Gdańsk: niedziela, 15 marca 2026

TRANSFERY III

strona 29/35

25 czerwca 2025, 15:28 / środa
Chłań to wartościowy i przyszłościowy piłkarz,ale nie przesadzajmy. W I lidze robił różnicę, w ekstraklasie już tak dobrze nie było, jakoś wielkiej furory nie zrobił. Nierówne mecze, nieskuteczność. Super byłoby, żeby został i dalej się rozwijał,ale czy warto robić dla niego komin płacowy? Na podwyżkę owszem zasługuje, na gwiazdorski kontrakt nie. Jeśli odejdzie, bez wątpienia trzeba będzie uzupełnić skład. Tu ma dobre warunki, wielu rodaków w składzie, pewne miejsce w pierwszej jedenastce, zaufanie trenera, sympatię kibiców. Na dobre kluby zagraniczne jest jeszcze za słaby, w polskim sredniaku po kilku gorszych meczach siądzie na ławę. Podobne jak Piła nie zrobi kroku do przodu idąc do klubu takiego jak Cracovia,Piast czy Korona.
25 czerwca 2025, 16:16 / środa
trenuje indywidualnie bo ma podobno uraz łydki. Ale w sumie 5 dni do końca kontraktu i bez decyzji więc pewnie jeszcze zbiera oferty. Myślę, że nie tylko nam się wydaje, że może to być perspektywiczny piłkarz a jak będzie miał kontrakt na ręku to w ogóle będzie łatwym kąskiem dla bardziej majętnych
25 czerwca 2025, 16:36 / środa
Podobno jest temat Sypka...jak dla mnie jest lepszy od Chłania, ktory ostatni naprawde dobry mecz zagrał w 1 lidze. Nikt nie jest większy od Klubu więc niech spierdala bez żalu.
27 czerwca 2025, 20:25 / piątek
Wszystko na to wskazuje, że Sypek jednak w zagłębiu... wielka szkoda, że nie ma decyzji o jego zakontraktowaniu. Obawiam sie, ze Khan się w poniedziałek z nami pożegna i pojawi się spora dziura z lewej strony.
28 czerwca 2025, 16:31 / sobota
Sypek oficjalnie w Zagłębiu L. Szkoda.
28 czerwca 2025, 18:53 / sobota
Urfer jest zakłamanym hochsztaplerem, ale co by o nim nie mówić głupi nie jest i na piłkarzach się zna. Jeśli mógł mieć za darmo niezłego Sypka, a go odpuścił w sytuacji gdy nie wiadomo co zrobi Chłań, to może to oznaczać ( nie musi ), że ma kogoś lepszego w odwodzie...
28 czerwca 2025, 19:47 / sobota
Maksym Dyachuk jest jednym z potencjalnych kandydatów na pozycję środkowego obrońcę .
30 czerwca 2025, 08:32 / poniedziałek
Maks chyba nie ma jakiejś ciekawej oferty na stole bo jakby tak było już dawno by podpisał. Swoją drogą te jego opowieści o tym jak to mu się świętnie gra i żyje w Gdańsku można między bajki włożyć
30 czerwca 2025, 10:25 / poniedziałek
Podobno ma z ligi tureckiej (ale jakiegoś dennego zespołu z dołu tabeli, beznadziejny kierunek) i belgijskiej (też klubu z dolnej części tabeli). Dawniej pisali też o Białymstoku.
No i podobno jego ojciec (który jest jego agentem) mocno miesza.
30 czerwca 2025, 10:49 / poniedziałek
A mnie osobiście cała ta szopka z nowym kontraktem dla Chlania po prostu wkurwila Tak jak Maks wkurwił mnie na maksa Albo chcesz tu grać albo nie A teraz zrobiła się z tego gra w ciuciubabkę niczym na letnich koloniach Lechia czekając do końca też traci czas i inne opcje na ewentualne uzupełnienie tej pozycji Nie tak moim skromnym zdaniem miało to zostać rozegrane Zwłaszcza w kontekście jego słów o o przywiązaniu i sympatii do Lechii
30 czerwca 2025, 10:58 / poniedziałek
Przypomina mi się przy tej okazji historia z Wołąkiewiczem i jego słynnych obiecanek jeszcze na T29. Gdzieś w okolicach płotu przy prostej mówił nam kibicom że nigdzie na pewno nie odejdzie, kiedy mu sie kontrakt kończył. Jak to się skończyło,wszyscy wiemy. Skończyło się donośnym "Judasz" przy kolejnym meczu z amicą Poznań na T29. Lepiej żeby Maks nie szedł tą drogą.
