Gdańsk: wtorek, 17 lutego 2026

TRANSFERY III

strona 33/35

5 września 2025, 10:37 / piątek
Chwilowo dziura w obronie jakby mniejsza. Rodin podpisał umowę na 1 rok.
5 września 2025, 11:02 / piątek
Drogi to był Wójtowicz. 1,5 mln zł, pięć punktów i (chwilowy) zakaz transferowy. Biorąc pod uwagę zwrot z tej "inwestycji" Kun wydaje się być super okazją.
5 września 2025, 12:51 / piątek
jak nasza "szóstka" się trochę nie ogarnie to nawet z kozakami w obronie jak zostajemy jednym czy dwoma obrońcami bez asekuracji to każdy będzie nas kontrował jak obecnie. Ja rozumiem że Ivan ma najlepszy strzał z dystansu ale czas zacząć trochę też bronić
5 września 2025, 13:09 / piątek
Kozaków, mołojców to mamy pod dostatkiem. Nie wiem tylko, czy potrzebujemy kogoś z rodziny łasicowatych, szczególnie mocno wyleniałego. Zdadzą się na pewno wąsale, więcej doświadczenia trzeba. Gołowąsów nadmiar. Sprawdzonych brać i dobrze grać. Starczy już tych młodych wilków, które się leszczami okazują.
8 września 2025, 09:43 / poniedziałek
Nad morze na zasadzie transferu definitywnego ma przenieść się Bartłomiej Kłudka. 23-latek całą dotychczasową karierę spędził w Zagłębiu. W barwach klubu ze stolicy polskiej miedzi zaliczył łącznie 83 występy, zdobywając trzy bramki i dokładając trzy asysty. Prawy obrońca przechodzi aktualnie testy medyczne. Alternatywa dla Jauzemsa i to z Polski. Biorę w ciemno.
8 września 2025, 11:32 / poniedziałek
podstawowy obrońca zagłębia a do tego Polak:) ciekawy temat
8 września 2025, 11:52 / poniedziałek
Zaraz połowa naszego składu będzie z Zagłębia Lubin, ale to na pewno lepszy pomysł niż z Patrykiem Kunem. Przypominam, że Kłudka zapakował nam niedawno bramkę, a Lechia obie bramki strzeliła właśnie po jego stronie - z tym że przy bramce Vojtko Kłudka nie był nawet blisko i nie można było go za tą bramkę winić, to jednak przy bramce Awad Alli to jednak nasz nowy nabytek źle pokrył, trochę zaspał i nie zdążył zainterweniować.

Ogólnie nie ma co narzekać na wzmocnienia w linii obrony, a chłopak ma jeszcze potencjał aby się rozwijać. Świetny ruch, oby do niego doszło.
8 września 2025, 11:57 / poniedziałek
za trojmiasto.pl

