TRANSFERY III
strona 32/35
28 sierpnia 2025, 20:29 / czwartek
Zakaz transferowy zniesiony!!! Urfer do roboty, jeszcze dwóch środkowych obrońców i dwóch bocznych, przydałby sie jeszcze ofensywny pomocnik bo Rifet jest ewidentnie po formą
28 sierpnia 2025, 21:30 / czwartek
Nie no ten zakaz transferowy to i tak był nieodczuwalny, to nie oznacza że nagle przyjedzie wagon zawodników - nadal jest nadzór comiesięczny (ale to raczej akurat dobry pomysł w tym przypadku).
Priorytet to niewątpliwie jest stoper, bo tego najbardziej brakuje. Przyjdą jeszcze Roman i Paszko (ten drugi może nawet już na ławce w Białymstoku usiądzie), więc ewentualne transfery to tam gdzie Carver będzie widział braki
28 sierpnia 2025, 23:20 / czwartek
Obroncy już są, kwestia pozwolenia na pracę z urzędu... a z urzedami u nas to każdy wie jak jest! Uważam, że potrzebujemy kogoś na lewe skrzydło! Wszystkie akcje ciągniemy Meną. Po Khaniu nawet bez formy została dziura jak po Pile.
28 sierpnia 2025, 23:43 / czwartek
Bo z uporem maniaka jest tam wystawiany Sezonienko, który jest napastnikiem, a nie skrzydłowym. Ten pomysł bronił się jeszcze z Lechem czy w Krakowie, ale od meczu z Motorem to wygląda coraz gorzej. Ja bym tam chyba próbował Mohameda (akurat niestety powołanie dostał i nie będzie go podczas przerwy reprezentacyjnej) i czekał na powrót Carenki.
28 sierpnia 2025, 23:58 / czwartek
Na lewym skrzydle Vojtko, w jego miejsce Wójtowicz - gorzej nie będzie, bo już jest tragicznie
29 sierpnia 2025, 09:56 / piątek
Vojtko to akurat z meczu na mecz się poprawia w defensywie a z przodu daje liczby! Wójtowicz za swoje "zaangażowanie" w meczu z cracovia jest u mnie skreślony.
29 sierpnia 2025, 15:38 / piątek
@TECHLG, odnośnie Wójtowicza mam takie same zdanie, położył mecz ze sraxą jak junior. W okresie przygotowawczym jako tako wyglądał, ale chyba tylko dlatego, że graliśmy z zespołami słabymi ( delikatnie rzecz ujmując). Ogólnie nie rozumiem fenomenu tego ,,piłkarza" ( kopacza?), słabe umiejętności, a trochę siana kosztował. Jak kilku kolegów z tego forum uważam, że szkoda odpuszczenia Sypka, tym bardziej, że chciał do nas wrócić, co prawda to bardziej prawoskrzydłowy niż lewo, ale na lewej stronie mógłby łamać na swoją lepszą nogę i oddawać strzały lub dośrodkowywać w światło bramki. Ciekaw jestem też tego nowego Ukraińca, Paschko czy jakoś tak. Podobno diament do oszlifowania i ,,Alibaby" według mnie ma coś w sobie, oby nie okazał się drugim,,Diabetykiem".
Pozdrówka kolego.
29 sierpnia 2025, 18:13 / piątek
Przegapiłem moment kiedy był temat powrotu Sypka, on byłby idealny na tą dziurę na skrzydle. Nawet jeżeli lepiej czuje się na prawej stronie, mogą wtedy spokojnie z Meną rotować się co dwie akcje, Camilo i tak biega po całej szerokości boiska, więc z Sypkiem mogliby fajnie się wymieniać. Ja byłem przekonany, że Widzew mu zaufa, bo fajnie tam wyglądał rok temu, a oni go odpalili i nawet nie wiem kiedy wylądował w Zagłębiu.
Wójtowicz to porażka, niby tak świetnie wyglądał w sparingach, a w tym sezonie wygląda tragicznie. Już wolę Sezona, który chociaż jest wybiegany i przynajmniej mu się chce, a na podmęczonego niech wchodzi Awad Alla.
