TRANSFERY III
strona 20/27
29 grudnia 2023, 15:10 / piątek
Chyba czas zacząć plotkować o zimowych przymiarkach transferowych.
Tak więc, ktoś gdzieś napisał, że 03.01.2024 pojawi się u nas na testach dwóch nowych zawodników: ukraiński obrońca i hiszpański napastnik.
10 stycznia 2024, 15:05 / środa
11 stycznia 2024, 17:29 / czwartek
Człowieku coś ty za gówno wstawił ?
14 stycznia 2024, 15:23 / niedziela
14 stycznia 2024, 21:57 / niedziela
Chłopie! Pisz o czym jest załącznik. Nowiną się żadną nie popisałeś. Tu już wczoraj o tym było.
odnośnik
22 stycznia 2024, 14:51 / poniedziałek
Napastnik z Ukrainy prawie w Lechii
odnośnik
5 marca 2024, 14:17 / wtorek
5 marca 2024, 14:33 / wtorek
Robimy transfer, a w tym samym czasie dowiadujemy się, że Lechia nie płaci zawodnikom od 3 miesięcy. O co tu chodzi?
5 marca 2024, 20:16 / wtorek
Skąd to info o braku wypłat?
5 marca 2024, 21:50 / wtorek
Info jest pewne od tego gościa z taxi co jeździ z Lotniska im. Bolka do Gdańska.
5 marca 2024, 22:36 / wtorek
W podsumowaniu kolejki na meczyki.pl było w temacie.
Pamiętajmy, że Kuciak i Stec są zawodnikami Lechii.
Jeszcze niedawno był temat zaległości 2tyg, coś się te czasy nie spinają. Mam nadzieję, że to tylko smród który się jeszcze ciągnie po naszym poprzednim dobrodzieju.
6 marca 2024, 15:04 / środa
Transfer dograny. Mamy napastnika, Bobcek ma konkurencje a my nie będziemy musieli się męczyć patrząc na grę Zjawińskiego.
6 marca 2024, 15:32 / środa
Jak on od dwóch czy trzech miesięcy siedzi na dupie w Szwajcarii to myślę, że to jest melodia dopiero następnego sezonu. Teraz jak trochę potrenuje to może jakieś ogony będzie grać. Szkoda, że tak późno.
6 marca 2024, 21:40 / środa
Jakkolwiek również jest moim marzeniem, aby jak najmniej oglądać Bobceka czy Zjawińskiego na boisku, to również sceptycznie patrzę na to, że ono się spełni po przyjściu tego nowego Ukraińca. Nie wiem, jakie on ma papiery na granie, ale jeżeli nikt nie garnie się, aby z nich skorzystać, to daje mi dużo do myślenia. Sądzę, że gość ma jakiś dar i pokazał go w młodym wieku, ale nie umiał go zagospodarować. Pewnie nabrał zbyt wcześnie wysokiego mniemania o swojej wielkości i przespał okres, w którym jego mniej zdolni rówieśnicy poszli w górę. Teraz jego jedynymi atutami jest pewnie młodość ( perspektywiczność), spryt jego menedżera i wiara ( oby nie zbyt naiwna) Ufera, że uda się z niego jeszcze coś ukręcić. Po pierwszych występach może się szybko okazać, że to za mało nawet na takich "napadziorów" jak w/w. A niektórzy na tym forum klęli na Zwolińskiego, przedtem na Konia. Jednak obym się mylił.
6 marca 2024, 22:07 / środa
Lille-1, nie wiem na czym opierasz swoje domysły, trochę jak wróżenie z fusów, głównie pewnie, fakty są takie że chłop grał w reprezentacjach młodzieżowych Ukrainy, był w Szachtarze, jest najdroższym piłkarzem Lechii i przychodzi za free.
6 marca 2024, 22:19 / środa
W 6 meczach w Szachtarze Donieck 1 bramka i 2 asysty. Może nie są to nie wiadomo jakie statystyki ale Szachtar to jednak trochę wyższy poziom od naszej I ligi.
