainteresował Lechia i tym planem , napewno byś go poznał
Nie ty będziesz decydował kto ma usuwać konta i ile razy zakładać nowe Akurat w tym jesteś pewnie miszczem...tak...miszczem...
Szydera to do ciebie za mało
Nie dyktuj co i gdzie ma robić
Starym ...wypierdalaj cioto jebana mandziarowo penero
11 września 2022, 15:35 / niedziela
@czarny
Jak się tak dziewczyny uaktywniły nawet na forum to widać, że im się pali pod pupami. Przeczuwają koniec kariery? Przynajmniej uwidoczniły jak chcą bronić swojej niekompetencji. Pomysł jak wszystkie idiotyczny, będą straszyć Wislą Kraków itd. Zapomniały tylko ze to one i klub przez to jak nim zarządzają ma odbior pralni i stał się wizerunkowym memem. Ale ok zdradzę jeden z kluczowych punktów, a w zasadzie punkt pierwszy.
„Usunąć z klubu wszystkie osoby odpowiedzialne za wizerunkowy oraz sportowy krach”
Zrozumiała już jest ta nagła aktywność i wysyp nowych nickow?Wiele będzie już dziś wiadomo, ta liga plus ciekawsza niż mecz
11 września 2022, 18:43 / niedziela
double@ Na początek tego nowego rozdania na trybunach jak piszesz, przedstaw się i zorganizuj, sam albo z tymi z tego nowego rozdania wyjazdy specjalem na mecze do Szczecina i Krakowa, będzie dobry challenge na początek, po Jadzi 2 tygodnie przerwy, będzie czas do działania, jedż do PKP, wpłać po 20 koła zaliczki i do roboty, dobre terminy, bo mecz z Pogonią 1.10 w sobotę o 20, z Cracovią też w sobotę 8.10, również o 20, świetne terminy, do działa zatem.
11 września 2022, 18:59 / niedziela
Tak obserwuję i myślę.
W sumie poniekąd zgadzam się z double. Trochę dziwny język, ale ma rację i temu nie można odjąć. Żaden szanujący się klub z sukcesami nie pozwolił sobie na rządzenie z trybun, że tak to ujmę w skrócie.
Organizacja nie jest tak trudna, jeżeli widzi się dany sens i powiem wam, że wyjazdy z LP, polegały też na ich zarobku. Co jestem w stanie zrozumieć bo nikt nie jest instytucją charytatywną, jednak biorąc pod uwagę wyjazdy innych grup z dalszych rejonów Polski, to cenowo czasem bylo abstrakcyjnie w porównaniu. Wspominałem wcześniej że ktoś obserwuję, przygląda się działaniom, potem zaczęły się nagle ruchy, ciekawe nieprawdaż?
Zobaczymy co będzie dalej, zacznie się niebawem arcyciekawe rozdanie, które przyniesie wiele interesujących rzeczy.
Wtedy okaże się co i jak.
Mówiłem, pisałem za dużo, a wystarczyło czytać między wierszami.
11 września 2022, 19:12 / niedziela
Naszą obecną sytuację doskonale oddaje stwierdzenie, że jest to pożar burdelu podczas powodzi. Za chwilę wszyscy sobie skoczą do gardeł, będzie a właściwie już jest jedynie wymiana uprzejmości na zasadzie co kto komu może zrobić, jakim jest pedałem, panieną itp. Piłkarze i sztab trenerski już się ze sobą kłócą, zarząd klubu w totalnym nieładzie a na dokładkę jeszcze kibice ( jak widać to na forum) zaczynają się dzielić na tych lepszych i gorszych. To prosty przepis na klęskę, jeśli nawet My kibice się nie ogarniemy. Poza pomysłem Edwina brak innych konkretnych propozycji. Czy ta propozycja ma szansę realizacji to inna para kaloszy ale w takim klimacie jak jest obecnie to nic nie wypali jak będzie taka ,,jedność" wśród kibiców.
