Lechiści w reprezentacji
strona 5/7
29 sierpnia 2017, 17:56 / wtorek
Tam jest lepsza atmosfera dla Waldusia i towarzystwo.W towarzystwie Lisa na pewno odpali.Moze nawet sciagnie kolege z boiska Tomasza do Lechii?Wszystko to byc może bo Mila to szara eminencja u Mandziary i wszystko może.Oczywiscie oprócz grania w piłke dla Lechii.
29 sierpnia 2017, 17:59 / wtorek
I jeszcze jedno- Mila czy Peszko(choć sie stara na boisku)to nie sa Lechisci tylko piłkarze w barwach Lechii.Lechistów juz i na razie nie ma(oprócz Wisni w sztabie szkoleniowym)i długo nie bedzie.Więc nazywajmy sprawy po imieniu.
29 sierpnia 2017, 18:10 / wtorek
Że jest szarą eminencją u Mandziary to pół biedy. Mnie niedobrze się robi że jego nazwisko wymienia się razem z Wiśniewskim i Bąkiem. Sebastian kosztował nas 6 milionów kosztów a najlepiej co mu wychodzi to unikanie gry. Fakt że kibice skandują nazwisko piłkarza, który więcej czasu niż w koszulce Lechii spędził na marszach KOD jest ewenementem na skalę światową.
29 sierpnia 2017, 19:46 / wtorek
cooer to idź i im powiedz żeby przestali skandować bo ci to przeszkadza i po sprawie...
30 sierpnia 2017, 13:18 / środa
Nie tyle że mi przeszkadza co jest to niezrozumiałe. Jeżeli dla Ciebie jest normalne że koleś zadłużył klub na 6 milionów a kibice jeszcze skandują jego nazwisko, to również Ciebie nie rozumiem, chyba że podasz konkretne argumenty.
30 sierpnia 2017, 14:40 / środa
1 września 2017, 21:43 / piątek
no i jak tu już ktoś napisał Peszkina nie ma i w piiizzzduuuu !!!!!!!
1 września 2017, 22:48 / piątek
dzisiaj mogliśmy zobaczyć jak wyglądałaby gra reprezentacji gdyby trenerem był Piotr Nowak :)
2 września 2017, 00:14 / sobota
Dziś Polacy mogli poczuć się jak kibice Lechii po meczu z Sandecją. Nawet gorzej bo my coś graliśmy w drugiej polowie a gwiazdy nie. Bez Peszkina to nie drużyna :D
2 września 2017, 23:57 / sobota
Nic sie nie stalo. Mila napisal, ze mial wkalkulowana porazke z Dania, bo jaka kadra wygrywa wszystko? Ot takie podejscie :/
3 września 2017, 14:12 / niedziela
@Steig
Też zdążyłem zauważyć, że zdecydowanie widać brak Sławka :D
5 października 2017, 19:49 / czwartek
Wolski zuch :D
5 października 2017, 19:53 / czwartek
Brawo Wolak! Obyś pojechał na MŚ!
5 października 2017, 20:11 / czwartek
Po golu Wolskiego nurtuje mnie pytanie.
Kto był przed Wolskim? Tzn jaki piłkarz Lechii ukuł gola w pierwszej reprezentacji Polski?
TYLKO LECHIA!
5 października 2017, 20:17 / czwartek
Gratulacje dla Wolskiego !!!!
5 października 2017, 20:19 / czwartek
Z aktualnych to chyba nikt Ale Peszko strzelił w marcu 2015 i zaraz potem w nagrodę do Lechii przyszedl. Tak jak Sebek.
5 października 2017, 20:22 / czwartek
No własnie, czyli nie byli zawodnikami Lechii.
TYLKO LECHIA!
5 października 2017, 20:36 / czwartek
Dobra znalazłem.
Czekaliśmy na gola od...1949 roku.
"Pierwszym zawodnikiem Lechii, który zagrał mecz w reprezentacji Polski, był Alfred Kokot. Powołany został na mecz z Danią, który odbył się w czerwcu 1949 r. na Stadionie Wojska Polskiego w Warszawie. Debiut wypadł jak marzenie, gdyż to właśnie Kokot zdobył jedyną bramkę dla Polski. Do pełni szczęścia brakowało jedynie zwycięstwa naszej reprezentacji, gdyż po objęciu prowadzenia po strzale Lechisty, w II połowie straciliśmy dwie bramki. Dla Kokota był to jedyny występ z białym orłem na koszulce."
TYLKO LECHIA!
5 października 2017, 20:37 / czwartek
Lewy jak debiutował to też z 13 i też strzelił gola.
