Gdańsk: poniedziałek, 9 września 2024

TRANSFERY III

strona 25/26

30 lipca 2024, 20:53 / wtorek
dalej apeluje o spokój...2 kolejki za nami będzie dobrze ...powtarzam hasło zobowiązuje ...MY WIERZYMY...pozdrawiam
30 lipca 2024, 21:07 / wtorek
Ten Pan Szwajcar to jest fenomen. Jakby wszyscy przez pralnie mózgu przeszli.
Skład słabszy niż był w rundzie wiosennej 1 ligi, cyrki z płatnościami, przygotowania zawalone przez braki w kadrze, brak wzmocnień, fatalny start, no ale jeden Maks ma wjechać i rozwalić ligę. A jak zwracasz na to uwagę to siejesz defetyzm :D
W ch... ludzi gra w totka dla mnie to głupcy, bo pula na wygrane to jakiś marny % wkładu, mówienie im że to się nie spina to defetyzm czy czysta prawda?
Oceniam stan na teraz, też liczę że się zmieni i nie dlatego ze jeden piłkarz wróci z Olimpiady
30 lipca 2024, 21:21 / wtorek
Nie napisałem, że przyjedzie Maks i nas zbawi. Proszę o trochę zrozumienia i czytania ze zrozumieniem. Napisałem, że to obecnie nasz najlepszy "transfer" wśród wszechobecnych Weirauchów, Wendtów, Bułeców itp. Wiemy czego się po chłopaku spodziewać i zapewne da dużo więcej jakości niż D'Arrigo na skrzydle czy inne eksperymenty. Tym bardziej, że mógłby wrócić zdecydowanie później gdyby nie sfrajerzyli się w meczu otwarcia. Tylko tyle i aż tyle.
30 lipca 2024, 21:30 / wtorek
absolutnie nie pisałem personalnie do Ciebie, nawet dużo racji masz że Chlań to największe wzmocnienie (czyli żadne bo był w zeszłym sezonie) i właśnie to zostawiam do przemyślenia.
Bardzo mocne przykłady naiwności przychodzą mi do głowy by wyjaskrawić swój tok myślenia, ale na to za wcześnie. Nie będę siał defetyzmu :D
Siałem z Kucharem i z Mandziarą, teraz zaufam Wam że będzie zajebiscie :)
30 lipca 2024, 21:32 / wtorek
Ja natomiast uważam, że szybki powrót Chłania sporo pomoże, może jeszcze nie w najbliższej kolejce, ale tak będzie. Z Motorem było widać sporą dysproporcją pomiędzy prawym, a lewym skrzydłem, nawet w defensywie, bo Maksym w tym elemencie daje również bardzo dużo. Siłą Lechii w 1 Lidze były głównie mocne skrzydła, które jednocześnie nękały rywali. Widać było, że Motor przyjął taktykę podwajania czy nawet potrajania Meny przez co Camilo miał bardzo trudno się przebić. Natomiast gdy będziemy mieli dwa mocne skrzydła przeciwnik nie będzie mógł się skupić na jednym, a co za tym idzie łatwiej będzie rozmontować defensywę chociażby przez przerzut i szybką zmianą strony. Umówmy się Viunnyk na skrzydle to było nieporozumienie w tym meczu.