6 marca 2024, 22:35 / środa
Dorobek Chłania był jeszcze mniejszy, a widzimy jak gra. Ja wierzę, że nowy napastnik skutecznie podniesie rywalizację. Opieram to głównie na tym, że nowi zarządzający dotychczas mieli niezły procent udanych transferów. Nie ma chyba takiego zawodnika, który jest ewidentnym niewypałem, no może poza D'Arrigo na razie. Co by nie mówić o Ukraińcach to trzeba powiedzieć, że mają dużo zdolnej młodzieży, która potrafi grać w piłkę. Im piłka przy nodze nie przeszkadza jak to często bywa niestety w przypadku wielu naszych rodzimych piłkarzy. Zresztą od Zjawińskiego to nawet Cetnarowicz w obecnym wieku byłby lepszy.
7 marca 2024, 12:03 / czwartek
Ok Panowie, życzymy chłopakowi, aby przemyślał, dlaczego coś poszło mu nie tak i odbudował się , właśnie w Lechii. Myślę, że Chłań, mający swoje ambicje, może być jakąś inspiracją dla niego a także wielką pomocą na boisku, bo jeżeli będzie chętny do szczególnej współpracy z nim, na zasadzie moja-twoja, to Nowy może szybko urosnąć. No ale to też dużo zależy, czy będzie między nimi odpowiednia chemia. Traore też był trudny, z Norwegami poróżniony a i u nas miał muchy w nosie, ale grajkiem był tęgim. Po prostu ART. Właśnie tacy piłkarze przyciągają kibiców na trybuny.
7 marca 2024, 19:59 / czwartek
Szachtar kwestionuje ten transfer o pozywa Lechię...
8 marca 2024, 06:38 / piątek
Tak się zastanawiam, gdyby u nas zagral a okazałoby się że nie miał prawa zerwać kontraktu, to czy grozi nam walkower?
8 marca 2024, 08:26 / piątek
Aby zawodnik został uprawniony do gry musi być zgoda odpowiedniego organu PZPN , który weryfikuje całość dokumentacji przesłanej przez klub . W związku z tym jeżeli będzie pozwolenie nie ma mowy o walkowerze . Pytanie czy Wjunnyk mógł rozwiązać jednostronnie kontrakt z Szachtarem ?
21 marca 2024, 17:21 / czwartek
Coś musi być na rzeczy skoro nawet w sparingu ten nowy nie zagra.
A nasz uśmiechnięty Szwajcar zapewniał że wszytko jest ok.
24 marca 2024, 21:05 / niedziela
Wjunnyk to wartościowy gracz i warto poczekać nawet kilka tygodni - zwłaszcza, że i tak nie jest fizycznie przygotowany do gry. Urfer po prostu wykorzystał okazję. Teraz i Szachtar i piłkarz muszą się dogadać bo nie ma odwrotu, klamka zapadła. Gdyby napastnik pozostał na Ukrainie to mógłby bez końca targować się o zwolnienie.
25 marca 2024, 16:09 / poniedziałek
Swoją drogą chyba analogiczna była sytuacja z pozyskaniem Khlana / Chłania. On zanim mógł zacząć grać, to też swoje odczekał i przesiedział na trybunach oglądając mecze swoich przyszłych kolegów z drużyny.
Dziś nie żałujemy. Oby i z Vjunnykiem było podobnie.
25 marca 2024, 19:11 / poniedziałek
Ciekawi mnie jak trener Szymon Grabowski zestawi „11” kiedy do gry w pełni będzie gotowy Fernandez.
25 marca 2024, 20:28 / poniedziałek
Z naciskiem na "kiedy".
25 marca 2024, 21:07 / poniedziałek
Dzieci zaczną wakacje,a on nie będzie miał ani minuty na boisku.
6 maja 2024, 15:53 / poniedziałek
Taktycznie podciągam wątek na górę, bo zaraz powinien zacząć się ruch w biznesie.
22 maja 2024, 14:10 / środa
myślę ze juz spokojnie można rozpocząć dyskusje...minimum 5-6 wzmocnień to koniecznie...więcej by sie przydało żeby wzmocnić ławkę....
22 maja 2024, 15:14 / środa
Stoper, prawy i lewy obrońca bo Conrado zanim dojdzie do pełnej dyspozycji upłynie sporo czasu. To jest niezbędne minimum. Środek raczej mamy dobrze obsadzony ale z przodu przydała by sie większa konkurencja. Ten Viunnyk to na razie niewiadoma jest...wszystko tez będzie zależało od finansów a priorytet to sponsor strategiczny.
