Gdańsk: czwartek, 12 września 2024

Lechiści w reprezentacji

strona 4/7

17 czerwca 2016, 17:02 / piątek
Wawrzyniak wejdzie w finale .Peszko natomiast zrobił najgłupszy faul na mistrzostwach 20 sekund przed końcem meczu-i dlatego zapisze sie w historii ME.
19 czerwca 2016, 00:19 / niedziela
Może ten wpis jest już nieco po fakcie, i to że wszyscy niemalże wieszaliśmy na nim przysłowiowe psy nie więcej jak trzy miesiące temu... bardzo proszę znawców tematu o przypomnienie mi Ostatniego Aktualnego Reprezentanta Naszego Klubu na wielkim turnieju przed Peszkinem? I jakieś daty i dane jeśli to możliwe..
19 czerwca 2016, 16:53 / niedziela
Tak Ja pamiętam taki " turniej "
Czerwiec 84
W tym tygodniu mina 32 lata
Tytuł " Jak gdyńskie kurwy spierdalały do morza ze swojego stadionu przed Gdańską Lechia "
Skład Lechii Tadziu Fajfer Andrzej Marchel Sp Andzej Salach Lechu " Jadzia " Kulwicki Olek Cybulski Jacek Grembocki Darek Wójtowicz Maciek Kaminski Marek Kowalczyk Rysiu Polak Jurek Kruszczynski
Wtedy , dla mnie wszyscy byli i dalej są bohaterami Bialo - Zielonego Narodu
4-1 Mecz w srodku tygodnia
Moj tata zabiera mnie na niego ze szkoly w trakcie jakiegos egzaminu
Cala Stocznia jedzie w kolejkach skm
sledzie zostaja wyjebani ze swojej gorki
Ja szczerze mowiac tylko widzialem smrod ich rybich tylkow
Spoznilem sie na glowny atak
Tak
To dla mnie jest ten Wielki Turniej...Amen Innego turnieju nie doczekam
19 czerwca 2016, 18:19 / niedziela
Ostatnim na pewno nie jest Peszko bo on nic nie ma z Lechia wspolnego poza tym, ze po ukladach załatwili mu robotę za ponad bańke rocznie.Podobnie zreszta jak naszemu celebrycie - wschodzacej gwieżdzie dziennikarstwa.Poza tym tytuł watku wyjasnia chyba wszystko.Porównasz Peszkę do Korynta, Gronowskiego czy Puszkarza?
No tak przeciez jego buty sa w muzeum Lechii.....
19 czerwca 2016, 21:35 / niedziela
Nie o buty mi chodziło i nie o to kim jest Peszko w Lechii, ale o dane statystyczne. Po prostu szukałem i nie było...
20 czerwca 2016, 08:53 / poniedziałek
Stopniowanie jest takie: kłamstwo, wielkie kłamstwo i dane statystyczne.
Przykład: rankingi reprezentacji Uefa czy Fifa.
Niech Sławek strzela gole na tym Ojro, ale najważniejsze jest to co pokaże u nas.

TYLKO LECHIA!
21 czerwca 2016, 20:53 / wtorek
Kasa za Peszkina i Wawrzyna leci co najmniej do soboty :D Mandziara very happy :D coś koło 14 tysia EUR dziennie.
21 czerwca 2016, 23:35 / wtorek
oby na dobre wzmocnienia.
25 czerwca 2016, 17:48 / sobota
GRAMY DALEJ !!! I kasa leci dalej tez :D Super.
25 czerwca 2016, 22:15 / sobota
Peszko na tym skrzydle gra bardzo nerwowo. Zawsze atakuje na raz często go na tym robią i faul ale widać że walczy
25 czerwca 2016, 22:53 / sobota
"Sławomir Peszko po meczu 1/8 finału ze Szwajcarią był oczywiście w znakomitym nastroju. A że to jeden z największych dowcipnisi w kadrze, rzucił jak na razie cytatem turnieju: - Jezu, dobrze, że Krycha strzelił karnego. Byłem następny - powiedział z wielkim uśmiechem na ustach skrzydłowy Lechii Gdańsk. Odniósł się też do braku goli w turnieju swojego przyjaciela Roberta Lewandowskiego. - Ma swoje ambicje, ale przeżyje, jak doprowadzi nas do czegoś wielkiego."

