TRANSFERY III
strona 22/28
14 czerwca 2024, 19:28 / piątek
Jak dla mnie to raczej uzupełnienie, niż wzmocnienie. Mam nadzieję, że transfery po których będę zbierał szczenę z podłogi przed nami, oby.
16 czerwca 2024, 11:41 / niedziela
Równocześnie pojawiają się informację, że Mikułko ma być sprzedany do Wieczystej, a nie ponownie wypożyczony. Czyli wszystko układałoby się w całość...
18 czerwca 2024, 10:37 / wtorek
Lūkass Vapne z valmiery przymierzany do Lechii. Ofensywny pomocnik lat 20. Zadebiutował ostatniobw seniorskiej kadrze łotwy. 120 spotkan w lidze pomimo tak młodego wieku. 18 spotkań w tym sezonie 9 asyst i 5 goli. Na papierze rewelacja ale w praktyce wiemy jaka jest przepaść miedzy tymi ligami. Podobno również górnik zabrze go chce ale myślę, że z racji osoby naszego wspólnego wlasciciele mamy przewagę.
18 czerwca 2024, 15:35 / wtorek
Sebastián Kóša - Obrońca - Środkowy obrońca - prawonożny Słowak ze Spartaka Trnava również (wg transfermarkt.pl -
odnośnik )
18 czerwca 2024, 19:55 / wtorek
Ten Lukass Vapne jest do Valmiery tylko wypożyczony, więc współwłaścicielstwo tu nie da przewagi.
Jego klub to FK Metta, z którym ma umowę do końca 2025.
19 czerwca 2024, 21:55 / środa
Szymon Weirauch zamienia naszego wychowanka Antka. Szczerze trochę takie ruchy bolą ale jakościowo Mikułko raczej poziom adekwatny do klubu który go zatrudnił więc II liga.
Jestem bardzo ciekaw czy czasem w trakcie sezonu ogrywany Weirauch nie będzie przymierzany jako młodzieżowiec do pierwszego składu...
Czekamy teraz na konkretne wzmocnienia tam gdzie są one najbardziej konieczne.
20 czerwca 2024, 00:12 / czwartek
Gdzieś czytałem, że Mikułko sprzedany ale Lechia będzie miała pierwszeństwo przy wykupie, jeśli się rozwinie bramkarsko. Nie wiem czy to prawda. Trochę szkoda, ale jakby miał kolejny sezon siedzieć na ławce to też pewnie stałby się zmarnowanym talentem. Trzymam kciuki za rozwój!
20 czerwca 2024, 19:32 / czwartek
Łukasz Zjawiński na zasadzie transferu definitywnego przechodzi do Polonii Warszawa. Kolejne wzmocnienie!
21 czerwca 2024, 19:47 / piątek
Piszę na wk....wie, bo przegrywamy z Austrią , może dlatego też bardzo surowo oceniam doniesienia o powrocie Nuniesa do Lechii. K...wa, co się dzieje? Wizja budowy nowej Lechii w oparciu o młodych i zdolnych do wypromowania się rozjechała? Teraz będą starsi nie rokujący przeciętniacy? Osobiście nic do Nuniesa nie mam, ale ani on młody, ani zdolny, ani rokujący. Panie Urfer zastanów się co chcesz mieć, czy trybuny jak na derbach, czy jak za ,,mendziary". Nie tędy droga, prezesie. Nie spierdol jednym ruchem tego co tak trudno jest odbudować, zaufania kibiców. Taka moja osobista uwaga.
22 czerwca 2024, 11:11 / sobota
czarny74 mam to samo. Jak przeczytałem o tym pomyśle transferowym poczułem, mówiąc wprost, niezadowolenie. Mam jednak nadzieję, że to tylko plotki podsycane przez dziennikarzy a prawdziwe transfery robione są w ciszy.
Pozdrawiam.