Aleksandar Cirković z Ferencvarosu, ma zostać wypożyczony do końca sezonu

Chcieli w zamian wypożyczyć nasz najbardziej popularny transfer ale nikt nie jest zainteresowany Wójtowiczem
8 września 2025, 12:22 / poniedziałek
Kłudka podobnie jak Kurminowski pierdolnie bramkę bezdomnym kurwom tym razem na gościnnym stadionie gdzie grają i będzie git
8 września 2025, 12:42 / poniedziałek
I to jest słuszna koncepcja!
8 września 2025, 13:48 / poniedziałek
A ja się pytam, w czym ten Kłudka jest lepszy do Brzęka?
Aaa zapomniałem, Bartek jest naszym wychowankiem.
Bo przecież jeśli się za kogoś zapłaci, a potem opłaca wysoką pensję, to z definicji musi być lepszy.
8 września 2025, 14:01 / poniedziałek
Słabe, pseudo wzmocnienia. Kłudka młodzian ze słabiutkiego Zagłębia.Serb nie przebił się w lidze węgierskiej. A wiadomo, że liga węgierska to bryluje,ale w konkurencji cygańskich kapel, nie w pilłarstwie. Nie ma żadnego wzmocnienia gwarantującego jakość, piłkarzami z dorobkiem, doświadczeniem. Takie transfery robił Madziara. Łowił duże ryby. A to są gdzie indziej nie chciane płotki, ukleje, karasie i szprotki. Sorry,ale w obronie w szczególności takie transfery nie rozwiążą problemów Lechii. Rozczarowanie.
8 września 2025, 15:41 / poniedziałek
Castorp bo przecież jesteśmy liderem ligi i każdy bije się o kontrakt w Lechii. Nie jesteśmy w pozycji żeby wybrzydzać a zmieniać i próbować trzeba.
8 września 2025, 16:03 / poniedziałek
Różnica między Kłudką a Brzękiem jest taka, że Brzęk póki co nie jest ograny w Ekstraklasie - zagrał ledwie kilka meczów w I lidze, i potem w II lidze w Wieczystej. Kłudka ma już prawie 80 meczów w Ekstraklasie, więc jest zawodnikiem "gotowym" do gry. Bartosz na pewno powinien dostawać jakieś szanse jeżeli dobrze rokuje w treningu, a jeżeli jest gorszy od Jaunzemsa - no to można byłoby go wysłać gdzieś na wypożyczenie, żeby po prostu grał. Trzymanie go na ławce/trybunach to jest robienie krzywdy temu chłopakowi, bo od samego trenowania to on się mocno nie rozwinie.

Trzy lata różnicy między nimi, i mniej więcej właśnie w wieku Brzęka Kłudka dostawał swoją szansę w Ekstraklasie.
8 września 2025, 16:15 / poniedziałek
Jak dla mnie ten Cirković wygląda obiecująco. 23 lata, już 74 mecze rozegrane w lidze serbskiej, a w nich 21 goli i 4 asysty. Ponadto 6 meczów w LKE, a w nich 4 asysty. Warty według wyceny 2 mln. euro więc musi mieć jakiś potencjał. Umówmy się słabszy od Sezona na skrzydle nie będzie, a ta pozycja jest niezbędna, bo Lechia stała się teraz łatwa do rozczytania, pokryją Menę i już bijemy głową w mur.

MSZE, Kłudka różni się tym od Brzęka, że ma już 83 spotkania w Ekstraklasie, a Brzęk 0, a nam jednak więcej doświadczenia potrzeba w tym momencie na boisku. Oczywiście również chciałbym szansy dla Brzęka, ale absolutnie nie będę narzekał na przyjście ogranego obrońcy i to w dodatku Polaka do formacji, która leży. Była narracja, że sami Ukraińcy przychodzą, a teraz jak przyszedł Polak Kłudka za tego całego Romana to dalej nie pasuje. Nie oszukujmy się Brzęk i tak by nie grał, dalej byśmy grali Jaunzemsem, a taki Kłudka prędzej go wygryzie.

Ja jestem umiarkowanie optymistycznie nastawiony do tych transferów. Na pewno nie będziemy słabsi z Kłudką, Rodinem czy Cirkoviciem.
8 września 2025, 20:43 / poniedziałek
Pozycje na pewno zdiagnozowane trafnie. W praniu wyjdzie czy to dobre transfery, ale według mnie conajmniej ciekawe. No i z całym szacunkiem, ale jeśli za Cirkovica zapłacona 2mln euro i to dopiero co, a wyceną sięgał niedawno 3.5mln to jednak nie potrafię sobie nawet wyobrazić takich sum przy Sezonience. Rodin to Rodin kogoś takiego brakowało, oby nie był zapuszczony, a młody Polak na bok z setką występów w eklasie no też trudno się przyczepić. Zobaczymy jak to wyjdzie na boisku, ale na papierze brzmi sensownie
8 września 2025, 21:16 / poniedziałek
Kłudką nie zamkną ust słusznej krytyce,a papier jest cierpliwy. Serb to nie Milan Krasić, ani gracz z AC Milan..Skoro u cikoszy nie zyskał uznania, trudno wierzyć w cuda, nawet mając w składzie Jezusa. Gdzie ci doświadczeni, rośli, ograni obrońcy, reprezentanci? Nie wróży to pomyślnie, dobrze nie rokuje. A juz na pewno przełomu wielkiego nie będzie, skokowej zmiany na plus. Z takim personalnym zestawieniem ofensywy odstajemy poziomem sportowym nie tylko od ligowcy potentatów czy nawet średniaków, ale od outsiderów jak Lubin czy Motor. Rozczarowanie i brak powodów do optymizmu innego niż urzędowy.
8 września 2025, 21:24 / poniedziałek
zestawienie defensywny oczywiście, na szczęście na ofensywę nie musimy narzekać.
8 września 2025, 22:07 / poniedziałek
Akurat ze wszystkich transferów Mendziary chwalisz Krasicia, największego lenia jaki był w swoim czasie w klubie.