29 sierpnia 2025, 22:44 / piątek
Też byłem zwolennikiem powrotu Sypka i ubolewam nad tym jak to się potoczyło. Tym bardziej, że był w Gdańsku cały czas przed podpisaniem kontraktu. Nie wiem czy w ogóle były jakies rozmowy ze strony klubu czy tylko nasze forumowe nadzieje.
30 sierpnia 2025, 01:02 / sobota
Wendt wypożyczony. Ciekawe czy w związku z tym planują sprowadzić jakiegoś środkowego pomocnika - bo na ten moment zostało ich 3, Żelizko, Kapić, Neugebauer. Chyba że planują Szczepankiewicza włączyć do składu ale w to wątpię, raczej nie zdziwiłoby mnie gdyby go też wypożyczyli
30 sierpnia 2025, 01:17 / sobota
Kacper Urbański przymierzany do cwelki, nosz kurwa mać!!! Jeżeli Kacper to w ogóle rozpatruje, to równie dobrze może u nas wylądować. Urfer działaj, masz pole do popisu. Moja wyobraźnia już działa i jak pomyślę o środeczku Kacper, Rifet i Żelizko...
30 sierpnia 2025, 10:05 / sobota
Nie rozumiem dlaczego Wendt nie dostaje szans ale wierzę w Trenera. Bardziej martwi mnie to, że leń Nojgi teraz to już się w ogóle rozluźni jak mu rywal odpadł.
30 sierpnia 2025, 11:00 / sobota
Mi się wydaje że mogą mieć kogoś na oku do składu, skoro Wendta oddali na wypożyczenie, bo przy tej kontuzji Carenki nie ma zmiennika dla obu naraz Żelizki i Kapicia, a okienko trwa jeszcze nieco ponad tydzień
1 września 2025, 10:17 / poniedziałek
Miłosz Matysik pojawił się na liście potencjalnych nowych obrońców (za 90minut.pl).
Wychowanek naszego ostatniego pogromcy, ale obecnie w Áris Lemessoú. Wiek - 21 lat, czyli doświadczenie podobne do naszych wychowanków. Nie wiem czy to ma być to oczekiwane wzmocnienie, bo dla mnie to jest raczej zwiększenie pola manewru wśród obrońców.
1 września 2025, 10:59 / poniedziałek
Kolejny młody zdolny na dorobku z przyszłym potencjałem sprzedażowym
Ale kurwa mać To nie jest czas na nauki i ogrywanie!
Tu trzeba ludzi na tu i teraz gotowych to jakoś swoim doświadczeniem i umiejętnościami ogarnąć Bo jest na prawdę źle , i tu Ameryki nie odkrylem
1 września 2025, 13:18 / poniedziałek
Wiele się pisze o relacjach Urfera z Dynamem Kijów, a właściwie z prezesem?, właścicielem? niejakim Surkisem. Chyba jednak nie są takie zajebiste jak się mówi, Lechia chciała Syrotę (trzy mecze w pierwszej reprezentacji) a dostała Dyaczuka ( jeden mecz w młodzieżówce). Lechia chciała jakiegoś skrzydłowego i dostała Paschka (zero liczb, szukałem na transfermarkt). Niby diament do oszlifowania, ale my potrzebujemy realnych wzmocnień na wczoraj, nie na jutro bo jeszcze trochę i nie będzie co zbierać. Teraz media donoszą o jakimś Matysiku, czy to jest lek na nasz ból głowy? Szczerze wątpię. Nadchodzący tydzień da nam odpowiedź czy gabinety nadążają. I jeszcze jedno, Carver mówił, że Lechia rozmawiała z reprezentantami krajów, ale nikt nie chce tu przyjść, a to już jest zasługa tylko i wyłącznie Urfera. Tak zjebać PR klubu to jest niebywała sztuka, odbudowanie wizerunku będzie niestety trwało.
1 września 2025, 15:02 / poniedziałek
Miejsce w tabeli i bilans bramkowy nie pomagają.. nikt nie chce wiązać sie z klubem na lata i ryzykować gre w 1 lidze. Ja wiem, że z takim składem i trenerem nie spadniemy ale potencjalny pilkarz który otrzyma oferte z Lechii o tym pojęcia nie ma.
