TRANSFERY III
strona 41/43
18 sierpnia 2026, 18:30 / wtorek
Mena rzeczywiście zdaje się rozumieć wagę klubu w którym gra bardziej niż nie tylko dotychczasowi faktycznie marni w ocenie charakterologicznej Ukraińcy ale nawet bardziej niż wielu naszych rodaków. Zobaczymy. Nie skreślam nowych na starcie tylko tyle.
Pzdr Panowie, też zdrowia dużo życzę
18 sierpnia 2026, 19:08 / wtorek
Czarny74, Bobcek, Zelizko i Mena uwierzyli Urferowi i przedłużyli kontrakty. Chłań mu podziękował. Pewnie teraz ma niezłą zabawę jak widzi co się dzieje. Błędu wspomnianej trójki już nikt w przyszłości nie powtórzy i nie ma to nic związku z Lechią. Rodin pokazał niestety jak należy postępować z golodupcem i inni skorzystają z tej lekcji. Nie ma to nic wspólnego z byciem Ukraińcem, jeszcze nam sieczki Brauna w Lechii brakuje.
18 sierpnia 2026, 20:04 / wtorek
A nawiązując do temtu...
Ten stoper Danił Bezkorcośtam to z ekipy co jakieś mistrzostwo u20 zrobiła... i o ile mnie pamięć nie myli to już mieliśmy wkłada z tej ekipy... chyba prawego obrońcę... i nie pograł nic... albo niewiele... bo cieniutki był... więc nie widzę zbawienia w tym wzmocnieniu...
18 sierpnia 2026, 20:06 / wtorek
Iwan Żelizko wzbudza zainteresowanie klubów Ekstraklasy (Raków, Motor, Korona) natomiast Lechia Gdańsk nie schodzi z ceny za Ukraińca: 5 milionów euro.
Bardziej prawdopodobny wydaje się zagraniczny transfer. Trwają rozmowy z klubami z MLS, Belgii czy Turcji. @Meczykipl
18 sierpnia 2026, 20:22 / wtorek
Z tej mistrzowskiej U20 to już dwóch mieliśmy... Bułeca i Musolitin... jak wiemy szału nie zrobili. Może do trzech razy sztuka?
Już było to rozkminiane... jacy sensownie gracze tu przyjdą? Mamy swoich, młodych Polaków, ale ci wiadomo, mogą dopiero uczyć się i próbować podwyższać swój poziom.
18 sierpnia 2026, 20:48 / wtorek
@cooer, z Chłaniem pewnie pamiętasz jak było, mamił kibiców i zarząd, że rozważa przedłużenie kontraktu w Lechii, a za kulisowo jak ta kurwa rozsyłał pytania czy go nie chcą, w końcu wylądował u żaboli, oczywiście po wygaśnięciu kontraktu. Wił się i mataczył jakby węża w dupie miał, dlatego też go wymieniłem jako przykład. Do Bobcka nic nie mam, chyba jako jedyny zapi...lał w każdym meczu, gdzie inni wyraźnie sabotowali grę. Bałkaniec o którym piszesz jak dla mnie nie pokazał nic poza tym, że ma kibiców Lechii w dupie. Jeżeli chodziło mu o brak kasy, to i tak po upływie dwóch m-ęcy by ją dostał. A polityki nie uprawiam, także wzmianka o Braunie chybiona. Zdrówka kolego.
