TRANSFERY III
strona 36/37
12 kwietnia 2026, 12:16 / niedziela
Nie wydaje mi się aby bramkarz Termaliki był dobrym wyborem. My gramy bardzo wysoko. Nasza linia obrony jest często na 50 metrze więc potrzebujemy bramkarza dobrze grającego nogami i czytającego grę. W tym systemie to bramkarz jest ostatnim obrońcą i musi wychodzić na 30 metr do piłek granych za plecy obrońców w kierunku bramki. Mi się wydaje, ze będą próbowali przedłużyć wypożyczenie Alexa chyba, że ten błyśnie na Mistrzostwach i Angole go sprzedadzą. Czeka nas ciekawe lato. Kilku zawodnikom kończą się kontrakty i wypożyczenia w tym 3 z podstawowego składu. Jak zwykle o jakości przychodzących zdecydują finanse.
14 kwietnia 2026, 10:01 / wtorek
Transfermarkt wycenia Chovana na 200 tysięcy, dla porównania to jest taka sama wartość jaką ma obecnie Bogdan Sarnawski. Można byłoby go do nas ściągnąć chociażby dla rywalizacji, szczególnie że nawet i bez spadku kończyłaby mu się umowa wraz z końcem obecnego sezonu.
3 maja 2026, 09:05 / niedziela
Nowym zawodnikiem Lechii Gdańsk zostanie Bakary Sonko, który niedawno błysnął podczas mistrzostw świata do lat 17. Senegalczyk trenuje z pierwszym zespołem od paru dni.
Chłop ma 195cm wzrostu a po zdjeciu dałbym mu raczej lat 30 niż 18... ciekawy wynalazek!
3 maja 2026, 09:45 / niedziela
Wygląda na to że temat już jest dograny i klepnięty
odnośnik Ja tam do zawodników z Czarnego Lądu to podchodzę z dystansem. Już ten wygląd z podanym wiekiem deko nie pasuje.
3 maja 2026, 09:56 / niedziela
@TECHLG on ma taką...dojrzałą urodę...
3 maja 2026, 10:55 / niedziela
Tam na Czarnym lądzie się szybko dorasta tylko pierwsze 10 lat to ludzkie a potem kolejne to razy 2 ,3 czy 4albo i 7 matematyka nie zna ograniczeń.Z drugiej strony jesli miałby te 25 to może nawet i lepiej bo to najlepszy wiek piłkarski,jak ma jakąś technikę to bedzie miał już siłe co w polskiej kopanej ma duże znaczenie.
3 maja 2026, 15:06 / niedziela
Pamiętacie Razaka Traore? Też podobno miał więcej lat niż podawał, a żałowaliśmy jak odchodził, a nie że starzej wygląda. I trochę lat w tej Turcji pograł ( nie wiem czy jeszcze gra ), to dzisiaj ma chyba jakąś 50- tkę. Nie róbmy problemu tam gdzie go nie ma, każda kobieta wam powie, że opalenizna postarza ;). Bardziej ciekaw jestem czy jest to talent na miarę Razaka czy kolejny Diabate.
7 maja 2026, 13:16 / czwartek
Mam nadzieję że w związku z rozpadem Wieczystej, Antek wróci do Gańska.
9 maja 2026, 15:52 / sobota
Jesli ktoś w tym przechujowym czasie ma chwilę by odczytać to co chciałem odszczekac to zapraszam na mój wpis z 02.09 2025 w tym temacie
Niestety nie odszczekam Oczywiście Rodin nie jest obecnie jedynym problemem , ale kurwa mać !!!
12 maja 2026, 13:19 / wtorek
Pismaki już sprzedały Bobcka do Francji.
trojmiast.pl
odnośnik
23 maja 2026, 11:12 / sobota
Jakub Adkonis z grodziska. Defensywny pomocnik, 18 lat i 44 spotkania w 1 lidze u Pana Stokowca ma dołączyć do Lechii. Nastepny młody rodak, fajnie! Choć to uzupełnienie składu niż gotowy zawodnik.
24 maja 2026, 19:25 / niedziela
Marcin Gałek napisał o Kapicu.. łzy pod sektorem Lechii a następnie podpis w nowym nielubianym w Gdańsku klubie. Kapitań przez duże K nie ma co...szkoda strzępić język. miałem wielki szacunek za jego żywiołowe przemowy a tu ewidentnie nas spuscił z ligi i zaliczył miękkie lądowanie.