1 września 2025, 18:53 / poniedziałek
Żeby mieć skład trzeba mieć pieniądze. Część ligi nam odjechała mocno finansowo, wiadomo pucharowicze ale też w Łodzi, Szczecinie czy Kielcach pojawili się konkretni sponsorzy z większym kapitałem i dodatkowo związani z emocjonalnie z klubami, których są właścicielami. Robią transfery od miliona euro wzwyż. I są to grajkowie jak na nasze warunki naprawdę jakościowi. Zresztą wczoraj było widać tę różnicę na boisku
1 września 2025, 18:55 / poniedziałek
Żeby mieć skład trzeba mieć pieniądze. Część ligi nam odjechała mocno finansowo, wiadomo pucharowicze ale też w Łodzi, Szczecinie czy Kielcach pojawili się konkretni sponsorzy z większym kapitałem i dodatkowo związani z emocjonalnie z klubami, których są właścicielami. Robią transfery od miliona euro wzwyż. I są to grajkowie jak na nasze warunki naprawdę jakościowi. Zresztą wczoraj było widać tę różnicę na boisku
1 września 2025, 21:07 / poniedziałek
Trafiłeś w punkt. Zrobi się zaraz liga dwóch prędkości. 5miejsc w pucharach z czego 4-y w zasadzie gwarantujące grupę, w tym LM i LE. Totalna zmiana czasów. Albo załapiemy się na ten pociąg albo zostaniemy tłem. Poza pucharowiczami, mocno idzie Widzew, Cracovia, Pogoń czy nawet Radomiak ,Motor czy Górnik, a nawet Korona. Wejdzie zaraz Wisła i Wieczysta oby Śląsk. Wszystko się zmienia i to widać po tym oknie transferowym, jakich zawodników pozyskuje konkurencja. Zakładam, że staniemy się po tym sezonie 10 ligą w rankingu UEFA a w takiej lidze już nie ma miejsca na amatorkę, bo pieniądz robi pieniądz i mądrze prowadzony klub stanie się dochodowy. Śmiem wręcz twierdzić ,że Lechia Mandziary będąca w top 4 a tak było, dziś by przynosiła dochód. Nie mam pojęcia co z tym Urfer zrobi, ale ma tydzień na reakcje, trudno w tym momencie być wielkim optymistą, bo opcja promowania w Eklasie małolatów przestaje być aktualna, liga się robi na to zbyt silna
2 września 2025, 00:47 / wtorek
Kacper zamiast w Gdańsku, wylądował w Warszawie, no co pomarzyć zawsze można...
2 września 2025, 09:54 / wtorek
Odważna teza z Lechią mandziary przynosząca dochód... przypominam, ze to właśnie przez jego megalomanie jesteśmy gdzie jesteśmy! Zobaczcie ile więcej pieniędzy mógłby urfer wyłożyć na zawodników, klub gdyby nie musiał spłacać durmusa i innych zaległości i zobowiązań oszusta mandziary.
2 września 2025, 10:12 / wtorek
To nawet chyba nie teza, jeżeli Lechia za Mandziary generowała 10mln PLN straty/rok, a najsłabsza finansowo grupa LK to 10mln ale w Euro od samej Uefa, to zostaje wyraźny plus.
Obecnie największym beneficjentem tych zmian jest na pewno Jagiellonia,mimo ograniczeń finansowych ale dzięki mądremu budowaniu drużyny wskoczyła do czołówki ligi i się coraz bardziej rozpycha.
Tezę za to faktycznie postawić można taką, że Urfer na swoje wyjdzie z grubą nawiązką, bo w tych nowych realiach inwestowanie w Polsce w piłkę zaczyna mieć podstawy finansowe, warunkiem jest zachowanie e-klasy oczywiście
2 września 2025, 10:45 / wtorek
Dopiero za kilka lat bedziemy mogli zweryfikować czy ten boom finansowy w klubach ekstraklasy przyniesie wymierne korzyści czy upadłość. Jako miłośnik najlepszej ligi świata życzę nam wszystkim jak najlepiej dla dobra Polskiej piłki. Uefa stworzyła dla nas LK żebyśmy mogli odbić się od dna i efekt widać. Trzeba wykładać kase i o to walczyc bo jak widać pociag może odjechać.