11 września 2022, 19:15 / niedziela
Czekałem na ciebie ty hack ileś
Szkoda tylko ze wykorzystujesz kolejnego nicka na komputerowe zaistnienie
Tylko frajerze Znajde ciebie
bo to ze pierdolisz i sie logujesz bynajmiej mi osobiście a i pewnu z wielu tu tym nickiem Bardzo osobistym Bez cyferek ..ty nie wiesz kogo mam na myśli Lostowice Chcesz zapalić swieczkę?
Wypierdalaj póki jeszcze masz szansę z dubel jubel frajerze
11 września 2022, 19:21 / niedziela
@Hack4r
Odpuść sobie to forum to nie miejsce dla ciebie
11 września 2022, 19:35 / niedziela
Hack4r to boldi czy laczkujący castrop bo tego ananasa tez tutaj dawno nie było? Ja obstawiam że boldi zrobił wielki coming out i pederasta wyszedł znowu z szafy.
11 września 2022, 21:48 / niedziela
Zagadnienia na spotkanie z Zarządem Klubu Lechia Gdańsk
Treść poufna.
Do wyłącznej wiadomości Zarządu Klubu LECHIA GDAŃSK SPÓŁKA AKCYJNA. Zakaz rozpowszechniania.
Przygotował Edwin Kuffel
1. Krótkie przedstawienie własnej osoby:
-zaczynałem od zera, a dokładniej od wycinki drzew w Norwegii i przywiezionych 30tysięcy
pln
-dziś moja firma prosperuje bardzo dobrze i ma wysoką pozycje na rynku w branży
-zatrudniałem łącznie ponad 500osób (żadnej sprawy w Sądzie ani ani jednej kontroli z inspekcji pracy, 99% także po zakończeniu pracy wspomina ją pozytywnie)
-skończyłem socjologie na UG z tytułem magistra, w czasach, gdy zdawałem było 17osób na miejsce , zdałem z 7dmym wynikiem, studia od drugiego roku łączyłem już z prowadzeniem firmy. To nauczyło mnie przedsiębiorczego podejścia do życia i kontaktu z klientem indywidualnym i biznesowym. A także przez te 21 lat prowadzenia działalności nauczyłem się obserwować rynek i szybko reagować na zmiany.
-mam dobry kontakt z mediami, znajomości z czasów studiów ale i aktywnego udziału w debatach na forach, skąd dziennikarze czerpią wiedzę i przekuwają ją w artykuły
-żona jest psychologiem (dodatkowo pracuje w Stali Gorzów, gdzie także zajmowała się budowaniem relacji klub-kibice) konsultuje z nią temat
2. Diagnoza, dlaczego media przedstawiają klub w negatywnym świetle oraz dlaczego wizerunek klubu wśród kibiców jest tragiczny.
Gdańsk, 11.08.2022r.
W mojej ocenie, kibica i osoby z zewnątrz, a tylko taka ocena powinna być dla klubu istotna największe problemy i pytania, na które klub musi mieć przygotowaną odpowiedz to w kolejności w której zapewne padną:
a) co ze zmianą właściciela?
b) co z transferami/wzmocnieniami?
c) dlaczego klub olewa kibiców? Sprawa 28tysięcy!
d) jaka jest strategia klubu krótko i długoterminowa?
e) co klub zamierza zrobić by naprawić relacje z kibicami, by poprawić swój wizerunek? f) jakie są cele sportowe drużyny?
g) transparentność?
h) kwestie personalne?
