TRANSFERY III
strona 19/27
29 sierpnia 2023, 09:38 / wtorek
Brać Czubaka, dupa bedzie szparkę bolała, w tą stronę nie mam problemu z transferem, gorzej jakby np Mikułko chciał do bezdomnych.
29 sierpnia 2023, 12:50 / wtorek
Pewnie sam Czubak nie wie co robić.... Zostać w Gdyni źle, ale jak przejdzie do Lechii to mu tam dadzą popalić.... Chociaż przykład Haydarego pokazuje, że nie taki diabeł straszny...
29 sierpnia 2023, 13:37 / wtorek
Ja bym się tak nie napalał na niego, chłopak ma pewnie sporo ofert również z zagranicy. Znając mentalność młodych piłkarzy to Eurasy mogą mu przykryć wszystkie inne aspekty.
Jak go wyciągną ze szparki to będę w szoku, na pewno dla naszego funduszu to byłby dobry biznes więc kto wie co są w stanie mu zaoferować.
29 sierpnia 2023, 15:55 / wtorek
raczej nic z tego nie bedzie
29 sierpnia 2023, 20:46 / wtorek
Szczepański do Piasta idzie
29 sierpnia 2023, 21:05 / wtorek
Szczepański = V kolumna ,więc krzyż na drogę .
29 sierpnia 2023, 21:13 / wtorek
Od początku było widać, ze gra jak za karę. Oczywiście zaraz "kontuzja"...z niewolnika nie ma pracownika więc żegnamy bez żalu.
29 sierpnia 2023, 21:14 / wtorek
Transfer na plus
29 sierpnia 2023, 21:58 / wtorek
Niech wypierdala ten szczepański.
Przyszedł kiedyś ogórek, nie łapał się do składu.... Poszedł na wypożyczenie, szwędał się po jakiś śmiesznych klubikach i z wielkim fochem wrócił, po spadku. Kontuzjowany, bo mu się w Gdańsku przestało podobać...
Zagrał w dwóch meczach...chociaż zagrał, to słowo na wyrost, bo trener Grabowski przy linii pewnie zrobił więcej kilometrów od tej pierdoły.
Gdy zobaczył, że konkurencja rośnie znowu się kurwa chory (znaczy kontuzjowany) zrobił....
Niech wypierdala wpizdu. W Piaście i tak ogony będzie łapał i wtedy znowu "złapie kontuzję", bo po max 2 sezonach wylądować w jakiś Kielcach, czy innej Termalice.
30 sierpnia 2023, 10:00 / środa
Krzyżak S co do szczepańskiego mam to samo wrażenie !
Dorosły facet a zachowuje się jak rozkapryszona primadonna . Mam nadzieję że szybko złapie prawdziwą , nie udawaną kontuzję .
Szczerze mu tego życzę ......a na razie wypierdalaj z Gdańska łachudro !
30 sierpnia 2023, 11:41 / środa
Popieram, krzyż na drogę.
30 sierpnia 2023, 16:33 / środa
Szczepański krzyżyk na drogę gwiazdorku.
30 sierpnia 2023, 17:22 / środa
Sportowo na teraz Szczepański też się nie broni. Są w Lechii lepsi i może robi miejsce dla kogoś lepszego.
30 sierpnia 2023, 17:24 / środa
Sportowo na teraz Szczepański też się nie broni. Są w Lechii lepsi i może robi miejsce dla kogoś lepszego.
30 sierpnia 2023, 17:49 / środa
Oby te całe plotki z Czubakiem okazały się zasłoną dymną przed negocjacjami z jakimś konkretnym napastnikiem.
30 sierpnia 2023, 21:23 / środa
Dokładnie.
Wolałbym jako napastnika jakiegoś Chorwata czy innego Hiszpana.
Jeśli przyjdzie Czubak - ja nie mam z tym problemu - jak pisaliście, naturalną koleją rzeczy jest zmiana barw klubowych...czasem bywa, że ze szparką...ale to piłkarze (im za to płacą) nie kibice...
W śledziowni od dwóch sezonów strzela regularnie więc to raczej nie jest przypadek. Chłopak jak na nasze warunki jeszcze młody więc cała kariera jeszcze przed nim.... Mam jednak przeczucie, że to trochę taki nowy Rasiak (Drewninio) ... Pewnie jak trafi do nas to kilka bramek strzeli, ale mam wrażenie, że zatęsknimy szybko za Zwolakiem - choć w sumie ja go zawsze ceniłem jako napastnika (mimo marnowania setek).
Podsumowując - jestem za opcją bałkańsko/hiszpańsko/portugalską - ale jak będzie Czubak, przyjmę z nadzieją, że nie do końca dobrze go oceniłem.
4 września 2023, 13:31 / poniedziałek
Panaceum na problemy Lechii w ataku znalezione. Nowym napastnikiem Lechii ma zostać Tomas Bobcek z Ruzomberoka. Możliwe, że przebije Zjawińskiego z jego jednym golem.
