Gdańsk: niedziela, 18 maja 2025

TRANSFERY III

strona 21/27

29 maja 2024, 11:42 / środa
Trochę szkoda ale jak mamy iść do przodu to na każdej płaszczyźnie, jestem za.
29 maja 2024, 13:16 / środa
Janek Biegański również odpalony. Szkoda bo jak mówiłem wcześniej liczyłem na niego... niestety argumentów nie dostarczył. Oby tylko wypożyczenie a nie transfer.
29 maja 2024, 15:46 / środa
TECHLG, to potwierdzone info odnośnie Biegańskiego? Nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji, ale jeśli to prawda to byłaby szkoda przede wszystkim tego, że Janek z wielu przyczyn, głównie nękających go kontuzji nie pokazał swojego talentu, jedynie jakieś przebłyski. Jednak biorąc pod uwagę jego wiek, to szkoda byłoby go definitywnie pożegnać, w każdej chwili może odpalić
29 maja 2024, 15:52 / środa
Dostał wolną rękę więc w gre wchodzi wszystko...kontrakt ma do 2027 roku wiec uwazam, że nie powinniśmy go puszczac dalej niz na wypożyczenie!
29 maja 2024, 16:04 / środa
TECHLG, dzięki za info. Tak jak piszesz, za szybko, żeby go odpalać, lepiej gdyby poszedł na wypożyczenie do jakiegoś klubu w 1 lidze
31 maja 2024, 09:42 / piątek
Sypek i Bugaj również odpaleni. Nie mam nic przeciwko. Choć uwazam, ze potrzebujemy prawego obrońcy do pierwszego składu bo Dominik Piłka na ekstraklase to za mało.
31 maja 2024, 11:51 / piątek
Można z tego wywnioskować, że klub ma na te pozycje wytypowanych piłkarzy o wyższych umiejętnościach, ale czy faktycznie? Zobaczymy.
31 maja 2024, 12:56 / piątek
Sypek i Bugaj odchodzą bo trzeba by było ich wykupić !..... natomiast miernota nieskoordynowana Koperski zostaje , toć on nasz na własnej piersi wychodowany ...niestety !
31 maja 2024, 15:01 / piątek
HYDRO52. Niekoniecznie trzeba by wykupić w/w dwójkę, zawsze można przedłużyć wypożyczenie. Ale tak uczciwie oceniając Bugaja i Sypka to jednak ekstraklasa dla nich to trochę za wysoki poziom, przynajmniej na tą chwilę. Na Transfermarkt podają, że do Lechii jest przymierzany jakiś norweski Niemiec czy niemiecki Norweg grający na pozycji napastnik/skrzydłowy. Z drugiej ligi norweskiej. Gdyby był drugim Eliasem Ollsonem, (chodzi o rozwój) to ok. ale nigdy nie wiadomo.
31 maja 2024, 15:05 / piątek
Jeśli chodzi o Koperskiego, jeżeli wróci do poziomu sprzed kontuzji to może być wartościowym uzupełnieniem, miał w ekstraklasie dobre mecze choćby z amicą, tylko pytanie czy wróci?
31 maja 2024, 16:22 / piątek
Jakbym miał strzelać kogo jeszcze odpalą, to ja powątpiewam że przedłużą kontrakty z Brylowskim i Lemką (jedyne plusy że wychowankowie i jeszcze młodzi, ale ten pierwszy za chwilę będzie przez rok kontuzjowany, a i obaj nie pojechali na obóz w zimę)
2 czerwca 2024, 08:12 / niedziela
Sypka szkoda. Malo grał ale jakiś poziom trzymał. Idealny zmiennik dla Chlania, którego przecież zabraknie podczas igrzysk.
2 czerwca 2024, 11:48 / niedziela
Zakładam, że skoro ich odpalamy, to mamy na oku lepszych.
2 czerwca 2024, 12:11 / niedziela
W przypadku Bugaja decydowała nie tyle forma sportowa co kwota wykupu.
W jego przypadku można było zaryzykować bo miał mecze naprawdę bardzo dobre i jest jeszcze bardzo młodym piłkarzem.Czasami cierpliwość popłaca a my już kilka razy odpuściliśmy młodych, którzy potem odpalali i szli za duże pieniądze do lepszych klubów.
Dzięki Dawid i powodzenia na piłkarskim szlaku!
3 czerwca 2024, 18:08 / poniedziałek
3 czerwca 2024, 20:43 / poniedziałek
jednego kitajca już mieliśmy.. był niezły...