Sławek w swoim stylu

TYLKO LECHIA!
25 czerwca 2016, 23:51 / sobota
Brawo Sławek. Znów zapisał historię. Tylko czemu znowu żółta kartka?
26 czerwca 2016, 09:02 / niedziela
Peszko nie dostał żółtej, Pazdan tak.
26 czerwca 2016, 14:08 / niedziela
"Gość niedzielny" Rubryka sportowa. Wydanie specjalne.
Witam, to ja Jacek Gmoch hehehe. Kurwa mać. Miałem napisaną analyzę, ale zamiast nacisnąć "Opublikuj" coś innego wcisłem i poszło się jebać hehehe. Pozdrawiam wszystkich piłkarzy i całą Reprezetnację i piszę od nowa hehe. Spróbuję odtworzyć to. Zanim jednak przejdę do analyzy hehe. Pamiętajcie jesteśmy Polakami, weźmy przykład z naszej Reprezentacji. Dla mnie mecz zaczął się trochę wcześniej hehe i zakończył później jak dla 99 koma 9 całej Polski. Wiadomo że każdy chciałby przeczytać i napisać i mówi każdy po tym meczu o piłkarzach, ale pamiętajmy o rezerwowych, którzy nie wyszli jeszcze na boisku na tych mistrzostwach i o tych którzy weszli na zmianę. I tu trochę prywaty hehe Sławek Peszkin Slawomir Peszko pozdrowienia po fianale wracaj do Gdańska i po mistrza Polski dla Lechijki hehehe. Dostaniesz teraz ćwiartke miesięcznie hehe wiem Sławek, że już nie pijesz hehe chodziło mi o sianko hehe.
Każdego nie byłbym w stanie analyzować, bo to byłoby nudne i czasochłonne heheh. Pamiętajmy o trenerach i całym sztabie, o ludziach którzy na co dzień pomagają piłkarzą i razem pracują to jest Wasz sukces. Zatem przejdźmy do analyzy hehe.
A więc moi mili....
Co do Milika, hehe. To jego postawę najelpiej oddaje obrazek na którym widzimy pluton egzekucyjny i pyta się najwyższy rangą hhehe jakie ostanie życzenie, odpowiedź: żeby Arek strzelał hehehe.
Bohaterem meczu jest Gladiator Kuba Błaszczykowski Świetna forma, a podobno przed mistrzostwami w żadnym wielkim klubie go nie chcieli hehe. Teraz jestem w takiej sytuacji w której nigdy nie chciałem być hehe takim ala mini sędzią. Nie byłem zwolennikiem gry Łukasza Fabiańskiego w bramce, ale po tym meczu oddaję honor, jesteś numer one. hehee.
Co do Pazdana to podobno Murino go chce w Manchaster United.
Czas na Lewego, brawo Robert hehe jeżeli ktoś krytykuje go, że nie strzela, to powiedziane jest, ze się odpali w najbliższych 3 meczach hehe, podrowienia dla naszego kapitana hehe. Pozdrowienia z Gdańska ślę również do Grzegorz Krychowiak przyłożył nogę do zwycięstwa hehe dosłownie. Ładny młody chłopak hehe ma fajną żonę francuskę albo hiszpankę, ale coś odjebał proszę Ciebie że grałeś u śledzi kiedyś, ale spoko wybaczone masz hehehe ;)
Wiem, że dziękujecie za analyze i jesteście pod wrażeniem hehe. Na dzień dzisiejszy tylko gulasz i dobre zimne piwko, bo grają nasi Bratanki hehehe.
26 czerwca 2016, 15:41 / niedziela
Pamietaj o nakryciu głowy w taką pogodę.
26 czerwca 2016, 20:14 / niedziela
26 czerwca 2016, 23:21 / niedziela
Tu mówi ja, Jacek Gmoch hehe. W półfinale gramy z Belgią. Madziarze dostali lodów. Dziękujemy bratanką za te mistrzostwa. Piłkarsko 1/8, a kibicowsko? Analyzy pozaboiskowe zostawiam bardziej kumatym hehe. W czwartek kolejny mecz do analyzy hehehe.
29 czerwca 2016, 16:05 / środa
To akurat nie w temacie wątku ale dość śmieszne wiec można poczytać kto nie czytał:

Reprezentacja Islandii sensacyjnie wyeliminowała Anglię w 1/8 finału Euro 2016. Piłkarze wybrani z ponad 300 tys. kraju są bohaterami. W sieci pojawiła się niezwykła grafika przedstawiająca w jaki sposób wybrano piłkarzy do kadry.
Angielscy kibice wciąż nie mogą uwierzyć jak ich reprezentacja przegrała z krajem, w którym zarejestrowanych jest zaledwie 100 profesjonalnych piłkarzy.

