Gdańsk: niedziela, 18 stycznia 2026

TRANSFERY III

strona 31/35

16 lipca 2025, 09:00 / środa
Przez swoją pomyłkę rozpetałem temat odbiegajacy od transferów. Wybaczcie. Trener oczywiście jest anglikiem, urodzony w Newcastle. Pozdrawiam.
16 lipca 2025, 10:12 / środa
Hiena bez klubu ale z tego co widzę, zarabiał 320tys. Euro/rok więc poza zasięgiem, niestety.
16 lipca 2025, 13:56 / środa
320 tys euro to jakieś 1,4 mln złotych rocznie . Czy patrząc na ofertę np. dla Chłania jest nie do przeszkoczenia ? Zakładam, że istniałaby jakaś szansa gdyby był to zawodnik perspektywiczny z możliwością docelowej odsprzedaży .Dawidowicza do tej grupy raczej nie zaliczam
16 lipca 2025, 19:45 / środa
A ja myślę że nie bardzo, bo to jest około 120 tysięcy miesięcznie, a to byłaby pewnie ze dwa razy więcej niż dotychczasowa najwyższa pensja w Klubie. Myślę że nie robili by takiego komina płacowego nawet na bardzo perspektywicznego zawodnika.
Na przykład z miesiąc temu czytałem gdzieś, że Lechia się interesowała Klukowskim (18-latek od paprykarzy byłby za darmo) ale przyszedł żydzew i zaoferował mu cztery razy więcej z marszu.
16 lipca 2025, 22:49 / środa
Chyba niestety jesteś w błędzie sądząc że 60 tys to najwyższa pensja piłkarska w klubie (pierwszy z brzegu , który przychodzi mi do głowy mający wyzsze wynagrodzenie to Kapic)
16 lipca 2025, 22:56 / środa
Poszperałem trochę po necie , i jeśli piszą prawdę to jednak możesz mieć rację ( najlepiej zarabiający w 2025 był wg nich Chindris prawie 60 tys, Kapic.39.5 :).Zapewne kwoty bez premii meczowych i innych bonusów
17 lipca 2025, 19:37 / czwartek
odnośnik
Czyżby ukraiński Messi został na lodzie?
18 lipca 2025, 08:38 / piątek
Ktoś wie skąd nagle Urfer ma kasę? W poprzednim sezonie żebrał o jakieś drobne w Ekstraklasie i notorycznie 2-3 miesiące opóźnienia a teraz jak rozumiem z kieszeni wyłożył 500 kilo euro dla Kretów. Inaczej Ekstraklasa by nie klepnęła transferu.
18 lipca 2025, 09:35 / piątek
Ma znajomych w Emiratach:).
18 lipca 2025, 09:54 / piątek
Ja bym się nie zdziwił jakby tak naprawdę on jakąś kasę miał, tylko niechętnie ją wydawał i naginał przepisy jak najbardziej można - póki co wychodziło, za Wójtowicza wzięli kasę z transzy z przyspieszeniem, zawodnicy mogą mieć prawie dwa miesiące opóźnień, bo kontraktu i tak nie rozwiążą.
Teraz dostał szczegółowy nadzór co miesiąc + ograniczenie transferowe i skończyło mu się pole do naginania zasad (no bo jednak nowi zawodnicy się przydadzą).
Pytanie co będzie np. w październiku
18 lipca 2025, 13:49 / piątek
@plum1killer, mamy podobne przemyślenia. Może tak być, że na inwestycję w nowy klub ma, miał przeznaczone x mln euro i stara się z tego jak najwięcej zaoszczędzić, dlatego uważam, że nadzór finansowy to akurat wychodzi na dobre, wreszcie płacone jest jak w normalnym klubie. Któryś z kolegów wcześniej poruszył też ważną kwestię, co będzie jak zamknie się już okienko transferowe? Miejmy nadzieję, że będzie dobrze i cyrki z poprzedniego sezonu odejdą w niepamięć.