18 sierpnia 2026, 21:51 / wtorek
@Czarny74
Pozwolę sobie nie zgodzić się z Twoimi zarzutami wobec piłkarzy. Pominąłeś podstawę podstaw. To są pracownicy kontraktowi/najemnicy/własność agencji*. Rozumiem że Ty oprócz gry zgodnie z umiejętnościami wymagasz przywiązania do klubu ale tego nie będzie. Kariera piłkarza jest względnie krótka i każdy chce ją wykorzystać na maksa. To że Chłań, Żelizko czy Wjunnyk chcę czy chciał zmienić klub to coś normalnego. Ja Maksa bardzo dobrze wspominam i niech mu się wiedzie. Jedni odejda z klasą inni bez ale będą odchodzić, zwłaszcza że Lechia niestety jest już znana piłkarskim świecie z walenia w uja z wypłatami. Ile to było buńczucznych zapowiedzi, że ten i ten ani grosza nie dostanie, a ja wiedziałem że klub odda im kasę w zębach, bo kontrakt to kontrakt. Najpierw menda, a teraz urfer lecą w kulki i czasem się nie dziwię wkładom że się zachowują jak zachowują. To jest zło pierwotne. Dopóki się tego nie pozbędziemy to będzie to tak wyglądać. A jazda po Ukraińskich czy Bałkańskich chłopakach ( poza kapciem) tylko ze względu na narodowość jest słaba. Dajmy im szansę. Może któryś z nich to drugi Bobcek albo Haraslin.
* niepotrzebne skreślić
18 sierpnia 2026, 23:34 / wtorek
@ISD, jeśli chodzi o Chłania, też bym go miło wspominał, gdyby zachował się jak facet z jajem, jasno powiedział, panowie kontraktu nie przedłużę, jestem młody chcę się rozwijać, chcę też zarabiać lepszą kasę, a Lechia mi tego nie da. Ale nie, przeciągał zwodził do końca kontraktu. Zapomniałeś kolego jaka była jazda po nim na forum? Mógł odejść z klasą, a odszedł jak miękka faja. Jeśli chodzi o piłkarzy, faktycznie to są pracownicy kontraktowi, i w moim odczuciu kontrakt obowiązuje obie strony, klub ma płacić na czas, czego niestety nie robi, ale i tak z uwagi na nadzór finansowy musiał płacić po dwóch m-ach, można to przeżyć bo za najniższą krajową nie grają. Ale przejdźmy do obowiązków piłkarzy, mają grać. Czyżby? Jaunzems niewiele pograł, leczył się na koszt klubu i jeszcze pozwał klub o kasę do FIFY. Ale okazuje się, że jak piłkarz ma focha to też nie gra, bo mu się nie chce, to dlaczego klub nie może pozwać piłkarzy za niewywiązywanie się z warunków kontaktowych? To jest chore, FIFA broni piłkarzy, a kluby kto broni? A ukry i bałkańce to wykorzystują. Do kapća trzeba dodać też Pllane i tfu...rodina. Tak ja to widzę. I nie bronię Urfera, byłem jednym z pierwszych, którzy się na nim poznali. Pozdro kolego, dobrego.
19 sierpnia 2026, 08:11 / środa
"A ukry i bałkańce to wykorzystują..."
Dodalbym jeszcze Lotyszy (Jaunzems), Turkow (Durmus), Hiszpanow (Fermandez) i Brazylijczykow (Conradao).
Jak cofniemy sie troche w czasie to do listy mozemy dopisac Austriakow (Friesenbichler) i Polakow (Wolski).
Na szczegolne wyroznienie zasluguje Huber "pinokio" Wolakiewicz.
Moim zdaniem istnieja dwie drogi:
1. Nie robic kominow placowych i placic na czas
2. Nie podpisywac kontraktow z wyzej wymienionymi nacjami
O szkoleniu mlodziezy i opieraniu sie na pilkarzach z regionu nie bede pisal, bo to od lat lezy.
19 sierpnia 2026, 08:31 / środa
Jest jeszcze trzecia najlepsza droga. Mieć prezesa/właściciela który nie jest gołodupcem, umie zarządzać klubem i ludźmi.