Z kolei internauci nie mogli przepuścić takiej okazji i dogryzają Anglikom w każdy możliwy sposób. W sieci pojawiła się kapitalna grafika tłumacząca proces powoływania zawodników do islandzkiej kadry narodowej.

W Islandii mieszka zaledwie 332 529 mieszkańców - od tego rozpoczął autor grafiki. Im dalej, tym zabawniej. Zobaczcie sami:

Jak wybrano piłkarzy do reprezentacji Islandii?

Jak wybrano zawodników do reprezentacji Islandii?

Ogółem............................................ .................................. 332 529 mieszkańców

Kobiety........................................... ............................................... - 165 259

Mężczyźni poniżej 18. roku życia............................................. ..... - 40 546

Mężczyźni powyżej 35. roku życia............................................. ... - 82 313

Otyli............................................. ................................................ - 22 136

Zajęci obserwowaniem wielorybów........................................ .... - 1 246

Zajęci w służbach nadzoru i pomiarów trzęsień ziemi.................. - 314

Zajęci nadzorowaniem wulkanów.......................................... ........ - 164

Zajęci wypasem owiec............................................. ....................... - 1 934

Zajęci strzyżeniem owiec............................................. ................... - 1 464

Bankierzy w więzieniu......................................... ............................ - 23

Ślepi............................................. .................................................. .. - 194

Chorzy............................................ ................................................ - 7 564

Zatrudnieni w szpitalach, policji i straży pożarnej..........................- 564

Islandzcy kibice na stadionie......................................... .................. - 8 781

Lekarz i fizjoterapeuta drużyny........................................... ........... - 2

Masażysta i chłopiec od wody drużyny........................................... ...... - 2

Zajęci zarządzaniem reprezentacją..................................... ............ - 7

Reszta............................................ ......................................... 23

(Trener jest ze Szwecji)

To właśnie ta 23-osobowa reszta pokonała Anglików i zagra w ćwierćfinale mistrzostw Europy.
29 września 2016, 12:23 / czwartek
Peszkin się załapał na Danię i Armenię :) Miejmy nadzieję, że potwierdzi swoją wartość w sobotę :) Jeżeli uznać Dawidowicza za Lechistę ( oddelegowanego do inych zadań ) to on też się załapał. Dziwi mnie brak powołania dla Wawrzyna.
30 września 2016, 09:37 / piątek
W sumie też się liczy , a co z tego , że młody . z takim nazwiskiem daleko zajdzie, :)

odnośnik
6 października 2016, 23:01 / czwartek
W reprezentacji Kanady Vitoria strzelił gola Mauretanii. Podobno niezłego nawet.
7 października 2016, 08:42 / piątek
Ciekawe czy ja też bym im strzelił (kilkanaście lat temu)?
7 października 2016, 10:18 / piątek
to zobacz :) specjalnie dla Ciebie znalazłem nawet (przeklej linka) :) odnośnik
8 października 2016, 08:41 / sobota
Sławczew cały mecz na ławce przez to Białoruś przegrała z Francją
8 października 2016, 16:04 / sobota
Sławczew chyba jest z Bułgarii, a to dość daleko do Białorusi.
8 października 2016, 16:21 / sobota
I dlatego byl na lawce ;) logiczne
8 października 2016, 21:32 / sobota
Ten Sławczew to jakiś drugi Kaszpirowski, skoro siedząc na ławce tak oddziaływuje na wyniki Białorusi. Może uda sie u nas w lidze machnąc taki seans.
Adin, dwa, tri, czteriy...

TYLKO LECHIA!
8 października 2016, 21:47 / sobota
brat Kaszpirowskiego? a to sorry za pomyłkę. Ruski też przegrali na pewno na mundial już się nie zakwalifikują, bo gdyby grał Sławczew...
8 października 2016, 23:10 / sobota
Dobre z tym, że ruskie nie zalapią się na mundial. Zwłaszcza ten najbliższy. U ruskich.
9 października 2016, 07:44 / niedziela
Przecież weszły nowe przepisy ze gospodarz musi sie zakwalifikować, zwłaszcza u ruskich. Gospodarz zagra w Sewastopolu baraż z Ukrainą, badź Gruzją (w zależności która z reprezentacji zajmie niższe miejsce).