22 maja 2024, 17:03 / środa
Zgadza się... obrońcy są obowiązkowo do zakontraktowania... za dużo baboli zrobili obecni... w e-klapie bez litości będą wykorzystywane takie prezenty jak bezdomni dostawali
22 maja 2024, 18:10 / środa
Trudno ocenić na ile Mikułko naciska na Sarnawskiego w rywalizacji...Być może przydałby się jeszcze jeden bramkarz? Ale to nie jest priorytet o ile oczywiście przedłużą kontrakt z Ukraińcem. Na pewno boczni obrońcy powinni dojść. Piła i Kałahur muszą mieć silną konkurencję aby się rozwijać. Conrado to raczej skrzydłowy. Poza tym skład wydaje się dosyć solidny. Fajnie by było gdyby wzmocnieniono się Polakami, choć widząc jak się bawiła drużyna po zwycięstwie w lidze czy w szatki to oni już wszyscy są Gdańszczanie!
22 maja 2024, 19:31 / środa
Wy się tak nie rozpędzajcie.
Zapomnieliście już o problemach z kasą?
Jakoś będzie trzeba przetrzymać ten rok,bez większych zakupów.
23 maja 2024, 10:29 / czwartek
Tylko jednego transferu potrzebujemy a mianowicie sponsor. Bez dużego sponsora dalej będziemy mieli problemy finansowe, więc powinniśmy od tego zacząć.
Później można na spokojnie i celnie szukać potencjalnych wzmocnień. Na razie widać że prezes ma nosa co do piłkarzy których pozyskuję i trzymam kciuki żeby dalej było równie skutecznie.
23 maja 2024, 11:34 / czwartek
Przede wszystkim przedłużyć kontrakty z kluczowymi zawodnikami jak Kapic, Sarnawski. Po drugie prawy obrońca. Po trzecie wyleczyć naszych trzech inwalidów (Fernanzez, Conradi i ten nowy Ukrainiec).
23 maja 2024, 11:59 / czwartek
Potrzeba też zamienników na skrzydła, trzeba Sypka przedłużyć albo kogoś szukać, Sezon też lepiej wygląda jako napastnik niż skrzydłowy, Mena wypadł i był dramat... Realnie potrzebujemy 5-7 wzmocnień.
23 maja 2024, 20:11 / czwartek
Tylko nie Sarnawski. Jeden w miarę dobry mecz i już jest gwiazdą? To trochę słaby argument.
23 maja 2024, 21:07 / czwartek
Naprawdę jeden dobry mecz.... Chyba inną ligę oglądałem...
28 maja 2024, 16:07 / wtorek
Pierwsze transfery w sztabie szkoleniowym a w zasadzie rewolucja bo został tylko Graba.
Trochę dziwi a zwłaszcza ten koleś co go wyjebali z Miedzi ma być 1 asystentem..Mam nadzieję że zmiany poskutkują jeszcze lepszą praca z drużyną. Trochę żal Dominiaka - 20 lat w Lechii!
28 maja 2024, 17:44 / wtorek
Widać że Lechią rządzi obcokrajowiec. To tak trochę korporacją pachnie, ale z oceną tych ruchów wstrzymam się do kolejnego sezonu. Współczuję i życzę wszystkiego najlepszego zwolnionym pracownikom, tym bardziej, że nie można im zarzucić, że coś zj...li. Jeśli chodzi o nowych, to witam Panowie, mam nadzieję, że wiecie czym jest wielka Lechia i dacie z siebie nie 100%, a 1000%. Czeka nas trudny sezon, dlatego z niecierpliwością, a zarazem ciekawością czekam na wzmocnienia pierwszej drużyny. Ciekawe też czy Wynnjuk, czy jak się pisze jego nazwisko jest już naszym zawodnikiem?
28 maja 2024, 18:22 / wtorek
Już słychać lamenty... a ja uwazam, że wlasciciele i dyrektor wiedzą co robią. Bądźmy realistami... w Polskie lidze przygotowanie fizyczne zawsze leży... licze, że przychodzą osoby bardziej doswiadczone i posiadajace wiedzę jak to wszystko pchnąć poziom wyżej.