24 maja 2026, 19:41 / niedziela
Złotousty kapitan. Pięknie gadał, a na boisku inna rzeczywistość. Wystarczy prześledzić ostatnie 7 meczy i zobaczyć jak gral, maczał palce przy wielu bramkach. Odpuszczał krycie, źle podawał, a najwięcej machał łapami. Kapic i Rodin nas spuścili. Paulsen był po prostu słaby.
24 maja 2026, 19:45 / niedziela
@TECHLG a z kim podpisał?
24 maja 2026, 20:14 / niedziela
Niestety tego nie napisał.. ale jak widać również nasz speaker jest zbulwersowany postawą kapitana. Skoro klub nielubiany to typuje jeden z dwóch żydowskich.
24 maja 2026, 20:27 / niedziela
Jeśli to prawda , a trudno nie wierzyć Marcinowi , to powiem krótko Bronilem tu Rifeta wiele razy Miał u mnie ogromny kredyt zaufania i duże pokłady sympatii
To że po spadku nie chce wracać do 1 ligi zrozumię Ale jeśli jest już z kimś teraz dogadany to dla mnie po prostu nie kapitan , tylko też coś na literę k...a teraz możecie po mnie jechać że wyzywam w końcu jeszcze naszego pilkarza
24 maja 2026, 20:30 / niedziela
Kij mu w oko. Ja tam nigdy nie byłem jego zwolennikiem. Od samego początku machał łapkami. Totalna gra na asekuracje i opierdalanie innych że oni ciągle robią coś źle .
24 maja 2026, 20:32 / niedziela
Ktoś ma informacje, ktorzy zawodnicy, szczególnie obcokrajowcy mieli zapis w umowie o rozwiązaniu kontraktu przy spadku? Myślę, że mamy właśnie odpowiedź czemu od 7 kolejek nic nie ugrali.
24 maja 2026, 20:37 / niedziela
Na Dzienniku Baltyckim bodajże pisali, że piłkarze nie mają takich klauzul spadkowych jak trener. Tym niemniej i bez tych klauzul i z ważnymi kontaktami mogli mieć dość Urfera i mieć wywalone
24 maja 2026, 20:37 / niedziela
Zaraz się okaże, że nasze gwiazdy specjalnie grały piach żeby spaść i podpisać nowe kontrakty z innymi zespołami o ile mają zapisy w kontraktach jak Carver np. Cóż Kapica bardzo lubiłem, uważałem, że to jeden z lepszych piłkarzy jakich mamy w kadrze i nawet miałem wrażenie, że naprawdę się Lechią identyfikuje. Chyba się mocno pomyliłem… Nie mam instagrama itd, ale mój młodszy brat jakiś czas temu, z dwa trzy tygodnie zauważył, że Kapic dodał nowego znajomego z którym grał w Lechii jeszcze w zeszłym sezonie. Ciekawe czy to zbieg okoliczności czy znowu będą razem grać ?
24 maja 2026, 20:40 / niedziela
No właśnie to jest hit, bo Kapic miał jeszcze rok kontraktu czyli musiał mieć klauzule na wypadek odejścia. To już zaczyna się rozjaśniać dlaczego człapali wczoraj. To nie ludzie to...masakra po prostu.
Człowiek sobie myśli żeby się nie denerwować rzeczami na które się nie ma wpływa, ale to jest tak niesmaczne.
Szczury uciekają z tonącego okrętu, ale to nawet nie są szczury, bo oni sami ten okręt zatopili
24 maja 2026, 20:41 / niedziela
Jak to prawda to musiał już być dużo wcześniej dogadany. Obrzydliwe tym bardziej, że pozował na człowieka mocno związanego z Lechią. Te płomienne przemowy i okazywanie przywiązania.
Zobaczymy trzeba poczekać na fakty i konkrety bo to wszystko to jak kurwa zły sen jest...
24 maja 2026, 20:44 / niedziela
@Maszhasz no i chyba wszystko jasne. Nie ma przypadków, są tylko dziwne zbiegi okoliczności.
24 maja 2026, 21:44 / niedziela
Stąd ten wpis o "łzawej opowieści pod sektorem" a z tyłu głowy już wiedział, że jest dogadamy i spadnie miękko. Jedyne czego potrzebował to spadku z ligi i wywiązał się z kolegą rodinem wzorowo. Dla mnie to jest jawny sabotaż, nasza obrona robiła różne cuda przez cały sezon ale ostatnie kilka kolejek to był festiwał dziwnych, absurdalnych wręcz zachowań, nieudolnie brylował w tym rodin. Facet który po prostu był za dobrym obrońcą zeby popełniać masowo takie błędy.