Jasne to nie rozwiąże wszystkich problemów Lechii, ale chyba się zgodzimy, że szybkie odpadnięcie Ukrainy i powrót Chłania może tylko pomóc. Wyobraźmy sobie, że Ukraina dochodzi do finału i Chłań gra 6 spotkań. Nie dość, że wróciłby w 6 kolejce to jeszcze totalnie zajechany, on mógłby się na jesieni w ogóle już nie przydać przy takim obrocie sprawy. A teraz to bez przesady, zagrał w 3 meczach i to często schodził 20 minut przed końcem. Na Zagłębie będzie już gotowy.
30 lipca 2024, 22:50 / wtorek
edwinsopot.... ty i brak wiary....nie sadze... a Szwajcar czy magik czy nie uratował nas przed marazmem i czarna dupą...i za to mu dzięki....
30 lipca 2024, 23:06 / wtorek
edwinsopot.... ty i brak wiary....nie sadze... a Szwajcar czy magik czy nie uratował nas przed marazmem i czarna dupą...i za to mu dzięki....
30 lipca 2024, 23:33 / wtorek
Edwin przesadzasz, jaką pralnie mózgu? Fakty są takie że Szwajcar po roku awansował w co chyba mało kto wierzył, z transferów tylko Kangur odstaje, reszta się sprawdziła. Czy kadra jest słabsza niż na wiosnę? Liga jest mocniejsza...
30 lipca 2024, 23:37 / wtorek
Największe wzmocnienia to będą jak Kapić wróci do formy a Chłań i Bobcek do pierwszej jedenastki. A Neugebauer przestanie grać w kratkę, bo na wiosnę też tak miał
31 lipca 2024, 03:51 / środa
I wiary mi nie brak i troche celowo przesadzam. Uważam, że ta ekipa ma duży potencjał, ale jest marnowany, potrzebne jest kilka wzmocnień i spokój.Brakuje mi jednego i drugiego, te potracone punkty nie wrócą
31 lipca 2024, 10:57 / środa
@Lewcinho...Maksym z Irakiem i Marokiem zagrał po 90 minut, z Argentyną zmieniony został w 78 minucie; ( źródło 90.minut.pl), ale zgadzam się, w najbliższym meczu powinien zagrać.
31 lipca 2024, 12:29 / środa
Widocznie coś źle zobaczyłem, bo będąc szczerym nie oglądałem tych meczów. Piłka na igrzyskach to nieporozumienie w tym kształcie. W ogóle mnie to nie interesuje, zależało mi tylko na tym aby wrócił Chłań jak najszybciej. Nie zmienia to faktu, że zagrał 3 mecze co nie powinno mu aż tak zaszkodzić w porównaniu do sytuacji gdyby zagrał 6.
1 sierpnia 2024, 16:18 / czwartek
Spoko Edwin. Myślalem, że nie dostrzegłeś w moim wpisie sarkazmu. Do tego już doszło, że trzeba się cieszyć z transferów, które w rzeczywistości transferami nie są.
Wcześniej Graba gadał, że powrót Conrado i Fernandeza mamy traktować jako transfery ehh.
Co nam zostaje... My wierzymy jak zawsze.
3 sierpnia 2024, 09:46 / sobota
Patryk Peda naprawde solidnie wypadł w meczach kadry u probierza. Takiego młodego reprezentanta to bym bardzo widział w naszych szeregach. Nawet wypożyczenie! Oby się nie wysypało! Zawodnik podobno również zainteresowany.
4 sierpnia 2024, 12:53 / niedziela
Dimo Krastew. Młokos z rezerw fiorentiny łączony z Lechią.
4 sierpnia 2024, 20:01 / niedziela
Co do Pedy. Wypożyczenie potwierdzone i podobno udało się dodać klauzulę wykupu.
7 sierpnia 2024, 10:47 / środa
Kolejna plotka transferowa. Marokańczyk 32 lata obieżyświat z doświadczeniem w premier league i seria A a obecnie dubai fc. Achraf Lazaar. Lewa strona boiska więc na teraz za Miłosza.
7 sierpnia 2024, 12:56 / środa
Temat Pedy podobno się wysypał (Tomasz Włodarczyk na X)
7 sierpnia 2024, 13:46 / środa
To by była fatalna informacja bo chindris idzie na jakiś rekord zawalonych goli.
7 sierpnia 2024, 16:01 / środa
Temat Pedy się podobno wysypał ! A ja się pytam po co nam Peda ? , mamy przecież Koperskiego chłopaka o dobrych warunkach fizycznych , na dodatek wychowanka . .Jedyny szkopuł w tym że nie potrafi grać w piłkę ....co już wielokrotnie udowodnił ( chociażby w Legnicy ) ale .....nie można posiadać samych zalet !

