Gdańsk: poniedziałek, 7 września 2026

TRANSFERY III

strona 42/43

26 sierpnia 2026, 22:13 / środa
Niższe ligi angielskie są bardzo fizyczne, więc prawdopodobnie będziemy mieli dwa czołgi na środku obrony - Besko już zdążył się pokazać, że tak łatwo nie da się przepchnąć.

Problem jaki widzę, to jednak to że te niższe ligi angielskie to jest fizyczna rąbanka - i może nie być najlepszym obrońcą do rozegrania, a raczej taki typowy rozbijak. Lechia trenera Łupaszki raczej będzie chciała iść w kontrolowanie piłki, budowanie akcji od tyłu - a z takimi obrońcami nie widzę na to dużego potencjału.

No i liczę, że Kacper pomoże w rozwoju Wojciecha Madeja, na niego bardzo liczę w perspektywie lat. Tak, wiem, ma krótki kontrakt.
27 sierpnia 2026, 06:35 / czwartek
24-letni środkowy napastnik Vladislav Blanuta jest coraz bliżej Lechii Gdańsk, lecz ostatnie słowo należy do obecnego pracodawcy Rumuna, Dynama Kijów.

Mający również mołdawski paszport napastnik trafił do ukraińskiego zespołu rok temu za 2 miliony euro z FC U Craiova.

Vladislav Blanuta w minionym sezonie: 11 spotkań (307 minut) 1 gol
27 sierpnia 2026, 11:39 / czwartek
Koniec sagi. Prezes tanio skóry nie sprzedał i nie oddał Bobcka tak jakby to inni w kraju zrobili za 2mln. W tej kwestii wygrał.

@TomaszWłodarczyk
Tomas Bobcek krok od Frosinone! Lechia Gdańsk porozumiała się z włoskim klubem.
Ponad 10 mln euro podstawy + łatwe bonusy do 13 mln euro! Pierwsza rata (ok. 5,5 mln euro) płatna w tydzień.
24-latek podpisze kontrakt do 2031 roku. Jeszcze dziś ma wylecieć na testy medyczne do Rzymu w klinice Villa Stuart
27 sierpnia 2026, 12:47 / czwartek
Nic już nie rozumiem zalegamy co rusz z płatnościami prezes podobno gołodupiec i dyletant w zarządzaniu. A tu jeśli się oczywiście ostatecznie potwierdzi zrobi rekord transferowy polskiej ligi i sprowdzi napastnika za 1,5 bańki ojro.Jak jeszcze opędzluje Żelizkę, Kapicia i Mena to ma forsy jak lodu. Nic nie rozumiem...
27 sierpnia 2026, 13:48 / czwartek
@d.g. dokładnie jak piszesz, można się pogubić. A pismaki pier...lą głupoty, sprzedaż Bobcka to nie jest rekord ekstraklasy bo Lechia gra w ligue-1. Czyli Urfer jednym ruchem zrobił 1-ligowy rekord nie do pobicia będący jednocześnie trudnym do pobicia rekordem e-klapy, jak ch.ja nie lubię tak muszę docenić, jego matka na wczasy latała chyba do Jerozolimy czy innej Ber-Szewy i Paolo nie powinien mieć na imię Paolo tylko Szaul :)
A ściągnięcie do 1-ligowego klubu napastnika za 1,5 bańki euro, to też niezły majstersztyk. Szkoda tylko że Rumun zakochany jest w mateczce rosiji.
Ogólnie skład zaczyna wyglądać całkiem spoko, tylko jak zawsze u Urfera kołderka trochę przykrótka, no ale może Szaul, przepraszam Paolo wyciągną wnioski i kogoś sensownego na ławkę też ściągnie
Pozdro brachu, dużo zdrówka
27 sierpnia 2026, 13:59 / czwartek
Co by nie mówić to wygląda na to, że Urfer tym razem słowa dotrzymał i buduje ewidentnie ekipę na powrót do eklasy...
27 sierpnia 2026, 14:16 / czwartek
Tak to wygląda. Oby jeszcze sztab trenerski ogarną temat w przerwie na reprę i można wyczekiwać w miarę spokojnie derbów
27 sierpnia 2026, 14:43 / czwartek
Oby było tak...
Gość wziął klub z długami, wypadły jeszcze po drodze trupy z szafy i parę niefortunnych rzeczy jak spadek , ale jednak wiedział co robi... I teraz zacznie się normalna budowa klubu... Akademia, PR, struktury i dalej inwestowanie w młodych piłkarzy.

