Piekarski, Mandziara, Jóżwiak - Wypierdalac!
strona 18/20
8 marca 2023, 08:37 / środa
8 marca 2023, 19:33 / środa
niepopularna opinia. Adam M. chroniony na trybunach, pewnie szekle poleciały. Dziwne akcje w meczu europejskich pucharów. pewnie szekle poleciały. Mam nadzieje, że ludzie odpowiedzialni za dbanie o własny portfel kiedyś się obudzą i stwierdzą..."warto było" więc pomyślą : "Zrobimy to samo z nowym właścicielem. Będziemy zdrowo zarabiać na owieczkach"
Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem, ale ja mam już tego dość. Co jakiś chociaż sobie odpalę FM2008 i tam wirtualnie buduję potęgę naszego klubu. Zamiast patrzeć na to co się dzieje w tym miejscu
11 marca 2023, 16:49 / sobota
„Kontrakt z El Maestro był dogadany na półtora roku, ale na papierze dostał półroczną umowę. Zdziwił się i ostatecznie wyjechał z Gdańska” :)
za meczyki_pl
12 marca 2023, 09:25 / niedziela
Sitek,
z tym El Maestro to bzdura. Dobrze zorientowany w sprawach klubu użytkownik Twittera - Dawson - napisał:
"A nie przypadkiem półroczna z automatycznym przedłużeniem o rok po utrzymaniu sie w lidze?? Bo takie słuchy chodziły w klubie"
"a ja słyszałem ze Włodar słyszał ze Smolarow słyszał ze ma zastąpić Kaczmarka a ostatnio słyszałem jak Smolarow mówił ze zadnego tematu nie było. Ale Wlodar słyszał ze tak było. Czyli Smolarow kłamie"
14 marca 2023, 16:41 / wtorek
Prazesa mamy z głowy... jeszcze jeden, jeszcze jeden !
14 marca 2023, 16:53 / wtorek
Oby poszedł w pizdu a nie że zamiana stołków
14 marca 2023, 17:16 / wtorek
Prezesem nie będzie, ale za to zaszczytna posada dyrektora finansowego. Trochę tu się przypudruje, trochę tam i nie będzie widać. Mają nas za idiotów?
14 marca 2023, 17:34 / wtorek
Dyrektor finansowy - co by to nie miało znaczyć w Lechii - to jeszcze lepsza fucha.
Ciekawe tylko że nie ma zdrowia do prezesowania ale do finansów ma...
14 marca 2023, 17:56 / wtorek
Dokładnie. Tylko w chuja grają i robią niepotrzebne zamieszanie.
Szkoda prądu.
14 marca 2023, 19:15 / wtorek
Wychodzę zatem z inicjatywą akcji ,,wykręć żarówkę zanim zrobi to Żelem". Będziemy grali jak gra obecnie Warta Poznań w roli gospodarza meczu np. w Chojnicach o 12:30 w niedzielę, żeby było taniej.
14 marca 2023, 23:16 / wtorek
Kto mnie zna , wie że nigdy nikomu źle nie życzę Zwłaszcza w sprawach zdrowotnych
Ale w tym wypadku Żelem Jeśli jesteś naprawdę chory to zdechnij kurwo jak najszybciej
14 marca 2023, 23:20 / wtorek
Symbol minimalizmu i nieudacznictwa zarówno z czasów kuchara jak i mendziary, jeżeli rzeczywiście odejdzie to pozostanie "jeszcze jeden" do eliminacji
15 marca 2023, 00:26 / środa
Skoro rezygnuje ze względów zdrowotnych to powinien się leczyć i nie nadaje się do pełnienia jakiejkolwiek funkcji w Klubie.Nieważne czy dyrektora finansowego,zamiatacza liści czy parkingowego.Każde zwykłe przetasowanie na stanowiskach będzie znaczyć że te chuje robią sobie dalej z nas jaja.
15 marca 2023, 08:35 / środa
Żelem od początku był tu aby ciąć koszty. Teraz przynajmniej będzie to robić na odpowiednim do tego stanowisku. Co to ma za znaczenie na jakim, on tu jest tylko pionkiem a i tak o wszystkim decyduje Mandziara. Z zarządu odszedł pewnie przez przepisy:
"Art. 586 Kodeksu spółek handlowych przewiduje, że członek zarządu, który nie zgłasza wniosku o upadłość spółki pomimo zaistnienia ku temu podstaw, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. W grę wchodzi też odpowiedzialność karna i podatkowa."
15 marca 2023, 22:10 / środa
Jak dla mnie Żelem powinien udać się na Górę Szubieniczną i wybrać sobie odpowiednie drzewo Straty dla Gdańska nie będzie .... a wiele osób odetchnie z ulga !
