TRANSFERY III
strona 23/27
6 lipca 2024, 23:16 / sobota
Zaczynam się niepokoić o wzmocnienia. Wygląda to identiko jak początek poprzedniego sezonu że ledwo się udało zebrać ludzi na ławkę.SG już w zeszłym tygodniu spodziewał się posiłków teraz "ma nadzieję" że od kolejnego poniedziałku zacznie przybywać te 7-8 wzmocnień(minus Conrado i Luis)...tam musi być cos nie halo jednak z tymi finansami. Liga za chwilę rusza a my w czarnej dupie z transferami. Nawet śledziuchy podbierają nam ciekawego grajka z Chojniczanki co zakrawa na kpinę.
Jeśli rzeczywiście w przyszłym tygodniu coś ruszy to odszczekam to co mówię ale szczerze nie wygląda to za ciekawie. Na 1 lige stykło-na Ex zdecydowanie za krótka ławka.
7 lipca 2024, 08:44 / niedziela
Jest cienko z kasą więc podejrzewam że Chlań jedzie na igrzyska się wypromować i odejdzie jeszcze w tym okienku.
8 lipca 2024, 12:18 / poniedziałek
Jeszcze się łudziłem, ze to wszystko pójdzie w dobrym kierunku bo serce tak podpowiada.
Ale realia są bezwzględne...u nas nigdy nie było i nie będzie normalnie.
8 lipca 2024, 12:56 / poniedziałek
Niestety wszystkie doniesienia które obiły mi się dawno o uszy a co niektóre tutaj wstawiałem stały się smutnym faktem. Pomimo szydzenia przez forumowych niedowiarków...Sytuacja jest skomplikowana łagodnie mówiać... Sam liczę na to, że prezes na białym koniu w końcu wyskoczy z jakimś solidnym sponsorem i sytuacja odwróci się diametralnie!
8 lipca 2024, 14:00 / poniedziałek
Sztandarowy przykład jak szybko i skutecznie roz...bać , to co zespół i sztab trenerski budowali cały zeszły sezon, a zwłaszcza w rundzie rewanżowej. Serie zwycięstw, fajny do oglądania styl gry aż po wygrane derby przy pełnym kibiców stadionie, myślałem, że po sezonie znajdą się konkretni sponsorzy, wzmocnimy zespół klasowymi piłkarzami, ale nie.... w Lechii zawsze muszą wypadać trupy z szafy, zawsze musimy być pośmiewiskiem i pożywką dla je..ych pismaków z zeszło, sf czy innych interii. Jak długo jeszcze? Czy na ten klub została rzucona klątwa, czy jaki ch..j? Na dzień dzisiejszy nie powinniśmy zadawać sobie pytania na którym miejscu Lechia skończy sezon tylko czy w ogóle go dokończy.
8 lipca 2024, 14:22 / poniedziałek
Główny pismak szczujący na Lechię to ten z jadem w nazwisku
8 lipca 2024, 15:01 / poniedziałek
Do BastionPrawicy. Jadczak to zadaniowiec, dostał zlecenie od swojego szefa ( Brańskiego) na wygrzebanie gó..na i wygrzebał i wszyscy wiemy dlaczego złotousty szef WP wydał takie polecenie ( skoro nie mogę mieć Lechii, to utrudnię i obrzydzę życie obecnemu właścicielowi). Ale takich pismaków źle życzących Lechii jest znacznie więcej, nawet na naszym trójmiejskim podwórku
8 lipca 2024, 15:06 / poniedziałek
A odnośnie reakcji klubu na doniesienia prasowe dotyczące zakazu transferowego: Panie Urfer naprawdę musi Pan czekać , aż Lechia zostanie obrzucona g...em, żeby uiścić należności? Taki pijar na pewno nie pomaga w znalezieniu sponsorów
8 lipca 2024, 17:10 / poniedziałek
Czy u nas będzie kiedyś normalnie?
No ciągle z deszczu pod rynnę wpadamy...
Odechciewa się iść po karnet
8 lipca 2024, 17:35 / poniedziałek
Nowa data spełnienia obietnic i uregulowania należności względem piłkarzy.... 15 lipca! Prezes jak nic czeka na przelew z canal+
Niby w druzynie taka swietna atmosfera i nikt nie myśli o pieniądzach...(ta jasne) że padły groźby rozwiazania kontraktów z winy klubu.