3. Analiza czy zarzuty są słuszne:
-według mnie są słuszne, polemika z nimi mija się z celem, należy posypać głowę popiołem – rozszerzenie w punkcie 4
4. Sprecyzowanie zarzutów kierowanych wobec klubu oraz udzielenie odpowiedzi- w tym miejscu muszę, póki co, się bawić we wróżkę -to Państwo macie wiedzę w temacie, ja napiszę poniżej to co chciałbym usłyszeć jako kibic (w oparciu o szczątkową wiedzę jaką posiadam, ustalenie tych odpowiedzi definiuje czy moja praca ma w ogóle sens)
a) Zmiany właścicielskie jednoosobowo są zależne od A.M, my jako klub chcemy pokazać w obecnej chwili a także na przyszłość jak ogromny potencjał drzemie w Lechii, czekanie co i czy się wydarzy mija się z celem, jest tu i teraz, a Lechia musi być klubem spełniającym oczekiwania kibiców zawsze
b) Nie wiem jak jest, ale według mnie powinna paść deklaracja, że klub jest zainteresowany tylko miejscami 1-3 i pracuje nad wzmocnieniem kluczowych pozycji. Trener takie wskazał, teraz komitet transferowy działa- zaznaczam ,że tu odpowiedz możecie dać Państwo, a ja postaram się ją ubrać w słowa. Dotychczasowe opowiadanie o silnej kadrze i braku potrzeby wzmocnień działa na kibiców jak płachta na byka. Jest sierpień Lechia odpadła z LE z przeciętnym Rapidem a w lidze są dwie porażki w trzech meczach. Nie można w tej sytuacja
puszczać do mediów Pana Wojciechowskiego z przesłaniem że wzmocnień nie potrzeba jak to miało miejsce na meczu z Koroną. W ogóle przekaz medialny musi być jednolity, a osoby desygnowane do rozmowy z mediami wybierane starannie i z jasnym planem przygotowanych odpowiedzi na potencjalne pytania, a także planem co same chcą w tych mediach przedstawić c)przepraszamy za to jak ten kontakt z kibicami wyglądał, wprowadzamy szereg zmian by to naprawić (jakie zmiany?, odpowiem jak dostanę więcej danych)
d) Sedno, ale tu też muszę mieć więcej danych na pewno :zmiana wizerunku klubu, wzrost frekwencji i promocji. Stworzenie mody na granie w Lechii i bycie kibicem Lechii
e) Promocja jednego najbliższego spotkania (Warta) do podania planu potrzebne mi są szersze dane niż kosztorys dnia meczowego (Pan Zejer posiada listę pytań), konferencja prasowa, zmiany strukturalne zwłaszcza związane z komunikacją z mediami oraz kibicami
f) Jedyny akceptowalny cel to jasna deklaracja walki o rokroczny udział w pucharach , maksymalnie w ciągu trzech lat grupa pucharów, temu będą podporządkowane działania zarządu klubu. Nie można mówić o to5 czy top 6 ,nie mogą tego mówić ani piłkarze ani trener, ani żaden pracownik, Lechia co roku musi walczyć o podium i PP, wiemy ,że nie zawsze się to być może uda wówczas będziemy dokonywać analizy co poszło nie tak i wymieniali najsłabsze ogniwa by to zmienić, natychmiast , nie za rok ani pięć
11 września 2022, 21:51 / niedziela
g) Bardzo ważny element, pytanie do Państwa jakie dane może klub udostępnić (im więcej tym lepiej), założyć też maila gdzie kibice będą mogli wysyłać swoje pomysły "co jako klub możemy zrobić dla kibiców by zwiększyć frekwencje". Na trzy wybrane w każdym miesiącu opublikować odpowiedz a autora nagrodzić darmowym karnetem czy udziałem w treningu drużyny, opcji mnóstwo. Zmazać obraz ,że zarząd i A.M napycha sobie kieszenie pieniędzmi kibiców i miasta. Upublicznić w miarę możliwości budżet klubu, wpływy i koszta- Wy wiecie co można zrobić, im kibic będzie więcej wiedział tym łatwiej będzie go związać emocjonalnie z klubem
h) Nie mam zamiaru nikogo zwalniać ani zatrudniać ale są osoby które są medialnie, wizerunkowo spalone, jeżeli mają pozostać w klubie to na innych stanowiskach. Niestety mam na myśli Pana prezesa oraz Pana Wojciechowskiego, najlepszym rozwiązaniem byłaby zmiana stanowisk a na pewno "schowanie" w cień. Mi musicie dać przynajmniej na chwilę jakieś stanowisko, to będzie duża zmiana bo to ja wyjdę do ludzi i myślę ze mam szansę wzbudzić ich zaufanie, ale nie zamierzam bronić Pana Żelelma ani Pana Wojciechowskiego ,a wręcz stanąć w opozycji do ich dotychczasowych działań i wypowiedzi
5. Ustalenie strategii działania według mnie zwołanie konferencji prasowej to słuszna koncepcja
-na konferencje wyjdę ja i ktoś z zarządu, uważam z krótkiej rozmowy z Panem Zejerem ,że powinna być to Pani Syczewska, przedstawimy strategię działania i udzielimy odpowiedzi wedle planu powyżej. Warunek ten plan nie może być planem dla planu tylko musi się stać celem, rzeczywistością , każdy pracownik klubu od szeregowego przez piłkarzy po zarząd kończąc na Panu A.M musi go zaakceptować a jego realizacja musi stać się jasnym celem i jedyną strategią.