30 czerwca 2025, 11:14 / poniedziałek
Jeśli nie podpisał do dziś to nie podpisze w ogóle.

Jeśli jednak postanowił to wcześniej i nie poinformował o planie klubu to mega słabo z jego strony.

Jeśli klub wie to też by się przydało zakomunikować.

Coś czuję, że ten uraz to nie przypadek
30 czerwca 2025, 11:35 / poniedziałek
Liga belgijska i turecka to zdecydowanie wyższy poziom od ekstraklapy , wypluły teoretycznie lepszych grajków z Polski niż Chłan. Wszyscy wiemy , że tu nie grał równo przez cały sezon (mecze dobre w mniejszości), a i jego fizyczność nie jest na najwyższym poziomie ,więc raczej tylko kasa mogła przewrócić w głowie wybierają te kierunki (w Turcji można się też nieżle przejechać jeśli chodzi o terminowe płatności). Jeśli tak się stanie zgodnie z tradycją krzyż na drogę i jedziemy dalej bez niego.
30 czerwca 2025, 12:26 / poniedziałek
Z belgijską się zgodzę, ale w związku z tym to zwyczajnie sobie tam nie poradzi.
Natomiast turecka poza na ten moment Galatasaray i Fenerbahce prezentuje poziom zbliżony do Ekstraklasy, ale tam powinien iść ktoś, kto ma 32 lata, a nie 22. No ale jak tak woli to proszę bardzo, nikt płakać nie będzie.
Jedyny minus że ma dość spory potencjał sprzedażowy, a odejdzie za darmo
30 czerwca 2025, 14:45 / poniedziałek
Zgadzam się ,top w Turcji ściśle ograniczony. Im słabszy klub to też zapewne słabsze finanse , a co za tym idzie wypłacalność ze znakami zapytania . Jak się to wszystko potoczny zobaczymy, ale wydaje mi się że Urfer do kolejnej takiej sytuacji nie dopuści - nowe kontrakty pewnie są/będą zabezpieczały jego biznes.
30 czerwca 2025, 16:10 / poniedziałek
Jeżeli Chłań odejdzie tak jak Piła, to klub lekko licząc jest jakieś 1,6-2 mln euro w plecy. Szkoda, te ok. 9-10 baniek przydałoby się i to bardzo. A jeśli chodzi o zachowanie Maksa, to wydaje mi się, że jego stary miesza mu w głowie bo już przelicza kasę za podpis z euro na hrywny i chyba mu się zera popierdoliły, bo podobno pytał ile Kijów kosztuje...
30 czerwca 2025, 17:48 / poniedziałek
Ojrzyński odpalony.
30 czerwca 2025, 20:45 / poniedziałek
Jednak na tą chwilę nie będzie porozumienia z Chłaniem, może temat wróci ale jest to mało prawdopodobne. Z testowanych już wcześniej odpalony Ojrzyński i teraz Ukrainiec z brudnych koszul. Z klubem trenuje jakiś lewoskrzydłowy z bliskiego wschodu, ale kto to jest i co sobą prezentuje na razie nie wiadomo. Tyle, czekamy na konkretne info. Aha, podobno obrońca z Dynama Kijów Dyachuk jest już bardzo blisko Lechii, ale lepiej poczekajmy, Chłań też już niby podpisał, a jak wyszło wszyscy wiemy
30 czerwca 2025, 21:18 / poniedziałek
No to żegnamy Chlania. Szkoda, bo mógłby jeszcze sezon się rozwijać pod okiem Bossa. Teraz trzeba będzie załatać dziurę i pomyśleć, żeby kontrakt uwzględniał możliwość zarobku z późniejszego odejścia.
30 czerwca 2025, 23:28 / poniedziałek
Ten Ukrainiec podobno nadal jest testowany i tylko Ojrzyńskiego odpalili.
A szczerze to nie wyglądał źle z Tychami
1 lipca 2025, 01:36 / wtorek
Ojrzyński został odpalony już po meczu z Tychami, a Ukrainiec w poniedziałek, dali mu trochę więcej czasu, ale nie przekonał do siebie sztabu, gdzieś to pisali, nie pamiętam gdzie...
Może w jego miejsce spróbują drugiego Ukraińca z Dynama, Syrota czy jakoś tak, a może mają jeszcze kogoś na oku
1 lipca 2025, 08:36 / wtorek
Wszystkie inne źródła podają, że nadal trenuje z drużyną.
