TRANSFERY III
strona 7/38
22 grudnia 2021, 18:42 / środa
uprzedzam weszlo ale w punkt
odnośnikMoże jak już wszyscy pozdychamy to potomkowie się doczekają jakiejs ambicji dzialaczy...dramat kurwa
22 grudnia 2021, 18:47 / środa
Jeśli "transfery" a zwłaszcza na pozycji bramkarza się potwierdzą to można ze 100% pewnością stwierdzić, ze Kaczmarek to kolejny wierny bierny słup Mandziary...kurwa bramkarz co nie łapie się do składu czerwonej latarni ligi ma być zastępcą Kuciaka. I na chuj nam kolejny defensywny pomocnik? Najpierw pierdoli że za szeroka kadra a ściąga piłkarza na pozycję najliczniej obsadzoną w Lechii. No ale jak ma chuj do gadania w klubie to wcisną mu każdego lebiegę...
22 grudnia 2021, 19:04 / środa
Zapytałem Z. (wybacz ze na forum ale to zadna tajemnica) ilu jeszcze z nas ma nie doczekać Lechii w koronie. Czas leci w jedną stronę i już dość akceptowania przecietnosci. Idealny moment jest. Wesołych Wam Wszystkim
22 grudnia 2021, 19:42 / środa
Szczerze? Każdy jeden kibic, kibol czy gdańszczanin myśli to co ja. Ultras, ekipa, piknik, stara gwardia (może pato jednostki mają to w dupie), wszyscy na to czekamy, na to czyli na mistrzostwo! Nawet jeżeli nie mówią o tym wprost z różnych powodów, to.. Ktoś zaprzeczy?
23 grudnia 2021, 20:50 / czwartek
Wisła Kraków i Michał Buchalik rozstali się. Po siedmiu i pół roku, bo tyle spędził bramkarz w ekipie z Reymonta. 23 grudnia 2021 r. klub zakomunikował o rozwiązaniu kontraktu za porozumieniem stron. Według Tomasza Włodarczyka z portalu meczyki.pl zawodnik jest bliski dołączenia do Lechii Gdańsk.
24 grudnia 2021, 08:55 / piątek
Buchalik już oficjalnie.
24 grudnia 2021, 20:19 / piątek
Na efekty pracu zarządu , którego poziom zmierza do tego
odnośnikto nasze zadowolenie i świetlista przyszłość Lechii
Amen
24 grudnia 2021, 22:02 / piątek
Min. Macierewicz to jeden z tych legendarnych, niezłomnych działaczy opozycji antykomunistycznej, którzy się nie "POchambilł" współpracą czy wejściem w koalicję z ludźmi PZPR, SB. Jako człowiek, Polak, patriota prezentuje on poziom nieosiągalny dla takich współczesnych jurgieltników unijno-niemieckich jak rudy gaulaiter i jego żądna powrotu do władzy, do koryta czerwono-tęczowa mafijna kamaryla, czyli różnej maści czarzaste, Al-jachiry, lumpeciary, śmiszki, grzeszki, Kraśki,... cały przekrój wszelakiej maści ohydztwa. Z min Macierewiczem można różnic się w różnych kwestiach, ale to patriota, człek zasługujący na szacunek.
24 grudnia 2021, 23:51 / piątek
Buchalik w Lechii to jeszcze Cvirik , Cacić i Fortepian i mamy spokój z tyłu na lata.
25 grudnia 2021, 12:50 / sobota
Cała wyżej wymieniona trójka w pakiecie z Rudinilsonem I Radovanovicem
A miałem kur....nadzieję na normalne , spokojne święta
25 grudnia 2021, 14:14 / sobota
Kolejny super interes klubu...oddać za darmo dobrego bramkarza i ściągnąć szrot w zamian.
Leszek to można wyleczyć...nie czytać głosu cadyka i nie oglądać wsi24. Zresztą publiczna nic nie lepsza więc jej też nie . Mimo wszystko biało-zielonych Świąt Bożego Narodzenia.
25 grudnia 2021, 21:00 / sobota
,, Ciekawy'' transfer z Ruchu Chorzów Tomasza Neugebauera, niby reprezentant Polski w swojej kategorii wiekowej, młody zdolny itp 3 asysty jesienią na 3 poziomie rozgrywkowym, gdzie grał od dechy do dechy, pozycja 6 lub 8, szans na grę raczej nie będzie miał, mamy Biegańskiego, 2 młodych wychowanków Lechii, rodowitych Gdańszczan na tej pozycji Kałuzińskiego i Koperskiego, którzy debiutowali już w Ekstraklasie, no a jest jeszcze Gajos, Terrazino, Kreyziu, Kubicki, Makowski, dla mnie dziwny transfer, tym bardziej, że interesy tego młokosa pilotuje agencja Unidos Mariusza Piekarskiego, który zadbał pewnie o godziwą zapłatę podczas jego pobytu nad morzem, kolejny turysta, ale cóż na bezrybiu i rak ryba, transfer definitywny, kontrakt do 2025, podpisy, prowizje, zaprzyjażniona grupa menagerska....
