TRANSFERY III
strona 24/28
11 lipca 2024, 23:38 / czwartek
@rynio61, Dzięki, bo już myślałem, że popadam w lekką paranoję z tym wietrzeniem spisku, ale faktycznie 3/4 ligi ma zaległości , długi itp. a wiercą Lechię jak mogą o innych zapominając, jak dołożymy do tego komisję dyscyplinarną i ich uwielbienie dopi....lania kibicom Białozielonych i Lechii, a dziwne niedowidzenie podobnych zdarzeń z udziałem pewnych wielkopolskich i mazowieckich kibiców , etc. częstotliwość zamykania trybun na mecze itp. Ale do meritum, rynio nie jestem pewny czy wpłacanie do kasy klubu to dobry pomysł, może się okazać, że dziura jest takich rozmiarów, że to niewiele da. Może lepszym pomysłem byłoby utworzenie jakiejś fundacji czy czegoś takiego z kontem bankowym na które, każdy mógłby wpłacać kwotę, jaką mu serce i rozum podpowiada? I kto mógłby się tym zająć? Może wzorem socios Wisły, LP? A może jakiś wszem szanowany i posiadający ogólne zaufanie kibic? Nie będę podawał potencjalnych personaliów bo nie jestem do tego upoważniony i nie znam sytuacji osób które chodzą mi po głowie, ale dobrze wiemy, że kumatych i ogarniętych kibiców Lechii nie brakuje
12 lipca 2024, 06:42 / piątek
Nie snuł bym teorii spiskowych... bo takie po prostu są "realia polskiego sportu" w kazdej dyscyplinie i klubie liczą każdy grosz mając nawet po kilku sponsorów! Tylko z nazwy.... a my nie mamy nawet tego. Nikt nie będzie na tym poziomie wykładać z własnej kieszeni bo to studnia bez dna! Sponsorzy mają tego świadomość... nikt w giga projekt sportowy w polskiej piłce juz nie uwierzy. Nie wiele jest do zaoferowania! Jeżeli sponsor nie jest lokalnym miliarderem z klubem w sercu to lekko nie będzie. Tak sobie myśląc... po prawdziwe co taki klub pilkarski moze zaoferować sponsorowi? Zasiegi, rozgłos? Nie te czasy... od tego jest internet! Bilety na mecz? Loże, emocje i atmosfere? Co dalej..
12 lipca 2024, 07:57 / piątek
Techlg zapytaj się tych klubów z top dziesiątki i pięćdziesiątki setki w Europie w które ładują setki miliony a nawet miliardy euro dolarów różne firmy... Co im to daje... I czy warto...
12 lipca 2024, 09:03 / piątek
@Misiu67
Zupełnie nie rozumiem po co pytać i porównywać się z topowymi europejskimi ligami... Polskie realia i nasza rzeczywistość wyglada zgoła inaczej.
12 lipca 2024, 14:59 / piątek
Piszesz cytuje : Tak sobie myśląc... po prawdziwe co taki klub pilkarski moze zaoferować sponsorowi? Zasiegi, rozgłos? Nie te czasy... od tego jest internet!.....co to ma do realiow naszej kopanej...wszedzie na swiecie mozna sprowadzic marketing do poziomu internetu a jednak sponsorzy kase daja...dadza i Lechii ...troche spokoju wszystko bedzie dobrze...psy szczekają a karawana idzie dalej...dzis kolejny transfer...bedzie dobrze....
13 lipca 2024, 02:10 / sobota
Widzę, że dalej sie nie rozumiemy... nie ma czegoś takiego jak wszedzie na świecie. Jest pare lig z których sponsor ma profit kropka. W pozostałych musi to byc dobroduszny dobromir żeby związać koniec z końcem. Takie są realia. Nasza najlepsza liga świata.. ma nie wiele do zaoferowania potencjalnym inwestorą. Proszę przekonaj mnie, że jest inaczej.
13 lipca 2024, 10:51 / sobota
TECHLG proszę popraw to inwestorą na inwestorom. Bez urazy, ale razi oczy. Dzisiaj bardzo często ten błąd występuje. TLG
13 lipca 2024, 20:11 / sobota
Czemu nie ma licznika sprzedanych biletów na mecz z Motorem?