Do tego wczoraj wieczorem ukraińska strona związana z Dynamem Kijów praktycznie potwierdziła, że w Lechii zagra Maksym Diaczuk, stoper. Temat Syroty chyba upadł.
1 lipca 2025, 11:59 / wtorek
Khan odrzucił oferte 5 letniego kontraktu. Wcale mu się nie dziwie, dlugość kontraktu absurdalna. Dosłownie potrzebujemy go na 2 lata! Niech coś pogra w tym sezonie, wypromuje się i sprzedać rok przed końcem kontraktu.
1 lipca 2025, 12:41 / wtorek
Jakby miał konkretna ofertę z innego klubu już dawno było by po temacie. Widocznie nie jest tak do końca...niech mu tatuś szuka a Lechia już nie powinna z nim dalej negocjować. Pojebało się w głowach po dobrym sezonie w 1 lidze i mocno przeciętnym w ostatnim.
1 lipca 2025, 12:45 / wtorek
Dziwię się , że nie zaproponowano jakiejś nie wielkiej kwoty za wcześniejszy transfer Z tzw. natychmiastowym wykupieniem.
Nie wiem czy kwota 1 lub 1,5 mln byłaby dobra dla obu stron ? Chyba lepiej coś mieć niż nic .
1 lipca 2025, 12:50 / wtorek
CHŁAN mial bodajże 8 ofert różne konfigurację ceny lat i innych warunków była 2 ,3 i ostatnia Ta 5letnia miała mu gwarantować płacę na poziomie Fernandeza czyli 130 tys miesięcznie więc byłaby to ogromna podwyzka więc tu klub się starał jak mógł ale wiadomo na teraz wygrały sprawy finansowe. Niestety nikt nie da mu kontraktu na poziomie 170 000 zł miesięcznie a tyle podobno oferują Turcy + nieokreślone kwotę za podpis. Szkoda trzeba szukać innych graczy.
1 lipca 2025, 13:06 / wtorek
No to jak mu oferowali takie warunki to dlaczego powtarzał jak jak mantrę "nie wiem", "nie mogę powiedzieć"? Tak pierdolił choćby na ostatnim spotkaniu z karnetowiczami. Nikt by mu złego słowa nie powiedział a tak to słabo wyszło po tych jego wywiadach i głaskaniu herbu na koszulce...
1 lipca 2025, 13:08 / wtorek
Chodzi mi o warunki od innych klubów np z Turcji. I za co ja pytam 130 kola dla chaotycznego grajka z przewidywalnym dryblingiem?
1 lipca 2025, 13:54 / wtorek
Wiesz te 130kola to przy 5 letnim kontrakcie pewnie Lechia chciała tak dajemy Ci kupę chajsu a w 3 ,4 roku jak sie rozwinie sprzedać na dobrych warunkach oferta na 2 lata to juz była inna bajka na poziomie 45 tys miesięcznie bo wiadomo po roku może rozwinie się jeszcze lepiej potem może gadać z innymi i klub pozostał by tym co teraz może. Niestety jak nie masz swoich z regionu ( I tak mała szansa że będą bardziej lojalni) to zacieżni z zagranicy zawszę będą brali lepszą ofertę
1 lipca 2025, 20:32 / wtorek
Ogólnie to dziwna sytuacja z tym Chłaniem. Kontrakt skończył się wczoraj i do tej pory klub milczy, zawsze było coś w stylu dziękujemy za grę takiemu i takiemu a tu cisza. Dziwne to
1 lipca 2025, 20:55 / wtorek
Bo podobno jeszcze "mogą zasiąść do negocjacji".
Aczkolwiek ja sobie nie bardzo wyobrażam, że nagle podpisuje kontrakt i udajemy, że nic się nie stało.
1 lipca 2025, 21:22 / wtorek
No jak mu nie wypali gdzie indziej to może łaskawie podpisze...dla mnie już jest skończony.
Kurwa gwiazda upaińska...
1 lipca 2025, 22:12 / wtorek
Dokładnie dosfidania czy jak tam to było. Lechia to nie jest opcja rezerwowa dla tego typu grajka .
