Gdańsk: piątek, 17 lipca 2026

TRANSFERY III

strona 37/38

1 czerwca 2026, 20:36 / poniedziałek
Lechia dostała ban transferowy od FIFA.
1 czerwca 2026, 21:05 / poniedziałek
Przeciez to są jakieś jaja. Tak się nie da funkcjonować.
1 czerwca 2026, 21:11 / poniedziałek
Na pocieszenie - chodzi o jakąś niewielką kwotę opłaty solidarnościowej. To nie powinno być więcej niż 10 tysięcy euro. Podejrzewam, że z transferu Kurminowskiego bądź Mavraja
1 czerwca 2026, 22:39 / poniedziałek
I karuzela w kurwimediach znowu się zacznie...

Czy my się kiedyś doczekamy normalności...?
2 czerwca 2026, 12:00 / wtorek
Wg mediów tercet Bobcek, Mena i Żelizko na celowniku Widzewa...kwota transferu miała by opiewać na 25 milionów euro czyli ponad 100 baniek. Ale wiadomo jak to jest z tą wiarygodnością medialna w sezonie ogórkowym.
2 czerwca 2026, 18:20 / wtorek
Już podobno zdementowane, teraz dla odmiany piszą, że Bobckiem interesuje się Werder Brema i Hamburger SV, Meną Palmeiras, a Żelizką Torino i Bologna
11 czerwca 2026, 08:52 / czwartek
A może by tak Dawidowicza na 1 lige? Wlasnie odszedł z rakowa, furory tam nie zrobił i raczej ciężko bedzie mu znaleźć zatrudnienie. Nie wiem jak bardzo jest odklejony i jakie ma oczekiwania finansowe ale chociaż byłby ktoś z tożsamością biało zieloną.
11 czerwca 2026, 10:35 / czwartek
On chyba celuje w kierunek Włoski i raczej na pewno nas na niego nie stać. Raków płaci bardzo dobrze.
14 czerwca 2026, 20:33 / niedziela
Stolarski zwolniony z Motoru. Czyżby to był wybór Urfera?
14 czerwca 2026, 21:25 / niedziela
Urfi Stokowca nie potrafił przekonać a ma Stolarskiego? Obstawiam, że Mariusz Pawlak tu przyjdzie.
14 czerwca 2026, 21:57 / niedziela
Skoro rozmawiał z Kolendowiczem, to równie dobrze może rozmawiać ze Stolarskim, choć wcale nie jestem do nich przekonany, ich zespoły traciły niewiele mniej bramek niż Lechia choć fajnie grały do przodu.
Co do Pawlaka, to były Lechista i może właśnie kogoś takiego potrzeba
16 czerwca 2026, 12:34 / wtorek
Oprócz Pawlaka media piszą o Brede. A z zawodników to przewija się Słoweniec Luka Gucek.

odnośnik
17 czerwca 2026, 16:57 / środa
22 czerwca odbędzie się posiedzenie w Cas, ale nie te przeciwko PZPN, tylko odwołanie do sprawy z Conrado.
17 czerwca 2026, 17:41 / środa
No to zapewnie szykuje się kolejna przegrana Ufera. Niech on już zwija ten swój cyrk i zniknie z Gdańska. Minęły ponad 3 tygodnie od zakończenia poprzedniego sezonu w którym banda najemników celowo spuściła nas z ligi ale widać, że środowisko kibicowskie już się z tym oswoiło i nie zareagowało na to w żaden sposób. Co niektórzy zaczęli kibicować Uferowi bo wydał jakieś śmieszne oświadczenie w których kreował się na ofiarę całej tej sytuacji.
Za niewiele ponad miesiąc startuje liga a my nic nie wiemy - według mnie to niedobrze wróży na przyszłość. Osobiście cały czas czuję ogromne wkurwienie bo tym co się wydarzyło, po powrocie do ekstraklasy byłem przekonany, że zagościmy w niej na długie lata ale niestety okazało się inaczej. Klubem zarządzają nieodpowiedni ludzie a kilku pseudo piłkarzy biało-zielonych koszulkach również odwaliło cyrk stulecia.