22 czerwca 2024, 17:26 / sobota
Thorin77, dzięki za pozdrowienia, również pozdrawiam. Powiem szczerze, że info o Nuniesie trochę mnie zaniepokoiło, ale tak jak Ty mam nadzieję, że to tylko zasłona dymna. Natomiast niepokoi mnie jeszcze jedno, mianowicie pobyt w Dubaju naszego prezesa. Mogliśmy przeczytać o dwóch celach w/w pobytu, rozmowy z Blackwelem na temat pozostania w Lechii oraz z potencjalnym sponsorem. Pierwszy temat jak się dowiedzieliśmy dość szybko został zamknięty pozytywnie, ale drugi...? Cisza. Zagraliśmy niezły sezon, zaje...tą rundę wiosenną, pokazaliśmy ogromny potencjał kibicowski w derbach, ale kompletnie nie przekłada się to na zainteresowanie ze strony biznesu. Czym jest to spowodowane? Pomyjami wylanymi na Urfera i jego biznesowego partnera z Valmiery? Syfem i smrodem ciągnącym się za ,,mędziarą"? Nie wiem, ale zaistniała sytuacja kompletnie się rozjeżdża z moimi nadziejami na wiarogodnych, majętnych sponsorów, w końcu w klubie zostali zatrudnieni wydawałoby się kompetentni ludzie. Mam nadzieję, że w przypadku transferów i potencjalnych sponsorów to jest cisza przed burzą. Tego nam wszystkim życzę :)
22 czerwca 2024, 19:31 / sobota
Biznes.. tak jak pieniądze lubią ciszę! Dajmy prezesowi kredyt zaufania i wróćmy do tematu po rundzie jesiennej.
23 czerwca 2024, 02:40 / niedziela
Nie wiem na ile można ufać Dziennikowi Bałtyckiemu, ale podają tam że zainteresowanie Nunesem i Vapne to tylko plotki dalekie od prawdy
23 czerwca 2024, 16:23 / niedziela
DB to peowski szmatławiec, więc można mu ufać w takim samym stopniu jak obietnicom ryżego UE-gaulaitera
23 czerwca 2024, 23:53 / niedziela
Raczej PiSowski....bo cała Polskapresse była przejęta przez Orlen Obajtka, a w DB chyba się od tego czasu naczelny nie zmienił....
24 czerwca 2024, 21:14 / poniedziałek
Na twitterze dziś burza.... podobno dalej krucho z kasą... pełno zaległości i brak sponsora na horyzonie bo nikt w kraju z naszym prezesem nie chcę współpracować... po publikacjach tego gnoja na temat kontaków z ruskimi...
Reszte wklejam z twittera:
"Leci 3 miesiąc niepłacenie.Piłkarze zamknęli się w szatni żeby przedyskutować sytuację. Na dniach wyrok w sprawie Durmusa. Jeśli Lechia przegra do zapłaty będzie 1.2 mln euro.Kuciakowi do końca czerwca trzeba zaplacic 700 tys zł..W lipcu 1.5 mln ochronie"
"Fernandez za podpisanie kontraktu 300 tys euro nie uregulowane. Conrado 150 tys euro za przedłużenie nie uregulowane. Za Bobcka i Chindrisa 600 tys euro nie uregulowane. Za Olssona to samo. Kapic 500 tys euro do zapłaty."
24 czerwca 2024, 21:48 / poniedziałek
No właśnie... trzeba długi pospłacać a nie wydawać na transfery.
24 czerwca 2024, 22:13 / poniedziałek
Coś nasza Lechia nie ma szczęścia do właścicieli. Jakoś zawsze przyciągnie jakichś hochsztaplerów i gołodupców . Jak nie ,,menda" to inny gość z wizją, ale bez kasy. Zamiast Urfera mógł być ,,piz..uś" z WP, ale pod jego rządami kto wie czy dziś nie przygotowywalibyśmy się do sezonu w drugiej lidze. Zresztą dzisiejszy brak sponsorów, to w dużej mierze zasługa tego bufona i jego przydupasa Jadczaka. Nieciekawie to wygląda, ale może coś drgnie? Gdzieś, jakiś czas temu czytałem o Orlenie i jakiejś zagranicznej firmie w kontekście sponsora tytularnego. Oby
25 czerwca 2024, 11:29 / wtorek
Awansowali do ekstraklasy, co wymaga wzmocnień, a nie roszad jak z bramkarzem.Mlody chłopaczek z letniego kurortu, z II ligi to ma być wzmocnieniem,za Bugaja? Na razie w kategoriach żartów należy przyjmować te zapowiedzi i dotychczasowego nabytki . O wzmocnieniach będzie można mówić,gdy przyjdą piłkarze klasy Fernandeza czy Kapica. Szkoda środków na wypełniaczy, którym trzeba będzie płacić za siedzenie na ławie.Zadnych polskich kangurów. Dla francuskiego Dywana ekstraklasa to też za wysokie progi. Nie ten level, choć może i Dywan nie jest gorszy od Bednarka z rozdziawioną gębą. Ale tu jest Lechia,tu się wymaga.