Szambo wybija co raz bardziej a najlepsza liga świata rusza za chwilę! A my bez pieniędzy, ze szpitalem w kadrze i bez transferów... raz sie udało to może i tym razem się uda!
8 lipca 2024, 17:42 / poniedziałek
Czarny74 do tej pory Urfer ładnie stosował tricki PR nie reagowałeś.
Przypomnę. Pojawia się zarzut odnośnie kontaktów sowieckich. Urfer o tym dobrze wie i czeka na wypłynięcie sprawy przygotowując transfer przykrywający aferę.
Są zaległości w płatnościach zawodnikom, kontrahentom - winny oczywiście Mandziara.
Gdy jasne staje się, że tym razem nie skończy się karą, lub pkt ujemnymi ale nie dostaniemy licencji. Urfer wyciąga po raz kolejny - Mandziara jest winien. Mandziara nie wytrzymuje, ujawnia treść umowy sprzedaży Lechii. Urfer oskarża Mandziare o ujawnienie tajemnicy, chce iść do sądu. Haha już w to wierzę.
Aha za Mene też nie zaplacili ...
Parę dni temu było że ma być pozytywna decyzja FIFA odnośnie ukraińskiego napastnika, jest zakaz transferów.
8 lipca 2024, 17:46 / poniedziałek
Spokojnie, to grunt pod jeszcze lepszą historię niż w zeszłym sezonie...
8 lipca 2024, 17:50 / poniedziałek
Urfer miał plan. Postawił wszystko na jedną kartę, wóz albo przewóz.
Cała kasa, wpływy bieżące i te przyszłe poszły na transfery. Również to co Mandziara dał na spłatę zadłużenia.
Mamy extraklase, ale byśmy się nie poślizgnęli.
8 lipca 2024, 17:54 / poniedziałek
Myślę że jego aktualny plan to dobry występ Chlania na IO i sprzedaż na zachód. Do zimy powinno styknąć a potem się zobaczy.
8 lipca 2024, 21:33 / poniedziałek
A ja mysle, że komuś bardzo zależy na tym żeby Urfer się wycofał z LG. Przez rok Urfer, Kibice, Graba i piłkarze pokazali ze znają się na swojej robocie ale jakoś przypadkiem nie przyciąga to inwestorów. Za to co rusz mamy nowego trupa z szafy.
9 lipca 2024, 00:03 / wtorek
Sprawa robi się teraz śmierdząca. Wujek z Ameryki okazał się gołodupcewem, co chciałby jakąś chochsztaplerką ugrać coś w futbolu. Wiele rzeczy się udało, temu nie można zaprzeczyć. Mocny awans, w niezłym piłkarsko stylu, wylansowanie Chłania, Meny, imponująca widownia na derbach. No ale, jak nie masz rezerw i nie jest to twoim hobby, to zawsze coś może pójść nie tak.
Jeszcze nie zaczęliśmy a przypną nam niebawem tytuł kandydata do spadku. Oj,oj - przykro to czytać.
9 lipca 2024, 07:08 / wtorek
fajny golodupiec....ktory wpompowal kupe milionow w klub...tez bym chciał byc takim gołodupcem...
9 lipca 2024, 09:34 / wtorek
@koozzaa mam podobne odczucia.
Trochę wyjaśnia Magda Urbańska zarządzająca marketingiem i sprzedażą w Lechii. Wzięli Lechię w stanie agonalnym i próbują reanimować. Czy Paolo to golas? Nie wiem...ale to co zrobił trzeba docenić.
Z drugiej strony chuj wie komu wierzyć bo parzymy się praktycznie przez dziesięciolecia na różnej maści działaczach i sponsorach...oby Lechia wyszła z tego obronną ręką!
9 lipca 2024, 09:42 / wtorek
Może skala długów była inna niż zakładali. Z drugiej strony chciałbym dożyć czasów, kiedy całe due diligence robi zewnętrzna firma audytorska i umieszcza raport na stronie LG. Co roku.