Wesołych Świąt!!!
26 grudnia 2021, 22:01 / niedziela
Dokładnie tak. Transfer w ramach odchudzania kadry, szczególnie z nadmiaru piłkarzy na pozycjach w środku pola. Dzięki temu odchudzeniu (w tym przypadku to raczej efekt jojo odchudzania po sprzedaży Zlatana) na tę chwilę w środku pola młody Neugebauer dołączył do Kubickiego, Gajosa, Terrazzino, Kałuzińskiego, Makowskiego, Biegańskiego, Kriezyu, Szczepańskiego, Koperskiego. Do tego grona można by dorzucić jeszcze, choć troche na wole Flavio (ofensywny) i Tobersa (w reprezentacji Łotwy gra na defensywnym). Wyszło 12. Szkoda, że Lechia III nie gra już w B-klasie jak kilkanaście lat temu, bo nie wiem czy chłopak załapie się na 4-ligowe rezerwy. Dobrze ze jest młodzieżowcom to chociaż pomoże juniorom w walce o CLJ.
Nie ma co jednak zakładać, że zmieści się w optymalnej ilościowo grupie 22-23 zawodników, dla których TK widzi sens przeprowadzania treningów, aby mieli oni realną szansę gry w lidze.
Zastanawiam się tylko czy takiemu chłopakowi nie szkoda marnować dobrze zapowiadającej się kariery na spędzenie kilku lat w klubie, w którym prawdopodobnie cofnie się w rozwoju nie mając w nim szans na grę? Niech tylko spojrzy jak na pysk spadają akcje Biegańskiego po przeprowadzce do nas.
27 grudnia 2021, 12:57 / poniedziałek
Castorp, min. Macierewicz ma piękną przeszłość, ale ostatnio w trochę gorszej formie, więc może dajmy spokój z transferem do naszego Klubu...
31 grudnia 2021, 09:20 / piątek
Dziambaty do czerwca 25.
31 grudnia 2021, 12:40 / piątek
Czarno to widzę.
31 grudnia 2021, 14:43 / piątek
31 grudnia 2021, 16:20 / piątek
Czarno wszędzie, głucho wszędzie...co to będzie?
31 grudnia 2021, 19:10 / piątek
Będzie będzie... Się w kieszeni zgadzało...
1 stycznia 2022, 11:10 / sobota
Będzie grubo
Kto murzyna ma u tego murzyn gra
Kaczmarek wychowa go jak swojego
W międzyczasie pójdzie parę razy na wypożyczenie , patrząc na długość kontraktu przebije w tym Borysiuka Więc sakwa będzie dalej pełna A ile? Nie wiem Ale bez kozery powiem pincet
A ode mnie Dla Was Najlepszego na ten Nowy rok Niech sobie każdy sam dopowie czego...
1 stycznia 2022, 13:02 / sobota
czarny 66 100/100
5 stycznia 2022, 06:17 / środa
odnośnik mam nadzieję, że pogra a nie na ławkę.
5 stycznia 2022, 19:07 / środa
Lechia przedłużyła kontrakt z Krejzolem. Nie wiem po chuj. Zagrał jeden dobry mecz przez dwa lata. No tak trochę średnio.
5 stycznia 2022, 22:07 / środa
Tak naprawdę to Ukrainiec nie dostał szansy w Lechii. Myślę, że stać go było zdecydowanie na więcej.... Mam nadzieję, że sztab trenerski (obserwując go na co dzień) wiedział, co robi.... choć tryb rozwiązania kontraktu (za porozumieniem stron) zdaje się mówić, że Mykola miał jakąś inną alternatywę.
6 stycznia 2022, 13:10 / czwartek
Złotousty ściąga odpady z Pogoni...pierdolił ze tylko realne konkretne wzmocnienia od razu do gry w pierwszym składzie. Ale mówi po niemiecku więc się nada. Polskie obywatelstwo mu też śmierdziało...drewniany szybkobiegacz stylem gry podobny do Stolarskiego tylko znacznie gorszy i bardziej drewniany. Wzmocnienie jak chuj...