25 czerwca 2024, 11:36 / wtorek
Jakoś bez sensu te doniesienia. W większości to są stare sprawy a przecież niedawno było postępowanie i tylko dużo mniejsze zaległości były wobec Malocy, Steca i jednej agencji. A nie miliony euro wobec wszystkich. Urfer kupił klub, który awansował (a jak kupował to nie było prawdopodobne), którego wartość zawodników mocno wzrosła i teraz nagle jak wszystko poszło po jego myśli to jest w takiej dupie? Niedawno ze sztabu wywalił tanich Polaków i zatrudnił kilka pewnie razy droższych Angoli? Blackwell podpisał kontrakt na kilka lat bo ma płacone poza kolejnością?
25 czerwca 2024, 15:16 / wtorek
Ale że jak się zamknęli w szatni? Na klucz czy zabarykadowali drzwi?
A ten tłiter to niby kto? Jakieś wiarygodne źródło przynajmniej? Tak pytam...
Wychodzi że stary wyjadacz Blackwell dał się nabić w butelkę albo lubi zapierdalać za darmoszkę?
26 czerwca 2024, 08:57 / środa
Macie jakieś info z frontu? Wiecie może czy piłkarze już się odbarykadowali? Czy budują fosę i zasieki? Tak sobie myślę jak bardzo niektórych boli sukces Lechii,że takie rzeczy piszą.Boli? Ma boleć. Może mendziara się nudzi i wypisuje jakieś gówna z innych kont? Jakoś wierzę w Urfera i cały projekt i jestem w miarę spokojny.
26 czerwca 2024, 12:10 / środa
Nie mam możliwości weryfikacji tego typu wpisów więc wrzucam to bardziej w ramach ciekawostki! Zawsze o tym informując. Sam czekam na wieści z bardziej oficjalnych źródeł i weryfikację.
26 czerwca 2024, 21:02 / środa
Na dziennik bałtycki patrze zawsze przez palce ale niestety zaczyna potwierdzać fragmenty tego co napisałem wczoraj. Niestety coś może być na rzeczy... w jakiej formie i skali to sie może nigdy nie dowiemy. Wierzymy w prezesa!
26 czerwca 2024, 21:55 / środa
Cóż...jeśli chodzi o finanse to zawsze byliśmy gołodupcami. Nawet jeśli pojawił się jakiś wujaszek z gotówką to potem odbijało się czkawką bo trzeba było spłacać i plajtować. No może poza naszym dobrodziejem śp. N...
A Urfer albo nas wywiedzie z otchłani na dobre albo...skończy się klasycznie jak to w Lechii.
Ufam że to pierwsze...
27 czerwca 2024, 16:51 / czwartek
Chyba jeszcze siedzą zabarykadowani w szatni, bo na mecz z lechem nie chcą wyjść. Oby te ponowne problemy na początku przygotowań były tylko wspomnieniem, po kolejnym udanym sezonie.