3 czerwca 2024, 20:50 / poniedziałek
misiu67 - określenie Kitaj nie dotyczy Japonii lecz Chin .... a chińczyka w Lechii jeszcze nie było !
Pozdrawiam mimo wszystko !
3 czerwca 2024, 21:17 / poniedziałek
Fakt.....mea culpa....ale jeden i drugi skośnooki hehehe....
3 czerwca 2024, 23:26 / poniedziałek
Jakoś mnie ten Widlarz nie przekonuje. Jak ma braki techniczne, a tylko szybkość to będzie drugi Michalak albo Diabate.
4 czerwca 2024, 00:43 / wtorek
Dla mnie to brzmi absurdalnie.... chłopak szkoli się na dużo wyzszym poziomie niz ekstraklasa... a ktoś napisał, że ma braki techniczne.. idąc tym tokiem myślenia kazdy pilkarz w ekstraklasie takowe posiada! Mnie przekonuje, że to młody Polak i za darmo!
4 czerwca 2024, 18:22 / wtorek
Piekarz powraca w glorii i chwale!! Jego podopieczny Szymon Weirauch ma do nas dołączyć
5 czerwca 2024, 10:01 / środa
Trochę więcej zaufanie dla Urfera. Udowodnił, że ma rozeznanie na rynku i jest skuteczny w pozyskiwaniu okazji, rodzynków. Wiadomo że będzie stawiał na młode wilki, głodne sukcesu, które chcą iść do przodu,a nie na syte brytany czy wyleniały koty. Taka jest polityka klubu. Dla zbilansowana potrzebne są wzmocnienia graczami młodymi,ale już doświadczonymi,jedno nie wyklucza drugiego. Kluczowe na teraz jest zachowanie rodzenia zespołu,tj Kapica,Chłania,Meny, Olssona, Żelizki, Fernandeza. Reszta to puzzle, które można pozmieniać w układance. Vinnyk wielka niewiadoma,Bobcek solidny na I ligę,ale czy z tym bożym błyskiem geniuszu,jakiego choć szczyptę musi posiadać dobry napastnik. To typ napastnika siłowo szybkosciowego, a nie artysty. Kałahur i Neugebauer to talenty do oszlifowania. Będą robić błędy,ale rozwiną się jeśli będę mieć szansę regularniej gry. Co do Chindrisa,Conrado,Dywana to cóż.. z braku laku, w ostateczności. Sarnowski da radę w ekstraklasie,ale Mikułko musi regularnie grać np. w PP, by być wartościowym zmiennikiem.
5 czerwca 2024, 20:18 / środa
Kiedyś pisałem ze fajnie by było wziąc ze Znicza tego Lewandowskiego, kto chce to znajdzie. To teraz napiszę że fajnie by było wziać za te 500k tego Szmyta z Warty
6 czerwca 2024, 09:04 / czwartek
Edwin pełna zgoda ale mysle 500 tys nie wystarczy.
6 czerwca 2024, 09:37 / czwartek
Jeśli 500 tys , ale euro....może by stykneło
A jeśli już życzeniowo

Cezary Polak Młody lewy obrońca Kotwica Kołobrzeg Świetnie się wpisuje w model młodych zdolnych ale już wiele umiejących zawodnikow
6 czerwca 2024, 10:45 / czwartek
Tak euro oczywiscie, w transferach prawie zawsze w euro się operuje. Gdzies czytalem ze Rumuni tyle za niego proponują, kwota wydaję się w tym wypadku mocno racjonalna.
6 czerwca 2024, 11:03 / czwartek
Edwin
Musiałem Wiem że nie ten wątek
Słowo prawie Jak mi się pięknie kojarzy ...
6 czerwca 2024, 11:17 / czwartek
ha, ha
6 czerwca 2024, 22:24 / czwartek
Niby tyle za niego Cluj chce dać, o tyle że oni kuszą europejskim pucharami... ale jak Urfer przekonał Fernandeza to wszystko jest możliwe.
7 czerwca 2024, 22:12 / piątek
Kałuziński, Urbański, Buksa , Frankowski.
Lechistami kadra stoi.
Każdy wart w bańkach euro.
Ile Lechia zarobiła? jakieś ochłapy żenujące
Miszczu Mandziara....
7 czerwca 2024, 22:14 / piątek
Dawidowicz jeszcze... ja prld, jakim pajacem i nieudacznikiem trzeba być , brak skali panie mandziaro
7 czerwca 2024, 22:48 / piątek
Też tak pomyślałem.