18 lipca 2025, 20:41 / piątek
Lada dzień do Lechii Gdańsk dołączy zawodnik Dynama Kijów Kyrylo Pashko.

19-letni pomocnik jest już w Gdańsku. Pashko przejdzie do Lechii na zasadzie wypożyczenia - informuje na portalu X Piotr Potępa.
18 lipca 2025, 23:09 / piątek
Jeszcze jeden, dwa transfery/wypożyczenia z Dynama i zacznę myśleć, że ktoś zrobił z Lechii klub filialny Dynama. Oczywiście zapomniał to ogłosić.
19 lipca 2025, 07:48 / sobota
spokojnie ...taka jest dziś piłka...ma układ to ściąga grajków ...szkoda tylko ze polskim kopaczom się czasami tak nie chce jak z importu....
23 lipca 2025, 15:00 / środa
Przytulimy około 1,1 mln Euro za transfer Milinkowica-Savica do Napoli
24 lipca 2025, 15:24 / czwartek
Paradoksalnie kontuzja Sarnawskiego może wyjść na dobre. Już wcześniej mówiono o jakimś bramkarzu z doświadczeniem z ligi francuskiej jednak temat ucichł. Teraz klub musi zintensyfikować poszukiwania golkipera, żeby Weirauch miał realną konkurencję. Może trafi do nas drugi talent na miarę Vani?
24 lipca 2025, 16:07 / czwartek
Ten bramkarz z ligi francuskiej to Yann Lienard, ale temat podobno upadł.
Natomiast podobno mają wypożyczyć Muhameda Sahinovicia z Rakowa
odnośnik
24 lipca 2025, 16:23 / czwartek
Ciekawe czy zadbają o zapisanie kwoty wykupu. Nie wiemy jaki poziom prezentuje, ale jeśli by się sprawdził, to warto zawczasu o tym pomyśleć
25 lipca 2025, 17:03 / piątek
31 lipca 2025, 15:33 / czwartek
Wiem, że poziom meczyków to poziom pudelka ale dali takiego newsa.
Gwiazdor Chlan
odnośnik
31 lipca 2025, 19:19 / czwartek
Niestety ukrainska kolonia może sie zaraz powiększyć. Obronca Vitaliy Roman w kręgu zainteresowań prezesa. Ograny w lidze ukr bez dwóch zdań. 90 występów.
4 sierpnia 2025, 09:59 / poniedziałek
Wróbelki cwierkaja o możliwym powrocie Colaka do Lechii
4 sierpnia 2025, 12:20 / poniedziałek
Chyba na obronę...
4 sierpnia 2025, 17:24 / poniedziałek
Akurat na ofensywę nie możemy narzekać...stoper na wczoraj potrzebny!
4 sierpnia 2025, 17:57 / poniedziałek
Jak Colak ma przyjść a jeszcze jest Kurminowski, to znaczy że są oferty na Tomka.
4 sierpnia 2025, 19:02 / poniedziałek
Oferty były już wcześniej. Prawdziwe pieniądze mogą być za niego, jak będzie dalej strzelał z taką regularnością i ominą go kontuzje. Wtedy może być naprawdę gruby transfer i to już w przerwie zimowej. Tomas ma dopiero 23 lata...
4 sierpnia 2025, 21:01 / poniedziałek
Ja jestem za tym,żeby kupić jeszcze dwóch napadziorów i dwóch pomocników.
Wtedy będziemy wygrywać 12:8 9:6 i styknie.
Taką mam koncepcję.
A jak!
5 sierpnia 2025, 19:25 / wtorek
Koper z transferem definitywnym do Olimpii Grudziądz...kurwa serce boli, ze młodzi wychowankowie z biało-zielonym DNA odchodzą a przychodzą młodzi Ukraińcy czy inni.
Abstrahując od umiejętności to coś ewidentnie jest nie tak z nami. Zaczynając od szkolenia a kończąc na polityce transferowej. Miałem to szczęście, że sporą część kibicowskiego życia, mogłem cieszyć oko i serce grą naszych chłopaków z miasta, dzielnicy a nawet podwórka.