Kto, ile, za co. Proste. Dałem OGROMNY kredyt zaufania nowym władzom, obronili się sportowo i poprzez determinację uwierzyłem w tej projekt. Tak samo jak po tych spotkaniach z p. Uferem, wychodziłem z wiarą, że nadchodzi lepsze jutro. Brakuje na oko 5 mln euro, jeśli trzeba znaleźć sponsora z Chin, to trzeba ruszyć tyłek a nie wrzucać zdjęcia na twittera.
9 lipca 2024, 10:23 / wtorek
Trupy z szafy i brak sponsorów to jest ta dziura w budzecie...Ten projekt Urfera trzeba wspierać a nie p...ć kto jest a kto nie gołodupcem... kupujcie karnety jeśli nie jesteście gołdupcami...Aby nie było, też mam parę uwag do właściciela...
A za mendziarą powinien zostać wysłany list gończy...
9 lipca 2024, 14:18 / wtorek
FC Wrexham, z jednej strony masz rację, kupować karnety. Marzy mi się, że nadejdzie taki moment, że kupno karnetu na Lechię będzie nie lada wyczynem. Sprzedaż karnetów na poziomie 15-18 tys. byłoby niemałym wsparciem budżetu klubu, ale z drugiej strony po latach syfu za zasranego krasnala z dynią na karku i przy takich doniesieniach jak obecnie wielu kibiców ma poważne wątpliwości czy wspierać ten projekt, ja też mam. Urfer nie chce powiedzieć jak jest naprawdę, jak wyglądają z sianem, kto za nim stoi itp. Brak transparentności, brak info na temat strategii jak wyjść z tego bagna powoduje, że wielu potencjalnych chętnych na karnety woli się wstrzymać, tym bardziej, że nawet nie wiadomo czy to wszystko w pewnym momencie nie pier....nie
9 lipca 2024, 14:56 / wtorek
To jest odpowiedni moment, żeby próbować zorganizować akcję typu "25/30 tys. na przywitanie Ekstraklasy". Mobilizacja jest ważna, a ludzie z natury lubią brać udział w tego typu akcjach/ wydarzeniach. One tworzą wrażenie wyjątkowości, która głęboko siedzi w psychice. Gdyby się udało (a w zasadzie, dlaczego miałoby się nie udać?), kolejny mecz, kolejna akcja! Lipiec, będzie część kasy z C+, sierpień - pewnie wpłyną pieniądze z miasta. Jeśli problemem znalezienia sponsora są rzekome wschodnie powiązania Urfera, atakować MOL (Węgrzy nie mają z tym problemu).
9 lipca 2024, 16:12 / wtorek
Węgrzy są pasku sowietów. Trudno żeby mieli problem.
9 lipca 2024, 16:18 / wtorek
Aimar: sponsora nie ma od roku.
Kwiecień/maj złotousty mówił, że pracują nad tematem od miesięcy. Jest już tuż tuż.
Teraz Energa po raz kolejny odmawia, ale to nie jest przecież sprawa z ostatnich godzin.
Sponsora brakuje od roku.
Po ch..j ściemniać. Awansowaliśmy tylko , że finansowo leżymy.
9 lipca 2024, 16:24 / wtorek
@George masz rację...sam kupiłem ponownie karnet, zresztą robię to od 3 ligi.
Niestety społeczność kibicowska w Gdańsku leży i kwiczy. Tych najwierniejszych 3-5 tysiecy.
To bardzo mało. Ale to lepsze niż pierdolenie na forum i jątrzenie. Powinniśmy pokazać, że jest dla kogo robić dużą piłkę mimo trudności.
9 lipca 2024, 16:26 / wtorek
Węgrzy na pasku hahaha! Na czyim pasku są szwaby i żabojady?
No tak piszą w żydowskiej gazecie dla Polaków...