My potrzebujemy kogoś kto będzie zasuwał, a nie się obijał jak Milos. Trzy asysty na krzyż dużo nie zmieniają.
8 września 2025, 22:52 / poniedziałek
Za mendziary mieliśmy w składzie dużo zgranych kart, jedną z nich był Krasić. Nie można im było odmówić umiejętności, ale często im się nie chciało. Podoba mi się pomysł ze stawianiem na młodych i promowaniem ich, w ich nogach i głowach jest ich przyszłość, ale doświadczenie też jest w cenie, dlatego dostaliśmy je w postaci Rodina. A nowy skrzydłowy też mnie intryguje, jestem ciekawy co pokaże na boisku. Z ocenami wstrzymam się chociaż kilka kolejek, okaże się kto miał rację, castorp negatywnie oceniający dokonane transfery czy też Ci którzy owe transfery oceniają pozytywnie
8 września 2025, 23:15 / poniedziałek
Może i nie zasuwał wybitnie u nas,ale umiał grać w piłkę. To była zgrana karta powycierana, ale jednak figura..Czy samymi blotkami da się wygrać, może pojedyńcze partie i przy wielkim szczęściu. To było dobre na pierwszą ligę,ale z tak słabymi kartami nawet oszukując nie da się ogrywać lepszych szulerów. Frajerów, jak ci zza miedzy, owszem można puścić w skarpetach, ale na dłuższą metę nie zda to egzaminu. Nie mając asów w rękawie,a same blotki, które od samego tasowania nie nabiorą wartości, nie ma co liczyć na magię, zwłaszcza gdy słaby iluzjonista chcę ją tworzyć sztuczkami karcianymi niskich lotów, a do pokera nawet nie siada, bo raz że nie ma za co, a dwa że nie ma po co z taką lichą talią. Tylko minę pokerową robi profesjonalnie, co i słaby aktor też potrafi, choćby w karty wcale nie grywał.
9 września 2025, 01:41 / wtorek
@castorp, w pewnym sensie zgodzę się z Tobą, że figury są ważne, pod jednym jednak względem, że jeszcze im się chce. Gdy jednak im się nie chce, to w czym są lepsi od tych naszych blotek jak to określiłeś? I nie zgodzę się, że mamy same blotki, zdecydowanie tak nie jest. Kapić, Mena, Bobcek, Żelizko, Winyuk to nie są słabi zawodnicy, choć niektórzy z nich faktycznie na tę chwilę są pod formą, szczególnie Kapić, Żelizko i Winyuk, ale gdy są w formie to robią różnicę. W tym sezonie może być nam ciężko z innego powodu mianowicie dużo klubów nam odjeżdża, po za tymi co zawsze to jescze żydzew, sraxa, scyzory. Ale trzeba wierzyć, ja wierzę, że mimo wszystko się utrzymamy i z sezonu na sezon będziemy rośli w siłę.
9 września 2025, 06:45 / wtorek
Pisałem o słabakach w kontekście obrony. Nie ma realnych wzmocnień,ale ruchy pozorowane i PR. Gdyby cały skład tak wyglądał, byłoby pozamiatane. Jasna sprawa, że się utrzymany. Ale to nie powinno być sensem i celem rywalizacji na kolejny sezon. O to już graliśmy w zeszłym roku. Jest poprawa finansowa i organizacyjna,ale sportowo nadal słabo i poniżej oczekiwać i chyba mimo wszystko możliwości.
9 września 2025, 10:29 / wtorek
U Urfera najgorsze jest to, że skład jest ustalany prawie w połowie rundy. Zanim ci nowi potrenują, dojdą do formy, zgrają się to będzie październik. Jeżeli klub chce być poważny to wzmocnienia załatwia sie w czerwcu a nie wrześniu. Teraz to bardziej łapanie jakiś okazji z Biedronki a nie przemyślane zakupy.
9 września 2025, 11:07 / wtorek
Panowie wymagania macie jakbyśmy byli jakims bayernem! Zejdzmy na ziemię! Chwilę temu nie bylo na wypłaty i nawet nie było mowy o kontaktowaniu zawodników... projekt pikował a teraz wszystko się normalizuje a nawet idzie do przodu! Wiecej optymizmu,trzymamy kciuki! Boss Carver to poukłada!
9 września 2025, 11:08 / wtorek
cooer,
