Gdańsk: piątek, 11 września 2026

TRANSFERY III

strona 40/45

11 sierpnia 2026, 17:42 / wtorek
Spamuje dzis,

Wg Tomasza Włodarczyka,
Artur Szach (Karpaty Lwów) ma zostać nowym zawodnikiem Lechii Gdańsk. 21-letni ofensywny pomocnik jest już w drodze do Polski na testy medyczne.
11 sierpnia 2026, 17:53 / wtorek
Artur Szach (Karpaty Lwów) ma zostać nowym zawodnikiem Lechii Gdańsk. 21-letni ofensywny pomocnik jest już w drodze do Polski na testy medyczne.

Holewiński też już na testach medycznych.
11 sierpnia 2026, 19:08 / wtorek
Czyli szach mat...
11 sierpnia 2026, 19:25 / wtorek
I jeszcze jakiś stoper Nazwisko trudne
Beskorowajnyj Kurwa Jak się tego nauczyć?
11 sierpnia 2026, 19:28 / wtorek
Jak my będziemy to przed meczem krzyczeć? Albo jak bramkę strzeli? Ja pierdole
11 sierpnia 2026, 19:49 / wtorek
Jakby Kapic zagrał i strzelił to byście krzyknęli?
11 sierpnia 2026, 20:02 / wtorek
...chuj się łatwiej krzyczy niż Beskorowajnyj...
11 sierpnia 2026, 20:06 / wtorek
Może bez kory, albo okorowany ;)
11 sierpnia 2026, 20:27 / wtorek
Czyli ciągną jednak zaciąg Kozaków... tfu, chciałem napisać Ukraińców.
Może on będzie Beskonkurencyjny się zwać.
Potrzebni jeszcze... W bramce Nepopustil, w obronie Zapora i w napadzie Napała i gitarrra.
11 sierpnia 2026, 20:41 / wtorek
Trochę klubów już zaliczył przeważnie wypożyczany...
11 sierpnia 2026, 22:37 / wtorek
@cooer: kto?
12 sierpnia 2026, 08:07 / środa
Oprócz wymienionych powyżej jeszcze 2 jedzie.Szkoda że zabraknie czasu na zarejestrowanie przed Chorzowem.
12 sierpnia 2026, 16:36 / środa
Już tak było że wysiadali z samolotu i wskakiwali do składu...
Jeszcze mało ich... ;-)
13 sierpnia 2026, 09:13 / czwartek
Prezes wykłada 650 tys euro na młodzieżowca z albani! A wy mówicie, ze on pusty....