4 września 2023, 14:31 / poniedziałek
A może pójdzie w ślady Haraslina?
4 września 2023, 15:06 / poniedziałek
Orzeł wylądował.
4 września 2023, 18:20 / poniedziałek
Nowy napastnik bramkostrzelnością nie powala, ale uznawany jest za piłkarza który dobrze gra głową i ma dobry strzał. Tyle, że - jak u naszych napastników których nazwiska zaczynały się na Z - bramek pada dużo mniej niż powinno. Atut oprócz talentu to też wiek - może się nam pięknie rozwinie. Z drugiej strony trudno się było spodziewać, że przyjdzie ktoś z 200 bramkami z Bundesligi.....
4 września 2023, 18:22 / poniedziałek
piszą ze to nie koniec.....
4 września 2023, 19:58 / poniedziałek
Prezes Urfef powiedział również:
"Pragnę powitać Tomasa i życzyć mu wielu bramek w zielono-białych barwach. Mamy wobec niego wielkie oczekiwania i liczymy, że już wkrótce zaprezentuje swoją klasę kibicom Lechii".
Prezes jeszcze się wdraża, wypadałoby, żeby znał barwy Lechii...
4 września 2023, 20:11 / poniedziałek
Wypada też żeby człowiek umieszczający wpisy na stronie znał nazwisko Prezesa.
4 września 2023, 20:38 / poniedziałek
Racja! W punkt! Tym bardziej, że kopiowałem z oficjalnej strony Lechii...
odnośnik
4 września 2023, 20:43 / poniedziałek
W międzyczasie zdążyli już poprawić barwy, w wypowiedzi prezesa... na tej głównej to widać siedzi jakiś druh zastępowy ;)
4 września 2023, 22:17 / poniedziałek
20-letni Maksym Khlan został piłkarzem Lechii Gdańsk! Oficjalnie.
4 września 2023, 22:21 / poniedziałek
...czyli jeszcze czekamy na obrońcę.....
5 września 2023, 00:39 / wtorek
Rzut na taśmę.
5 września 2023, 07:41 / wtorek
Kolejny ukrainiec do kolekcji
5 września 2023, 08:03 / wtorek
Czubak grymasił, grymasił i ostatecznie został w mieście za Sopotem.... Ciekawe czy Bobcek będzie od niego skuteczniejszy?
5 września 2023, 08:30 / wtorek
Jakieś przecieki odnośnie obrońcy? Potrzebny od zaraz, by obrona nie przeciekała. Bez rywalizacji trudno o rozwój...
5 września 2023, 08:43 / wtorek
Jeszcze trochę i będzie można zmienić nazwę drużyny na Dynamo Danzig.
5 września 2023, 08:47 / wtorek
Ten Bobcek
Nazwisko może takie ... fajne
Miodkiem od nauczania nie jestem
Ale , już Oczami wyobraźni
Na późną wiosnę przyszłego roku Słyszę naszego Marcina
Kolejna , czwarta bramkę w meczu Lechia - arka strzelił ..Toooooomas Booooooobcek!!!
5 września 2023, 20:54 / wtorek
5 września 2023, 22:30 / wtorek
Żal mi trochę trenera, ma dwóch nominalnych środkowych obrońców i bramkarza tak elektrycznego i niepewnego jakby przyjechał do nas spod Bachmutu, a nie klubu piłkarskiego. Sarnavski może jeszcze pokaże coś więcej niż dalekie i celne wykopy ( sorry za sarkazm, ale trochę bramek zawalił), a jeśli chodzi o środek obrony to musimy dmuchać na zimne, żeby nie trafiła się jakaś kontuzja ( już to wyplułem ). Oceniając to okienko transferowe to Urfer dobrze zaczął, ale tak jakby trochę zabrakło konsekwencji i do dobrych Fernandeza, Meny i mimo wszystko Żeliski dołączyli zawodnicy na tą chwilę przeciętni. Ciekaw jestem jak na boisku będzie wyglądać ostatnia trójka, szczególnie Bobcek, skutecznego napadziora potrzebujemy jak tlenu.
5 września 2023, 23:05 / wtorek
Niestety ale Mikułko jest jeszcze bardziej elektryczny, ale w zwiazku ze obaj moga zasilac conajmniej jedna dzielnice, stawiałbym na Antka.
5 września 2023, 23:37 / wtorek
Ta cała liga to jest jak maszyna ruszyła- losowanie, nie ma logiki, nie ma mocnych ani słabych przynajmniej na razie. Dobrze oceniam ruchy transferowe, teraz niech to trener pouklada i miejsca 1-6 bardzo realne. Tylko na oceny pierwsze przyjdzie czas minimum za kwartał
6 września 2023, 23:24 / środa
A jak jest obecnie z limitami graczy spoza UE w pierwszej lidze? Kiedyś chyba było ograniczenie do dwóch przebywających równocześnie na boisku.