Bez przesady. Kłudka normalnie grał w Zagłębiu od deski do deski (tylko w meczu z Wisłą Płock wszedł z ławki w 2. połowie). Nawet zdążył strzelić gola... Lechii Gdańsk.
Cirkovic nie przebił się do skłądu Ferencvarosu, ale musiał być w treningu skoro w sierpniu pojawił się na boisku w meczu ligowym. Warto przy tym pamiętać, że o ile węgierski klub nie kojarzy się nam jako jakiś potentat to od wielu lat nieustannie grają w głównych fazach europejskich pucharów: 20/21 Liga Mistrzów, 21/22 Liga Europy, 22/23 LE, 23/24 Liga Konferencji, 24/25 LE, 25/26 LE (o włos przegrali awans do LM z Karabachem). Zatem fakt, że Cirkovic w ogóle tam trafił, a nie jakiś polski piłkarz, i to za kwotę 2 mln euro siła rzeczy musi oznaczać, że chłop coś gra.
Jedynie Rodin wydaje się, że może potrzebować nieco czas na adaptację i wejście w reżim treningowy.
Ale to jest przecież całkowicie normalne w takich ligach jak nasza, że te największe transfery odbywają się po zamknięciu okna transferowego topowych lig, a tutaj spadają już zawodnicy drugiego i trzeciego rzutu.
O ile okno nie okazało się spektakularne to z pewnością wygląda to obiecująco, bo wzmocnione zostały wszystkie pozycje, które tego wymagały: środek obrony, lewa obrona, lewe skrzydło. Przy tym udało się utrzymać najważniejszych piłkarzy z Bobcekiem na czele. Teraz jeszcze niech komisja cofnie karę ujemnych punktów i wracamy do gry!
10 września 2025, 18:24 / środa
Stary lis Mandziara...Lechia podobno "zrzekła" się prowizji za Vanję...jasne! Jak na moje to prowizja już dawno w kieszeni tej kurwy...
10 września 2025, 18:49 / środa
Jak ja jeszcze raz usłyszę od kogoś, że za Mandziary było lepiej niż za Urfera to mnie chyba skręci. To przed tego skurwysyna Lechia jest w takiej sytuacji w jakiej jest. To był największy szkodnik w historii naszego klubu. Żaden jeden świetny sezon 2019 nie zmieni tego faktu. Powiem więcej z takim potencjałem to tyle ile Lechia osiągnęła za czasów Mandziary to brzmi jak nieśmieszny żart. Jebał go pies. Zrzekł się 5%, no nie wierzę po prostu. Dobrze byłoby mu dojebać sądownie za defraudacjię środków.
10 września 2025, 19:06 / środa
No kurwa tego jeszcze nie grali.
11 września 2025, 11:48 / czwartek
Jeżeli jest faktycznie to ja się pytam jakim cudem ta menda ma jeszcze wszystkie zęby? Bo na wymiar sprawiedliwości to chyba nie ma co liczyć.
11 września 2025, 12:00 / czwartek
Analogiczna sytuacja może dotyczyć jeszcze należnych Lechii procentów od kwoty transferowej wychowanka Kacpra Urbańskiego.
11 września 2025, 13:01 / czwartek
Zobaczymy, czy to recydywa.
To że miały być jakieś bonusy za Urbańskiego było już wiadomo wcześniej. Redaktor Słomiński musiał dotrzeć do dokładniejszych danych - to 10% od kolejnego transferu czyli to może być jakieś 350tys EUR.
11 września 2025, 13:29 / czwartek
Z tego co czytałem wczoraj na koncie użytkownika portalu X Dawida Dawsona to Mandziara zrezygnował z tych 5% na rzecz wypłaty za transfer w całości a nie w ratach. Klub potrzebował kasy, to zrobili taki deal.
Nie wiem czy to jest prawda ale jest to jak najbardziej możliwe.
W obecnej sytuacji to szkoda takich pieniędzy.
11 września 2025, 14:00 / czwartek
Tak mogło być, ale rozchodzi się o to, że Urfer twierdzi, że takie pieniądze nigdy nie były zaksięgowane na koncie Klubu, a jeżeli z kolei to jest prawdą, to chyba wiem gdzie mogły się podziać...
12 września 2025, 11:28 / piątek
Z plusów to udało się już zarejestrować Cirkovicia, więc może dziś zagrać. Nie wiem tylko czy powinien grać od początku, czy nie lepiej żeby zaczął Sezon, a potem dopiero wszedł nowy gracz.

