TRANSFERY III
strona 30/35
5 lipca 2025, 10:51 / sobota
Mamy milion euro żeby go kupić?
5 lipca 2025, 10:54 / sobota
Wpisana kwota odstępnego nie musi być kwotą transferu. Zagłębie piłkarza nie chciało, pilkarz deklarował chęć zmiany otoczenia, wygrana dla obu stron Jestem pewien, że jeżeli coś zapłacimy to będzie to 1/10 tej rażącej w oczy kwoty.
5 lipca 2025, 13:18 / sobota
Jeżeli uda się pozyskać Mohameda, Kurminowskuego i dwóch środkowych- solidnych obrońców to ten sezon zapowiada się bardzo obiecująco. Lepsza frekwencja na trybunach, pozytywne zainteresowanie i nowi sponsorzy. Oby to wypaliło i będą wreszcie pozytywne emocje.
5 lipca 2025, 13:40 / sobota
Te ujemne punkty tylko słabe.
5 lipca 2025, 14:07 / sobota
Szkoda tych punktów ujemnych wiadomo, dlatego podwójnie ważny start, trzeba wykorzystać brak zgrania w Górniku a pózniej zajętego eliminacjami LM Lecha stuknąć i jesteśmy na plusie, wydaje się, że kadra będzie mocniejsza sporo niż w minionym sezonie
5 lipca 2025, 14:37 / sobota
Milon euro czy mamy ,mamy pieniądze za naszego bramkarza Saszę Milinkovica .A zawodnikow trza kupować za Kurmana prawdopodobnie trza zapłacić powyżej 600 tys euro bo tyle dawał Motor jak zapłacimy 700 tys.to będzie gites .Napastnicy są potrzebni.
5 lipca 2025, 14:56 / sobota
Albo szykuje się jakie odejście i potencjalna kasa z tego tytułu. Dziś brak w składzie na mecz z Motorem Bobceka i Wjunnyka. Bo poza nimi to najmocniejszy skład wychodzi.
5 lipca 2025, 16:21 / sobota
Bez dwóch najnowszych zapowiadanych grajków (z ZEA i Zagłębia) od 0:3 do 3:3... ten zespół ma charakter! W eklapie będzie bardzo ciekawie.
5 lipca 2025, 16:43 / sobota
Ale Milinkovicia Savicia jeszcze nie sprzedali (coś w ogóle stanęła w miejscu jego sprawa), więc tych pieniędzy nie ma. Też mnie dziwi skąd nagle mają znikąd 600 tyś euro na ten transfer
5 lipca 2025, 19:09 / sobota
No pszyszła przecież kasa z Canal+ prawie 4mln euro spadły troche wydatki na pensje Kangur Żabojad ten Ukrainiec co praiwe nic u nas nie grał,Piła ,Khan ,więc trochę kasy przyoszczedzili ale napastnik na Bank nam potrzebny widać to po dzisiejszym sparingu z Motorem brak Bobcka ofensywna gra obu zespołow mnóstwo bramek a Napastnicy w Lechii nie strzelają
5 lipca 2025, 19:35 / sobota
Nie no, z C+ to przyszło niecałe 4 mln ale złotych. Poza tym część tych pensji już zastąpiona, między innymi Jaunzemsem i Vojtko, zaraz będzie ten Mohamed (albo już kontrakt podpisał), chociaż nie wiem czy Lechia będzie płacić jego pensję w 100% czy jakoś się podzielą. A z tych nowych sponsorów to nie wiem czy jest tyle kasy, żeby lekką ręką wydać 600 tyś euro, chyba że zarząd znalazł gdzieś przypadkiem na ziemi reklamówkę z milionami euro.
A strzelać dzisiaj kto nie miał bo był tylko Głogowski, więc jak był jeden dostępny napastnik na 4 to nie dziwne że bramek nie strzelali napastnicy.
W każdym razie na pewno jeszcze jest dwóch stoperów potrzebne (jeden podobno od tygodnia jest blisko, Diaczuk...).
A no i dzisiaj przeczytałem, że podobno szukają bramkarza, który od razu z góry by mógł wskoczyć do bramki.