- każdy formułowany zarzut z punktu 3i4 wymaga jasnej i klarownej odpowiedzi
6. Ustalenie podziału obowiązków związanych z wdrożeniem planu naprawczego -potrzebne mi są dane z pytań wysłanych do Pana Zejera
7. Kamienie milowe o które zapewne będą Państwo pytać
a) Na pewno zmiana wizerunku klubu i wzrost frekwencji, wzrost zainteresowania sponsorów, powrót mody na Lechie od pierwszej konferencji, nie podam nawet szacowanych liczb bez większej ilości danych, poza tym na frekwencje wpływa tyle zmiennych (pogada, data, inne wydarzenia, wynik, postawa drużyny w meczu wcześniej) byłoby to graniem w totka. Sami zobaczycie po max dwóch tygodniach czy moje działania się sprawdzają, liczby przemówią w max miesiąc
b) Moje wynagrodzenie. Nie robię tego dla pieniędzy bo klubu nie byłoby stać na zatrudnienie mnie, może trudno w to uwierzyć w dzisiejszych czasach ale dla mnie Gdańsk i Lechia to idea, a pieniądze to tylko pieniądze. Wdrożenie tego o czym mowa robię jako kibic Lechii i dla Lechii. Jeżeli uznacie ,że to się sprawdza i klub będzie zarabiał dzięki mojej pracy wtedy będziemy rozmawiać. Chętnie kontrakt od z prowizją od wzrostu wpływów ,jasna sytuacja, klub będzie zarabiał na mojej pracy będę zarabiał ja (i tylko w takiej sytuacji)
8. Aspekt finansowy
Jako osoba prowadząca z sukcesami własną firmę doskonale zdaję sobie sprawę, że jest to klucz. Celem działań:
-wzrost wpływu z dnia meczowego (szczegóły podam gdy uzyskam niezbędne mi dane)
-pozyskiwanie nowych sponsorów dzięki zmianie wizerunku klubu -docelowo doprowadzenie klubu do bycia rentownym i samowystarczalnym
SEDNO: rozumiem ,że dla oceny całokształtu ważne są dla Państwa liczby, prognozowany wzrost wpływów z dnia meczowego, jaki będzie wzrost frekwencji itp. By można było przejść do tego aspektu, najpierw musicie Państwo zaakceptować powyższy plan, bez powiedzenia "a" nie można przejść do ustalania opcji "b".
Nie mam zamiaru występować w roli petenta i opowiadać jakie to "złote góry" zaraz się pojawią. Zamierzam działać, a nie gadać lub nie robić nic. Nie widzę także ryzyka dla klubu, wszelkie działania będą dla niego neutralne finansowo i to tylko w najbardziej negatywnej wersji
11 września 2022, 22:05 / niedziela
Pan Adam.... tfuu udowadnia w mediach, że Lechia to kraina mlekiem i miodem płynąca tylko ta cholerna piłka nie chce wpadać....
