TRANSFERY III
strona 38/40
29 czerwca 2026, 13:28 / poniedziałek
Ponoć jest chętny Niemiec na Bobcka, oferuje 9-10 milionów ojro
29 czerwca 2026, 14:43 / poniedziałek
Tego "ponoć" to już trochę było. Jak będzie przyklepane to uwierzę.
29 czerwca 2026, 15:19 / poniedziałek
Będzie lipiec to będą ruchy jak otworzy sie okienko.
29 czerwca 2026, 15:32 / poniedziałek
Okienko się otworzy gołodupiec sprzeda co tylko ma jakąś wartość; zrobi wietrzenie magazynów i resztę sprzeda, a następnie sam spierdoli...
A my zostaniemy!
29 czerwca 2026, 21:33 / poniedziałek
To byłoby najlepsze wyjście dla Lechii!
29 czerwca 2026, 22:01 / poniedziałek
Pod warunkiem że zapłaciłby należne pieniądze Ruzomberokowi przy transferze Bobcka, bo jeżeli nie to byłby to zdecydowanie najczarniejszy scenariusz
1 lipca 2026, 07:31 / środa
Kapić ma iść do Pogoni w zamian za dwóch młodzieżowców na wypożyczenie ze Szczecina
Biznes jak ja pierdolę
1 lipca 2026, 08:36 / środa
Jesli z opcja wykupu z jakieś grosze to super inwestycja. Tym bardziej że on i tak nie ma prawa zakładać naszej koszulki
1 lipca 2026, 08:53 / środa
Z niewolnika nie ma pracownika . Kapcie na drogę.
1 lipca 2026, 09:43 / środa
Czym tu się podniecać. Przecież wszyscy pisali, że wokół odejścia Kapicia będzie teatr. Obstawiałem, że odejdzie w zamian za zorganizowanie sparingu z Pogonią z okazji 81-lecia klubu. Jeżeli potwierdzi się to co pisze kol. 600 to byłem blisko.
1 lipca 2026, 11:34 / środa
Żadnych wymian nie będzie. Nikt u teraz nie przyjdzie - mamy zakaz transferowy.
1 lipca 2026, 14:52 / środa
W prezencie od PZPN za cas - ban transferowy
1 lipca 2026, 15:48 / środa
Z całą pewnością to zwykły akt zemsty za CAS, i nie ma to żadnego związku z niepłaceniem wynagrodzeń piłkarzom.
1 lipca 2026, 15:59 / środa
Ewidentnie wygląda to na próbę zastraszenia ze względu na cas. Czyżby jednak szanse w cas nie były wcale małe?
1 lipca 2026, 16:46 / środa
Ktoś się w końcu postawił leśnym dziadom i teraz nam nie popuszczą... wiemy, ze urfer to krętacz ale wiemy też, że pzpn to okropne bagno a -5 pkt to była kara nieadekwatna do czynu. Więc jeżeli ktoś kibicuje w tym temacie pzpnowi a nie Lechii to nie bedzie kibicem Lechii ani teraz ani w tej piątej lidze jakby zaczeli od nowa.
1 lipca 2026, 17:19 / środa
Wiadomo że PZPN to dziady i chcą nas usadzić bardziej.. ale to nie zmienia tego że poszły przelewy z ekstraklasy, dostaliśmy podobno 11 baniek.. i na pensje nie starczyło? Kpina poprostu…
1 lipca 2026, 17:25 / środa
Bzdura, nie chodzi o pensję. Niby zalegamy za jakiegoś zawodnika opłatę solidarnościową.
1 lipca 2026, 17:26 / środa
Wiem tyle ile przeczytam w necie na różnych stronach, na weszlo napisali że zalegają 1,7 mln pensji za maj….
1 lipca 2026, 17:29 / środa
Weszlo Stanowskiego jako rzetelne media....haha gratuluję poczucia humoru
1 lipca 2026, 18:42 / środa
Ktokolwiek napisał że będzie 11 milionów nie wie o czym pisze. A obawiam się, że to był redaktor na tej stronie...
Te 11 milionów to pieniądze które już BYŁY wypłacone przez cały sezon. Urfer już dawno to przejadł, ostatnia transza była z miesiąc temu (a kto wie czy już wcześniej jej nie wypłacił...)
Ban za opłatę solidarnościową jest od Fify (i nadal wisi, od prawie 2 tygodni). Natomiast ten dzisiejszy jest za brak wypłaconych pensji pracownikom. A i podobno część piłkarzy nadal nie dostała pensji za maj. Więc jeszcze dwa tygodnie i chłopaki będą mogli składać wnioski o rozwiązanie kontraktów i Urfer będzie miał tylko dwa tygodnie, żeby to uregulować
1 lipca 2026, 19:15 / środa
Skąd informacja, że aktualny ban to za nie wypłacone majowe pensje? Jakaś abstrakcja. Przeciez oni są pewnie na b2b i pensje za maj otrzymują do któregoś czerwca. Właśnie skończył się czerwiec i to powoduje takie konsekwencje? Przeciez to niedorzeczne.
