Piekarski, Mandziara, Jóżwiak - Wypierdalac!
strona 19/20
27 czerwca 2023, 20:59 / wtorek
W końcu ! ! ! Bye bye !
27 czerwca 2023, 22:11 / wtorek
Ale że co?
27 czerwca 2023, 22:49 / wtorek
Dario. LG chyba się trochę pospieszyl, myślę, że w kwestii mandziary nic się nie zmieni.
1 lipca 2023, 10:47 / sobota
Jedyny sposób na wykurzenie kanalii z Gdańska to odcięcie go od pieniędzy !
Brak dotacji od władz Gdańska i bojkot spotkań Lechii przez kibiców powinien wystarczyć !
2 lipca 2023, 16:11 / niedziela
Wg moich raczej sprawdzonych informacji to wczoraj Lechia została sprzedana konsorcjum, o którym pisały meczyki.
2 lipca 2023, 16:46 / niedziela
Maciej Słomiński (Interia.pl) -
odnośnik
2 lipca 2023, 18:36 / niedziela
Normalnie piekaro na pomnik zasłużył.... i napis " Dla opalonego filantropa i dobroczyńcy wdzięczni kibice Lechii Gdańsk "....
2 lipca 2023, 18:47 / niedziela
Ten "inwestor" kręcił się wokół Śląska.
I ligowiec lepszy od ekstraklasowicza? Czy to Śląsk odrzucił biedaka?
2 lipca 2023, 19:04 / niedziela
No i stało się. Ciekawe co będzie dalej…
odnośnik
2 lipca 2023, 19:12 / niedziela
Przy Mandziarze i biedny arab rybą.
2 lipca 2023, 19:15 / niedziela
A co ma być dalej? Kolejne pudrowanie trupa poprzez Ja do Ciebie , Ty do mnie
Typowy zabieg uspokajający
Przecież kurwa mandziarowa tego nie odpuściła Następne słupy
Wyciąć tego nowotwora raz na zawsze
Zacząć bez niego , obojętnie w której lidze Ale to tylko moje zdanie
2 lipca 2023, 19:23 / niedziela
2 lipca 2023, 19:35 / niedziela
Dużo się nie zmieni, kolejni krętacze, stajnia piekarskiego i jego profity z transferów, już to przerabialiśmy.
2 lipca 2023, 19:59 / niedziela
Sprawa jest prosta - trzeba zebrać 18-20 baniek żeby wyrównać stawkę i mieć prawo pierwokupu.
2 lipca 2023, 20:13 / niedziela
Dlaczego miałoby wystąpić prawo pierwokupu?
2 lipca 2023, 20:13 / niedziela
odnośnikTo ta firma z UAE. To inwestor finansowy który przede wszystkim chce zarabiac na klubie. Cena klubu okazala sie praktycznie taka jak pisalem wczesniej 16-17 mln zl.
Biorąc pod uwage rodzaj inwestora, oni zrobia wszystko aby mogli z Lechii wyciagnac dywidende, a więc aby byly zyski. Oczywiscie na poczatek zmiany w Zarzadzie i na kluczowych stanowiskach.
Nie jest to inwestor typu Kuchar czy Mandziara którzy siedza w sporcie i jakies tam swoje akcyjki obracają. Tutaj mamy fundusz który zawodowo zajmuje sie inwestowaniem a to oznacza duze zmiany dla klubu.
2 lipca 2023, 20:20 / niedziela
Lechia Rights Management sp. z o.o. ma 98.9% akcji Lechii. To nie LRM sprzedaje udziały.
Właścicielem LRM 50% jest WERNTZE i 50% Mandziara. To oni sprzedadzą.
2 lipca 2023, 20:29 / niedziela
I pierzemy dalej...
2 lipca 2023, 20:33 / niedziela
D.g. nie będzie takiej możliwości bo kupują spółkę.
2 lipca 2023, 20:39 / niedziela
Pierwsza myśl.Mandziara sprzedał sam sobie i teraz będzie robił za Araba?