A tak przy okazji to bardzo fajne debiuty Kałuzińskiego i Urbańskiego. Zwłaszcza ten pierwszy pozostawił bardzo dobre wrażenie.
8 czerwca 2024, 17:10 / sobota
Wszyscy nasi reprezentanci jeśli się nie mylę odchodzili za przyslowiowa czapkę gruszek... ktoś na tym zarobił na pewno.. jeżeli nie klub niech każdy sobie dopowie kto ewentualnie mógł to zrobić... jedno jest pewne, za taki stan należy się poprzednim zarzadzajacym karny kutas... a nie jeszcze uwaga płaczów twiterowych z Majorki...
8 czerwca 2024, 21:28 / sobota
Pamiętam że Kacpra chcieli zatrzymać, Stoki bardzo mocno namawiał ale taka była decyzja rodziców, wyjazd do Włoch, niewiele zabrakło żeby Kacper zakończył swoją przygodę z Bolonia ale na jego szczęście przyszedł Thiago Motta. No a z Kałuzińskim to skandal, bez dwóch zdań.
8 czerwca 2024, 22:51 / sobota
Dzisiaj widziałem takiego newsa na twitterze o planowanym spotkaniu właścicieli Lechii oraz inwestorów w dubaju, planowanej prezentacji sponsora oraz próbie zatrzymania Blackwella. Ile w tym prawdy nie wiem... Lechia.net przekopiowała ten podejrzany artykuł ;)
9 czerwca 2024, 10:04 / niedziela
Podejrzewam że w gestii transferów Urfer nas kolejny raz zaskoczy. Te podwórkowe dywagacje dziennikarzy to raczej nieporozumienie.
9 czerwca 2024, 16:25 / niedziela
@Msze to raczej ten drugi czyli Urbański zrobił dobre wrażenie. Tak przynajmniej wypowiadają sie na jego temat komentatorzy.
Fajnie, że aż 5-ciu piłkarzy + trener i jego asystent to tez jakaś część historii naszego klubu.
O piłkarzy trzeba dbać, oczywiście o ile nie robią zbyt wielkich fochów. Tych często nie znamy, więc trudno ocenić, czy ktoś był Lechistą z serca, czy tylko traktował Lechię jako trampolinę do dalszego wybicia. Jak pomyślę o standardach mendziarskich, to jestem gotowy wszystkim odpuścić, tj. nie traktować jako cząstki Klubu a po prostu byli, grali i poszli dalej zarządzać swoją karierą. Oczywiście przy każdej okazji podkreślam mniej zorientowanym, gdzie grali, ale ... nikt biało-zielonej frotki z nich nie nosi a mój żal, że grają gdzieś indziej nie jest przez to aż tak wielki. Największy dystans mam do Frankowskiego. Kałuzińskiego jest mi żal, bo mógłby byc z nami. Na przyszłość : dbajmy o naszych piłkarzy - nie tylko o tych najlepszych. O wszystkich, którzy zostawiają tu kawał swego życia i zdrowia. No i najważniejsza rzecz: będzie kasa, będą wyniki, będzie dobry PR, to piłkarze nie będą tacy skorzy do zmiany barw. No i nasz szacunek, nawet uwielbienie są często lepszą monetą niż mamona.
11 czerwca 2024, 18:03 / wtorek
Najważniejszy transfer tego okienka dokonany. I to do 2027 roku.
Oznaka, że możemy odetchnąć i zapomnieć o mendziarowej smucie.
Kto Anglika ma, dla tego Anglik... robi wyniki.
11 czerwca 2024, 20:42 / wtorek
Posiadanie takiego dyrektora to jest fenomen nie tylko na skale ekstraklasy! Mam tylko nadzieje, że Panu Trenerowi Grabowskiemu nie bedzie utrudniał wykonywania pracy.