19 sierpnia 2026, 10:18 / środa
Zapomnieliście dodać naszego wspaniałego Waldusia, który miał zbawić Lechię i być wzorem do naśladowania dla młodzieży a jak było to każdy z nas pamięta jak pięknie doił nasz klub
19 sierpnia 2026, 12:07 / środa
@cooer, w punkt. Oby się to ziściło, ale tak jak d.g. i kilku innych kolegów pisało na tym forum Lechia zdaje się być klubem przeklętym, jakby ktoś rzucił na klub klątwę i co jeden właściciel to lepszy popapraniec - chachulorz'
19 sierpnia 2026, 13:35 / środa
@ Matis LG ale frotkę nosił i całował...
19 sierpnia 2026, 13:45 / środa
Vijunyk dostał zgodę na transfer do kielc. Ciekawe ile urfer wywalczył za niego...
19 sierpnia 2026, 16:14 / środa
Do tego Bobcek i Żelizko i portfel staje sie dość pelny i budżet powinien załatać wiele dziur. Sprzedać ich jak najszybciej za dobrą cenę i ściągnąć nowych.
19 sierpnia 2026, 16:57 / środa
Pewnie ciągle marzy o Legii. Czyżby nie sledził, ze mają tam teraz nadmiar napastników?
20 sierpnia 2026, 09:50 / czwartek
Wychodzi na to, ze tata agent to zły agent jak z khaniem... Vijunyk przelicytował w kielcach z warunkami i podają, że transfer może nie wypalić. Urfer juz sianko liczył a moze zostać z niewolnikiem.
20 sierpnia 2026, 14:06 / czwartek
Zapłata za transfer dla Lechii to mniej pieniędzy dla zawodnika i jego agenta. Nawet ojciec Wjunnyka traktuje już Urfera jak śmiecia i pewnie zaraz wymusi rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron.
20 sierpnia 2026, 15:39 / czwartek
Same wychodzące transfery …. A nam potrzeba ( wiemy wszyscy że ławka nie istnieje od czasów Urfera ) do podstawowego składu co najmniej : obrońcy, def pomocnika, skrzydła i napastnik plus 5 na ławkę. Więc Urfer kasy na to nie ma. To jak prowadzony jest klub świadczy przykładowo brak możliwości ( mamy 5 kolejkę ) zakupu koszulek. I na bank nie jest to wina dostawcy a raczej brak kasy na tą dostawę. Dla mnie Urfer i jego projekt to tragedia. Zero szkolenia, zaciąg Ukraińców ( najlepiej wypożyczenia bo to za free ). Każdy wie jak jest. Dno padaka …
20 sierpnia 2026, 16:01 / czwartek
I dopóki gołodupiec jest u steru, to nie spodziewajmy się zmian na lepsze, co najwyżej tylko gorzej, choć wydaje się to niemożliwe, bo od dawna klub wizerunkowo i organizacyjnie ciągnie dupą po piachu.
Kuchar, mendziara i pinokio, pięknie ro......ście to co kibice w pocie czoła i z własnej kieszeni odbudowali. Jesteście pi......ymi pasożytami, chachmentami z którymi nikt szanujący się nie chce robić biznesu. Choć to ostatnie cofam, bo nie chcę obrażać braci po szalu z klubu biznesu, którzy własne pieniądze przekazują z miłości do klubu, a nie z zaufania i sympatii do pinokia
20 sierpnia 2026, 22:31 / czwartek
Wjunnyk odmówił Koronie
Chce grać tylko w legii , to jest jego marzenie
Podobnie kiedyś marzył Mladen
Frotka też jakby go zaprosili pewnie dodałby jeszcze jeden kolor na ręce
Jak to człowiek czyta , rzygać się chce ...