2 września 2025, 10:57 / wtorek
Jedna kurwa bardziej cwana od drugiej kurwy Jak dodać do tego Kuchara to wychodzi niezły trójkąt
Tylko Lechia zawsze w ....ech już nie konczę
2 września 2025, 15:53 / wtorek
Matej Rodin w drodze z Czestochowy do Gdańska. Swietny ruch! Klasowy obrońca! Brawo PREZES!
2 września 2025, 16:01 / wtorek
Niech tylko podpiszę bo już jeden z Częstochowy na wycieczkę przyjechał
2 września 2025, 16:02 / wtorek
A ten Rodin to z Częstochowy do Gdańska na kolanach?
Bo już późno i ten super PREZES to może mógł to wcześniej ogarnąć wiedząc po ostatnim sezonie w co się tu gra
Zresztą...obym się mylił
Czy Rodin będzie tym lekarstwem? Wg mnie niekoniecznie ale chętnie odszczekam
2 września 2025, 16:31 / wtorek
Antonio Colak w Legii
2 września 2025, 16:38 / wtorek
Syn " Dolnego " także...
2 września 2025, 16:57 / wtorek
To Kacper teraz będzie elkę pokazywał? Ja pierdolę co za czasy...Dolny chyba za szczęśliwy nie jest. Z drugiej strony dziwię się, że wybrał powrót do ekstraklasy tak szybko.
2 września 2025, 17:14 / wtorek
d.g
O tym samym pomyślałem Ta elka....wiem że to nie czasy Dzidka ale jednak
Sądziłem że chłopak coś tam w tych Włoszech pograł i jeśli miałby wrócić do Polski to nie koniecznie w tym kierunku
Ale co tam Przecież to tylko my pojebani mamy przekonanie i umiłowanie do barw , miasta i dzielnicy I ulicy Słowackiego w Gdańsku...
2 września 2025, 18:52 / wtorek
@czarny 66 no tak to niestety wygląda. Jak tacy jak my wymrą będzie jeszcze gorzej. A miał chłopak oferty z Hiszpanii i Danii a wybrał jak wybrał żeby " cieszyć kibiców na Łazienkowskiej"...tam musiałby walczyć o pierwszy skład tu raczej wejdzie szybko do gry. Pieniądze też niezłe...cóż z tego żyje i buduje przyszłość materialną.
2 września 2025, 18:59 / wtorek
Ktoś wie czy mamy zagwarantowany jakiś procent za transfer Kacpra?
Według różnych źródeł kwota transferu wynosi pomiędzy 2.5 a 3 miliony euro, więc 5 czy 10% to może grosze w piłce, ale w naszej sytuacji to byłby zawsze jakiś dodatkowy pieniądz.
2 września 2025, 19:10 / wtorek
Za Transfermarkt. Jeśli nie wydarzy się nic niespodziewanego to nowym zawodnikiem Lechii Gdańsk zostanie Matej Rodin.
29-letni środkowy obrońca nie przedłużył obowiązującej do końca czerwca umowy z Rakowem Częstochowa i jest obecnie wolnym zawodnikiem.
Rodin jutro ma pojawić się w Gdańsku.
2 września 2025, 19:24 / wtorek
Bedi
Osobiście Nic wiem o ewentualnym procencie z dalszego transferu , jestem na to za cienki ale wiem jedno Ewentualny powrót naszego wychowanka , piłkarza ogranego i gotowego do gry , w tak trudnym momencie ale jednak w sytuacji że klimat wokół Lechii , bardzo delikatnie się poprawia ..byłby to zajebisty krok nie tylko piłkarsko Nie twierdzę że na Kacpra przyszło by od razu 35 tysięcy ludzi , ale uważam że taki powrót zwróciłby się bardzo szybko Pod wieloma względami Mi jest po prostu szkoda
2 września 2025, 19:30 / wtorek
Kyryło Paszko wypożyczony z Dynama Kijów.
