Gdańsk: czwartek, 15 maja 2025

Piekarski, Mandziara, Jóżwiak - Wypierdalac!

strona 20/20

6 lipca 2023, 10:26 / czwartek
Wierzę, że wejście funduszu z UAE da nowy impuls w klubie. Pracowałem wiele lat w Middle East i wiem że standardy w biznesie są tam na bardzo wysokim poziomie. Wiedza na temat Middle East w Polsce jest niewielka, ale naprawdę warto to sprawdzić samemu pracując tam na odpowiednich stanowiskach. Inwestor finansowy jakim jest fundusz zawsze chce zarobić na firmie, którą nabył. Niestety często chce zarobić szybko a następnie sprzedać klub z zyskiem. Nabycie Lechii za około 4 mln EUR to prawie jak za darmo, ale to oczywiście efekt dużego zadłużenia klubu. Fundusz zapewne będzie teraz mocno inwestował aby klub uzyskiwał wyniki i jak najszybciej aby ich inwestycja się zwracała.
Mam spore doświadczenie w przejęciach spółek, dlatego wiem także że inwestor finansowy to niestety ciężka orka dla pracowników, bo jest mocna presja na wynik. To będzie zupełnie inna bajka niż Kuchar czy Mandziara którzy są takimi januszami w piłce nożnej, bo coś tam działają ale trochę powiedziałbym tak na chałupniczym poziomie. Wejście do Zarządu przedstawiciela nowego właściciela zapoczątkuje duże zmiany. Middle East to wielkie centrum finansowe z funduszami obracającymi miliardami dolarów. Największy na świecie fundusz inwestycyjny jest w Abu Dhabi. Trudno mi powiedzieć jakim kapitałem dysponuje fundusz który przejął Lechię, bo dane finansowe nie są publicznie dostępne w UAE. Wiem tylko że fundusz powstał w 2019 roku więc jest relatywnie nowy. Prezesem Funduszu jest bardzo doświadczony gość w branży finansowej w UEA. Ja osobiście nie widzę żadnych powiązań Mandziary z tym funduszem a zrobiłem mały research w dostępnych bazach danych.
6 lipca 2023, 10:36 / czwartek
Wygląda na to, że my już nic nie mamy do stracenia w obecnej sytuacji. Większość środowiska już przyjęła i tak, że zaczniemy od nowa, jeśli klub upadnie. Zobaczymy co sie wydarzy za chwilę.
6 lipca 2023, 10:56 / czwartek
Jestem pewien że klub nie upadnie i odzyska wiarygodność. Dobrze się stało że nie przejął Lechii jakiś janusz biznesu. Na pewno lepiej byłoby gdyby klub przejął nie fundusz a jakaś wysoko postawiona osoba jak np Sheik Mansour jest właścicielem Manchesteru City, ale lepiej fundusz niż Mandziara. Ostatecznym ownerem biznesu, który przejął Lechię jest Essam Hawash.
6 lipca 2023, 12:05 / czwartek
"Według informacji Jacka Główczyńskiego z portalu trojmiasto.pl Paolo Urfer może zostać prezesem Lechii Gdańsk. Błażej Łukaszewski z Meczyków twierdzi, że aktualny prezes, Ziemowit Deptuła, wciąż będzie w zarządzie, choć nie wiadomo na jakiej pozycji."

Dopóki ta kurwa deptuła, powiązana z kurwą mendziarą będzie choćby w pobliżu Lechii, to nie uwierzę nawet w najmniejszym stopniu w uczciwość tej transakcji... Przecież ten zakłamany chuj ma przekręt wypisany na swoim ryju...
6 lipca 2023, 12:39 / czwartek
Jeszcze Teresa powinna odejść bo przecież zmieniała rolki do roweru.
18 sierpnia 2023, 22:44 / piątek
"[..] Jednocześnie przyjęte zostały rezygnacje dwóch członków Rady Nadzorczej Lechia Gdańsk S.A. – pani Adriany Mandziary i pana Adama Mandziary. "

Nie wiem jak Wy ale ja już zdążyłem za to wypić.