Co za zjebane czasy
20 sierpnia 2026, 22:44 / czwartek
Oni , jak i wielu innych przychodzili do Lechii odbudować formę
Jedni odbudowali , inni tylko wydoili
Po nich przyjdą kolejni " budować "
Tylko że nawet chyba nie wiedzą że my jesteśmy klubem Budowlanym
Dosłownie
Ja pierdole Jestem jednak zbyt wymagający
Przecież szacunek do klubu , kibiców , i kurwa nawet jak właściciel to kurwa , to jednak już niczym dinozaury
20 sierpnia 2026, 23:06 / czwartek
Takie czasy. Serce pęka, dzisiaj całują herb, frotke, klepią się po herbie, a jutro plują nam w twarz. Przyszłość klubu, który go odbudował niech zdycha, niech go zaorają, przecież Lechii pieniądze nie są potrzebne, grunt że on kocha i marzy o cwelce.
Czasami zastanawiam się gdzie te pizdy mają granicę przyzwoitości
21 sierpnia 2026, 06:40 / piątek
Vijunyk przelicytuje i skończy w klubie kokosa! Korona oferowala 700 tys euro plus bonusy. Na to Urfer sie zgodził! I to dobra cena! Legia natomiast z budzetem mniejszym niż urfer wydaje na wakacje chciałaby vijunyka podpisać za darmo.
21 sierpnia 2026, 08:07 / piątek
Po prostu po akcji z Rodinem, Wjunnyk wie, że może sobie na to z Urferem pozwolić. Ta sprawa będzie się ciągnąć za gołodupcem do grobu.
21 sierpnia 2026, 08:24 / piątek
Rodin to raczej po prostu miał klauzulę, więc to inna sprawa. A za Pllanę to pewnie nikt by złamanego grosza nie dał, to taniej było go wypuścić pewnie z jakimś umorzenie tego co mu byli winni. A jak Urfer zobaczy, że Korona za Wjunnyka dawała 700 tyś euro to za nic w świecie nie puści go za darmo, zwłaszcza że mu pensja zmalała wraz ze spadkiem, więc też nie będzie drogi w utrzymaniu. To raczej Wjunnyk się przeliczył, i to bardzo, zobaczymy gdzie będzie 10 września. Jak nadal w Lechii to chyba będzie można powoli mówić, że ma już po karierze
21 sierpnia 2026, 08:40 / piątek
plum1killer, Rodin miał klauzulę dlatego nas spuścił z ligi. A Urfer zamiótł sprawę pod dywan.
21 sierpnia 2026, 09:58 / piątek
Mam nadzieję że Vijunyk trafi ostatecznie na Ukrainę na front. Tam jest jego miejsce. Tam będzie dużo strzelać. Precz z nim z naszej Lechii.
21 sierpnia 2026, 12:23 / piątek
A czy można tych obrażonych pajaców podać do komisji dyscyplinarnej PZPN lub piłkarskiego sądu polubownego? Jak nie chcą grać, a okienko się skończy to niech postarają się zawiesić na rundę żeby im nie płacić. Do tego kara finansowa. W końcu faja im zmięknie. I inni też zobaczą, że żarty się skończyły.
21 sierpnia 2026, 12:26 / piątek
Paw, strasznie chujowy pomysł... toż to pewne zwycięstwo putina, znamy przecież celność i skuteczność tego "napastnika"...
21 sierpnia 2026, 12:29 / piątek
To już nawet nie jest śmieszne. Pan Prezes, który ma tyle pieniędzy, że mógłby kupić pół Gdańska (ale tą drugą połowę, gdzie nie leży stadion i siedziba Klubu) i jaja, okazuje się, że chyba jednak nie ma jednego i drugiego (spójnik "i" celowo). Skoro Wiunnyk odmówił transferu do Korony to teraz proszę natychmiast zesłać go do klubu kokosa (wiunnyka) i niech biega po schodach Areny codziennie do końca kontraktu, a dodatkowo w dniu meczu proszę o dwa treningi, abyśmy mogli go wieczorem zobaczyć. Bezczelność "pracownika" w tym przypadku to jakaś skala absurdu, żenady i kolejnego wstydu przynoszącego nam, kibicom. Niedawno podobno mówił, że chce aby Lechia "coś" na nim zarobiła. Tu nie dość, że kwota transferu jak na takiego grajka ponadnormatywna, to jeszcze bonusy.