11 września 2022, 22:30 / niedziela
Oglądaliśmy właśnie z żoną finał MP na żużlu, a drugim uchem sluachalem mandziary. Stal z teściem i normalnymi ludźmi w zarządzie krok od MP mimo niskiego budżetu i ogromnych problemów kadrowych(kontuzje kluczowych zawodników) z drugiej strony Lechia z mandziara i bandą nieudacznikow do tego na ostatnim miejscu w tabeli. Lot nad kukułczym gniazdem z tymi ludźmi. Trudno się dziwić ze nikt nie chce z nimi pracować a w klubie chora atmosfera, banda pojebów, tylko Lechii szkoda. To wyżej było nieaktualne trzy dni po napisaniu, to są DEBILE
12 września 2022, 02:12 / poniedziałek
@vzarny 66 i inni Tobie podobni.
Ale z zapraszam koleżko, rozbawiasz mnie, nie mając pojęcia z kim rozmawiasz. Tu jak i wy innych wpisach na przełomie nawet roku wychodzi Twoja indolencja, a przede wszystkim ignorancja.
Wielu myśli podobnie do mnie, nie mówią tego otwarcie gdyż kultura pewnych odpowiedzi jest poniżej krytyki. Myślę że tutaj dyskusja z Tobą nie jest na miejscu. A wiesz dlaczego? Jest pewne powiedzenie, że nie dyputuje się z ignorantem i mniej mądrym człowiekiem gdyż zniży Cię do swego poziomu i odpowie doświadczeniem. Na przestrzeni lat te powiedzenie lekko zmieniło treść, lecz przekaz pozostał zbliżony.
Serio zacznij czytać między wierszami i zastanów się nad moimi wypowiedziami, a następnie co następuje w otoczeniu. Ja wiem że i tak nie będziesz miał pojęcia. Ale to nic.
Najbliższe 3-4 mecze jeszcze spędzę przed TV, reszta zobaczymy co wyjdzie w praniu. Zadufanie w sobie na wiele się nie zda.
12 września 2022, 02:18 / poniedziałek
A jeszcze dodam w twoim języku czarny 66 skoro i tak pozwalają na takie słownictwo. Wypierdolic to możesz ty szaraczku. Moja dysputa z Tobą nie ma dalej sensu ponieważ nie masz nic wartościowego do dodania w mojej odpowiedzi, tym samym została zakończona
12 września 2022, 12:16 / poniedziałek
Panowie - nie dzielmy się... naszym wspólnym celem jest WIELKA LECHIA i ten mianownik nas powinien łączyć a nie dzielić...
Edwin - WIELKI SZACUN, ja chciałem być Prezesem Lechii ale Ty jesteś lepszym kandydatem ;) już wiem kto kupił tą jedną akcję... jeżeli będziesz organizował jakieś spotkanie/działanie napisz na forum na pewno nie zaszkodzę
12 września 2022, 15:03 / poniedziałek
Pas wolny, edwin ląduj...
12 września 2022, 20:49 / poniedziałek
Dzięki, ale pas nie jest wolny.
Ja się znam na tworzeniu i realizacji wizji w tym się czuje mocny.
Na zasadzie.
Wizja-biznesplan-plan działania -realizacja.
Jak to niby można wprowadzić w klubie który jest wizerunkowym memem z ostatniego miejsca w tabeli, a właściciel jak już łaskawie pojawił się w tv oświadcza ze prezes się świetnie sprawuje na swoim polu. To kto w tym klubie odpowiada za obecna sytuacje sportowo wizerunkową? bo ja siebie widzę w miejsce tej osoby. Jeżeli żelem jest dobry w cięciu kosztow to niech idzie na księgowego. Jeżeli Pani Ernest jest dobra kadrowa to niech pracuje jako kadrowa itd itp. Widać z księżyca ze Mandziara ma gdzieś tworzenie silnego i zdrowego organizmu który będzie bił się o czołowe lokaty.
Poza tym jedynym celem powinno być mistrzostwo Polski. To jest sport, widać po występach naszych drużyn w Europie, pieniądze nie grają i nawet z obecnym budżetem da się wygrywać taką ligę. Pieniądze nie są przeszkodą, problem są ludzi którzy nimi zarządzają, pozdro i jak nastąpi nowe rozdanie i będzie szansa do tematu zawsze można wrócić
17 listopada 2022, 20:33 / czwartek
Znalezione na Facebooku :
Dziś wyszło info o wstrzymaniu pensji piłkarzom.