To zostanie szybko zweryfikowane.
27 sierpnia 2026, 14:49 / czwartek
Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. Tomáš jeszcze musi przejść testy medyczne, a wiadomo, że parę kontuzji ma za sobą, więc kto wie czy nie podadzą czegoś w wątpliwość.
A druga kwesta, to kwoty krążące w mediach mogą mieć tyle wspólnego z prawdą, co wcześniejsze artykuły na temat gdzie i za ile miał iść.
Może przemawia przeze mnie zbytni sceptycyzm, ale przy transferach zdecydowanie preferuję oficjalne informacje.
Natomiast jeśli potwierdzą ten transfer i rzeczywiście kwoty zakręcą się wokół 10+ milionów euro, to naprawdę dobry deal.
27 sierpnia 2026, 15:49 / czwartek
To, że gołodupiec zrobił dobry deal to pewne, tylko czy my mamy się z czego cieszyć? Ile procent z tego wpadnie do kasy klubu? Przecież te pieniądze zaraz się rozejdą po różnych kieszeniach.
W moim scenariuszu ten szwajcarski dupek sprzeda jeszcze te obrażone pizdeczki, sfinalizuje Bobcka i powie, że on swoje zrobił, jak obiecał tanio kupił, drogo sprzedał, ale gdańszczanie go nie szanują i szykanują, to on bierze całą kasę i idzie robić mistrza Czech z Teplic.
Chciałem napisać, że "niestety" tak to widzę, tylko pytanie czy "niestety"...

Urfer wypierdalaj!
27 sierpnia 2026, 15:54 / czwartek
Nie ma opcji, 0,0% , nikt kto by miał zamiar się zawinąć nie budowałby takiej kadry
27 sierpnia 2026, 16:10 / czwartek
Podtrzymuje to, o czym dyskutowałem jakiś czas temu na forum, że zamysłem na rządzenie klubem były takie kluby jak Ajax, Salzburg czy Borussia Dortmund czyli tanio kupić, oszlifować i sprzedać z mocnym zyskiem.
Wierzę z całego serca, że tymi ruchami wskakujemy w końcu w normalność.
27 sierpnia 2026, 16:12 / czwartek
I nie mogło tak być 2 miesiące temu, co najmniej 6 punktów straconych na początku rozgrywek, dwie kompromitacje u siebie na starcie, bo grałli młodzi, ambitni, choć niedoświadczeni juniorzy, plus 5 kolejnych pkt straconych na wyjeździe, przy 6 punktach więcej dziś bylibyśmy liderem, zakladajac wygrane z Pogonią i Warta, ale nie Szwajcar musiał wybierać przepychanki z betonem w pzpnie i z organami miedzynarodowymi, w których z góry stał na straconej pozycji, życzę powodzenia przed sądem najwyższym po wyroku ostatecznym za kilka lat, o ile jeszcze w Gdańsku bedzie
27 sierpnia 2026, 16:44 / czwartek
Pożyjemy zobaczymy, mam nadzieję że dobre wyniki przyjdą jak najszybciej.
27 sierpnia 2026, 20:31 / czwartek
Kurde mogą się od niego uczyć najlepsi, Bobcek&Sezon 15 mln euro...szok i niedowierzanie.
28 sierpnia 2026, 16:14 / piątek
Dla mnie to wszystko jest mega pojebane… gdyby ten debil ( właściciel ) nie robił jaj z płatnościami to dziś bylibyśmy w ekstraklasie. Transfery wychodzące mega plus. Ale mi to śmierdzi że przeje to w sezon jeden i znowu będzie problem aby WC babci zapłacić za obsługę kibla. Nie wiem sam co o tym wszystkim myśleć. Od canal plus musiał siano brać aby spłacić transfer a teraz wydaje 1,5 mln na ruskiego Rumuna. Ale znając realia to odroczona płatność póki za bobcka nie przyjdzie kasa, potem znając realia urferowskie nie zapłaci procentu za babcka poprzedniemu klubowi itd. Chujnia
28 sierpnia 2026, 18:14 / piątek
Wielu rzeczy tutaj nie wiemy i nie rozumiemy... ale za to szybko ferujemy wyroki!
28 sierpnia 2026, 18:33 / piątek
Tylko to ferowanie wyroków nie wzięło się z niczego Pewnie wielu z nas przychodzi do głowy ta myśl Wystarczyło aby ten klub prowadzony był po prostu normalnie Ja rozumiem że po zmianach właścicielskich trupy wypadały Nikt nie przewidział tez paszkwili tej kurwy jadczakowej Jednak wystarczyło tak nie wiele zwykłej normalności Nie byłoby pewnie minusowych punktów Być może nie doszłoby do kwasów w drużynie Dziś gralibyśmy dalej w tej śmiesznej ekstraklasie , a po sprzedaży Tomka i mądrym zagospodarowaniu gotówki starczyłoby na wzmocnienie kadry i granie o najwyższe cele...teraz owszem Zaczyna wyglądać to interesująco Ale jak powiedział Urfer Paliwa starczy na dwa lata
Potem znowu rozbieramy by budować od początku?
28 sierpnia 2026, 18:56 / piątek
TECHLG, ferujemy wyroki? Serio?

