Kto trenerem Lechii Gdańsk w I lidze
strona 1/1
29 kwietnia 2023, 15:31 / sobota
Dobra. Trzeba myśleć o przyszlosci..co się stało to się nie odstanie a forum jest od wymiany poglądów...więc jak myślicie o ile będziemy grać w I lidze kto powinien zostać trenerem aby A)zapewnić powrót do ekstraklasy
B)zapewnić utrzymanie się w I lidze
o ile będą fundusze byłbym za Stokowcem o ile on sam chciałby tu wrócić. Przemawia za nim mnóstwo argumentów (choćby to ze zna I ligę i już to przerabiał zna klub zna warunki itp. i itd...) jeżeli byśmy zaczynali w IV lidze to jestem za jakimś polskim trenerem typu Papszun oczywiście w odpowiednich proporcjach)O gościu który teraz jest na ławce nawet nie wspominam .....
29 kwietnia 2023, 17:27 / sobota
Marcin Kaczmarek jest na kontrakcie z tego co pamiętam do końca następnego sezonu i moim zdaniem to on powinien to pociągnąć dalej. Jest to opcja oszczędnościowa bo i tak bierze kasę i zarazem najlepsza bo nikt lepszy nie przyjdzie.
29 kwietnia 2023, 17:44 / sobota
Witam.
Przyłączam się do tematu, ale to nie ma być lista pobożnych życzeń:-)
#CzechuLG - masz rację Marcin Kaczmarek ale czy on by chciał wrócić? Też prawda jacy będą/zostaną zawodnicy. Jaki zarząd klubu itd. itp. Moje typy czy komuś się podoba czy nie ale:
1) Leszek Ojrzyński
2) Ryszard Tarasiewicz
3) Dariusz Kubicki
29 kwietnia 2023, 17:54 / sobota
Ta dyskusja nabierze sensu dopiero kiedy od klubu odessie się Mandziara i jego przydupasy. Do tego momentu spodziewajmy się kolejnych anonimowych ananasów z bliżej nieokreślonych kierunków - i mówię tu zarówno o składzie drużyny jak i sztabie trenerskim.
29 kwietnia 2023, 17:54 / sobota
tak ekipa grajkow + kasa ...to mogą być wyzwania ...wiec trener nie bojący sie wyzwań i młodzieży bo pewnie takowej będzie dużo..czy zdolnej czy nie to inna sprawa no i nie za bardzo naszych wychowanków..
29 kwietnia 2023, 20:22 / sobota
"B86 (...)Ta dyskusja nabierze sensu dopiero kiedy od klubu odessie się Mandziara (...)"
Teraz jak zmarł właściciel menda będzie chciał ugrać dla siebie jak najwięcej także wieszcze jeszcze większy burdel.
6 maja 2023, 23:05 / sobota
STOKOWIEC !!!!!
6 maja 2023, 23:18 / sobota
Podobno Badia tym meczem zapewnił sobie automatyczne przedłużenie kontraktu...chcą mu pomóc w śrubowaniu rekordu przejebanych meczów...
6 maja 2023, 23:41 / sobota
Stoki to marzenie, przy tej kurwie u sterów żaden dobry trener tu nogi nie postawi.
6 maja 2023, 23:41 / sobota
d,g....smuteczek a mnie rozbawiłeś...
6 maja 2023, 23:48 / sobota
ale Stoki dziś był na trybunach, po co ogląda takie kaszany? do ZG chyba sie nie wybiera, a do LG to chyba po zaległe uposażenie
TYLKO LECHIA!
6 maja 2023, 23:55 / sobota
Ma tu mieszkanie, na pewno ma sentyment do Lechii. Ale na pewno nie pójdzie na współpracę z tą kurwa, co można było zrozumieć z kontekstu jego wywiadu.
7 maja 2023, 06:52 / niedziela
Panowie w jakiej 1 lidze? Mamy przed sobą jeszcze trzy finały, wystarczy wygrać jeden z nich i jest utrzymanie - tak to działa!
ps. Oby sprzedali swoje udziały gdy źródełko wyschnie
7 maja 2023, 13:01 / niedziela
Najlepszy byłby Moniz, ale to raczej nierealne.