2 lipca 2023, 20:48 / niedziela
@Mihal wyczytałem, ze akcjonariusze mniejszościowi mogą wyrównać stawkę i tym samym nabyć prawo pierwokupu. Ale może coś pomieszałem bo nie znam się? Jeśli tak to jak napisał Japan - pralnia pierze dalej. No może maja bardziej nowoczesne pralki niż Menda. Nie zdziwiłbym się, gdyby to on sam sobie sprzedał...kurwa mać co my złego zrobiliśmy, ze nasza Lechia zawsze jest wystawiana dla hochsztaplerów i złodziei?
2 lipca 2023, 21:02 / niedziela
"...Fundusz inwestycyjny Mada z ZEA zakupił Lechię Gdańsk za cztery miliony euro. Pierwsze doniesienia, że doszło do transakcji, wypłynęły w dość nieoczekiwany sposób. Mianowicie dotychczasowy właściciel Adam Mandziara miał chwalić się tym podczas imprezy w jednym z gdańskim klubów...."
Dla mnie szokiem jest, że ta kurwa w ogóle śmie się pokazywać w jakiejkolwiek gdańskiej knajpie... I to bez konsekwencji...
2 lipca 2023, 21:07 / niedziela
@d.g.:
"...Klub jeszcze nie potwierdził tej informacji. Nie wiadomo zatem oficjalnie w jakiej formie dokona się przejęcie. Czy sprzedane zostanie cały pakiet 95 procent akcji, czy tylko jego część. Nie wiadomo też, czy akcje zostaną bezpośrednie nabyte, czy kontrola nad nimi zostanie przejęta poprzez zakup spółki Lechia Managment sp. z.o.o.
Ta druga forma sprawi, że mniejszościowi akcjonariusze nie zostaną poinformowani o cenie, ani też nie będą mieli prawa pierwokupu. Gdy akcje będą sprzedawane bezpośrednio, takie prawo będzie im przysługiwać. Wówczas, aby przejąć akcję musieliby zaproponować tyle samo, co kontrahent..."
2 lipca 2023, 21:10 / niedziela
D.g jeśli ten fundusz nabyłby akcje to tak, mniejszościowi mogliby wyrównać ofertę.
Natomiast jeśli fundusz nabył spółkę mandziary posiadającą akcje, to mniejszościowi nie dowiedzą się nawet kwoty nabycia spółki. Więc w tym wypadku to co słyszymy, może być ściemą.
2 lipca 2023, 21:24 / niedziela
jest tu kolega doublesose, albo jest właśnie na bezrobociu, albo jak wyżej. Bardzo się do mnie sapałeś rok temu Panie Predehl, jak to jest teraz?
2 lipca 2023, 21:31 / niedziela
@edwinsopot: nie ruszaj gówna....
2 lipca 2023, 21:32 / niedziela
Racja
2 lipca 2023, 21:34 / niedziela
Dzięki Panowie za wyjaśnienie. Zobaczymy jak to się dalej rozwinie...
2 lipca 2023, 21:39 / niedziela
to już będziemy widzieć na dniach....
2 lipca 2023, 21:55 / niedziela
Ten Predehl to ojciec Wiesław....chyba tak mu było? Grał z Wentą Waszkiewiczem Goliatem Zawadzkimi? Czy jego syn? Rafał..? Pewnie to drugie Rafale...
2 lipca 2023, 21:56 / niedziela
Troszkę jestem zdenerwowany . W pierwszej chwili ogromna radość . Od razu chciałem popełnić posta dotyczącego bezradnego Ziemowita ....aby się już pakował i wyp..... ! Potem to się zmieniło !
Panowie przeliterujcie firmę z ZEA MADA ( włosy mi chociaż nieliczne dęba stanęły ) od tyłu ....wychodzi ADAM . Czy my tej łajzy już nigdy się nie pozbędziemy !
Ps. Mam nadzieję ...ze to tylko przypadek !