To on nam pokazał już wielokrotnie jakim jest zjebem i co potrafi spierdolić... tu naprawdę niestety jeszcze wszystko się może wydarzyć.
28 sierpnia 2026, 19:58 / piątek
Bob dziękuję za piękne bramki, sportową postawę i życzę podbicia Serie A. Lautaro to leszcz jakiś, dasz radę!!
28 sierpnia 2026, 21:40 / piątek
Wie ktoś coś może co z tym rumuńskim miłośnikiem putinka? Pismaki oczywiście musieli wyjść przed szereg i ciekawe czy na ostatniej prostej coś się nie zmieniło. W sumie może i dobrze by było, jak dla mnie ciekawszą opcją jest Adamski z cwelki, napewno nie jest droższy, a jescze ukra można w rozliczeniu dać
28 sierpnia 2026, 22:05 / piątek
Tomas dziękuję i powodzenia :-) Obyś zaszedł jeszcze dalej niż Vanja :-) Co do naszego przyszłego napastnika to jest potwierdzone info z tymi ruskimi? Czy takie samo źródło informacji jak w sprawie Urfera i jego powiązań z ruskimi? Pytam bo nie używam mediów społecznościowych więc nie mam jak tego potwierdzić
29 sierpnia 2026, 06:24 / sobota
@jozin lepszy ruski rumun niż kolejny ukrainiec
29 sierpnia 2026, 07:22 / sobota
@Joker to akurat prawda
29 sierpnia 2026, 09:11 / sobota
Czarny74, gdzieś mi mignęło, że Ivanov został już zgłoszony do rozgrywek.