Kłudka pewnie zagra od pierwszej minuty.
12 września 2025, 12:06 / piątek
Eh, ja bym wolał nie dawać Sezonienki na to lewe skrzydło po raz kolejny, bo widać że się tam nie nadaje, to już mógłby grać za Wjunnyka w ataku.
Zależy na ile jest Cirkovic przygotowany, jak da radę 30-45 minut to ja bym w pierwszym dał Mohameda i najwyżej go wymienił po 45 minutach albo 60
29 października 2025, 16:30 / środa
Mamy zapłacić ponad 2 miliony euro czyli 8,5 miliona złotych dla Conrado i Fernandeza! Co prawda jeszcze się odwołali co CAS ale... nie ma co liczyć, ze to wygrają.Po takim ciosie nawet sprytny Urfer raczej się nie podniesie a Lechia z nim. No chyba że będą chętni na Menę i Bobceka za dobre pieniądze.
29 października 2025, 17:05 / środa
Z Fernandezem to raczej bez szans, ale sprawa Conrado nie wyglądała na taką oczywistą, ja bym jeszcze ewentualnie liczył na ugranie czegoś tu...
12 grudnia 2025, 17:25 / piątek
Przydałoby się parę wzmocnień by skutecznie walczyć o medale. Póki co cisza. I tak jednak priorytetem tego okienka będzie utrzymanie obecnego stanu posiadania (Bobcek, Mena).
18 grudnia 2025, 23:36 / czwartek
Pojawiają się pogłoski o celach transferowych na to okienko, i brzmi to sensownie.

