Gdańsk: poniedziałek, 9 września 2024

TRANSFERY III

strona 15/26

10 maja 2023, 10:26 / środa
No to Zwolaka mamy już z głowy ...dalsza kariera w Częstochowie prawdopodobnie...
10 maja 2023, 11:04 / środa
I bardzo dobrze. Pomimo ze liczbę strzelonych ma ok, ale ile ten koleś setek schrzanił to głowa mała. Właśnie dzięki takiemu super napadziorowi tak pięknie wyglada statystyka strzelonych bramek naszej fantastycznej ofensywy. Można by rzec ze strzelał brameczki - ale kuzwa każdy z nas na kacu będąc tez by coś trafił
10 maja 2023, 11:34 / środa
jozin,chyba pierwszy raz od lat,nie zgadzam się z Tobą.
Gdyby druga linia była lepsza,strzeliłby więcej goli i jego straty nie byłyby tak duże.
Niemniej i tak potrafił nastrzelać.
Akurat on,Conrado i Nalepa nie mają u mnie minusu.
10 maja 2023, 11:43 / środa
Czarny generalnie tak, ale gdyby linia pomocy byłaby lepsza to każdy napastnik byłby królem strzelców. Prawda jest taka , ze cyfry ma- ale ile on marnował setek, dzięki którym byłyby 3 punkty. Niech idzie do Rakowa , gdzie zobaczycie będzie grzał ławę
10 maja 2023, 13:35 / środa
Zwolak - powodzenia. A Wam proponuję się nie podniecać takimi newsami. Wiadomo ze prawie wszyscy zawodnicy odejdą. To że Zwolak jako pierwszy i to do Mistrza Polski, to raczej dobrze o nim świadczy.
10 maja 2023, 21:18 / środa
Jesli miałbym określić , kto w tym sezonie nie rozczarował to jest kilka pozycji:
1. Conrado - jedyny, który był lepszy niz w poprzednim sezonie.
2. Zwolak - miał krótki dobry okres, ale w tej rundzie jednak i bliżej końca, tym gorzej.
3. Nalepa - przed kontuzją.

Reszta albo miała zastój ( Kałuziński, Maloca - mimo wszystko, Bartkowski) albo beznadziejna forma, albo..... emerytura (Flavio, Kuciak)
A największymi porażkami są:
Durmus,
Pietrzak,
Gajos,
Kubicki,
De Kamps,
Stec,
Castegren (czy jakoś tak)
No i jest cała armia tzw piłkarzy, o których myślę : "Na chu.. nam są potrzebni!"
Louis Poznanski, Castegren, Piła, De Kamps, czy piłkarze na wypożyczeniu.

TYLKO LECHIA!
10 maja 2023, 22:42 / środa
Akurat Piła w 1 czy 4 będzie wybitny :)
19 maja 2023, 17:37 / piątek
Pierwszy dobry transfer, Mikułko.
18 czerwca 2023, 15:17 / niedziela
Witam wszystkich
Prawdopodobny nowy transfer. Nowy wynalazek albo... ?

odnośnik
18 czerwca 2023, 16:22 / niedziela
Czarno to widzę.
18 czerwca 2023, 19:08 / niedziela
Taaa...raczej farmazon, skoro zainteresowane są nim Slovan Bratysława, mistrz Słowacji, czy mołdawski Sheriff Tyraspol.
Potencjalna przyszła " 11", za Lechia.Net

Antoni Mikułko - Jakub Bartkowski/David Stec, Michał Nalepa/Wiktor Rachwał, ?, Miłosz Kałahur - Dominik Piła, Tomasz Neugebauer/Jan Biegański, Jarosław Kubicki, Bassekou Diabate, Ilkay Durmus/Kacper Sezonienko - Łukasz Zjawiński... jedna pozycja nieobsadzona; z tym, że Nalepa, czy Durmus też mogą przecież odejść.
18 czerwca 2023, 20:27 / niedziela
Czasem Kubicki grał na stoperze, wiec z braku laku to on pewnie tam pogra. Jedyny pozytyw to to, że lepiej wyprowadzi piłkę niż dotychczasowi stoperzy.
18 czerwca 2023, 22:13 / niedziela
Ważne, że na lewej obronie mamy swojego wychowanka. Tak każdy pierdoli, że źle się u nas dzieje a wracają chłopaki ograne na szerokich wodach. Na bramkę przecież wróci Antek z Wieczystej, któremu bramki strzelali snajperzy z Sokoła Sieniawa,Czarnych Połaniec, KS Wiązownica czy też ŁKS Łagów. Zostaje czekać aż Przemek Frankowski sam rozwiąże kontrakt, żeby do nas wrócić.
12 lipca 2023, 17:25 / środa
No to mamy pierwszy transfer. I to jaki.