14 lipca 2024, 19:53 / niedziela
Wie ktoś czy płacimy do Rużomberka, czy zaczynamy rundę bez Bułecy i Wiunnyka?
14 lipca 2024, 21:29 / niedziela
We poniedziałek/wtorek ma wyjść przelew, w czwartek powinno być odblokowane
14 lipca 2024, 23:11 / niedziela
Nasza piłka ma nie wiele do zaoferowania bo to ładnie opakowane przez canal plus i parę ładnych stadionów nic nie znaczące zjawisko w skali Europejskiej. A tak będzie jak długo będzie to zarządzane przez dziadków z PZPN którzy nie mają żadnej wizji rozwoju. Tam się liczą zjadzdy , wodeczka, stołki i nikt nie myśli o tym aby było profesjonalnie, klarownie i przejrzyście.. I tu już nie ma co się nawet porównywać do Hiszpanów, Francuzów, Anglików itd.. nam odjeżdżają Czesi, Slowacy itd.. spójrzmy nawet przez pryzmat naszego Klubu.. 15 lat w ekstraklasie.. regularne wpływy.. a nie mamy tak naprawdę żadnej porządnej bazy treningowej.. dziś więcej dzieciaków biega po boiskach na Kokoszkach w Jaguarze niż w największym klubie Pomorza.. to jest wstyd..
14 lipca 2024, 23:48 / niedziela
Maruda to fakt, kiedyś dostać się do Lechii.. G. Król ledwo się załapał. Dzisiaj w roczniku w Lechii jest kilkunastu a w Kokoszkach kilkudziesieciu.
15 lipca 2024, 08:07 / poniedziałek
Problem w ogóle nie tkwi w wodeczkach,zjazdach i w PZPN. Kiedyś było więcej wódeczki,patologii i ukladzików. Problemem jest mała ilość piłkarzy, zwłaszcza wśród dzieci i młodzieży, zle,archaiczne szkolenie, słabi trenerzy i na końcu problem największy. Polscy to nie nacja piłkarska, to nie Brazylia, Argentyna, Francja, Italia, Hiszpania czy Niemcy. Talenty pojedyncze objawiają się u nas skąpo i sporadycznie. Takich Urbańskich Argentyna ma kilku lub kilkunastu. To samo Hiszpanie np Yamal. Gdzie do ludzi z taką nędza. Od biedy da się wygrać ze Słowacją czy Gruzją.Ale do średniaków jak Austria czy Holandia już wyraźnie odstajemy i to znaczenie.Jedynie Michniewicz rozumiał, że z taką nędzą, grać trzeba na przeszkadzanie rywalkom i utrzymywanie remisu licząc na błąd przeciwnika i łut szczęścia.
15 lipca 2024, 20:31 / poniedziałek
Wiesz nie sądzę abyśmy byli głupszym i bardziej upośledzonym narodem niż inne.. 38 mln ludzi.. powinno być z czego wybierać.. pewnie jest problem z wychowaniem, młodość woli klikać na telefonie niż biegac po podwórku za piłka jak my za młodu... ale to jest właśnie rola zarządzających ale tez rodzicow aby tych młodych przekonać do innej formy spędzania wolnego czasu... ale to temat rzeka, nie na watek transferowy. Ale jak można nauczyć i wychowywać kolejne pokolenia które przebijają piłkę nad siatka w halach sportowych to nie wierzę że nie można nauczyć innej grupy porzadnie kopnąć piłki...
15 lipca 2024, 23:27 / poniedziałek
A ja uważam że naszym największym wrogiem od lat jest MENTAL naszych młodych chłopaków. Przeczytajcie wywiad z Kałuzinskim, ilu było takich że się wydawało że zrobią karierę a przepadli, wielu. I Kałuża nie byl najlepszy a się przebił, tu jest problem. Dziadki z pzpn nie mają z tym nic wspólnego.
16 lipca 2024, 14:28 / wtorek
meczyki.pl podają, że badania przed transferem do Lechii przechodzi Karl Wendt. To środkowy pomocnik z Trelleborgu.