Pozdrawiam.
29 sierpnia 2026, 09:22 / sobota
Jak powiadał ks.Tischner... jest święta prawda, tyż prawda i gówno prawda. Blanuta udostępniał nagrania znanego rosyjskiego propagandysty Władimira Sołowjowa ( mega słabe, bo to wyjątkowo pojebany debil, opowiada niestworzone kocopoły, "najeżdżał" na Polskę i wygraża nam... I to jest prawda i fakt).
"Sam Blanuta przeprosił i tłumaczył się ignorancją, twierdząc, że nie wiedział, kim jest Sołowjow. Klub deklarował, że piłkarz w pełni popiera Ukrainę, potępia agresję i ma jednoznacznie proukraińskie stanowisko".
" Jak przekazał portal digisport.ro - Lechia ma zapłacić za Blanutę 1,5 miliona euro!.Co więcej - jest informacja, że zawodnik podpisze 5-letni kontrakt".
I najlepsze : "Jak czytamy: warunki finansowe rumuńskiego napastnika będą lepsze niż te, które miał w Dynamie.
A tam... zarabiał 520 tys. euro rocznie..."
No, to musi być zajebisty... Czy jest, czy będzie wart takiego hajsu?
29 sierpnia 2026, 09:45 / sobota
Tak Rombis, ferujemy wyroki serio. I wiedziesz w tym prym. Ty nie widzisz w tym nic złego. Ja też mam swoje negatywne odczucia wzgledem urfera ale staram się tonować kiedy mam za mało informacji, nie znam wersji drugiej strony. Wiec pisze, ze nie rozumiem decyzji bo jak mam rozumieć nie znając faktów! Czy to w życiu czy to czytając wpisy dziennikarzy. Podobnie jak z nowym napastnikiem. Chłopak juz okrzyknięty miłosnikiem putina. Szybko poszło za nim ktoś zadał sobie wiecej trudu żeby to wyjaśnić aniżeli powielać. Ja tak nie funkcjonuje. Wybacz Kolego.
29 sierpnia 2026, 10:58 / sobota
Na pierwszym spotkaniu Urfer zapowiadał, że plan jest jeden kupić z potencjałem i drogo sprzedać. I możemy tu sie przerzucać jakim jest menadżerem i jak zaniedbał a nawet zniszczył naszą reputacje ale trzeba przyznać, że jebany uparł sie i utarł wszystkim nosa. Jak dalej bedzie w tym tak uparty to trzeba 3mac kciuki, że przynajmniej jeden z nowych bedzie kolejnym "bobckiem" i powinno być trochę lepiej z finansami. Czy bedzie... zobaczymy. Na razie widać, że jest uparty ale skuteczny oby Pan Jacek był na podobnym poziomie i ułożył struktury klubu abyśmy zaczęli choć trochę wyglądać jak profesjonalny klub.
29 sierpnia 2026, 13:53 / sobota
Nie chce mi się wierzyć w takie zarobki. Już w kwotę transferu (1,5 mln euro) dość ciężko mi uwierzyć, ale jakby nie patrzeć jest ona realna biorąc pod uwagę sprzedaż Bobcka. Natomiast zarobki na poziomie 520 tysięcy euro rocznie? To jest około 43 tysięcy euro miesięcznie. To już nawet wielka "gwiazda" Luis Fernandez zarabiał 30 tysięcy miesięcznie i już to były bardzo duże zarobki. A że to info wyszło z ukraińskich mediów to prawie w ogóle im nie wierzę, bo oni już całą masę głupot pisali
29 sierpnia 2026, 14:08 / sobota
@ Matis LG, amen.
@MarYo, jeśli się nie mylę to ta strona podała info, że Blanuta podpisany, a teraz na próżno szukać tego info, może to oznaczać, nie musi że coś się wykrzaczyło
@TECHLG, balshoy już o tym napisał, a jeśli Rumun powielał coś czego nie kumał, to jest to wyjątkowy debil
@plum1killer, zgadzam się z Tobą, że te kwoty są mało wiarogodne, ale jeśli są prawdziwe, to Urfer mocno zalicytował, oby miał rację
Trzymajcie się chłopaki, dużo zdrówka
29 sierpnia 2026, 15:07 / sobota
Na X czytałem, że Rumum podał wpis Sołowowa potepiający i wyśmiewający zboków z lgbt. Więc może nie "miłośnik Putina" ale w liberalno lewicowym Gdańsku będzie miał przerąbane bardziej niż za Putlera.
29 sierpnia 2026, 18:04 / sobota
Co do transferu Bobcka i tych wielkich kwot. To tak. 25% kwoty dla poprzedniego klubu gdzie grał tj. Rużomberk . No i tak od 5 do 10 prowizja dla agencji menadzerskiej. Oczywiście i tak to jest duża kasa ale rozłożona w czasie i płatna w transzach.
29 sierpnia 2026, 18:34 / sobota
Rumun podpisał, ciekaw jestem czy Urfer tym ruchem nie roz...lił szatni, która wciąż jest w budowie. Może przesadzam, ale ukry to mściwe sku....le i ciekaw jestem współpracy ukrów z wyznawcą putina
29 sierpnia 2026, 18:40 / sobota
Czarny74@ bez przesady, ktoś już tę sytuację z ,,wyznawcą putina" wyjaśniał na czym polegała, ludzie czasem jakieś głupoty popełniają, ale Rumun przeprosił za swoje zachowanie. Ale na takie rzeczy z pewnością już czeka jadczakowy padlinożerca, więc trzeba uważać.
29 sierpnia 2026, 18:51 / sobota
@Wit75, jak będziesz miał rację to tylko się cieszyć.
Swoją drogą z innej beczki to co by nie mówić, to Urfer odrobił lekcję i zadbał o centymetry na boisku, nie pamiętam żeby za jego ery było tyłu wysokich graczy. Jeszcze sensownych zmienników i będzie git
29 sierpnia 2026, 20:21 / sobota
Akurat nie jestem zwolennikiem dwóch rosłych stoperów, ruchomości w nich nie ma za wiele. Zdążyli pokazać swój czas reakcji. Jeden do pary z młodym Madejem bardziej mi odpowiada.
29 sierpnia 2026, 21:02 / sobota
@czarnry74 - kopacze generalnie nie są tytanami intelektu, więc dlaczego Rumun miałby się jakoś szczególnie odróżniać?
29 sierpnia 2026, 22:25 / sobota
Tak na dobranoc odnośnie intelektu piłkarzy zacytuję słowa trenera starej daty, Vujadina Bożkowa (trener Sampdorii Genua w jej najlepszych czasach). Do czego służy piłkarzowi głowa? Do noszenia czapki.
30 sierpnia 2026, 08:59 / niedziela
Patrząc na strzelane w przeszłości bramki przez Rumuna to mysle ze o pozycje napastnika możemy być spokojni. Dobry nabytek.
30 sierpnia 2026, 10:55 / niedziela
Teraz dobrze sprzedać Wjunnyka i Żelizkę. Kapica to Urfer powinien dac profilaktycznie do klubu kokosa, niech zapierdala po plaży i będzie przestrogą dla przyszłych Rodinów, Carverów i Kapiców żeby z Lechią nie zadzierali. Urfer zyska też uznanie takim ruchem wśród kibiców. A kapitan Mena niech nas prowadzi ku Ekstraklasie.
30 sierpnia 2026, 12:58 / niedziela
@cooer bardzo mi się podoba ta koncepcja...
30 sierpnia 2026, 14:28 / niedziela
Dokładnie
Opierdolic za dobrą kasę tych którym się znudziła nasza Lechia Ten nowy napadzior okaże się niezłym kocurem Pierdolnie 35 bramek bijąc rekord Jurka Kruszczynskiego na zapleczu ekstraklasy Camilo ujmie się honorem i zostanie w Gdańsku na gwiazdorskim kontrakcie Po awansie opierdoli się tego Rumuna za 20 mln euro , na jego miejsce sprowadzi się z powrotem Tomka któremu Włochy jakoś specjalnie się nie spodobają Żeby było mu raźniej wróci jego Słowacki ziomek Haraslin i wtedy spełni się nasze wspólne wielkie marzenie...
30 sierpnia 2026, 15:36 / niedziela
@czarny 66