18 czerwca 2026, 10:38 / czwartek
@ciasteczko w punkt. Fajnie, że o tym napisałeś, miło wiedzieć, że ktoś ma podobne odczucia.
Białozielone pozdrowienia kolego.
18 czerwca 2026, 15:41 / czwartek
Podobno Stokowiec był zainteresowany powrotem do Gdańska. Tym bardziej że ma tu mieszkanie . Chciał jedynie znać budżet,cele i plany transferowe ale nikt w klubie tego nie wiedział. Konkretna była Polonia i podpisał z nimi.
Jeśli to prawda, że była opcja z furiatem Feio to jest bardziej chujowo niż myślałem...
18 czerwca 2026, 18:06 / czwartek
To z kim on niby rozmawiał i negocjował? Ze sprzątaczką? Wiadomo, że decyzyjny jest tylko Urfer. Feio to pewnie taki sam fake jak Szwarga.
18 czerwca 2026, 18:51 / czwartek
„Wesoło” jest.. za 4 dni start przygotowań do sezonu.. trenera brak, drużyny brak, transferów brak.. mam co raz większe obawy że w ogóle nie wystartujemy w w tej 1 lidze… i nie dlatego że nagle cud w CAS się wydarzy..
18 czerwca 2026, 18:59 / czwartek
Maruda, z tego co wiem to poza wypożyczonymi nikt nie odszedł. Kadra jest więc zdecydowanie najmocniejsza w 1 lidze i nawet bez trenera sobie poradzimy.
18 czerwca 2026, 20:07 / czwartek
Obawiam się że ta cisza to taka przed burzą.. jakoś znając zamilowanie do terminowych płatności Urfera za chwilę się okaże że będą rozwiązywane kontrakty z winy klubu.. obym tylko był złym prorokiem. Bo skoro w ekstraklasie były problemy to przy obniżonych przychodach teraz nie sądzę aby utrzymał zawodników po degradacji..
19 czerwca 2026, 14:03 / piątek
A po co transfery jak mamy kadrę z 11 czy 12 miejsca w ekstraklasie? Minus kangur w bramce. Zobaczymy w lipcu jak ruszy machina... jestem pewien, że będą głównie odejścia ale kto wie! Może zemsta urfera za spuszczenie nas z ligi bedzie okrutna i zagramy niewolnikami!
23 czerwca 2026, 17:38 / wtorek
Tam na głównej stronie napisali Kurmin dziękujemy. Ja bym to trochę poprawił. Kurmin wypierdalaj. I nigdy nie wracaj. Napisał bym to jeszcze do co najmniej 10 innych. I zawodników i trenerów. Już niestety byłych. Wypierdalać szmaciarze bez honoru. Tylko dopisał bym koniecznie jeszcze Kevina, którego uważam za głównego szkodnika z drugiego rzędu i Urfera śmieciarza i gołodupca.
23 czerwca 2026, 17:50 / wtorek
Nie zgodzę się.
Akurat On za bardzo nie zaszkodził Lechii,a za gola szprotom,szacun.
Są gorsze kurwy,które zjebały nasz klub piętro niżej.
23 czerwca 2026, 20:14 / wtorek
Spora grupa dzisiaj odeszła ale jakby się zastanowić to tylko Tsarenke bym zostawił. Reszta pożegnana bez żalu.
23 czerwca 2026, 20:58 / wtorek
Ale mają zapłon. Przecież już miesiąc temu Urfer mówił, że odchodzą. Zaraz jeszcze dadzą newsa że Carver odchodzi.
23 czerwca 2026, 21:26 / wtorek
Akurat o Carverze to już napisali z półtora tygodnia temu
No i formalnie to oni mają kontrakty do 30 czerwca, więc wszystko jedno kiedy w czerwcu by to ogłosili
23 czerwca 2026, 22:13 / wtorek
O Sarnavskim było wiadomo że odejdzie jakoś od sierpnia, Kałahur też nie jest niespodzianką.