Ile jeszcze mamy tą gównianą sytuację znosić?!
21 sierpnia 2026, 16:13 / piątek
W ogóle te wszystkie pizdy obrażone powinny być ujebane przez Pinokia: treningi pod stadionem stoczniowca na plaży itd. Niech kurwy ryczą i się skarżą. Ja tam mogę niczym dozorca wymierzać im kolejne zajebiste ćwiczenia. To oczywiście sfera marzeń bo Urfer tylko kasę widzi jaka może za nich dostać bo go na nic nie stać. Nawet na sklad w pierwszej lidze z ławka włącznie.
21 sierpnia 2026, 16:23 / piątek
21 sierpnia 2026, 17:31 / piątek
Jeżeli to prawda i na stole położyli ca. 10mln dużych baniek, to nie wiem na co nas prezio czeka. Albo się nie znam na sprzedaży...
21 sierpnia 2026, 17:35 / piątek
Ładnie to rozgrywają. Włosi kontra Niemcy. Niekontrolowane przecieki do "dziennikarzy"
21 sierpnia 2026, 22:34 / piątek
albo... się właśnie zna ... a to my jesteśmy frajerami... Ogólnie to ,że typ jest śliski ale na piłkarzach się coś tam znają... Biznesowo oczywiście idioci
22 sierpnia 2026, 11:54 / sobota
czy ktoś ma informację co to za środkowy obrońca jest już z nami dogadany i ma przyjechać. Młody czy starszy ? Ja tam kibicuję Madejowi ma 18 lat i nie wydaje mi się aby I liga to były zbyt wysokie progi na ogrywanie tego chłopaka. Może warto by wypromować jakiegoś młodego Polaka a nie tylko obcokrajowców. Rozumiem, że konkurencja jest potrzebna niech Mavraj konkuruje z Beskorovaynyim (obaj lewonożni) a Madej z nowym obrońcą ale kibicuję mu aby wygrał ta rywalizację.
I jeszcze jedna sprawa czy ktoś obserwował w tym tygodniu treningi i miał jakie wrażenie, że Dodaj to wybitny talent i bije na głowę Bambeckiego? Po tygodniu treningów posadził na ławkę Bambeckiego, który był jednym z jaśniejszych punków naszego zespołu w poprzednich meczach. Mam nadzieję, że rywalizacja będzie uczciwa. Obaj są młodzi i sprzedażowi.
23 sierpnia 2026, 21:40 / niedziela
@Alius jesteś kibicem czy handlarzem ? To, że Urfer takie ma podejście, to nasze nieszczęście. Jeszcze większym nieszczęściem, jest, że mu ten handel kiepsko wychodzi. Jednak najgorszym jest to, że nowe pokolenia Lechii Gdańsk przyjmują taki punkt widzenia. Ja go, przynajmniej na początku, dobrze postrzegam. Życzę mu, aby grał coraz lepiej, aby pokochał nasz Klub i moje dumne miasto, aby był im wierny i z tym wszystkim, co wymieniłem, był szczęśliwy.
24 sierpnia 2026, 00:19 / poniedziałek
Lille-1
Jestem realistą. I żadnemu wychowankowi i nie tylko (zwłaszcza stosunkowo młodemu), nie będę bronił się rozwijać jeśli Lechia nie jest w stanie mu zapewnić dalszego rozwoju po osiągnięciu określonego poziomu sportowego. Aby zbudować zespół na mistrzostwo i puchary to trzeba najpierw przygotować klub do tego pod względem organizacyjno-finansowym. Może jestem inny niż wielu na tym forum ale ja potrafię się cieszyć również wtedy gdy widzę grającego w Lidze Mistrzów Kacpra Urbańskiego (dziś jest gdzie jest). Tak samo jak życzę powodzenia Sezonowi. I mam nadzieję, że Kapić, Viunnyk nic nie zyskają a tylko stracą poprzez swoją postawę. A co do handlu i sprzedaży zawodników to nic innego jak realizm jak nie ma sponsorów to trzeba promować zawodników i ich sprzedawać no chyba, że tobie podobało się to co się działo 1,5 roku temu z naszymi płatnościami.