7 maja 2023, 14:20 / niedziela
Wyczyścić szatnię z wszystkich pozorantów i dawać Stokiego. Mandziara raus. Taki mam plan.
7 maja 2023, 15:09 / niedziela
W celu udzielenia odpowiedzi na tytułowe pytanie trzeba się ubrać w buty dobrodzieja.
Nie wiem skąd te złudzenia częsci osób że on po spadku dobrowolnie odejdzie. On chce swoich urojonych 15nlm euro, za pół trupa w pierwszej lidze nie dostanie tej kwoty ani nawet zbliżonej nawet w PLN
Moim zdaniem będzie tak :
pali mu się pod dupą, więc potrzebne nowe otwarcie i coś (ktoś) co kupi tłum dlatego będzie trwał czeski film, miks absurdów :
-trenerem zostanie Stokowiec (o ile się zgodzi) lub wersja ekonomiczna typu Kubicki czy Kafarski
-piłkarze to będzie miks tanich jeszcze tańszych z okolicy i oczywiście wynalazków
-prezes idealnym byłby Plichta z amber gold ale on jeszcze na kontrakcie, z 10 lat więc inny przedstawiciel piramid już jest i zostanie, kto ma większą wprawę we wciskaniu kitu?
-sam Mandziara wymyśli sobie jeszcze nowsze stanowisko, może koordynator ds kibiców, to mu wychodzi
-u kibiców bez zmian, bójcie się chamy, arka dziwko, mandziara raus, ogólnie tu jest wszystko idealnie po jego myśli
-miasto pomarudzi, ale moloch stać pusty nie może, na forum się wyleje trochę żali, karawana Mandziary jedzie dalej, na oparach, bieda aż piszczy ale jedzie
Jakkolwiek to nie brzmi, ten wpis to nie jest szydera, nie widzę innej realnej opcji
7 maja 2023, 15:20 / niedziela
Jeżeli Mandziara nie sprzeda swoich udziałów to powtórka z Lechii-Olimpii jest jedynym realnym scenariuszem. Optymistyczny scenariusz to że szybko (przed sezonem) dogada się z tym Brańskim, ściągamy Stokiego, sezon na konsolidację, odbudowę juniorów, bazy, akademii, rezerw itp, za dwa lata wracamy do Ekstraklapy.
7 maja 2023, 15:49 / niedziela
Myślę, że Stokowiec, ma tu mieszkanie, był na meczu, najważniejsze żeby właściciel się zmienił.
7 maja 2023, 16:26 / niedziela
@cooer fajna wizja, tylko chyba totalnie życzeniowa, od strony biznesowej dogadanie się tych dwóch strony wydaję się bardzo ciężkim tematem, chyba ze wiesz coś czego nie wiem ja, byłoby bardzo fajnie wtedy
7 maja 2023, 16:40 / niedziela
Edwin, jedyne co wiem, to że z Mandziarą jak właścicielem powtórzy się historia z Lechii-Olimpii, czyli kolejny spadek i ostateczny upadek klubu. Pozostaje wierzyć w cuda.
7 maja 2023, 19:54 / niedziela
Boże to co napisał Edwin wyżej może się spełnić.....
7 maja 2023, 21:21 / niedziela
Myślę, że mandziara zrobił dużo, żeby nie sprzedać Lechii... Myślę, że za pewnymi akcjami stał on,ale za rękę nikogo nie złapałem. Liczył, że się utrzymamy i jakoś to będzie. Będzie kasa z C+, kasa z miasta. Niestety plan mu się spierdolił. Wydaje mi się, że zrobi wszystko żeby teraz sprzedać Lechię. Patrząc na Stomil i to co się tam dzieje, Brański mógłby być dla nas rozsądnym wyjściem. Chociaż boję się tego, że dojście do jakiejś normalności nowemu właścicielowi zajmie trochę czasu niestety... Swoją drogą ciekawe czemu menda wstrzymał rozmowy? Oczywiście pretekstem była śmierć Józka, ale uważam, że po cichu liczył, że jednak się utrzymamy i będzie podbijał cenę albo znowu nie będzie chciał sprzedać klubu. A teraz cały plan w pizdu mu poszedł. A tym czasem jak mówił nasz były bramkarz "We will see what time will tell"
13 maja 2023, 11:46 / sobota
"Jak donosi portal meczyki.pl, władze Lechii chcą postawić nie na jednego, ale na dwóch trenerów, którzy pracowali lub pracują w klubie na innych stanowiskach. Na ławce trenerskiej gdańszczan w 1. Lidze mają zasiąść Łukasz Smolarow i Tomasz Mazurkiewicz".