23 czerwca 2026, 22:46 / wtorek
Te odejścia to powinny być rok temu. Ale jak się nie ma kasy to się miało taki szrot i teraz jesteśmy w miejscu w którym jesteśmy … czyli nikt nie wie gdzie. Kalahur to chyba listonoszem zostanie bo jakoś wątpię że piłka nożna to jego powołanie ( wiem wiem Bączek kiedyś listy nosił )
24 czerwca 2026, 15:09 / środa
Klub właśnie poinformował o rozwiązaniu kontraktu przez Vojtko, zostaliśmy bez lewego obrońcy. Może jeszcze warto się przeprosić z Kałahurem, czy lepiej żeby na lewej obronie został wakat?
24 czerwca 2026, 15:17 / środa
No właśnie, kolejna ciekawostka, czy Vojtko miał taki zapis w kontrakcie? Aż się nie chce wierzyć, że nie mając żadnej alternatywy na lewą obronę, Urfer pozwala odejść za darmo kolejnemu zawodnikowi za darmo. Taki filantrop, sobie od ust odejmie, a innemu da...
24 czerwca 2026, 16:53 / środa
No z komunikatu wynika że taki zapis miał. I pewnie cały zaciąg letni sobie takie klauzule powpisywał, w końcu przychodzili do klubu który startował z -5, więc ryzyko było duże.
24 czerwca 2026, 17:07 / środa
@plum, może być jak piszesz, to ma sens, pozdro kolego
24 czerwca 2026, 18:02 / środa
Na ten moment z zespołu odeszło 5 zawodników z podstawowego składu Diaczuk, Vojtko, Rodin, Cirković, Paulsen. Do tego rezerwowy Kurminowski. Wszyscy ze zbyt wysokimi kontraktami jak na warunki I ligi zwłaszcza w stosunku do jakości ich gry.
Szkoda to tylko tego, że Urfer nie był w stanie dostać za Vojtkę, Rodina i Kurminowskiego z 300-500 tyś euro, bo kasa potrzebna na kontrakty nowych zawodników. Ciekawe kto się skusi na tych zawodników.
Swoją drogą na lewą obronę kończy się kontrakt Vitaliy Romana z Ruchu Lwów, którego kiedyś chcieliśmy kupić.
Jeśli zawodnicy mają takie zapisy w kontraktach to z pewnością jest jakaś data do której muszą złożyć oświadczenia i jak sądzę wiele wyjaśni się do 30.06.2026r.
25 czerwca 2026, 12:40 / czwartek
Z tym Romanem przecież była afera kontraktowa, to znaczy Urferowa. Nikt myślący zdroworozsądkowo niestety do nas nie przyjdzie, wzmocnień można co najwyżej na oddziale w Choroszczy szukać. Chociaż na ten moment nie ma się co martwić transferami bo nie możemy ich przeprowadzać. KABARET
25 czerwca 2026, 12:49 / czwartek
Klub istnieje jedynie na papierze...
25 czerwca 2026, 14:48 / czwartek
Tak jak pisze Def. Klub istnieje tylko na papierze. Nie wierzę już w powrót do e-klapy z tym właścicielem, mało tego coraz bardziej realne wydaje mi się, że w ogóle nie przystąpimy do rozgrywek, a jeżeli już to takim składem, że za rok będzie w Gdańsku 2 liga.
Odnośnie sprzedawczyków, ,,kapeć" przestał już całować herb Lechii, a zapałał miłością do paprykarzu, k...a sprzedajna. Jeżeli odejdzie za darmo, to ja już nie mam pytań
25 czerwca 2026, 16:26 / czwartek
Ale dlaczego on ma odejść za darmo? Jeśli ma kontrakt ważny, nie ma klauzuli o spadku, to niech zapierdala w klubie kokosa albo wykłada z paprykarzami siano na transfer. Kutas nas spuścił, a teraz jeszcze wymuszać bedzie?
26 czerwca 2026, 10:53 / piątek
Jak ja czytam, że Vojtko ma zarabiać w Wieczystej 25 tysięcy euro na miesiąc to nie dziwię się, że poziom naszej kopanej jest taki marny. Jasne właściciel płaci z własnej kieszeni ile chce ale to jest chore. Gość rozegrał kilka dobrych spotkań ale więcej po prostu zawalał. Całkiem możliwe, że kontaktował się już wcześniej z Peszkinem. I on miał umierać za Lechię jak tu dostanie siano 3 razy większe?