A MY SWOJE!
14 maja 2024, 20:12 / wtorek
Nasz były dobrodziej.....nie chciał i nie musiał ale podpierdolil....życzy dobrze ale uprzejmie donosi... łaskawca...i to w imię zasad....
14 maja 2024, 23:12 / wtorek
No chuj mnie strzela jak to czytam

mendziara
Co
ty kurwo
15 maja 2024, 00:12 / środa
Widzę że dużo w mediach jest a.m. ja już nic co związane z nim nie czytam, polecam wszystkim taki filtr. On jest nicością, i tego się trzymajmy.
15 maja 2024, 10:43 / środa
On nie jest nicością. To jest najgorszy szkodnik jaki się Lechii trafił. I niestety nawet po odejściu dalej szkodzi. Niech ginie i naprawdę stanie się nicością.
15 maja 2024, 11:27 / środa
Kiedyś na zebraniu z kibicami obiecano ci Madziara że możesz zostać zaklepany jak będziesz szkodził , teraz wk.......sz i szkodzisz . Majorka to nie jest duża wyspa i nie leży na końcu świata .
15 maja 2024, 11:34 / środa
Adaś jak coś mówi to najczęściej jest dokładnie odwrotnie także uważajcie:

W Gdańsku dało się usłyszeć plotki, że Adam Mandziara będzie chciał jeszcze kiedyś przejąć stery w Lechii. Czy to prawda i czy wiąże się to z pańskim przekazem w social mediach?

Nie ma absolutnie takiej możliwości. Nawet, jeśli Paolo Urfer nie wywiązuje się z umów, to nie podstaw, aby akcje Lechii wróciły do nas. Mogę z absolutną pewnością wykluczyć, że ani moi inwestorzy, ani ja osobiście, nie zaangażujemy się ponownie w Lechia Gdańsk.
15 maja 2024, 12:46 / środa
To już nie tylko kwestia Lechii, ale jeżeli istnieje coś takiego jak "dobro polskiej piłki" to w ramach środków karnych dożywotni zakaz prowadzenia działalności i zajmowania funkcji w spółkach, tak żeby nie mógł zmandziarzyć innych klubów. Co do Lechii to rozliczenia muszą być i beda
15 maja 2024, 14:04 / środa
Ten osobnik to cwane bydle , z kim robi jakiekolwiek interesy prawie zawsze kończy się wyrokami , i wygrywa . Z tym czymś takim trzeba mieć wszystko na papierze nic na ryja .
Ale upublicznienie umowy handlowej w necie to wyrok i odszkodowanie , przekazanie do PZPN-u to pikuś bo umowę musieli przekazać związkowi po jej zawarciu .
Teraz gada i pluje więc coś chce , pytanie co .
Pozdrawiam
Sol
13 września 2024, 20:00 / piątek
Kurde...
Te śmiecie im podpowiedzieli...
Też takie górnolotne plany mieli
odnośnik
Następna wydmuszka... śmierdzi...
13 września 2024, 21:42 / piątek
Można wiedzieć kto wymyślił "fundacje" ? Teraz to sponsorzy będą się zabijać o miejsce na koszulce...
Czasem myślę, że już mnie nic nie zdziwi, a tu masz
13 września 2024, 21:50 / piątek
@WKSXXBKS, Właśnie przeczytałem tego ,,newsa", no cóż miejsce na koszulce zarezerwowane z reguły dla sponsora strategicznego czy głównego itp. Może to właśnie ten sponsor? Od dawna nie jest tajemnicą, że fundacje są najlepszymi pralniami pieniędzy .... wiadomo jakiego pochodzenia
13 września 2024, 22:41 / piątek
Ja bym nie szukał tu drugiego dna, bo reklamowanie "fundacji" na koszulkach z miejsca powoduje, że będzie ona na świeczniku. Natomiast skojarzenia masz słuszne i takie jak każdy, to jest tak bezdennie głupi pomysł, nie dość że szemrany w odbiorze Urfer to teraz fundacja Urfera na koszulkach, po prostu marketingowo i wizerunkowo nie można było wymyślić nic "lepszego".
Lepiej było fotkę pralki z ruską flagą wstawić, byłoby na bekę, a to jest smutnie głupie.
1 ..... 18 19 20

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.025