Nie ma planów sprzedaży jakiegokolwiek podstawowego gracza, czytaj - oferty za Bobcka i Menę nie będą akceptowane. Podobno było też zainteresowanie Żelizką (i to z Ekstraklasy, co ciekawe), ale te oferty też były i będą odrzucane.

Do odejścia powoli szykuje się Olsson, któremu zostało pół roku kontraktu - ale podobno jest jakieś zainteresowanie ze Szwecji już teraz, więc można będzie go nawet sprzedać. Pakować się będzie też Sarnawski, który po kontuzji i tak był trzeci w kolejce do grania. Carenko prawdopodobnie też będzie miał skrócone wypożyczenie, bo po powrocie z kontuzji i tak nie grał. Jak dla mnie, mecz w Pucharze Polski pokazał dlaczego nie grał, był zdecydowanie pod formą i nie dziwi mnie, że trener Carver na niego nie stawiał.

Zainteresowany odejściem jest Miłosz Kałahur, któremu kończy się kontrakt po sezonie. Dostał ofertę przedłużenia, ale nie jest nią jakoś mocno zainteresowany.

Do kadry będzie włączony Karl Wendt, który wrócił z wypożyczenia ze Szwecji. W Trelleborgu zagrał w 10 meczach (wszystkich, w których zdążył), pierwsze dwa z ławki a potem pozostałe 8 w podstawowym składzie, łącznie zagrał 757 minut i strzelił dwa gole. To dobra wiadomość, bo nasza liczba środkowych pomocników rośnie do 4, a ostatnio gramy cały czas przy wykorzystaniu trzech.

Celami transferowymi na okienko zimowe są wzmocnienia głównie w obronie - na środek i na bok obrony. Rozważany jest również transfer na skrzydło, czego nie rozumiem tak do końca. Uważam, że potrzebujemy jeszcze jednego środkowego pomocnika, na skrzydłach mamy wystarczającą obsadę.

No i najważniejsze - Rodin miał kontrakt 1+1, i ta klauzula przedłużenia ma być podjęta. I bardzo dobrze, Generał Rodin robi świetną robotę i nie wyobrażam sobie walki o cokolwiek w Ekstraklasie bez Mateja.
18 grudnia 2025, 23:44 / czwartek
Z Carenką pojawiają się sprzeczne informacje w internecie, więc nie wiadomo co z nim będzie, dowiemy się pewnie za dwa tygodnie jakoś.
A co do Wendta, to on w tej Szwecji wszystkie te spotkania grał na skrzydle i pytanie na jakiej pozycji go w Lechii będą rozpatrywać.
Zgadzam się z pozostałymi, których są odpalić, sam myślałem już z tydzień temu, że powinni tamtych gdzieś sprzedać, chociaż za jakieś symboliczne kilkadziesiąt tysięcy, a ściągnąć nowego lewego obrońcę, stopera i środkowego pomocnika albo i dwóch, bo tam braki. No I pytanie jeszcze co z Jaunzemsem, bo nagle do gry będzie trzech prawych obrońców, a on będzie trzeci w hierarchii, więc nie oszukujmy się, szanse na grę będzie miał iluzoryczne.
Ja bym gdzieś wypożyczył najmłodszych, żeby się ogrywali, czyli Szczepankiewicza, Kardasia i Głogowskiego, bo powrót do jednego napastnika sprawił, że już w ogóle nie dostaje minut.
19 grudnia 2025, 09:22 / piątek
Wendt z tego co podaje transfermarkt, to większość meczów zagrał jako środkowy pomocnik - tylko dwa ostatnie mecze był rzucony na lewe skrzydło. A to właśnie na środku potrzebujemy wzmocnienia, więc na moje oko dobrze.

Jaunzemsa czy Kłudkę jeszcze od biedy można by próbować jako ewentualnych zmienników dla Vojtki, myślę że nie byłoby gorzej niż z Kałahurem. Miłosz jeszcze wiosną jakoś grał - może nie dobrze, ale jakoś grał. Z kolei jesień była bardzo kiepska, i zastanawiam się nad potencjalnymi kierunkami dla niego. Niestety, przy obecnej formie, nie widzę szans w Ekstraklasie, raczej kierunek 1 Liga - i w sumie może nawet lepiej byłoby póki co przedłużyć kontrakt, i go wypożyczyć żeby po prostu grał.

Olsson gdyby chciał to podobnie, można by go jeszcze ograć w 1 Lidze, ale wydaje mi się że on wolałby wrócić do Szwecji. Tam grają systemem wiosna-jesień, więc większe zakupy zdarzają im się właśnie teraz - jeżeli chcemy coś zarobić, to może znaleźć się chętny na transfer definitywny.