26 czerwca 2026, 11:08 / piątek
Nie za darmo. Masz informację za wszystkich zapłaci pzpn ;)
26 czerwca 2026, 11:26 / piątek
@Michal dla przykładu bym go zostawił, niech przez rok na ławce siedzi.
26 czerwca 2026, 11:33 / piątek
Jeśli postawiona tu teza, ze Urfer chciał spadku jest prawdziwa to jeden z jego czołowych wykonawców może chyba być spokojny, że prezes o niego zadba? Troszkę trzeba zrobić show, że się kłócą ale w koncu wszystko zakończy się wesołym oberkiem i Kapić będzie mógł całować herb gdzie indziej...
26 czerwca 2026, 12:39 / piątek
d.g., główny wykonawca już odszedł dokładnie w stylu jaki można było w tej sytuacji oczekiwać. Jak widać dalej szukasz. Umów się z Urferem na kawę, to może ci powie jak to było.
26 czerwca 2026, 12:58 / piątek
Zastanawia mnie, czemu ban transferowy nadal wisi. Skoro jest z podobnego powodu, co poprzedni, to już raczej powinien zniknąć. Tamten wisiał jakoś 5 dni, ten wisi od tygodnia i nadal nie zniknął. Chyba że jednak coś grubszego jest na rzeczy
26 czerwca 2026, 13:31 / piątek
@cooer niczego nie szukam i nie wiem do czego pijesz z tym spotkaniem. Jeden piłkarz nie spuścił Lechii to wiedzą nawet małe dzieci. Napisałem że "kłótnia" Kapicia z Urferem o odejście to ściema i to wszystko. Nic nie wiem na pewno a jak Ty wiesz to jesteś lepiej poinformowany z pewnego źródła. Rozumiem, że już jesteś po kawie z Paolo?
26 czerwca 2026, 15:24 / piątek
d.g. rzeczywiście źle trochę napisałem, bez urazy. Kapic to mimo wszystko kapitan, gracz z jakąś tam wartością, więc puszczenie go za darmo (co pewnie nastąpi, niezależnie co klub ogłosi w komunikacie) nie przejdzie bez echa, jak to bylo z Rodinem, który przychodził już tu jako przybłęda, której nikt nie chciał.
26 czerwca 2026, 15:59 / piątek
@cooer jasne spoko!
Jeśli on tak jak Bobcek, Mena czy Żelizko nie ma klauzuli to raczej za darmo nie odejdzie.
Tak myślę...
28 czerwca 2026, 07:56 / niedziela
Nie rozumiem panowie jednego. Część piłkarzy która przyczyniła się do spadku, chce rozwiązać kontrakt za porozumieniem stron, bo nie chce im się grać w 1 lidze i liczą na nowe kontrakty u innych. Czy ich popierdolilo? Przez tą nagonkę medialną oni myślą, że wszystko im wolno. Tam nie ma kto ich złapać za pyski?
28 czerwca 2026, 11:55 / niedziela
Proszę o założenie wpisu nie o transferach ale o ucieczkach z klubu.
28 czerwca 2026, 12:28 / niedziela
A co to kurwa jest, że mając ważne kontrakty nie chcą grać w 1 lidze? A kto nas spierdolił z ligi?
Oni niech więc teraz zapierdalają żeby wrócić. A jak będą robić pod góre to można im umilić życie w inny sposób żeby im się zachciało. Poza tym nie ma żadnych ofert dla tej bandy tylko wymysły pismaków. Niektóre kluby wyczuły okazję żeby ich zagarnąć za darmo. Tu stoję po stronie Urfera - jak mają już odejść to za konkretne pieniądze a nie na życzenie. Bezczelne chuje...a po Sezonie to się nie spodziewałem.
28 czerwca 2026, 20:00 / niedziela
Kurwa kapic nie dość, że miał więcej wolnego, to teraz też go nie ma bo sie rozchorował. Mam nadzieję, że wszyscy przejrzą na oczy i zaczniemy wymagać od pilkarzy i rozliczać ich. Koniec głaskania tych pedałów.
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.041