Łatwiej było się identyfikować z Klubem bo to byli nasi a dziś cóż...inne czasy inni ludzie...żal.
6 sierpnia 2025, 16:36 / środa
Ściągają jakiś szrot a młodzi Polacy, Brzęk lub Koperski nie dostają swojej szansy.
Nie wierzą że są gorsi od tych nieudaczników sprowadzonych przez Urfera.
Lechia kiedyś słynęła z wychowanków, ktoś powiedział że grali wtedy bo nie było innej opcji,bo byliśmy biednym klubem.
To ja wolę żeby nie było tej opcji, żeby grali Nasi a nie ścigali gamoni którzy kopią się w czoło .
Tylko Lechia 💪
8 sierpnia 2025, 17:03 / piątek
Wyczytałem, że reprezentant Czarnogóry, grajacy na codzień w Aberdeen jest przymierzany do Lechii. Obrońca rzecz jasna.
9 sierpnia 2025, 12:14 / sobota
Za Transfermarkt. Lechia Gdańsk sfinalizowała transfer Witalija Romana. Ruch Lwów otrzyma za swego obrońcę 700 tysięcy euro.
9 sierpnia 2025, 15:44 / sobota
Prawie 3 bańki za lewego obrońcę, który zdaje się jest prawonożny. Oczywiście nie jest regułą, że musi być lewonożny na tej pozycji. Ale wtedy musi być dobre wyszkolenie techniczne i jednak lewa nie tylko do podpierania. Robi nam się nam Lechia coraz bardziej ukraińska i mnie nie za bardzo to się podoba...ale cóż zrobić? Może to będzie kocur na miarę Mladena?
9 sierpnia 2025, 16:15 / sobota
Nie marudzić. Obrońcy na wagę złota a dodatkowo dobry znak że Urfer ma jakąś kasę.
9 sierpnia 2025, 17:03 / sobota
Ja tam czytałem, że może grać i na lewej i na prawej, ubiegły sezon grał więcej na lewej obronie, a jeszcze poprzedni prawie cały na prawej. A boki obrony ostatnimi czasy są... no, nie najlepiej obsadzonymi pozycjami
9 sierpnia 2025, 18:49 / sobota
Dobra nie marudzę na pewno będzie wzmocnieniem. Trzeba mocno wierzyć. Punktów potrzebujemy jak powietrza...
25 sierpnia 2025, 07:39 / poniedziałek
Za Transfermarkt. Lechia Gdańsk będzie miała nowego bramkarza. Do Ekstraklasowicza na zasadzie wypożyczenia trafić ma 23-letni Alex Paulsen z Bournemouth.
25 sierpnia 2025, 08:06 / poniedziałek
Nie że jestem prorok Ale jeśli się komuś chce niech wróci do mojego postu w tym temacie z 15.07
25 sierpnia 2025, 09:39 / poniedziałek
@czarny66 normalnie prorok:-)
pozdrawiam!
25 sierpnia 2025, 09:52 / poniedziałek
@czarny66 a słowo ciałem się stało
25 sierpnia 2025, 16:18 / poniedziałek
Piszą, że obrońca Lucas Vazquez odszedł z Realu, szuka nowego klubu i na razie nikt go nie chce. Skoro chyba nie udało się z ukraińskim Romanem ze Lwowa (temat padł?), to może on by było rozwiązanie na bolączki Lechii z defensywą. Owszem oglądając mecze Realu w ubiegłym sezonie można było dostrzec liczne mankamenty Vasqueza, ale jakby potrenował pod kierunkiem Carvera, zgrał się z Jezusem i Olsonem, byłby na pewno wzmocnieniem.
25 sierpnia 2025, 19:25 / poniedziałek
Kurt Zouma 30 lat Były reprezentant Francji Środkowy obrońca Od 01.07 bez klubu Wartość rynkowa 10 mln euro
Doświadczony i ograny Przy nim może Jezus by się w końcu ogarnął ?