5 lipca 2025, 19:44 / sobota
Czytałem że Lechia dostała jeden z najniższych przelewów z Canal+ 8mln opłaty stałej + inne dodatki łącznie wynosząc do 11.4 mln zł z transzy 808mln złotych płacącej Canal + całej ekstraklasie.
5 lipca 2025, 19:50 / sobota
LVBET też zwiększył prawie 4 krotnie swój sponsoring za zmiane ze sposobu sponsoringu technicznego na sponsoring strategiczny na koszulce sponsora głównego.Wiec na teraz klub ma trochę łatwiej niż ostatnio.
5 lipca 2025, 19:59 / sobota
Ale te przelewy o których teraz mowa to było za cały sezon poprzedni, teraz w czerwcu nie dostali albo nic, albo prawie nic, bo spora część poszła na tę słynną opłatę za Wójtowicza z lutego, a reszta na inne długi.
Kluby dostają od Canal + w czterech transzach, w lipcu pół kwoty stałej (ok 4 mln złotych, nie wiem czy już wypłacili czy to jest bliżej środka-końca lipca), drugie tyle jest w październiku, w styczniu ranking historyczny, a w czerwcu reszta, czyli wynik sportowy, pjs I tego typu rzeczy.
W skrócie w ostatnim czasie jedyny dopływ gotówki to był od sponsorów, a i chodzą plotki, że LV Bet wcale tak dużo nie daje, mimo bycia głównym sponsorem.
Tym bardziej dziwi nagłe szastanie gotówką. No I pozostaje kwestia, czy tamci zostaną zarejestrowani, bo wczoraj pisano, że już wnioski Klub wysłał.
A no i mi się przypomniało, tak w ramach uzupełnienia, że przecież całą trzecią i czwartą część meczu dzisiaj (60 minut) nie grał żaden nominalny napastnik, więc tym bardziej nie dziwne, że napastnicy nie strzelali goli.
5 lipca 2025, 21:16 / sobota
W tej chwili Michał Głogowski może nie grać a co najwyżej biegać po boisku tylko w meczach sparingowych.
Nazywanie go napastnikiem jest mocno na wyrost, gdyż jest po prostu za słaby. Nie oznacza to, że Anglik nie będzie próbował go lepiej przygotować do gry, ale póki co, to dużo cierpliwości, no i : trening, trening i siłownia
5 lipca 2025, 22:51 / sobota
Głogowski niech spokojnie dojrzewa jako napastnik, może nic z niego nie będzie, a może jeszcze nas zadziwi, na teraz dobrze by było go wypożyczyć do 1 lub 2 ligi. Ale teraz o czym innym, wiem że nie ten wątek, ale zadziwia mnie poziom naszych sąsiadów z gorszej części trójmiasta. A właściwie brak jakiegokolwiek poziomu ( afera korupcyjna), ale co się dziwić jeżeli zostali zakażeni genem notorycznych przegrywów z kompleksem WIELKIEJ LECHII. Z uśmiechem politowania czytam nagłówki artykułów kolejnych upośledzonych piłkarzy, którzy zapowiadają nasz dwukrotny wpierdol w derbach. I kto to zapowiada? Pizdy, które przez pięć kolejnych sezonów rozpierdalali się na samym finiszu bo nie mieli jaj, żeby dokończyć temat. Nawet nie wiedzą niedojeby, że w tym sezonie awansowali tylko z dwóch powodów: 1) żebyśmy odrobili na nich ujemne punkty, 2) żeby wreszcie przekonali się, że ekstraklasa to nie miejsce dla nich, że po prostu tu nie pasują. Dzisiejsza akcja z dronem tylko to potwierdza, tam k..wa nikt nie trzyma poziomu, od pierd....nych miękiszonów, poprzez upośledzonych grajków po sztab i gabinety. arka DZIWKO wy nigdzie nie pasujecie, a odczucia jakie wzbudzacie to od politowania do całkowitego obrzydzenia, ch.j wam w dupę oddajcie światu przysługę i zdechnijcie na pier...lony syfilis, jak przystalo ku.wie nadstawiającej dupę na prawo i lewo
6 lipca 2025, 02:04 / niedziela
A jeszcze jak piszą, że w sumie to nic złego nie robili, a w ogóle to konfiskata tych dronów to kradzież. No co za gnidy bez honoru. Oby już w pierwszej kolejce od Motoru dostali.