Po 2 porażkach ligowych z rzędu i odpadnięciu z Pucharu Polski zarząd naszego klubu wpadł na wyjebiście patologiczny pomysł wstrzymania wypłat zawodnikom. Zostali o tym poinformowani przez Pawła Żelema 🫠
Wstrzymanie czegoś co należy się za wypełanianie kontraktu i pracę na treningach jest skrajną patologią, nie mówiąc o tym, że prędzej przy później tę kasę trzeba będzie wypłacić. Chore zagranie, ale z takimi czubami za sterami nie można liczyć na wiele.
Wyobraźcie sobie taką sytuację w poważnej firmie. Kary finansowe za idiotyczne zachowanie- jak najbardziej, ale wstrzymywanie wypłat? Nie do pomyślenia!
Żeby tego było mało „szanowny” 140 kilogramowy skrzat z czterema brodami przez bycie non stop przy korycie zwanym Żelem- postanowił, że w przypadku porażki w jutrzejszym meczu z Górnikiem zawodnicy Lechii będą mieli skrócone urlopy. Zamiast 2 grudnia, będą mogli opuścić Gdańsk dopiero 20 grudnia.
17 listopada 2022, 23:05 / czwartek
To nie jest wcale takie głupie. 2miesiqce i mogą rozwiązywać umowy i… zapłaciłbym Nalepie, Conrado i paru młodym a reszta oby rozwiązywała, pytanie czy w takim wypadku trzeba wypłacić i tak 100% kasy do końca kontraktu czy tylko zaległość. Po kimś z tej drużyny będzie płacz? Watpie
18 listopada 2022, 10:45 / piątek
Nie jest wcale takie głupie? To powiedz to piłkarzom, którzy będą do Lechii przychodzić...
Na pewno przed podpisaniem kontraktu z klubem nikt nie będzie brał pod uwagę takich sytuacji, tak samo jak opóźnienia w przelewach i to, że klubem rządzi mendziara i pejsowaty, księgowy żelem.
MENDZIARA RAUS! ŻELEM WON!
18 listopada 2022, 17:04 / piątek
To jest głupie bo pieniądze i tak muszą dostać. W dodatku jak pisze cbr po takim numerze nikt ogarnięty tu nie przyjdzie. I obawiam się, ze taka decyzja może odnieść skutek odwrotny do zamierzonego. Jak dziś nie wygramy zimujemy na spadkowym. Większości kontrakty kończą się w czerwcu 2023 i w styczniu mogą podpisywać nowe - niekoniecznie z nami. Wiosna może być katastrofą...bo wiadomo jakie będzie zaangażowanie. Wiem ze Gajos czy Kubicki to nie sa zadne asy ale na pewno taka Stal Mielec czy Radomiak chętnie ich przygarną. Innych tak samo. I tam daje głowę zagraliby o niebo lepiej niż tu...dziś powinna być wojna i wygrana za wszelką cenę...na trybunach zapowiada się najniższa frekwencja od lat...zobaczymy...ja będę...
18 listopada 2022, 19:15 / piątek
Ci co grają, walczą i się starają powinni dostać siano bez dwóch zdań, a leserzy, obiboki, panienki, ich los mnie nie obchodzi i niech idą do tych miedzi i radomiaków i kolejne takie niech nie przychodzą. Co do "Panów" prezesów to wiadomo zgoda.
I doprawdy nawet Mandziara nie jest tak głupi by pozwolić na spadek nikt mu wtedy nie da nawet 10% tego co chce, będzie w zimie zaciąg nowych "asów",a jak się skończy?, na pewno kosztami dla klubu, a sportowo ? debil wyda milion głupiej niż mądry sto złotych
19 listopada 2022, 18:02 / sobota
Coś dla naszych "władz klubowych"
odnośnik
12 stycznia 2023, 21:53 / czwartek
Wywiad Mandziary w PS...bylem przekonany,że sytuacja w Lechii jest fatalna. Okazuje się, że jest znacznie gorzej.A pryszczaty Paweł to niech się cieszy, ze do tej pory jeszcze chodzi cały.