Kevin Dodaj z levskiego sofia. Skrzydlowy/napastnik. Albański talent który przepadł w Bułgarii.
13 sierpnia 2026, 09:16 / czwartek
Dodam tylko, ze informacja pochodzi z albańskich kont pilkarskich więc kwoty nie muszą być prawdziwe...pilkarz zreszta też! Dopóki nie wyląduje w Rębiechowie. W albanii 56 spotkanie 11 goli, 3 asysty. 4 mecze w LKE i 2 gole...transfer za 450 tys do Bułgarii a tam przepadł jak pisalem wyżej
13 sierpnia 2026, 10:25 / czwartek
Minusem jest jego paszport, bo to albo oznacza że Mena odchodzi, albo że będzie grał naprzemiennie z Sonko (co łatwe nie jest bo to różne pozycje)
13 sierpnia 2026, 10:46 / czwartek
Sonko na razie nie gra :). Jest tylko na boisku
13 sierpnia 2026, 12:11 / czwartek
Co do napastnika to Piątek jest do wzięcia bo w Katarze go już nie chcą.
13 sierpnia 2026, 12:59 / czwartek
Piątek? On dostaje podobno 4mln ojro za sezon, zejdźmy na ziemię.
13 sierpnia 2026, 14:33 / czwartek
Co do Piątka - a co szkodzi obiecać ???
13 sierpnia 2026, 15:09 / czwartek
Aby całkowicie nie zapanował ruski mir, nie było czeskiego filmu ni greckiej tragedii, Lechii potrzebny jest jako właściciel święty turecki, a jako sponsor szach perski. Ale czy ukraiński Szach jako piłkarz coś wniesie i w czymś pomoże. Dalibóg nie wiem, ale daj Boże!
13 sierpnia 2026, 15:16 / czwartek
Jaki wynik będzie takiego działania: Kevin Dodaj, Camili odejmij?
13 sierpnia 2026, 16:31 / czwartek
Żadnych muslimow w Lechii, jednego nawet kapitanem obwołali przy akceptacji trybun, skończyło się wiadomo jak
13 sierpnia 2026, 17:10 / czwartek
Niejaki Pllana ( jakoś niczym szczególnym nie zapisał się w mojej pamięci, chyba że tym, że jak każdemu bałkańcowi nie można mu ufać) podpisał kontrakt w Szwajcarii, to ja życzę Ci kozi bobku, abyś w pierwszym meczu zerwał wszystkie możliwe więzadła. Odszedłeś ch..u wtedy gdy klub potrzebował pomocy, zachowałeś się jak powyżej. Przyjdzie czas ze wspomnisz gdzie byłeś i co straciłeś bezpowrotnie. ,,...miałeś chamie złoty róg, miałeś chamie czapkę z piór..."
Wcale mi się nie podoba, że kolejny kozojebca ma wylądować w naszej Lechii, ale cóż... przez działania superprezia nikt nie chce tu przyjść, tylko sami jacyś desperaci
13 sierpnia 2026, 17:24 / czwartek
Czarny74 w punkt !
13 sierpnia 2026, 17:59 / czwartek
Panowie nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora, Krasic też z bałkan był i dobrze go wspominam :-) Ja i w gdyni znam porządnych ludzi :-)
13 sierpnia 2026, 19:01 / czwartek
Porządni ludzi z Gdyni nie kibicuja świni
13 sierpnia 2026, 19:39 / czwartek
Nie dla kozojebców z Bałkanów ale tak dla piłkarzy Karpat Lwów...oni słyną z pięknych opraw banderowskich. Wujkowie Stefan i Roman to ich idole...ale to chyba nieważne? Liczą się umiejętności przecież tylko...
13 sierpnia 2026, 20:32 / czwartek
@castorp dokładnie chodziło mi o tych którzy tam mieszkają a kibicują Lechii
13 sierpnia 2026, 20:48 / czwartek
@d.g. co warte są ,,szoszony", to pokazali już niejakie Chlany, Winyuki, Żelazka i inni, ale to są tematy chyba wszystkim znane i nie trzeba po raz kolejny pisać o tych miernotach. Jakoś sobie nie przypominam żeby ktoś ostatnio pisał pozytywnie o ukrach, albo był zachwycony kolejnym zaciągiem miernych grajków zza wschodniej granicy. Wszyscy mamy gorszy czas choćby tylko z powodu tego co odwaliły wkłady i tego następstw, ale pewnie niektórym też życie nieźle dop...la, więc może nie trzeba być takim starym tetrykiem i do wszystkiego się przy...lać? Sory za starego, za tetryka już nie
13 sierpnia 2026, 20:53 / czwartek
@czarny74 jasne taki mamy klimat niestety...
13 sierpnia 2026, 21:11 / czwartek
@d.g. z pełną powagą ... szacun. Spodziewałem się jakiejś zjebki, albo kultowego w...aj. Pełna klasa, pozdro brachu.
13 sierpnia 2026, 21:40 / czwartek