1 lipca 2025, 22:13 / wtorek
Tak to wyglądało z Piłą i Khlanem od początku. Najpierw pytali trenera czy ten zostaje. Trener przedłużył kontrakt a żaden z nich nowego nie podpisał. Widać więc było, że Lechia nie jest priorytetem. Nie ma się co na nich gniewać to ich zawód, idą tam gdzie wg nich mają lepsze warunki (2 lata się kopali aby dostawać kasę zapisaną w kontrakcie, może mieli już dość i chcieli normalności). Ja im dziękuję za te 2 lata (awans i utrzymanie). Khlan był istotnym elementem zespołu przy awansie ale w ekstraklasie był już tylko zwykłym ligowcem o innej charakterystyce (wchodził w pojedynki 1 na 1 ale skutek tego nie był tak dobry jak w I lidze). Oczywiście jest jeszcze młody i może zrobić postęp ale czy warto dla niego robić jakiś komin płacowy w klubie w którym się nie przelewa. Dla mnie w ekstraklasie lepiej prezentował się Piła niż Khlan. Jeśli klub zaoferował im kontrakty ekstraklasowe 40-60 tyś zł miesięcznie a oni ich nie podpisali to trudno. Jestem zwolennikiem tego co robią w Jadze średni kontrakt w podstawie ale sporo kasy do zebrania na boisku. Liczę na kolejnych młodych z potencjałem.
1 lipca 2025, 23:18 / wtorek
Chłań ma predyspozycje do gry indywidualnej i ma podstawy techniki z ukraińskiej szkoły młodzieżowej. Odchodząc rezygnuje z możliwości skorzystania z umiejętności znanego mu już coacha i dalszej pracy z nim, a idzie w nieznane...

Trener Carver udowodnić musi teraz, że potrafi wyciągać z młodych ich talenty indywidualne , ale i utrzymać rozwój zespołu. Dalej budować taktykę pod grupę ludzi i rzeźbić jak umie z nich najlepiej..! Wygląda na to, że pozostanie trzon długo już grającej wspólnie drużyny, niektóre nowe nabytki są znane sporej części już graczy, są wreszcie też i sponsorzy więc teraz tego nie można spierdolić organizacyjnie! Panowie Blackwell i Carver robią swoje, czas aby i Urfer udowodnił, że potrafi!
1 lipca 2025, 23:47 / wtorek
@Alius, piszesz, że Piła i Chłań przez dwa lata upominali się o swoje? Zgadza się, tak jak reszta drużyny i pracowników klubu i jakoś nie widzę żeby reszta na potęgę spierdalała. Nazwijmy to po imieniu, połasili się na kasę za podpisy jako wolni gracze. Ch.j im w dupę, dla mnie nie istnieją od tej pory. A Chłań się jeszcze przekona o starej prawdzie - nikt ci tyle nie zapłaci ile Turcy obiecają.
2 lipca 2025, 07:53 / środa
Wróci z podkulonym ogonem
Ale już nie do Gdańska To jest Lechia Tu trzeba zapierdalać
2 lipca 2025, 10:19 / środa
Zarówno Khan i Piła zasuwali dla Lechii w trudnym dla wszystkich momencie. Uświadomcie sobie jedno. Dla piłkarzy to jest praca! Tu sentyment jest.. ale tak jak w każdym innym zawodzie, nie powinien mieć znaczenia. Podziekować za wkład w awans, utrzymanie, życzyć powodzenia i do zobaczenia! Tak powiem zachować się każdy kibic który ma zdrowo pod kopułą.
2 lipca 2025, 10:31 / środa
TECHLG
Nikt Dominikowi i Maksowi nie odbiera tego o czym napisałeś
Bardziej chodzi o formę rozstania Piła chociaż miał pewnego rodzaju klasę i nikogo nie wodził za nos Czy jego argumenty o innej w jego mniemaniu możliwości rozwoju do kogoś trafiły to inna sprawa Ale ok
W przypadku Chłania , osobiście dla mnie Bardziej pozostanie w mojej pamięci jego forma pożegnania niż niewątpliwy wkład dla Lechii przez te dwa lata
No coż Tak już osobiście mam
2 lipca 2025, 10:47 / środa
O tym jak naprawdę wygladaja rozmowy może tylko opowiedziec urfer albo sam Khan, wszystko inne to nakręcanie spirali hejtu na podstawie domysłów.
2 lipca 2025, 12:05 / środa
Jaki kurwa hejt? Jebana nowomowa, którą lewackie spierdoliny nazywają wszystko co podlega jakiejkolwiek krytyce. Zachował się jak szmaciarz bo na spotkaniu z kibicami rżnął głupa. Pizda bez zasad i tyle ...