Kurwa kiedy się skończy ten cały bajzel???
13 stycznia 2023, 21:26 / piątek
AM najwyraźniej chce nas zniszczyć. Warunkiem koniecznym do resetu jest całkowity rozwód pomiędzy LG a AM. Oczywiście nie przestanie on nas gnębić, bo to jak widać zawistna istota, ale wtedy pojawi się nadzieja na normalność Niestety spełnienie tego pierwszego warunku nie oznacza, że będzie lepiej, a jedynie oznacza, że może być lepiej.
18 stycznia 2023, 14:27 / środa
Tylko się te kurwy wymieniają stołkami!
23 stycznia 2023, 09:40 / poniedziałek
- Oferta, którą złożyliśmy, była w naszej ocenie dobra, wbrew temu, co się mówi, że wychowanek jest gorzej traktowany. Zawodnik jej nie przyjął, takie jest jego prawo. Różnice pomiędzy nami były, nie da się tego ukryć, ale klub nie jest od tego, żeby spełniać wszystkie zachcianki zawodników i ich agentów.
To ja się frajerze Zelemie pytam
Co od lat się tu kurwa wyprawia?
Wagony piłkarzy , czasami nie wyszli na boisko Miranda , Hofman...jeśli przeinaczyłem przepraszam Nie znam
To kur....kogo to były zachcianki?
Może moje? Możdzen też wpadł na chwilę Tak mi się zrymowało
23 stycznia 2023, 09:50 / poniedziałek
Zelem
Pamietaj Będą faktycznie za tobą jezdzic
Internet nie jest do końca anonimowy
Jeśli to czasem czytasz , wątpię Tu sa ludzie którzy mają serce Biało - Zielone
ty frajerze masz tylko ...a chuj wie co ty masz
Jak stwierdzisz że sa to grożby karalne Znajdziesz mnie bez problemu
Popytaj na Zielonej w sobotę Pogadamy
Sami
23 stycznia 2023, 18:07 / poniedziałek
Piekarski i Jóźwiak to od ładnych paru lat nic lub wspólnego z nami nie mają, można by było zmienić tytuł wątku wywalając tych dwóch a dać pryszczatego.
24 stycznia 2023, 10:44 / wtorek
Piekarski i Jóźwiak, pośrednik i szef skautingu, powinni tu figurować do końca wątku z uwagi na ze dwa autobusy szrotu, jaki tu ściągnęli i na prowizje za ten szrot.
24 stycznia 2023, 20:31 / wtorek
Arkadiusz Gerwel jest zdumiony,że tak niska jest frekwencja na meczach Lechii.
Następny,kurwa ananas!
24 stycznia 2023, 22:24 / wtorek
Nie ważne jakiego kolejnego figuranta postawią w pierwszym szeregu, za nim i tak będzie stał złotousty Adaś. Oni robią z nas idiotów - nie podpasował jeden, to spróbujemy drugiego, może zaakceptują. Prezes dusigrosz, złotousty i do kompletu nowy członek, który się dziwi, dlaczego kibicie mają wywalone na dwójkę pozostałych. Boście biurwy zamiast wychowanków szrot pościągali. Kałuziński ma zostać k.wa mać. Wystarczy, że mi już chłopaka z moich Siedlec, z Szarej, wygoniliście (A jak nie Wy to i tak idzie na wasze konto).
25 stycznia 2023, 00:27 / środa
Ta qrwa przez małe m nie jest głupia i w najbliższych tygodniach zrobi dużo żeby nas skłócić.
5 marca 2023, 19:57 / niedziela
Oglądam właśnie jakis kanał na yotube Siedzi Borek , Podoliński i jebany Józwiak
Się odezwała matka miłosierdzia , zatroskana o przyszłość Lechii
Beret Ty sobie Darkiem Krawczykiem swojej cwelowskiej mordy nie wycieraj!!