27 czerwca 2024, 20:18 / czwartek
Zaczynam się poważnie martwić tą całą sytuacją. Nawet z ministerstwa sportu nie dostaliśmy ani grosza, choć różne miasta i miasteczka dostały. Coś jest nie tak i choć medialnie widać co jest grane jakoś to od siebie odrzucam i łudzę się, że wszystko będzie dobrze i wierzę naszemu prezesowi. Doświadczenie życiowe mówi jednak, że znów wpadliśmy jako klub w duże gówno. A nadzieja, że po co by podpisywali kontrakty z bankrutem. I znów czemu piłkarze nie wyjdą na sparing z amiką, bo to, że nie ma zbyt pełnego składu to kpina i pewne kłamstwo. Co jest grane? niech wreszcie ktoś z klubu wystąpi i zdementuje, lub potwierdzi co jest. Ludzie wydają gruby szmal na karnety, a może się okazać, że to znów jakaś kpina. TLG
27 czerwca 2024, 20:33 / czwartek
Bojkot sparingu! Pilkarze i sztab mowia jednym głosem. Jeżeli w poniedzialek nie wyjdą przelewy za minimum dwa zaległe miesiące pójdą wezwania do zapłaty.
27 czerwca 2024, 22:38 / czwartek
A więc nasz były wiekopomny Prezes AM choć raz w życiu prawdę powiedział: "Paolo Urfer płaci tylko wtedy, gdy jest pod ścianą i nie ma wyjścia."
27 czerwca 2024, 22:41 / czwartek
Ja pi...le. Najpierw radość po wygraniu ligi i mega wielkim udziale w braku awansu ku....ek zza miedzy. Później nadzieje na lepsze jutro, a teraz po raz kolejny, ku...wa kupa gó..na. Kiedy pytam, będziemy mogli poczytać o naszej Lechii bez zażenowania i rumieńców wstydu? Kiedy media w trójmieście i kraju będą się tylko zachwycać Lechią, a nie obsmarowywać gó..em? Jak długo my wierni kibice Lechii mamy znosić te wszystkie upokorzenia? Panie Urfer weźcie się kó..wa do roboty, a jeżeli Pan nie potrafi lub przeszkodą są pańskie powiązania, to oddaj stery komuś innemu, nie umoczonemu, na kogo ,,mendy paździochowe" typu Jadczak nie znajdą haka i kto nie będzie odstraszał potencjalnych sponsorów. To jest moja osobista diagnoza obecnego problemu, każdy może mieć inne zdanie na temat obecnej sytuacji, sorry za emocje, ale ku..wa mam już dość tego ciągłego syfu
28 czerwca 2024, 14:45 / piątek
Góra obiecała że w poniedziałek będą przelewy. Zobaczymy...
28 czerwca 2024, 17:41 / piątek
cooer,
To i tak nieźle, bo ten mandziarski śmieć nie płacił nawet jak był pod ścianą. Więc niech zamknie japę i odstosunkuje się od Lechii Gdańsk.
Ja bym był za tym, żeby chociaż symbolicznie dać tej k*rwie - AM - zakaz stadionowy na "bursztynek" i profilaktycznie też na T29.
28 czerwca 2024, 17:43 / piątek
Pojawił sie cień szansy, ze w sporze o płatności Durmusa Lechia wygra i będzie trzeba zapłacić tylko zaległe pensje do momentu przedłużenia jego kontraktu przez mandziare..
29 czerwca 2024, 15:05 / sobota
29 czerwca 2024, 16:19 / sobota
Ze smutkiem muszę stwierdzić że cała piłka nożna schodzi na psy w tym również nasze ekstraklasa... 750 000 € za grajka ktory rozegrał 20 meczów w 1 lidze.... Nie rozumiem i pojąć nie mogę.... Później się dziwimy że Polska piłka się w ogóle się nie rozwija ... pytam jak ma się rozwijać jak za takie pieniądze co dla zachodnich klubów nie jest jakimś mega wydatkiem rodzynki odchodzą z polskiej ligi to nas przychodzą ochłapy i zostają ochłapy którzy i tak tutaj zarabiają majątek...czytałem artykuł ze wszyscy ci gwiazdorzy ligi hiszpańskich portugalskich z ligi pierwszej i drugiej chętnie pchają się do Polski bo zarabiają dużo lepsze pieniądze niż we własnych ligach zabierają miejsca nawet dla przeciętnych Polaków którzy może później by się wybili ale później to się kończy u nich na trzeciej czy drugiej polskiej lidze porąbane to wszystko czasami nie wiem czy
nie lepszy byłby jakiś zakaz transferu do lat nie wiem na przykład 23 albo jeżeli na przykład kwota transferowa nie przekroczy nie wiem dwóch trzech milionów w euro....