16 lipca 2024, 15:26 / wtorek
Niby spoko, że transfer ale k.... po co kolejny środkowy pomocnik ???
Jak w zeszłym sezonie miało to jakieś ręce i nogi tak teraz..
16 lipca 2024, 15:28 / wtorek
Kij ma dwa końce, być może przygotowują już sprzedaż któregoś z środkowych.
16 lipca 2024, 16:48 / wtorek
Jak ktoś ogarnia pozycję 6 to może grać na jako środkowy. Minusem jest młody wiek
17 lipca 2024, 10:51 / środa
Ruzemberk potwierdził spłatę zadłużenia - jutro ban rejestracji będzie zdjęty
18 lipca 2024, 12:28 / czwartek
Karl Wendt przyklepany.
18 lipca 2024, 13:03 / czwartek
Młodzi, perspektywiczni - dobrze że są sprowadzani do klubu. Ale kiedy te wzmocnienia potrzebne na ekstraklasę?
18 lipca 2024, 13:31 / czwartek
@MSZE, Jeśli dobrze zrozumiałem trenera, to ruchów do klubu możemy spodziewać się nawet do końca okienka transferowego. Być może odpalą jeszcze jakąś bombę pokroju Fernandeza. A jeśli chodzi o młodego Szweda, to poprzednie transfery pokazały, że w klubie wiedzą co robią, więc daję mu duży kredyt zaufania.
24 lipca 2024, 07:35 / środa
24 lipca 2024, 08:05 / środa
Pożyjemy, zobaczymy, ale skoro wywołany poniekąd został temat Ruchu Chorzów, to za priorytet uważam teraz przedłużenie kontraktu z Neugebauerem. W zeszłym sezonie jego gole w końcówkach dały nam sporo punktów (a kto wie, czy nie awans).
24 lipca 2024, 09:00 / środa
Super...młody zdolny i perspektywiczny ale kolejny pomocnik. A my pilnie potrzebujemy wzmocnień obrony zwłaszcza bocznych. Chyba ze planowane są już jakieś odejścia.
Ale generalnie kurs transferowy jak najbardziej prawidłowy.
24 lipca 2024, 11:04 / środa
Serio ? za dużo skrzydłowych mamy?
24 lipca 2024, 12:07 / środa
@razec,
przypominam, że ostatnio na skrzydle grał D'Arrigo
24 lipca 2024, 12:16 / środa
Skrzydłowych to my za dużo nie mamy. Nie gra Chlan to jest bida, D'Arrigo to nie jest zbyt ofensywny zawodnik.
Zgadzam się, że potrzeba wzmocnień na prawej obronie i na środku bo tam krucho ze zmiennikami. Te pozycje są bardzo ważne do uzupełnienia. Trener mówił, że na każdą pozycję powinno być dwóch równorzędnych zawodników.
24 lipca 2024, 12:47 / środa
Moim zdaniem fenomenalny transfer. Właśnie tacy piłkarze przy naszych trenerach mogą się blyskawicznie rozwinąć!
24 lipca 2024, 12:48 / środa
Jeżeli się uda nic ci nie wywróci to doskonały transfer
24 lipca 2024, 13:30 / środa
Smaczku temu transferowi dodaje fakt lamentu z białoruskiej granicy i pseudo dziennikarzy sportowych, że chłopak wybrał akurat Lechię! Brawo Panie Prezesie!
24 lipca 2024, 14:14 / środa
@lufate_
no mi raczej nie musisz tego przypominać ;)
24 lipca 2024, 15:06 / środa
Polak ze statusem młodzieżowca brzmi magicznie ;) Oby wszystko udało się dopiąc Wg Transfermarkt obecna wartość to 650 k e.
24 lipca 2024, 15:11 / środa
@razec z początku było że pomocnik więc stąd moja reakcja. Teraz okazuje się, że może grać na wahadle na obu stronach a nawet jako napastnik. Więc jest alternatywa boki obrony bo Miłosz niestety nie ten poziom. A że chłopak młody i do tego już ograny w ekstraklasie tym bardziej cieszy. A dobrych skrzydłowych nigdy za dużo...
24 lipca 2024, 15:27 / środa
Grał u nas kiedyś Wójtowicz... Darek...