Ps. Obrońcom talentu Koperskiego ...pamiętam że strzelił przypadkiem bramkę Lechowi , tak samo pamiętam o jego kontuzji ! Ale to nie jest okoliczność usprawiedliwiająca jego słabą grę !
Był słaby przed kontuzją i po kontuzji jest tak samo !
7 sierpnia 2024, 16:55 / środa
To może koperski powinien dostać Kontrakt na kolejne 3 lata. Wszak wychowanek a jak się rezerwy może odpala to na 3/4 ligę razem z sezonienka jak znalazł. Kurwa my naprawdę mamy pecha co do właścicieli. Zawsze golodupcy i zero transferów. Kurwa zaścianek piłkarski jak nic. Nie mam na myśli kibiców. Zamiast Maksiowi dać kontrakt to dali gołębiarzowi. Ale z drugiej strony czy Maks podpisałby jak kasy nie widzi co miesiąc? Ja bym w takiej firmie co placi jak chce nie robił
7 sierpnia 2024, 17:05 / środa
Motor w przeciwieństwie do nas ma pieniądze i finansowo jest bardziej wiarygodny. Na chwilę obecną nie jesteśmy pierwszym wyborem dla piłkarzy...
7 sierpnia 2024, 17:23 / środa
Nuno Santos z benifiki B w drodze na testy medyczne do Gdańska przed wypożyczeniem.
7 sierpnia 2024, 19:09 / środa
Kolega chyba dał się złapać na stary news ze stycznia 2020.
Podobno niebawem jacyś zagraniczni mają się pojawić
7 sierpnia 2024, 19:41 / środa
Szykuje się kilka transferow....odnośnik
8 sierpnia 2024, 09:27 / czwartek
Nie wygląda na to, żeby to były wzmocnienia. Młodzian kosowski bez doświadczenia, ze słabego kraju, nie piłkarskiego,z ligii słabszej niż polska, ze słabego klubu w tej lidze. Nie ten kierunek. Na obronę potrzeba doświadczonego piłkarza z dobrej ligii. Zamiast sprowadzać trzech byle jakich,lepiej poszukać jedynego obrońcy, gwarantującego jakość. Widać, że Urfer nie ma środków na zbudowanie solidnej ekipy, która będzie w stanie spokojnie utrzymać się w lidze.
8 sierpnia 2024, 11:47 / czwartek
Jak widać sytuacja w klubie w dalszym ciągu nie jest za wesoła... Ciężko bedzie kogoś sensownego zakontraktować nawet bez odstępnego skoro nie będzie z czego płacić mu pensji.
8 sierpnia 2024, 12:14 / czwartek
Urfer zainwestował w Lechię tyle czasu, wysiłku i środków, że aż się nie chce wierzyć, aby pozwolił na upadek tego projektu rok po spektakularnym awansie. Chyba że się przymierza już teraz do sprzedaży, stąd takie ruchy pozorowane jak kosowski młodzieżowiec. Z Kosowa to obrońca pierwszej reprezentacji byłby wątpliwym wzmocnieniem. Mizeria i póki co rozczarowanie.
8 sierpnia 2024, 12:33 / czwartek
Urfer to przede wszystkim obudził się z ręką w ... jak wydawało się dobrzy piłkarze, których zamierzał sprzedać, zostali brutalnie zweryfikowani przez Ekstraklapę. Teraz ciężko mu inwestować środki, skoro kilka baniek ojro za Menę, Żeliżkę itp wydaje się nie do zrealizowania.
8 sierpnia 2024, 13:47 / czwartek
Urfer i inwestorzy, jeśli są racjonalni, mogą uciec tylko do przodu. Muszą zaryzykować, zainwestować w realne wzmocnienia. Owszem rezykowne to, może nie przynieść efektu, ale z drugiej strony jest też szansa na sukces,a najmniej na oddalenie w czasie klapy. Nic nie robienie albo pozorne ruchy, pseudo wzmocnienia to pewna droga do szybkiej porażki. Chyba że liczą na cud lub na kupę szczęścia, które przy Lechii było w poprzednim sezonie. Za nami dopiero 3 kolejki, jest więc jeszcze czas na właściwe decyzje transferowe, które polegają na kontraktowaniu graczy jeszcze perspektywicznych, ale już sprawdzonych,a nie na skupie odpadów rynkowych czwartego sortu.
8 sierpnia 2024, 16:27 / czwartek
Urfer zabrał się za lekturę "Ziemi obiecanej", ale doczytał tylko do "Ja nie mam nic, Ty nie masz nic... razem możemy wszystko".
Stworzył "Plan A".
Przejąć klub, zwerbować kilku grajków i Blackwella, wygrać I ligę, a będąc już w eklapie sponsorzy zaczną się bić o logo na koszulce.
Część (słowo klucz) "Planu A" wypaliła, ale bez... loga na koszulce.
A "Planu B" nie było i nie ma.
Pozostało mu żebrać i liczyć na jałmużnę u pomniejszych firm.
Niemniej szacun dla faceta za podjęcie rękawicy. (Lepsze to od Mendziary.)