A mi się marzy, żeby kiedyś zrobić takie jedno okno transferowe, w którym do Lechii wracają:
Fila, Frankowski, Kałuziński, Sezonienko, Urbański i Żukowski. Lukas w sumie też dopiero 30 lat, to niech wraca razem z nimi i Tomas jak już nastrzela we Włoszech. I jeszcze z taką ekipą zrobić mistrzostwo, to byłoby coś pięknego.

Wiadomo, że przy obecnej polityce transferowej (i pewnie ambicjach i oczekiwaniach poszczególnych wychowanków) to nierealne, ale fajnie byłoby być świadkiem takiej historii.
3 września 2026, 11:34 / czwartek
odnośnik
Ciekawe czy jutro Mena zagra w meczu z Termalicą ?
3 września 2026, 12:05 / czwartek
Urfer wcisnął viunyka do legi na doskonałych warunkach. Na tym polu facet wygrywa. Zresztą kontakty i selekcja pilkarzy którzy do nas trafiają tez wypada bardzo dobrze. Na papierze zawodnicy do odbudowy a z marszu kozacy.
4 września 2026, 13:34 / piątek
Ja bym chciał, skoro kapeć gra za darmo dla Lechii, żeby został do końca kontraktu. Biegał po plaży i górkach w lesie.
4 września 2026, 14:08 / piątek
Mam nadzieję, że ta opcja wykupu przez warszawską kurwę to obowiązek a nie tylko opcja. Żeby przypadkiem się nie okazało, że jak viunyk okaże się niewypałem, że legia mu podziękuje i znowu wróci do Gdańska
4 września 2026, 14:45 / piątek
Serwis "Fanatik" poinformował w "ekskluzywnym materiale", że to nie Legia Warszawa, a
@LechiaGdanskSA negocjuje z CFR Cluj transfer Lorenzo Biliboca. Podobno polski drugoligowiec zaoferował 1.2 miliona euro i bonusy, ale rumuńska strona liczy na 1.5 miliona euro za skrzydłowego
4 września 2026, 15:37 / piątek
Nowy legionista już pokazuje do zdjęcia elkę. Coś mi się wydaje że przychodząc do nas myślał że jest w Warszawie. Ponad 2 lata mu zajęło kumanie że się coś mu poj….
Żegnam bez żalu.
4 września 2026, 15:38 / piątek
Ciekawe info. Może oznaczać albo odejście Camillo, albo że Urfer uczy się na błędach i kluczowe pozycje zabezpiecza solidnymi zmiennikami
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.024