Gdańsk: niedziela, 15 marca 2026

TRANSFERY III

strona 28/35

5 czerwca 2025, 08:14 / czwartek
Najlepszy transfer to będzie transfer jakiejś większej kasy do klubu.
5 czerwca 2025, 23:58 / czwartek
Jest sponsor tytularny, jest kasa z miasta - budżet się domyka. Zwolni się trochę miejsca po opuszczających klub (póki co głównie odchodzą rezerwowi) i teraz trzeba zatrzymać jak najwięcej z zespołu, który się utrzymał + kilka wzmocnień, ale takich do gry w I składzie od razu. Luki w drużynie wypełnić młodzieżą, żeby się ogrywali.

Wierzę w umiejętności trenera, bo udowodnił swoje możliwości rozwoju indywidualnych umiejętności nawet tych piłkarzy, którzy najmocniej oberwali od kibiców w trakcie sezonu ...

Wygląda, że zaczyna naprawdę się nam układać. Pierwsza Drużyna Rzeczpospolitej.
9 czerwca 2025, 14:58 / poniedziałek
Cristiano Ronaldo ogłosił, że nie przedłuży kontraktu z Al-Nassr, ale nie zamierza kończyć kariery.. Jest do wzięcia bez odstępnego. Uri, do dzieła, zapuść sieci, piłkarsko i marketingowo byłby to niezły ruch.
9 czerwca 2025, 15:59 / poniedziałek
Messi też podobno ma z Miami odejść.
9 czerwca 2025, 22:34 / poniedziałek
Panowie !
W Tygodniu alkohol spożywamy w rozsądnych ilościach ;D
9 czerwca 2025, 22:37 / poniedziałek
Jeden i drugi za słabi na Lechię...no ewentualnie na ławkę jako zmiennicy dla Sezona.
10 czerwca 2025, 10:11 / wtorek
No to pierwsze poważne odejście staje się właśnie faktem
Dominik jednak nie przedluzyl
10 czerwca 2025, 10:46 / wtorek
Kolejny będzie zapewne Maks
10 czerwca 2025, 13:16 / wtorek
Wymiana 1 za 1 była do przewidzenia niestety. Szkoda tylko, że to oznacza jednego Polaka mniej w składzie.. bo piłkarsko jest szansa na pokrycie strat. Dominik wielki szacunek za wykonany progress i zostawienie serducha na boisku!
10 czerwca 2025, 18:11 / wtorek
Szkoda nie tyle odejścia, choć Piła to dobry zawodnik, a bardziej tego, że pomimo zmian właścicielskich klub po raz kolejny nie zarobi ani grosza. Może się mylę, ale chyba warto było bardziej powalczyć o Dominika, według mnie za rok mógłby odejść z klubu za jakieś 0,8-1,3 mln euro, choć warto pamiętać o przykładzie Sezona , był moment że araby dawali za niego 1,5 bańki euro. Dzisiaj klub wziąłby taką kasę bez większego marudzenia. Ale trudno, mam nadzieję że chociaż o Chłania powalczą
10 czerwca 2025, 18:23 / wtorek
Jeszcze do zydów krakowskich...
10 czerwca 2025, 19:20 / wtorek
Moim zdaniem to on już wcześniej chciał odejść, bo miał dość tego cyrku. A jeśli wierzyć temu, co było pisane w zeszłym tygodniu, to dostał taką ofertę, że byłby w top 5 zarabiających w klubie. A w obecnej sytuacji nie mogli oferować więcej.
Ale jaka jest prawda, to się pewnie nie dowiemy.
11 czerwca 2025, 10:52 / środa
Zdecydowały finanse bo mimo wszystko Dominik w Gdańsku czuł się świetnie.