Nie takie historie przerabialiśmy.
ps. "... i nie jest to nasze ostatnie słowo."
8 sierpnia 2024, 19:11 / czwartek
Lepiej bym tego Marku nie ujął. Obwinianie Urfera o obecna sytuację finansową to czyste skurwysyństwo. Zwłaszcza kiedy srają się ci co za Mandziary siedzieli cicho...a teraz daj pieniądze, zrób zajebiste transfery i chcemy pucharów i mistrzostwa. Na mecz dupy nie ruszy jeden z drugim żeby wspomóc Klub, karnetu nie kupi tylko bruździ na forach i tłiterach.
A np. inni nawet gdy ich drużyna cieniuje w 1 lidze nadal wspierają drużynę. U nas po 3 meczach lament i wyzwiska. Taka panie publika w Gdańsku i nawet mnie to już nie dziwi.
8 sierpnia 2024, 21:32 / czwartek
d.g pełna zgoda.....za starzy ,ograni bez chęci na sukces ,bez perspektyw nie chce im się grać. za młodzi bez doświadczenia nie ograni nie umieją grać. Nie dogodzisz....
8 sierpnia 2024, 21:44 / czwartek
Dlatego mix jest potrzebny a nie młode szczyle. Młodość ma swe prawa ale potrzeba drogowskazu :) a takowych u nas nie ma. A jako że nie ma kasy to póki co nie będzie. Można ich nazywać kibicami sukcesu, ale wiele osób ma dość marazmu- chce czegoś więcej niż tylko dolnych pozycji. Trochę im się nie dziwię, bo też mnie wkurza na maksa to, jak już ktoś kiedyś to pisał- jakby nas jakieś fatum prześladowało ….
8 sierpnia 2024, 22:21 / czwartek
kuzwa ...ledwo parę miesięcy temu zdominowaliśmy 1 ligę.... trochę lodu na głowę proponuje...
9 sierpnia 2024, 06:54 / piątek
dwa mecze...2 porażki 1 remis(nie jest to rewelacja żebyśmy się dobrze zrozumieli). Początek sezonu nie koniec...99 punktów do zdobycia (teoretycznie) a tu lament jakby jutro był spadek...niektórzy chyba liczyli na ligę mistrzów w następnym sezonie....
9 sierpnia 2024, 11:38 / piątek
Większość starych kibiców ( nie wiekiem ) których znam nie liczyło na ligę mistrzów. Kwestia środek tabeli dla mnie będzie jak liga mistrzów. Ale jeżeli ktoś liczy, że składem z 1 ligi się utrzymamy - to szczerze nie realne to. Wystarczy spojrzeć na ŁKS innych beniaminków bez kasy ( zagłębię Sosnowiec przykładowo ). Nasza liga jest cienka w porównaniu Do Europy ale 1 liga a ekstraklapa to przepaść. Niech małolaci grają a jakże. Ale jak my mamy grać cały sezon jak my nawet zmienników nie mamy. Jasne że można liczyć że się rozkręca - ale kontuzja jakiegoś zawodnika z 11 pierwszej i będziemy oglądać gołębiarza bądź nojgiego co się potyka o własne nogi.
9 sierpnia 2024, 12:34 / piątek
Jak się nie ma środków nieograniczonych,to się robi przemyślaną i rozsądną politykę transferową,a nie uprawia segregację śmieci. Lepszy jeden,ale wartościowy transfer środkowego obrońcy niż 3 młodzieżowych odpadów beż doświadczenia albo jakieś marokańskie przechodki. Oczywiście skład potrzebuje 3 wzmocnień, na pozycji napastnika i prawego obrońcy. Wzmocnień nie uzupełnień. Wolny był Zwoliński, poszedł do I ligii,a byłby z pewnością wzmocnieniem ataku.
9 sierpnia 2024, 13:47 / piątek
Zgadzam się z przedmówcami, którzy podobnie jak ja dostrzegają potrzebę wzmocnienia zespołu doświadczeniem, tego wyraźnie nam brakuje. Śmiem twierdzić, że przy takim starym wyjadaczu to nawet Chindris czy De Guecho grali by spokojniej, pewniej. Ale mamy skład jaki mamy, wierzę, że sztab oraz właściciel dostrzegają to skoro my, laicy to widzimy. @castrop, piszesz o Zwolińskim, że by się przydał, też o nim myślałem jakiś czas temu, ale doszedłem do wniosku, że on Lechii by nie zbawił. W szczytowej formie wykorzystywał jedną sytuację na pięć,a w ilu meczach obgryzaliśmy pazury z niemocy, bo Zwolak do przerwy mógł mieć hattricka, a kończył mecz z zerowym dorobkiem, to już wolę żeby Bobcek się rozwijał, może kiedyś klub zarobi na nim kilka euro. Tak podsumowując, absolutnym priorytetem jest wzmocnienie defensywy, najlepiej doświadczonymi zawodnikami. castrop bez urazy. Biało-zielone pozdrowienia.
9 sierpnia 2024, 13:59 / piątek
Najbardziej boli, że wysypał sie temat Patryka Pedy który juz był w wielu źródłach dokonany. Nie wiem czemu ale upatrywałem w nim zbawienie naszej defensywy która jest cieniem tego co było.
9 sierpnia 2024, 15:27 / piątek
No dostał ofertę do serie A i najpewniej tam zagra
9 sierpnia 2024, 16:15 / piątek
W serie A ten Peda będzie siedział na ławie, najwyżej grał ogony. Słaby jest i z Włochami, znanymi z wychowywania i posiadania w lidze, niemal w każdym klubie, znakomitych obrońców, nie wygra konkurencji. Jego błąd i strata, że nie przyszedł do Lechii. Natomiast nie ma co płakać po Zwolińskim, bo jest po ptakach. Swoją drogą taka hipoteczna wymiana z Wisłą Bobceka i Sezonienkę na Zwolaka i Rodado byłaby super sprawą. Owszem prawdą jest, że Zwoliński na 5 sytuacji wykorzystywał jedną,czyli nie odstawał od normy i spełniał standard,bo tak jest w przypadku prawie każdego polskiego napastnika. Przynajmniej miał sytuacje, piłka szukała go w polu karnym, czego nie da się powiedzieć o Bobczeku, o Sezonience już nie wspomnę. Zwolak w 94 meczach w ekstraklasowej Lechii zdobył 36 bramek,dla Rakowa w 21 meczach 5 goli. Jakie statystyki ma Bobcek, że o Sezonience już nie wspomnę. W 21 meczach 9 bramek Bobceka,ale na poziomie I ligii. Przy Zwolaku skorzystałby właśnie Bobcek. Mamy w kadrze teoretyczne 3 napastników, chimerycznego Bobcka bez doświadczenia i dokonań, Ukraińca, który ma potencjał,ale nie ma formy (i niewiadomo,czy i kiedy ją złapie) oraz napastnika chroniczne niebramkostrzelnego.U żadnego z nich nie widać tego boskiego błysku (czy choćby nikłych przebłysków tego rodzaju) , który cechuje napastników klasowych,czyli po prostu skutecznych. Reasumując,formacja ofensywna Lechii niestety prezentuje się słabo, za slabo na ekstraklasowe standardy i konieczność jej wzmocnienia nie ulega najmniejszej wątpliwości.
9 sierpnia 2024, 16:49 / piątek
Z ostatniej chwili,sensacyjny hit transferowy. Bardzo solidne wzmocnienie, gwarantujące rychłe rozwiązanie braku jakości w defensywie. Solidność i doświadczenie. Jak ktoś miał takiego planna na wzmocnienie obrony to albo buja w obłokach sam siebie oszukując albo buja kibiców.
9 sierpnia 2024, 17:05 / piątek
Kto widział zajazd robić z chłopstwem i z lokajstwem
Mój panie, na zajazdach nie znacie się wcale:
Wąsalów- co innego, zdadzą się wąsale.
Nie we włości ich szukać,ale po zaściankach,
W Dobrzynie,w Rzezikowie,w Ciętyczach, w Rąbankach.