24 maja 2026, 21:55 / niedziela
Przynajmniej zaczynam rozumieć co widziałem. Obrzydliwe. Pytanie kto jeszcze ma klauzule na wypadek spadku?
24 maja 2026, 22:01 / niedziela
A ja naiwnie myślałem, że po prostu u buka grubiej zagrali. Czyli Kapic pewnie Cracovia a Rodin gdzie? Obstawiam Motor albo Koronę. Rozumiem jakby Urfer im blokował wyjazd na zachód i grubą kasę ale na takie gówno się połakomić i zeszmacić?
24 maja 2026, 22:02 / niedziela
Polecam obejrzeć na chłodno jeszcze raz mecz. Fajne kwiatki jak np Rodin odstawia nogę od piłki żeby zawodnik Termaliki ją przejął. Kapic jak podaje przeciwnikom na kontrę przy drugiej bramce, a potem chce założyć spalonego odpuszczając wolnego jak pociąg z węglem Kurzawe. Wojtko kilka kwiatków też miał. Uważam, że ta trójka nas spuściła specjalnie, zobaczymy gdzie znajdą teraz kluby. Paulsen, Kłudka, Nojgi, Sezon byli po prostu ciency i bez formy.
24 maja 2026, 22:05 / niedziela
Cooper z kurvicem trafiłeś idealnie. Tak sobie ułożył życie, pewnie nie przed ostatnią kolejką, ale lekko wcześniej.
24 maja 2026, 22:08 / niedziela
Sorki *.cooer
24 maja 2026, 22:09 / niedziela
Jeśli to prawda to żadna sraka Motor czy Korona Ich miejsce to co najwyżej Łostowice
W Kolumbii by się z nimi nie pierdolili
24 maja 2026, 22:20 / niedziela
Nie no nie wierzę że idzie do sraxy, tam przez tego ich właściciela się zaraz wszystko rozpadnie, raczej ma na tyle instynktu samozachowawczego że tam nie pójdzie.
Jedyny sensowny dla niego wybór to jest żydzew. Niemało kasy, i to na czas, żyć nie umierać
25 maja 2026, 07:10 / poniedziałek
A czy Kapic nie mówiąc o Rodinie wywalonym z Rakowa i Cracovii, są na poziomie drużyny z ligowego podium, do jakiej aspirować będzie Widzew?
25 maja 2026, 16:49 / poniedziałek
"Transfery" na out już się chyba powoli materializują...
- za kasę - Mena, Bobcek, Żelizko
- szczuro-dywersanci - kapic, rodin
- reszta - raczej nikt się o nich nie będzie zabijał.
Transfery na in czas zacząć...
Nie należy spodziewać się szturmu piłkarzy umiejących poważnie grać i szanujących się jednocześnie więc będziemy oglądać tych paralityków, jedyna nadzieja, że znajdzie się kilku młodych, chętnych, ambitnych na dorobku.
Jeśli golodupiec jeszcze na coś liczy i się nie zwija, to niech żydzi na piłkarzy, ale niech sypnie groszem na trenera.
Stokowiec jest do wzięcia, wiem że słabo się Lechia z nim pożegnała, ale to jednak była inna banda mandziarowych złodziei. Suma summarum chyba aż tak drogi by nie był, bo nie awansował - zrobił drużynę na awans, ale klub nie dorósł i na końcu rozgrywek go przyhamował.
25 maja 2026, 19:11 / poniedziałek
Fajnie sie czyta Wasze dywagacje ale poki co to Kapic ma wazny kontrakt do 30.06.27r. I jesli przywalil w chuja jak twierdzicie, skoro deklarowal po meczu, ze dla Urfera nie zagra (osobiscie nie slyszalem ale moze tak bylo), to znajac naszego arcychujowego prezesa, Rifet nigdzie nie pojdzie i przez rok bedzie biegal po plazy a murawy nie powacha. Choc uwazam Urfera za najwieksze zlo naszej Lechii, to mam nadzieje ze zniszczy kariere tego frajera. Po roku w klubie kokosa gdzie on moze pograc?
A potem kUrfer niech wypierdala, byle dalej od Gdanska!