Ale wiadomo progres w grze równa się progres w kontrakcie. Po prostu nie było nas stać na jego zatrzymanie.
11 czerwca 2025, 15:43 / środa
@d.g. tak jak piszesz, co by nie mówić to nadzór finansowy mocno utrudnia rozmowy kontraktowe. Gdyby Dominik dostał większą podwyżkę to w ogólnym rozrachunku mogłoby utrudniać pozyskanie kolejnych zawodników, ale tak jak pisałem wcześniej zawsze szkoda gdy zawodnik odchodzi za darmo, tracimy dobrego piłkarza a pieniądze tego nam nie zrekompensują. Ciekawe czy w tych realiach mamy jakiekolwiek atuty w rozmowach z Maksem.
13 czerwca 2025, 11:15 / piątek
Fila podobno do Jagiellonii…
13 czerwca 2025, 13:59 / piątek
Po kolejnej kontuzji kolana już nic z niego nie będzie... niestety.
13 czerwca 2025, 22:42 / piątek
Salamon ma wolną rękę na odejście z Lecha. To byłaby ciekawa opcja na stopera...
14 czerwca 2025, 00:41 / sobota
Doświadczony stoper niewątpliwie by się przydał.
Jednakże sam Salamon zdementował to na Instagramie.
14 czerwca 2025, 07:58 / sobota
Jeśli sam Salamon zdementował to ulga
Pomijając klub a właściwie jakiś dziwny twór bo amica takim dalej jest , jego emerytalny wiek , w chuj baboli gdy gra , to szukając wzmocnień w obronie , takich trzeba niewatpliwie nie szukajmy takich popierdolonych opcji
14 czerwca 2025, 11:14 / sobota
odnośnik
Skrzydłowy łączony z Lechią
14 czerwca 2025, 11:26 / sobota
Czyli Chłań out
Bo nie wierzę że to przymiarka na podniesienie rywalizacji na skrzydłach
14 czerwca 2025, 13:31 / sobota
Podobno w negocjacjach z Maksem jest bliżej niż dalej, ale kto wie może faktycznie nic z tego nie będzie. Możliwe też, że klub szykuje się do sprzedaży Meny, Chodorowski mówił że w przerwie letniej bardzo prawdopodobne są odejścia jeśli pojawią się ciekawe finansowo propozycje. Ta czy tak byłoby słabo, dlatego żeby nie psuć nam weekendu trzymajmy się wersji, że Paolo obiecał Carverowi rywalizację na poszczególnych pozycjach i właśnie spełnia te obietnice. Kuźwa, co ja piszę, Urfer i dotrzymywanie obietnic ...
14 czerwca 2025, 15:43 / sobota
Ja czytałem, że Chindrisowi dali wolną rękę na znalezienie klubu, a do tego ze dwa tygodnie temu były pogłoski że ktoś z Ukrainy chce Sarnawskiego. Jakby jeszcze jakaś kasa za nich wpadła, nawet minimalna, to byłoby bardzo dobrze
14 czerwca 2025, 15:47 / sobota
Matus Vojtko 24 lata Lewy obrońca Slovan Bratysława praktycznie już w Lechii
14 czerwca 2025, 16:27 / sobota
No no... ciekawie się zapowiada jeśli to wypali.
14 czerwca 2025, 19:35 / sobota
Gorszy od Miłoszka być nie może! Martwi tylko fakt, że co raz mniej Polaków na boisku.
16 czerwca 2025, 22:44 / poniedziałek
Maks zostaje na lata.Czekamy na potwierdzenie.
18 czerwca 2025, 14:45 / środa
Pozostanie Chłania traktuję jako zaskoczenie, ale bardzo miłe zaskoczenie. Maks miał świetną końcówkę sezonu, i jeżeli nowy sezon zacząłby na podobnym poziomie, mamy świetne perspektywy w ofensywie.