Urfer z wlasnej kieszeni przeznacza na wzmocnienia 2 mln euro. Niesamowite skąd on wyciaga te pieniądze i czemu tego nie robił jak miał nóż na gardle od pzpnu?! Chytry traci dwa razy. Choć może zakłada, że zaraz sprzeda bobcka i kasę odzyska. Podobno za bramkarza z pogonii też musiał solidnie zapłacić.
13 sierpnia 2026, 21:49 / czwartek
Chyba większość z nas wolała by młodych polskich zawodników niż zbieraninę od kresów po morze Czarne i Adriatyk. Ale polski młody piłkarz jest towarem drogim stąd zamienniki zagraniczne. I tu się kłania totalne olanie szkolenia przez Lechię na przestrzeni ładnych kilkunastu lat ale to temat rzeka. Nie mam pretensji do tych chłopaków którzy z konieczności grali w pierwszych 3 meczach sezonu, tak po prostu to nie ich rozmiar kapelusza z uwagi choćby na ich wiek. Będziemy skazani na te wynalazki Urfera czy się nam to podoba czy nie. A jak prezes ponownie będzie miał obsuwy w wypłatach to sytuacja z puszczenie 7 meczów się zapewne powtórzy i co do tego nie mam nawet złudzeń.
14 sierpnia 2026, 19:05 / piątek
Ludzie obudźcie się. Teraz każdy piłkarz to kontraktowiec. Wiem że wszyscy chcieliby wychowanków co bedą za Lechię poty wylewać i walić punkt za punktem . Ale powiedzcie gdzie oni są? Tych co mamy są po dwóch meczach 0:6. Czasy się zmieniły. Zna ktoś drużynę na wychowankach? Nie ma sianka nie ma granka. I to przede wszystkim musi zrozumieć nasz prezio. Wyczarował Mene czy Bobcka i paru innych którzy dopóki było sianko to coś dawali od siebie. Na duże nazwiska,zwłaszcza polskie bo te są strasznie przepłacane , to u nas nie ma szans .Więc niech wyciąga z kapelusza byle mieli jakiś poziom. Póki co jesteśmy na naszego prezia i "kapelusz" niestety skazani. Pozdro
18 sierpnia 2026, 12:27 / wtorek
Okorowany albo niepokorny albo ... kolejny szrot z Ukrainy w Lechii
18 sierpnia 2026, 12:56 / wtorek
Nie rozumiem czemu nazywamy kogoś szrotem zanim odbył choćby jeden trening, a co dopiero wystąpił w jakimś meczu.
18 sierpnia 2026, 15:37 / wtorek
Pożyjemy zobaczymy...po ostatnich naszych stoperach to chyba gorzej nie będzie a może byc tylko lepiej. Kiedyś klątwa musi się do kurwy nędzy skończyć. Ostatni prawdziwi środkowi to byli Augustyn i Nalepa.
18 sierpnia 2026, 15:45 / wtorek
@pllum, może dlatego, że mam dosyć ukrów w składzie Lechii, może dlatego, że im najnormalniej w świecie nie ufam bo znam historię i współczesną i średniowieczną, bo widzę co się dzieje od wybuchu wojny za naszą wschodnią granicą? Bo pamiętam nasze niedawne gwiazdy Chlań, Żelizko, Wynuyk. Bo nie ma bardziej nie wdzięcznego narodu od tych szoszonów. Pierwszy rok od inwazji na Ukraińcy przetrwali w dużej mierze dzięki naszej militarnej pomocy, czołgi i samoloty były zabytkowe to prawda, ale całkiem dobrze sprawdzały się na polu walki, był też dużo nowszy sprzęt, że wspomnę tylko o krabach, czy jednych z najlepszych na świeci wyrzutni rakiet itp. Przyjęliśmy pod dachy przestraszone, znerwicowane kobiety i dzieci, itp.
Jak szoszony nam odpłaciły? Afera zbożowa to był dopiero początek, czczenie banderów i innych zbrodniarzy, próba wykluczenia Polski w Europie i nie tylko. A teraz jak brakuje im pocisków, to Polska znowu jest bratnim krajem i musi ich wspierać, bo przecież oni walczą dla całej Europy, pie...lenie. Wystarczy? Czy mam pisać dalej? Bo tematów można mnożyć.
Chciałbym widzieć Lechię bez ukrów i bez bałkańców. I nie pisz mi że nie stać nas na Niemców czy Hiszpanów, bo są inne nacje które można by zaangażować gdyby nie zj...ny PR.
18 sierpnia 2026, 16:11 / wtorek
Niezła lista grzechów jak na jednego środkowego obrońcę
18 sierpnia 2026, 16:53 / wtorek
Ich tu ściąga Pinokio, a nie, że sami pragną grać w Lechii. Dopóki Pinokio będzie w klubie, dopóty będzie nawóz różnej maści i nic z tym nie zrobimy.