Uri działaj !!
25 sierpnia 2025, 19:29 / poniedziałek
Roman i Paszko czekają na pozwolenie o pracę w Polsce a następnie na zgodę na rejestrację od PZPN.
A z tych bardziej realistycznych piłkarzy których można pozyskać na środek obrony to ja bym proponował Rodina - trochę meczów w Ekstraklasie rozegrał, nie jest jeszcze najstarszy, a doświadczenia tyle co cały blok obronny razem wzięty, a nadal jest wolny.
25 sierpnia 2025, 21:17 / poniedziałek
Nowy bramkarz w Lechii. Wypożyczony z angielskiego AFC Bournemouth.
odnośnik

Co zabawne to "Wiśnie" na swoich socialach napisały, że bramkarz zostanie wypożyczony do... Legia Gdańsk.
26 sierpnia 2025, 14:44 / wtorek
Urfer to ma fantazję. Bobcek wyceniony kosmicznie jak na ekstraklasę.
odnośnik
26 sierpnia 2025, 16:03 / wtorek
I dobrze. Młody i już jeden z najlepszych w eklapie. Chodzili inni za 10-11 więc i Tomek za tyle może.
26 sierpnia 2025, 16:21 / wtorek
Tutaj akurat jestem pod wrażeniem I jeśli to prawda to pełna zgoda Najwyższa pora by wszyscy wiedzieli że Lechia to nie jest pierwszy lepszy klubik który odda co lepsze za jakiś ochłap Swoją drogą Bobcek fajnie się u nas rozwija i po dwóch latach te bodaj 700 tys euro za niego wydaje się teraz smieszną kwotą
26 sierpnia 2025, 18:26 / wtorek
Ciekawe jest to, że niedawno krążyły plotki że od Lecha chcieli 4 albo 5 milionów euro, a teraz podbili już do 12. Zapytanie z Lecha było raczej przed sezonem, i trzy mecze z golami (w tym jeden wybitny, z hat trickiem) aż tak wywindowały cenę?

Ale to dobrze, za taką grubą kasę moglibyśmy ściągnąć wielu jakościowych piłkarzy, starczyłoby nie tylko na zastępstwo dla Bobcka, ale i na sporą grupę obrońców do przetestowania. Jakby Tomek kontynuował te świetne występy (trochę teraz przygasł, ale chyba znowu coś lekkiego mięśniowego mu się pojawiło), to prędzej czy później ktoś powie "bierzemy" za naprawdę spore pieniądze.
26 sierpnia 2025, 20:29 / wtorek
Bramkarz był potrzebny, ale obrońcy nowi muszą przyjść. 2,3 doświadczonych minimum.
27 sierpnia 2025, 12:18 / środa
Taki Bereszyński jest wciąż bez klubu... na prawą obrone było by to wrecz kosmiczne wzmocnienie... choć zakładam, ze oczekiwania ma wysokie skoro jeszcze nawet w turcji nie skonczył.
27 sierpnia 2025, 12:51 / środa
Victor Lindelöf też jest bez klubu Olsson mógłby go przekonać..to tak żartem. Z Beresiem to mało realne uważam, ale przydałby się na prawą obronę. Bez klubu jest dalej Dawidowicz, chociaż ten pewnie wybierze najlepszą ofertą finansową. Tak sobie przejrzałem z ciekawości nazwiska bez klubu to taki Jan Sobociński byłby realną opcją, ale nie wiem czy wzmocnieniem, kiedyś dobrze się zapowiadał. Znając życie to pewnie przyjdzie ktoś z Ukrainy albo ktoś z Valmiera FC - mam nadzieję, że się pozytywnie zaskoczę. Koniec okienka transferowego jest 8 września, także pożyjemy zobaczymy.
1 ..... 29 30 31 32 33 ..... 35
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.020