TYLKO LECHIA!
9 października 2016, 09:03 / niedziela
W 2002 Korea odpadła w kwalifikacjach mimo że byli gospodarzami. Szkoda bo podobno Kim Dzong Un grał w napadzie i był w formie (miał BMI poniżej 35)
9 października 2016, 12:44 / niedziela
odnośnik

Zakwalifikowane drużyny
Lp. Drużyna Grupa kwalifikacyjna Strefa kwalifikacyjna Liczba występów do tej pory Najlepszy wynik
1 Rosja gospodarz UEFA 10 (1958, 1962, 1966, 1970, 1982, 1986, 1990, 1994, 2002, 2014) IV miejsce (1966)
9 października 2016, 14:02 / niedziela
rafi - to juz nieaktualne. Zapisy zmieniono po tym jak Sepp Blater miał załamanie nerwowe i ustapił z funkcji prezesa FIFA. Nowa miotła (Dmitri Miedwiedniew) i nowe przepisy. Zapewne chodziło o korupcje. Juz nie można sobie kupić awansu!!!

TYLKO LECHIA!
11 listopada 2016, 22:38 / piątek
Jest Sławek na boisku, jest zwycięstwo!

TYLKO LECHIA!
17 marca 2017, 12:19 / piątek
Sławek Peszko powołany przez Nawałkę na mecz z Czarnogórą.
Powodzenia Peszkin.
25 marca 2017, 22:42 / sobota
Asysta Sławczewa przy golu na 1-0 przeciwko Holandii.
odnośnik
27 marca 2017, 14:37 / poniedziałek
Trochę obrońca pomógł przy tej bramce Delewa, ale asysta to asysta. Teraz czekamy na więcej kluczowych podań w lidze.
28 marca 2017, 20:01 / wtorek
Vanja strzelił brameczke w meczu Serbów U21 i to nie z karnego!

TYLKO LECHIA!
28 marca 2017, 20:53 / wtorek
Bramkę dla Serbii U21 strzelił Sergej Milinkovic-Savic (Lazio)
28 marca 2017, 21:36 / wtorek
Flashscore pewnie pomylił braci ale przez chwile bramka była zaliczona bramkarzowi.

TYLKO LECHIA!
31 maja 2017, 12:12 / środa
Rafał Wolski powołany do reprezentacji.
odnośnik
31 maja 2017, 12:17 / środa
...i oczywiście Sławek Peszko :-)
31 maja 2017, 12:39 / środa
Brawo dla Rafała, ma dobrą wiosnę i zasłużył na szansę.
27 sierpnia 2017, 23:49 / niedziela
Peszko w kadrze na mecze z Danią i Kazachstanem. Może coś zagra.

Zazwyczaj przerwa na Reprezentację nam nie służyła, oby tym razem Lesia powróciła na ligowe boiska odmieniona!

My wierzymyy!
28 sierpnia 2017, 17:05 / poniedziałek
Peszko ma coś z więzadłami i zgrupowanie opuścił :(
28 sierpnia 2017, 17:41 / poniedziałek
Harslin , Peszko , Wolski coś mi się wydaje że te obciążenia na obozie ich rozwaliły.
Chyba za mocne na Polaka i Słowaka były.Jak obciążenia duże to świeżość przyjdzie dopiero na wiosnę .
28 sierpnia 2017, 23:54 / poniedziałek
no jak bez Peszkina to pech gwarantowany, kto ma w razie czego przyj...ać przeciwnikowi? Pazdan ja się pytam, przecież to baba a nie człowiek do specjalnych poruczeń jak nasz Sławek. Nikt nie ma takiego wzroku jak nasz Sławuś, jestem pełen obaw o wynik w Danii
29 sierpnia 2017, 10:07 / wtorek
- Tragedia jest, "Glikson", tragedia. Boli mnie, boli. Kuleję - powiedział Peszko obrońcy AS Monaco. Kontuzjowany piłkarz zdradził także, kiedy może wrócić na boisko. - Ja czuję, że tak grudzień - dodał.

odnośnik
29 sierpnia 2017, 11:08 / wtorek
te wyjazdy naszych kopaczy na reprę to jakieś fatum jest, nie mogę sobie przypomnieć kiedy wracali bez kontuzji albo z formą sprzed wyjazdu
29 sierpnia 2017, 15:25 / wtorek
Za kilka dni największy ulubieniec i bożyszcze zielonej ma swój mecz sezonu w reprezentacji Owsiaka. Zakładam że na ten jeden dzień "kontuzja" mu przejdzie.
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.026