2 lipca 2023, 22:00 / niedziela
Może to nie piłka nożna Rafale , ale przypierdolić z ręki tym bardziej mozna
Tak Jest to grożba karalna
2 lipca 2023, 22:14 / niedziela
Miało to być w innym wątku do tego zjeba Double cos tam vel Predehl pewnie Rafał
2 lipca 2023, 22:39 / niedziela
To taki szkodnik z Twittera?
3 lipca 2023, 08:34 / poniedziałek
3 lipca 2023, 09:10 / poniedziałek
Przecież to oczywiste że ci "inwestorzy" to słupy mające za zadanie zrzucić odpowiedzialność za upadek z Wernze i mandziary. Każdy kto łudzi się że będzie inaczej jest wyjątkowym naiwniakiem.
3 lipca 2023, 10:32 / poniedziałek
Dziś meczyki piszą, że temat kupna/sprzedaży może się trochę odwlec, bo ponoć na ostatniej prostej ktoś zaczął podbijać stawkę. O ile to prawda, to... nic mnie nie jest już w stanie zaskoczyć.
3 lipca 2023, 13:16 / poniedziałek
Może trochę dosadnie, ale za to szczerze: chuj w oko obu kontrahentom... Z tego i tak nic dobrego dla Lechii nie wyniknie...
3 lipca 2023, 13:31 / poniedziałek
Nie wiem kim jest doubledose, ale trudno się z Nią/Nim nie zgodzić.
Ja nazywam się Rafał Predehl i nie będę dawał się obrażać przez anonimowych trolli.
Jestem Lechistą od zawsze i nie muszę przechodzić przez fora recenzentów wątpliwej reputacji. Mój tata, brat i ja nie musimy nikomu nic udowadniać. Wcześniej czy później Lechia znowu będzie nasza wspólna.
Ludzie którym dobro Lechii leży na sercu, wiedzą jak jest. Zawsze wiedzieli.
Wszelkie incydenty lżenia mnie, moich bliskich lub kierowanie wobec mnie gróźb karalnych spotkają się z właściwą reakcją
3 lipca 2023, 14:17 / poniedziałek
@AmberGoldfinger: bardzo merytoryczny wpis popełniłeś... A e nie strasz, nie strasz, bo się zesrasz. To tyle z mojej strony...
Do czego to kurwa dochodzi? Lechista (niby) Lechiście konsekwencjami (może jeszcze prawno-karnymi?) grozi...
3 lipca 2023, 15:52 / poniedziałek
Fajny sposób działania i chyba bardzo charakterystyczny dla pana Predehl.
Wykorzystujesz konto Kudłatego (jeśli chcesz napiszę dokładnie jak i w zamian za co -gdybyś zapomniał) żeby pisać brednie o kwitach w szufladzie mandziary.
Jeśli masz takowe - zapraszam do prezentacji.
Piszesz, że LP się nie zgodziło na korzystanie z herbu LG przez oldbojów LG ???
Nawet nie wykonałeś minimum wysiłku, aby zorientować się kto jest dysponentem herbu i co faktycznie dzieje się na linii Oldboje - LP. Postawiłeś w niezręcznej sytuacji poważnych ludzi, którzy zamiast skupić się na działaniu, tłumaczą się z nieswoich wyczynów.
Jesteś dyletantem i intrygantem bez wiedzy. Zamarzył ci się biało-zielony sok z buraka.
Twoja taktyka działania to jest opluwanie ludzi i później pisanie sms'ów o wspólnym tworzeniu czegoś nowego ???
Bez tego narodowościowego patosu, niziołków i żeby trybuny były tęczowe ???
Tak, ludzie pamiętają ciebie bardzo dobrze - szczególnie ze spotkań otwartych, jak zadawałeś prezesowi Adamowi pytania w j.niemieckim i z wędzonej rybki na święta dla prezesa Adama.
Jeśli masz ochotę podaj mnie do sądu, mam to gdzieś.
3 lipca 2023, 16:29 / poniedziałek
Predehl: jeszcze coś ode mnie specjalnie dla ciebie:
odnośnik
3 lipca 2023, 22:16 / poniedziałek
A to ten co raz wygłosił takie płomienne przemówienie na spotkaniu otwartym! Było dosadne, skierowane do Mandziary. Teraz muszę przyznać że jestem w szoku, że tak sra do biało-zielonego gniazda...