A żeby się trzymać tematu, to ponoć ten Mohamed już trenował dzisiaj w Gdańsku.
6 lipca 2025, 13:16 / niedziela
Pozwolę sobie zbiorczo skomentować ostatnie newsy transferowe.
Obrońcy jak Jaunzems czy Vojtko przydadzą się do zastąpienia Piły i posadzenia Kałahura na ławce, więc boki obrony byłyby mniej więcej ogarnięte. Liczę, że swoje szanse dostanie wracający z wypożyczenia Brzęk i na to, że przy naszym trenerze rozwinie się na tyle, że za rok czy dwa będzie wymiatał na prawej obronie.
Tylko tak jak przez cały poprzedni sezon tak i teraz (co pokazuje chociażby wczorajszy sparing), newralgiczne pozycje do obsadzenia to środek obrony. Potrzebujemy jednego, a najlepiej dwóch stoperów znacznie przewyższających jakością Olssona czy Pllanę. Olsson jak dla mnie to solidny zmiennik, ale Pllana mimo lepszej wiosny dalej mnie nie przekonał.
W kwestii skrzydłowych Awadalla wydaje mi się tylko zabiegiem marketingowym, trochę taki drugi Egy. Widać, że prezes ma jakieś kontakty w ZEA i kto wie czy to nie jest jakieś rozliczenie za słynne zgrupowanie w Al-Ain. Znacie jakiegokolwiek reprezentanta z ZEA? A ten gość nie dość, że nie jest na poziomie ich reprezentacji, to w trwających klubowych mistrzostwach świata nawet z ławki nie wszedł. Dodatkowo jak ktoś pisał wcześniej, zrobi się chłodniej to typ zamarznie (pewnie w życiu jeszcze śniegu nie widział). Obym się mylił, ale tego typu transfer kompletnie mnie nie przekonuje.
Natomiast Kurminowski mógłby być niezłym wzmocnieniem. Mam nadzieję, że jego przyjście nie oznacza odejścia Bobcka albo Wjunnyka tylko raczej grę cały czas na 2 napastników i dlatego potrzebujemy ich więcej. Może Kurminowski nie miał najlepszego ostatniego sezonu, ale wystarczy przypomnieć, że kilka lat temu w jednym sezonie strzelił dla Żiliny więcej bramek niż Bobcek przez całą karierę w lidze słowackiej. A że Tomas wygląda dobrze w sparingach, to mogłaby być fajna rywalizacja.
No i jeszcze Chłań. Przeciąganie podpisania kontraktu, to według mnie tylko gra negocjacyjna. Może trochę przelicytowali (ojciec i syn) i teraz zostali z niczym, ale jeszcze nie skreślałbym tego, że telenowela z jego grą w Lechii wróci.
Tylko, że podobnie jak Bobcek tak i Wójtowicz wygląda nieźle w sparingach i fajnie jakby w końcu zagrał dobry sezon u nas. Ja go widzę na lewym skrzydle, a nie lewej obronie, więc nawet strata nierówno grającego w ekstraklasie Chłania nie powinna być znacząca.
A kończąc, na razie wszystkie te rewelacje transferowe możemy rozważać czysto teoretycznie. Nic nie jest oficjalnie potwierdzone. Wiadomo, że nie zadziała to tak, że wyślemy papiery i na drugi dzień wszystko będzie klepnięte. Pewnie będą chcieli nas potrzymać w niepewności do końca, żeby pokazać kto tu ma władzę, ale oby wszystkie tematy się zamknęły przed pierwszą kolejką.
7 lipca 2025, 00:14 / poniedziałek
Ciekawe jak skończy się temat Kurminowskiego, bo według transfermarkt coś zaczęło się pierdolić
8 lipca 2025, 12:41 / wtorek
Ten nowy murzyn, to się na coś przyda - czy w ramach promocji koloru brudu go wcisnęli?