28 maja 2024, 18:36 / wtorek
Jakie kurwa lamenty? Kto i gdzie? Napisałem ze trochę dziwi bo zwolnieni wykonali fenomenalna robotę. A co do doświadczenia to jakie posiada Bella z Miedzi Legnica? Ci Angole od Blackwella owszem cv mocne i fachowcy na pewno. Powtarzam liczę ze podniosą jeszcze wyżej poziom pracy. Tak więc ten tego...nikt tu nie lamentuje Kolego TECHLG.
28 maja 2024, 19:08 / wtorek
Sentymentów nie ma. Czysty biznes, W dużej mierze to rozumiem, bo jaki sentyment ma mieć Szwajcar i jego ekipa do klubu z Polski?
Na teraz ocena może być jedna wycisnęli z projektu 11/10, z trupa zrobili eklasę. Nie można tego bagatelizować bo jest to ogromne osiągnięcie co może wróżyć, że mają potencjał do zrobienia dużych rzeczy.
Czy zrobią? Ch. wie
Ja mam nadzieję, że jednak znaczna część kluczowych piłkarzy z tego sezonu dostanie szansę i bezwarunkowo trener.
Jeśli jakimś cudem dokonali by powtórki równi udanych decyzji jak rok temu, to mistrzostwo jest łatwiejsze kilka razy niż rok temu zdawał się awans.
Czy to zrobią? Wątpię, ale pierwszy mecz z Chrobrym, derby...Na pewno wyjątkowo ciekawy rok i rozpoczęcie go w miejscu które zdawało się totalną utopią.
Wielkie gratulacje za ten sezon, bo on był wbrew logice, a takie cieszą najbardziej
28 maja 2024, 19:20 / wtorek
TECHLG
Masz zapewne rację Niby postęp wymaga ofiar
Ale nikt tu nie lamentuje A że ludzie , w tym tak...ja także...są nieufni w tak nagłe dość radykalne zmiany No cóż Pamiętajmy w jakiej rzeczywistości żyliśmy przez ostatnie lata i co tu się odpierdalalo Więc nie dziwmy się sobie wzajemnie Mnie też to rano zszokowało , dalej nie wiem tak naprawde co tak o tym myśleć bo nie będę udawał mądrego i wszech wiedzącego
Nie wiem...jeśli nie ma drugiego dna , zatrudniania swoich przydupasow , zrobienia z naszej Lechii prywatnego folwarku , przerabialiśmy to...to jestem w stanie zrozumieć i zaakceptować Ale w każdej takiej sytuacji , mi osobiście zapala się jakaś lampka z tyłu glowy
28 maja 2024, 20:19 / wtorek
Mam nadzieje ze zwolnieni dostaną niezłą premie i duże podziękowania i dożywotni karnet na Lechię bo IM się to po prostu należy (jak mawiała klasyczka)..reszta jest ok.... nowych ocenimy po wynikach ...czasami jak to w maszynie trzeba wymienić olej i operatora żeby wydajność była lepsza....z mojej strony dla odchodzących WIELKIE DZIEKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28 maja 2024, 20:56 / wtorek
A mi te nowe angolskie typy śmierdzą drugim Owenem...
Obym się mylił....
28 maja 2024, 20:56 / wtorek
Tych dwóch z Anglii to akurat już u nas byli w przerwie zimowej i zrobili bardzo dobrą robotę….na spokojnie
29 maja 2024, 01:10 / środa
@D.g
Kolego nie odbieraj tego personalnie bo w życiu nie miałem na myśli Ciebie ani twojego wpisu. Od soboty na twitterze były dyskusję o zmianach w sztabie i rzekomej wściekłości na te decyzje Pana Trenera Grabowskiego. W komentarzach rozpętała się burza. Wielu ludzi krytykowalo Blackwella, stąd komentarz o lamencie. Pozdrawiam!
29 maja 2024, 09:41 / środa
Grabowski pewnie następny, niestety....
29 maja 2024, 11:29 / środa
Zawód trenera nie należy do łatwych. Odbiór pracy trenerów przypomina jazdę kolejką górską lub mówiąc sloganem maklerskim , raz jest hossa, a raz bessa. Mam nadzieję, że ,,Graba" się obroni swoją pracą i wynikami osiąganymi przez zespół. Czuję do tego gościa dużą sympatię, jest szczery, nie pierd...li głupot, jest uczciwy. Trenerze powodzenia w nadchodzącym sezonie i mam nadzieję wielu kolejnych. Może będzie dla Lechii kimś takim jak Ferguson dla MU? Tego jemu i nam życzę