9 lipca 2024, 17:01 / wtorek
Długi Lechia miała ogromne a Urfer też nie jest cudotwórcą. Myślę, że spodziewał się, że sponsorzy będą się zabijać za wsparcie projektu Lechia Gdańsk. A tymczasem.... w 38 milionowym państwie pełnym ludzi kochających futbol nie ma firmy, która chciałaby się promować na koszulkach klubu z Gdańska. Myślę, że dla gościa z zagranicy to jest pewien szok. Piękne miasto, piękny stadion, drużyna z tradycjami, szalejący kibice - a sponsorów nie ma. Trudno to wytłumaczyć, że sponsor się wycofuje bo rządzili nim politycy PiS i chcieli utrzeć nosa gdańskiej prezydent. A teraz po zmianie PO próbuje pokazać jak to oszczędza kasę i nie daje państwowym spółkom reklamować się w sporcie. Myślę, że Urfer spodziewał się że awansując, tworząc fajnie grającą drużynę bez problemu przyciągnie sponsoró a tu niespodzianka.... Stąd problemy....
9 lipca 2024, 17:48 / wtorek
Czarny74, mam to samo ale robię swoje. Kupiłem karnet, na tą chwilę tylko tak możemy pomóc. Do zobaczenia we Wrocławiu
9 lipca 2024, 19:22 / wtorek
Trzeba przypomnieć, że po kupnie klubu Ufer udzielał wywiadów, że zainwestują w klub w ciągu 5 lat 25-30 mln euro i co gdzie a te pieniądze ? Powiedzmy, że 5 wydali na kupno ale co z resztą. Jeśli chodzi o pozostawione długi to były to w ogromnej części były to długi właścicielskie, które zostały umorzone a z ujawnionej treści umowy między Dziamdziarą a Uferem wynikało, że te 4 mln euro za zakup klubu też zostało w klubie na spłatę zobowiązań niewłaścicielskich. Wygląda więc niestety na to, że Lechia została kupiona przez nie tak majętnych ludzi jak ich przedstawiano. Nadzieja w tym, że Ufer ma jednak lepszy pomysł na budowę zespołu (młodego i z potencjałem sprzedażowym) i z tego i kasy z C+ ogarną utrzymanie klubu. Czasami lepiej aby właściciel miał wizję niż kasę bo tą w dzisiejszej piłce można bezmyślnie wydać każdą ilść i nic nie osiągnąć.
9 lipca 2024, 22:07 / wtorek
Moja teza jest taka, że dopóki nie będzie transparentności finansów to nikt, żadna firma ani mniejsza ani większa nie chce w to wejść, bo to grozi antyreklamą.
Kim jest Urfer? Czym jest Mada Global?
Wielki fundusz z emiratów który nie ma na bieżące pensje?? To się nie klei.
Nie mam zamiaru jechać po złotoustym Szwajcarze, bo zamiast niebytu jest ekstraklasa, ale pora na stanowcze ruchy, bo zaraz będzie jednak ten niebyt.
Zaraz liga, trzy mecze w plecy, atmosfera ze słabej stanie się fatalna, brak siana i będzie po temacie. Każdy dzień jest na wagę złota teraz. Opcji jest mnóstwo ale by stały się realne to Pan Urfer i jego plan musi zacząć wzbudzać zaufanie.
Co do haseł że kupować karnety i ufać Urferowi, ok ,tyle ze 3000 karnetów to 600.000tys, czyli nic w tej skali.
Jest Energa, jest miasto, są mniejsze firmy, są firmy kibiców, są sami kibice. Jest potencjał do zebrania środków na silną Lechię, ale tu musi się pojawić najpierw zaufanie. Na razie Pan prezes przypomina Wannę Li czy jak mu tam, czyli raczej antonim zaufania...
10 lipca 2024, 13:18 / środa
Pani dyrektorka pogoniona i to wcale nie za wczorajszy wpis ale chyba przelał czarę goryczy.
odnośnik
10 lipca 2024, 20:36 / środa
To fascynujące, że zatrudnia się Dyrektor Generalną, która jak się potem okazuje nie zna specyfiki sportu i działalności klubu. Tak przynajmniej wynika z kuluarów. Bo z jej wypowiedzi nie wynika nic sensacyjnego. Ciekawe czy to jest tzw. kozioł ofiarny?
Niepokojące jest natomiast to, że przez takie nieprzemyślane ruchy i informacje o kłopotach finansowych - znów idzie zły przekaz w Polskę. Lechia staje się pośmiewiskiem. To co się wypracowało przez fajną grę piłkarzy i naprawdę ciekawe ruchy kadrowe w tych ostatnich tygodniach znowu niepokoi i stawia znak zapytania na wiargodności klubu i samego Urfera. W ten sposób nowych inwestorów do klubu nie przyciągnie.....