15 marca 2023, 22:37 / środa
Prawda jest taka że to forum to serce i uczucia Lechii, dlatego tak je lubię. Kawałek szczerości. Druga prawda to każda strona ma w to wyjebane. Straszne i smutne
15 marca 2023, 23:23 / środa
@dawid75 po kibicowsku?
17 marca 2023, 22:24 / piątek
Ważne spotkanie w szatni Lechii.....jak trwoga to do.....
17 marca 2023, 23:55 / piątek
Łał
18 marca 2023, 09:43 / sobota
Dzisiaj doszło do spotkania I zespołu Lechii Gdańsk z przedstawicielami środowiska kibiców, Panem Piotrem Zejerem (członkiem zarządu Klubu i prezesem Stowarzyszenia Kibiców Lechii Gdańsk Lwy Północy) i Panem Dariuszem Krawczykiem (członkiem rady nadzorczej i akcjonariuszem Klubu), jak również z udziałem Pana Adama Mandziary (współwłaściciela Klubu) oraz Pana Arkadiusza Gerwela (członka zarządu Klubu).
Drużynie i sztabowi udzielono wspólnego wsparcia ponad podziałami.
PEŁEN KOMUNIKAT 👉
odnośnikInfo z Facebooka.
7 maja 2023, 13:18 / niedziela
Zastanawiałem się gdzie dodać ten wpis i zdecydowałem się w tym wątku.
Chciałbym odnieść się do zarządzania klubem przez właściciela Lechii Gdańsk. W praktyce zarządzającym jest Mandziara, który de facto sprowadził Franza Wernze do Lechii. Franz nie żyje więc właściciel jest oczywisty. To co Mandziara się nachapał to jego, ale teraz sytuacja trochę się zmienia.
Pracowałem nad memorandum informacyjnym, które Lechia przygotowywała dla potencjalnego inwestora. Nasze wyceny opieraliśmy o realne dane rynkowe zawodników, bo to oni stanowią największy kapitał klubu piłkarskiego. Zakładaliśmy scenariusz braku utrzymania w Ekstraklasie, bo wycena zawsze bierze pod uwagę kilka możliwych scenariuszy. To, że sprzedaż Lechii nie doszła do skutku, wynika z postawy Mandziary i jego chciwości. Teraz panie Mandziara, musisz sprzedać Lechię za nikły procent tego co pierwotnie chciałeś. Chciwy zawsze dwa razy traci. Lechia na zapleczu Ekstraklasy to inny budżet i inne realia organizacyjne.
Życzę Lechii z całego serca bardzo dobrze, jedyny warunek jest taki, aby Mandziara sprzedał klub i mam nadzieję że udziałowcy mniejszościowi dołożą swoją cegiełkę i pomogą znaleźć przyszłego inwestora, który będzie w rozsądny sposób zarządzał klubem i wiedział na czym polega jego rozwój.
7 maja 2023, 22:22 / niedziela
Ciekawy wpis. Zwłaszcza z takiej perspektywy.
Dodam tylko, że modły o mitycznego "inwestora", który przyjdzie i potraktuje nas nieco łagodniej niż jak stado baranów do ogolenia na kasie biletowej są dla mnie nie do końca zrozumiałe. To nie krytyka, ale są jeszcze inne rozwiązanie i nawet jeśli są mniej prawdopodobne, warto o nich pamiętać.
7 maja 2023, 23:16 / niedziela
Przykład idzie z góry. Poukładany właściciel to więcej racjonalnych decyzji. Model Barcelony gdzie kibice są udziałowcami klubu poprzez karnety roczne jest w naszych warunkach mało realny.
8 maja 2023, 06:37 / poniedziałek
Owszem, mało realne głównie dlatego, ze nie ma na horyzoncie inicjatywy, która by o taki model zabiegała.
Poza tym, z dzisiejszej perspektywy należałoby klub jeszcze wykupić id AM, ale to może się szybko zmienić. Nawet do startu z IV ligi trzeba mieć takie rzeczy jak drużyna, której Lechia za chwile mieć nie będzie. Przy sprawności obecnego kierownictwa tego bałaganu i wspomnianej przez Ciebie „chytrosci” właściciela nawet ten poziom może się za chwile stać zbyt dużym wysiłkiem.
9 maja 2023, 16:36 / wtorek
odnośnikNo i właśnie wycena klubu, tu leży cały szkopuł. Ten Brański widać czuje o co chodzi, ale Mandziara szuka frajera który zapłaci grubą kasę.
9 maja 2023, 16:47 / wtorek
Oglądałem ten wywiad. Widać że chce grać spokojnego gościa, który jeśli kupi to na swoich warunkach. Mandziara pewnie co najmniej kilka lub kilkanaście miesięcy go przetrzyma, więc sporo złych wiadomości przed nami.
9 maja 2023, 18:30 / wtorek
tylko jednolity front kibiców i wielka presja na dobrodzieja ma sens tylko to....może go przekonać do opuszczenia tego miejsca...