1 lipca 2026, 20:09 / środa
Chociażby z samego komunikatu, że chodzi o F 0.4, czyli zaległości wobec pracowników. Zresztą po necie (wśród kibiców, nie pismaków) lata info, że są zaległości wobec niektórych piłkarzy. Za maj nie dostali, a wypłaty za czerwiec za dwa tygodnie.
A takie konsekwencje? Cóż, PZPN jest cięty na Lechię, to wiadomo
1 lipca 2026, 20:13 / środa
Paragraf, który przytaczasz ma również inne podpunkty, nie tylko zaległości wobec piłkarzy. Grubymi nićmi to szyte. Ta sama komisja, która teraz nas karze, kilka tygodni temu dała nam licencję na grę w 1 lidze. Wtedy bylo wszystko ok, a teraz juz nie? Inne kluby też tak szczegółowo sa sprawdzane i karane? Znamy odpowiedz.
1 lipca 2026, 20:45 / środa
Jeśli dobrze pamiętam to nadal jest nadzór finansowy, pewnie do końca miesiąca mieli mieć uregulowane (piłkarze lub pracownicy) a najwyraźniej tak nie jest. Zresztą ten ban od Fify też miał szybko zejść, a nadal wisi od prawie dwóch tygodni, więc coś jest na rzeczy z tymi zaległościami.
Oczywiście że inne kluby nie są tak wnikliwie kontrolowane.
1 lipca 2026, 21:30 / środa
Matis, nie pisz bzdur..
5 lipca 2026, 11:39 / niedziela
Podobno 700 tysięcy euro oferowane przez Pogoń za Kapicia to za mało...by prezesa radowało. Chce dwa razy tyle.
5 lipca 2026, 15:02 / niedziela
Patrząc jakie teraz pieniądze krażą w ekstraklasie faktycznie nie jest to zadowalająca kwota. Za gorszych płaci się podobne pieniądze. Z drugiej strony niewolnika-sabotażystę trzeba się pozbyć.
5 lipca 2026, 15:24 / niedziela
On ma 31 lat i rok kontraktu, nikt nie da za niego więcej. Poza tym nie raz nie dwa czytałem na tym forum czy gdzie indziej że tylko macha łapami i nie wraca się do obrony, więc nie wiem czemu nagle miałby być warty więcej. Milion to max, a bardziej realnie 800 tysięcy.
7 lipca 2026, 14:48 / wtorek
Adkonis trenuje z zespołem , może to jakiś promyk ...
7 lipca 2026, 15:59 / wtorek
Adonis....
Gdzieś już słyszałem to imię
7 lipca 2026, 16:01 / wtorek
Jak parafuje aneks do umowy to uznam to za wzmocnienie. Nie mamy młodych z takim doswiadczeniem.
8 lipca 2026, 22:11 / środa
Adkonis to bardzo dobra koncepcja ma 19 lat, jest więc młodzieżowcem a takiego w składzie z przyczyn proceduralnych mieć musimy. Do tego ma już trochę meczów na tym poziomie.
Proponuję jeszcze bez kontraktów (choć z opłatą za wychowanka, tzw. ekwiwalent za wyszkolenie):
1. Pascal Mozie 18 lat,
2. Aleksander Bobek 22 lata,
3. Igor Strzałek 22 lata.
Oczywiście jeśli ich wymagania finansowe są max I ligowe bo na takim poziomie grali.
Po ostatnim sparingu widać, że na sprzedaż jest Bobcek i nikt nie będzie ryzykował jego kontuzji w treningu z drużyną aby transfer się nie wysypał.
Kapić też może odejść ale tylko jeśli kasa będzie się zgadzała (popieram).
Wydaje się, że na lewą obronę będzie próba sprawdzenia Bambeckiego. Oby nie było pomysłu na ponowne zatrudnienie Miłosza Kałahura bo on już postępu nie zrobi i lepiej dać szansę młodemu.
Na gwałt potrzebny środkowy obrońca a nawet 2.
Myślę, że możemy się spodziewać nowego zaciągu z Ukrainy bo nadal obowiązują przepisy, że zawodnicy z Ukrainy mogą tymczasowo zawiesić swoje kontrakty i zarejestrować się w nowym klubie bez zgody dotychczasowego pracodawcy.
Ciekaw jestem czy Urfer wyciągnie wnioski i będzie chciał mieć choćby z 16-18 zawodników na odpowiednim poziomie (co jest niezbędne w treningu aby młodzi robili postęp), bo ostatnie 3 sezony graliśmy 13-14 zawodnikami i po kilku kontuzjach skończyło się dramatycznie.