6 stycznia 2022, 14:14 / czwartek
Wbrew pozorom może dobrze że wrócił Buchalik a nie inne wynalazki...byle wziął się do roboty i wrócił do dobrej formy...jakiś kozak to z niego nie był ale jak był w formie to solidny bramkarz był
6 stycznia 2022, 22:14 / czwartek
Nie uwierzę że to jest możliwe, ale powiem że to byłby Hit.!
odnośnik
7 stycznia 2022, 08:56 / piątek
Jak to jest dla Ciebie hit, no to trochę słabo. Gość ponad pół roku bez klubu, w piłkę nie grał jeszcze dłużej. Niby 100 spotkań w La Liga, ale minut raptem 4500 czyli na całą połowa tych spotkań. Jak na skrzydłowego liczby też nie zachwycają. Na skrzydło jest obecnie Ceesay, Durmus, Sezonienko, od biedy może zagrać Conrado i Żukowski, nie liczę już Haydary'ego bo pewnie odejdzie. Latem przychodzi Piła z Chrobrego. Na testy można chłopa wziąć, zobaczyć jak będzie wyglądał w treningu. Jak ma przyjść kolejny do odbudowy przez pół roku to bez sensu.
7 stycznia 2022, 14:23 / piątek
Co, kufa?! Nie byłoby wzmocnienie?? Bez urazy dla Sezonienko, czy Żukowskiego - oni młodzi i mają jeszcze chwilę na rozwój... Przy nim mogliby się trochę poduczyć. Wzmocnienie na skrzydła, prawą obronę i atak potrzebne od zaraz. Do pierwszej jedenastki od razu. Brać gościa jak zdrów i na obóz, żeby był gotów od pierwszego meczu do gry.
7 stycznia 2022, 16:22 / piątek
marud,czytałeś uważnie kufa?!
On będzie(może)gotów na pierwszy mecz,ale rundy jesiennej!
Typ jest do odbudowania.....budowali my,budowali....
7 stycznia 2022, 17:03 / piątek
No przecież my są budowlani, to go odbudujemy..
Po za tym gdzie jest info, że on jest do odbudowy? Zbadać, kontraktować i na obóz!
7 stycznia 2022, 18:52 / piątek
A nie wystarczy to, że od pół roku nie trenuje profesjonalnie? A od dwóch lat zagrał w kilku meczach....
7 stycznia 2022, 20:56 / piątek
Jak za dara to brać i się nie oglądać.
Flavio zaraz emerytura, Sezonienko póki co to nie poziom E-klapy, a Zwoliński już chyba u nas nie odpali.
Dobrze, że coś się dzieje, bo po zapowiedziach spodziewałem się tylko ruchów transferowych z klubu.
7 stycznia 2022, 20:59 / piątek
Jak za darmo zaryzykować...jeśli może biegać to może być wzmocnieniem. Nawet Hiszpanie z 3 ligi u nas wymiatali...Angulo, Ramirez czy Carlitos. W ostateczności jako ze budujem ciągle to może mieszać zaprawę.
7 stycznia 2022, 21:01 / piątek
nie ważne czy grał czy nie grał jak nie grał to kiedyś zagra ...byle się hajs zgadzał.....niewdzięcznicy!!!!!!
7 stycznia 2022, 23:25 / piątek
Do naszej Ekstraklapy tylko tacy zawodnicy mogą tylko trafić a nie tacy którzy mają mocne perspektywy lub grają na wysokim poziomie obecnie. Pamiętajmy ,że Polska liga jest w rankingach na miejscu 28,czy 29. Gdyby nie fajne stadiony, oprawa TV i co za tym idzie kasa oraz kibice na stadionach ( z tym jest ostatnio słabo ) to byłoby jeszcze gorzej.
Jeżeli ten Hiszpan grał na poziomie I ligi w Hiszpanii i 2 ligi to coś chyba musi umieć grać i mieć pojęcie o co biega w piłce.
To nie jest gość co ma 34-36 lat i przychodzi dorobić sobie na emeryturę.
8 stycznia 2022, 14:11 / sobota
8 stycznia 2022, 14:53 / sobota
To jest chujowa wiadomość.
Poniżej przyzwoitego poziomu nie schodził, a zabezpieczał dwie pozycje.
Jeszcze Nalepa oraz Maloća i gramy bez obrony.
8 stycznia 2022, 15:21 / sobota
Osłabiamy się z tyłu i to mocno...nie rozumiem tej decyzji ale cóż może za dużo zarabiał?
8 stycznia 2022, 21:39 / sobota
Stec to czerwca 24.
Biorąc pod uwagę biedę na prawej obronie może być ok.