11 lipca 2024, 09:03 / czwartek
@ Edwin
Będą wyniki - będzie publika. Będzie publika - będą sponsorzy. Jeśli zaś nie to przy dobrych wynikach budżet da się bilansować sprzedażą dobrych zawodników, a takich Urfer kilku przyniósł. Jedyne co bardzo ważne to tyle by miasto wzięło na siebie koszty wynajmu megalomani Adamowicza
11 lipca 2024, 09:07 / czwartek
@sslwas
Lechia staje się pośmiewiskiem? To bardzo ciekawe co mówisz bo dla mnie awans rok po spadku to mega wyczyn nie zaś przyczynek do wyśmiewania.
Jeśli zaś chodzi o finanse to w Polsce tylko 3 kluby nie mają długów, a to w jakim stanie skurwiel z Majorki zostawił Lechię nie pozwala wymagać naprostowania wszystkiego w rok czy dwa. Na tą chwilę wartość klubu w rok wzrosła 2-3x, a i finanse przy wynikach się naprostują. Dopóki piłkarze nie rzucają papierami, a w sztabie są fachowcy to nie ma się czego bać
11 lipca 2024, 09:17 / czwartek
@buziek 100/100
11 lipca 2024, 10:55 / czwartek
@buziek
Zgadzam się z Tobą, z jedną uwagą, chociaż cenię trenera Grabowskiego jak i piłkarzy którzy wywalczyli awans, zamiast narzekać na zaległości to jednak ta kadra w obliczu kontuzji jak i zmiany klasy rozgrywkowej na dzień 11.07 wydaję się za wąska by z marszu osiągąć sukcesy, które miałyby wygenerować dalszy pozytywny przebieg zdarzeń
Czy możliwa jest powtórka z zeszłego roku i skuteczne wzmocnienia po rozpoczęciu ligi? Możliwe jest wszystko, ale realne już mniej
11 lipca 2024, 11:43 / czwartek
Jest ktoś w stanie potwierdzić informacje o tym, że nasz prezes nie dotarł na spotkanie z niemką dulkiewicz dziś w amber Expo?
11 lipca 2024, 12:25 / czwartek
Na tą chwilkę lipnie to
Wygląda wszystko. Ale rok temu wyglądało to beznadziejnie a wyszło wspaniale. Szlak trafia że inne kluby ogłaszają transfery , koszulki meczowe prezentują a u nas wielkie nic. Ale będzie dobrze
11 lipca 2024, 14:08 / czwartek
Techlg - Słoma nie dotarł na spotkanie.
11 lipca 2024, 19:13 / czwartek
Czytam, i jest gorzej niż myślałem.
To trzeba palić do korzeni.
11 lipca 2024, 19:23 / czwartek
Wypierdalaj prowokatorze...pal sam ale gumę...
11 lipca 2024, 20:25 / czwartek
No tak, szlag może trafić.
11 lipca 2024, 20:57 / czwartek
Jedyną odpowiedzią na zmasowaną nagonkę ze wszystkich stron to akcja ,, pełen stadion " Wszyscy na Motor!
11 lipca 2024, 21:08 / czwartek
Tak panowie, ku...wicy można dostać. Tym bardziej gdy się przypomina sytuacja sprzed kilku lat w skisłej. Wtedy krakusom wszyscy pomagali na czele z byłym prezesem cwelki Leśnodorskim i byłym prezesem PZPN-u Bońkiem. Teraz mam odczucie, że nikt nie chce pomóc wyjść z dołka, tylko dopier...la problemów. Kto stoi za tą akcją ,,huzia na Lechię"? Pojadę ostro po bandzie: czyżby w gDYNI był taki ból dupy, że zaczęli zakulisową grę przy zielonym stoliku? Jak absurdalnie by to nie brzmiało, to w przypadku odebrania nam licencji, kto by na tym skorzystał? Nie wiem czy taki scenariusz jest możliwy, czy nie, ale prawdą jest, że od czasu przyjścia Urfera ( przegrania wyścigu o Lechię przez Brańskiego) wyłączając wątek sportowy na Lechię spadają wszystkie, jedna za drugą ,,plagi egipskie". Obawiam się, że zobecną skalą problemu nawet taki cwaniak jak Urfer może sobie nie poradzić
11 lipca 2024, 21:27 / czwartek
O możliwym odebraniu licencji pisze też Słomiński na Interii
11 lipca 2024, 21:54 / czwartek
@czarny74 ale wtedy w Krakowie kibice się zmobilizowali, ruszyła masowa zbiórka cegiełki etc.