9 maja 2023, 21:42 / wtorek
Adam M. jeszcze nie rozkradł wszystkiego ( nie narobił maksymalnych długów, pewnie jeszcze można wiecej), wiec nie ma powodów szybko sprzedawać, dlatego teraz pewnie chce za klub taką kasę, że nikogo nie stać. Dopiero jak rozkradnie wszystko, resztę podpali i będzie sprzedawać na allegro.
Co go może przekonać,? już tylko ogólna mocna presja środowiska gdańskiego, może i ogólna nagonka medialna, wtedy może pójść łatwiej. Jak będzie cicho, to jeszcze pokradnie w I lidze, zdołuje klub (spuści niżej) i wtedy spier...
TYLKO LECHIA!
9 maja 2023, 22:29 / wtorek
Dokładnie jak piszesz cygnus …. Problem w tym ze zero rekacji trybun…. Mamy wszak obniżone ceny i pożegnanie flavio. Toc flavio możecie pożegnać na mieście np zaprosić go na soczek i podziękować ….
9 maja 2023, 23:01 / wtorek
Przecież będzie jeszcze kasa z Canal Plus za ten sezon. Mimo spadku i miejsca w tabeli dzięki rankingowi historycznemu będzie to niezła sumka do skonsumowania.
Co do ostatniego meczu w Gdańsku to przyjść pożegnać Flavio i wyjść ze stadionu. Taką mam koncepcje...przyjdziemy na stadion dopiero wtedy kiedy menda z przydupasami się wyniosą.
10 maja 2023, 00:03 / środa
Kazdy klub w Ekstraklasie jako glowne źródło przychodów ma umowę z Ekstraklasa SA. Prawa telewizyjne owszem lecz to nie są duze kwoty w porównaniu z pieniedzmi z Ekstraklasy. Gdy robilem pierwszą wycene klubu Ekstraklasy zaskoczylo mnie ze podstawowe koszty czyli pensje zawodnikow i wynajmy obiektow nieraz przekraczają wszystkie przychody. To pokazuje jak przeplacani są zawodnicy jeśli przychody z Ekstraklasy, z praw tv, sponsorow nie wystarczają na pokrycie podstawowych kosztów.
Ciezko stwierdzic na co Mandziarze Lechia w I lidze. On chyba sam tylko to wie. Jeśli jakieś wymiany zdań są z potencjalnym inwestorem to dobrze. Mandziara musi zdać sobie sprawę że przedłużanie tematu sprzedaży działa na jego niekorzyść. Wszyscy kibice są przeciwko niemu. Pokazanie tego na trybunach na kolejnym meczu może być dobrym spodobem aby poszedł po rozum do głowy i pozbył sie klubu.
10 maja 2023, 13:06 / środa
Po wpisie mendziary mam tylko jedno do powiedzenia.MENDZIARA WYPIERDALAJ.
10 maja 2023, 13:18 / środa
Jeśli menda zapewnia, ze zagramy w 1 lidze to znaczy że nie zagramy...
10 maja 2023, 13:48 / środa
Widzę jak się uśmiechał jak to pisał.
10 maja 2023, 14:48 / środa
90minut tyrania mendy na ostatnim meczu, z przerwa na pożegnanie Flavio.
10 maja 2023, 14:53 / środa
Ojej się wkurzył, ulżyło mi teraz, bo już myślałem, że ma to w dupie... Ale się zdenerwował więc pewnie w następnym sezonie wygrany 33 mecze i jeden zremisujemy tak to widzę, potem MP i LM. Po tym oświadczeniu ponoć nawet Real Madryt się zesrał ze strachu. Kpina kurwa jakąś bez kitu. A na ostatnim meczu naprawdę powinno być 0 kibiców wtedy może dałoby mu coś do myślenia. Swoją drogą jaka II drużyna w czwartej lidze? My mamy zespół rezerw? O czymś nie wiem?
10 maja 2023, 17:06 / środa
Dla M...y i W...o (nie chce przeklinać) chodzi teraz jak opchnąć trupa i ograniczyć straty.
Wątpię żeby znalazła się rozsądną osoba.
10 maja 2023, 20:09 / środa
Pięknie ujął to w pierwszym zdaniu, Paczul na weszło ...
"Jest, wylazł z nory. Były prezes, przewodniczący rady nadzorczej, doradca zarządu, filozof, technik, malarz, eseista, ale zawsze szkodnik, czyli Adam Mandziara, zabrał głos na temat spadku Lechii Gdańsk. Oczywiście na Instagramie".
odnośnik
10 maja 2023, 20:20 / środa
zajebisty Paczul...pozdrawiam
10 maja 2023, 21:04 / środa
To o czym napisał należy interpretować odwrotnie i wtedy wiadomo o co chodzi, czyli:
- nie będzie powrotu drużyny rezerw
- nie będziemy walczyć o powrót do ESA
- nie myślą o nowym sezonie
- jest tragedia i można lamentować
- Lechia nie poradzi sobie finansowo w I lidze
TYLKO LECHIA!