29 czerwca 2024, 17:53 / sobota
Misiu67.
Taka kwota za transfer młodego zabiła by nasz krajowy football a w lidze byśmy oglądali samych „zamszowych”
29 czerwca 2024, 18:51 / sobota
Kwota rzucona luźno....i tak oglądamy ....
29 czerwca 2024, 19:22 / sobota
Gdyby wprowadzić przepis że w składzie meczowym w rozgrywkach krajowych musi być 5 wychowanków zgłaszającego klubu tym 2 stale na boisku i obowiązek posiadania 2 zespołu od 1 ligi wzwyż a zlikwidować przepis o młodzieży. To myślę że już po pięciu latach zaczęło by to procentować. Sorry za pisanie poza tematem.
2 lipca 2024, 13:23 / wtorek
Czy tylko ja czegoś nie rozumiem ? Proponujemy ,,skisłej" 750 tys. euro za Krzyżanowskiego, w przeliczeniu to daje po dzisiejszym kursie 3,250,000. Już nawet nie będę się zastanawiał czy młody wart jest takiej kasy czy nie ( pewnie wart), ale do wczoraj miały być spłacone zaległości wobec szatni i chyba nie tylko, a tu cisza. Jak takie info wpływa na zawodników i sztab? Przelewów nie ma , a klub chce wydać ponad trzy ,,bańki" na nowego zawodnika? No chyba że płatność dla krakusów miała być w dwóch ratach, jak będę miał i jak będę chciał. ale tą drogą daleko nie zajedziemy.
2 lipca 2024, 14:36 / wtorek
Czarny74 tam miało być płacone w kilku ratach, jezeli w ogóle to info jest pewne, bo my raczej potrzebujemy prawego a nie lewego obronce.
2 lipca 2024, 16:02 / wtorek
Chyba bardziej jak będę miał to może będę chciał.
2 lipca 2024, 18:29 / wtorek
Krzyżanowski to wygląda na ustawkę dwóch golodupcow. Urfer pokazuje - jakie problemy finansowe, jesteśmy poważni. A Królewski podbija zainteresowanie i cenę.
2 lipca 2024, 19:55 / wtorek
Niestety ale doświadczenie życiowe oraz logika powodują ,że mi się to wszystko zwyczajnie nie spina.
Gdzie jest kapitał tego funduszu stojącego za Urferem?
Jakie do obecnej chwili ten fundusz zainwestował środki?
Jak wygląda budżet klubu na sezon 24/25?
Co z zaległościami wobec pracowników oraz zawodników, dlaczego w ogóle jest taki temat?
Czy czasem większy cwaniak na U nie wykręcił głupszego cwaniaka na M (to by tłumaczyło aktywności tego drugiego)?
Z deszczu pod rynnę? Nie twierdzę, pytam
2 lipca 2024, 20:02 / wtorek
Przelewy ponoć pomału dochodzą...
2 lipca 2024, 20:08 / wtorek
Dojdą nawet na pewno, bo nikt za darmo siedzieć w Lechii nie będzie, ale nie tędy droga. Nie oczekuje w tym sezonie mistrzostwa Polski, a jedynie normalności, bez czytania o zaległościach, długach itd.
Normalności w końcu
2 lipca 2024, 20:20 / wtorek
Edwin dokładnie, ile można..
2 lipca 2024, 20:51 / wtorek
Dotarł przelew za jeden miesiąc! Dwa wciąż do zapłaty... jutro w Cetniewie pojawi się mistrz ceremoni Paulo i nakreśli drużynie plany i sytuacje.
3 lipca 2024, 16:59 / środa
Mam nadzieje, ze prezes widzi co pokazuje Hide Vitalucci i wyciągnie go z chojnic!
3 lipca 2024, 19:13 / środa
Witam wszystkich
Podobno nowy nabytek naszej Lechii
odnośnikChyba coś jest na rzeczy ale był rozczarowaniem w Lubinie
odnośnik
3 lipca 2024, 20:18 / środa
Tak jak Mena w Jagiellonii...