5 października 2017, 20:39 / czwartek
Wolski przecież nie debiutował dzisiaj w reprezentacji.
5 października 2017, 20:45 / czwartek
A to przepraszam. Nie wiedziałem że on tyle lat już ma.
5 października 2017, 22:05 / czwartek
Nasz rezerwowy pakuje gola w 6 reprezentacji świata w meczu eliminacyjnym, także jest nieźle.
7 października 2017, 22:54 / sobota
Bramkowa posucha to fakt ale widziałem statystyki kadry z ostatnich 5-ciu lat> I według nich najwięcej powołań do repry spłyneło na piłkarzy Lechii ( 2 m) i innych Le. Nawet Borussia w tyle, chociaż był okres, że od nich regularnie 3 szło pod zaciąg.
8 października 2017, 10:00 / niedziela
Brawo Rafał! Oby ta bramka zmotywowała go do większej pracy i lepszej gry dla naszej drużyny. Inni gracze naszej drużyny też są blisko reprezentacji. Tylko lepsza gra w Lechii może im dać powołanie. Oby Peszko pozbierał się po kontuzji. Wawrzyniak też nie jest jeszcze na straconej pozycji jeżeli Jędrzejczyk i Rybus by nie grali.
8 października 2017, 18:52 / niedziela
z tym warzywniakiem to cie poniosło ;)
8 października 2017, 20:21 / niedziela
Peszkin to ma chody w GSie.....
8 października 2017, 20:54 / niedziela
No nie , widziałeś , że Peszkin nie mógł sobie odpuścić legalnego chlania w kadrze i przyjechał na imprezę. Jeżeli Lewy ma cokolwiek do powiedzenia w tej kadrze, to nigdy nie zgodzi się na gostka ( Maku), który zamiast mu podać, by strzelił 17-tą bramkę w eliminacjach MŚ, sam oddał strzał. Peszkin - na pewno by tego nie zrobił
9 października 2017, 06:46 / poniedziałek
Tak BTW, ciekawe gdzie zostanie "wypożyczony" Wolski w niedalekiej przyszłości....?
29 marca 2018, 09:32 / czwartek
Haraslin chyba już w formie. Zagrał z Albanią (U-21), grał podobno bardzo dobrze i w dodatku zdobył gola. Może jeszcze doznamy solidnego wzmocnienia w końcówce sezonu.
29 marca 2018, 12:03 / czwartek
Przegląd Sportowy pisze o Peszkinie:
"Jeden z dwójki, obok Pawła Jaroszyńskiego, który nie zagrał ani minuty, a został do końca zgrupowania. Miał złe wyniki krwi. Odbył twardą rozmowę z selekcjonerem. Nie obyło się bez głośnej i twardej reprymendy. Trener dał mu kilka żelaznych rad o unikaniu rozgłosu, wyciszeniu się. Fakt, że nie wystąpił we Wrocławiu i Chorzowie działa na jego niekorzyść zwłaszcza, że konkurencja wypadła dobrze. Czy w ogóle znajdzie się w szerokiej kadrze? Pytanie jak wiele jeszcze zależy od niego. Czasu na zapunktowanie ma mało."
Wyglądałoby to na to, że nie o jakąś bakteryjną infekcję szło a po prostu brak mocy w organizmie. Co ten irlandzki "spec" zrobił z naszymi piłkarzami?
29 marca 2018, 14:26 / czwartek
Albo nie "brak mocy w organizmie", tylko ilość promili.
29 marca 2018, 15:05 / czwartek
Jedno to brak przygotowania fizycznego, drugie to, że większość grajków niestety chleje, tym bardziej starzy wyjadacze. Dlatego nie mają siły i formy. Marco 100 % nie pije (nie mówię tu o tym co zrobił ostatnio a potwierdzam, że jego forma wynika z tego, że dobrze się i zdrowo prowadzi)
Co do Haraslina - pytanie czy my go za bardzo go oszczędzamy, czy dla reprezentacji jest tak wazny, ze ryzykuja i gra ?
30 marca 2018, 18:05 / piątek
31 marca 2018, 09:16 / sobota
A czego tu się spodziewać po Peszce ? Na pewno chlanie nie powoduję progresu w formie...Nikt mi nie powie, że alkohol dobrze wpływa na rozwój. Jak ktoś wypiję raz na jakiś czas to inna sprawa, ale piłkarze przez to ile zarabiają mają tendencje do hulaszczego trybu życia. Jeden z najmocniejszych tego przykładów tutaj -
odnośnik Tyle, że Peszko to nie Best...
4 czerwca 2018, 11:37 / poniedziałek
W dzieciństwie słyszałem:najważniejsze to wyjście z grupy.