Obecnie spoza Unii w naszej kadrze są Conrado, Kapić, Mena i nowy Australijczyk. Chyba, że mają jakieś drugie paszporty.
Do tego trzech Ukraińców, ale z tego co pamiętam ich na razie nie wliczają do limitu.
7 września 2023, 07:28 / czwartek
Czy prawdą jest, że trener nowy wkrótce? Jaskółki ćwierkają...
7 września 2023, 07:46 / czwartek
Australijczyk ma maltański paszport także się nie liczy i o ile wiem Conrada również ma jakiś europejski paszport
7 września 2023, 13:40 / czwartek
Conrado ma także włoski paszport.
7 września 2023, 15:13 / czwartek
Def, obyś miał złe informacje. Zmiana trenera teraz nic nie da. A Grabowski robi co może, żeby z tej łapanki zrobić zespół. Pamiętajmy, że trafił do nas w mega zwariowanym okresie. Mam nadzieję, że po obozie w Gniewinie zobaczymy zalążek rozumiejącego się zespołu, a na ocenę poczekajmy do przerwy między rundami. Jeśli chodzi o Grabowskiego to moim zdaniem pierwszy raz od czasu Stokowca mamy sensownego trenera.
7 września 2023, 19:23 / czwartek
Jeśli nowy trener to z Azji...do tej Wieży Babel będzie pasował. A już serio to gdyby to nastąpiło to jesteśmy nadal niepoważnym klubem.
7 września 2023, 22:48 / czwartek
Trzeba pamiętać że trenera zatrudniali ludzie ze starej zmiany …a tak na poważnie to gdyby miała być zmiana to chyba przed obozem a nie po ?!
8 września 2023, 09:18 / piątek
Mnie tylko zastanawia, w jakim języku trener porozumiewa się z całym tym zaciągiem z zagranicy.
Z filmików zza kulis meczów, z fragmentów jakie były opublikowane słychać z ust SG tylko j. polski. Czy inni go rozumieją? Czy jest odpowiednia komunikacja bezpośrednia między nimi, czy tylko przez tłumacza?
Pod koniec poprzedniego, podłego sezonu Terrazzino w wywiadzie dla Tymka Kobieli narzekał, że za kadencji Marcina Kaczmarka mało kto go rozumiał, bo szatnia oparta na obcokrajowcach, a Bobo nawijał tylko po polsku. To w jakimś stopniu ograniczało komunikację, nawet jeśli jeden drugiemu, a drugi trzeciemu tłumaczył. Pytanie - jak jest teraz?
8 września 2023, 19:55 / piątek
Na trójmieście jest ciekawy cykl artykułów historycznych. Chociaż to mają dobre.
Z dzisiejszego, pozwolę sobie zacytować: "Bo przecież, "kto na polskiej ziemi nie chce mówić po polsku, nie jest godzien jeść polski chleb".
Miech się bambusy uczą języka i tyle w temacie.
9 września 2023, 06:15 / sobota
Takie zwykłe Zagłębie Lubin. Spora akademia, dopływ utalentowanej młodzieży, skład: 27 Polaków + 9 z zagranicy (z czego tylko 4 nie ma przynajmniej KILKU lat grania w PL na koncie).
Mogą sobie kawały choćby po śląsku opowiadać w szatni i wszyscy kumają o co chodzi.
3 miejsce w lidze obecnie. To tył jeśli chodzi o problemy z komunikacją.
9 września 2023, 08:22 / sobota
Toć ja też marzę sobie o proporcjach Polaków do obcokrajowcow jakie ma Zagłębie, a w ogóle idealnie byłoby mieć rundowej gdańskie Athletic Bilbao, gdzie grają sami Baskowie.
Jednak mamy tu i teraz. Kolejne wkłady przyjechały, za parę lat wyjadą. Mają w dupie j. polski, chyba, że przymusi się ich do nauki „jaksiemasz”. A trenera mamy Polaka (I oby tak zostało!! Grabowski ma póki co moje pełne poparcie!) i przy tej układance chcemy jak najszybciej awansować do ekstraklasy. Pytanie - czy te puzzle do siebie psują? Głośno myślę.
9 września 2023, 08:24 / sobota
Nie wiem co za „rundowej” mi się wplotło w treść powyżej. Efekt autokorekty na telefonie.
18 października 2023, 16:16 / środa
Puzzle pasują do siebie raczej średnio, ale jeśli na tym etapie sezonu transferowego robi się zakupy - to nie można grymasić. Brali to co było i chciało przyjść do pierwszej ligi. Zapewne w kilku przypadkach przepłacili, ale innego wyjścia nie było. Zapewne też dlatego te proporcje w kadrze były na niekorzyść Polaków, bo Lechia miała wówczas tak złą prasę, że trzeba było mieć naprawdę dużo samozaparcia by chcieć tu grać.