Do osiągnięcia sportowego sukcesu Lechii Gdańsk potrzeba wiele ciężkiej pracy, niezbędnej do pozyskania nowych graczy i odbudowania rozpadającej się drużyny.

W tej trudnej sytuacji, nasz Prezes Paolo Urfer ma zaszczyt poinformować kibiców Biało-Zielonych o pierwszym nowym zawodniku pozyskanym z myślą o sezonie 2023/2024 – to Luis Fernandez Teijeiro, 29-letni ofensywny pomocnik z hiszpańskiej Bureli, najlepszy strzelec I Ligii, który w ostatnim sezonie zdobył 20 goli i 12 asyst.
12 lipca 2023, 17:51 / środa
No to jeszcze tylko 10 i będzie drużyna.
12 lipca 2023, 17:58 / środa
Fiu fiu, dobry transfer, czekamy dalej.
12 lipca 2023, 18:03 / środa
O to mi szczena opadła nie powiem
12 lipca 2023, 18:07 / środa
Transfer definitywny czy wypożyczenie?
Podobno w Wiśle zarabiał 120 tys i oczekiwał znacznej podwyżki. To się prezes szarpnął.
Luis, witamy w Gdańsku 🤍💚
12 lipca 2023, 18:16 / środa
Olesko17, Fernandez był wolnym zawodnikiem.
12 lipca 2023, 18:18 / środa
Lechistann - dzięki.
Oby był to złoty strzał. Czekamy na więcej.
12 lipca 2023, 18:35 / środa
No jak na 1 ligę transfer bardzo dobry. Ale nazwiska to my już w przeszłości przerabialiśmy z wiadomym skutkiem. Zrobić w 10 dni zespół na ligę to nie lada wyzwanie dla trenera. Zobaczymy kogo nam tu jeszcze ściągną.
12 lipca 2023, 18:39 / środa
muszą mu przynajmniej paru kolegów sprowadzić, powiedzmy z 5 do 8...hhehehe
12 lipca 2023, 18:40 / środa
Oby machina kręciła się w okół takich piłkarzy, to jakoś to może trener poskleja...
12 lipca 2023, 19:06 / środa
Na papierze bardzo dobry ruch.. oby tak dalej i oby udało się zgrać to towarzystwo.. dużo tych oby... ale nie ma co narzekać. Transfer ok.
12 lipca 2023, 19:07 / środa
Wreszcie wątek "Transfery" odżył!
12 lipca 2023, 19:39 / środa
Może być nieźle.
styl a'la romantyk błyszczący intelektem,
tajemniczy jak sekret,
szalony jak break dance ...
12 lipca 2023, 20:05 / środa
Jak?! Pilkarz którego chciała całą ekstraklasa a wybrał drużynę z 1 ligi która ma 5 Pilkarzy?
12 lipca 2023, 20:14 / środa
@TECHLG podobno zobowiązał się, że za taka pensję to będzie zapierdalał za pięciu:-)
Tak poważnie to oni nieźle kombinują, jak zagra taki sezon jak w Wiśle to sprzedadzą go za niezłe pieniądze i inwestycja się zwróci i dobrze zarobią. Tak sobie też tłumaczę jego zatrudnienie kiedy klub zalega jeszcze wielu ludziom dużo pieniędzy.
12 lipca 2023, 22:34 / środa
Dajmy na to, że dostał 2x tyle w Wiśle plus 1-2 mln złotych za podpis, w skali roku to 1 mln Eur, czyli tyle ile spokojnie można za niego będzie wołać (przy założeniu, że utrzyma poziom z poprzedniego sezonu). Bramki i asysty w takim rozrachunku nie kosztują nas teoretycznie nic ;-) Ruch więcej niż zaskakujący, byle to wszystko był robione z głową
12 lipca 2023, 22:49 / środa
13 lipca 2023, 07:08 / czwartek
prawdopodobne jest jak ktoś napisał powyżej że jest to ruch i przemyślany biznesowe kupił nas fundusz inwestycyjny więc inwestuje środki aby wycisnąć z nich jak największy zysk przeliczyli środki które muszą wydać na zawodnika i stwierdzili że jeżeli utrzyma formę lubią nawet podwyższy to po sezonie sprzedadzą go z dużym zyskiem
. pewnie możemy się spodziewać więcej takich transferów
13 lipca 2023, 08:06 / czwartek
Bardziej pytanie jakiego gościu ma menago i kogo jeszcze ma u siebie w portfelu.
13 lipca 2023, 08:20 / czwartek
cooer: pytasz, odpowiadam:

odnośnik
13 lipca 2023, 09:03 / czwartek
Przemyślane ruchy biznesowe Sprzedaże z zyskiem itp...
Ja rozumię że nowoczesny , prężny klub to tak naprawdę przedsiębiorstwo Najlepiej z corocznym konkretnym dochodem...
Jednak jak o tym czytam to zastanawiam się Bo wiem że są to ruchy na tu i teraz
I pewnie tak trzeba
Myślę tylko , czy w tym " nowym projekcie " padną słowa , a najlepiej czyny o odbudowaniu prawdziwej tożsamosci , akademi , pracy i opieki nad naszą młodzieżą itp
Może to slogany ale bynajmniej dla mnie coś bardzo ważnego
Na tą chwilę Wg mnie Pralka zmieniona na nowszy model Włączone najwyższe obroty i pierzemy dalej
Pewnie powiecie że marudzę Bo tak zle i tak niedobrze Tak marudzę Bo jakoś mi to wszystko nie pasuje
Obym mógł odszczekać Jednak śmię w to wątpić
13 lipca 2023, 09:28 / czwartek
Odniesienie do nowszego modelu pralki jak najbardziej trafnę! Mam podobne odczucia więc z zimną głową, bez emocji obserwuje rozwój wydarzeń.
13 lipca 2023, 11:34 / czwartek
Oby koszulki w tej nowej pralce były markowe, z lepszego gatunkowo materiału. Aby proszku nigdy nie brakło. I aby po praniu było to dobrze poukładane, wygładzone, żeby nie trzeba było używać magla. Poprzednia pralka się popsuła w stopniu nienaprawialnym, ale i prane przedtem w niej koszulki dawno już straciły blask świeżości, a kolor ich wyblakł calkowicie. Mimo że przecież proszku ciągle brakowało, a wszystko to się kręciło w samej tylko letniej wodzie i ustawione było na program Eco oszczędnościowy.
13 lipca 2023, 12:22 / czwartek
Niech no bęben wesoło w pralce podskakuje
Może się nie zatnie, ani nie popsuje
Wirują w szalonym pędzie zielone koszulki
Przynosząc trybunom radość, korzyści dla spółki
Plany niech się ziszczą, plamy zaś wypiorą
Wsadzą mniej do środka, a więcej wybiorą
Gdy w magicznej pralce zadzieją się cuda
Wtenczas naszej Lechii nareszcie się uda
Niech no tylko w bębnie nie biją nam piany
By nie poszły w niwecz marzenia i plany
13 lipca 2023, 13:54 / czwartek
Kolejny : Dani Suarez ?
13 lipca 2023, 15:25 / czwartek
Pojawiła się również informacja o pozostaniu Conrado i Szczepańskiego . Gdyby tak się zdarzyło, to można myśleć o jakiś szansach
13 lipca 2023, 15:40 / czwartek
Dani Suarez jest po zerwaniu więzadeł i niekoniecznie to dobry kandydat. Na Lechia.net piszą że inni potencjalni hiszpańscy koloniści to: Angel Garcia, Ivan Marquez i Carlos Moros Gracia.

Jeśli chodzi o transfery wchodzące, to mam nadzieję, że odejdą Maloca, Kuciak i Durmus.
Niewiadomo co z DeKampsem, ale wg mnie taki przecinak na 1 ligę idealny.
13 lipca 2023, 16:09 / czwartek
Żeby zaraz nie było tak ze będziemy mieli Hiszpanie w Gdańsku…. Tak jak kiedyś Pogoń miała brazyliane
13 lipca 2023, 16:20 / czwartek
Też mi się marzy to co napisał czarny ale to nie przy tym właścicielu ten ewidentnie będzie chciał postawić co się da na nogi i sprzedać za lepsze pieniądze może następny który będzie czuł jakiś utożsamienie z klubem postawi na długoterminowy rozwój Lechii spełnia się marzenia o akademii z prawdziwego zdarzenia w ośrodku treningowym lubię o silnych filarach opartych na własnych wychowankach
13 lipca 2023, 17:16 / czwartek
Maloca out, Szczepański zostaje, zobaczymy co z Conrado.Wygląda na to, że wszyscy zamieszani w spadek są żegnani.
13 lipca 2023, 17:46 / czwartek
Maloca to dla mnie jeden z największych szkodników jakich mieliśmy. A zmarnowanego PP z żydami nigdy mu nie wybaczę. Niech spierdala.
13 lipca 2023, 18:59 / czwartek
Jesli jest szansa na zatrzymanie Conrado to to powinien być priorytet.
13 lipca 2023, 19:07 / czwartek
Akurat Conrado , jako jedyny wg mnie na ten priorytet zasługuje
14 lipca 2023, 02:41 / piątek
Castrop....nikt nie pochwali
No to ja to zrobię
14 lipca 2023, 08:49 / piątek
Ja wiem jedno: nadmiar podniet negatywnie wpływa na zdrowie...
14 lipca 2023, 14:35 / piątek
No i się potwierdziło. Maloca i Gajos poza Lechią.
14 lipca 2023, 14:53 / piątek
odnośnik
Ponoc ma przyjść.
1 ..... 13 14 15 16 17 ..... 26
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.483