8 lipca 2025, 14:01 / wtorek
@Kary piszesz o piłkarzu naszej Lechii to trochę wyluzuj, brudasy są pod Wejherowem i chodzą na mecze w Gdyni.
Oglądałem go w meczu z Ason Villą, strzelił gola, jest szybki, piłka mu nie przeszkadza. Sadzę że nasz trener znajdzie mu miejsce w składzie i zastąpi Maksa którego jednak Ekstraklasa trochę przerosła.
8 lipca 2025, 21:44 / wtorek
Jeśli ten koleś z Lubina ma zarabiać dwa razy tyle co Kapić czy Żelizko to chyba jest przegięcie.
4 bramki w zeszłym sezonie...w Zagłębiu kasował 120 koła podobno. Lepiej te pieniądze wydać na solidnego stopera a nawet dwóch. Ja wiem, że polscy kopacze z nieznanych powodów nie są tani w naszej lidze ale jakieś proporcje powinny być. Dla mnie przepalanie kasy na przeciętnego grajka...
9 lipca 2025, 11:38 / środa
Nie zapominajmy że na te wszystkie już ogłoszone transfery do Lechii musi wydać zgodę PZPN. Nikt nie wie co wymyślą dziadki z komisji ds licencji z PZPN.
9 lipca 2025, 13:18 / środa
Tylko teraz jest taka kwestia, że jak Klub ogłosił ich teraz, a podpisani są i trenują od jakichś trzech tygodni, to nie oznacza to, że jednak u tej komisji coś tknęło? Czemu by teraz nagle ogłaszali, gdyby nie mieli pewności rejestracji?
Oczywiście nic nie wiadomo oficjalnie
9 lipca 2025, 13:18 / środa
Do Lechia91: Ja to piszę na pełnym luzie, bo jest okres jaki jest i nie podoba mi się on w Lechii, tak jak nie podobają mi się wszyscy banderowcy. Dużo bardziej bym sobie życzył, tak jak każdemu kibicowi, żeby w Lechii grali przede wszystkim Polacy. Kibicuję Lechii nie od dziś, ale tutaj trzeba coś pokazać by zasłużyć na szacunek. Jednocześnie nie zamierzam się z tobą napinać w internecie, szanuję zdanie. Od razu dopowiem, że żadnym śledziem nie jestem, gdybyś mi to "przypadkiem" zarzucał.
Nie mogę się już doczekać startu sezonu! Myślę, że Lechia pójdzie mocno do przodu, jeśli będzie wszystko na czas. A my swoje!
9 lipca 2025, 13:43 / środa
Dziadki z komisji nic nie wymyślą. To będzie tylko formalność. Przecież kilku zawodników odeszło i w ich miejsce przychodzą nowi.
odnośnik
9 lipca 2025, 14:59 / środa
Narazie wszystkie zobowiazania są płacone terminowo. Wygląda to dobrze. Pytanie czy studnia wyschnie w trakcie sezonu czy nie.
9 lipca 2025, 15:33 / środa
Maksym Dyachuk zameldował się w Gdańsku. Ciekawe tylko czy wypożyczenie czy transfer? Na papierze stoper do 1 składu przy gorszej dyspozycji odziwo Olssona!
9 lipca 2025, 17:30 / środa
Karol Fila w wieczystej Kraków? Serio?!
9 lipca 2025, 21:24 / środa
Karol Fila i Janek Biegański są ponoć wolnymi zawodnikami.
9 lipca 2025, 22:40 / środa
Obaj budzą zainteresowanie Pogoni Duszniki-Zdrój
10 lipca 2025, 11:23 / czwartek
Niestety obaj ze szkła...
10 lipca 2025, 14:42 / czwartek
Nie wiem dlaczego ale takiego Nojgiego na Biegańskiego to bym wymienił bez wachania... choć pamietam doskonale jak Janek szybko zgasł po świetnym starcie w Lechii. Faktycznie szklani choć dziwi mnie, że taki Karol Fila w ogóle patrzy w kierunku wieczystej...tu już liczą się tylko pieniądze a nie sportowa odbudowa.