Sarnawski na pewno out, nie widzę szans na grę. Przyczynił się do awansu mocno, pomógł wygrać derby, ale nie możemy bazować na sentymentach kiedy forma sportowa była wątpliwa. Problem jaki widzę, to że latem znowu będziemy szukali bramkarza, bo skończy się wypożyczenie Paulsena (ciekawe jakie są warunki wykupu, pewnie drogo), i zostaniemy z samym Weirauchem i powracającym z wypożyczenia Gutowskim jako alternatywę, który przecież i tak nie gra - bo w Wieczystej broni Mikułko.

No i w sumie pominąłem jeszcze jedną ważną rzecz - wszystkie ruchy mają być wykonane do 8 stycznia, tak żeby nowi zawodnicy polecieli z drużyną na obóz przygotowawczy.
19 grudnia 2025, 13:24 / piątek
Miłoszek nie jest zainteresowany przedłużeniem kontraktu? Gra w lidze która go przerasta na każdym calu! WON do 3 ligi za worek ziemniaków grać! Może tam zablokuje swoje pierwsze dośrodkowanie...
24 grudnia 2025, 21:23 / środa
Podobno Olsson przechodzi do Wieczystej
2 stycznia 2026, 09:33 / piątek
No i został tydzień do wyjazdu na obóz, i póki co cisza. Pojawiły się tylko pogłoski o transferze Golińskiego z Chojniczanki (środkowy obrońca, za moment 21 lat, w tym sezonie 11 meczów w podstawowym składzie i... 9 żółtych kartek (w tym dwa razy dwie żółte w jednym meczu), w poprzednim sezonie 23 występy i 19 w podstawowym składzie, 5 żółtych), ale jednocześnie krążą plotki że jest nim zainteresowany Górnik Zabrze, i w sumie na tym cisza.

Miały być transfery dopięte przed wyjazdem, do kadry na pewno wróci Karl Wendt, ale co dalej? Cele transferowe swoje, a rzeczywistość swoje.
2 stycznia 2026, 10:58 / piątek
Goliński nie byłby żadnym wzmocnieniem. To melodia przyszłości ewentualnie jak się ogra, rozwinie, przestanie łapać kartki hurtowo. Na dziś potrzeba do obrony kogoś takiego jak Rodin, z doświadczeniem, ograniem w dobrych ligach, który może wejść do pierwszego składu od razu. Póki co o wzmocnieniach cicho.
2 stycznia 2026, 11:39 / piątek
Transfery lubią ciszę. Jest nowy sponsor, utrzymajmy skład z zeszłej rundy i będzie dobrze. A wzmocnienia pewnie będą.
2 stycznia 2026, 12:36 / piątek
Oby, bo ze wzmocnioną obroną i tym atakiem, co jest, już w tym sezonie możemy być świadkami nawet wielkich rzeczy, a co najmniej zadowalających (dla mniej wymagających). Mam nadzieję, że Uri się postara i będzie git.
2 stycznia 2026, 14:22 / piątek
Goliński niemal na pewno jest planowany jako zamiennik dla Olssona, który od dłuższego czasu nie wygląda na szczęśliwego i raczej siedzi ze spakowaną walizką, czekając na swój moment. Myślę że jego warunki fizyczne pozwalałyby mu myśleć o rozwinięciu się do poziomu Ekstraklasowego, szczególnie jeżeli Rodin wziąłby go w obroty i pokazał co i jak, konkurencja nie jest mocna.

Problem w tym, że poza tym jednym transferem - póki co na głęboką ławkę - nic nie słychać. Nawet żadnych pogłosek, nic. I to mnie trochę martwi, bo jednak plany zakładały, że coś powinno się już dziać.
2 stycznia 2026, 20:07 / piątek
Myślę, że nasza kadra jest całkiem niezła i nie ma co oczekiwać rewolucji. Skoncentrować się na przedłużeniu kontraktów z kluczowymi zawodnikami aby potem ich nie stracić tak jak Piłę. O ile ten nowy sponsor to nie jest Al-Khelaifi albo szejk Mansour to nic spektakularnego się tu nie wydarzy.
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.458