9 lipca 2026, 06:10 / czwartek
Ten Bobek z ŁKS - byłaby super opcja Skończył mu się kontrakt w Łodzi , ale na nasze realia raczej sfera marzeń
Szkoda że temat tego bramkarza nie był u nas " grzany " rok temu Sądzę że gdyby wtedy pykło , bylibyśmy dziś piłkarsko w zupełnie innym miejscu
14 lipca 2026, 23:06 / wtorek
No to mamy nowego obrońcę :) oczywiście obywatel Ukrainy - 19 letni Danyło Małow.
14 lipca 2026, 23:12 / wtorek
No bardzo jakościowy kilka meczy w piłce seniorów ,to ma byc wzmocnienie?
14 lipca 2026, 23:52 / wtorek
To czy ma jakość to się dopiero przekonamy
15 lipca 2026, 00:40 / środa
Jakości to on ma tyle ile jego nazwisko bez ostatniej litery
15 lipca 2026, 08:13 / środa
Gorszy od Miłosza nie będzie...
15 lipca 2026, 09:02 / środa
Zatęsknisz za Kałahurem, na warunki 1 Ligi był wystarczający. Ekstraklasa go przerastała, to fakt.
15 lipca 2026, 09:19 / środa
Jeżeli broniąc nie będzie stał 3 metry od przeciwnika to już będzie lepszy od Kałahura
15 lipca 2026, 10:31 / środa
Miłosz ma 27 lat i prezentował w tym wieku poziom co najwyżej II-ligowy. Ten Ukrainiec jest 8 lat młodszy, na początek dużo gorszy nie będzie bo się nie da, a możliwości zrobienia jakiś postępów o wiele większe. Wiem że południowo-wschodni sąsiedzi nie mają obecnie dobrej prasy ale dajmy mu szansę.
15 lipca 2026, 12:35 / środa
Mamy aktualnie dwa zakazy- ten od UEFA i od PZPN. Oba aktywne, więc dopóki nie zostaną zdjęte - żadnych nowych zawodników. Na I mecz w I lidze wyjdą juniorzy w składzie. Może w końcu zapunktujemy w pro junior (śmiech przez łzy).
15 lipca 2026, 13:31 / środa
@czarny 66, zrobiłeś mi dzień, jak to ujął Aimar śmiech przez łzy, pozdrowienia koledzy
16 lipca 2026, 13:30 / czwartek
Gruchnęło dzis, że Zwoliński chcialby wrócić do Gdańska. Dla mnie swietna opcja na 1 ligę.
16 lipca 2026, 17:16 / czwartek
Też tak myślę, do tego mądry człowiek i doświadczony zawodnik. I jak mówisz Zwoliński, to kojarzy się z sympatią, nie jak Wolski np.
16 lipca 2026, 18:49 / czwartek
Nie no, wy na serio? Może jeszcze Durmusa, Pietrzaka i Kuciaka. Na trenera Badię, no i może Rodina uda się namówić na powrót, choć co prawda on z "Bandy chuja II" ale za to najbardziej zasłużony. I może Conrado z Radomiaka podkupimy,
16 lipca 2026, 19:23 / czwartek
Żarty żartami, ale Gajos jest do wzięcia, i w Wieczystej był jedną z głównych postaci prowadzących do baraży i awansu.
16 lipca 2026, 19:29 / czwartek
Przepraszam Ale Gajos ma już 87 lat i najlepsze role pewnie za sobą
Urfer stawia na młodzież
16 lipca 2026, 19:42 / czwartek
Możliwe że niedługo w firmie zwolni się stanowisko "doświadczonego kapitana - rozgrywającego w środku pola", więc jeżeli Gajos przyszedłby za pół darmo, to może Urfer przymknie oko na PESEL
16 lipca 2026, 23:35 / czwartek
Żadnych Zwolińskich i Gajosów. Ich czas minął.
Zwoliński w sezonie 2024/2025 był w I lidze w Wiśle i z tego co pamiętam to szału tam nie było (10 goli i 5 asyst). Ale teraz jest po roku siedzenia na ławce w Turcji. Ma 33 lata nie jest tani w utrzymaniu i marnuje dużo sytuacji. Ja zdecydowanie wolę aby w pierwszych meczach szansę dostał jeden z naszych młodych. A na koniec okienka jak ma ktoś przyjść to nowy Bobcek (21-24 lata zdrowy do biegania i pressowania z przyzwoitą techniką i motywacją do rozwoju).
Gajos jest już po 2 stronie kariery. Budowanie na nim środka pola jest bez sensu.
Jeśli ma być 2 starszych zawodników to proponuję jeden na reżysera gry (jeśli Kapić odejdzie) z bardzo dobrą techniką i dobrym przeglądem pola a 2 na środek obrony silny fizycznie i z charakterem, ustawiający młodych w obronie.