Później syn to słyszał.
Teraz wnuki.
Kurwa jego mać ile można żyć w takim minimalizmie?!
4 czerwca 2018, 14:11 / poniedziałek
Brawo Sławek. Jebać weszło !
4 czerwca 2018, 19:01 / poniedziałek
Czyli co Czarny68? jedziemy po złoto ? czy brąz Cie zadowoli?
4 czerwca 2018, 19:26 / poniedziałek
Przecież żeby zdobyć złoto trzeba najpierw wyjść z grupy następnie pokonać Anglię lub Belgię ,potem to już z górki Niemcy lub Brazylia i jesteśmy w 4.Jak to zrobimy to wierzę w złoto.
4 czerwca 2018, 21:38 / poniedziałek
Dobrze że Nawałka powołał Sławka, w końcu zawodnik Lechii bedzie na Mundialu!!!, no i ja bede miał jakieś emocje, bo bedzie komu kibicować (haha).
Przy tego typu imprezach zawsze w głowie świta mi taka autoankieta:
Jeśli mógłbyś wybierać co wolisz?
a) Mistrzostwo Europy (Świata) dla Reprezentacji Polski
b) Mistrzostwo Polski dla Lechii
I zawsze wybieram to samo.
TYLKO LECHIA!
ps.Miłego skubania słonecznika przed rozpoczęciem ligi :)
5 czerwca 2018, 18:23 / wtorek
Porównywać pierwsze miejsce w naszej śmiesznej, pół-amatorskiej lidze do tytułu mistrza świata to trzeba mieć fantazję :-)
5 czerwca 2018, 19:01 / wtorek
1903
Pewnie trzeba miec ta fantazje
Moze to i smieszna liga , ale ja mam dokladnie takie same zdanie jak Cygnus Wiele razy , moja rodzina dziwila sie ze mecze reprezentacji nie wzbudzaja we mnie takich emocji jak mecze naszej ukochanej....no coz Kwestia inwiidualna Odpowiadam wiec Mistrzostwo Swiata czy Mistrzostwo Polski Tylko to drugie!
5 czerwca 2018, 19:21 / wtorek
1903 - mozesz to interpretowac jak chcesz, ale tak juz mam, na 100% kibicuje Lechii, a reszta owszem, jakos tam interesuje, ale to jakby emocje II kategorii. Bede sie cieszył z sukcesów reprezentacji, ale serce bije tylko dla jednej kobiety i tylko dla jednej drużyny.
Tak juz mam i nie ma zamiaru tego zmieniać.
TYLKO LECHIA!
5 czerwca 2018, 19:50 / wtorek
Również wybieram Mistrzostwo Polski.
5 czerwca 2018, 19:59 / wtorek
Kto wam broni MP dla Lechii -ja też bym chciał ale Mś dla Polski to największa sprawa-choć chyba mniej realne niż MP.
Zresztą jedno z drugim nie ma nic do rzeczy-no chyba że Sławek walnie w Finale z przewrotki.
5 czerwca 2018, 20:11 / wtorek
przymorze stare - chyba niewiele zrozumiałeś o co chodzi w tej dyskusji. Czytanie samych nagłówków wchodzi w krew.
No, ale gol Sławka w finale to byłoby coś :0
TYLKO LECHIA!
5 czerwca 2018, 20:49 / wtorek
Dla mnie alternatywa: Lechia czy Polska to jak zapytać dziecka, kogo kocha bardziej - matkę czy ojca.
Po prostu gdy mówimy o MŚ dla Polski, to na drugiej szali dla równowagi powinniśmy postawić LM dla Lechii, a nie mistrzostwo Ekstraklasy, która jest jak wszyscy wiemy buraczana.
5 czerwca 2018, 23:20 / wtorek
Polska nigdy nie zdobędzie mistrzostwa świata jeżeli uprzednio Lechia nie zdobędzie Mistrzostwa Polski :)
Co do tegorocznych mistrzostw - mamy szansę na podobny układ jak w 1982 - z tym że mamy Japsów zamiast Włochów :D . Też mamy w grupie drużynę z Afryki i Ameryki Południowej a potem szansę, żeby trafić na Belgię :) Tak że półfinały nasze.
6 czerwca 2018, 01:00 / środa
Lechia znaczy Polska. Dobranoc
8 czerwca 2018, 08:43 / piątek
trojmiasto.pl
Za swój udział w rosyjskim turnieju, Peszko zarobi dla Lechii minimum 238840 USD.
Ciekaw jestem co się z nimi stanie.
odnośnik
8 czerwca 2018, 15:45 / piątek
Bedzie na Kubickiego. ;)