Co do Piły, to nawet nie chce mi się komentować niektórych wpisów. Ciekawe ilu z was chętnie zostałoby w pracy w której są ciągłe problemy z wypłatami, podczas gdy stara się o was inny pracodawca, z którym tego problemu nie ma - i jednocześnie możesz to zrobić bez większego problemu.

Dopóki nie zrozumiecie, że piłkarz to pracownik klubu, nie zrozumiecie czemu tam poszedł. Kibicowaniem nie zapłacisz rachunków.
18 czerwca 2025, 16:42 / środa
@Stegowany, po pierwsze Chłań niczego jeszcze nie podpisał choć podobno jest do tego blisko, ale wstrzymajmy się do oficjalnego komunikatu klubu. Odnośnie Piły, nie jechałem po nim więc mam swobodę mowy, ale bronić go nie zamierzam. Dlaczego? Po pierwsze: wybór klubu, pójście do sracovii to prawie jak pójście do śledzi ( moje osobiste zdanie ), po drugie: jako wolny zawodnik pewnie przygarnął niezłą sumkę za sam podpis i to tu bym się dopatrywał Jego motywów. Masz rację, ciągłe zaległości to nic fajnego, ale w obecnej sytuacji na kasę czekałby najwyżej dwa miesiące, albo wcale bo jak na razie wszystko jest płacone w miarę regularnie, także u mnie Dominik dużo stracił, ale jechać po nim nie zamierzam, jego wybór, ale tym wyborem pokazał stosunek do klubu i kibiców
18 czerwca 2025, 21:08 / środa
Panowie! Patrzmy w przód! Sytuacja w klubie się normalizuje. Paweł Kokosza wykonuje swietną pracę. Cegielka po cegiełce cos sie tutaj buduje. Sportowo strat nie ponieśliśmy. Płacone jak narazie jest. Pomysł z biletami i zwiekszeniem frekwencji rewelacja. Same dobre ruchy! Wiem, że sa tu tacy co walili w prezesa i woleli 5 lige... NIEDOCZEKANIE!
18 czerwca 2025, 21:26 / środa
Mogę tylko potwierdzić słowa TECHLG współpraca z Panem Pawłem Kokoszą wzorowa, ma chłop dryg i pasję do tego co robi i to zacznie przynosić efekty już zaczyna, przy okazji pozdrawiam
19 czerwca 2025, 09:33 / czwartek
Panowie,
Kokoszy nie znam. Moim zdaniem LVBet to troche mało ale poczekam z ocenami. Natomiast. Przy ogarnieciu nowego sponsora palcem nie kiwnął. Nie zrobił kompletnie nic !!! Temat wyszedł z Klubu Biznesu bo LVT był jednym z pierwszych który do klubu dołączył. Temat pociągnęli Marcin z Alexem i mamy sponsora. Za to brawa. Także tak celem wyjaśnienia.
Miłego długiego weekendu życzę i tak...patrzymy do przodu
19 czerwca 2025, 13:29 / czwartek
@TECHLG, waliłem w prezesa niejednokrotnie bo na to zasługiwał, a to co się dzieje teraz w klubie napawa optymizmem jednak z jakimś wybuchem euforii wolę się wstrzymać. Widzisz, jestem człowiekiem prostej konstrukcji, jeśli mogę kogoś szczerze!!! pochwalić to to robię, ale jeśli trzeba kogoś zjebać to też to robię. Urfer jak mało kto zasłużył na zjeby i takie go z mojej strony spotykały, ale jak już pisałem w tym wątku pod koniec maja i na początku czerwca jestem gotów mu odpuścić jeśli w Lechii zapanuje normalność i o naszym klubie będzie się pisało pozytywnie, bo mi tylko chodzi o dobro naszej Lechii. Nie wiem czy akurat mnie wywołałeś do tablicy ale postanowiłem Ci odpisać bo bardzo Cię szanuję i cenię sobie Twoją wiedzę na temat klubu, a że czasami mamy różne spojrzenie na różne tematy to chyba od tego jest te forum, żeby się podzielić swoim spojrzeniem na dany temat. A to co teraz się dzieje w klubie nazwałbym światełkiem w tunelu i niech te światełko stanie się słońcem. Pozdrawiam Cię serdecznie.
19 czerwca 2025, 18:49 / czwartek
Vanja Savic ma zmienić klub za 18 baniek euro.
Ciekawe czy Lechii się coś z tego skapnie
odnośnik
19 czerwca 2025, 19:34 / czwartek
Należy się 1% opłaty solidarnościowej (Solidarity Fee).
Plus ewentualnie coś jeżeli wpisali % od następnego transferu te 8 lat temu (news ze strony, na której się znajdujemy, lechia.gda.pl z lutego 2017 twierdzi, że taki zapis jest)
19 czerwca 2025, 20:58 / czwartek
@Czarny74

Nikogo konkretnego nie miałem na myśli. Po prostu pamietam ile było głosów, wpisów o tym żeby zaczynać od zera w 5 lidze, ilu było malkontentów po słabym meczu na poczatku sezonu spamujących, że na pewno spadniemy. Czasami zastanawiam się czy ci ludzie w ogóle cieszą się z tego jak się potoczyl ten sezon. Dla mnie osobiście, wulkan emocji, rollercoster z happy endem. Coś wspaniałego. Wiec wpis w żadnym wypadku nie był personalny. Pozdrawiam.
20 czerwca 2025, 19:56 / piątek
Panowie wyjaśnijcie mi jaka jest sytuacja z naszym wychowankiem obrońcą Bartoszem Brzękiem ? W ostatnim zakończonym dopiero co sezonie był wypożyczony do Wieczystej Kraków . Według strony 90 minut odchodzi z tego zespołu. Byłem pewny że po zakończeniu okresu wypożyczenia wraca do Lechii ...... tymczasem w ogłoszonej w dniu dzisiejszym kadrze GKS Tychy na zgrupowanie w Gniewinie figuruje on w śląskim zespole . Na naszych stronach internetowych cisza jak po pogrzebie organisty . Co o tym sądzicie . Cały poprzedni sezon obrona to była nasza pieta achillesowa, a my pozbywamy się naszego wychowanka ?
20 czerwca 2025, 20:08 / piątek
@Hydro52 zbieżność imion i nazwisk. Ten o którym piszesz ma 16 lat i jest wychowankiem GKS Tychy.
pozdrawiam!
20 czerwca 2025, 20:19 / piątek
Tu jest info dot.tej kwestii, sprzed roku odnośnik
21 czerwca 2025, 10:49 / sobota
Podobnie, do końca sezonu 2024/25, wypożyczony był, do Olimpii Grudziądz, Filip Koperski.
23 czerwca 2025, 12:41 / poniedziałek
Wg 90minut.pl przymierzany do nas jest Jakub Ojrzyński. Dziwne że nie do Zagłębia.
23 czerwca 2025, 12:51 / poniedziałek
Podobno dzisiaj trenuje z zespołem i ma tydzień, żeby przekonać do siebie sztab.
Tylko to chyba wtedy oznacza odejście Sarnawskiego?
23 czerwca 2025, 16:03 / poniedziałek
wg Tomasza Galińskiego