12 maja 2023, 09:30 / piątek
tylko ponury żniwiarz załatwi sprawę
13 maja 2023, 11:22 / sobota
..." Michał Brański tłumaczy nam, od czego zależą najbliższe losy Lechii Gdańsk. Od lat wiele słyszy się o chęci sprzedania klubu przez obecnego właściciela Adama Mandziary.
- Kluczowe pytanie jest takie, czy Adam Mandziara posiada środki, by wejść w sezon pierwszoligowy na tyle ambitnie, by odzyskać ekstraklasę, co nie jest tanie - tłumaczy Brański. - Szacunkowo każdy sezon Lechii w I ligi wiązać się będzie z tzw. dziurą budżetową na poziomie 10-15 milionów straty dla klubu w skali roku - wyjaśnia.
- To kwestia rozstrzygająca, czy Adam będzie chciał wziąć to na swoje plecy. Ja jestem gotowy podjąć wyzwanie. Nie działam w pojedynkę. Wspiera mnie lokalny partner, pewien majętny gdańszczanin, który wcześniej finansował klub przez 20 lat, budował seniorską Lechię, akademię i zawsze był podporą dla klubu, zanim Lechia trafiła w ręce innych gentlemanów - wyjaśnia Brański.
Jak ustaliliśmy, chodzi o Dariusza Krawczyka - człowieka od zawsze związanego z Lechią. To wielki kibic klubu, a wcześniej sponsor, prezes, członek zarządu oraz członek rady nadzorczej Lechii Gdańsk.
Brański komentuje, na jakim etapie są negocjacje. - Na pewno sprawa nie wyklaruje się szybko. Na razie raczkuje, jest w powijakach. Może coś ruszy w ciągu dwóch tygodni, a może ciągnąć się w nieskończoność - tłumaczy."
Części artykułu z WP.
22 maja 2023, 14:37 / poniedziałek
Ziemowit w Cafe Futbol: "Ze strony Adama Mandziary jest obiecana pomoc finansowa..."
To mamy przejebane...
29 maja 2023, 23:10 / poniedziałek
Proszę o zmianę tytułu wątku na "Mandziara Wypierdalaj!", Ile można jeszcze znosić tego pajaca z jego przydupasami.
Wielka Lechia leży nam wszystkim na sercu, co jednak zostało zaprzepaszczone przez brudne interesy tej szumowiny i jego paziów. Wierni kibice dali upust swojemu niezadowoleniu w Gliwicach a część pikników skacze im teraz do gardła. Im więcej kar dla Mandziary tym lepiej, z czegoś przecież to będzie musiał to spłacić, chyba że ogłosi upadłość i zwieje wykręcając ostatnie żarówki .
Co by nie mówić o Adamowiczu to jednak przy projekcie LECHIA brał udział i pomógł w znacznym stopniu postawić klub na nogi. Mam nadzieję że miasto jednak zdecyduje się brać udział przy ewentualnym starcie od 4 ligi.
Bo gra w pierwszej przy Mandziarze będzie tylko pudrowaniem trupa i pralnią dla jego nieczystych gier.
30 maja 2023, 14:36 / wtorek
"Co by nie mówić o Adamowiczu" - ostentacyjnie i bez śp. tęczowy pawelek zwany też człowiekiem chorągiewką sprytnie omotał niektórych i to pomimo upływu 2 dekad, jak rywalizował w pierwszych wyborach bezpośrednich z kontrkandydatem lewicy (obecnie też już w innych barwach) to się sprytnie przypucował do kibiców i nie tylko, spotkania z ostatnimi Niezłomnymi (jak jeszcze żyli) też były mu potrzebne, tylko że potem zmienił front na tęczowy, który zapewniał mu zdecydowanie większe możliwości, a skończył tak jak na Sycylii (no tak bywa). Mandziara wypad.
30 maja 2023, 22:23 / wtorek
Z tytułu niewypełnienia limitu 3000 minut gry młodzieżowców 500 tys. złotych musi przelać do PZPN Lechia Gdańsk.
30 maja 2023, 22:38 / wtorek
i kolejna kupa, powinna być odpowiedz, ja nie znam
7 czerwca 2023, 06:28 / środa
Wpis został usunięty ze względu na złamanie regulaminu forum.
7 czerwca 2023, 09:41 / środa
Znowu jakiś bot się zakradł.
19 czerwca 2023, 14:12 / poniedziałek
A w Śląsku zanosi się na deja vu. Zamiast Mandziary - Kucharski a zamiast Wernze - Ziburske.