25 maja 2026, 19:29 / poniedziałek
Oby ta sprzedajna szmata " odszczekam to jeśli jego zaangazowanie w spadek bedzie fejkiem" zgnije w klubie kokosa. Mysle że kontraktu nie ma jakiegoś wysokiego. A jak tak bardzo chce odchodzić i uważa sie za wielka gwiazdę to niech za niego płacą miliony euro
25 maja 2026, 20:09 / poniedziałek
Chyba że ma klauzule na wypadek spadku, a skoro pare minut po meczu stwierdzil ze juz w Lechii nie zagra
25 maja 2026, 20:22 / poniedziałek
Może też liczyć na polubowne rozwiązanie kontraktu, bo wie, że Urfera nie bedzie stać na opłacanie kontraktów ekstraklasowych w 1 lidze. Brak wpływów z canal plus itd.
Dziwne, że kilka minut po meczu on juz wie, że nie zagra wiecej w Lechii.
Ciekawe czy w gabinetach coś się dzieje, czy może wiatr hula jak u schyłku mandziary.
25 maja 2026, 22:11 / poniedziałek
Po sprzedazy naszych najlepszych grajkow, Urfera bedzie stac, aby utrzymywac kontrakt Kapica i przez 5 lat...po zlosci. Placac ostatniego dnia przed wypowiedzeniem. W bilonie😉
25 maja 2026, 22:16 / poniedziałek
Chciałbym żeby tak było, ale może się okazać że pieniądze za Bobcka trafią na konto spłat pożyczek właścicielskich, a nie te od regulowania wypłat pilkarzy.
26 maja 2026, 15:24 / wtorek
Wychodzi na to, że kapic nie wybrał żydowskiego kierunku lecz stołeczny...
26 maja 2026, 23:23 / wtorek
Mam takiego wkurwa, że normalnie mam ochotę zrobić zrzutkę na kontrakt tego pajaca. My kibice byśmy opłacali jego kontrakt, ale przez rok nie powąchałby murawy o ile nie ma zapisu, że po spadku może odejść…Gorszy niż pinokio który na Traugutta obiecywał, że zostanie a poszedł za kuchenkę do Wronek. Kapitan kurwa jego mać. I w sumie w dupie mam gdzie pójdzie, zydzew,pejsy,legła czy kurnik.
26 maja 2026, 23:39 / wtorek
To ja od razu dorzucam do ściepy
Niech dla powstrzymania formy , bo nie mówimy o graniu , zapierdala w klubie kokosa Na Przymorzu są fajne trasy Może przy okazji ktoś w jakimś lasku go odjebie
27 maja 2026, 15:35 / środa
Da sie na trenera sciagnac Tomasza Kafarskiego?
27 maja 2026, 15:37 / środa
Bella I pozostali ze sztabu dostali wypowiedzenie. Kewin ma przygotowac zespół do sezonu
27 maja 2026, 18:01 / środa
Kapić twierdzi, że nie wypowiedział tych słów, że został źle zrozumiany...
27 maja 2026, 19:18 / środa
d.g
Wychodzi więc na to że cytując Nikodema Dyzmę
" Oni tu wszyscy mają "firdum dyrdum "
Czyli są pierdolnięci
My jesteśmy pierdolnięci!!! Nie ameba Chłan który odjebal numer a potem grając z Górnikiem w gdyni , płakał jak to mu przykro było odchodząc z Lechii I ten obecny a właściwie już były kapitan który twierdzi że to tylko nieporozumienie , bo banda fanatyków nie potrafi myśleć i rozumieć...
27 maja 2026, 19:48 / środa
czarny66 ano wychodzi na to , że jesteśmy pierdolnięci...pozdrawiam!
27 maja 2026, 22:24 / środa
Albo zrobiło się za głośno o jego odpuszczaniu meczy i teraz przyhamowali z nowym pracodawcą.
28 maja 2026, 10:04 / czwartek
Kapić dosłownie powiedział "Zagrałem ostatni mecz dla Lechii" jeśli twierdzi że tego nie powiedział to kłamie, a jeśli twierdzi że miał coś innego na myśli to jego problem.
28 maja 2026, 10:18 / czwartek
Może to rozumieć należy dosłownie. Po meczu z Termalicą ostatnim meczem był mecz z Termaliką i on stwierdził fakt, że go zagrał, żeby potem nikt się nie czepiał, że odpuścił.