U nas wyczekiwanie i lament albo złośliwe komentarze. Wiadomo że nie wszystkim jest po drodze z obecna Lechią i jej upadek jest im na rękę. Jedyne co można zrobić to zapełnić stadion na meczu z Motorem...jeśli nie to widocznie nie zasługujemy na ekstraklasę i w ogóle na Lechię...
11 lipca 2024, 22:10 / czwartek
@d.g
Ok ale tam pociągnął temat ze strony klubu Błaszczykowski czy nawet Królewski. Mówili co i jak i ile brak. To jest bardzo dobry pomysł iść tym tropem, tak jak w Krakowie zrobili to Socios, nie tylko zebrano konkretne kwoty, ale także spowodowało to stałą wysoką frekwencje ,nawet w tej chwili oglądając ich mecz z Kosowem widoczną. A są po dwóch katastrofalnych sezonach w 1lidze.
Ale to klub, Pan Urfer, muszą z tym wyjść, a nie czekać ,że kibice im siano w worku przyniosą.
Ma 95% akcji, niech sprzeda ich 10% w takiej akcji, w cenie karnetu za sztukę, tak by każdy kibic miał szansę stać się udziałowcem klubu.
Z resztą to jest ich robota, ale tak przykład Wisły uważam pod względem zorganizowania mobilizacji i budowania frekwencji wsród kibiców za wzorowy
11 lipca 2024, 22:23 / czwartek
@d.g Tak pamiętam o akcji kibiców, ale w moim wpisie chciałem zwrócić uwagę na pomoc chociażby PZPN-u. Gdzie byli wtedy cwaniacy od licencji? Boniek robił co mógł, żeby pomóc krakusom, zresztą nie tylko on. A nam kto pomaga? PZPN? Są równi i równiejsi, tak wiem o tym, ale tu już nawet nie chodzi o brak pomocy, a o dobijanie ledwo żyjącego. To mnie strasznie wk...wia. Mam wrażenie, że ktoś zwietrzył szansę na ugranie czegoś i pociąga za sznurki z tylnego siedzenia posługując się komisją ligi, sprzedajnymi mediami itp. A jeśli chodzi o akcję na Motor jestem 100% na tak, jeśli chodzi o pomoc klubowi jestem 100% na tak. Za głupi jestem, żeby to organizować, ale będę wspierał jak tylko będę mógł
11 lipca 2024, 23:03 / czwartek
Szczerze, to i ja uważam,że ktoś robi naszej Lechii koło dupy. Nagonka prasy, pzpn, śmieszne dziennikarzyny. Kto to widział, żeby klub po tak spektakularnym awansie i niezłej drużynie z paroma dobrze rokującymi gwiazdami i perspektywami dobrej pozycji w tabeli, z niezłą historią, naprawdę dobrymi kibicami nie mógł znaleźć sponsora. Wiem, że właściciel ma mieć pieniądze, ale sponsor jest zawsze takim pomocnikiem. A u nas nie ma chętnych. Nie dziwne to? I z drugiej strony, dlaczego Właściciel nie wystawi kogoś na konferencję i nie wyjaśni wszystkim co i jak, niech by była jakaś przejrzystość, żeby jebane dziennikarzyny nie miały tematu. A co do pomocy naszej Lechii, jestem w stanie wpłacać do kasy klubu jakąś kwotę. Tylko tak jak mówi Edwinsopot niech z klubu wyjdzie taka inicjatywa. Bo to oni znają prawdziwą sytuację. Kurwa tyle klubów w kraju, a oni się do naszej Lechii przyjebali. TLG
11 lipca 2024, 23:23 / czwartek
@Rynio61 w punkt!