2 lipca 2025, 13:08 / środa
@TECHLG, kolego zawsze z szacunkiem się do Ciebie zwracałem i nadal będę, dlatego trudno zaakceptować jak piszesz, że ktoś ma nierówno pod kopułą , tylko dla tego że uważa inaczej. W takich sytuacjach główną rolę grają uczucia, ja osobiście czuję wielkie rozgoryczenie postawą obu graczy. Piła może nas nie zwodził jak Chłań, ale wybrał czysto kurewski klub pejsów, nienawidzę ich prawie jak tej ku..wy zza miedzy. Jak grał u nas całował i klepał w herb Lechii, a teraz nagle będzie całował i klepał herb żydów? Moim zdaniem tym wyborem pokazał, że kibiców i Lechię ma w dupie. A Chłań mógł to rozegrać inaczej, wcześniej mógł powiedzieć że chce spróbować czegoś innego, ale nie, jak ta pizda tylko zwodził klub i kibiców. Obaj pokazali co tak naprawdę znaczy dla nich Lechia. Ktoś tu wcześniej przytoczył przykład Wołąkiewicza pinokia, bardzo trafnie. Dlatego kolego nie nazywaj braci po szalu, tak jak nazwałeś tylko uszanuj ,że każdy ma prawo uczciwie napisać co myśli. Pozdrawiam Cię serdecznie
2 lipca 2025, 19:40 / środa
Obaj wypełnili kontakty i walnie się przyczynili do awansu i utrzymania. Za to wielkie dzięki. Szkoda odejścia Piły, Chłań pokazał się w I lidze, w ekstraklasie grał nierówno. Natomiast Piła w ekstraklasie był kluczowym graczem, ciągnął grę. Gdyby odszedł do Rakowa, Amiki lub Legły i dostał przy tym świetny finansowo kontrakt, nie dziwiłbym się mu. Ale Cracovia... to żaden krok do przodu,co najwyżej krok w bok. Chłań w Turcji zaliczy twarde lądowanie i skończy pewnie na ławie. Poza tym gra w takim klimacie, nie zazdroszczę. W Turcji jest wielu piłkarzy dobrze technicznie wyszkolonych, więc nie będzie się odróżniał znacząco in plus na ich tle. Oczywiście szkoda ich obu, ale Piły szczególnie. Zobaczymy jak poradzą sobie zmiennicy.
2 lipca 2025, 19:47 / środa
Nie ma ich i nie ma tematu, nie ma co roztrząsać, trzeba działać. Skoro zwolniło sie ze 200k/miesiac na pensje to trzeba natychmiast znalezc 3-4 piłkarzy którzy nie tylko ich zastąpią co wzmocnią realnie siłę drużyny, tak to widze
2 lipca 2025, 20:50 / środa
Też to widzę tak, że jak odeszli to trudno. Trzeba szukać nowych i tyle. Dominik i Maksym życzę powodzenia (oczywiście nie w meczu z Lechią), dzięki za to co było. I czekam na kolejnego młodego chłopaka który ma potencjał i trzeba mu tylko dać szansę i dobrego trenera. Nie wiem jak wy ale ja mam satysfakcję gdy patrzę obecnie na Haraslina, Vanię, Buksę i pamiętam jak wchodzili w seniorską piłkę w Lechii. Ich potencjał był widoczny od 1 najdalej 3 meczu w którym wystąpili i cieszę się, że mogłem obserwować ich rozwój w większym lub mniejszym zakresie.
4 lipca 2025, 18:21 / piątek
Mohamed Awadalla może być ciekawym zastępstwem za Chlania. Ciekawe jak się zaaklimatyzuje i zgra z drużyną.
4 lipca 2025, 20:43 / piątek
Na papierze to bardzo fajne wypożyczenie! O ile Mohameda zima nie sparaliżuje.
4 lipca 2025, 22:27 / piątek
Fajnie, że Urfer miał plan awaryjny na fochy Chłania. Ciekawe informacje na Trójmiasto.pl podaje ,,Słoma". Podobno bardzo blisko Lechii jest jakiś napastnik i mają być jeszcze dwaj środkowi obrońcy i bramkarz. Jeśli tak się stanie i uda się wszystkich potwierdzić do gry, to możemy mieć ciekawą paczkę. Poczekamy, zobaczymy
5 lipca 2025, 09:57 / sobota
Dawid Kurminowski Zagłębie Lubin blisko przenosin do Lechii Cała transakcja ma być sfinalizowana w przyszłym tygodniu
5 lipca 2025, 10:04 / sobota
Tutaj dla odmiany na papierze rywal dla Sezonienki ;)
1 ..... 27 28 29 30 31 ..... 35
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.416