11 czerwca 2024, 20:56 / wtorek
Ja to mam wrażenie, że z tym naszym super Angolem to nie do końca miało tak wyglądać. Na moje to on przyszedł ponieważ miał obiecaną posadkę 1 trenera , w klubie kalkulowano potknięcia Grabowskiego raczej prędzej niż później i konieczność zmiany szkoleniowca. Sprawa się wyjebała bo Szymek awansował z 1 miejsca w dobrym stylu. Mówcie co chcecie ale każdy ma swoje ambicje i Kevin wie na co czeka :) w wywiadzie który ostatnio udzielił można było odnieść wrażenie, że stawia się na równo z 1 trenerem i awans przypisuje sobie na równi z Grabowskim. Niech tylko w ekstraklasie przyjadą jakieś 3 porażki z rzędu to w klubie nie zdążą zmontować filmiku z kulis poprzedniego spotkania a Blackwell będzie już tym pierwszym :)
11 czerwca 2024, 22:37 / wtorek
Też mi się tak wydaje, że po potknięciu Grabowskiego miał zostać I trenerem a tu psikus trener sobie poradził bardzo dobrze w I lidze. Co do tego, że jest na równi z Grabowskim to chyba jednak nie, on jest nad trenerem. Tak przynajmniej w wywiadzie kiedyś powiedział sam trener opisując strukturę klubu (trzeba pamiętać, że Prezes też jest nad trenerem co nie znaczy, że mu mówi jak trening ma prowadzić).
12 czerwca 2024, 13:22 / środa
Przecież wiadomo było że zostanie. Ostatnie zmiany personalne były robione przez i dla niego a nie Grabowskiego. Dla mnie ten układ jest dość dziwny. Oby były wyniki, bo kwasy zaczną się szybko.
12 czerwca 2024, 14:17 / środa
Jest to na pewno niestandardowy układ, ale to nie znaczy, że się nie sprawdzi. Może akurat coś takiego będzie ciekawym i skutecznym ewenementem w Ekstraklasie i zaprowadzi nas daleko. Nie wiemy tak naprawdę jak ten układ wygląda od środka i nie wiemy jak się skończy. Czas i życie pokaże. Myślę jednak, że jakiś kredyt zaufania im się należy patrząc na dotychczasowe efekty pracy zarządu oraz sztabu. Poza tym jeśli Blackwell koniecznie chciałby być 1 trenerem to raczej nie czekałby tyle czasu aż zwolnią Grabowskiego tylko odszedłby do innego klubu mając inne oferty na stole. Większość kariery Blackwell spędził jednak jako asystent i człowiek z drugiego planu, teraz być może poczuł, że może zbudować coś więcej jako osoba zarządzająca wieloma aspektami pionu sportowego. Ja w takim układzie nie bardzo widzę rolę Chodorowskiego, ale być może Urfer chce mieć też Polaka w zespole, kogoś zorientowanego tylko na rynek wewnętrzny jeśli chodzi transfery i młodych polskich piłkarzy.
12 czerwca 2024, 19:43 / środa
Nieco ponad miesiąc do startu ekstraklasy.
Niby fajnie, że sztab rośnie w siłę albo i nie bo 4 na bok poszło. Kevin Kevinem.
Inne kluby już coś wiedzą i mają po kilka "wzmocnień"
Może i pierdole od rzeczy ale warto kogoś ogłosić przed zgrupowaniem. Wiadomo, że dobre transfery lubią ciszę jak przed rokiem ale chyba coś za cicho
12 czerwca 2024, 20:01 / środa
Kropek82, spokojnie będą transfery. I ,,Graba" o tym mówił i chyba Chodorowski, że może będzie trzeba poczekać nawet do pierwszych kolejek. Może to oznaczać, że mają na oku fajnych grajków, którzy mogą spoglądać w kierunku mocniejszych lig i ewentualne niepowodzenie może skutkować tym, że trafią do Lechii. Teraz Urfer dopina chyba jakiegoś sponsora, mam nadzieję, że będzie to jakaś solidna firma z dobrym kapitałem.
12 czerwca 2024, 21:16 / środa
Dzięki Czarny. Po prostu zaglądam tu co chwila. Może mam za dużo czasu. Każdy z nas chce jak najlepiej.
13 czerwca 2024, 00:28 / czwartek
Kropek82, spoko, dzielę się tym co wiem, ale żeby nie było, też zaglądam z nadzieją, że przeczytam jakiś news na miarę tego z Fernandezem sprzed roku ;)
14 czerwca 2024, 12:28 / piątek
Zjawka ponoć przymierzany do czarnych koszul, dobry ruch
14 czerwca 2024, 16:58 / piątek
Urfer ma niezawodną strategię transferową, transfery już po rozpoczęciu sezonu. Najwięcej około 5 kolejki. W zeszłym roku przyniosło to sukces więc należy się spodziewać ponownie takiego postępowania.
14 czerwca 2024, 19:26 / piątek
Według transfermarkt Szymon Weirauch, bramkarz od krecików już jest klepniety. Źródło mało wiarogodne, ale możliwe, że klub wkrótce to potwierdzi
1 ..... 19 20 21 22 23 ..... 27
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.023