Nie wpierdalaj się też w Zieloną bo to nigdy nie była twoja sprawa
Noż kurwa jebana
7 marca 2023, 00:10 / wtorek
Jest coś intrygującego w upadku naszego Klubu. Ok. wiemy, kto stoi za tym całym syfem, który
został wpuszczony do Lechii. Ale co to jest za wiedza, bynajmniej nie tajemna. Natomiast pomijany jest wątek właściciela a to on przede wszystkim jest źródłem naszych nieszczęść. Utajniony, wycofany, nieznany, o niejasnych motywacjach. Kim trzeba być, aby przekazać
swój klub gościowi pokroju Adama Mandziary? Nawet, jeżeli w zaćmieniu umysłu sprawił to, to
było setki okazji, aby zobaczyć, jak niekompetentną osobą jest ten człowiek i zareagować na swój błąd.
Zastanawiam się, czy to raczej Mandziara wkręcił się w biznes a tamtego uczynił figurantem. Kim jednak trzeba być, aby dać sobie przypisać taką rolę i to u takiej kreatury?
No i sprawa najważniejsza: owszem trafił się nam niefart w postaci w/w tandemu, ale te nasze hamulce, etc., strażnicy pieczęci nie zadziałały - tak mi się przynajmniej wydaje. Dlaczego tak sie stało? Kto może mi to wyjaśnić?
7 marca 2023, 02:51 / wtorek
Proszę. Właścicielem był i jest mandziara. Piec lat temu o tym mówiłem. Dziadek to taki jego sponsor który zamknął kurek z kasą
7 marca 2023, 12:38 / wtorek
Należy zadać sobie pytanie czemu mandziara był przez lata chroniony przed trybunami. Czemu to trwało tak długo. Za długo.
7 marca 2023, 19:39 / wtorek
To jest niewiarygodne, że ten cały Mandziara, po tylu nieudanych biznesach zakotwiczył w Lechii Gdańsk. Praca tylu ludzi, którzy odbudowali nasz klub od zera, podnieśli go z czeluści A klasy poszła na marne. Nie mogę pojąć, dlaczego do tego doszło i kto na to pozwolił. I dlaczego te hieny od tylu lat są w Gdańsku i niszczą nasze święte barwy.
Mamy czekać na kolejny upadek Lechii i kolejne 15 lat, żeby awansować do Ekstraklasy? Mi się nawet nie chce przychodzić w piątek na stadion. Sama świadomość, że te pijawki dalej rządzą Lechią skutecznie mnie od pomysłu przyjścia na stadion zniechęca. Wolę wydać 50 zł na jakiś szczytny cel, niż wrzucić te pieniądze do klubowej kasy. Nie wiadomo gdzie trafią, czy na kolejne wycieczki Mandziary odrzutowcem, czy na sprowadzenie kolejnego Clemensa.
7 marca 2023, 20:15 / wtorek
Zakotwiczył bo jest kuty na cztery nogi. W Gdańsku ekstraklasa szybko spowszedniała i kibice chcieli czegoś więcej. Tym bardziej ze sukcesów do tej pory było jak na lekarstwo.
Zaczął jak cwany lis wpisując się w nastroje i oczekiwania kibiców. Na początek solidny zagraniczny trener Moniz, głośne nazwiska i transfery za sumy jakich nigdy dotąd w Gdańsku nie widziano.Zapowiedzi zawojowania ligi i w tle europejskie puchary. Nieliczne ostrzegawcze głosy dotyczące jego przeszłości nie miały szans przebicia. Zmęczeni Kucharowymi rządami i niespełnionymi obietnicami ludzie witali nowych inwestorów jak mesjaszy.
Publika waliła na stadion żeby oglądac tę Lechię, która zaczęła grać ofensywnie i widowiskowo - lądująć na niezłym 4 miejscu. Potem zaczęła się jazda z tabunami ściąganych piłkarzy, szemrane transfery z opalonym filantropem i.t.d....powoli zaczęło docierać że dla tych ludzi akurat Lechia nie jest najważniejsza, ze jest tylko celem do robienia i prania kasy.