Drużyny z Ekstraklasy robią prawdziwe transfery a my stajemy się klubem do ogrywania Ukraińców i Arabów.
Może i dobrze, że prawdopodobnie po sezonie spadniemy z Ligi. Niech Ufer sprzeda ten Bajzel komuś kto będzie chciał zbudować coś więcej niż klub mem.
2 września 2025, 19:40 / wtorek
Mój błąd ten Paszko to transfer z sierpnia , teraz dopiero go zgłosili do rozgrywek. W kolejce jeszcze kolejny Ukrainiec Vitaliy Roman. Kurwa coś się dzieje , jakich człowiek czasów dożył.
2 września 2025, 19:46 / wtorek
Ciasteczko,
Żeby to bylo takie proste! Myślisz, ze Polscy "milionerzy" biją się żeby zainwestować w klub piłkarski? Otóż nie... wiec mamy do wyboru urfera który kontakty ma i moim zdaniem robi co może żeby biznes wypalil... albo upadłość i mecze z wisłą długie pole. Najłatwiej jest tylko krytykować a innego rozwiązania nikt nie zaproponuje.
2 września 2025, 19:47 / wtorek
Rodin to dobry ruch się wydaje, tyle że to kropla na razie, do 11stki minimum za Janzemsa i Sezonienkę trzeba nowych, o ławce nawet nie wspominam. Urbański nie wydawał mi się nawet przez sekundę realny, od bardzo dawna nie ma takich cudów, kasa i ambicje ponad sentymenty. Nie ma na razie co dramatyzować mamy kilku dobrych jak na eklase piłkarzy w składzie, według mnie dwóch lepszych od Urbańskiego ,najważniejsze wymienić najsłabsze ogniwa które ciągną w dół.
Typuje że spadną trzy z grona Piast, Katowice, Zagłębie, Termalica, Arka i my niestety.
Mecz z GKS za 6pkt
2 września 2025, 20:04 / wtorek
@TECHLG
"Ciasteczko,
Żeby to bylo takie proste! Myślisz, ze Polscy "milionerzy" biją się żeby zainwestować w klub piłkarski? Otóż nie... wiec mamy do wyboru urfera który kontakty ma i moim zdaniem robi co może żeby biznes wypalil... albo upadłość i mecze z wisłą długie pole. Najłatwiej jest tylko krytykować a innego rozwiązania nikt nie zaproponuje."
Według mnie totalnie się mylisz. W ostatni czwartek gdy awansowały 4 drużyny do grupy LK, ZMIENIŁO TO WSZYSTKO. W 2026 mamy 5 drużyn w pucharach ale ścieżkę do awansu tylko nieco łatwiejszą niż teraz co już teraz generuje masę transferów po 1.5-2.5mln euro. W 2027 mamy 70% szans na miejsce w 10tcę w rankingu w Europie, oznacza to LM dla mistrza -ponad100milionów PLN, LE- vice i puchar ponad 60 milionów PLN, 4i 5 LK ponad 40 milionów PLN.
Kluby z lig top10 to już nie będzie oferta dla lokalnego biznesu, to zmienia wszystko, a Lechia w tej lidze ma ogromny potencjał na bycie klubem TOP5, oferty będą na bank, kwestia by teraz nie zjebać i się utrzymać. To jest faktycznie teza, ale uważam że mega realna
2 września 2025, 20:12 / wtorek
TECHLG,
Ja akurat zawsze byłem ostrożny w temacie krytykowania Ufera , a nawet odwrotnie nie raz pisałem bardziej na +
Po prostu zaczyna mnie to wszystko irytować, na boisku klapa totalna ! Ostatnie 2 mecze wyjazdowe z Zagłębiem i Jagą pokazały nam nasze miejsce w szeregu. Wygrane derby delikatnie ostudziły złe emocje ale czuć, że ta liga nam odjeżdża - piłkarsko i organizacyjnie.