Taaa...
13 maja 2023, 14:09 / sobota
Czyli znowu w głowach jakieś eksperymenty...
13 maja 2023, 17:20 / sobota
To nie eksperymenty to oszczędności
13 maja 2023, 20:30 / sobota
To nie oszczędności, to skurwysyństwo.
13 maja 2023, 20:42 / sobota
Dyrektor słup zostanie trenerem słupem - to logiczne w mandziarowej polityce klubowej.
Za chwilę usłyszymy, ze mamy mocną kadrę na szybki powrót do ekstraklasy. Czyli ciąg dalszy nastąpi...
13 maja 2023, 21:15 / sobota
Mandziara mam pomysł, zrób kurwa żelema trenerem, co Ci szkodzi, ja pierdole... Weź Ty juz wypierdalaj w pizdu kurwa jego mać
13 maja 2023, 21:42 / sobota
Czyli co chuj z 1 liga wszyscy na mecz ???? Ja jebie co się z wami dzieje!!!! Póki jest mamdziara nikt nie powinien iść na mecz !!!
25 maja 2023, 21:15 / czwartek
Witam wszystkich
Człowiek nie krowa ale... w sumie patrząc na to co się dzieje w naszym klubie i co się stanie po zakończeniu sezonu uważam że trenerem powinien zostać... David Badia.
I to nie jest żadna ironia. Nie umiem tego wytłumaczyć racjonalnie ale chłop ma to coś...
25 maja 2023, 21:31 / czwartek
Podzielam to stanowisko
25 maja 2023, 22:28 / czwartek
Chętnie bym poparł wasze stanowisko, ale już patrzeć na ten ryj na konferencjach nie mogę. Niech wreszcie kukła wypierdala.
26 maja 2023, 06:59 / piątek
A co to za różnica? Może zostać, może równie dobrze trenerem zostać sprzątaczka albo Król Karol. Ważne kiedy Menda wypierdala.
27 maja 2023, 08:26 / sobota
Ja całkowicie zgadzam się z wpisem edwina.
Ludzie - wy się bawicie w tematy typu : kto trenerem , ze w 1 lidze to Traugutta itd.
Panowie i panie - jeżeli będzie mandziara to odwiedzanie stadionu na mecze 1 ligowej Lechii to zwykle …. Wiele osób odbiło już w ekstraklasie od mandziarowej Lechii i każdy , któremu w sercu Lechia powinien tez tak uczynić
27 maja 2023, 09:14 / sobota
podpisuje się obiema rękami pod wpisem powyżej...
12 czerwca 2023, 16:10 / poniedziałek
Lechia.net:
Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że nowym trenerem Lechii będzie Szymon Grabowski ze Stomilu Olsztyn. Potwierdzenie tej informacji powinno nastąpić w najbliższych godzinach.
Według naszych informacji Grabowski jest już w Gdańsku i w poniedziałek miał odbyć ostateczną rozmowę z prezesem Deptułą ws. przejęcia klubu. W otoczeniu gdańskich gabinetów można usłyszeć, że 42-latek od początku był faworytem prezesa klubu.
Informacje o potencjalnym przejęciu Lechii przez Grabowskiego potwierdził także Tomasz Włodarczyk.
odnośnik
12 czerwca 2023, 20:33 / poniedziałek
Albo i nie Grabowski…
odnośnikKopacze sami się będą prowadzić 🙃
12 czerwca 2023, 21:34 / poniedziałek
Podobno Lechia chce a on nie...widać niegłupi facet z niego.
12 czerwca 2023, 22:00 / poniedziałek
Dla mnie trenerem może być pani Zosia z warzywniaka. Póki jest mandziara tego jego tworu nie wspieram i jest mi on zupełnie bezpłciowy