24 sierpnia 2026, 13:05 / poniedziałek
Hristo Ivanov, środkowy pomocnik! Bat na Nojgiego! Moze dołączyć do Lechii. Bułgar z angielskim paszportem który nie podbił 2 ligi portugalskiej. U siebie w rodzimej lidze 130 gier i dwie w seniorskiej kadrze. Kadra wąską więc wybrzydzać nie możemy.. a 1 ligę i tak wygramy jak tylko dotrze napastnik.
25 sierpnia 2026, 09:37 / wtorek
Ukraińcy piszą że chcemy Władysława Blanute z Dynama Kijów. 24 letni Rumun, napastnik. Rok temu kupiony za ponad dwa miliony euro po niezłym sezonie w Rumunii 28 meczów 12 goli. W Dynamie sezon stracony bo siedział na ławce.
Jak przychodził do Dynama to kibice domagali się od razu rozwiązania kontraktu. Chodziło o to,że udostępniał prorosyjskie i proputinowskie treści w mediach społecznościowych.
25 sierpnia 2026, 11:09 / wtorek
Jeśli to prawda, to w d. to mam, że może być niezły kocur. U nas nie ma miejsca dla czerwonych i ich sympatyków
25 sierpnia 2026, 12:13 / wtorek
No, u nas jest miejsce dla upadlińców, a nie jakichś tam Rumunów. I do tego lubiących tfu Putina. No skandal. Dawać na ruska, jazda z nimi. Szabelki ostrzyć i wio. A nie tu do Lechii.
25 sierpnia 2026, 12:51 / wtorek
No jak upaińscy kibice tak stwierdzili tu musi być prawda. Oni teraz bardziej nietykalni niż Żydzi są bo jakakolwiek krytyka na ich temat to zaraz ruska onuca i sprzyjanie Putinowi. Oprócz antysemityzmu serwuje się nam atyukrainizm jak widać. Kwestia czasu jak zaczniemy przepraszać za Wołyń...
25 sierpnia 2026, 13:08 / wtorek
Nie powinno być miejsca dla osób chwalących zbrodniarza wojennego, a takim właśnie jest putin. Kropka.
25 sierpnia 2026, 13:46 / wtorek
Mieliśmy w zespole Piłę , prawdopodobnie będziemy mieć Łopatę
25 sierpnia 2026, 14:40 / wtorek
Dla odmiany! W końcu może pojawić się Polak! Kacper Łopata. Lat 24. Obrońca. Tułajacy się po niższych ligach angielskich. Trzymam kciuki bo rodaków nam trzeba.
25 sierpnia 2026, 15:41 / wtorek
Nie powinno być miejsca dla osób chwalących zbrodniarza wojennego, a takim właśnie jest zeleński. Kropka.
25 sierpnia 2026, 17:51 / wtorek
Napisałbym tak, Putin jest największym zbrodniarzem współczesnego świata, niewiele ustępuje mu żydek, a Żełeński to jest fałszywa k..wa zupełnie innego kalibru i trudno go do Putina porównywać co wcale nie oznacza, że jest lepszy, każdy z nich ma swoje za uszami
25 sierpnia 2026, 17:56 / wtorek
A wracając do tematu transferu, wygląda całkiem obiecująco. Co prawda w Anglii średnio mu wyszło, ale na 1-ligę może być ok i jest perspektywa, że się rozwinie. Warunki fizyczne też ma ok. Na tę chwilę ten transfer wydaje się całkiem fajny, a jak będzie zobaczymy