Wąsali trza,panie Urfer, nie gołowąsów. Tych ostatnich nadmiar.
9 sierpnia 2024, 17:53 / piątek
Zwolinski...nie wierze...napiszmy do Nalepy...moze Maloca... a Wawrzyniak niezle wygląda doswiadczenie ma mega ....ja p....le.....
9 sierpnia 2024, 18:20 / piątek
Napiszmy więc do Yamala, niech nam Yamal zapierdala, jest też duża szansa, aby ściągnąć Wiliamsa. Zwoliński nie pasiłby,ja pier... może w takim razie.... weźmiem Juskowiaka, bo jest ponoć w gazie. Nawet przyjście Niedzielna nie powaliło by na kolana. Przylecieć z Arabii ma więc sam Benzema, podobno to jest prawda, a nie jakaś ściema.
9 sierpnia 2024, 19:00 / piątek
castorp...szkoda klawiatury....
10 sierpnia 2024, 17:47 / sobota
Wklejka z twittera

@PiotrPotepa
Z moich informacji wynika, że do
@LechiaGdanskSA
lada dzień ma trafić młody i filigranowy ofensywny pomocnik z Dynama Kijów.

Przewertowałem kadrę ukraińskiego klubu i opis pasuje do Antona Tsarenko. Zawodnik w poniedziałek ma przechodzić testy medyczne.

Tsarenko ma na koncie 18 występów w ukraińskiej Premier Lidze, strzelił w nich dwa gole.
10 sierpnia 2024, 19:10 / sobota
Ciekawe po co kolejny pomocnik. Kiedy środkowy obrońca i napastnik?
10 sierpnia 2024, 19:24 / sobota
castorp...zebyś się pytał. Dla ciebie to zrobili...
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.443