10 lipca 2025, 15:22 / czwartek
Oczywiście że kasa się liczy jak w każdym zawodzie a Karol ma już swoje lata jak na piłkarza i wiele lat gry mu nie zostało może z 4 czy 5 w wyższych ligach, kiedy zarobić jak nie teraz a poza tym wieczysta to już nie są takie peryferia polskiej piłki jak pare lat temu
10 lipca 2025, 16:12 / czwartek
Trochę inny temat, ale związany z transferami. W jednym z artykułów wyczytałem, że zatwierdzenie nowych zawodników do Lechii, to nie taka formalność jakby się wydawało, między wierszami można było przeczytać, że komisja ligi ma być w tym temacie opieszała. Jeśli to prawda i faktycznie nowi zawodnicy nie zostaną zarejestrowani do meczu z żabolami, to Lechia powinna iść z tym do odpowiedniego trybunału. Dlaczego? Otóż wychodzi na to, że w e-klapie są stosowane podwójne standardy. Np, dzisiaj można przeczytać, że cwelka ściąga zawodnika za trzy bańki euro, gdzie na dzień dzisiejszy ocierają się o bankructwo, szemrana prognoza finansowa na nadchodzący sezon, dług kilkukrotnie przewyższający długi Lechii, zaległości w wypłatach itp. To ja się pytam dlaczego my mamy -5 punktów zakaz transferowy i nadzór finansowy ( choć ten dobrze, że jest bo trochę mobilizuje Urfera do regularnego płacenia), a rzeczona cwelka nie i pół ligi też nie? Podwójne standardy? To chyba leśnych dziadków z PZPN-u i ekstraklasy trzeba trochę postraszyć FIF-ą, UEF-ą i trybunałem arbitrażowym w Lozannie czy jak to się tam nazywa. Ogólnie wkurwia mnie ta wszech obecna niesprawiedliwość, na jednych patrzy się przez lupę i przypierdala o najmniejsze coś a u innych nie dostrzega się o wiele gorszych patologii
10 lipca 2025, 16:38 / czwartek
W życiu nie wymieniłbym Neugebauera na Biegańskiego. Po pierwsze, Janek jest zbyt kontuzjogenny, po drugie, nawet w pierwszej lidze grał po prostu słabo, w przeciwieństwie do Tomka, który w niższej lidze był mocnym punktem, tylko przygasł trochę w Ekstraklasie
10 lipca 2025, 19:46 / czwartek
Czarny 74
To o czym napisałeś to oczywista prawda , ale ciągnięcie za uszy mistrzów wszechświata i okolic to nie jest żadna nowość Tak jest od dziesiątek lat i będzie dalej
Do pewnego meczu i kurwy stefanskiej nie chce mi się już wracać bo ten śmieć oraz cała cwelka nie zasługują na to by poświęcać im tutaj czas
Żeby było jasne Ja nie mam żadnych kompleksów wobec tych kurew
I jeszcze jedno
Jedrzejczyk Byłeś jesteś i będziesz najbardziej zjebana kurwa a twoja cwelowska morda ze swoim idiotycznym uśmiechem powinna zostać odjebana zawoskowana i postawiona w muzeum jako okaz największego debila tych czasow
10 lipca 2025, 20:48 / czwartek
czarny66 dokładnie jak napisałeś, zgadzam się z Tobą w 100%. Pozdrawiam serdecznie .
10 lipca 2025, 21:20 / czwartek
Prawdopodobnie wysypał się temat transferu Kurminowskiego. Jednak lubin nie chce go oddać za darmo i jeszcze przywieźć na swój koszt! Pojawil sie temat zastępczy Edu Espiau. 30 letni hiszpański ananas. Info z twittera Piotrka Kuźmińskiego.
10 lipca 2025, 21:47 / czwartek
Maciej Słomiński (trojmiasto) dzisiaj pisał, że jeśli nie wydarzy się nic niespodziewanego, to w przyszłym tygodniu podpisze kontrakt (Kurminowski).