Dawał radę to i świeżak będzie musiał się dostosować ;-)
24 lipca 2024, 20:46 / środa
No to już oficjalnie. Tomek witamy w Lechii i powodzenia.
26 lipca 2024, 09:03 / piątek
Neugebauer klepnięty na kolejne 3 lata, super! Na cito pozostał Hłań.
26 lipca 2024, 09:40 / piątek
W kręgu zainteresowań niby ŚO z kadry Ukrainy z igrzysk olimpijskich, i jakiś napadzior z Brazyli (?)
26 lipca 2024, 09:54 / piątek
Jonathan Junior z Kotwicy?
26 lipca 2024, 10:19 / piątek
Do mnie tez dotarły słuchy o zawodniku z kadry olimpijskiej Ukrainy , jeśli to SO to ruch w dobrym kierunku. Niepokojąca jest tylko ilość tej nacji , mogą zdominować szatnię .
26 lipca 2024, 13:06 / piątek
@elber68, dokładnie. Zgadzam się z Tobą w 100%. Przykłady Radomiaka ( przesyt portugalczyków) i skisłej ( hiszpanie) a z przed lat Pogoń Ptaka ( brazylijczycy) pokazują, że nadmiar jednej nacji w szatni to nie koniecznie dobry wybór, tym bardziej że Ukraińcy to specyficzny naród i z pracowitymi Japończykami mają niewiele wspólnego ( piszę to z własnego doświadczenia, pracowałem z ,,szoszonami"). Do grających wcześniej Chłania, Żeliski czy Sarnawskiego nie mam zastrzeżeń, jak będzie z Wiyniukiem to się dopiero okaże. Aczkolwiek jeszcze jeden Ukrainiec w tą czy tamtą chyba wielkiej różnicy nie zrobi, tym bardziej jeżeli poziom sportowy będzie ok
26 lipca 2024, 14:20 / piątek
No wiesz... W tę, czy tamtą niekoniecznie... bo jest jeszcze Buletsa.
To już jednak spora kolonia.
Ale to znak czasów i wiadomej sytuacji.
Z drugiej strony...taki Chłań ( rowieśnik mojego syna) pochodzi z Żytomierza, może mieć też polskich przodków; przecież te tereny ruska swołocz zajęła w II rozbiorze Polski.
Tylko Lechia!
26 lipca 2024, 14:40 / piątek
Przy okazji... Polacy tam są nadal i pamiętają o ofiarach wielkich czystek stalinowskich z lat 1937-1938, w tym tzw. operacji polskiej NKWD, w wyniku której stracono 111 tysięcy osób, Polaków...plus inne nacje.
odnośnik
29 lipca 2024, 16:57 / poniedziałek
Obecny dyrektor sportowy mówi "Mogę potwierdzić, że pracujemy nad środkowym obrońcą. Mamy kilka tematów, jedne są bliższe finalizacji, inne dalsze, natomiast musimy sprowadzić lepszych zawodników od tych, których mamy, co nie jest takie proste.".
Pamiętamy wypowiedz "Ciężko nam na ten moment zrobić dobre transfery, bo mamy świetny zespół. A żeby wzmocnić zespół, muszą przyjść lepsi, co nie jest proste."
30 lipca 2024, 11:02 / wtorek
Najgorsze że pamiętamy jak to się skończyło.
30 lipca 2024, 18:15 / wtorek
Najlepszy transfer już w tym tygodniu - powrót Maksyma.
30 lipca 2024, 19:31 / wtorek
Nie przeceniałbym jego wpływu na jakąś większą poprawę naszej gry bo cala drużyna na razie wygląda słabo. Poza tym nic nie pokazał w tych trzech meczach na Olimpiadzie, tak jak i cała Ukraina...jednym słowem Maks nas sam nie zbawi. Pozostali muszą zacząć grać lepiej.
30 lipca 2024, 20:10 / wtorek
Dokładnie. Święte słowa. On sam niczego tu nie zawojuje i nie od niego wszystko zależy.
30 lipca 2024, 20:38 / wtorek
Maks przyjedzie zrąbany po olimpiadzie i pewnie będzie jakiś czas dochodził do siebie.