"Zbadałem sprawę Vanji Milinkovicia-Savicia.
Lechia zagwarantowała sobie 5 proc. od kolejnego transferu!
Jeśli pójdzie z Torino do Napoli za 18 mln euro, to do Lechii trafi 900 tys. + 180 tys. z solidarity payment."

Pięknie by było zabezpieczyć środki na płace dla pracowników i piłkarzy.
23 czerwca 2025, 19:29 / poniedziałek
Rozszerzenie "aktualności seniorskie " :
Lechia Gdańsk rozstała się z Andreiem Chindrisem, kontrakt został rozwiązany za porozumieniem stron. Nowymi piłkarzami biało-zielonych, pod warunkiem zgody PZPN, zostaną Matus Vojtko i Alvis Jaunzems, który jutro tj. we wtorek 24 czerwca przybędzie do Gdańska. Testy sportowe w Lechii Gdańsk rozpoczęli bramkarz Jakub Ojrzyński, który jeszcze niecałe trzy tygodnie był zawodnikiem w Liverpoolu i 20-letni ukraiński obrońca, Władysław Skrygun. Nie ma wciąż rozstrzygnięcia w sprawie przedłużenia kontraktu z Maksymem Chłaniem

Czytaj więcej na: odnośnik
24 czerwca 2025, 12:15 / wtorek
Zaiste, transfer naszego b.bramkarza może zgodnie z zapisem umowy zasilić nasze konto o nieduże pieniądze, ale w biedzie dobre byłoby i to.
odnośnik
24 czerwca 2025, 12:45 / wtorek
Milion Euro to nieduże pieniądze? I to jeszcze na dobrą sprawę za nic? Ciekawe
24 czerwca 2025, 14:58 / wtorek
Jeżeli zostanie Chlań, dojdą Wojtek i Jezus,to mamy skład na środek tabeli. Skry-gun też może odpalić, nie jest pewne jakiego kalibru to zawodnik, ale dla konkurencji przyda się. Jeśli ominą nas kontuzje i kasa będzie się zgadzała, będzie lepiej niż sądzimy. Trener Carver zrobi z tego zestawienia niezły team. Duża część chłopaków będzie grała ze sobą 3 sezon. Zgrali się , nabrali doświadczenia, przetrwali najgorsze, wyszli z tego wzmocnieni. Trzeba jak najszybciej zniwelować ujemne punkty i już w I rundzie zapewnić sobie spokój. I oczywiście tę bladź. z Gdyni obić jak zwykle.
24 czerwca 2025, 15:29 / wtorek
Z Jezusem to mamy mistrza na lata
Nie pozostaje nic innego jak odświeżyć naszą starą piesn
" Słuchaj Jezu jak Cię błaga lud"...
24 czerwca 2025, 16:40 / wtorek
@czarny 66 rozjebałeś system! Dobre!
25 czerwca 2025, 14:30 / środa
Chłań trenuje indywidualnie, źle to rokuje. Niby jeszcze nic nie jest przesądzone, ale szanse na to że zostanie są iluzoryczne. Niestety wolny piłkarz na rynku o potencjale Chłania na brak ofert nie może narzekać, a kasa za sam podpis dla młodego chłopaka to lep na który i stary się złapie. Także zobaczymy czy Urfer ma plan awaryjny, tak jak miał w przypadku Piły. Szkoda bo kolejna potencjalnie niezła kasa przejdzie klubowi koło nosa. Chyba, że jeszcze Urfer wyciągnie jakiegoś asa z rękawa w negocjacjach z Maksem.
1 ..... 26 27 28 29 30 ..... 35
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.485