Najnormalniej w świecie ciężko się z tym pogodzić , kilka lat temu kibice wierzyli w wizję wielkiej Lechii a teraz nasz ukochany klub popada w marazm. Zajebiście ciężko mi się z tym pogodzić tym bardziej, że ten klub jest naprawdę bardzo ważną częścią mojego życia.
3 września 2025, 17:14 / środa
Legła chce rozwiązać kontrakt z Patrykiem Kunem. Brałbym w ciemno do nas na lewe skrzydło za Sezona. Ewentualnie na lewą obrone.
3 września 2025, 18:04 / środa
Moim skromnym zdaniem , chyba tylko po to by ktoś poprawłl i zajebał mu w ten idiotyczny łeb jak kiedyś chyba Augustyn na derbach
3 września 2025, 18:16 / środa
TECHLG
Proszę , nie odbieraj tego personalnie do siebie
Wg mnie Lechia jest dla Ciebie tym czym jest dla mnie i to się liczy , ale może nie warto zawracać sobie głowy odpadami z innych klubów , tu już się nie rozwiną a Kun jaki jest to chyba każdy wie...
3 września 2025, 21:03 / środa
Kun z czasów Rakowa akurat dobrze mi się kojarzy... ciężko nazwać odpadem kogoś kto ma tyle gier w ekstraklasie. Patrząc jakie my kolokwialnie mówiąc angażujemy odpady to Kuna bym w jednym szeregu z nimi nie stawiał. Jesteśmy w trudniej sytuacji i nie za bardzo możemy wybrzydzać.
3 września 2025, 21:05 / środa
Ok, umknęło mi, że zaliczył epizod za sopotem. Ucinam temat.
4 września 2025, 17:53 / czwartek
Niestety od czasu odejścia Chłania, który mam nadzieję, że mocno sobie pluję w brodę po tym co od*ebał, Lechia nie posiada zbilansowanych skrzydeł i ogrom wysiłku za ofensywę spoczywa na Camilo Menie. Kun jaki jest każdy widzi, ale mimo wszystko byłaby to lepsza opcja niż ktokolwiek inny z obecnej kadry Lechii na tę pozycję.
4 września 2025, 19:18 / czwartek
@mafogda, czarny odpisał już dlaczego Kun nie jest opcją dla Lechii, TECHLG zrozumiał swoją pomyłkę, a Ty na nowo zaczynasz temat, którego w ogóle nie powinno tu być. Kun jest śledziem z DNA przegrywów , nie potrzebujemy tu takich. Zgodzę się z Tobą natomiast, że ruchy na boki obrony na tą chwilę nie wypaliły i przydałoby się je jeszcze wzmocnić. Białozielone pozdrowienia
5 września 2025, 09:01 / piątek
Gość zagrał w arce dosłownie jeden sezon, a wy zachowujecie się jakby miał wytatuowany bohomaz na czole. Kun jest bardziej Stomilowcem, którego jest wychowankiem (no, jeden z dwóch klubów który go wychowywał, ale to w Stomilu wszedł do seniorskiej piłki), a potem spędził długie 5 sezonów w Rakowie. Zwoliński w przeszłości też miał epizod w arce, ba - Karol Piątek też, i to w czasach gry dla Lechii. To są tylko piłkarze, oni tu przychodzą żeby grać w piłkę nożną - i ich też w zasadzie najbardziej interesuje tyle, aby otrzymywać dobrą wypłatę i regularnie grać (no, chyba że jest leserem).
Naprawdę są lepsze argumenty niż ten jeden sezon, chociażby to że jest to po prostu bardzo drogi gracz, który w Legii ma kontrakt który w Lechii mógłby być nie do dźwignięcia. Jest też bardziej takim wahadłowym niż typowym bocznym obrońcą, a w obecnym ustawieniu Lechii zwyczajnie takiej pozycji nie ma. Ustawianie go albo na boku obrony, albo na skrzydle będzie obcinać część jego atutów, a w przypadku gracza który miałby jeden z najwyższych kontraktów w zespole, coś takiego byłoby niedopuszczalne. Nie ma sensu przepłacać za przeciętnego grajka, który nie odpowiada naszym potrzebom, mamy już Wójtowicza o podobnym profilu.