Urfer wypierdalaj!
18 sierpnia 2026, 17:02 / wtorek
Dobrze że Urfer rusków tu nie ściąga, choć ma tam powiązania. Dopiero by się działo.
Stegowany, niezła lista, a gość ma dopiero 27 lat... Pomyśl ile więcej na sumieniu ma taki 32 latek... Dobrze, że przychodzą Ci młodsi...

Ufer wypierdalaj!
@stegowany, jednego? Ty tak serio? Wiesz co kolego, do niedawna też starałem się oddzielać dobrych od złych, ale po ostatnich akcjach pseudo gwiazdorów ( Żelizko, Winyuk ) i wcześniejszych ( Chłań ) po prostu mi się ulało jak dobrze nażartemu niemowlakowi. I niestety w takiej sytuacji patrzę na ukrów całościowo jako naród, nie chodzi o jednego obrońcę. I mogę Cię zapewnić, że jeżeli ten nowy okaże się uczciwy i lojalny wobec naszego klubu, to będzie miał mój szacunek, ale tak jak trudno mnie zniechęcić, tak jeszcze trudniej mnie zachęcić, także wybacz, ale to nie rokuje. Tak jak pisałem wcześniej ukry i bałkańce niech trzymają się z dala od Lechii, choć pewnie Urfer ściągnie kolejnych przedstawicieli tych nacji, to ja będę pamiętał kto w perfidny sposób spuścił Lechię i jak się zachowali gdy klub potrzebował ich w 1 lidze, a można było inaczej, patrz Mena
18 sierpnia 2026, 17:13 / wtorek
czarny74 z całym szacunkiem ale problem jest inny. Rodin potraktował Urfera jak gówno, nastawił trenera, kapitana i pewnie jeszcze kilku zawodników przeciwko niemu. W efekcie doprowadziło to do spuszczenia klubu. A co zrobił Pan Prezes? Wypierdolił tego człowieka w kosmos i zrobił mu tu piekła na ziemi? Nie, powiedział: "Matej puszczę cię tylko błagam nie mów nikomu co tu się odpierdoliło". Wyszedł na kompletnego idiotę i dyletanta. martwiącego się tylko własnym wizerunkiem, nie umiejącego zarzadzać ludźmi, zadbać o swoje. Urfer po tej sprawie z Rodinem jest zerem, durniem, niekompetentnym nieudacznikiem i żaden piłkarz do końca jego zycia nie potraktuje go już poważnie. Nie możesz winić Żelizki, Wjunnyka a tym bardziej Chłania za to.
18 sierpnia 2026, 17:46 / wtorek
@cooer, co do Urfera pełna zgoda, co do Winyuka i Żelizki to jednak ch...wo się zachowali, nie pomogli się utrzymać, a jak Lechia spadła i na początku byli naprawdę potrzebni to jeden całkiem olał, a drugi pozorował grę w dwóch pierwszych meczach, a później stwierdził, że jednak nie chce mu się grać, k...wa biorą kasę i nie chcą grać? Jeszcze w takiej sytuacji w jakiej jest Lechia? Banda ch.ja, najemnicy bez honoru ( może i z honorem, nie wiem jakie smartfony używają )
I znowu, Mena gra i zap....la, można? Można.
Chłań to osobny temat, Lechii nie spuścił, ale olał i mataczył, a w meczach z Lechią w PP i lidze pokazał jaką jest p...dą. To jest tylko i wyłącznie moje zdanie, szanuję inne poglądy, nigdy nie twierdziłem, że mam abonament na nie omylność. Pozdrawiam cię serdecznie brachu.
18 sierpnia 2026, 17:46 / wtorek
AMEN
PO STAROPOLSKU....
URFER!!! CO!!! WYPIERDALAJ!!!!!!!
18 sierpnia 2026, 17:57 / wtorek
Rodin, Kapic i inne tak samo wysrały się na Urfera jak i na nas wszystkich
Ten Ukr na pierwszą ligę wygląda na ...kozaka.
Szafowanie, że wszyscy Ukry są tacy i sracy to podobnie sensowne jak kiedyś się mówiło że każdy Polak to złodziej na zachodzie, słabe.
Nawet powiem Wam, że z tych Ukrainek co przyjmowałem ich ze 20 jak wojna wybuchła, były bardzo różne osoby, jedne przesympatyczne, doceniające pomoc, a były też roszczeniowe raszple które miałem ochotę kijem przegonić. W każdym kraju są różni ludzi, niby banał, ale warto o nim pamiętać, pzdr
18 sierpnia 2026, 18:08 / wtorek
@edwin, pełna zgoda, w każdym narodzie są ludzie, którzy zasługują na szacunek i uznanie. Historia pokazuje, że nawet w III Rzeszy byli żołnierze, którzy pomagali cywilom z wrogich narodów. Tylko Lechia jakoś jeszcze nie trafiła na takiego ukra, same chujki dorobkiewicze. Tak jak pisałem wcześniej, jeżeli nowy okaże się uczciwy i lojalny zyska mój szacunek, ale będzie musiał na niego ciężko zapracować
Pozdr Edwin, zdrówka brachu
18 sierpnia 2026, 18:22 / wtorek
Edwin... brachu...
W latach 90 jeździłem do szwabów zarabiać... nas traktowali jak podgatunek... a szoszony mają u nas jak w juesej...
Nie porównuj proszę... XXIw wiem... inne czasy... ale naprawdę nie trafił nam się jeszcze żaden co by uszanował święte barwy
Na tą chwilę na najbardziej uczciwego wyrasta kartelowy cwaniak
1 ..... 38 39 40 41 42 ..... 45
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.022