8 stycznia 2022, 23:33 / sobota
tylko że opuścił ostatnie kolejki w Austrii z powodu kontuzji a testy medyczne trwały 2 dni… to nie wróży najlepiej ale obym się mylił…
8 stycznia 2022, 23:44 / sobota
To nie ważne. Jak zna jęz. niemiecki to szybko zrozumie co mówi nasz trener. Kryterium jęz. niemieckiego zawsze było istotne przy wyborze trenera do Lechii.
10 stycznia 2022, 16:54 / poniedziałek
Podobno znowu oddamy za darmo kolejnego młodego piłkarza. Moim zdaniem za łatwo odpuszczamy Żukowskiego bo to zdolny chłopak i w dodatku praktycznie wychowanek. Oczywiście nie wiem na ile prawdziwe są informacje o jego rzekomo wygórowanych żądaniach finansowych. A jeśli Śląska stać to nas nie? Będzie to samo co z Frankowskim, Buksą...inni zarobią ładny szmal na kolejnych transferach a my będziemy zbierać odpady...
10 stycznia 2022, 19:42 / poniedziałek
Szok , że oddajemy gościa na którym w przyszłości można naprawdę dobrze zarobić.
10 stycznia 2022, 19:42 / poniedziałek
Co do Żukowskiego to on nie ma niebotycznych wygórowań ale ma menago co się zwie Bolek.
To jest typ, który ma już przejebane u kilku prezesów w Ekstraklapie, I lidze itd.
No cóż młody podpisał cyrograf i niech mu się wiedzie. Zobaczymy jak na tym wyjdzie. ?
Przestroga tylko dla innych naszych młodych piłkarzy ,żeby tego gościa omijali z daleka.
10 stycznia 2022, 20:16 / poniedziałek
@ Chris
A czy podpisanie umowy z tzw menadzerem , wiąże określenogo zawodnika z tym co ten menadzer sobie założy?
Ja rozumiem W obecnych czasach Jest to bardzo " popularne " powiedzenie
A czy jest coś takiego jak moje życie , moja kariera i ogólnie ja o tym decyduję ?
Pewnie już nie
I za to będę wyśmiany Nowe czasy...
Ja ich nie rozumie
A w temacie....Żuko...ode mnie Bardzo chciałbym byś tu został
10 stycznia 2022, 22:43 / poniedziałek
Chris, u kogo ma niby przejebane ten Bolek i za co? Właśnie opierdolił do Bundesligi Jakuba Kamińskiego z Lecha za 10 mln euro, wcześniej zapewnił kontrakt życia dla Piotra Zielińskiego w Napoli, to coś złego, że negocjuje godne gaże dla swoich grajków? Problem tkwi gdzie indziej, gdyby menago Żuka była,,zaprzyjażniona'' grupa menagerska, kontrakt byłby przedłużony ze 3 miesiące temu, pewnie za jeszcze większą kasę, szkoda Żukowskiego, bo rozwijał by się dalej w Lechii, byłby podstawowym graczem z cyframi, pograł jeszcze z rok może 1,5 i Lechia zarobiłaby na nim kilka baniek euro, w tym układzie jaki jest lepiej jakby wyjechał za granicę niż miał wzmacniać konkurencję.
10 stycznia 2022, 22:58 / poniedziałek
Czasy niby się zmieniają ale w Lechii po staremu...Kaczmarek pierdolił jaki to Mateusz uzdolniony a teraz stulił uszy i zostawił chłopaka zamiast naciskać na pryszczatego i spółkę. No ale czego wymagać od słupa? Niech jeszcze ściągnie Matynię...i Frączczaka.
11 stycznia 2022, 00:04 / wtorek
Waddle11 To właśnie te opierdalanie Kaminskiego do Wolfsburga tak zajęło czas menago Bolkowi ,że nie miał czasu się zająć przedłużeniem umowy z Zukowskim i Lechią.
Nie wiem co młodemu i jaki makaron na uszy mu nawijał ale jest jak widać.
Tam gdzie większy hajs do zarobienia to tym bardziej go interesował Kaminski i Niemcy. Czyli nic nowego. Jak to się skończy to zobaczymy nie długo.
11 stycznia 2022, 01:38 / wtorek
Chris, no chyba już się skończyło, nie poleciał na obóz, umowa była dogadana, pozostały podpisy, przyszły 2 fatalne mecze Żuka i władze Klubu wycofały się z umowy, proponując dużo gorsze warunki, powrócę do meritum, gdyby interesy Żuka reprezentował ktoś ,, bliski'' władzom LG dawno byłoby po sprawie, szkoda, stracimy praktycznie za darmo grajka, który jest w tej chwili najwyżej wycenianym graczem Lechii