A ten 30-letni Hiszpan to musi być jakieś lewe info, kompletnie nie pasuje do urferowych transferów
12 lipca 2025, 19:54 / sobota
Paprykarzy jakoś urazowość Biegańskiego nie odstrasza.. szkoda bo jestem przekonany, że Carver by go zmienił w maszynę a wartościowego zmiennika o profilu Zelizki nie mamy. Nojgi niestety w defensywie jest "człapaczem" który tylko bezradnie rozkłada ręce. Niestety taki mam jego obraz z poprzedniego sezonu. Z przodu fajnie, próbuje, gra. W defensywie jak wyżej.
14 lipca 2025, 08:24 / poniedziałek
Tak już na serio, to czy te nasze nowe nabytki są zarejestrowane i uprawnione do gry w Zabrzu?
14 lipca 2025, 08:28 / poniedziałek
Podobno nie (ale też strona Ekstraklasy wysiadła to ciężko sprawdzać na bieżąco).
Na trojmiasto pl twierdzą, że jest jeszcze jakaś zaległość, którą trzeba opłacić, żeby zarejestrowali (chodzą plotki, że chodzi o Friesenbichlera)
Ewentualnie jutro jest 15, to może czekają zobaczyć czy Urfer wypłaci pensje
14 lipca 2025, 10:47 / poniedziałek
Jest jeszcze jedna kwestia: jak traktowani są Brzęk i Koperski? Czy oni również muszą uzyskać zgodę komisji licencyjnej? Wydaje się, że tak, bo nie ma ich w oficjalnym składzie drużyny.
14 lipca 2025, 11:11 / poniedziałek
Jak w styczniu był twardy zakaz to Głogowskiego też pozwolili zarejestrować, bo to był tylko powrót z wypożyczenia, podejrzewam że tu nie powinno być większych problemów.
Z tym że z Koperskim i tak nie wiążą przyszłości
14 lipca 2025, 16:19 / poniedziałek
Lechia Gdańsk uzyskała zgodę Komisji ds. Licencji Klubowych PZPN na rejestrację nowych piłkarzy po spłaceniu wymaganych zobowiązań. Słowak Matus Vojtko, Łotysz Alvis Jaunzems i Mohamed Awad Alla ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich mogą zostać oficjalnie zgłoszeni do rozgrywek ekstraklasy. W kolejności czekają następni: napastnik Dawid Kurminowski i stoper Maksym Diaczuk.
15 lipca 2025, 18:00 / wtorek
Zapoznałem sie Dokładniej z CV Kurminowskiego i uważam, że to jest bardzo dobry ruch ze strony Lechii. A cena o ile prawdziwa. 650 tys euro to jak promocja. Pod okiem Szkota chłopak może odpalić! Brakuje nam w składzie Polaków grajacych pierwsze skrzypce! Ponad to bądźmy realistami, Jeżeli Bobcek zagra dobrą runde czy sezon to nie bedziemy w stanie go zatrzymać.
15 lipca 2025, 18:15 / wtorek
Podpisuję się pod tym
Chłop ma najlepszy piłkarsko wiek , coś tam jednak zagrać potrafi , nie twierdzę że to napastnik na którego czekaliśmy z biciem serca ale na papierze się broni Pierdolnie na dzień dobry bramkę w derbach i będzie po tych Lubinkach rozgrzeszony
15 lipca 2025, 19:41 / wtorek
Nasz trener nie jest Szkotem. Trener jest narodowości angielskiej (nie mylić z brytyjską, bo tymi są wszyscy mieszkańcy wysp brytyjskich poza Anglikami, Szkotami, Walijczykami i Irlandczykami). Subtelna różnica, taka jak Polak i Ukr...
16 lipca 2025, 08:49 / środa
@marud
Mylisz sie.
John Carver jest Anglikiem (urodzil sie w Anglii) oraz Brytyjczykiem (Anglia, Walia i Szkocji tworza Wielka Brytanie).
Obywatele Wielkiej Brytanii otrzymuja brytyjskie paszporty (angielski paszport nie istnieje). Idac dalej, Wielka Brytania razem z Irlandia Polnocna tworzy Zjednoczone Krolestwo, a mieszkaniec Irlandii Polnocnej moze miec obywatelstwo Brytyjskie, Irlandzkie lub oba.