5 lipca 2023, 22:37 / środa
"AmberGoldfinger
@Rafael_Predehl
„Każdy sam sobię karę wybiera”, Danziger, Filosemita, psy i koty"
I jeszcze takimi wynalazkami naszą Lechię pokarało...
5 lipca 2023, 22:50 / środa
Niemieckie cv tego Pedla śmierdzi mi mocno Mandziarą i jego brudnym mieszaniem w naszym kibicowskim kotle.
5 lipca 2023, 22:52 / środa
odnośnik Warto przeczytać. Trochę wyjaśnia gdzie jesteśmy
6 lipca 2023, 02:16 / czwartek
Załóżmy że każdy chce Lechii przynajmniej w I lidze. Czy trzeba czekać na powiadomienie o zakupie? Czy można złożyć przed zarządem oświadczenie o odstąpieniu od prawa kupna przed powiadomieniem aby przyspieszyć ruchy transferowe?
Przy okazji pytanie albo raczej sugestia do zarządzających oprawą - weźcie jakiegoś gościa który jednak będzie co jakiś czas spoglądał w kierunku murawy i tą oprawę z wami koordynował, gdyż na szybko licząc -12 punktów w ciągu 3 ostatnich sezonów zawdzięczamy waszym akcjom.
Kiedyś zamiast dymów były serpentyny z taśm kasowych OKA, a na prostej wystarczyło zaśpiewać że Buncol to P(....)Ł. i było fajnie, ale kto to pamięta?
6 lipca 2023, 10:09 / czwartek
Świeża informacja z FB konta Lechii.
– MADA GLOBAL FUND FOR INCOME
OPPORTUNITIES („MADA GLOBAL”) – fundusz inwestycyjny private equity, działający w oparciu o regulacje organów nadzoru finansowego Zjednoczonych Emiratów Arabskich (znajdujący się na 34. miejscu listy Securities and Commodities Authorities) – zgodził się na wszystkie warunki transakcji, w wyniku której stanie się nowym właścicielem polskiego klubu piłkarskiego Lechia Gdańsk.
W celu zrealizowania tej inwestycji MADA GLOBAL stworzyła w Warszawie w pełni należącą do niej spółkę FOOTBALL CULTURE POLAND sp. z o.o. (“FCP”), której CEO został Paolo Urfer. Pełni on także funkcję project managera oraz głównego inwestora MADA GLOBAL.
Pozycja MADA GLOBAL jako zaufanej instytucji finansowej w ZEA oznacza, że wejście funduszu do świata polskiej piłki nożnej przeprowadzone zostanie z zachowaniem najwyższych standardów i profesjonalizmu, a także z myślą o stworzeniu długoterminowej wartości, zapewnieniu wsparcia lokalnej społeczności oraz powodów do dumy kibicom.
– Wiele klubów – zarówno z Ekstraklasy, jak i Fortuna I Liga – okazało nam wielkie zainteresowanie. Wybraliśmy Lechię Gdańsk, która jest wspaniałym klubem z pięknego miasta, a naszym pierwszym celem będzie awans do Ekstraklasy. Teraz zamierzamy intensywnie pracować nad przygotowaniem drużyny do sezonu 2023/2024 – komentuje Paolo Urfer.
Ciekawe na jakich zasadach i jak to będzie wyglądać.
6 lipca 2023, 10:25 / czwartek
@Gringo:"...Ciekawe na jakich zasadach i jak to będzie wyglądać."
Chyba wiesz jakie są zasady działania pralki? I jak to wszystko po praniu wygląda... :-)
A tak serio: nie rób sobie większych nadziei na poprawę sytuacji... Przynajmniej w kontekście tych "inwestorów"
6 lipca 2023, 10:25 / czwartek
Niedługo Champions League. Póki co, dobrze będzie zanim awansujemy juz w tym sezonie, uzupełnić kadrę. :D